DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> difuzoare

sil_viuro
post 1 Feb 2008, 18:13
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Buna am un mp3 de masina EASY TOUCH EC-23991 si azi mi-am cumparat 2 difuzoare SONY XS-F6931R.Pe cutie scrie ca au 3 cai de iesiri? Care imi explica si mie ce sunt alea (nu ma pricep la asa ceva).Casetofonul are 4 iesiri (4X40W) as putea face din astea 4 doua iesiri?Am norocul sa imi ''ard'' casetofonul sau boxele?Am legat boxele normal merg dar parca tot nu se aude un bass asa aceptabil, amplificator sau subwofer nu am.

--------------------
DACIA 1310 1988
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
catalin-g3
post 1 Feb 2008, 18:34
Post #2

Membru autentic

From: BaileGovora ; BUCURESTI

Pai in primul rand boxele e bine sa le montezi in spate in tablia aia de sub luneta. Asta pt a face rezonanta in portbagaj.
Alea 3 cai ale difuzoarelor sunt basul, mediile si inaltele (pe difuzorul mare o sa mai vezi prins un difuzor mai mic care reda inaltele).
Din cele 4 iesiri ale HU-ului folosesti doar doua (nu ai cum sa le combini ca risti sa il arzi), preferabil ar fi sa faci legaturile ca in manualul aparatului (front -left, front-right , rear left , rear right).

--------------------
AsconaC/AstraF BERLINA 85/96
"Esti prost si vrei să te remarci? Aprinde proiectoarele!
Esti cel mai prost? Aprinde si stopul de ceată!" - MAERSK
+
AR-18-MOS
post 1 Feb 2008, 23:43
Post #3

( -_・) ︻デ═一

From: Niedersachsen

Pune si tu niste poze sa vedem ce conserve de Sony ti-ai luat.

--------------------
BMW 730Ld '07 High Executive - AR - -
M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic
+
djasu82
post 2 Feb 2008, 00:24
Post #4

MEMBRU DACIA CLUB

From: Bucuresti ...

Nu ai cum sa scoti putere mai mare pe doua difuzoare doarece deja ai iesiri in punte pe 4 difuzoare. Daca incerci nu rezolvi nimik doar intra finalul ori in muting oari daca nu se aude mult mia slab sunetul in difuzoare. Vrei bass puneti filtre pe fiecare difuzor in parte filtru cu trei canale bas medii inalte.

--------------------
Dacia Super Nova Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm 1999 / 2003 / 2008 /2011 - nnn
+
radu_
post 2 Feb 2008, 13:35
Post #5

Membru autentic

From: ARAD

nu fa nimic la mp3 ca nu mere
difuzoarele din datele tehnice par bune da ma gandesc ca or mai umflat aia numerele
io am mai patit sa leg difuzoarele invers si nu se auzeau bine , incearca sa fie +mp3 +difuzor si -mp3 cu -difuzor, oricum sa nu ai mari sperante de la ele pe mp3 care are 4x25w maxim
in materie de bass niciodata nu o sa se auda ca un subwoofer fie el si de 25cm
dar daca vrei sa se auda difuzoarele mai tare si esti multumit de bassu din ele poti incerca cu un amplificator pentru ele

trebuie sa precizez ca io nu is mutumit de cat de tare se aud difuzoarele pe mp3 da pate altu e multumit, de lucru asta se convinge fiecare dupa ce asculta difuzoarele

This post has been edited by radu_: 2 Feb 2008, 13:39

--------------------
Mercedes-Benz c200 1995 - /////AMG
+
Necunoscator
post 2 Feb 2008, 16:13
Post #6

Membru incepator

Salutare tuturor. Sincer sa fiu (atat eu cat si alti cunoscuti de-ai mei) nu sunt multumit deloc de Sony cand vine vb de difuzoare. Pe undeva pe acest site intr-o alta discutie aceste difuzoare erau numite "pocnitori" si sincer nu am sa il contrazic pe cel care le-a numit asa. Am si eu o pereche de Sony Xplod pe 3 cai cu puterea RMS 40W si sunt extrem de dezamagit de ele motiv pentru care le-am si schimbat cu ceva asemanator de la MNC (maniac sound system) care de fapt au luat aceste Sony Xplode si le-au modificat. Trebuie sa recunosc ca sunt incantat de modificarile aduse atat la aspect cat si la calitatea sunetului. Si cu toate astea am si eu o mare nedumerire si anume : Care e secretul ca atunci cand montezi difuzoare in portiere sa obtii un bas cat mai puternic? In speranta ca nu v-am plictisit astept raspunsurile voastre.

P.S. Am amplif Sony Xplod de care sunt destul de multumit.

--------------------
Dacia Break 1999 carburator - 18 MTD
Daca Ai Cap Ia-ti Alta ... D.A.C.I.A.
+
thedragon
post 2 Feb 2008, 16:30
Post #7

Sange de modovean aka GALATI

ca sa obtii bass iti trebuie un difuzor de minim 17 cm apoi portiera sa fie antifonata smile.gif

--------------------
dacia 1310 1989
+
Necunoscator
post 2 Feb 2008, 16:55
Post #8

Membru incepator

Thedragon, in portierele din fata am difuzoare de 17 cm, iar in spate difuzoare ovale 6x9" frumos montate cu inele de distantare. Toate cele 4 difuzoare sunt legate la amplif. Acum legat de partea cu antifonatu` te rog frumos sa-mi dai niste detalii/sfaturi. Mersi

--------------------
+
AR-18-MOS
post 2 Feb 2008, 16:58
Post #9

( -_・) ︻デ═一

QUOTE(Necunoscator @ 2 Feb 2008, 17:55)

aceste difuzoare erau numite "pocnitori"

*

< Conserve > ! radmasa.gif

--------------------
+
Necunoscator
post 2 Feb 2008, 16:58
Post #10

Membru incepator

Revin cu o mentiune. In exterior bas-ul se aude bestial ceea ce ma DISPERAAAAAAAA 022.gif , pentru ca eu imi doresc sa se auda misto in masina nu in afara ei.

--------------------
+
AR-18-MOS
post 2 Feb 2008, 17:09
Post #11

( -_・) ︻デ═一

Pune-i o izolatie fonica suplimentara!
Detalii :
1. http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=4532

--------------------
+
PaulT
post 2 Feb 2008, 17:37
Post #12

Membru autentic

From: Bucuresti

Cand spun pe cate un topic :Sony nu merita sub nici o forma la capitolul car audio,in special la boxe,mereu se gasesc 5-6 care au si sunt foarte multumiti de calitatea sunetului...
Ptr a izola usile bine trebuie sa ai niste folie bituminoasa autoadeziva pe care sa o lipesti pe partea interioara a fetei de usa(atentie-fata de usa,nu tapiterie).Dupa care,tot cu folie bituminoasa autoadeziva(tip aluband) se izoleaza si structura usii(cea de sub tapiterie).Rezultat garantat.Se schimba mult sunetul.Si nici zgomotul exterior nu mai patrunde ca inainte. biggrin.gif

--------------------
Dacia/Mitsubishi Logan 1.6 mpi/Berlina 1300/Lancer Clasic 2006 Laureate/1973/2008 - B-00-xxx
+
ramses86
post 2 Feb 2008, 20:00
Post #13

Membru autentic

QUOTE(Necunoscator @ 2 Feb 2008, 16:13)
Salutare tuturor. Sincer sa fiu (atat eu cat si alti cunoscuti de-ai mei) nu sunt multumit deloc de Sony cand vine vb de difuzoare. Pe undeva pe acest site intr-o alta discutie aceste difuzoare erau numite "pocnitori" si sincer nu am sa il contrazic pe cel care le-a numit asa. Am si eu o pereche de Sony Xplod pe 3 cai cu puterea RMS 40W si sunt extrem de dezamagit de ele motiv pentru care le-am si schimbat cu ceva asemanator de la MNC (maniac sound system) care de fapt au luat aceste Sony Xplode si le-au modificat. Trebuie sa recunosc ca sunt incantat de modificarile aduse atat la aspect cat si la calitatea sunetului. Si cu toate astea am si eu o mare nedumerire si anume : Care e secretul ca atunci cand montezi difuzoare in portiere sa obtii un bas cat mai puternic? In speranta ca nu v-am plictisit astept raspunsurile voastre.

P.S. Am amplif Sony Xplod de care sunt destul de multumit.
*

m-am convins si eu ca boxele de la Sony nu prea sunt reusite...din experienta pot spune ca, chiar si LG face difuri mai bune...in schimb de playere nu pot sa spun nimic rau...dupa urechea mea sunt f OK...

--------------------
Dacia 1310 tx 1987
+
black_jack_gangsta
post 28 Oct 2008, 22:19
Post #14

Membru incepator

am o dacie break din 2004 si vreau sa-i pun pe spate difuzoare mac audio 69.3, 6*9 inch, 90W RMS; 1. exista vreo problema cu capitonajul? se poate indoi in timp sub greutatea difuzoarelor? e nevoie de ceva suplimentar? 2. pe fata as vrea tot niste mac-uri de 20 cm, dar cred k sunt prea mari si e nevoie de modificari... deci de 13 sau de 16? biggrin.gif va rog, ajutati-ma!

--------------------
Dacia 1310 Break, 2004
+
matrafox
post 29 Oct 2008, 11:13
Post #15

Membru autentic

acum vreo 2 ani gaseai niste magnat pe 3 cai care sincer intr-o masina cu portbagaj mic (tico,corsa) chiar nu mai aveai nevoie de sub. depinde totul de banii de care dispui

--------------------
dacia 1310 tlx - CT-02-GVS
+
TuNiNgVibes
post 29 Oct 2008, 16:32
Post #16

Daca te grabesti,banda din stanga e libera:)

Salutare,in legatura cu Sony,e o marca foarte buna ca electrica,si rezistenta.Eu am o combina muzicala,am facut si nunta cu ea,deci au finale foarte bune.Avand in vedere ca am adaptat 3x1 boxe pe fiecare iesire.Iar secretul care este?Antifonarea,sau lemnul,cel mai bun conductor de vibratie.Daca in masina ai un woofer,bun,nu depinde de con,ci unde il amplasezi.De obicei cum ziceau baietii,in portbagaj,tot timpul spatele boxei sa fie pus unde este spatiu mai mare (ecou) si sunetul iese destul de gros,nu suna ca o ``pocnaitoare``.Sper sa intelege-ti ce am zis pe aici biggrin.gif

--------------------
Dacia 1510 1900
+
homestranger
post 30 Oct 2008, 14:19
Post #17

Cand orice procedeu esueaza, citeste instructiunile...sau...cont

hai sa va lamuresc cu sony...........sunt cei mai prosti dintre cei mai buni wink.gif.

Vrei calitate iti cumperi Alpine sau Pioneer.

mai departe nu ma duc pt ca se duc si preturile cu mult mai sus.

30 Oct 2008, 15:40:
QUOTE(PaulT @ 2 Feb 2008, 17:37)
Cand spun pe cate un topic :Sony nu merita sub nici o forma la capitolul car audio,in special la boxe,mereu se gasesc 5-6 care au si sunt foarte multumiti de calitatea sunetului...
Ptr a izola usile bine trebuie sa ai niste folie bituminoasa autoadeziva pe care sa o lipesti pe partea interioara a fetei de usa(atentie-fata de usa,nu tapiterie).Dupa care,tot cu folie bituminoasa autoadeziva(tip aluband) se izoleaza si structura usii(cea de sub tapiterie).Rezultat garantat.Se schimba mult sunetul.Si nici zgomotul exterior nu mai patrunde ca inainte. biggrin.gif
*

au si sunt foarte multumiti pt ca nu au avut sau nu au auzit si altceva mai superior.
presupun ca si tu esti multumit de dacia ta pana te urci in altceva mai bun si vezi ca nu e chiar asa. Asa patesc eu cand ma dau jos din opel si ma urc in dacie.

Same shit.

This post has been edited by homestranger: 30 Oct 2008, 15:40

--------------------
Dacia 1310 TX 1992 - TM 05 GEC
...sau...mai bine lasa
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 22nd July 2025 - 03:52
Forum Renault