Cine-i de vina?, Intrebare de baza despre legislatie
![]() ![]() ![]() |
Cine-i de vina?, Intrebare de baza despre legislatie
Smiley |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
-------------------- |
|||
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Smiley @ 13 Jul 2009, 09:37) eu cred ca regulementul e destul de clar in situatiile descrise de tine. in ceea ce priveste semaforul, culoarea verde iti da tie prioritate si nu ai cum sa fii scos vinovat. Culoare verde, in fapt, nu-ti da prioritate, iti spune ca ai voie sa treci. Iar cand schimbi directia spune ca trebuie sa te asiguri. Ori daca te loveste in intersectie, inseamna ca nu te-ai asigurat, nu ca ala nu ti-a dat prioritate. Insa pe culoarea rosie de trece tocmai d-aia e vinovat, pentru ca nu are voie sa treaca... E vinovat pentru ca nu avea dreptul sa fie acolo, atunci. QUOTE(Smiley @ 13 Jul 2009, 09:37) cel ce are indicator STOP trebuie sa cedeze prioritatea tuturor. nu e treaba lui sa decida pe unde pot sa vina respectivi, Ma repet, nu soferul intocmeste PV-ul de constatare. Nu soferul stabileste daca aia aveau voie pe acolo sau nu. Dar in urma accidentului, politistul e obligat sa stabileasca cine a incalcat legea. Obligatia unuia de a ceda trecerea e corelativa cu dreptul altuia de a i se ceda trecerea. Daca aia de vin pe interzis au dreptul de a li se ceda, desi ei nu au nici macar dreptul de a fi acolo, atunci putem vorbi de vinovatia celui cu cedeaza trecerea. Parerea mea. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Acest mod de abordare si aplicare a legii este oarecum ciudat, chiar nefiresc dar "modelat" pe mentalitatea mioritica!
Probabil un articol care ar mentiona explicit (ca in cazul responsabilitatii pietonilor in afara trecerii marcate) "Participantii la trafic poarta intreaga responsabilitate pentru accidentele produse prin neacordarea de prioritate, neasigurare sau nepastrarea distantei (sau ... restul de situatii) atunci cand prezenta lor in acel loc ori directia de deplasare, desi pe drumul cu prioritate, se face prin incalcarea legii". ar lamuri si rezolva mai corect, oarecum, situatiile de acest gen. O formulare de genul "pierde prioritatea" nu cred ca ar fi fericita deoarece ar genera vanatoare de despagubiri. De fapt cred ca legiuitorul a lasat asa lucrurile tocmai pentru a tempera elanul celor care, in virtutea prioritatii, se repezeau in orice le era gresit, doar in virtutea "dreptatii". |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
luck33ro |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.720 Joined: 8 March 06 ![]() |
pun si aici ca e de studiat:
|
--------------------
**
|
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
Si oare cine a fost cretinul care a gandit intrarea in rondul ala prin stanga? E bulversant pentru orice sofer normal la cap, obisnuit ca toate rondurile sa fie ocolite prin dreapta. Reflexul meu, cel putin, cand intru intr-un rond, este sa trag de volan spre dreapta. Da' bine ca are semn de Cedeaza Trecerea...
Rond cu circulatie in ambele sensuri... HSBP. This post has been edited by DannyY: 20 Oct 2016, 09:14 |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
olteni de ai tai.
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
|
--------------------
-
-
- Un român emigrat este un român salvat.
|
|
DannyY |
![]()
|
Eu n-am zis nimic de "giratoriu". Am zis "rond". Iar cand intri intr-un rond, e impotriva naturii sa intri prin stanga. Asta-i marele avantaj al unui rond, indiferent daca dai prioritate ca in giratoriu sau de dreapta: circulatia se desfasoara intr-un singur sens si poti iesi pe unde vrei ocolind rondul. Ce au facut agaricii aia acolo e o tampenie. Iar ala de-i catalogheaza pe cei care s-au incurcat acolo ca fiind "prosti" sau "plante" e un bou.
This post has been edited by DannyY: 20 Oct 2016, 10:58 |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Art. 110 al. (3) din ROUG zice:
QUOTE Amenajările rutiere sau obstacolele din zona mediană a părții carosabile se ocolesc prin partea dreaptă |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
DannyY |
![]()
|
Uite o prevedere care merge mana-n mana cu bunul simt (cu intelesul de "common sense")
|
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Noaptea doar ala cu TIR a circulat corect.
|
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.075 Joined: 11 February 04 ![]() |
noapte... semne plwa, bun simt plwa, indicatoare cu directia de urmat tot plwa, nu e greu sa te confuzezi.
|
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
luck33ro |
![]()
|
Acolo daca nu stii intersectia, noaptea esti fiul ploii...
![]() This post has been edited by luck33ro: 20 Oct 2016, 20:02 |
--------------------
**
|
|
GBX |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 604 Joined: 26 May 13 From: aproape de Cluj ![]() |
Interesanta intersectia. Am urmarit filmul cap-coada dar tot n-am inteles-o.
|
--------------------
ex. Renault
19 Europa
1997
|
|
luck33ro |
![]()
|
misterul a fost rezolvat pe timp de zi... e o combinatie de rond-intersectie+giratoriu tip Caracal
![]() Daca ne face CGB o schema o sa intelegem exact care e spilul ... This post has been edited by luck33ro: 20 Oct 2016, 20:26 |
--------------------
**
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.177 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
poate pune o locatie cu google maps
|
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
MoneyTalks |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 2.712 Joined: 18 April 03 From: Ireland ![]() |
|
--------------------
Lexus
ES300H
2020 Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost
Never underestimate the power of stupidity in large groups |
|
klaus |
![]()
|
Da, si in Africa de Sud, si in Australia, si in Honk Kong, cred ca si in Japonia.
Doar ca aistea nu-s la Pitesti |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
luck33ro |
![]()
|
I-auzi domle... asa sa fie? sau poate Pitestiu nu-i p`acolosa
![]() klause, ce facusi mah de iesisi de la ignore? ![]() This post has been edited by luck33ro: 25 Oct 2016, 21:34 |
--------------------
**
|
|
DannyY |
![]()
|
|
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 19:34 |