amenda pe DN1, nedumerit
![]() ![]() ![]() |
amenda pe DN1, nedumerit
conducDACIA |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 18 Joined: 25 October 05 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Berlina
- B-99-XXX
|
|||
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
De la comiterea faptei agentul constatator are la dispozitie 6 luni sa incheie PV, apoi de la incheiere 30 zile sa ti-l aduca la cunostinta.
Oricum ar trebui sa te astepti la inca o adresa din partea lor pt 92 km/h la intoarcere ![]() |
--------------------
Renault
Laguna
Initiale 2002
- NT-97-SLR Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
OVIDIUS |
![]()
|
![]() bogat în valori simple Group: Members Posts: 1.726 Joined: 14 February 05 From: Orasu' lui Bucur ![]() |
Am un coleg care a fost amendat pentru ... 81 km% ! Cum o fi reusit, nu stiu, ca sub 80 nu te baga in seama. A completat formularul, a trimis, si asta a fost. De mai bine de un an n-a mai venit nimic....
|
--------------------
Renault
Laguna
2.0 T 2007 / Dinamique + Twingo 1.2 16v 2004 Chiar si ziua de luni poate aduce minuni...
|
|
gotty |
![]()
|
![]() fagocer™ haituit Group: Members Posts: 4.627 Joined: 20 August 07 From: oriunde vreti voi.... ![]() |
QUOTE(OVIDIUS @ 21 Apr 2008, 11:09) Am un coleg care a fost amendat pentru ... 81 km% ! Cum o fi reusit, nu stiu, ca sub 80 nu te baga in seama. A completat formularul, a trimis, si asta a fost. De mai bine de un an n-a mai venit nimic.... te baga in seama pentru orice ! am avut radar cu 62 km/h din sinaia. |
--------------------
Private
Spice
Member
|
|
hash |
![]()
|
![]() calculatorist Group: Members Posts: 1.388 Joined: 13 September 04 ![]() |
Pe langa amenda, 'figura' mai costa 2p penalizare. In PV ai sa gasesti informatiile cum ca ai 48 de ore de la data postei sa platesti jumatate din cuantumul amenzii la circa financiara. Pe urma ai sa trimiti copie dupa chitanta prin fax (sau posta) la Barcanesti. E important sa nu uiti sa trimiti copia, si sa pastrezi chitanta, ca au fost care s-au trezit dupa cativa ani cu citatie pentru neplata amenzii.
|
--------------------
-
-
-
|
|
conducDACIA |
![]()
|
ma surprins radaru la 01.03.2008 la ora 02:11 ( nr 247100 ) cand am plecat la munte cu 85 si la intoarcere la data de 01.03.2008 la ora 07:01 cu 92km/h (nr 247201).
cand am ridicat plicul, am crzt ca e dekt o un radar si a 2 copie ![]() ![]() multumesc pt raspunsuri , eram doar nedumerit. cu stima. |
--------------------
Dacia
Berlina
- B-99-XXX
|
|
Tiberiu-Andrei |
![]()
|
![]() Om al muntelui Group: Members Posts: 721 Joined: 25 September 07 From: Sfantu Gheorghe ![]() |
De curiozitate,cat ti-au dat?
![]() |
--------------------
Dacia
1410
1988 toamna1397 cmc
- CV 03 MBO
|
|
conducDACIA |
![]()
|
sunt in asteptare
![]() |
--------------------
Dacia
Berlina
- B-99-XXX
|
|
ionut16031987 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 263 Joined: 29 May 06 ![]() |
ce radar te-a inregistrat mobil sau din ala de pe stalp ?
|
--------------------
dacia
preference/ dacia 1310 tlx
2005 1.4 mpi,/ 1989
- IF 01 ???
|
|
beginer_driver |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 188 Joined: 1 December 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(gotty @ 21 Apr 2008, 11:12) Avand in vedere ca in majoritatea drumului, limita e la 70 deci legal ai voie cu 79......d-aia cred ca se referea la faptul ca nu te baga in seama la mai putin de 80.......nici n-ar avea cum pt ca mergi legal ![]() QUOTE(ionut16031987 @ 2 May 2008, 15:14) Mai mult ca sigur ca cel fix.............e unu in Barcanesti ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
Scala
- B xx FIN
|
|
Executron |
![]()
|
![]() Membru fan UAP Group: Members Posts: 2.061 Joined: 27 June 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(beginer_driver @ 3 May 2008, 12:19) limita e la 70 deci legal ai voie cu 79...... Asta ar fi bine la bula... Daca limita e 70 ATUNCI 70 e legal nu 79 nu 70,5km/h. AH.. ca s-a tot discutat ca nu te opreste decat la +10 km peste limita legala asta e un fel de "favor" din partea lor si nu e obligatoriu sa fie aplicat. |
--------------------
VW Passat
1,9TDI/131HP/2002/Highline/Tiptronic ///
Dacia 1300 1974 Lux :) "The law, in its majestic equality, forbids the rich as well as the poor to sleep under bridges, to beg in the streets, and to steal bread." |
|
Fantasio |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 13 January 07 ![]() |
Nu este nici un favor, asa e legea. se incepe sanctionarea de la "depasirea cu 10-20 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv..."
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.4 MPI
2007
|
|
beginer_driver |
![]()
|
QUOTE(Executron @ 3 May 2008, 17:22) Asta ar fi bine la bula... Daca limita e 70 ATUNCI 70 e legal nu 79 nu 70,5km/h. AH.. ca s-a tot discutat ca nu te opreste decat la +10 km peste limita legala asta e un fel de "favor" din partea lor si nu e obligatoriu sa fie aplicat. Mai invata legea aia si nu ne spune cum ai luat carnetul ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
Scala
- B xx FIN
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Defapt e vorba de marja de eroare a aparatelor cu care se determină de către "organ" viteza automobilului.
|
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
Executron |
![]()
|
![]() Membru fan UAP Group: Members Posts: 2.061 Joined: 27 June 07 From: Bucuresti ![]() |
Daca gresesc atunci imi cer scuze, dar eu stiam ca acea marja de 10 km e cum spune Maersk fiind marja de eroare a aparatelor (aici e discutie lunga).
Daca cand scrie acolo pe indicator limita de 70 de ora si de fapt e 79, de ce n-ar scrie 79 direct? ![]() P.S. Carnetul l-am luat din prima avand 24 la sala, dar iti spun sincer ca nu prea am citit la contraventii nimic. Nu este vina mea ca testele nu sunt structurate in mod eficient pentru a se asigura ca materia este invatata temeinic. This post has been edited by Executron: 4 May 2008, 11:09 |
--------------------
VW Passat
Dacia 1300 1974 Lux :) "The law, in its majestic equality, forbids the rich as well as the poor to sleep under bridges, to beg in the streets, and to steal bread." |
|
Fantasio |
![]()
|
Executron, nu stiu daca m-ai inteles, oricare ar fi viteza scrisa pe indicator, daca o depasesti cu pana la 9 km/h inclusiv, nu te amendeaza pentru ca, repet, se sanctioneaza legal numai depasirile incepand cu 10 km/h a vitezei stabilite. Pur si simplu politistiii nu au baza legala pentru ca sa te amendeze pentru diferenta mai mica de viteza cu care depasesti limita legala.
Revenind la exemplul tau - daca pe indicator ar fi scris 79, tu ai fi putut merge cu pana la 88 km/h fara sa patesti nimic, si asa mai departe. This post has been edited by Fantasio: 4 May 2008, 17:17 |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.4 MPI
2007
|
|
WNS |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 169 Joined: 1 May 08 ![]() |
Te rog imi poti indica exact unde scrie in lege acest lucru ?
Eu am cautat dar fara succes. Multumesc frumos. This post has been edited by WNS: 4 May 2008, 17:44 |
--------------------
Audi
A4 B7
2.0 TDI-2007-Multitronic Poți folosi orice limbaj dorești, niciodată nu poți spune altceva ... decât ceea ce ești.
|
|
Duyu |
![]()
|
![]() Membru dependent de forum Group: Members Posts: 2.259 Joined: 10 March 06 From: B u c u r e ș t i ![]() |
Confirm ca spusele lui Fantasio sunt 100% reale.
![]() Sursa: O.U.G. nr. 195/2002 "E. Puncte de penalizare Savirsirea de catre conducatorul de autovehicul sau tramvai a uneia sau mai multor contraventii atrage, pe linga sanctiunea amenzii, si aplicarea unui numar de puncte de penalizare, dupa cum urmeaza: a) 2 puncte de penalizare pentru savirsirea urmatoarelor fapte: 1. folosirea incorecta a luminilor de drum la intilnirea cu un autovehicul care circula din sens opus; 2. folosirea telefoanelor mobile in timpul conducerii, cu exceptia celor prevazute cu dispozitive de tip “miini libere”; 3. nerespectarea obligatiei de a purta in timpul circulatiei pe drumurile publice centura de siguranta ori castile de protectie, omologate, dupa caz; 4. depasirea cu 10 – 20 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatata, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate si verificate metrologic; 5. circulatia pe un sector de drum pe care accesul este interzis; 6. nerespectarea regulilor privind manevra de intoarcere, mersul inapoi, schimbarea benzii de circulatiei sau a directiei de mers; 7. nerespectarea obligatiei de a folosi luminile de intilnire si pe timpul zilei, pe autostrazi, drumuri expres si pe drumuri nationale europene (E). 8. stationarea neregulamentara. 9. refuzul inminarii actului de identitate, permisului de conducere, certificatului de inmatriculare sau de inregistrare, al celorlalte documente prevazute de lege, la cererea politistului rutier, precum si refuzul de a permite verificarea vehiculului, atunci cind exista indicii temeinice cu privire la savirsirea unor contraventii pentru care se dispune confiscarea unor bunuri ori infractiuni. ![]() 1. oprirea nejustificata sau circulatia pe banda de urgenta a autostrazilor sau oprirea pe partea carosabila a drumurilor expres sau a drumurilor nationale europene (E); 2. depasirea cu 21 – 30 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatata, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate si verificate metrologic; 3. nerespectarea regulilor privind manevra de intoarcere, mersul inapoi, schimbarea benzii de circulatie sau a directiei de mers, daca prin aceasta s-a produs un accident din care au rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale; 4. nepastrarea unei distante corespunzatoare fata de vehiculul care il precede, daca prin aceasta s-a produs un accident din care au rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale; 5. nerespectarea semnificatiei indicatorului “ocolire” instalat pe refugiul statiilor de tramvai; c) 4 puncte de penalizare pentru savirsirea urmatoarelor fapte: 1. nerespectarea obligatiilor care ii revin in cazul vehiculelor ramase in pana sau avariate; 2. nerespectarea semnificatiei indicatorului “STOP”; 3. depasirea cu 31 – 40 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv pentru categoria din care face parte auto vehiculul condus, constatata, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate si verificate metrologic; 4. circulatia in timpul noptii sau ziua, pe timp de ceata, ninsoare abundenta sau ploaie torentiala, cu un autovehicul fara lumini sau fara semnalizare corespunzatoare. 5. conducerea unui autovehicul sau tractarea unei remorci atunci cind dovada inlocuitoare a certificatului de inmatriculare sau de inregistrare este eliberata fara drept de circulatie sau durata acesteia a expirat. 6. Conducerea unui autovehicul pe spatiul destinat circulatiei tramvaiului atunci cind drumul public este prevazut cu mai mult de o banda pe sens in afara caii de rulare a tramvaiului; d) 6 puncte de penalizare pentru savirsirea urmatoarelor fapte: 1. refuzul de a permite imobilizarea vehiculului sau verificarea tehnica a acestuia; 2. nerespectarea semnificatiei semnalelor regulamentare ale agentilor de cale ferata care dirijeaza circulatia la trecerile la nivel cu calea ferata; 3. depasirea cu 41 – 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv pentru categoria din care face parte auto vehiculul condus, constatata, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate si verificate metrologic; 4. circulatia sau stationarea pe spatiul interzis care separa sensurile de circulatie pe autostrada; 5. stationarea ori parcarea autovehiculelor pe autostrada in alte locuri decit cele special amenajate si semnalizate; 6. executarea pe autostrada a manevrei de intoarcere sau de mers inapoi, circulatia sau traversarea de pe un sens de circulatie pe celalalt prin zonele interzise, respectiv zona mediana sau racordurile dintre cele doua parti carosabile. 7. nerespectarea semnificatiei indicatoarelor “Trecere la nivel cu o cale ferata simpla, fara bariere”, “Trecerea la nivel cu o cale ferata dubla, fara bariere” sau “Oprire” instalate la trecerea la nivel cu o cale ferata; 8. schimbarea directiei de mers prin viraj spre stinga, daca prin aceasta se incalca marcajul longitudinal continuu care separa sensurile de circulatie; 9. patrunderea intr-o intersectie dirijata prin semafoare, daca prin aceasta se produce blocarea circulatiei in interiorul intersectiei." Amenzile se aplica pe langa aceste puncte de penalizare. ![]() |
--------------------
Renault
Clio Symbol
1.5 dCi, 65 CP - with Vredestein Snowtrac 3 An Fabricație: 2006 Kilometraj: ~95.000 km |
|
WNS |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 169 Joined: 1 May 08 ![]() |
Deci in cazul unui accident de circulatie, daca in urma expertizei se stabileste ca masina avea 58 km/h, soferul va fi considerat vinovat sau nu de instanta ?
This post has been edited by WNS: 4 May 2008, 18:26 |
--------------------
Audi
A4 B7
2.0 TDI-2007-Multitronic Poți folosi orice limbaj dorești, niciodată nu poți spune altceva ... decât ceea ce ești.
|
|
beginer_driver |
![]()
|
Care instanta? Omori oameni?
|
--------------------
Dacia
Solenza
Scala
- B xx FIN
|
|
Executron |
![]()
|
Puteam sa jur ca exista un alineat care trateaza si "depasirea vitezei limita cu pana in 10 km/h", dar aparent ai dreptate.
Intr-un fel este o situatie tipic romaneasca. Indicatorul mentioneaza limita 70 ceea ce inseamna ca 71 pe ora e ilegal DAR nu exista sanctiune pentru aceasta incalcare a legislatiei rutiere. In concluzie nu este nici un "cadou" din partea organelor ci lipsa uneltelor legislative pentru a sanctiona depasirea vitezei mentionata pe indicator cu pana in 10 km/h. Tot argumentul lor ca e "eroarea de radar" este insusi stupid pentru ca urmand aceasta argumentatie daca m-ai prins cu 101 km/h intr-o zona de 50 km/h nu ar trebui sa-mi retina permisiul ci la 111 pentru a acoperi eroarea de radar. Multumesc c-ai clarificat situatia. |
--------------------
VW Passat
|
J o h n n y |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 538 Joined: 12 April 05 From: Cluj ![]() |
Asta e asa aproape in orice tara, nu e nici o lipsa de "unelte legislative". Ar trebui mentionat ca viteza care e indicata de masina e mai mare cu pana la 10km/h, lucru care se poate verifica si daca ai GPS, daca compari viteza indicata de GPS cu cea de la bordul masinii vei vedea o diferenta de cel putin 5 km/h. Deci toate masinile vin din fabrica astfel setate. Hai sa nu mai facem atat caz pt depasirea cu 10 km a vitezei ci mai bine am fi mai civilizati in trafic! Incepand cu noi, de pe forum
![]() This post has been edited by Johnny_Bravo: 4 May 2008, 20:37 |
--------------------
Ford Focus 2
TDCI
2005 Ghia 109 CP Simplicity is the ultimate sophistication!
|
|
fnp |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 446 Joined: 5 November 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(OVIDIUS @ 21 Apr 2008, 13:09) Am un coleg care a fost amendat pentru ... 81 km% ! Cum o fi reusit, nu stiu, ca sub 80 nu te baga in seama. A completat formularul, a trimis, si asta a fost. De mai bine de un an n-a mai venit nimic.... Un coleg de servici a furat-o tot la Barcanesti acum 2 luni. Am vazut citatia si am o veste proasta: sistemul este acum 100% informatizat. Hartia era tiparita si bagata in plic automat. Acum vreo trei ani trimiteau o fituica batuta la masina. OFFtopic: zambiti! uite ce fac englezii cu speed camerele: http://www.speedcam.co.uk/gatso2.htm This post has been edited by fnp: 4 May 2008, 20:57 |
--------------------
Dacia Logan
MCV 1.5 DCI 70CP
2007 Laureate + ABS
- B
|
|
neumann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 783 Joined: 6 November 03 From: Spermezeu ![]() |
|
--------------------
...
..
.. Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
|
|
Shush |
![]()
|
![]() ٩(Ś̯Ś)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
QUOTE(Johnny_Bravo @ 4 May 2008, 20:36) Asta e asa aproape in orice tara, nu e nici o lipsa de "unelte legislative". Ar trebui mentionat ca viteza care e indicata de masina e mai mare cu pana la 10km/h, lucru care se poate verifica si daca ai GPS, daca compari viteza indicata de GPS cu cea de la bordul masinii vei vedea o diferenta de cel putin 5 km/h. Deci toate masinile vin din fabrica astfel setate. Hai sa nu mai facem atat caz pt depasirea cu 10 km a vitezei ci mai bine am fi mai civilizati in trafic! Incepand cu noi, de pe forum ![]() La Logan asa e si poate asa o fi si la alte masini, dar nu la toate. Eu am comparat la un Mercedes C200 si la un Golf V si viteza indicata de masina corespundea cu cea indicata de Gps. |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
- Bv-29-Trei Litere Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
conducDACIA |
![]()
|
mi-au venit PV... sunt instiintat ca la viteza de 85 km/h am de achitat o amenda de 100 ron si 2 pct penalizare (50ron 48h ) si la a 2 de 92km/h am o amenda de 200 ( 100 ron in 48h ) ron si 4 pct de penalizare .
acum vad ca mai am 1 de 98 km/h in acelasi loc. Radarul este cel FIX si cred ca este amplasat la intrat in Barcanesti . unui prieten ia venit acasa o citatie sa se prezinte la politie . a fost la politie si i sa ridicat permisu. motivul : mers in afara localitati cu mult peste limita admisa. Au facut media de viteza de si de timp intre radare si i-au iesit ca in afara localitati media a fost 166-170 km/h. |
--------------------
Dacia
Berlina
- B-99-XXX
|
|
Fantasio |
![]()
|
Stiam ca sistemul ala care stabileste viteza medie pe baza distantei si timpului intre 2 camere nu a fost implementat (inca) la radarele de pe DN1. Chiar a fost un comunicat la vremea respectiva venit din partea celor care s-au ocupat cu montarea camerelor, care spunea ceva de genul "da, exista si un astfel de sistem dar la noi nu a fost implementat deoarece trebuia platit separat si nu au fost bani...". Acum poate s-a mai schimbat situatia, nu stiu ce sa zic...
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.4 MPI
2007
|
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
Nu mai luati in calcul ce am postat
![]() This post has been edited by MuciX: 5 May 2008, 13:58 |
--------------------
-
-
- Un român emigrat este un român salvat.
|
|
fnp |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 446 Joined: 5 November 03 From: Bucuresti ![]() |
constatată # constantă
|
--------------------
Dacia Logan
MCV 1.5 DCI 70CP
2007 Laureate + ABS
- B
|
|
hash |
![]()
|
![]() calculatorist Group: Members Posts: 1.388 Joined: 13 September 04 ![]() |
Teoretic, daca dupa indicatorul de intrare in localitate/limitare a vitezei ai o viteza mai mare decat scrie pe el, te-a 'umflat'. In Barcanesti asa mi-am luat amenda la radarul ala, in accelerare.
|
--------------------
-
-
-
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th June 2025 - 16:54 |