DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

43 Pages « < 3 4 5 6 7 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Rugina in praguri si aripi spate

26-Kbe
post 20 Feb 2009, 14:18
Post #121

Membru Dacia Club

Group: Members
From: Bucuresti

Aia nu se pune tongue.gif

--------------------
Hyundai Accent 2003
Skoda Octavia RS1 / 2009
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
andrew14_maverick
post 20 Feb 2009, 14:52
Post #122

Membru resemnat cu DSN...

http://www2.autovit.ro/vsdetalii8.php?IDM=...26offset%253D45

This post has been edited by andrew14_maverick: 20 Feb 2009, 14:53

--------------------
Dacia SuperNova 2001 Clima Rosie - VL 09 DDD
Ignorance is bliss.
+
vyalli
post 20 Feb 2009, 17:45
Post #123

Pe zona

QUOTE(andrew14_maverick @ 20 Feb 2009, 14:52)

La asta a iesit rugina si prin mocheta radmasa.gif.Constat ca nu sunt singurul sunt si alti mai praf de exemplu tipu nici macar nu a ridicat mocheta sa vada ce e acolo tongue.gif

--------------------
logan negru Laureat 2009 - B-xx-JPA
Dacia Papuc 1.9D 2005 - B-xx-ABX
ex...Oltcit Club '86 - B-xx-ZNU,Dacia Supernova 2001
+
26-Kbe
post 20 Feb 2009, 23:38
Post #124

Membru Dacia Club

Salut,
Am zis in postariile anterioare ca am cumparat din brico o pasla care este aqua stop ....este mare teapa ia apa la greu!!!!! dar izoleaza fonic super smile.gif)

--------------------
Hyundai Accent 2003
Skoda Octavia RS1 / 2009
+
ti3sto
post 21 Feb 2009, 00:24
Post #125

Membru autentic

From: Bucuresti-Berceni

hmm ala a facut poza cu mocheta ca sa nu para chiar asa de rea situatia sleep.gif

cred ca vopseaua cauciucata e f buna sa dai pe oala si nu e nici chiar asa sucumpa eu am dat pe ea 13 ron pe 3,5 litrii de vopsea

--------------------
Dsn SuperNova 2000 1.4
-----------Tractari Auto Non Stop -------
Cel mai mic pret, Bucuresti 100Lei

Tel :0769797963
+
djasu82
post 21 Feb 2009, 07:29
Post #126

MEMBRU DACIA CLUB

From: Bucuresti ...

QUOTE(ti3sto @ 21 Feb 2009, 01:24)
hmm ala a facut poza cu mocheta ca sa nu para chiar asa de rea situatia  sleep.gif
cred ca vopseaua cauciucata e f buna sa dai pe oala si nu e nici chiar asa sucumpa  eu am dat pe ea 13 ron pe 3,5 litrii de vopsea
*

Cine doreste sa de cu vopsea cauciucata trebuie sa dea jos vopseaua sa se dea cu grund si dupa aceea cu vopsea cauciucata altfel se poate creea condens si in final rugina. E bine sa se dea cu un pistol vopseaua cauciucata.

--------------------
Dacia Super Nova Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm 1999 / 2003 / 2008 /2011 - nnn
+
CIPTUNING
post 22 Feb 2009, 22:48
Post #127

Membru autentic

Gaurile alea nu trebuiesc astupate? Ulei nu bagati? Nu de alta, dar degeaba dati cu grund si vopsele cauciucate daca rugina macina pe dedesubt, alimentata de apa care circula intre cele doua table, de sus in jos, prin acel canal. Parerea mea..

--------------------
SLZ SCALA - BZ 04 XLZ
"Religia-o frază de dânșii inventată
Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug"
Eminescu- Imparat si proletar ;)
+
vladutz_sb
post 22 Feb 2009, 23:55
Post #128

Am vandut-o ...

From: Sibiu

da... am si eu o intrebare smile.gif gaurile se pot astupa? cu ce? ... de la oale ma refer biggrin.gif

--------------------
ex Dacia Supernova Acum : Adun la pusculita
i like motocicle !!! and ai uant to da bi da best!!! i lav iu veri maci!!!
+
Maskatu
post 23 Feb 2009, 08:47
Post #129

Logan 0.9 TCE

Group: Moderatori DaciaClub
From: zuzu

Care gauri? Alea de sus de la amortizor?? Se pot astupa... cu muuult silicon. Spalati bine oalele pe interior, apoi "infundate" gaurile, apoi slefuit cat se poate de bine cu smilgher fin. In final un strat de grund (cum zice djasu), banuiesc ca renumitul grund rosu care e consacrat daciei biggrin.gif, iar apoi cauciucata. Si am vazut ca vopseaua cauciucata e destul de vascoasa, asa ca astupta cam toti porii, daca nu o mai diluati...

Bineinteles, roata trebuie scoasa in timpul acestei operatiuni, pentru a putea "opera" intreaga oala. Si daca tot va mozoliti pe maini, de recomandat a se face cam acelasi lucru la interiorul aripilor din fata, pentru ca daca v-ati uitat atent, in ciuda faptului ca are un oarecare carenaj de plastic, o buna bucata din contra-aripa(cred ca am zis bine) nu este protejata deloc, fiind expusa la fel ca si oala interioara din spate.

La final, dupa cum am mai vorbit cu djasu, un amestec sanatos ca la mama acasa de vaselina + ulei, dat pe vopseaua cauciucata (dupa ce se usuca normal ) biggrin.gif

This post has been edited by Maskatu: 23 Feb 2009, 08:49

--------------------
Dacia Logan 0.9 TCE - 2019 - ---
+
vladutz_sb
post 23 Feb 2009, 16:07
Post #130

Am vandut-o ...

From: Sibiu

biggrin.gif aha.....probabil ca la vara ma apuc de masina smile.gif sper sa reziste pana atunci...

--------------------
ex Dacia Supernova Acum : Adun la pusculita
i like motocicle !!! and ai uant to da bi da best!!! i lav iu veri maci!!!
+
ti3sto
post 23 Feb 2009, 16:19
Post #131

Membru autentic

QUOTE(vladutz_sb @ 23 Feb 2009, 16:07)
biggrin.gif aha.....probabil ca la vara ma apuc de masina smile.gif sper sa reziste pana atunci...
*

radmasa.gif parca frica asta o am si eu dar nu stiu de ce dar rezista vreau sa nu mai avanseze mult rugina am dat cu grund peste rugina dupa ce am smilgheruit dar vad ca rugina a iesit prin grund .... huh.gif cred ca va trebui sa ung peste cu vaselina ca nu pot lasa rugina sa avanseze prea mult blink.gif

--------------------
Dsn SuperNova 2000 1.4

+
djasu82
post 23 Feb 2009, 20:09
Post #132

MEMBRU DACIA CLUB

faci un amestec la temperatura cameri dintre ulei si vaselina in asa fel in cat compozitia sa devina omogena inspre cleioasa ... iar cu o pensula dai pe sub aripi in fata in spate ... pe unde vrei in interiorul usilor ...

This post has been edited by djasu82: 23 Feb 2009, 20:09

--------------------
Dacia Super Nova Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm 1999 / 2003 / 2008 /2011 - nnn
+
ti3sto
post 23 Feb 2009, 20:52
Post #133

Membru autentic

dj asu am o rugaminte

daca fac o combinatie intre vopsea cauciucata + vaselina + ulei pana devine omogena si aplic peste 2 3 straturi de grund care o sa le dau la vara mai are moarte tabla?

caci masina dupa o puricare azi am ramas cam prost dupa ce am vazut ca incepe rugina sa triumfe:))

mersi numai bine! happy.gif

--------------------
Dsn SuperNova 2000 1.4

+
cristio_79
post 23 Feb 2009, 21:36
Post #134

Membru autentic

From: CONSTANTA

Daca cineva crede ca spoind cu unsoare sau cu grund peste rugina impiedica raspandirea acesteia, se inseala.
Daca nu se curata bine, pana la luciu metalic, cu polizor, flex sau alte obiecte si materiale abrazive, se pot aplica si 10 straturi de grunduri, vopsele cauciucate si unsori ca tot va rugini. Paguba va fi si mai mare, deoarece rugina va "lucra" pe sub acele straturi.

--------------------
Citroen / Peugeot C3 / 308 SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020
Mai traiti? Bine...
+
djasu82
post 23 Feb 2009, 22:50
Post #135

MEMBRU DACIA CLUB

E buna vopseaua cauciucata dar trebuie sa dai jos rugina altfel cum a spus si cristio v-a lucra din cauza condensului care se formeaza . Incercati si voi loati un fier pueti apa pe el lasatil sa ia o gura de oxigen ... fierul sa nu fie trata dupa ce apar pete de rugina dati si voi cu acea combinatie dintre ule isi vaselina vedeti daca mai inainteaza rugina . Dupa ce atidat cu acea compozitie lasati bucata de fier in aer liber .Faceti comparatie pe verso si pe fata unde atidat cu stratul de ulei si vaselina. E ciudat ca multi mos dadeau cu asa ceva si nu mai ruginea tabla.

--------------------
+
vyalli
post 27 Feb 2009, 10:43
Post #136

Pe zona

Salutare revin cu sfarsitul trilogiei(nu a durat atata masina de facut dar nu am mai avut timp sa scriu rolleyes.gif ).

Dupa cum am spus sus masina a ajuns pe mana lui Cornel din Berceni(service-ul lui ca nu a lucrat el ci un baiat), joi de dimineata a fost bagata la el in service vineri cand am fost sa vad ce au facut la ea partea dreapta a fost schimbata si urma sa se apuce de partea stanga sa o ramforseze sau ce naiba si daca nu lucram pana tarziu era gata de vineri( ora 17.00 blink.gif ).Baieti s0au miscat bine, fffff profesionisti si pe viitor sigur o sa mai colaborez cu ei.

Am uitat sa intreb daca vopsesc masini, sorry pt cine m-a rugat dar pot sa iti dau nr sa vb cu ei personal

Acum cand am luat masina nu cred ca au pus ceva la loc bene sau poate e de la mine de la masina sad.gif...bine sa va spun care e faza ca am cautat dar nu prea am gasit.

1. Stopul pe spate si cu semnalizarea nu mergeau,sau daca semnalizam imi semnaliza stopu si nu frana. Rezolvare: am luat spray de contacte la greu pe acolo curatat scos si bagat mufa la loc si merge acum

2.Farul pe fata nu mai a mers dupa 2 zile, am umblat la mufa si-a revenit cand am inchis capota s-a stins , am schimbat becul a mers pana ieri cand iarasi nu mai aveam faza scurta dar surpriza merge faza lunga blink.gif .de la ce sa fie????

P.S. poze nu am apucat sa pun ca mi-e o lene sa dau iarasi mocheta jos rolleyes.gif

--------------------
logan negru Laureat 2009 - B-xx-JPA
Dacia Papuc 1.9D 2005 - B-xx-ABX
ex...Oltcit Club '86 - B-xx-ZNU,Dacia Supernova 2001
+
djasu82
post 27 Feb 2009, 14:48
Post #137

MEMBRU DACIA CLUB

pai da vezi si tu daca iti face contact mufele alea , sigurante relee dupa aceea ma soricu aparatul de masura sau un bec de control daca iti vine tensiune in mufele de la becuri ... faza scurta faza lunga.

--------------------
+
soferu1987
post 27 Feb 2009, 21:16
Post #138

Membru incepator

bai fratilor ce gauri am vazut eu la voi la oale...am ramas tampit,la mine au fost mai mici adica numai tabla mancata putin,am curatato cu flexu si iamsudat alte table dupa forma oalei,dupa care micile rosturi au fost astupate cu chit si apoi antifonata si vopsita si asta acum un an,acum oalele mele arata super bine! am sa le fac si niste poze. si am antifonat si pe la roata pe dedesubt k sa fiu sigur. si a meritat. smile.gif

27 Feb 2009, 22:19:
mentionez ca reparatia am efectuato acasa,eu cu un vecin....nam dat niciun ban prin service.

This post has been edited by soferu1987: 27 Feb 2009, 21:19

--------------------
dacia supernova clima 2001 - CL-87-DAN
+
ti3sto
post 28 Feb 2009, 08:22
Post #139

Membru autentic

QUOTE(soferu1987 @ 27 Feb 2009, 21:16)
bai fratilor ce gauri am vazut eu la voi la oale...am ramas tampit,la mine au fost mai mici adica numai tabla mancata putin,am curatato cu flexu si iamsudat alte table dupa forma oalei,dupa care micile rosturi au fost astupate cu chit si apoi antifonata si vopsita si asta acum un an,acum oalele mele arata super bine! am sa le fac si niste poze. si am antifonat si pe la roata pe dedesubt k sa fiu sigur. si a meritat. smile.gif

<span class='edit'>27 Feb 2009, 22:19:</span>
mentionez ca reparatia am efectuato acasa,eu cu un vecin....nam dat niciun ban prin service.
*

bravo esti un exemplu pozitiv

dar te gandesti ca masinile astea nu au fost ale noastre de la inceput ? cel putin a mea nu a fost o am de 2 luni de 1 luna am permis si ma inetreseaza de ea in rest a fost la un unchi de al meu si se pare ca nu a avut grija dea ea... si in plus e f bine ascunsa rugina dupa mocheta si niste incepatorii care pur si simplu nu stiu care le este buba la masinile astea unsure.gif

daia suntem o comunitate aici sa ne ajuta sper ca ai inteles asta wub.gif happy.gif

This post has been edited by ti3sto: 28 Feb 2009, 08:32

--------------------
Dsn SuperNova 2000 1.4

+
soferu1987
post 28 Feb 2009, 08:31
Post #140

Membru incepator

pai si eu am luato de la cineva si nu an stiut undr sa ma uit. masina e a mea de un an. si a fost lovita la pedalier pe stanga si am vazut tocmai acum si am reparato si am antifonato in interior,azi am sa incerc sa pun poze. smile.gif

28 Feb 2009, 18:37:
DSC01136.JPG ( Size: 551.86k ) Number of downloads: 2571
DSC01138.JPG ( Size: 461.04k ) Number of downloads: 2944

aici sunt pozele cu oalele mele smile.gif

This post has been edited by soferu1987: 28 Feb 2009, 17:37

--------------------
+
andrew14_maverick
post 28 Feb 2009, 17:54
Post #141

Membru resemnat cu DSN...

Din cate imi dau seama, a fost carpita serios la oale. Eu am acasa una noua pe care o voi pune pe masina vara asta, si nu arata deloc ca ale tale. In plus, ai vopsea pe capetele amortizoarelor, asta nu se da in fabrica, pe ale mele nu e strop de vopsea. Oricum, bine ca sunt reparate si nu trebuie sa dai bani pe treaba asta. Bafta!

--------------------
Dacia SuperNova 2001 Clima Rosie - VL 09 DDD
Ignorance is bliss.
+
ti3sto
post 28 Feb 2009, 18:25
Post #142

Membru autentic

vezi ai luat masina de la cineva care a "rezolvat-o" deci ai sarit cu gura pe cei care au avut problema asta cu capu inainte fara sa vezi la tine wink.gif

--------------------
Dsn SuperNova 2000 1.4

+
djasu82
post 28 Feb 2009, 18:34
Post #143

MEMBRU DACIA CLUB

oalele se imbraca pe exterior nu pe interior biggrin.gif atunci ce mai protejezi ? Daca oala era imbracata pe exterior de catre cei de la dacia cu siguranta nu aparea rugina respectiva . Tata i-a dat cu vaselina si ulei s-a depus praf si asa a ramas totusi in lunile ce urmeaza o sa fac si masca pentru siguranta si mai mare ca sa protejez si mai bine oala , aripa spate.

--------------------
+
soferu1987
post 28 Feb 2009, 22:01
Post #144

Membru incepator

mai oamenilor,eu am cuparat masina cu problema cu rugina la oale. mi-am luat teapa pentru ca nu am stiut unde sa o caut de rugina. eu le-am reparat. nu am luato cu ele reparate. si normal ca eu am dat cu vopsea pe capetele amortizoarelor. eu stiu ca am facut lucru bun. poate nici in service-uri nu ieseau asa. mentionez ca la mine nu se vedea afara. era mancata tabla doar sus putin. dar am decupat-o si am sudat alta peste. am sudat o tabla foarte groasa. deci sunt sigur de ce am facut.

--------------------
+
Relu_GTT
post 28 Feb 2009, 22:14
Post #145

Membru autentic

From: BRASOV

QUOTE(soferu1987 @ 28 Feb 2009, 22:01)
mai oamenilor,eu am cuparat masina cu problema cu rugina la oale. mi-am luat teapa pentru ca nu am stiut unde sa o caut de rugina. eu le-am reparat. nu am luato cu ele reparate. si normal ca eu am dat cu vopsea pe capetele amortizoarelor. eu stiu ca am facut lucru bun. poate nici in service-uri nu ieseau asa. mentionez ca la mine nu se vedea afara. era mancata tabla doar sus putin. dar am decupat-o si am sudat alta peste. am sudat o tabla foarte groasa. deci sunt sigur de ce am facut.
*

Cu ce ai sudat?

--------------------
Dacia SuperNova 2002 Confort - BV 27 GTT
BMW e46 FL 2.0i
+
soferu1987
post 28 Feb 2009, 22:22
Post #146

Membru incepator

cu aparatul de sudura electric. l-am dat pe amperaj mai mic ca sa nu dea gauri.....si am folosit electozi adecvati si gata smile.gif

--------------------
+
Maskatu
post 28 Feb 2009, 22:24
Post #147

Logan 0.9 TCE

Group: Moderatori DaciaClub
From: zuzu

QUOTE(soferu1987 @ 28 Feb 2009, 22:01)
*

Foarte frumos facut. Ar trebui (daca nu ai facut inca) sa faci acelasi lucru pe interior la aripa, adica vopsea cauciucata, degeaba ai dat pe interior si pe capatul amortizorului pentru ca apa se "imbiba" foarte repede prin tabla prin absolut orice loc.

--------------------
Dacia Logan 0.9 TCE - 2019 - ---
+
Relu_GTT
post 28 Feb 2009, 22:31
Post #148

Membru autentic

From: BRASOV

QUOTE(soferu1987 @ 28 Feb 2009, 22:22)
cu aparatul de sudura electric. l-am dat pe amperaj mai mic ca sa nu dea gauri.....si am folosit electozi adecvati si gata smile.gif
*

Se gasesc electrozi speciali pt sudat tabla ?

--------------------
Dacia SuperNova 2002 Confort - BV 27 GTT
BMW e46 FL 2.0i
+
soferu1987
post 28 Feb 2009, 22:46
Post #149

Membru incepator

binenteles ca am dat si in carenaj cu antifon si cu vopsea si la fel am facut si pe fata. si nu mai am stress. eu am folosit electozi normali,nici nu stiu daca erau pt tabla. erau mai subtiri asa. am lut si eu,am dat si am vazut ca merge,am continuat pana am terminat smile.gif

28 Feb 2009, 23:48:
pe spate am dat pe sub aripi de necesitate. iar pe fata preventiv. k tocmai skimbasem amortizoarele si iam dat si antifon.

This post has been edited by soferu1987: 28 Feb 2009, 22:48

--------------------
+
djasu82
post 1 Mar 2009, 18:17
Post #150

MEMBRU DACIA CLUB

cica se spune unde ai bagat focul genautogen aparat de sudura acea tabla devine moarta asta transformadu-se in rugina cu timpul. De aceea se sudeaza in argon sau cu convertizorul cum se face la cele straine ma rog si la logan mai nou tongue.gif

--------------------
+
43 Pages « < 3 4 5 6 7 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 11th May 2025 - 14:11
Forum Renault