DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Examen pentru permis auto și în maghiara

ady77
post 15 Oct 2008, 11:13
Post #61

راحتزیل یو

Group: Members
From: near Bacau

Esti tu mai ghinionist tongue.gif

Eu de cate ori am fost pe "acolo" de fiecare data au fost amabili. Am intrebat o persoana in Targu Mures cum ajung la un hotel si se vedea ca face eforturi sa vorbeasca romaneste, dar mi-a explicat pana la urma.

This post has been edited by ady77: 15 Oct 2008, 11:13

--------------------
________________ ________________ _________________
The problem with this world is that the intelligent are full of doubts, while stupid ones are full of confidence.

ecnedifnocfollufsisoM
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dizzy
post 15 Oct 2008, 11:13
Post #62

Work smart not hard!

Din pdv-ul meu sa-l dea in orice limba doresc si o cunosc mai bine.
Oricum mi se pare o greseala pt cei de orice origine sa refuze sa invete limba tarii in care locuiesc. Am avut un coleg maghiar de facultate, un tip de nota 10 si la propriu si la figurat. Daca nu ar fi vorbit romana, ar fi trebuit sa faca facultatea la Budapesta dar nu era un om bogat si nu stiu daca si-ar fi permis. Daca a studiat cu noi a devenit mai putin maghiar? L-am romanizat?
Personal nu sunt de acord cu inchistarea intr-o comunitate de 10% cand poate potentialul omului ii permite mai mult.

--------------------
Whirpool ex Dacia Logan 2005 - B zzz SXX
Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds.
+
GoGu
post 15 Oct 2008, 11:25
Post #63

Prea de la tara

Group: Moderatori
From: Iasi

Domne draghe, problemu este ca ce sofer iese din ala ce nu poate rosti fromos romoneste chesztiuni vitale in trafic precum: "misca odata bisdomoto moldovian imputzit" radmasa.gif

Serios vorbind, nu-mi pasa in ce limba dau examenul atata vreme cat il dau "pe bune".

--------------------
Renault Scenic 1.5dCi recolta 2012
+
Serje
post 15 Oct 2008, 14:39
Post #64

Membru autentic

From: Cluj-Napoca

QUOTE(Thor1983 @ 15 Oct 2008, 11:55)
Ba e cat se poate de relevanta pentru mine. Ca si cum copil ar deschide doua pungi de alune rancede. E suficient sa concluzioneze ca toate alunele sunt rancede si sa nu ii placa apoi.

Nu ma indoiesc ca sunt si romani de origine maghiara foarte de treaba, doar ca cei pe care i-am intalnit pana acum nu m-au facut sa-i apreciez prea mult.
*

Pai se presupune ca odata cu varsta, creste si inteligenta ... . Sau tu ai ramas la nivelul unui copil de 2-3 ani?

--------------------
MTD Optima 53 SPB HW
+
Alexu7
post 15 Oct 2008, 15:02
Post #65

zân

From: Europa

QUOTE(Thor1983 @ 14 Oct 2008, 22:50)

- in 2008, in orasul Fagaras am intrat intr-o cofetarie in care etichetele de pe produse erau in ungureste. Imi pare rau ca nu am retinut cum se numeau eclerele. Vanzatoarea vorbea ungureste cu clientii, era destul de joviala. Noua ne-a intins prajiturile comandate cu sila. I-am urat un "die, bitch, die" si am plecat. Oricum prajiturile nu pareau prea apetisante, probabil pentru ca erau unguresti. biggrin.gif

*

+ la reputatiee icon_mrgreen.gif

--------------------
DACIA POPnituita 1310 L 1998 - B6
incurajez efractia de bine in mintea omeneasca
+
Shush
post 15 Oct 2008, 15:32
Post #66

٩(Ś̯Ś)۶

From: Brasov

Anul trecut intr-un anumit sat cu populatia formata doar din rromi si maghiari, in carciuma satului nimeni nu a putut sa-mi spuna cum ajung la lacul din apropiere, deoarece, din cate se pare nu stiau romana. Inainte sa urc in masina, de nervi, am aruncat o injuratura care nu era adresata nimanui, era ceva de genul : "Sa-mi bag ...... , nu gasesc lacul ala !", imediat au sarit doi : "De ce ne injuri ma ?"
Am trecut prin multe sate in care vanzatorii de la magazine/baruri nu stiau sau nu vroiau sa vorbeasca romana.
La tatal meu la servici vin frecvent grupuri de turisti din Ungaria. Lor li se pare normal ca persoana care ii serveste sa stie maghiara, ei in schimb necunoscand nici macar putin dintr-o limba de circulatie internatioanala (engleza, germana, franceza). Ce e si mai grav e ca de cele mai multe ori au ghizi, cetateni romani de origine maghiara care refuza sa vorbeasca pe romaneste. Acestia "actioneaza" doar in cazul in care cineva ii "deranjeaza" pe turisti.
Nu am nimic cu sustinerea examenelor de orice fel in orice limba, dar atat timp cat pe buletin scrie "ROMANIA" ar trebui sa fie obligatorie cunoasterea limbii romane !

--------------------
Seat Leon 2008 Reference 1.6 - Bv-29-Trei Litere
Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4
If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ?
+
Thor1983
post 15 Oct 2008, 16:05
Post #67

Membru autentic

From: In front of the computer

QUOTE(Thor1983 @ 15 Oct 2008, 00:50)
- in 2008, in orasul Fagaras am intrat intr-o cofetarie in care etichetele de pe produse erau in ungureste.
*

Am incurcat orasele: e vorba de Sf. Gheorghe, cofetaria de langa parcul din centru.

(Nici in Fagaras nu erau prajituri bune, dar macar vanzatoarea stia romaneste)

This post has been edited by Thor1983: 15 Oct 2008, 16:06

--------------------
Mazda 6 2017
Judge me all u want. Just keep the verdict to yourself!
+
kaspersky
post 15 Oct 2008, 16:24
Post #68

maistru Zen

QUOTE(Shush @ 15 Oct 2008, 15:32)
Nu am nimic cu sustinerea examenelor de orice fel in orice limba, dar atat timp cat pe buletin scrie "ROMANIA" ar trebui sa fie obligatorie cunoasterea limbii romane !
*

ce-mi plac mie unii mindri posesori de buletin pe care scrie "ROMANIA" si cind se duc afara nici sa-i picuri cu ceara nu recunosc ca-s posesori de asa ceva radmasa.gif (da' na, ce sa zici, aici acasa is plini patriotism dom'ne)

--------------------
KIA Cee'd SW 1.6 GSL Base 2008
"Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
+
Shush
post 15 Oct 2008, 16:43
Post #69

٩(Ś̯Ś)۶

O sa raspund, deoarece consider ca (si) mie mi-a fost adresata aceasta remarca tinand cont ca este citata o postare de-a mea.
Oriunde as fi sunt mandru ca sunt roman !
Cand am fost plecat in strainatate, am incercat in magazine sa vorbesc pe limba vanzatorului, deoarece eram constient ca acesta nu este obligat sa cunoasca limba romana sau orice alta limba in afara de a sa. Majoritate celor care lucreaza cu publicul din Romania cunosc cel putin o limba de circulatie internationala, in alte tari procentul acestora esta mult mai mic.
In Olanda am avut surpriza ca un chelner sa inteleaga romana happy.gif ( era din Bulgaria )

--------------------
+
os
post 15 Oct 2008, 17:28
Post #70

Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau.

Ia vezi in Elvetia cum e cu franceza si cu germana (vorbitorii de franceza refuza sa invete germana); ia vezi in Belgia cum e cu franceza (valona) si cu flamanda - si cu germana ca veni vorba.

Am mai comentat la aceasta tema (si cu tristete constat ca lumea e obtuza la argumente si la exemple): nu "problema" limbii maghiare e ceea ce doare Romania. Desigur nu exista nici un interes ca aceasta chestiune sa se calmeze, motiv pentru care ea e intetita de ambele parti, mai mult (vezi Vadim) sau mai putin direct - caci e intotdeauna bine sa ai la indemina un tap ispasitor, sau macar niscaiva praf de aruncat in ochi.

Tristetea de care spun e asa: in loc ca oamenii sa vada adevaratele probleme, ei se lasa prostiti cu unele false.

Despre "sunt mindru ca sunt roman": uite, eu nu-s mindru ca-s roman. Eu sunt mindru ca-s EU (asa cum sunt, cu implinirile si cu lipsurile mele). Mai mult - daca as compara realizarile (de orice fel) ale Romanei cu cele ale altor natii... dar, ca sa nu va stric cheful, mai bine n-o fac.

Nu trebuie inteles ca trebuie sa lasam capul in jos, ci ca trebuie sa vedem lucrurile asa cum ele sunt.

Dupa cum s-a spus aici, acei membri ai minoritatilor care se izoleaza lingvistic se pun in primul rind pe ei insisi in dificultate. Dupa mine ar trebui sa fie asa: se stabileste un anumit procentaj-limita (de exemplu 5%). Sunt limbi oficiale cele ale natiilor care sunt reprezentate in populatie peste acest procentaj-limita - simplu si la obiect. De unde stii care citi sunt reprezentati? Simplu: de la recensamint (nu uitati, acolo oricine poate sa declare ce etnie doreste). Tiganii(*) se declara romani? Foarte bine, etnia se lipseste de a avea limba oficiala.

In legatura cu pataniile "nem tudom" (de care se aude din cind in cind, mie nu mi s-a intimplat niciodata): (1) in oricare etnie se gasesc dilii; (2) mie imi vine sa cred ca si cam primesti ce dai. Cu alte cuvinte - este oare posibil ca "nem tudom" vine ca raspuns la o atitudine aroganta?

(*) ca sa nu fiu acuzat de rasism: membrii acestei etnii se denumesc asa ei insisi.

--------------------
. . .
Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip!
+
adi_ar
post 15 Oct 2008, 18:00
Post #71

Membru autentic si conservator

From: Arad

QUOTE(Thor1983 @ 15 Oct 2008, 16:05)
Am incurcat orasele: e vorba de Sf. Gheorghe, cofetaria de langa parcul din centru.

(Nici in Fagaras nu erau prajituri bune, dar macar vanzatoarea stia romaneste)
*

Ca scria numai in maghiara te cred, intre noi fie vorba era destul de greu sa traduca Rigo Iancsi sau Dobos in limba romana dar ca nu erau bune ... hmmm, asta nu te cred!
Stiu foarte bine ce vorbesc!

Acum, este chestiune de gust, eu prefer sa fie buna prajitura! biggrin.gif

Cat despre problema in discutie, atunci cand mai "tropiati" prin EU, simtiti cumva ca sunteti mai putin competenti in ale condusului pentru ca ati dat examenul in limba romana? Hai sa fim seriosi!
De fapt, odata cu introducerea examinarii "electronice", chestionarele vor putea fi traduse cu usurinta in toate limbile nationalitatilor conlocuitoare si a celor de larga circulatie, adica si un pakistanez va putea obtine permis daca intelege la proba practica "la stanga", "la dreapta".

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
Thor1983
post 15 Oct 2008, 18:19
Post #72

Membru autentic

Era un ecler nenorocit, nu alta specialitate.

QUOTE(os @ 15 Oct 2008, 19:28)
Dupa mine ar trebui sa fie asa: se stabileste un anumit procentaj-limita (de exemplu 5%). Sunt limbi oficiale cele ale natiilor care sunt reprezentate in populatie peste acest procentaj-limita - simplu si la obiect. De unde stii care citi sunt reprezentati? Simplu: de la recensamint (nu uitati, acolo oricine poate sa declare ce etnie doreste). Tiganii(*) se declara romani? Foarte bine, etnia se lipseste de a avea limba oficiala.
*

Deci limbi oficiale in Romania: tiganeste, maghiara, moldoveneasca, olteneasca, germana. Deja romanii sunt in minoritate si ar face bine sa invete limbi straine. (Limbi oficiale la un procent de sub 30% din populatie e doar ceva asemanato cu "a fi mai catolic decat Papa")

--------------------
Mazda 6 2017
+
adi_ar
post 15 Oct 2008, 18:22
Post #73

Membru autentic si conservator

From: Arad

Ei atunci sa stii, cand mergi in secuime nu comanzi ecler, ceri un Rigo Iancsi!

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
os
post 15 Oct 2008, 19:57
Post #74

Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau.

Thor1983: daca-ti iei parasolarul(*) nationalist de la ochi si socotesti cu cifre si nu cu abureli, ai sa vezi asa:

1. nu exista moldoveneste, olteneste - acestea sunt dialecte ale limbii romane;
2. 5% din 20 milioane sint cam 1 milion. Germani mai sunt cam 60-80 mii; deci departe de prag - si acesta scos de mine cam din burta.
3. Tiganeste(**) si ungureste ramin cam singurele candidate (si de ce nu? ca nu vrea Vadim?)
4. Belgia, ca n-am dat-o mai devreme degeaba exemplu, are ca limba oficiala si germana - la o populatie *** rectfic: de sub 1% *** germani.

Asa ca analizeaza inainte de a vorbi.

(*) parasolar = ochelari de cal.
(**) dar membrii acestei etnii s-au declarat in majoritate romani - caci nici despre recensamint n-am sus degeaba

--------------------
. . .
Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip!
+
radian
post 15 Oct 2008, 21:55
Post #75

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

From: petrosani

QUOTE(Shush @ 15 Oct 2008, 15:32)
... in carciuma satului nimeni nu a putut sa-mi spuna cum ajung la lacul din apropiere...La tatal meu la servici vin frecvent grupuri de turisti din Ungaria. Lor li se pare normal ca persoana care ii serveste sa stie maghiara, ei in schimb necunoscand nici macar putin dintr-o limba de circulatie internatioanala (engleza, germana, franceza)...
*

Mai nene, Gica Duru este un copil nevinovat pe langa tine, care opresti masina in mijlocul satului, intri in carciuma, ii iei la intrebari pe localnici, esti nemultumit de raspunsul primit, ii injuri, si... du-te bre si te culca, nu cred o iota din ce ai scris tu acolo... Si, in continuare, esti suparat ca turistii unguri (cei cu cetatenie HU) nu vorbesc limba romana, sau vreo alta de circulatie internationala... Daca vreodata, in tranzit fiind spre o tara din vest, te decizi totusi sa opresti 10 minute in vreo locatie din HU, ai sa constati ca nu exista pensiune, hotel sau local de alimentatie publica (evident ma refer la zonele frecventate de turisti) in care sa nu gasesti angajati vorbitori de germana, enlgeza si/sau franceza. Tatal tau, care lucreaza in turism, cate limbi straine cunoaste?

QUOTE(Thor1983 @ 15 Oct 2008, 18:19)
Era un ecler nenorocit, nu alta specialitate.
Deci limbi oficiale in Romania: tiganeste, maghiara, moldoveneasca, olteneasca, germana. Deja romanii sunt in minoritate si ar face bine sa invete limbi straine. (Limbi oficiale la un procent de sub 30% din populatie e doar ceva asemanato cu "a fi mai catolic decat Papa")
*

Cu cat mai multe limbi straine vorbesti cu atat esti mai castigat, asa incat cu cat mai multi romani ar invata limbi straine cu atat ar avea respectivii mai mult de castigat. Pe de alta parte, din cele circa 22 milioane de locuitori in Romania, cca. 1,5 milioane sunt magjhiari, inca cam pe atat sunt tigani, cel putin 1 milion de chinezi, alt milion de arabi, la care adaugi celalalte minoritati "traditionale" si pe cele nou conturate, si ajungi usor, usor sa constati ca romanii "verzi" reprezinta undeva sub 75% din populatia RO... Tarile din Euriopa de Vest se confrunta cu aceasta problema de jumatate de secol, pentru noi in schimb este o noutate, dar asta e, incearca sa te obisnuiesti cu idea ca in urmatorii nu prea multi ani, in RO vor veni cateva milioane de asiatici si africani sa acopere necesarul de forta de munca existent in principal in constructii, dar nu numai. Poti sa fi convins ca aceste noi grupuri etnice vor generea mult mai multe probleme sociale decat cele care apar in relatia cu minoritatea maghiara din RO. Vezi problemele ridicate de comunitatea romana in Italia...

--------------------
dacia logan ambition 2005 - HD 06 LDM
+
Tiberiu-Andrei
post 15 Oct 2008, 21:59
Post #76

Om al muntelui

From: Sfantu Gheorghe

QUOTE(os @ 14 Oct 2008, 17:21)
Dragi mândri Români, dragi oameni normali:

Am mai zis, dar se pare ca argumentele se zdrobesc de Pavaza Nationala (sau de teasta groasa, ceea ce-i in fond acelasi lucru), asa ca reiau ideea:

Nu asta e problema Romaniei (si cu atit mai putin a romanilor).
Cu ce se inrautateste situatia de exemplu a d-lui Thor1983 daca un ungur de la Oradea da examen auto in limba maghiara?

Cu nimic,dar daca-i zici tot el se simte victima!

Incetati de a va mai lasa orbiti de aiureli si cautati sa vedeti adevaratele probleme ale societatii - ca sunt mai multe decit pot fi duse.

Corect,intai sarim si dupa zicem hopa...sau jaj jaj!  tongue.gif

*

QUOTE(Alexu7 @ 14 Oct 2008, 20:49)
nem tudom !  blink.gif

*

Nici nu trebuie!

QUOTE(Serje @ 15 Oct 2008, 14:39)
Pai se presupune ca odata cu varsta, creste si inteligenta ... . Sau tu ai ramas la nivelul unui copil de 2-3 ani?

*

Din pacate la unii creste doar burta.

This post has been edited by Tiberiu-Andrei: 15 Oct 2008, 22:08

--------------------
Dacia 1410 1988 toamna1397 cmc - CV 03 MBO
+
Alydor
post 15 Oct 2008, 22:09
Post #77

Pressar

ce aveti mai cu ungurii?? ca am auzit ca unguroaicele sunt chiar bune....

Suma respectelor, Alydor

--------------------
- - -
Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos

Cine nu poate da exemple da sfaturi..
When everything fails, RTFM!
+
kaspersky
post 15 Oct 2008, 22:25
Post #78

maistru Zen

QUOTE(Thor1983 @ 15 Oct 2008, 18:19)
(Limbi oficiale la un procent de sub 30% din populatie e doar ceva asemanato cu "a fi mai catolic decat Papa")
*

Finlanda:
Most of the Finnish people (92 percent)[25] speak Finnish as their mother tongue....

The largest minority language is Swedish, which is the second official language of the state of Finland, spoken by 5.5 percent of the population.[25] Other minority languages are Russian (0.8 percent),[25] Estonian (0.3 percent),[25] Finnish Romani, and Finnish Sign Language (spoken as a first language by 4,000–5,000 people).[27] To the north, in Lapland, are also the Sami people, numbering around 7,000[28] and recognized as an indigenous people. About a quarter of them speak a Sami language as their mother tongue.[4] There are three Sami languages that are spoken in Finland: Northern Sami, Inari Sami and Skolt Sami.[29] The right of the minority groups (in particular Sami, Swedish-speaking Finns and Romani people) to cherish their culture and language is protected by the constitution.[30]

In a 2005 Eurobarometer survey studying languages of the European Union, 60% percent of residents claimed to know English, 38% claimed to know Swedish, and 17% claimed to know German.[31] Ranking those claiming a knowledge of English, Finland ranked fifth behind Malta, the Netherlands (86%), Sweden (85%), and Denmark (83%). Relatively many Finns knew German, while relatively few knew French or Spanish.

sursa: wikipedia
dar asta e, finlandejii aia "e prosti", n-ai cu cine dom'ne radmasa.gif Auzi la ei 38% stiu suedeza, hmmm, oare la noi citi la suta stiu maghiara? icon_mrgreen.gif

This post has been edited by kaspersky: 15 Oct 2008, 22:28

--------------------
"Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
+
AR-18-MOS
post 15 Oct 2008, 22:29
Post #79

( -_・) ︻デ═一

From: Niedersachsen

QUOTE(ga!nusha @ 14 Oct 2008, 21:58)
bre klaus, stai pe invisible? smile.gif
*

E timid. icon_mrgreen.gif

--------------------
BMW 730Ld '07 High Executive - AR - -
M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic
+
Victoras2001
post 15 Oct 2008, 22:53
Post #80

Membru autentic

Io nu stiu ce aveti voi de impartit pe aici, da mi-ati facut pofta de ecler. 38.gif

--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
+
Thor1983
post 15 Oct 2008, 22:53
Post #81

Membru autentic

QUOTE(kaspersky @ 16 Oct 2008, 00:25)
Finlanda:

sursa: wikipedia
dar asta e, finlandejii aia "e prosti", n-ai cu cine dom'ne  radmasa.gif Auzi la ei 38% stiu suedeza, hmmm, oare la noi citi la suta stiu maghiara?  icon_mrgreen.gif
*

Cine are nevoie de o anumita limba (suedeza, germana, maghiara, mandarina sau klingoniana) o invata. Unui roman, ca si ungurilor, nu i-ar folosi maghiara decat un Ungaria si Transilvania. In rest e fix pix. Reciproca e si ea valabila.

Una e ca 60% din populatie sa stie engleza si 38% suedeza, a doua limba oficiala in stat, si alta e ca a doua limba oficiala sa fie cunoscuta de doar 6.6% din cetateni (wiki).

@Victoras2001: Iti recomand Giorginio, in Constanta. Bate la fund orice cofetarie am incercat din Bucuresti, Ploiesti, Brasov, Buzau si Fagaras.

This post has been edited by Thor1983: 15 Oct 2008, 22:56

--------------------
Mazda 6 2017
+
Shush
post 15 Oct 2008, 22:56
Post #82

٩(Ś̯Ś)۶

QUOTE(radian @ 15 Oct 2008, 21:55)
Mai nene, Gica Duru este un copil nevinovat pe langa tine, care opresti masina in mijlocul satului, intri in carciuma, ii iei la intrebari pe localnici, esti nemultumit de raspunsul primit, ii injuri, si... du-te bre si te culca, nu cred o iota din ce ai scris tu acolo...
*

Nu inteleg cu ce am gresit ca am oprit si am intrebat, este cumva interzis ? Te asigur ca nu am fost deloc nepoliticos si injuratura, cum am spus, nu a fost adresata nimanui. Cand ai drum prin zona Brasovului da-mi un PM si te ghidez spre satul respectiv si apoi astept impresii.

QUOTE(radian @ 15 Oct 2008, 21:55)
Tatal tau, care lucreaza in turism, cate limbi straine cunoaste?
*

Stie franceza bine si in plus putina engleza, cat sa-i ajunga pentru a se intelege cu oamenii.

--------------------
+
kaspersky
post 16 Oct 2008, 00:04
Post #83

maistru Zen

QUOTE(Thor1983 @ 15 Oct 2008, 22:53)
Una e ca 60% din populatie sa stie engleza si 38% suedeza, a doua limba oficiala in stat, si alta e ca a doua limba oficiala sa fie cunoscuta de doar 6.6% din cetateni (wiki).

*

io ce sa-ti fac daca nu citesti atent icon_mrgreen.gif ?
The largest minority language is Swedish, which is the second official language of the state of Finland, spoken by 5.5 percent of the population

6.6 > 5.5 icon_mrgreen.gif

This post has been edited by kaspersky: 16 Oct 2008, 00:08

--------------------
+
Thor1983
post 16 Oct 2008, 00:16
Post #84

Membru autentic

Eu am citit destul de atent:
The largest minority language is Swedish, which is the second official language of the state of Finland, spoken by 5.5 percent of the population. .....
In a 2005 Eurobarometer survey studying languages of the European Union, 60% percent of residents claimed to know English, 38% claimed to know Swedish, and 17% claimed to know German.[31] Ranking those claiming a knowledge of English, Finland ranked fifth behind Malta, the Netherlands (86%), Sweden (85%), and Denmark (83%). Relatively many Finns knew German, while relatively few knew French or Spanish.

Adica desi sunt doar 5.5% etnici suedezi declarati, 38% dintre finlandezi cunosc aceasta limba. Ceea ce nu se poate spune despre romani si maghiara.

--------------------
Mazda 6 2017
+
Serje
post 16 Oct 2008, 00:44
Post #85

Membru autentic

Alydor tu zici de unguroaice ca-s bune, ai dreptate, dar tu de ce nu faci reclama la eclerul vostru dn Turda? Ca-i tare bun, ala de la Cofetaria Dana.

--------------------
MTD Optima 53 SPB HW
+
fred
post 16 Oct 2008, 00:49
Post #86

Membru incepator

From: Los Angeles

in SUA se poate da examen pentru permis si in alte limbi sau alte metode decat scris :

Alternative methods for completing the driver license written examination. The examination may be conducted:

- In a foreign language.
- In American Sign Language.
- By listening to a cassette tape rather than reading the material (audio).
- By having an examiner ask the questions (Person-to-person Examination).

Besides English, the basic Class C written driver license exam is also available in the following languages:
Amharic, Arabic, Armenian, Cambodian, Chinese, Croatian, French, German, Greek, Hebrew, Hindi, Hmong, Hungarian, Indonesian, Italian, Japanese, Korean, Laotian, Persian/Farsi, Polish, Portuguese, Punjabi, Romanian, Russian, Samoan, Spanish, Tagalog/Filipino, Thai, Tongan, Turkish, and Vietnamese.

Besides English, the basic Class C audio driver license exam is also available in the following languages:
Armenian, Chinese/Mandarin, Hindi, Hmong, Japanese, Korean, Portuguese, Punjabi, Russian, Spanish, and Vietnamese

--------------------
Subaru Impreza WRX Wagon 2002
..:: Novatech tuning ::..
+
Alydor
post 16 Oct 2008, 08:18
Post #87

Pressar

serje draghe si scumpe la tine eu mutat din turda la brasov de doi ani de zile... si recomand la tine cand mai trece prin turda sa pape prajitura de la cofetaria Rusalca din centru de langa statuia lu' Avram Iancu... Incearca cu incredere la tine prajitura "kosbor" adica orhidee... Eu nu zis la tine ca este mai bune unguroaicele ( se stie ca e bune ca e UDe MeReu) ca eu nu incercat unguroaica la mine...

összead tisztelet, Alydor

--------------------
- - -
Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos

Cine nu poate da exemple da sfaturi..
When everything fails, RTFM!
+
adip
post 18 Oct 2008, 01:26
Post #88

Banned

From: Melbourne, Victoria

Si in Australia se poate da examenul teoretic in mai multe limbi:
Albanian
Arabic
Cambodian
Chinese (Mandarin)
Croatian
English
German
Greek
Italian
Laotian
Macedonian
Polish
Romanian
Russian
Serbian
Sinhalese
Somali
Spanish
Turkish
Vietnamese
Românii autentici, adevaratii patrioti verzi, sunt in sfarsit razbunati: maghiara nu e prinde limbile enumerate smile.gif
http://www.vicroads.vic.gov.au/Home/Licens...owledgeTest.htm

--------------------
* * *
What you live with you learn.
What you learn you practice.
What you practice you become.
What you become has consequences .
+
Alin Calu
post 18 Oct 2008, 23:17
Post #89

Membru incepator

@ radian

era in Targu Secuiesc, deci nicidecum in vreun sat uitat de lume...

--------------------
Audi A 4 2005 - BV-59-CAD
far' car-car, ca fac car-poc
+
daniM
post 19 Oct 2008, 09:33
Post #90

Membru autentic

From: Gugulania

QUOTE(os @ 14 Oct 2008, 22:47)
Stimati colegi:

4. Sunt moldovean
--------------------
In suma: recomand sa nu va mai manifestati opinii care contravin punctelor 1-4 de mai sus. Adica - recomand foarte insistent. Am fost clar?
*

si tu trebuie sa inveti romaneste radmasa.gif

19 Oct 2008, 10:34:
QUOTE(adip @ 18 Oct 2008, 02:26)
Si in Australia se poate da examenul teoretic in mai multe limbi:
Albanian
Arabic
Cambodian
Chinese (Mandarin)
Croatian
English
German
Greek
Italian
Laotian
Macedonian
Polish
Romanian
Russian
Serbian
Sinhalese
Somali
Spanish
Turkish
Vietnamese
Românii autentici, adevaratii patrioti verzi, sunt in sfarsit razbunati: maghiara nu e prinde limbile enumerate smile.gif
http://www.vicroads.vic.gov.au/Home/Licens...owledgeTest.htm
*

Pai astia si sunt pe acolo,ca australienii get-beget inca vaneaza cu sulita...

This post has been edited by daniM: 19 Oct 2008, 09:34

--------------------
. . . - Skoda Octavia
+
3 Pages < 1 2 3
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 19th May 2025 - 01:40
Forum Renault