rugina, rugina la amortizor spate dreapta
![]() ![]() ![]() |
rugina, rugina la amortizor spate dreapta
Marian66 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.524 Joined: 27 January 09 From: Bucuresti, Pantelimon ![]() |
|
||
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|||
ozzzy |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 39 Joined: 18 November 07 ![]() |
Am si eu aceeasi problema cu rugina la oalele amortizoarelor din spate .
Intrebare: a ajuns cine va cu masina la tinichigiu? Cum ati rezolvat problema si cam cat costa reparatia? |
--------------------
dacia
solenza
clima 2003
- PH-xx-LHK
|
|
alinbum |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 349 Joined: 9 February 08 ![]() |
si eu am o problema asemanatoare cu a lui ozzzy, tot la oalele amortizoarelor din spate. nimeni nu ne poate ajuta sa rezolvam rugina? am atasat si o poza.
Attached thumbnail(s) DSC05881.JPG ( Size: 526.6k ) Number of downloads: 1524 |
--------------------
dacia
solenza 1.4
2003
|
|
CIPTUNING |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 891 Joined: 22 November 05 ![]() |
De rugina nu te mai poate scapa decat tinichigiul, din pacate
![]() QUOTE(CIPTUNING @ 8 Mar 2009, 11:17) Aceasta poza m-a lamurit: doua table suprapuse, probabil cu o mica distanta infima intre ele (nu au cum sa fie suprapuse si lipite perfect prin sudura pe toata suprafata), in afara de acele canale prin care intra apa -2 pe fiecare parte. Astfel, se absoarbe umezeala care macina tabla dinspre portbagaj, fiind mai subtire. Solutia mea: astupat gaura de jos cu silicon, bagat ulei cu un furtunas prin canal pana se umple - eu am atasat un furtunas subtire la o pompita cu ulei- apoi astupata si gaura de sus. Alceva nu aveti ce face din lipsa acces- ceara de cavitati nu se poate raspandi pe toata suprafata pt ca este solida, pensula nu incape..etc. CONCLUZIA: DEGEABA DATI CU FELURITE GRUNDURI SI ANTIFONURI PE DINAFARA SI PRIN PORTBAGAJ - unii chiar recomanda raschetarea totala a vopselei pana la tabla, si refacerea stratului protector, in vederea combaterii macinarii oalei ![]() This post has been edited by CIPTUNING: 13 Apr 2009, 11:32 Attached thumbnail(s) contra_aripa_dr.jpg ( Size: 205.06k ) Number of downloads: 1776 |
--------------------
SLZ
SCALA
- BZ 04 XLZ "Religia-o frază de dânșii inventată
Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug" Eminescu- Imparat si proletar ;) |
|
ozzzy |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 39 Joined: 18 November 07 ![]() |
Ca nu mai scap de tinichigiu , mi-a fost clar din momentul in care am indepartat vopseaua si am vazut ce e acolo.
Dar eram curios sa vad la ce costuri se ridica reparatia. EU am fost azi la un service autorizat si mi-au spus ca timpul de manopera pentru un singur pasaj de roata e de 3 ore deci 3x2 = 6 ore x 60 ron /ora rezulta 360 ron plus piesele aproximativ 240 ron amandoua. Problema e ca nu m-au lamurit daca in timpul de manopera intra si finisarea adica vopsit , antifonat... sau or sa ma mai incarce si cu materiale si manopera si pentru aceasta operatie. In concluzie: stie cineva la cat se ridica costurile totale? |
--------------------
dacia
solenza
clima 2003
- PH-xx-LHK
|
|
26-Kbe |
![]()
|
![]() Membru Dacia Club Group: Members Posts: 510 Joined: 17 October 08 From: Bucuresti ![]() |
Salut,
@CIPTUNING trebuie sa-mi dai drepturi de autor acum am realizat ca poza pusa de tine este din masina mea ![]() ![]() |
--------------------
Hyundai
Accent
2003 Skoda Octavia RS1 / 2009
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Lol? Si cum ai reparat-o kbe? Sau inca e in stadiul asta?? Banuiesc ca ai pus alte oale ca de reparat nu mai ai ce...
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
CIPTUNING |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 891 Joined: 22 November 05 ![]() |
QUOTE(26-Kbe @ 14 Apr 2009, 07:23) Salut, @CIPTUNING trebuie sa-mi dai drepturi de autor acum am realizat ca poza pusa de tine este din masina mea ![]() ![]() @Kbe, dupa culoarea vopselei din poza, recunosc faptul ca nu mi-as fi dat seama vreodata, ca portbagajul argintiu apartine unei supernove rosu toreador. ![]() @Maskatu, din ce am citit aici, http://www.daciaclub.ro/Rugina-t145521-s30...ml#entry1834351 , Kbe a gasit un meserias bun, iar in urma recomandarii sale, a mai fost si altcineva multumit de serviciile mesterului. |
--------------------
SLZ
SCALA
- BZ 04 XLZ "Religia-o frază de dânșii inventată
Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug" Eminescu- Imparat si proletar ;) |
|
catalinski |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 622 Joined: 9 July 12 From: Turnu Magurele,Teleorman ![]() |
am si eu o intrebare: se pot schimba oalele, sunt ruginite de tot si imi e sa nu raman cu spatele masini in urma
![]() |
--------------------
Dacia
SuperNova
2001 /clima
- numar fara sot
|
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
Un tinichigiu bun o pune "pe roti".
|
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Mda. As vrea si eu un tinichigiu bun in bucuresti in care sa am incredere sa las masina cateva zile sa o faca. In service imi cer aproape 500-600 lei pentru carpeala la o aripa.
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
ady_13 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 45 Joined: 16 January 13 ![]() |
Un tinichigiu bun prin bucuresti sa imi rezolve si mie problema din poze?
Attached thumbnail(s) Fotografie0454.jpg ( Size: 804.21k ) Number of downloads: 1057 Fotografie0457.jpg ( Size: 809.46k ) Number of downloads: 1039 |
--------------------
Dacia
Solenza
Scala
|
|
marius c |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 156 Joined: 13 October 10 ![]() |
urata treaba ady si la mine cam la fel au fost am fost la tinichigiu mi le-a rezolvat pretul 400 de lei rezolvale cat mai repede la mine se misca amortizorul cu tot cu oala
|
--------------------
dacia
solenza 1.9 diesel
2004
|
|
daseky30 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 71 Joined: 30 July 12 From: Bacau ![]() |
Salut, am si eu o intrebare, ce se repara la oalele acestea?, se carpesc sau sunt schimbate cu totul?, daca e doar o carpeala cu o tabla rezistenta deasupra dupa ce se taie partea ruginita asta pot sa fac si eu, cred ca as scapa mai ieftin1
![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
2004/ Scala Dacia solenza 1.4 Scala
|
|
alex_DNK |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.795 Joined: 9 May 08 From: Slobozia ![]() |
din moment ce nu prea se mai gasesc oale de solenza, cred ca majoritatea tinichigiilor apeleaza la carpeala.
|
--------------------
skoda
octavia
2009
- 87 dnk
|
|
cgc64 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 130 Joined: 30 December 09 From: Constanta ![]() |
daca la primul punct de rugina ,te apucai sa il smirgheluiesti si sa dai cu grund,nu mai ajungeau oalele in halul asta.plus daca bagai ulei in gaurile care se sunt deasupra amortizorului si le astupai cu silicon,nu mai erai nevoit sa le schimbi pe o gramada de bani
|
--------------------
dacia
sandero laureate
2016
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
as vrea eu sa vad cum slefuiesti tu patele de rugina aparute pe partea cu roata, nu pe partea cu portbagajul. Ca la oalele alea rugina nu apare din interior spre exterior, ci invers.
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
ady_13 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 45 Joined: 16 January 13 ![]() |
cgc64 am cumparat masina vara trecuta si nu mi-am dat seama ca este chiar atat de adanc intrata rugina. Am acceptat sa o cumpar ca eram in criza de timp, conditionat de bani si a fost cea mai buna varianta din vro 10 solenza vazute
|
--------------------
Dacia
Solenza
Scala
|
|
cosstti |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 487 Joined: 26 April 11 ![]() |
Vorbim despre oalele amortizoarelor spate, acolo este boala sau viciul de fabricatie al acesui model.
Acolo unde apare rugina "cancerul" sunt doua table puse una peste alta. Apa patrunde prin cele doua gauri (nu stiu care a fost ratiunea constructiva) din apropierea amortizorului, dat fiind ca apa nu are pe unde se scurge.... solutia este sa obturati acele doua gauri. Inca un amanunt: tabla groasa care confera rezistenta oalei este doar o fasie de aprox. 15 cm. Aceasta fasie de tabla groasa este acoperita de tabla subtire, intre aceste bucati de tabla are loc oxidarea propriuzisa iar tabla mai subtire cedeaza si infloreste. Daca rugina nu a afectat foarte grav structura oalei, din exterior (de sub masina) nu se vad urme de rugina. Mai apare un aspect: in portbagaj este cald pe timp de iarna, afara este frig si pe oala apare condensul (oare intre cele doua table ce o mai fi?). Acoperirea oalei dupa reparatie cu material gen pasla, cred ca ar fi oportuna. Solutie: decopertarea tablei bolnave doar de pe structura de rezistenta (fasia de tabla groasa de pe verticala), prinderea alteia, de data asta de tabla galvanizata chiar si in popnituri care sa acopere portiunea decupata, apoi acoperirea cu un izolator termic (pasla). Se pot da doua gauri in partea superioara a oalei, pe unde se mai poate baga ulei cu o seringa, dar atentie... celor doua canale verticale ar trebui sa li se dea doua gauri de scurgere in planul planseului portbagajului. Uleiul injectat va spala si va proteja structura de rezistenta impotriva coroziunii apoi se va scurge pe gaurile special practicate in acest scop. Precizare: de obicei oxidarea apare doar in portiunea unde tablele se suprapun. Acolo trebuie decopertata tabla subtire. |
--------------------
dacia
sandero stepway 1.6, 8V, 62Kw.
2o11
- is xx xxx
|
|
bogdanelkva |
![]()
|
![]() /\____/\____/\____/\ Group: Members Posts: 1.147 Joined: 4 November 09 From: reghin ![]() |
Acum vreo 3 ani am bagat si eu ulei in oalele alea,am astupat apoi gaurile cu silicon,buuun...Dar nu sunt lamurit asupra unui lucru,spatiul (golul) dintre cele doua table e cumva impartit in doua compartimente si daca da,exista legatura intre ele?Tin minte ca am bagat ulei prin ambele orificii de sus,daca ar fi fost legatura intre goluri,bagam ulei pe o gaura si intra in ambele spatii...
![]() |
--------------------
ford
focus facelift tot cu benzina
2009
- MS**--- In goana dupa posturi.
|
|
aliosha |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 312 Joined: 14 December 09 From: arges ![]() |
QUOTE(cosstti @ 4 Feb 2013, 21:20) ... Precizare: de obicei oxidarea apare doar in portiunea unde tablele se suprapun. Acolo trebuie decopertata tabla subtire. Bine spus "de obicei". Mie mi-a aparut fix de-a lungul canalului vertical pozitionat spre fata masinii, atat pe oala stanga cat si pe oala dreapta. Nu era atacat nimic altceva. |
--------------------
Renault
Megane 2.2 CC
2008
|
|
hhd_0 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 106 Joined: 27 September 10 ![]() |
M-am hotarat ! Poate ca trebuia sa postez rubrica "preturi" dar nu pot sa nu ma abtin. Problema ruginei pe oale o am si eu. Un tip de la service mi-a pus o amestecatura de substanta ca sa nu mai intre apa in porbagaj. Sincer asa o las pana cad din ea. La ce preturi se vad Solenzele nu mai bag un ban in ea inafara de mecanica.
This post has been edited by hhd_0: 5 Feb 2013, 09:58 |
--------------------
Dacia
Solenza
2004
- AG-38-RLR
|
|
gaboru4all |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 186 Joined: 10 December 08 From: Bucuresti/Sector2 ![]() |
Eu la primele semne de rugina am decupat o parte din dublura oalelor, am curatat bine si am dat cu grund si vopsea cauciucata.Norocul meu a fost,poate,ca a fost afectata doar dublura de la exterior.De atunci nu a mai aparut nici un pic de rugina!...revin maine cu foto...
|
--------------------
Renault
Megane 2.1
2008
- IF 11 RDU Cand imi fuge pamantul de sub picioare,ma ambitinonez si fug si eu mai tare!
|
|
cosstti |
![]()
|
Ai procedat bine. Probabil ca ai obturat si cele doua canale in partea superioara, este un amanunt esential.
Spui ceva de "dublura de la exterior", cred ca te referi strict la dublura cere se vede in portbagaj. Nu-i asa? Pe oala apare condens dupa un drum mai lung la vremea asta, in masina este cald si afara frig, oalele trebuie acoperite cu om material termo-izolant pentru a inlatura acest inconvenient. In partea superioara a oalei ar trebui lasat un orificiu pentru aerisire si pentru a baga ulei din cand in cand. |
--------------------
dacia
2o11
- is xx xxx
|
|
alex_DNK |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.795 Joined: 9 May 08 From: Slobozia ![]() |
asa am facut si eu. am decupat tabla, am dat cu grund, antifon de vapor si foarte multa vaselina, dupa care am acoperit cu tapiteria portbagajului.
|
--------------------
skoda
octavia
2009
- 87 dnk
|
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.628 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
dar vaselina aia in afara de miros urat la ce mai e buna?
|
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
alex_DNK |
![]()
|
mirosul nu ma deranjeaza. e buna sau nu e, eu am pus din belsug
|
--------------------
skoda
octavia
2009
- 87 dnk
|
|
cosstti |
![]()
|
Vaselina se dizolva in apa si face o chestie asa deschisa la culoare, care nu stiu ce proprietati mai poate sa aiba.
In partea inferioara a celor doua canale (acolo unde se imbina cu planseul portbagajului) ar trebui practicate o gaura sau doua cu diam. aprox. 5 mm. care sa corespunda cu exteriorul. Daca se baga ulei pe gaura de deasupra oalei, uleiul spala tabla si formeaza o pelicula protectoare dupa care scurge jos pe gaurile de 5 mm. Daca nu se dau acele gauri in partea inferioara a canalelor (gaurile se practica, se dau in pozitie verticala), putem avea surpriza sa umplem ochi spatiul dintre cele doua table cu un amestec de apa, ulei si rugina sau acel amestec sa curga in portbagaj. |
--------------------
dacia
2o11
- is xx xxx
|
|
just_horia |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 387 Joined: 7 October 11 From: Galati ![]() |
Si am crezut ca eu am probleme ca am SuperNova da vad ca si SLZ are
![]() |
--------------------
Dacia
Super Nova
2001/Clima 0721 176 172
|
|
cosstti |
![]()
|
Pai daca au caroseriile identice ca forma, doar mici diferente le deosebesc.
Ceruirea in sadiul cand rugina inca nu si-a facut aparitia este binevenita. exceptia de la ceruire sunt oalele unde nu poate fi facuta. |
--------------------
dacia
2o11
- is xx xxx
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 06:37 |