tipuri de solenze
![]() ![]() ![]() |
tipuri de solenze
andr3y_yoo |
![]()
|
||
![]() Membru ma Group: Members Posts: 1.060 Joined: 18 November 08 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Solenza
1.4 GT Turbo
- B-68-BMD Daca Ai cap Iese Altfel Dacia 4 ever :X |
|||
maryus_83 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.067 Joined: 14 April 05 From: Brasov ![]() |
Da.
|
--------------------
Dacia/Reno
Logan Ambition 1.5 dci 70cp/ Kangoo 1.5dci
'08/'12 Don't forget kids... the more you post the bigger your penis is.
|
|
andr3y_yoo |
![]()
|
![]() Membru ma Group: Members Posts: 1.060 Joined: 18 November 08 From: Bucuresti ![]() |
pffffff ce bine ca nu mi-am luat
![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
1.4 GT Turbo
|
heaton |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 518 Joined: 14 December 08 ![]() |
hai cu parerile
![]() |
--------------------
Dacia
Logan Prestige 1.6 16V
2007 Dacia Berlina '99 1.4 GPL
Ford Mondeo mk1 '93 1.8 16V - 115 ponei biciuti destul de des!!! Ai senzatie majora, chiar si cu 40 la ora!! |
|
andr3y_yoo |
![]()
|
s-au dus parerile:))
|
--------------------
Dacia
Solenza
1.4 GT Turbo
|
heaton |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 518 Joined: 14 December 08 ![]() |
stiu ca ma abat de la subiectulu topicului...vreau sa va spun CRACIUN FERICIT la toti!toate cele bune!
|
--------------------
Dacia
Logan Prestige 1.6 16V
2007 Dacia Berlina '99 1.4 GPL
Ford Mondeo mk1 '93 1.8 16V - 115 ponei biciuti destul de des!!! Ai senzatie majora, chiar si cu 40 la ora!! |
|
andr3y_yoo |
![]()
|
da si din partea mea CRACIUN FERICIT
sa aveti sanatate si tot ce va doriti si spor la tunat solenze ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
1.4 GT Turbo
|
kingviper |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 301 Joined: 4 May 08 From: Bucuresti, Berceni ![]() |
ca (virgula) conducator de solenza pot sa spun ca e o masina foarte fasneata. daca stii cum sa faci o plecare de la semafor, poti pleca cu mult inaintea celorlalte.
Achizitie: ![]() ![]() Dacia Solenza 1.4MPI Model Confort An 2005 Luna Martie Lot ULTIMUL, deoarece din cate am inteles de dealer, este din ultima linie de fabricatie. Dotari: servodirectie aleasa din optional Pret: 5400€ ![]() In prezent are doar 28000 km reali. ![]() Isi merita toti banii. Cuplu mi se pare cu mult mai bun decat la un logan 1.4. Nu as da SLZ pe logan. e mult mai stabila la curbe, stie sa se aseze pe sosea. This post has been edited by kingviper: 4 Feb 2009, 02:51 |
--------------------
Dacia
Solenza
2005, Confort
- B 4* ***
|
|
andr3y_yoo |
![]()
|
QUOTE(kingviper @ 4 Feb 2009, 02:47) ca (virgula) conducator de solenza pot sa spun ca e o masina foarte fasneata. daca stii cum sa faci o plecare de la semafor, poti pleca cu mult inaintea celorlalte. Achizitie: ![]() ![]() Dacia Solenza 1.4MPI Model Confort An 2005 Luna Martie Lot ULTIMUL, deoarece din cate am inteles de dealer, este din ultima linie de fabricatie. Dotari: servodirectie aleasa din optional Pret: 5400€ ![]() In prezent are doar 28000 km reali. ![]() Isi merita toti banii. Cuplu mi se pare cu mult mai bun decat la un logan 1.4. Nu as da SLZ pe logan. e mult mai stabila la curbe, stie sa se aseze pe sosea. mi se pare cam scumba 5400 fara ac fara geamuri electrice.... are ea 28000 si e din 2005 dar totusi.....are air bag macar??ca parca le bagase ca dotare standard |
--------------------
Dacia
Solenza
1.4 GT Turbo
|
iuliano_smile |
![]()
|
![]() Dependent de D1300 Group: Members Posts: 1.217 Joined: 5 November 08 From: Ploiesti ![]() |
QUOTE(kingviper @ 4 Feb 2009, 02:47) ca (virgula) conducator de solenza pot sa spun ca e o masina foarte fasneata. daca stii cum sa faci o plecare de la semafor, poti pleca cu mult inaintea celorlalte. Achizitie: ![]() ![]() Dacia Solenza 1.4MPI Model Confort An 2005 Luna Martie Lot ULTIMUL, deoarece din cate am inteles de dealer, este din ultima linie de fabricatie. Dotari: servodirectie aleasa din optional Pret: 5400€ ![]() In prezent are doar 28000 km reali. ![]() Isi merita toti banii. Cuplu mi se pare cu mult mai bun decat la un logan 1.4. Nu as da SLZ pe logan. e mult mai stabila la curbe, stie sa se aseze pe sosea. Sa o stapaniti sanatoasa. Cati mai multi km fara probleme si accidente si sa va bucurati de ea din plin. |
--------------------
Dacia
Solenza si o Berlina Furioasa
2004 Scala cu 1980 editia de Lux Schimb iluminarea la masini:tablouri de bord, plafoniere.
|
|
andr3y_yoo |
![]()
|
asteptam poze cu solnitza ta
![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
1.4 GT Turbo
|
kingviper |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 301 Joined: 4 May 08 From: Bucuresti, Berceni ![]() |
Am airbag in volan (volanul este identic cu cel de pe logan).
Masina e stock, nu s-a umblat nici la design nici la motor, INCA ![]() @ andr3y_yoo: acum ti se pare scumpa, pentru ca nu se mai fabrica, dar atunci era ieftina in comparatie cu loganu, si parerea mea: ''solnita'' e mult mai infipta si mai stabila pe sosea decat ''golanu'', tu ce parere ai, ca vad ca detii o solnita ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
2005, Confort
- B 4* ***
|
|
bogdan_90 |
![]()
|
![]() baiatu' cu apa Group: Members Posts: 1.467 Joined: 16 January 08 ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
ford
focus
2007
- xxx plm ,cuvantul suprem ce rezolva cea mai complicata problema.
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
|
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
kingviper |
![]()
|
bogdan rade, k are logan... dar nu cred ca se compara cele 2 masini, ca stabilitate si demaraj...
|
--------------------
Dacia
Solenza
2005, Confort
- B 4* ***
|
|
slider2 |
![]()
|
![]() doar membru si atat Group: Members Posts: 3.630 Joined: 15 April 08 ![]() |
ca e ceva mai rapida decat loganul de 1.4, e adevarat. pe viraje ruliul celor doua e cam la fel, totusi in anumite cazuri este de preferat masa mai mare a loganului.
|
--------------------
symboala
neagra
2008 mormantul n-are decat o singura usa... intrarea... atat.
|
|
andr3y_yoo |
![]()
|
QUOTE(kingviper @ 4 Feb 2009, 12:15) Am airbag in volan (volanul este identic cu cel de pe logan). Masina e stock, nu s-a umblat nici la design nici la motor, INCA ![]() @ andr3y_yoo: acum ti se pare scumpa, pentru ca nu se mai fabrica, dar atunci era ieftina in comparatie cu loganu, si parerea mea: ''solnita'' e mult mai infipta si mai stabila pe sosea decat ''golanu'', tu ce parere ai, ca vad ca detii o solnita ![]() e mult mai buna ca loganu' asa este spun din propria experienta ca am mers cu multe loganuri 1.4 ,1.6 mar forjate,mai lenese se duce mai bn ca unu 1.4 forjat/lenes e mai stabila,mai usoara,se infige mai bine mi se pare cam scumpa pentru o solenza fara ac ti-am zis si daca imi iau un trabant care nu se mai fabrica tre sa il iau la 10 000 euro?? QUOTE(slider2 @ 4 Feb 2009, 12:34) ca e ceva mai rapida decat loganul de 1.4, e adevarat. pe viraje ruliul celor doua e cam la fel, totusi in anumite cazuri este de preferat masa mai mare a loganului. la accident e mai bine sa stai in logan decat in solenza ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
1.4 GT Turbo
|
kingviper |
![]()
|
eh... referitor la pret, asta era pretu solnitei in 2005, asta e, eu zic k isi merita si ultimu banut...
p.s.: solnita mea e la avatar (poza facuta din satelit ![]() ![]() This post has been edited by kingviper: 4 Feb 2009, 13:41 |
--------------------
Dacia
Solenza
2005, Confort
- B 4* ***
|
|
andr3y_yoo |
![]()
|
QUOTE(kingviper @ 4 Feb 2009, 13:37) eh... referitor la pret, asta era pretu solnitei in 2005, asta e, eu zic k isi merita si ultimu banut... p.s.: solnita mea e la avatar (poza facuta din satelit ![]() ![]() daca u zici .. toata lumea face ce vrea cu banii scz nu am vazut ca mi-ai dat add ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
1.4 GT Turbo
|
slider2 |
![]()
|
![]() doar membru si atat Group: Members Posts: 3.630 Joined: 15 April 08 ![]() |
si mie mi se pare mult pretul, char daca ai luat-o de noua. dar nu stiu preturile de atunci.
|
--------------------
symboala
neagra
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Pretul Solenzei in varianta de echipare Confort era de 5100 euro.
In 2005 se mai produceau si vindeau doar variantele Europa si Confort, care beneficiau de anumite optionale prezente pe variantele de echipare superioare iesite din fabricatie, gen AC, DA, faruri ceata. Pretul pentru DA era de aproximativ 300 euro, iar pentru AC de 500 euro, astfel ca versiunea Confort dotata cu acestea ajungea cam in jurul sumei de 5800-5900 euro. Air-bag-ul era inclus in pretul de 5100 euro. |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
Tata a dat 6200 de euro cand a luat masina (in dec 2003... model scala). Nu regreta nici ultimul banut care l-a dat. Pana in momentu de fata s-a schimbat o biela de directie si un piston la frana pe spate (400 lei in service cu tot cu montaj); in rest consumabile: ulei, filtre, placute de frana.
|
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
rratzoiusexos |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 714 Joined: 4 June 08 ![]() |
ai dat 5400?eu is mandru de solenza scala mea,dar scuza ma ..eu am dat 4200 pe ea ,la 50000 km,din 2004..si am volan smecher ca al tau,aer jante,eleron..cu 5400 imi luam skoda fabia sau peujeot 206..nu stiu daca ti ai luat teapa..ca solenza e masina buna..mult mai ieftina la piese decat loganu,dar e solenza...e prost antifonata,chedere la geamuri,ploua in ea,e zgomotos motoru,te lasa repede planetarele,poate si ambreaju,suspensii proaste,faruri ca la dacie,esapament prost.in schimb are spatiu,dotari suficiente,e usoara,are un consum mai bun ca loganu,e destul de stabila,si cred eu mai aerodianmica,mai buna in oras,motorul greu duce loganul si rotile lui mari...in fine..s o stapanesti sanatos..chiar,cat era euro cand ai luat o?
5 Feb 2009, 23:06: noua,mai ales modelul cu aer conditionat face si ultimul cent,mai ales daca treci de la vechea dacie... This post has been edited by rratzoiusexos: 5 Feb 2009, 23:06 |
--------------------
Dacia
1307/Solenza/Duster
.
- B-xx-xxx
|
|
kingviper |
![]()
|
la 5400€ nici peste 100 de ani nu o sa iti iei tu skoda. si scuza-ma... eu am luat-o de noua, in 2005, tu ai luat-o SH din cate am inteles, e si logic sa o iei mai ieftin.
referitor la toba: am boxa finalaa de inox, din fabrica ![]() antifonarea e cam slaba... dar se poate face o antifonare buna, dar costisitoare |
--------------------
Dacia
Solenza
2005, Confort
- B 4* ***
|
|
slider2 |
![]()
|
QUOTE(rratzoiusexos @ 5 Feb 2009, 23:05) mult mai ieftina la piese decat loganu, dar e solenza...e prost antifonata,chedere la geamuri,ploua in ea,e zgomotos motoru,te lasa repede planetarele,poate si ambreaju,suspensii proaste,faruri ca la dacie,esapament prost. in schimb are spatiu, dotari suficiente, e usoara, are un consum mai bun ca loganu, e destul de stabila, si cred eu mai aerodianmica, mai buna in oras,motorul greu duce loganul si rotile lui mari cred ca vroiai sa spui ceva mai ieftine decat loganu, nu mai vb din auzite aici ai dreptate daca solenza are spatiu, loganul e limuzina suficiente?? un singur airbag, fara oglinzi electrice, abs lipsa totala faptul ca e usoara e cam un dezavantaj sincer consumul sa crezi tu ca e mai mic decat la logan stabila nu prea, condu o supernova si sa vezi diferenta si aia tot dacie este nu cred ca e mai aerodinamica, nu are chiar asa de multe forme fluide sau ascutite ti se pare tie ca motorul duce mai greu loganul, te anunt ca este alta cutie de viteze la logan, cu rapoarte mai scurte imi pare rau sa te dezamagesc dar cam supraestimezi masina asta. QUOTE(kingviper @ 5 Feb 2009, 23:13) la 5400€ nici peste 100 de ani nu o sa iti iei tu skoda. si scuza-ma... eu am luat-o de noua, in 2005, tu ai luat-o SH din cate am inteles, e si logic sa o iei mai ieftin. referitor la toba: am boxa finalaa de inox, din fabrica ![]() antifonarea e cam slaba... dar se poate face o antifonare buna, dar costisitoare te anunt ca la 5400 iepuroi iti iei o skoda fabia 1.4 16v 101cp, din 2001-2003. nu cred ca el s-a referit la masina noua. This post has been edited by slider2: 5 Feb 2009, 23:48 |
--------------------
symboala
neagra
|
|
rratzoiusexos |
![]()
|
la piese..nu vorbesc din auzite...ca si exemplu planetare de solenza aprox 400 ron bucata,planetare de logan,aprox 1000 ron bucata..plus alte elemente de caroserie etc...eu intelesesem ca solenza ta e second...iar skoda fabia o iei usor pe benzina in banii astia..fiecare cu parerea lui...eu unu n as da mai mult de 4500 euro pe o scala,care sa fie minim 2004 si 50-60k de km la bord...aaa..inca o chestie.la service dacia colentina e aprox 30 lei ora de lucru la solenza..la logan e 50 de lei...exemplele pot continua..nu spun ca o solenza e usor de intretinut,mai ales daca tre sa i faci revizia de 60k,dar in banii astia ai o masina,cu care poti parcurge o distanta rezonabila,cu o viteza pe masura,fara sa ti fie frica ca zboara motorul.
in discutia de mai sus,eu comparam loganul 1.4 cu solenza 1.4.eu unu sunt de parere ca motorul 1.4 e mic pentru un logan.in schimb motorul de 1.5dci 85 cp e o bijuterie pe o masina romaneasca..sa sti ca motorul de 1.6 16v nu m a impresionat,am mers cu un mcv..cat despre oglinzi electrice...la vechiul logan 1.4 nu le gasesti..daca le puneau pe solenza..fi tu sigur ca nu mai costa atat.oricum...asta i parerea mea.. 6 Feb 2009, 13:18: si de supraestimat nu o supraestimez,dar sunt multumitde ea.cand mi am cumparat o la banii astia aveam de ales intre un cielo cam 4900 de euro si cu gpl si solneza..de la 3500 la 4500.tinand cont ca cielo e acelasi model din 1995 am ales solenza scala.poate era mai bine confort sau clima...si poate mai scuteam sute de euro bune,ca nu ma omor dupa geamuri electrice,iar jantele alea de aliaj sunt o pacoste..dar asta a fost.acum nu regret,desi cel mai bine e sa ai masina de noua...dar un logan cu aceleasi dotari,nou cred ca trece de 8000 de euro,asta implica si o asigurare casco mai mare...in fine..pentru o dacie,in 2004..era buna...pentru un student,ca mine,in 2009..e acceptabila. This post has been edited by rratzoiusexos: 6 Feb 2009, 13:18 |
--------------------
Dacia
1307/Solenza/Duster
.
- B-xx-xxx
|
|
slider2 |
![]()
|
nu stiu pretul pieselor de solenza, dar oricum 400 ron bucata mi se pare foarte mult, iar 1000 ron bucata de logan mi se pare o aberatie, nici la audi nu cred ca e atat.
cu ora pentru service e posibil sa ai dreptate, dar iti fac o recomandare nu te mai duce in service-uri specializate dacia, du-te la particulari (bine nu din aceia de la coltul blocului), lucreaza mai bine, mai repede si mai ieftin. eu n-am zis ca e acelasi pret la piese, dar nu diferente asa mari. nu vad de ce ai da acum 4500 de euro pe o scala, cand pretul lor e cam 3500, poate chiar mai ieftin daca esti negociator bun. in solenza nu ti-e frica de zburarea motorului, ci de zburarea masinii cu totul datorita instabilitatii la viteze mari, si a greutatii reduse. si eu tot logan 1.4 comparam cu solenza. apropos de faza cu submotorizarea loganului de 1.4, te anunt ca actualul model e mai greu fata de o solenza scala cam cu 100kg, ceea ce nu e foarte mult. acele 100kg vin dintr-o caroserie mai rigida (deci mai rezistenta la impacturi) din anumite dotari in plus, din spatiul in plus oferit. motorul de 85cp e bun, ca are ceva putere (in special cuplu motor) si consuma putin. faza cu impresionatul la 1.6 16v e subiectiva, nu stiu daca tu ai condus masina aia, cum ai condus-o. acum normal ca nu o sa zboare masina cu aia 105 cp, dar e cu totul si cu totul altceva. daca mergi cu in 16v normal (adica schimbat pe la 2500-3000rpm) mare diferenta n-o sa simta, dar daca treci de 3500rpm e alta poveste. iar mcv-ul cu 1.6 16v are 1.3 tone, un pic mai mult si decat meganeul meu, deci normal ca o se simta mai bine puterea intr-un logan berlina comparativ cu un mcv (noi aici comparam logan berlina cu solenza). eu ti-am zis ca vorbesti din auzite dar nu vrei sa intelegi. loganul are oglinzi electrice de cand s-a lansat. poate nu pe toate variantele de echipare dar laureat, laureat plus, ambition, prestige aveau. ca sa pui tu aftermarket oglinzi electrice pe solenza te costa maxim 300ron. deci daca dacia punea pe solenza oglinzi electrice, sa zicem ca aceasta costa cu maxim 100 euro in plus, dar nu cred pentru ca una e sa cumperi o bucata si s-o montezi si alta sa cumperi cantitati industriale, la care primesti pe langa un pret de en-gross si discount. unchiul meu are si el solenza, am condus-o cam 2000km numai eu, si urban si afara, si comparata cu meganeul meu, cu loganul prietenului meu o cam supraestimezi. pentru o dacie in 2004 era destul de buna, dar mai bun era loganul (mai solida, deci mai sigura - argumentul suprem, chestia cu dotari e subiectiva), dar acesta era mai scump. ai dreptate ca loganul acum cu aceleasi dotari ca o solenza scala e cam 8000 euro, dar e masina noua. nu poti compara pretul unei masini second hand cu una noua, si nici pretul unei masini noi in 2004 cu cel de acum. cielo e acelasi model din 1995, dar solenza e baza pe nova care tot cam pe atunci s-a lansat. iar amandoua sunt bazate pe masini de prin anii 80, cielo pe kadet, iar nova am inteles ca pe un model de peujeot. nu incerc sa iti spun ca e o masina proasta, e destul de buna pentru sosele si situatiile financiare ale noastre, dar era loc de mai bine. |
--------------------
symboala
neagra
|
|
andr3y_yoo |
![]()
|
eu am dat 120 pe planetara si nu pocnitoare
|
--------------------
Dacia
Solenza
1.4 GT Turbo
|
rratzoiusexos |
![]()
|
in primu rand tre sa ti aduc aminte ca esti pe forum de solenza..deci sa te uiti pe un topic de piese..cum nu e oplanetara 400 de ron??daca eu le a,m schimbat si stiu..e chioar 450 ron.daca supernova a aparut in 95 inseamna ca megane ul tau e din 2010.
n o fi o solenza masina buna,dar de zburat de pe sosea nici vorba.. daca tot supraestimezi loganul..cearta te pe forumul lor...orcum se vede ca la solenza te pricepi cum ma pricep eu la megane. asa ca oricum eu nu stiu ce sa cred...initial am inteles ca ai solenza acum ca ai megan..oricum habar n ai de preturi de piese asta i clar.e si normal ca solenza ti s a parut slaba daca te ai dat jos din megane.logan ul e o masina mai buna ca solenza,in variantele 1.6 si 1.5 dci,dar la 1.4 ambiance,preferance si laureate e comparabil. cat despre cel care a zis ca a luat planetara cu 120 ron...e de bicicleta?sau de ce..du te ba tata..era din plastilina sau din rumegus?o invarti din interior?nici macar prastiile alea italine nu mai sunt sub 250... oricum ..io zic sa incheiem discutia..probabil celor de pe forum nu le sunt utile indicatiile noastre de variante de solenza..mai ales ca u dai mai multe indicatii de megane si logan. |
--------------------
Dacia
1307/Solenza/Duster
.
- B-xx-xxx
|
|
andri1940 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.741 Joined: 23 March 08 From: Pitesti ![]() |
O planetara dreapta de solenza de origine e 350 lei in pitesti. Cautati la sectiunea piese auto.
In alta ordine de idei, caroseria de nova, deci si supernova si solenza se trage direct din Peugeot 309, care s-a facut din 1985 pana in 1997, deci numai panarama nu era. Pentru cei care cunosc cat de cat masinile de atunci, Peugeot facea in aceeasi perioada 205-ul si 505-ul, masini excelente. Iubitorii de logan sau albea, aveo si toate panaramele contemporane nu au decat sa strambe din nas cand aud de masini din anii 80, dar unele au fost chiar foarte bune. Nu vad de ce inrudirea solenzei cu o astfel de masina trebuie neaparat sa o discrediteze. This post has been edited by andri1940: 7 Feb 2009, 04:24 Attached thumbnail(s) peugeot_309_5dr.gif ( Size: 175.52k ) Number of downloads: 268 |
--------------------
Renault
Laguna 2 1.8 16v
Dynamique 2002
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 02:01 |