Dacia pe locul 5 la adac, In fata vw, skoda, toyota,hyundai, opel
![]() ![]() ![]() |
Dacia pe locul 5 la adac, In fata vw, skoda, toyota,hyundai, opel
aphophis |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.491 Joined: 14 January 06 ![]() |
|
||
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|||
EinarN |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 656 Joined: 17 October 08 ![]() |
Da. Ai tradus bine.
Cu alte cuvinte, Dacia este īn topul celor mai bune masini pe locul 5. This post has been edited by EinarN: 2 Nov 2008, 01:15 |
-------------------- |
|
aphophis |
![]()
|
poti sa faci un mic rezumat te rog?
![]() |
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
EinarN |
![]()
|
Glückliche Kunden? Fehlanzeige! Beim ADAC-Ranking zur Kundenzufriedenheit haben die großen deutschen Autohersteller schlecht abgeschnitten. Top-Werte erzielten hingegen Subaru, Jaguar und die rumänische Billigmarke Dacia
Clienti multumiti? Nici vorba! La Ranking-ul ADAC īn ceea ce priveste multumirea clientelei, marii producatori germani au iesit prost. Cu valori top au iesit producatorii Subaru, Jaguar si firma romāneasca ieftina Dacia. ............................................................................... Erstmals in der Wertung und gleich auf Platz fünf vertreten ist die rumänische Renault-Tochter Dacia. Renault selbst landete auf dem letzten Platz. An der Umfrage beteiligten sich nach Angaben des Autoclubs rund 43.000 Leser der Zeitschrift "ADAC Motorwelt". Este pt. prima data cīnd apare īn statistica direct pe locul 5 Firma Dacia - Renault. Renault īnsa a īnchis clasamentul pe ultimul loc. La Ranking au participat conform informatiilor autoclubului, peste 43.000 de cititori. Im ersten Teil der Leserumfrage ging es um die Zufriedenheit mit dem Fahrzeug selbst. Hier gewann Jaguar vor Porsche und Subaru. Im zweiten Fragenkomplex standen die Erfahrungen mit dem Werkstattservice des jeweiligen Herstellers im Mittelpunkt. Neben der Qualität der Arbeiten und den Kosten wurde nach der Freundlichkeit der Mitarbeiter und der Beratungskompetenz gefragt. īn Prima parte a rankingului punctul principal este multumirea cu masina īn sine. Aici a cīstigat Jaguar, Porsche si Subaru. Īn partea a doua punctul principal a fost multumirea cu service-ul, calitatea produsului, competenta personalului, costurile de īntretinere a fiecarui oferitor īn parte. ################################################### Parerea mea: Īn consecinta, DACIA a cīstigat un teren fabulos īntr-un timp record īn ceea ce priveste CALITATEA PROUSULUI, SERVICE, COSTURI DE ĪNTRETINERE si COMPETENTA. Cred ca locul 5 cu care bate pīna si mertzanul, este un loc MERITAT PE DEPLIN |
-------------------- |
|
aphophis |
![]()
|
eu nu as compara cu mercedes & shit ci cu marci .. apropiate dpdv al claselor in care concureaza loganul. In tabelul ala sunt trecute niste puncte (care dau si locul in tabel). Tabelul se refera doar la multumirea fata de masina sau cuprinde si restul (service, calitatea produsului, costuri de intretinere etc) ?
This post has been edited by aphophis: 2 Nov 2008, 01:44 |
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
EinarN |
![]()
|
@ aphophis
Punctajul īn tabel cumprinde tot. S-a facut media punctajului obtinut la fiecare etapa. Ca Dacia a iesit īn fata mertzanului, nu-i de mirare. Mergi īn DE cu un mertzan la reparat sau la revizie si mergi cu o dacie. La mertzan se comporta cu tine ca cu un "Shitt" la Dacia numai ca nu-ti īntinde covorul rosu VIP ![]() Nu mai vorbesc de preturi. La mertzan platesti de te rupi si NUMELE iar calitatea lasa de dorit. Mertzanul nu mai este ce a fost cīndva īn schimb la Dacia situatia este cu totul alta. La mertzan si altele sīnt reclamatii cu duiumul. La Dacia mai putin. Treaba asta n-o vad numai acum ci de cīnd a aparut Dacia pe piata vestica, din 2004. De atunci au fost destule teste si rapoarte. 99% dintr-e ele au iesit pozitive īn favoarea Daciei, indiferent daca pe net, reviste sau TV. Un test nostim la emisiunea GRIP unde s-a comparat LOGAN MCV cu un Audi de 500 cp si de cīstigat a cīstigat MCV-ul ![]() ![]() |
-------------------- |
|
aphophis |
![]()
|
k sa lasam mertanul, pe mine ma umfla rasul ca dacia e in fata unor marci ca hyundai, kia , vw , toyota , skoda ( :woot: ), seat, opel etc. Si da, is constient ca e doar un top al satisfactiei
![]() |
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
EinarN |
![]()
|
QUOTE(aphophis @ 2 Nov 2008, 00:47) .......pe mine ma umfla rasul ca dacia e in fata unor marci ca ......... Da dar īncearca sa gīndesti alt fel. Sa lasi putin si..... mīndria pt. un produs romānesc sa-si spuna cuvīntul ![]() |
-------------------- |
|
aphophis |
![]()
|
nu zic nu, stirea ma bucura, e o lovitura de imagine extrem de favorabila pentru dacia, ar putea-o exploata foarte bine dpdv al marketingului chestia asta, daca ii duce capul. Eu is mai rezervat in privinta topurilor astora
![]() btw, stii cumva o alta sursa decat autobild hitliste pt aflarea cifrelor de vanzari in germania pe luna in curs ? Ca aia apare online de obicei pe data de 15 |
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
ag02cws |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.443 Joined: 2 December 06 From: Bucuresti / Pitesti ![]() |
Pacat totusi ca n-am fost pe primul loc
![]() |
--------------------
Dacia 1310 L 1994 /
Dacia Sandero 1.4 MPI 2008 / Kia Cee'd
2008
|
|
EinarN |
![]()
|
QUOTE(ag02cws @ 2 Nov 2008, 00:57) Cred ca daca iesea Dacia pe primul loc, unii TOP MANAGERI a masinilor de elita ar fi acum ori la balamuc, ori si-ar fi dat demisia ![]() ![]() ![]() Mai trebuie tinut cont si de un factor pe care voi care sīnteti īn tara, nu-l stiti. Aici DACIA SE VINDE SINGURA. Da ! Nu va mirati ca asa este. Masina asta nu are nevoie de reclama. Īn timp ce la alte marci, te spameaza de te īnebuneste cu reclame de l-e īnveti pe dinafara, de la Dacia nu vezi mai nimic. Cel mult 1 sau 2 spoturi pe zi. Ba cīteodata si o saptamīna nu vezi nimic. Ei bine totusi se vinde de rupe nu alta īn timp ce la spamerii VW, Alfa, Ford, Merzedes, Audi, Mazda, Mizubischi etc. vīnzarile stagneaza sau se reduc simtitor. Oare de ce? Vorba lui tata: - UN PRODUS BUN, N-ARE NEVOIE DE RECLAMA. ASTA SE VINDE SI ASA Are dreptate. Īn strategia Dacia, se face reclama, timp scurt numai cīnd apare un produs nou dupa care se asteapta. Ei bine produsul Dacia se vinde. La Dacia este suficient sa spui:.............HEY VEZI CA A APARUT UN MODEL NOU........punct. Posesorii de Dacii recomanda masina altora īn discutii īn diferite īmprejurari. Mai mult nu este nevoie. ![]() Masina se cumpara din CONVINGERE LIVE īn ceea ce priveste calitatea, fiabilitatea etc si nu pt. ca oferitorul produsului īsi īnebuneste eventuala clientela cu filmuletze SF din 30 īn 30 de minute pt. care īl mai angajeaza si pe NENEA SCHUMACHER sau NEICA HACKINGER numai sa-ti bage tinicheaua pe gīt. This post has been edited by EinarN: 2 Nov 2008, 02:12 |
-------------------- |
|
AdrianMC |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 187 Joined: 29 March 06 From: Bucuresti ![]() |
Hai totusi sa nu ne umezim cu topul asta. E un top al satisfactiei iar cumparatorii nu au asteptari prea mari de la o masina de 10-12k. Ca au fost surprinsi de fiabilitate si costul scazut de intretinere e una dar pana la situarea pe locul 5 intr-un top obiectiv mai dureaza.
|
--------------------
- -
--
-
-
|
|
paulica |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Validating Posts: 760 Joined: 2 August 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(EinarN @ 2 Nov 2008, 01:30) Īn partea a doua punctul principal a fost multumirea cu service-ul, calitatea produsului, competenta personalului, costurile de īntretinere a fiecarui oferitor īn parte. 1. Multumirea cu service-ul: Desi spune cineva ca daca ai un Mertz in DE te trateaza cu c..u, nu stiu de ce nu-mi vine sa cred. De ce? Pentru ca 90% din service-urile germane au MESERIASI ca lumea, iar dintre astea majoritatea sunt serioase. Indiferent de marca masinii. La Romānica este taman pe dos. 2. Competenta personalului: Am spus mai sus de tehnicieni, si cred ca pe partea de vānzari e la fel. 3. Costuri de intretinere Aham!! Orice piesa pentru orice marca (vorbesc de reprezentanta si masini in garantie) sunt cam cu 30-40 % mai ieftine in DE. Cred ca "aceasta parte a doua" contat foarte mult. Deci nu e de mirare ce a obtinut Dacia. This post has been edited by paulica: 2 Nov 2008, 04:56 |
--------------------
Pegas
22
2006
- TL 11 PAA
|
|
Wolverine |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.085 Joined: 6 September 07 From: Galati ![]() |
Da ori sunt eu somnoros, ori renault nu apare in top?
|
--------------------
Renault
MB II.2 2006/1.6 16V 110CP/Expresion
Audio Conenction Box/Folie/ va urma....
|
|
AlexC |
![]()
|
![]() Vrum Vruuum Group: Members Posts: 1.651 Joined: 22 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Renault inchide topul, adica ofera cea mai mare "dis-satisfactie".
E bine ca Dacia e sus, in cativa ani o sa inceapa romanul din nou sa aduca Logan SH din afara, ca e mai bun ca asta din tara ![]() ![]() This post has been edited by AlexC: 2 Nov 2008, 09:01 |
--------------------
Renault
Laguna III Privilege
2.0dci CVA 150CP Butoanele ne fac viata mai frumoasa :)
|
|
tkx |
![]()
|
![]() Armwrestler Group: Members Posts: 932 Joined: 20 April 07 From: Pitesti ![]() |
QUOTE(AlexC @ 2 Nov 2008, 10:00) E bine ca Dacia e sus, in cativa ani o sa inceapa romanul din nou sa aduca Logan SH din afara, ca e mai bun ca asta din tara ![]() ![]() pe mine nu m-ar mira. la ce drumuri au nemtii cred si eu ca dacia e acolo al dracului de fiabila. si eu mi-as lua logan sh din .de decat din .ro la km similari ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2007 1.4MPI Laureate Orice lucru provizoriu ramane definitiv.
|
|
madhorsefuzzy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.247 Joined: 9 May 05 From: Bucuresti ![]() |
De ce nu inca de acum?
![]() |
--------------------
Laguna Grandtour
2011 4Control 2.0dci
200cp+ / Honda Insight Hybrid 2010 stock "Vei invata sa conduci cand vei sti sa te feresti de prosti, nu cand vei sti legea!"
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu chiar nu inteleg de ce confundati "statisfactia" (sentiment, senzatie, parere) cu "fiabilitatea" (frecventa defectiuni constatate, modalitati de rezolvare etc).
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Executron |
![]()
|
![]() Membru fan UAP Group: Members Posts: 2.061 Joined: 27 June 07 From: Bucuresti ![]() |
I-am "own" pe toti ce sa mai o dam cotita.
![]() ![]() Dupa doar 20 de ani de schimbarea de regim producem deja o masina care invinge branduri consacrate. Va dati seama pe ce loc eram daca n-am fi fost loviti de 50 de ani de comunism. |
--------------------
VW Passat
1,9TDI/131HP/2002/Highline/Tiptronic ///
Dacia 1300 1974 Lux :) "The law, in its majestic equality, forbids the rich as well as the poor to sleep under bridges, to beg in the streets, and to steal bread." |
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Ce spui tu ar fi fost valabil daca Renault nu ar fi cumparat Uzinele Dacia.
Imi permit sa iti amintesc ca, timp de zeci de ani, s-a produs practic aceeasi masina. |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
borkanel |
![]()
|
![]() XXX Group: Members Posts: 404 Joined: 11 January 07 ![]() |
Pot sa zic ca sunt mandru de rezultate si am convingerea ca topul asta e pe bune desi nu ma omor dupa genul de masini care le face Dacia. Felicitari !
|
--------------------
BMW
E36 compact
1995 - in use BMW E30 316 1987 - sold
Mercedes W123 300D 1979 - sold Mercedes W123 200D 1978 - sold Mercedes W115 200D 1971 - sold Lada 1200 & 1500 1980 - sold |
|
namidee |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 418 Joined: 19 September 08 From: Frankfurt ![]() |
" si eu mi-as lua logan sh din .de decat din .ro la km similari tongue.gif"
Nu uita ca totusi motoarele sunt semnificativ mai solicitate in .de pe autobahn-uri. Asta daca nu ai in vedere un Logan de la o baba care l-a folosit numai pana la piata (si care a mai vandut o gramada de masini in .ro ![]() This post has been edited by namidee: 2 Nov 2008, 10:13 |
--------------------
Dacia
Sandero
1.4 MPI 2008
|
|
EinarN |
![]()
|
QUOTE(paulica @ 2 Nov 2008, 03:55) 1. Multumirea cu service-ul: Desi spune cineva ca daca ai un Mertz in DE te trateaza cu c..u, nu stiu de ce nu-mi vine sa cred. De ce? Pentru ca 90% din service-urile germane au MESERIASI ca lumea, iar dintre astea majoritatea sunt serioase. Indiferent de marca masinii. La Romānica este taman pe dos. 2. Competenta personalului: Am spus mai sus de tehnicieni, si cred ca pe partea de vānzari e la fel. 3. Costuri de intretinere Aham!! Orice piesa pentru orice marca (vorbesc de reprezentanta si masini in garantie) sunt cam cu 30-40 % mai ieftine in DE. Cred ca "aceasta parte a doua" contat foarte mult. Deci nu e de mirare ce a obtinut Dacia. Vezi ca te īnseli. Meseriasi? Da numai ca ora de lucru costa aici īntr-e 60 si 90 EURO si nu toti sīnt meseriasi deoarece fiecare bou stie sa ia piesa A īnlocuind-o cu piesa defecta B. īn perioada de garantie piesele au exact acelasi pret. Tu platesti īnsa NUMAI MANOPERA, ora de lucru iar īn ceea ce-l priveste pe neamt, asta merge pe principiul CLIENTUL E REGE si te freaca de-ti sar dracii si pt. 5 euro iar daca nu-i cīnti īn struna cum vor muschii lui te mai da si īn judecata cerīnd despacudiri. QUOTE(AlexC @ 2 Nov 2008, 08:00) E bine ca Dacia e sus, in cativa ani o sa inceapa romanul din nou sa aduca Logan SH din afara, ca e mai bun ca asta din tara Se poate daca esti dispus sa platesti la masina 500 EURO taxa de transport din DE īn RO. Tu sa nu crezi ca aici la capitolul masini umbla cīinii cu covrigi īn coada. Te demonteaza de bani si aici ca īn RO. Mi-e mi-a luat pt. Sandero 550 EURO (aprox) numai taxa de transport din RO īn DE. Pt optiunea clima + audio īnca vreo 2000 EURO si daca ma uit la "besina" aia de radio BLAUPUNCT cu CD Player īmi vine sa vomit. Asta costa īn magazin 29,95 EURO. La Dacie costa numai asta peste 400 EURO. Ia-ti tu Dacie cu dotarea cea mai subtire de aici si sa vezi ce rapid dai peste 11.000 EURO pe ea. Sa vedem atunci daca-ti mai convine. Uite aici, linkurile cu preturile conform dotarilor de pe pagina DACIA.DE :![]() ![]() DACIA LOGAN, DACIA SANDERO si LOGAN MCV Acuma, vezi cīnd citesti acolo: 2 x 15 Watt CD-Radio mit RDS und abnehmbarem Bedienteil si vezi pretul de 460,- EURO pt. cīrja aia de BLAUPUNKT sa nu te iei cu mīinile de cap. Pt. banii astia primesc īn discountul MEDIA-MARKT sau SATURN un radio de masina cu DVD Player si monitor LCD cu navi inclus de sta mītzu-n coada. QUOTE(tkx @ 2 Nov 2008, 08:23) pe mine nu m-ar mira. la ce drumuri au nemtii cred si eu ca dacia e acolo al dracului de fiabila. si eu mi-as lua logan sh din .de decat din .ro la km similari ![]() Da. Drumurile sīnt mai bune dar se si circula mai mult deoarece aici fac oamenii naveta zilnica cu ele, unii la peste 150 km. Deci gradul de uzura per km rulat e cam acelasi QUOTE(vijelie @ 2 Nov 2008, 08:45) Eu chiar nu inteleg de ce confundati "statisfactia" (sentiment, senzatie, parere) cu "fiabilitatea" (frecventa defectiuni constatate, modalitati de rezolvare etc). Pai nu cred ca confunda careva. QUOTE(Executron @ 2 Nov 2008, 09:04) I-am "own" pe toti ce sa mai o dam cotita. Ar fi fost si mai bine ![]() ![]() Dupa doar 20 de ani de schimbarea de regim producem deja o masina care invinge branduri consacrate. Va dati seama pe ce loc eram daca n-am fi fost loviti de 50 de ani de comunism. ![]() QUOTE(vijelie @ 2 Nov 2008, 09:08) Ce spui tu ar fi fost valabil daca Renault nu ar fi cumparat Uzinele Dacia. Aha ! Dacia nu este singura care a produs acelasi lucru zeci de ani. Īn mexic a avut loc aceasi poveste cu VW Broscoiu. L-au produs de pe lume pīna s-a bagat VW a preluat acolo totul si a īnceput sa produca urītania aia numita BEATLE unde nu sti care-i fata, care-i dosu pt. piata americana.Imi permit sa iti amintesc ca, timp de zeci de ani, s-a produs practic aceeasi masina. Ca veni vorba de preluari, si SKODA e VW si de ce la SKODA nu sīnt rezultatele DACIA - Renault? SKODA e pe locul 13 īn top-ul ADAC QUOTE(Serje @ 2 Nov 2008, 09:15) Cine-i MODUS ?This post has been edited by EinarN: 2 Nov 2008, 10:43 |
-------------------- |
|
roty |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 605 Joined: 19 May 06 ![]() |
Poate pentru ca Skoda e cu 50% mai mult si nu ofera mult mai multe in plus?
Drept urmare asteptari mai mari... |
--------------------
Renault
Clio 3
2006, 1.4 16V Renault Megane II Sedan, Confort Expression, 1.6 16V 115CP, 2005
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
Acum cateva zile am mers cu un Logan Ambiance cu 130 mii km in bord alergat prin toata tara, bagat pe drumuri forestiere, rupta, zgariata..... masina de firma.
Vreau sa spun ca am ramas uimit de faptul ca masina nu troncanea, nu scartaia, motorul tragea bine (cat de bine trage un 1.4). Si nu schimbasera nimic in afara de consumabile. Va dati seama ca la drumurile din Germania...... |
--------------------
Renault
Laguna
Initiale 2002
- NT-97-SLR Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Dacia a iesit pe 5 dintr-un singur motiv: "La cat a costat sunt multumit de ea" - Cu alte cuvinte asteptarile au fost mici, dar ele au fost implinite si chiar depasite.
Bafta! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
vijelie |
![]()
|
Cred ca daca ar incerca sa faca un sondaj pe bune, in service-uri, ar iesi cu bataie.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
ThunderRa |
![]()
|
![]() posesor posedat Group: Members Posts: 412 Joined: 8 April 05 From: Piatra Neamt ![]() |
Din 2004 noiembrie si pana acum 6 luni am avut un Logan berlina de 1.6, Laureate. Am facut cu el 70.000 km si am fost extrem de multumit, in special daca ma gandesc ca am luat masina cu 7500 si am vandut-o cu 5500. Inteleg perfect de ce au votat nemtii Dacia in topul satisfactiei. Acum pe langa Megane am si un MCV Laureate 1.6 16v si cred ca orice marca voi avea ca masina de zi cu zi, voi avea si o dacie pentru situatiile in care am nevoie de transportat ceva sau de mers pe drumuri proaste. Din punctul meu de vedere merita acest loc si vad asta ca pe o realizare mai ales pentru ca a fost data de ADAC (tineti minte cum se chinuiau sa rastoarne Logan-ul?)...
This post has been edited by ThunderRa: 2 Nov 2008, 15:52 |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2
2008 - Lux Privilege 1.6 16v
- NT-23-DAC Dacia MCV Laureat 1.6 16v recolta 2007
http://radunastasa.com |
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
Nu se chinuia nimeni sa rastoarne Loganul. Doar isi faceau meseria...
|
--------------------
-
-
-
|
|
paul_s |
![]()
|
. Group: Members Posts: 305 Joined: 2 July 04 From: . ![]() |
Ei lasa ca ce au facut ei atunci nu a fost meseria
una e sa rastorni masina cand te joci tu cu ea, si sa spui ca ai reusit sa o rastorni, ceea ce in sine nu e cine stie ce performanta, si alta e sa spui ca ai rasturnat-o la testu elanului, ceea ce evident nu era adevarat |
--------------------
.
.
.
- .
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st May 2025 - 13:07 |