DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> tipuri de solenze

tataiedaciotul
post 7 Feb 2009, 09:15
Post #61

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

Daca te porti frumos cu `Solnita` tongue.gif tongue.gif te ajuta mult si te scoate din multe!...

--------------------
Dacia Solenza Scala - B-31-PGD
Bucuresti,Dacia Solenza, Scala 2004
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
alinushy
post 7 Feb 2009, 11:10
Post #62

modeLator

From: Pitesti - Mioveni

biggrin.gif

Attached File(s)
Attached File  solenza.pdf ( 224.9k ) Number of downloads: 545

--------------------
Audi A4 ... 1.8T...quattro ;)
frunza verde solz de peste, uite ..... altu` ca citeste
+
AR-18-MOS
post 7 Feb 2009, 11:26
Post #63

( -_・) ︻デ═一

From: Niedersachsen

QUOTE(andri1940 @ 7 Feb 2009, 04:23)
O planetara dreapta de solenza de origine e 350 lei in pitesti. Cautati la sectiunea piese auto.

In alta ordine de idei, caroseria de nova, deci si supernova si solenza se trage direct din Peugeot 309, care s-a facut din 1985 pana in 1997, deci numai panarama nu era.

Pentru cei care cunosc cat de cat masinile de atunci, Peugeot facea in aceeasi perioada 205-ul si 505-ul, masini excelente.

Iubitorii de logan sau albea, aveo si toate panaramele contemporane nu au decat sa strambe din nas cand aud de masini din anii 80, dar unele au fost chiar foarte bune.

Nu vad de ce inrudirea solenzei cu o astfel de masina trebuie neaparat sa o discrediteze.

*

Gresesti! Proiectul B41 (Solenza&SupeRNova) sunt derivate ale proiectului B37, adica a lui Renault 11. Nicidecum nu sunt derivate ale Peugeotului!

--------------------
BMW 730Ld '07 High Executive - AR - -
M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic
+
cristio_79
post 7 Feb 2009, 13:21
Post #64

Membru autentic

From: CONSTANTA

Solenza a avut codul X41, iar Nova a avut ca model platforma Peugeot-ului 309.

--------------------
Citroen / Peugeot C3 / 308 SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020
Mai traiti? Bine...
+
AR-18-MOS
post 7 Feb 2009, 13:37
Post #65

( -_・) ︻デ═一

Proiectul X41 este numele, codul este B41. Nova probabil a avut ca model platforma de 309, dar SLZ si DSN sunt derivate din R11.

--------------------
+
benkenobi
post 7 Feb 2009, 13:55
Post #66

benkenobi

From: bucuresti

QUOTE(AR-18-MOS @ 7 Feb 2009, 14:37)
Proiectul X41 este numele, codul este B41. Nova probabil a avut ca model platforma de 309, dar SLZ si DSN sunt derivate din R11.
*

exact.

--------------------
solenza solenza rapsodie rapsodie 2003-august
+
andr3y_yoo
post 7 Feb 2009, 13:58
Post #67

Membru ma

QUOTE(rratzoiusexos @ 6 Feb 2009, 22:34)
in primu rand tre sa ti aduc aminte ca esti pe forum de solenza..deci sa te uiti pe un topic de piese..cum nu e oplanetara 400 de ron??daca eu le a,m schimbat si stiu..e chioar 450 ron.daca supernova a aparut in 95 inseamna ca megane ul tau e din 2010.
n o fi o solenza masina buna,dar de zburat de pe sosea nici vorba..
daca tot supraestimezi loganul..cearta te pe forumul lor...orcum se vede ca la solenza te pricepi cum ma pricep eu la megane.
asa ca oricum eu nu stiu ce sa cred...initial am inteles ca ai solenza acum ca ai megan..oricum habar n ai de preturi de piese asta i clar.e si normal ca solenza ti s a parut slaba daca te ai dat jos din megane.logan ul e o masina mai buna ca solenza,in variantele 1.6 si 1.5 dci,dar la 1.4 ambiance,preferance si laureate e comparabil.
cat despre cel care a zis ca a luat planetara cu 120 ron...e de bicicleta?sau de ce..du te ba tata..era din plastilina sau din rumegus?o invarti din interior?nici macar prastiile alea italine nu mai sunt sub 250...
oricum ..io zic sa incheiem discutia..probabil celor de pe forum nu le sunt utile indicatiile noastre de variante de solenza..mai ales ca u dai mai multe indicatii de megane si logan.
*

da mha ce vrei chitanta?
daca o mai aveam ti-o aratam
cred ca tu ai luat din greseala planetara de bmw
poate perechea sa fie 300

--------------------
Dacia Solenza 1.4 GT Turbo - B-68-BMD

Daca Ai cap Iese Altfel

Dacia 4 ever :X
+
cristio_79
post 7 Feb 2009, 14:02
Post #68

Membru autentic

--------------------
Mai traiti? Bine...
+
AR-18-MOS
post 7 Feb 2009, 14:18
Post #69

( -_・) ︻デ═一

In wikipedia, pot sa scriu ce ma taie capul*. Eu ti-am zis, SLZ si DSN sunt derivate de pe R11, dar si cu puncte comune de Nova, care la randul ei este INSPIRATA din 309. Nu identica. wink.gif
*De exemplu, motorul 1.9D are 62Cp, iar pe wiki scrie ca are 65Cp. Iar la Nova, valorile puterii sunt putin gresite. smile.gif

This post has been edited by AR-18-MOS: 7 Feb 2009, 14:24

--------------------
+
andri1940
post 7 Feb 2009, 17:22
Post #70

Membru autentic

From: Pitesti

Daca comparati cu dimensiunile solenzei din cartea tehnica o sa vedeti ca seamana foarte mult.

Intr-adevar familia nova, supernova si solenza se inrudeste inclusiv cu renault 9/11, am uitat sa spun asta in primul post.

Renault 9/11 s-a vandut in america sub numele de alliance, prin parteneriatul dintre Renault si AMC, si a fost un succes pana au inceput sa rugineasca...

This post has been edited by andri1940: 7 Feb 2009, 17:26

Attached thumbnail(s)
renault_11_dimensiuni.gif ( Size: 84.08k ) Number of downloads: 1413

--------------------
Renault Laguna 2 1.8 16v Dynamique 2002
+
rratzoiusexos
post 7 Feb 2009, 23:12
Post #71

Membru autentic

ba baiatule,tu ori nu sti ce e aia planetara ori vorbesti de trabant..ti le am evidentiat,in caz ca nici sa citesti nu sti.

Attached thumbnail(s)
planetara_dreapta.jpg ( Size: 863.41k ) Number of downloads: 1483
planetara_stanga.jpg ( Size: 889.74k ) Number of downloads: 1449

--------------------
Dacia 1307/Solenza/Duster . - B-xx-xxx
+
benkenobi
post 8 Feb 2009, 08:56
Post #72

benkenobi

From: bucuresti

QUOTE(rratzoiusexos @ 8 Feb 2009, 00:12)
ba baiatule,tu ori nu sti ce e aia planetara ori vorbesti de trabant..ti le am evidentiat,in caz ca nici sa citesti nu sti.
*

confirm aceste preturi. oricine poate intreba la cncd cat costa o planetara, dar se va ingrozi cand va auzi. in tunari la cei care "repara" planetare costa 2,5 mil perechea, cu planetare la schimb. si incep sa bata imediat dupa ce ai plecat de la ei. o spun din experienta avuta acum vreo 3 ani. pana la urma am ajuns sa cumpar planetara noua.

--------------------
solenza solenza rapsodie rapsodie 2003-august
+
slider2
post 8 Feb 2009, 22:24
Post #73

doar membru si atat

QUOTE(rratzoiusexos @ 6 Feb 2009, 22:34)
in primu rand tre sa ti aduc aminte ca esti pe forum de solenza..deci sa te uiti pe un topic de piese..cum nu e oplanetara 400 de ron??daca eu le a,m schimbat si stiu..e chioar 450 ron.daca supernova a aparut in 95 inseamna ca megane ul tau e din 2010.
n o fi o solenza masina buna,dar de zburat de pe sosea nici vorba..
daca tot supraestimezi loganul..cearta te pe forumul lor...orcum se vede ca la solenza te pricepi cum ma pricep eu la megane.
asa ca oricum eu nu stiu ce sa cred...initial am inteles ca ai solenza acum ca ai megan..oricum habar n ai de preturi de piese asta i clar.e si normal ca solenza ti s a parut slaba daca te ai dat jos din megane.logan ul e o masina mai buna ca solenza,in variantele 1.6 si 1.5 dci,dar la 1.4 ambiance,preferance si laureate e comparabil.
cat despre cel care a zis ca a luat planetara cu 120 ron...e de bicicleta?sau de ce..du te ba tata..era din plastilina sau din rumegus?o invarti din interior?nici macar prastiile alea italine nu mai sunt sub 250...
oricum ..io zic sa incheiem discutia..probabil celor de pe forum nu le sunt utile indicatiile noastre de variante de solenza..mai ales ca u dai mai multe indicatii de megane si logan.
*

in primul rand hai sa nu ne certam, ca nu de asta scriem pe forum. in al doilea rand orice om are dreptul la o parere, nu conteaza ca e buna sau rea.

despre pretul planetarelor am spus ca mi se pare foarte mult, dar n-am zis ca nu e posibil sa fie atat.

am spus ca NOVA a aparut prin 95, model care in linii mari (a nu se citi in totalitate) e cam aceeasi masina cu solenza.

eu n-am masina, cea din semnatura e a tatalui meu. comparatia am facut-o in principal logan - solenza, iar megane - solenza o fac in ceea ce priveste masina sh, avand in vedere ca un megane1 poti sa-ti iei cam cu 4000 de euro, deci nu e mare diferenta de pret, fata de solenza. in schimb este una destul de mare intre ceea ce cumperi.

doua masini se pot compara din mai multe puncte de vedere, nu neaparat doar la motorizari. loganul e o masina mai buna ca solenza si punct. ca unora li se pare mai urata, in anumite cazuri submotorizata, mai scumpa asta e altceva. intr-adevar la phI un logan laureate avea in plus fata de o scala un airbag, oglinzi electrice, computer bord si cam atat. incepand din acest an orice model de logan (de fapt orice masina ce iese pe poarta fabricii) are obligatoriu abs, care scuza-ma dar e destul de important. nu supraestimez loganul, dar in caz de un accident as prefera sa fiu intr-un logan care de bine de rau a luat 3 stele la testele euroncap, decat intr-o solenza care nu stiu daca obtinea 2.

nu dau indicatii despre megane si logan, ci doar sunt realist. iti spun sincer ca imi doresc foarte mult o masina, poate in curand voi avea. parintii mei mi-au spus ca nu-si permit decat ceva in zona solenza. si chiar as fi foarte multumit cu o solenza clima sau scala, cunosc masina destul de bine, are dezavantaje, dar nu sunt chiar asa de grave. scoala de soferi am facut-o pe solenza, si cum am spus mai sus am cam 2000km facuti cu solenza unchiului meu, si cam tot atatia cu meganeul. totusi avand in vedere ca au scazut preturile la symbol si la megane1 (la acesta din urma vor scadea mai mult odata cu aparitia m3), as vrea mai mult unul dintre aceste doua modele, in special pe ultimul. iti voi puncta succint si de ce:
- abs
- 4 airbaguri
- mai bine insonorizat
- mai bine lucrat
- un interior mult mai de calitate
- 1.6 16v
- mai stabil

la partea cu zburatul de pe sosea, normal ca nu vei decola, dar sunt sanse foarte mari de un accident foarte grav. am codus solenza la viteze mari (165km/h), o plimba vantul lejer, iar daca drumul este mai denivelat ai impresia ca esti intr-o barca. iar aceste fenomene se simt destul de bine si la viteze de 120km/h.

daca o sa zici ca ma contrazic singur, spunand ca solenza nu e buna (lucru care nu l-am spus, ci doar am punctat niste bile negre sa zicem), dar imi doresc una, hai sa te lamuresc. daca-i conving pe ai mei sa-mi ia o masina si ei zic care e cea mai ieftina masina decenta pe care ne-o permitem, raspunsul este solenza. in cazul meu este decat deloc e buna si asta, dar in momentul in care iti permiti este recomandabil sa "studiezi" si alte modele.

This post has been edited by slider2: 8 Feb 2009, 22:26

--------------------
symboala neagra 2008
mormantul n-are decat o singura usa... intrarea... atat.
+
Banu1974
post 8 Feb 2009, 23:14
Post #74

COSTIN

From: BUCURESTI-CHITILA

090.gif imi place cum gandesti...,,sa studiezi si alte modele.
Unii,chiar nu fac aceest lucru,si merg doar ,,pe auzite..."

--------------------
dacia solenza 2003 clima - B-33-SAC
Voi radeti de mine ca sunt diferit,dar eu rad de voi ca sunteti toti la fel!!!
+
rratzoiusexos
post 9 Feb 2009, 13:45
Post #75

Membru autentic

ar trebui sa studiezi si mai multe solenze..daca solenza pe care ai condus o tu zbura de la 120 incolo de pe sosea,nu e general valabil.eu pana la 140 merg linistit si nu se simte mare lucru decatzgomotul motorului...daca masina e bine intretinuta mergi linistit cu 140.drumuri sa ai.

--------------------
Dacia 1307/Solenza/Duster . - B-xx-xxx
+
andr3y_yoo
post 9 Feb 2009, 14:10
Post #76

Membru ma

QUOTE(rratzoiusexos @ 9 Feb 2009, 13:45)
ar trebui sa studiezi si mai multe solenze..daca solenza pe care ai condus o tu zbura de la 120 incolo de pe sosea,nu e general valabil.eu pana la 140 merg linistit si nu se simte mare lucru decatzgomotul motorului...daca masina e bine intretinuta mergi linistit cu 140.drumuri sa ai.
*

si la 160 mergeam linistit....
cand era cam prin.....2004-2005 cand veneam de la mare cu 180 parca nici nu se simtea ca ai 180 rolleyes.gif
mergi si cu 180 si nu sare de pe sosea dar nu e chiar asa de sigur: zboara o roata,se sparge parbrizul,se sparge un cauciuc...etc

--------------------

Daca Ai cap Iese Altfel

+
slider2
post 9 Feb 2009, 18:46
Post #77

doar membru si atat

QUOTE(rratzoiusexos @ 9 Feb 2009, 13:45)
*

bine cum zici tu, dar iti recomand si tie sa mergi cu o masina mai de soi, la viteze mari si apoi sa faci diferenta. hai sa incheiem aici, ca poate sa zica 10 insi un lucru, tu tot pe a ta o sti.

--------------------
symboala neagra 2008
+
andri1940
post 10 Feb 2009, 04:27
Post #78

Membru autentic

Slider, eu zic ca atunci cand iti cumperi o masina important este sa si poti sa o intretii, nu sa stai cu ea in parcare si sa nu ai bani nici de benzina.

Si la intretinere Solenza e imbatabila ca si costuri, chiar daca unora li se pare mult 400 lei pe o planetara de origine.

Daca tot faci comparatia intre megane I si solenza, nu doar performantele si dotarile zic eu ca sunt importante. Asa si un BMW din 1900 toamna e mai rapid decat o solenza, dar nu stiu daca iti permiti sa il freci cum faci cu o Dacie. Care, de bine, de rau, te duce unde ai nevoie si nu te lasa in drum, nici urata nu e, nu are reputatie de masina proasta si o poti folosi absolut oriunde fara sa te faci de ras. Cunosc fosti deputati de Arges care nu se simteau umili in Dacie (Logan) si mergeau cu el peste tot, chiar daca parcau langa X5, Range Rover sau mai stiu eu ce.

Problema e ca multi de pe forum isi dau cu parerea fara a avea o masina luata din banii lor si intretinuta din acelasi salariu. Nu o lua personal, nu ma refer neaparat la tine. Dar sunt multi care se uita la performante, in cat face suta, dotari care mai de care, dar nu au bani nici sa treaca strada, d-apai sa intretina ditamai BMW-ul (masina ideala a cocalarului, care da bine in fata discotecii sau la vreun chef). Tot tipul asta de indivizi isi permit sa jigneasca si sa arunce cu ra**t in posesorii de Dacie intreband isteric cat ai dat pe ea, ca tot ei sa zica dupa aaa cu banii astia iti luai nush ce sh VW, BMW, Opel, etc. din Germania.

Concluzia e ca pana la urma cumparam ce ne permitem, nu neaparat ce vrem. Personal imi plac foarte mult anumite masini din anii 70-80, dar ar trebui sa fiu foarte bogat sa le intretin si sa le pot folosi zilnic, chiar daca pretul de achizitie sa zicem ca nu ar fi prea mare.

This post has been edited by andri1940: 10 Feb 2009, 04:35

--------------------
+
slider2
post 10 Feb 2009, 11:14
Post #79

doar membru si atat

andri ai dreptate cumparam ce ne permitem, dar comparatia solenza, logan, megane1 nu este fortata deloc. motorul de 1.6 16v nu il iau in considerare pentru ca prinde suta mult mai repede ca 1.4, nu sunt genul care face liniute. in schimb imi place sa stiu ca in anumite depasiri, am o rezerva de putere in care sa ma infig in caz de Doamne fereste. si culmea aceasta diferenta de putere la un consum aproape identic.
legat de intretinere, intr-adevar poate la logan/megane e ceva mai scumpa, dar totusi nu bagi piese in ea ca in vechea berlina. unii fug de renault ca e intretinerea scumpa, asa o fi. voua cum vi se pare distributia completa si manopera 850ron?? mie nu mi se pare asa scumpa nici comparativ cu solenza. renault meu are 9 ani aproape si in afara de consumabile si benzina altceva n-a cerut.
deci daca in aproape aceeasi bani ca o solenza, pot sa imi iau o masina mai spatioasa, mai comfortabila, mai bine lucrata, mai puternica dar cu acelasi consum, cu o intretinere aproape identica, de ce nu as face-o??

am mai spus-o, solenza e o masina decenta, destul de buna, dar totusi hai sa recunoastem ca are niste hibe, iar cam in aceeasi bani ai si alte alternative. momentan megane1 e mai scump cu vreo 800 euro, ceva de genul, oricum merita diferenta. in curand va aparea megane3, lucru care va duce la scaderea pretului unui megane1 astfel incat va ajunge la acelasi pret cu o solenza.

This post has been edited by slider2: 10 Feb 2009, 11:15

--------------------
symboala neagra 2008
+
CAT_GAB
post 10 Feb 2009, 11:21
Post #80

Membru incepator

From: BUCURESTI

De acord oameni buni dar nu vi se pare ca este trecut de TOPIC???
"Care sunt DIFERENTELE dintre variantele de SOLENZA? de la confort la scala sau cum sunt ele aranjate... ma refer la diferentele de motorizare,interior etc."

10 Feb 2009, 11:25:
DECI:
1) la capitolul MOTORIZARE raspuns unanim ESTE ACELASI MOTOR PE TOATE!
2) La capitolul dotari, interior exterior se face DIFERENTA!!
Continuam sa discutam???

This post has been edited by CAT_GAB: 10 Feb 2009, 11:25

--------------------
dacia SOLENZA CONFORT - AG 09 - - -
+
matesan adrian
post 16 Feb 2009, 13:08
Post #81

Membru incepator

a mia solenza e rapsodie si are ca dotari inchidere centralizata,servodirectie ,sunt vopsite barile de culoarea masini,airbag la sofer,becuri ceata

--------------------
dacia solenza 2004 rapsodie - BH 73 MAM
+
andr3y_yoo
post 16 Feb 2009, 14:15
Post #82

Membru ma

poate ca le-a pus ala care a avut-o inainte

--------------------

Daca Ai cap Iese Altfel

+
matesan adrian
post 16 Feb 2009, 14:25
Post #83

Membru incepator

Asta nu stiu. Asa am cumparato anul trecut in august.Dar ce dotari are in plus masina mia fata de solenza rapsodie din fabrica?

16 Feb 2009, 14:29:
la mine in cartea tehnica scrie 55kw cati cp are motoru?

This post has been edited by matesan adrian: 16 Feb 2009, 14:29

--------------------
+
cristio_79
post 16 Feb 2009, 16:22
Post #84

Membru autentic

QUOTE(andr3y_yoo @ 16 Feb 2009, 15:15)
poate ca le-a pus ala care a avut-o inainte
*

Sau poate nu. Cei care alegeau varianta Rapsodie, puteau beneficia de cateva optionale, gen jante aliaj, faruri ceata, eleron, geamuri electrice. Servodirectia si barele in culoarea caroseriei erau standard, iar din 2004 si air-bag-ul.
Motorul are 75 CP.

--------------------
Mai traiti? Bine...
+
andri1940
post 16 Feb 2009, 17:43
Post #85

Membru autentic

Tipurile de solenze in 2003-2004 erau cam asa:

Attached File(s)
Attached File  0_Solenza_lansare_prezentare_caracteristici.pdf ( 224.9k ) Number of downloads: 252
Attached File  solenza_prezentare_catalog.pdf ( 1.11mb ) Number of downloads: 275

--------------------
+
matesan adrian
post 17 Feb 2009, 20:47
Post #86

Membru incepator

asa arata .are si eleron dry.gif

Attached thumbnail(s)
Imag011.jpg ( Size: 314.11k ) Number of downloads: 1233

--------------------
+
aUd_SeMNe
post 17 Feb 2009, 23:29
Post #87

Megane 3

Eleronu ala e pus de fostu propietar

--------------------
Renault Megane 3 1.5 dci 90cp
Renault Megane 3 1.5 dci
+
slider2
post 18 Feb 2009, 11:15
Post #88

doar membru si atat

nu e imposibil ca asa sa fi venit din fabrica, exceptand jantele. pentru echiparea rapsodia, se vede clar din pdf-urile atasate de andri, ca se putea opta pentru pachetul de scala (jante si eleron). iar rapsodia ca dotari standard (in plus fata de confort) avea bari vopsite in culoarea caroseriei si servodirectie (pana in octombrie 2003) si airbag (dupa oct 2003).

sorry acum am observat ca eleronul lui matesan nu e cel original, deci nu a venit asa din fabrica. dar ceea ce am spus mai sus este corect, exceptand prima propozitie.

This post has been edited by slider2: 18 Feb 2009, 11:18

--------------------
symboala neagra 2008
+
danadrian
post 7 Jun 2009, 07:39
Post #89

Membru incepator

am o solenza din 2004 si vreau sa va zic ca am mers la mare 5 oameni in ea cu bagaje full si la 140 mergea frumos si fara problema.mai mult nu am vrut sa ii dau ca mi era frica sa nu zboare vre o roata sau ceva sa se intimple.nicidecum sa zboare de pe drum .e buna super ptr drumurile noastre.

--------------------
dacia solenza dacia solenza 2004 confort
+
3 Pages < 1 2 3
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 12th May 2025 - 02:09
Forum Renault