Rugina in praguri si aripi spate
![]() ![]() ![]() |
Rugina in praguri si aripi spate
donlucyan |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.726 Joined: 28 March 11 From: Valenii de Munte-Ploiesti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia SuperNova 2003
Opel Vectra C GTS
1,4MPI-2003 75CP 2005-2.0 TDI 160cp
- PH-40-Secret
|
|||
Bazilman |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 33 Joined: 27 January 09 From: Iasi ![]() |
Am fost azi la un "nenea doctor" si operatia de taiere cu argon, remodelare cu tabla, chituire, vopsire ma va costa 350 lei. Am sa incerc sa "urc" si o foto daca e cazul desi e vorba de o "clasica" aripa spate de supernova mancata de rugina.
![]() |
--------------------
Renault
Megane hatchback
2020/Life
|
|
Zulg |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 51 Joined: 23 June 10 From: Galati ![]() |
Am mai auzit si la un mecanic faza cu uleiul dat pe la praguri.
Poate sa-mi explice cineva cu ce ajuta uleiul si pe unde se mai da inafara de praguri, ma uitam la haion ca are gaurile alea, se da si pe acolo? |
--------------------
Dacia
Supernova Europa
2002
|
|
AndreiSN |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 799 Joined: 20 December 10 From: Bucuresti ![]() |
Uleiu ajuta sa nu mai scartaie.... dai peste tot
|
--------------------
Dacia
Supernova
2001 Confort
|
|
neacsugabrie |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 488 Joined: 4 September 11 ![]() |
|
--------------------
dacia
solenza
2003/scala Daca ai ambitie poti muta muntii din loc,
daca ai cap ii lasi acolo ca nu te deranjeaza. |
|
gabriel.bv |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 325 Joined: 4 June 10 From: Brasov ![]() |
QUOTE(Bazilman @ 31 May 2012, 21:33) Am fost azi la un "nenea doctor" si operatia de taiere cu argon, remodelare cu tabla, chituire, vopsire ma va costa 350 lei. Am sa incerc sa "urc" si o foto daca e cazul desi e vorba de o "clasica" aripa spate de supernova mancata de rugina. ![]() salut..stii cumva cat ai dat pt sudura?sau ti`a zis doar pretul total al reparatiei?eu am cautat la service`uri si numa de preturi "bomba" dau.. ![]() |
--------------------
Dacia
SuperNova
Rapsodie 2002
- BV xx NIG [B]Never drive faster than your angel can fly ![/B]
|
|
Bazilman |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 33 Joined: 27 January 09 From: Iasi ![]() |
In pretul de 350 ron intra TOT; decuparea, modelarea tablei, sudarea cu argon (pentru a impiedica reaparitia ruginei) si vopsirea aripei cu vopseaua preparata acolo. Urmeaza sa o las miercuri pe 13.06 ( sper sa fie cu noroc
![]() Acum nu stiu daca pretul e dupa "nomenclator" dar cred ca e inclusa si o "reducere" deoarece am fost recomandat de un colaborator al lor. Mie mi se pare OK insa sa vedem si cum vaa rata la final ! |
--------------------
Renault
Megane hatchback
2020/Life
|
|
gabriel.bv |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 325 Joined: 4 June 10 From: Brasov ![]() |
ok..multumesc frumos de raspuns..sa speram ca o sa iasa bine si ...te asteptam cu poze
![]() |
--------------------
Dacia
SuperNova
Rapsodie 2002
|
|
Zulg |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 51 Joined: 23 June 10 From: Galati ![]() |
Problema mea de la apa (portbagaj), cand ploua intra apa exact in zona asta din poza.
Cu apa am rezolvat, am pus silicon pe la cheder. Pot sa-i mai fac ceva sa-i incetinesc moartea? Pe dinafara nu se vede nici urma de rugina, la o bataie mica tabla pare destul de robusta. 2012_06_24_15.15.10.jpg ( Size: 986.21k ) Number of downloads: 2193 This post has been edited by Zulg: 4 Jul 2012, 15:46 |
--------------------
Dacia
Supernova Europa
2002
|
|
Catalin KTA |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 31 Joined: 18 February 12 From: Tulcea ![]() |
Zulg, pentru a nu mai avansa rugina poti curata zona cu peria de sarma si apoi dai cu vaselina. Sper ca ti-am putut fi de ajutor.
![]() This post has been edited by Catalin KTA: 4 Jul 2012, 18:31 |
--------------------
Dacia
Supernova
2002 Clima
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Curata bine, da o mana de grund, si aia e.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
donlucyan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.726 Joined: 28 March 11 From: Valenii de Munte-Ploiesti ![]() |
vezi daca cureti sa nu cumva sa fie gaura si asta o sa fie si mai greu de reparat.
curata usor cu peria de sarma ,da umpik de chit si grund si cam aia e. |
--------------------
Dacia SuperNova 2003
Opel Vectra C GTS
- PH-40-Secret
|
|
donlucyan |
![]()
|
pun si eu o poza cu supernova unui prieten,ce ziceti se poate face usor?el zice ca o repara in curte cu un chit de fibra de sticla cu sprit chit si spray la tub.ar merge ? sa mai bine cauta un tinichigiu?
This post has been edited by donlucyan: 3 Sep 2012, 13:53 Attached thumbnail(s) moto_0372.jpg ( Size: 1015.97k ) Number of downloads: 2159 |
--------------------
Dacia SuperNova 2003
Opel Vectra C GTS
- PH-40-Secret
|
|
powertodacia |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 853 Joined: 19 March 08 From: Bucuresti ![]() |
mai bine revopsita in totalitate.
e prea mult pentru carpire. |
--------------------
supernova
Clima
2003 Dacia super..super...super BOOM!
Improvizatii: GPL/AC Rezultat: Nesatisfacator=> Pisicuta 316 |
|
quick |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 996 Joined: 13 April 07 From: bistrita ![]() |
poate sa o faca si in curte cu sprey, dar mai mult de cateva luni(2 3) nu v-a tine si iese din nou rugina, plus ca o sa se vada diferenta de nuanta la vopsea. eu am facut-o pe a mea de cateva ori dar nu iese treaba, bine-i si o varianta ieftina de reparatie, dar daca vrea sa tina masina sa o faca toata la un meserias.
|
--------------------
dacia
super nova 2002/ ford focus 2007 1.6tdci90cp
/suzuki samurai 1.3 1985 numa buna de off road
|
|
gabriel.bv |
![]()
|
aripa fata are 10 suruburi..(2 intre bara si aripa, pe lateral..4 sub capota la imbinarea cu compartimentul motor, unu pe prag si 3 sub plasticele de sub aripa) e usor de dat jos, curatata bine..grun si vopsita eventual cu pistol de vopsit cu vopsea facuta la nuanta..la fel si pe prag...nu e f mare chinuiala..eu zic ca merita facuta mare parte din lucrare in regie proprie
![]() |
--------------------
Dacia
SuperNova
Rapsodie 2002
|
|
donlucyan |
![]()
|
Nu o va vopsi in totalitate ci aripa stanga fata,si usa stanga cu vopsea la nuanta, ca am vb cu el la telefon si decat sa cheltuie bani aiurea la 2-3 luni sa o refaca mai bine o facem calumea.
Plus de asta am un prieten si este vopsitor profesionist si va iesi cat de cat la nuanta,si poate i da un polish sa o mai scoata umpik. |
--------------------
Dacia SuperNova 2003
Opel Vectra C GTS
- PH-40-Secret
|
|
adrian.petrov |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 485 Joined: 19 March 08 From: Bucuresti ![]() |
Duminica mi-a iesit amortizoru spate dreapta , prin contraaripa.
Ea parea asa buna si fromoasa (contraaripa ) dar cand am dat mocheta aia intr-o parte , m-am speriat de ce am gasit acolo, practic amortizorul s-a smuls si am o gaura de-mi intra o minge de tenis pe acolo. Am studiat tot topicul si il felicit pe "v-king" de cum isi intretine masina - cum si-a inlocuit contraaripile pe spate . Eu nu imi permit sa schimb toata contraaripa, o voi carpi - va tin la curent. Se pare ca asa cum ziceau antevorbitorii - de astea nu scapam ( adica de rugina in contraaripi spate - " asa e toate ". Adrian ![]() |
--------------------
RENAULT MEGANE ;
RENAULT MEGANE ;
2004 -1.9 DIESEL , 2004 1.6 16V BENZINA ;
- B Nu poti face supa de PUI, daca pui numai gainat de pui
|
|
codrutz77 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 10 February 11 From: Bucuresti- Titan ![]() |
Aveti grija la ce service auto mergeti.
Aveam ruginite ambele praguri cu tot cu aripi spate plus oalele. Dupa 3 saptamani mecanicul a schimbat doar pragul dreapta si oalele.Am inceput sa ma rog de el sa termine odata, chiar am nevoie de masina.Service-ul este pe strada Rampei langa capatul lui 311 si 101. |
--------------------
Dacia
Super Nova
2001 Confort
- B-29-TZF
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
"Mecanicul"? Eu stiam ca de reparat tabla se ocupa tinichigiul... in orice caz dupa maxim o saptamana trebuia sa o iei de acolo sau sa le zici cq te duci lq protectia consumatorului. Si o bagai pe aia ca esti cetatean european si ai drepturi.
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
codrutz77 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 10 February 11 From: Bucuresti- Titan ![]() |
Ma rog tinichigiul... Exact asa a spus si el 7 zile maxim 10.
Cand trec pe la el zici ca ii dau cu ceva in cap. M-am saturat de harfele lui zici ca imi face gratis. |
--------------------
Dacia
Super Nova
2001 Confort
- B-29-TZF
|
|
ORIJINAL21 |
![]()
|
![]() Membru Oficial Group: Members Posts: 1.865 Joined: 11 November 09 From: Romanian City Life ![]() |
QUOTE(codrutz77 @ 14 Sep 2012, 20:36) Ma rog tinichigiul... Exact asa a spus si el 7 zile maxim 10. Cand trec pe la el zici ca ii dau cu ceva in cap. M-am saturat de harfele lui zici ca imi face gratis. sa te citez acum.. "ASTIA" pardon mecanicii/tinichigii cand vad cate-o dacie pe la ei incep sa rada... stiti ce se afla in mintea lor? asta' vine cu masina la mine, in loc sa o duca la rabla.. Daca n-ar mai fi dacii, majoritatea MECANICILOR/TINICHIGII ar muri de foame.. nu toata lume isi permite masini scumpe! Si cand vezi ca iti mai cere si bani multi si il mai doare-n P**A de masina ta, iti cam vine, sa-i F*** I* G***!!! 14 Sep 2012, 22:31: QUOTE(donlucyan @ 3 Sep 2012, 14:50) pun si eu o poza cu supernova unui prieten,ce ziceti se poate face usor?el zice ca o repara in curte cu un chit de fibra de sticla cu sprit chit si spray la tub.ar merge ? sa mai bine cauta un tinichigiu? Referitor la aripa si portiera cu rugina.. Daca as fi in locul prietenului tau, le-as inlocui cu altele fara pic de rugina si apoi le-as pregati si vopsi la pistol. This post has been edited by ORIJINAL21: 14 Sep 2012, 21:31 |
--------------------
DACIA
NOVA GT / GTI
Se dezmembreaza 1998/1999 Dezmembrez Dacia Nova Gt (carburatie) 1998 - culoare alba
Dezmembrez Dacia Nova GTI (injectie) 1999 - culoare gri sobolan Piese, in stare buna! |
|
talibanu |
![]()
|
![]() Membru Talibanez Group: Members Posts: 337 Joined: 15 November 08 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(adrian.petrov @ 11 Sep 2012, 17:01) Duminica mi-a iesit amortizoru spate dreapta , prin contraaripa. Ea parea asa buna si fromoasa (contraaripa ) dar cand am dat mocheta aia intr-o parte , m-am speriat de ce am gasit acolo, practic amortizorul s-a smuls si am o gaura de-mi intra o minge de tenis pe acolo. Eu nu imi permit sa schimb toata contraaripa, o voi carpi - va tin la curent. Se pare ca asa cum ziceau antevorbitorii - de astea nu scapam ( adica de rugina in contraaripi spate - " asa e toate ". De aia m-am grabit si eu sa duc masina la tinichigiu...pe stanga nu aveam decat niste puncte dar pe dreapta era mancata mai bine de jumatate...maine o iau de la tinichigiu, sper sa fi iesit bine, macar 1-2 ani sa nu mai am probleme cu rugina, nu de alta dar il cunosc bine ![]() ![]() ![]() This post has been edited by talibanu: 14 Sep 2012, 22:36 |
--------------------
Dacia
Super Nova Clima
2001
- BZ 02 DSS
|
|
adrian.petrov |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 485 Joined: 19 March 08 From: Bucuresti ![]() |
Cum ti-a iesit reparatia "talibanu"-le, ceva poze poti sa urci, cat te-a costat si cat timp te-a tinut nenea tinichigiul ???
Acum ca sunt stan patitul, toti ar trebui sa-si dea jos capitonajul ala de pasla si sa vada cei acolo - ca sa vada la ce va asteptati . ![]() Hai sa auzim de bine - Adrian ![]() |
--------------------
RENAULT MEGANE ;
RENAULT MEGANE ;
|
|
dox_sox |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 30 December 11 ![]() |
Salut,
Stie cineva unde pot gasi aripi(stanga fata ; dreapta spate) si praguri pentru DSN in Bucuresti? Am atasat 2 poze cu aripile de la DSN-ul meu, mai trece o iarna? ![]() Attached thumbnail(s) SDC11649.JPG ( Size: 3.66mb ) Number of downloads: 1822 SDC11655.JPG ( Size: 3.77mb ) Number of downloads: 1717 |
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Multumesc,
Bogdan |
|
donlucyan |
![]()
|
Arata destul de nasol aripile tale,trece si iarna care vine si cealanta si tot asa pana cade singura rugina.
Incearca sa cauti prin dezmembrari jumate din aripa de spate pt ca nu merita sa cumperi toata aripa.Si aripa de fata mai merge carpita asa umpik pana gasesti una nouo bafta! |
--------------------
Dacia SuperNova 2003
Opel Vectra C GTS
- PH-40-Secret
|
|
adrian.petrov |
![]()
|
Rezolvat problema cu oala sparta vinerea trecuta. Nenea tinichigiu tocmai scose-se o alta supernova de la aceeasi operatie - tot spate dreapta. Dupa taierea zonei afectate de rugina cu oxiacetilenica si curatarea tablelor ;a avut trei sabloane ( adica a pus trei bucati de tabla ) - dintre care pirma este cea mai groasa-de 2,4mm/anuleaza cele doua gauri tehnologice, care au fost defectul de fabricatie; celelalte doua vin sus si lateral. Acum apa nu mai are cum sa intre intre table si sa rugineasca. Dupa terminarea sudurilor si curatirea cu peria de sarma pe interior si exterior la imbinari a bagat cu pistolul silicon alb, apoi s-a dat cu grund. Toata afacea 300 ron.Sambata am dat eu inca o mana de grund - mai cu simtul raspunderii si probabil cand voi avea timp cu teroson . Parerea lui nea tinichigiu ca la anu ma lasa cealalta oala - mai vedem .
![]() |
--------------------
RENAULT MEGANE ;
RENAULT MEGANE ;
|
|
Maskatu |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
adrian.petrov |
![]()
|
Sicer m-ar interesa si pe mine niste aripi fata ca s-au mancat si la mine amandoua ca in poza de mai sus -aia din stanga la mine este chiar mai mult decat in poaza, dar am gasit pe forum 175lei aripa stanga si 250lei aripa dreapta , astia s-au lovit la cap cu preturile astea sau cei cu ei, pt.ca am gasit aripi de logan la 99lei ca idee - din ce naiba sunt facute des asa mult.
Mai bine le carpesc la nenea doctoru de fiare pe astea vechi decat altele noi - pentru ca in plus o sa ma coste si vopsitul si atunci chiar ies la pepeni . ![]() |
--------------------
RENAULT MEGANE ;
RENAULT MEGANE ;
|
|
talibanu |
![]()
|
![]() Membru Talibanez Group: Members Posts: 337 Joined: 15 November 08 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(adrian.petrov @ 15 Sep 2012, 16:15) Cum ti-a iesit reparatia "talibanu"-le, ceva poze poti sa urci, cat te-a costat si cat timp te-a tinut nenea tinichigiul ??? Acum ca sunt stan patitul, toti ar trebui sa-si dea jos capitonajul ala de pasla si sa vada cei acolo - ca sa vada la ce va asteptati . ![]() Hai sa auzim de bine - Adrian ![]() Salut, Lucrarea a iesit bine (zic eu ![]() ![]() ![]() ![]() This post has been edited by talibanu: 15 Oct 2012, 16:38 |
--------------------
Dacia
Super Nova Clima
2001
- BZ 02 DSS
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 16th May 2025 - 12:48 |