DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Dacia pe locul 5 la adac, In fata vw, skoda, toyota,hyundai, opel

EinarN
post 2 Nov 2008, 22:44
Post #31

Membru autentic

Group: Members

QUOTE(Andy_ACS @ 2 Nov 2008, 12:21)
Dacia a iesit pe 5 dintr-un singur motiv: "La cat a costat sunt multumit de ea" - Cu alte cuvinte asteptarile au fost mici, dar ele au fost implinite si chiar depasite.

Bafta!
*

Nu-i adevarat. Tu nu cunosti pretentiile nemtilor.
Mentalitatea "La cat a costat sunt multumit de ea" nu functioneaza aici.
N-are rost sa intru în amanunte. Asta trebuie sa simti pe pielea ta lucrînd în DE în serviciile cu publicul si sa-i cunosti. am spus si o repet:
- Sînt de la vîrsta de 6 ani aici, mi-am facut scoala aici, lucrez aici si îi cunoasc destul de bine.

This post has been edited by EinarN: 2 Nov 2008, 22:47

--------------------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
s_j_teo
post 3 Nov 2008, 08:26
Post #32

Membru autentic

Sunt bucuros ca o marca romaneasca a reusit o performanta buna.Intradevar nemtii nu lucreaza cu jumatate de masura am umblat prin Germania si EinarN are dreptate.Doar in Romania merge cu jumatati de masura!

--------------------
Skoda Octavia 3 2014
+
uadiv
post 3 Nov 2008, 10:02
Post #33

...

From: ...

Oare de ce Dacia este pe locul 5, iar Renault pe ultimul loc?
nu au ele o calitate de fabricatie si fiabilitate asemanatoare (Dacia fiind chiar mai proasta la capitolul asta din cauza materialelor net inferioare folosite ...)?
Deduc deci ca neamtul pragmatic fiind, a pus in balanta pe langa "satisfactia " adusa de condusul unui Logan ori Sandero si pretul de achizitie si ce ofera masina in banii aia.
Daca imi aduc aminte de o emisiune TOP GEAR, in care se spunea ca Anglia are nevoie de o masina simpla fara prea multe gaget-uri pe care detinatorul sa o foloseasca pentru exact ceea ce este...o masina(referindu-se la Dacia Logan), probabil la aceeasi parere au ajuns si nemtii.

This post has been edited by uadiv: 3 Nov 2008, 13:08

--------------------
uuu uuu uuu - ...
Some people say, the day a black president was elected, pigs would fly.

100 days later - swine flu
+
IRONICK
post 3 Nov 2008, 10:16
Post #34

-

From: Romania

QUOTE(uadiv @ 3 Nov 2008, 10:02)
Oare de ce Dacia este pe locul 5, iar Renault pe ultimul loc?
nu au ele o calitate de fabricatie si fiabilitate asemanatoare (Dacia fiind chiar mai proasta la capitolul asta din cauza materialelor net inferioare folosite ...)?
Sau masina este construita cu mai putine repere.

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
adip
post 3 Nov 2008, 10:36
Post #35

Banned

From: Melbourne, Victoria

QUOTE(IRONICK @ 3 Nov 2008, 19:16)
Sau masina este construita cu mai putine repere.
Da, gen bara stabilizatoare, airbag pasager, filtru polen, aleaalea.

--------------------
* * *
What you live with you learn.
What you learn you practice.
What you practice you become.
What you become has consequences .
+
IRONICK
post 3 Nov 2008, 10:38
Post #36

-

From: Romania

Ma refer la alea in miscare sau electronice. Care tin direct de fiabilitate.

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
LuluMOB
post 3 Nov 2008, 10:46
Post #37

Membru cu pedale.

From: Iași

Andy_ACS are dreptate, EinarN, gradul de mulțumire a clientului e legat și de prețul mașinii, crezi sau nu. Întotdeauna ai anumite așteptări de la o mașină, unul din factorii principali fiind prețul acelei mașini (valabil pentru orice produs). Așteptările sunt deci diferite de la Dacia față de Mercedes. Faptul că Dacia satisface mai bine nu înseamnă că e mai fiabilă sau că clientul e mai bine tratat ci doar că un posesor de Mercedes care plătește un preț de (să zicem) patru ori mai mare nu regăsește de patru ori mai multă calitate. Grad mare de satisfacție poți găsi (și de regulă găsești) ori la mașini simple, ieftine, cu calitățile elementare ale unei mașini, ori la mașini foarte scumpe și performante, exclusiviste.
Personal sunt și eu satisfăcut de Logan, dar am mai mers și cu alte mașini și sunt conștient (cred) unde se situează Dacia.

--------------------
Dacia Logan ABS+ AC 1.4MPI 06/2007
+
Andy_ACS
post 3 Nov 2008, 10:54
Post #38

Yes, I'm not!

From: Craiova

Exact, nu mai trebuie sa completez nimic, ai rezumat foarte bine! smile.gif

Bafta!

--------------------
- - -
"Be the change you want to see in the world"
+
EinarN
post 10 Nov 2008, 19:53
Post #39

Membru autentic

@ LuluMOB

Da domle, eu îti dau dreptate. Si eu gîndesc astfel si merg pe considerentul ca fiecare om NORMAL gîndeste astfel. NU însa si nemtii. Astia NU sînt normali.

Cu vreo 3 - 4 ani în urma a lansat discountul de electronice SATURN un slogan de reclama care zice GEITZ IST GEIL = ZGÎRCENIA ESTE EXCITANTA.

Ei bine acest slogan s-a întiparit în creierul neamtului ca un BRANDING pe urechia unei vaci.

Astia, de cînd cu sloganul asta de vreo 3 ani încoace, sînt pur si simplu NESIMTITI de gîrciti si RIDICOL DE NESIMTITI de pisalogi cînd este vorba de service. Este pur si simplu INSUPORTABIL. Cred ca daca ai avea deaface cu ei zi de zi te-ai lua cu mîinile de cap. Pur si simplu nu te mai poti întelege cu ei. Am vazut cazuri unde a fost dat un magazin (WOOLWORTH) în judecata de client care cumparase în pachet 3 perechi de chiloti barbatesti la 1,25 EURO si una din perechi avea cusatura (dupa mintea lui) incorecta si deplasata cu 3 mm.

Închipuieti ca a cîstigat procesul, si-a primit banii înapoi si Woolworth a suportat costuri de judecata de 1400 EURO.

Deci, daca merge asa pt. 3 perechi de chiloti, închipuieti ce tamtam sînt în stare sa faca la o masina. Ca firma risti sa intri în faliment pur si simplu si asta indiferent ca e Dacie sau RR.

Numai prin SCRIS e greu de înteles si realizat ce se întîmpla. Asa ceva trebuie sa vezi cu ochii tai.

Eu cînd scriu ce scriu, ma bazez pe chiestiile astea deoarece traiesc în tara asta si sînt confruntat cu problemele astea la servici zi de zi. Nu mai vorbesc de tata-meu care e vatman pe tramvai si metrou din 1992 si daca s-ar apuca asta de povestit cu ce cretini are deaface cred ca ar putea scrie nu o carte ci zece.

This post has been edited by EinarN: 10 Nov 2008, 19:57

--------------------
+
Vio
post 10 Nov 2008, 20:23
Post #40

MEMBERMENSCH

From: Judetu' Sachsen, D.D.R.

Eh, acu sa nu exageram... intr-adevar, nemtii sunt niste oameni care socotesc pana la ultimul banut (Pfennigzähler biggrin.gif ), dar nu stiu daca o putem numi pausal si definitiv zgarcenie... mai degraba au o filosofie de genul: "atata vreme cat muncesc cinstit si pentru ultimul eurocent, nu imi place sa il vad risipit, sa isi bata cineva joc de el..." Ca mai sunt si cazuri de utilizare frauduloasa a drepturilor pe care ti le da aici legea ca si consumator, de acord... dar, Doamne, ce bine e sa fii protejat de lege in privinta asta, totusi!...
Mai degraba as zice ca noi romanii cu cultura de tipul "imi e rusine sa mai iau restul de 10 bani" sau dau bacsis enorm "sa vaza dujmanii ce bazat is" suntem aia deplasati, si nu ei...
Si sper ca nu te superi ca iti corectez sloganu' ala de Saturn: e "Geiz ist geil!" smile.gif ...

--------------------
Renault Megane II 2003 1,4 16V
98 cp Pack Authentique, gri boreal, 105.500 km
If you want to hit your target, shoot first, and then call whatever you hit the target.
+
bogdan_90
post 10 Nov 2008, 20:24
Post #41

baiatu' cu apa

QUOTE($$ilvviu @ 2 Nov 2008, 13:12)
Acum cateva zile am mers cu un Logan Ambiance cu 130 mii km in bord alergat prin toata tara, bagat pe drumuri forestiere, rupta, zgariata..... masina de firma.
Vreau sa spun ca am ramas uimit de faptul ca masina nu troncanea, nu scartaia, motorul tragea bine (cat de bine trage un 1.4). Si nu schimbasera nimic in afara de consumabile.
Va dati seama ca la drumurile din Germania......
*

nu stiu de ce dar am impresia ca astea mai "chele" sunt mai silentioase nu prea au ce sa zdrangane prin ele.

--------------------
ford focus 2007 - xxx
plm ,cuvantul suprem ce rezolva cea mai complicata problema.
+
logan1.5dci
post 10 Nov 2008, 20:31
Post #42

Nu Există Informații

From: Dobrogea

QUOTE(bogdan_90 @ 10 Nov 2008, 20:24)
nu stiu de ce dar am impresia ca astea mai "chele" sunt mai silentioase nu prea au ce sa zdrangane prin ele.
*

Dar la astea mai "pletoase" ce scartaie?
ABS-ul? A.C.-ul? A cincea tetiera? Servodirectia? C.B.-ul?

This post has been edited by logan1.5dci: 10 Nov 2008, 20:37

--------------------
Nu Există Informații Nu Există Informații Nu Există Informații - Nu Există Informații
+
A l e x
post 11 Nov 2008, 09:45
Post #43

Showing the fangs of rage

Group: Moderatori

Nu e prima data cand Dacia e sus in top cand e vorba de clienti multumiti. Eu zic ca e destul de logic, pentru ca oricine isi ia Dacia stie ca nu se poate astepta la prea multe, doar la deplasare din punctul A in punctul B, si vor fi foarte multumiti de masini...

Spre deosebire de alte marci unde dai multi bani pe lux, sportivitate, etc... si daca se duce ceva, te cam enervezi si la un sondaj dai cu acea marca de pamant.

Si eu daca mi-as lua Logan, cat timp nu m-ar lasa in drum as fi foarte multumit. Pe cand un Mercedes, m-as astepta la foarte multe de la el, si daca nu s-ar ridica asteptarilor, as fi "nemultumit"...

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
EinarN
post 11 Nov 2008, 09:50
Post #44

Membru autentic

QUOTE(Vio @ 10 Nov 2008, 19:23)
Si sper ca nu te superi ca iti corectez sloganu' ala de Saturn: e "Geiz ist geil!" smile.gif ...
*

Da mi-a scapat un T în plus. Oricum acum e .."WIR HASSEN TEUER! " icon_mrgreen.gif
NOI URÎM SCUMPETEA rolleyes.gif
(si cînd intri la Saturn platesti 3,99 EURO pt. un mousepad ce costa în alta parte 1,99 EURO radmasa.gif radmasa.gif )

QUOTE(A l e x @ 11 Nov 2008, 08:45)
Pe cand un Mercedes, m-as astepta la foarte multe de la el, si daca nu s-ar ridica asteptarilor, as fi "nemultumit"...
*

Daca ai vedea pe aici ce frumos curge fumu dupa ele, mai ales la astea TAXI ce-s mai batrîne asa la 3 - 4 ani, sa vezi ce frumos îi afumata bara din spate la ele de îngrijite ce sînt............................... traiasca mertzanu radmasa.gif

This post has been edited by EinarN: 11 Nov 2008, 09:52

--------------------
+
vijelie
post 11 Nov 2008, 09:56
Post #45

membru violet

From: Bucuresti

Pe la noi prin Romania curge fumu si dupa Loganele DCi noi smile.gif

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
EinarN
post 11 Nov 2008, 10:09
Post #46

Membru autentic

Si cine sau CE e de vina?

--------------------
+
A l e x
post 11 Nov 2008, 11:51
Post #47

Showing the fangs of rage

Group: Moderatori

EinarN, asta vara chiar am mers cu un taxi E-Klasse W210 in Germania si am fost placut surprins de cat de bine era intretinuta acea masina, desi era destul de veche... Cu tot respectul, ce spui tu mi se pare o prostie absoluta, nu pot sa cred ca dupa 3-4 ani e o regula generala ca masinile Mercedes incep sa scoata fum si alte nebunii... O fi cateva, dar nu poti generaliza... Eu zic s-o lasi moarta.

Sorry de off wink.gif

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
ionutctn
post 11 Nov 2008, 12:03
Post #48

Membru cu TDI

QUOTE(LuluMOB @ 3 Nov 2008, 10:46)
Andy_ACS are dreptate, EinarN, gradul de mulțumire a clientului e legat și de prețul mașinii, crezi sau nu. Întotdeauna ai anumite așteptări de la o mașină, unul din factorii principali fiind prețul acelei mașini (valabil pentru orice produs). Așteptările sunt deci diferite de la Dacia față de Mercedes. Faptul că Dacia satisface mai bine nu înseamnă că e mai fiabilă sau că clientul e mai bine tratat ci doar că un posesor de Mercedes care plătește un preț de (să zicem) patru ori mai mare nu regăsește de patru ori mai multă calitate. Grad mare de satisfacție poți găsi (și de regulă găsești) ori la mașini simple, ieftine, cu calitățile elementare ale unei mașini, ori la mașini foarte scumpe și performante, exclusiviste.
Personal sunt și eu satisfăcut de Logan, dar am mai mers și cu alte mașini și sunt conștient (cred) unde se situează Dacia.
*

Corect. Dar ce te faci cu asemenea rationamente? Chiar ca te umfla rasul.

QUOTE(aphophis @ 2 Nov 2008, 01:47)
k sa lasam mertanul, pe mine ma umfla rasul ca dacia e in fata unor marci ca hyundai, kia , vw , toyota , skoda ( :woot: ), seat, opel etc. Si da, is constient ca e doar un top al satisfactiei tongue.gif
*

This post has been edited by ionutctn: 11 Nov 2008, 12:08

--------------------
Dacia 1310 1998
Skoda Superb Elegance
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it.
+
danydan
post 11 Nov 2008, 12:28
Post #49

Membru incepator

Andy_ACS, ai pus pct pe i.
E normal ca satisfactia e alta cand vazi ca dai cel mult un sfert din cat ai da pe alta si-si face treaba fara probleme majore.
Te lovesti de chestii minore, in general.
Si oricum, sunt sigur ca multi s-au gandit: 4 dacii=1 real car.
Probabil ca multi au incercat-o dandu-i cel mult 6 luni de supravietuire, fiind oarecum pregatiti de o posibila sucombare.
Si cand colo.... epava rezista...
Concluzie: probleme minore+bani putini+asteptari mici+experienta peste asteptari+ignorare vanitate = Satisfactie
Si am putea vedea si altceva: poate dacia n-a fost super, ci ceilalti au decazut mult.

--------------------
Skoda Octavia Dacia Sandero Ro
+
Vio
post 11 Nov 2008, 12:49
Post #50

MEMBERMENSCH

From: Judetu' Sachsen, D.D.R.

Atata timp cat in orasele mari germane sunt calarite deja parcuri de sute de taxiuri Logan si MCV care au depasit 150.000-200.000 de km fara probleme majore (multe din ele fara probleme deloc), functionand fie pe gaz, benzina sau motorina, e normal ca oamenii sa fie multumiti... si ganditi-va ca un utilizator privat le solicita mult mai putin intens decat o firma de taxiuri...
Si in comentariul realizatorilor clasamentului ADAC pe marginea rezultatelor e accentuata aceeasi idee: nu inseamna ca Dacia fabrica in Romania masini mai bune decat Mercedes in Germania, doar ca se pare ca masinile Dacia s-au ridicat in mult mai mare masura la (sau peste) nivelul asteptarilor utilizatorilor lor decat Mercedesurile (evident ca aceste asteptari au fost "setate" la niveluri diferite smile.gif )... it's as simple as that...

This post has been edited by Vio: 11 Nov 2008, 12:50

--------------------
Renault Megane II 2003 1,4 16V
98 cp Pack Authentique, gri boreal, 105.500 km
If you want to hit your target, shoot first, and then call whatever you hit the target.
+
cosmin_b
post 15 Jan 2009, 01:14
Post #51

Membru incepator

Pentru mine mesajul acestui clasament este urmatorul...dintre participantii la sondaj, posesorii de logan,cititori ai respectivei reviste, sunt mai satisfacuti decat posesorii de masini de oricare alta marca de sub locul 5; sunt satisfacuti pt ca nu s-au inselat in ceea ce priveste alegerea masinii, cred eu. Meritul Dacia este ca nu a vandut multe "iluzii".
Acum, cei ce si-au luat mercedes nu cred ca si-au pus vreodata problema sa-si cumpere logan. Cred ca nici noi nu ne putem pune problema, ca,plecand de la acest clasament, sa spunem ca logan e mai "bun" decat mercedes,bmw etc.
De speculat se poate specula mult, inclusiv teza ca posesorii/posesoarele de logan sunt mai usor de satisfacut pentru ca nu-s prea "pretentiosi"...
Oricum, acest clasament isi are sursa in acea "componenta" a omului care a nascocit si zicerea "la pomul laudat sa nu te duci cu sacul"; omul mai are si "componenta" care zice ca "haina il face pe om"...acolo e alt clasament...
Sa auzim si despre alte produse romanesti care sunt in top 5 la satisfactia clientului (german:).

--------------------
Dacia Logan 1.4 MPI Laureate 2006 - B-99-XXX
+
IsNa
post 15 Jan 2009, 11:43
Post #52

Membru autentic

From: Timisoara

Rezultatul f. bun obtinut de Dacia e datorat asteptarilor f. scazute pe care clientela din Germania le-a avut.
Nemtii nu au conceput ca se poate face o masina care sa coste atat de putin si totusi sa-ti poata satisface nevoile de baza de transport.

Dacia este intr-adevar o specie noua de masina, ceva ce pana acum nu s-a considerat posibil: o masina f. ieftina (la standardele lor) dar totusi fiabila, complet functionala, acceptabil de comfortabila si inca rezonabil de sigura.
Nemtii au fost f. surprinsi sa afle ca asta e posibil.

Cei mai multi care le-au cumparat s-au asteptat sa primeasca o troaca de sacrificiu, un fel de masina de unica folosinta, probabil sa-i treaca de un moment greu in finantele familiei pana isi vor putea cumpara o masina "adevarata".
Au fost foarte surprinsi sa descopere ca au primit o masina adevarata, nepretentioasa, fara zorzoane, dar o masina completa.

Oricum, putem fi mandri (ma refer in primul rand la cei care direct sau indirect au pus si umarul la crearea acestei masini)!

--------------------
Skoda Fabia Combi + Citigo ASG 2007 / 2013
Forta sa fie cu voi !!
+
Dsign
post 15 Jan 2009, 14:23
Post #53

Led Tuning Man

Ce-o sa mai tragi de pe urma postului tau... Foarte multi "occidentalisti" pe aici...

smile.gif

--------------------
D Logan 2004 Preference 1.6MPI Egee - B 48 CUP
http://youtu.be/OQ-ukXOBfI4
+
bendix
post 15 Jan 2009, 14:46
Post #54

Membru autentic

From: Timisoara.RO

De acord cu cosmin_b si IsNa ! Tin pumni Daciei, ca sa treaca cu bine de criza financiara mondiala! Caci merita! up.gif

--------------------
Dacia Logan Ambiance - 2005 - TM10### , alb arctic
In mileniul III automobilele vor merge cu apa sau nu vor merge deloc !
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 1st May 2025 - 10:32
Forum Renault