Epurator ulei de Oltcit
![]() ![]() ![]() |
Epurator ulei de Oltcit
failure60 |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 214 Joined: 5 December 05 From: Pitesti ![]() |
|
||
--------------------
FORD
SIERRA
1988 1,6 GPL 53kw
- AG-03-GPF
|
|||
nelu_1985 |
![]()
|
![]() membru in pauza de masa Group: Members Posts: 1.290 Joined: 2 May 07 From: BLAJ ![]() |
de unde ai cumparat epuratorul? ma intereseaza si pe mine.
|
--------------------
DACIA
1410
GTL 1986
- 2-AB-9576 "Scump nu exista, ieftin nu rezista....."
|
|
failure60 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 214 Joined: 5 December 05 From: Pitesti ![]() |
poti incerca nou prin magazine, eu nu am gasit si l-am comandat de pe un site al masinii respective. |
--------------------
FORD
SIERRA
1988 1,6 GPL 53kw
- AG-03-GPF
|
|
brigada_diverse |
![]()
|
![]() Dacist cu permis si experienta mai mare de 30000 km :D Group: Members Posts: 2.505 Joined: 12 July 07 From: Constanta ![]() |
nu are ce sa caute ulei pe furtunu ala...inseamna ca scapa compresie si arunca ulei.....
epurator, la orice magazin cu piese de oltcit.... |
--------------------
Dacia
ex: Dacia 1310 / actual: Dacia Logan
TLX 1989/ Abs Plus 1.4 MPI Let us die young or let us drive Dacia
FRANEZ BRUSC SI FARA ROST! |
|
failure60 |
![]()
|
|
--------------------
FORD
SIERRA
1988 1,6 GPL 53kw
- AG-03-GPF
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
Ai 3 stuturi: unul subtire la fund si plasat oblic, unul orizontal (intrare) si unul vertical (iesire). Asta tinind epuratorul in pozitie verticala, de lucru. Si ma refer la cel "mic", is doua modele.
Stutul orizontal se leaga la capac culbutori, cel vertical la teul carburator iar cel mic: 1. cu furtun intr-o sticla de 1/2 litri iar ce colecteaza se arunca; 2. cu furtun la stutul jojei, iar joja agatata pe contraaripa. |
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
failure60 |
![]()
|
merci mult diaconuliviu, bafta multa.
mai poate fi adaptat si de cei cu un consum "acceptabil" de ulei, dar care vor sa aiba un carburator curat. numai bine. This post has been edited by failure60: 23 Oct 2008, 11:11 |
--------------------
FORD
SIERRA
1988 1,6 GPL 53kw
- AG-03-GPF
|
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.627 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
alta metoda de filtrare ar mai fi? se poate pune si ceva cu recirculare? pentru cel de oltcit ce alte furtune ar mai trebui? ca nu pot sa imi imaginez acum exact...
This post has been edited by sorin1983: 23 Oct 2008, 11:15 |
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
tzepesch |
![]()
|
![]() Japan Jupan Group: Members Posts: 2.403 Joined: 22 June 05 From: Bucuresti ![]() |
la cel de oltcit, sorine ai vazut cum aveam eu, poti sa faci o adaptare cu copex, matisat cu izolir ca sa nu crape. e bun copexu ca nu se gatuie.
are3 stuturi, 2 mari la 90gr. si unu mic la 45gr, fata de cel de intrare. peacolo, la oltcit se recupera uleiul aruncat. am avut o perioada tras de la el un furtun catre stutul jojei. dar nu era buna ideea ca se facea presiune prea mare in baie si incepusa sa curga pe la etansari. cel mai bine il infunzi cu silicon si pui filtrul de asa natura incat uleiul sa curga inapoi. This post has been edited by tzepesch: 23 Oct 2008, 11:39 Attached thumbnail(s) epurator_oltcit.JPG ( Size: 13.96k ) Number of downloads: 1470 |
--------------------
Dacia
DELTA GALIDI Station Wagon
1982 - 1310 - 4VIT.
- B-xx-xxx De ce caraie cioara in zbor? ... Schimba vitezele
Toyota Auris 2L D-4D Luna Plus + |
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.627 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
pai un d-asta de oltcit o sa iau si eu ca am spalat carburatorul si deocamdata am scos furtun sub masina ca iar mi-l facea muci. trebuie sa dau o fuga la dezmembrati
![]() |
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
tzepesch |
![]()
|
![]() Japan Jupan Group: Members Posts: 2.403 Joined: 22 June 05 From: Bucuresti ![]() |
infunda-l p-ala micu' cu silicon. merge f bine.
n-0are rost sa te mai chinui cu borcan. sau daca vrei, trage-l intr-un borcan, si de acolo mai scoae-i un furtun si-l bagi in filtrul de aer, sau in stutul de la cagula daca ai. dar te complici fara sens. poti sa pui orice furtun care-ti permite sa-l curbezi fara sa se gatuie. merge f bine copexu, mai ales ca are striurile alea care mai retin si ele pe traseu pana in epurator. |
--------------------
Dacia
1982 - 1310 - 4VIT.
|
payty |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.329 Joined: 17 January 05 From: Bucuresti ![]() |
poate pune cineva o poza cu asa ceva montat? vreau sa imi pun si eu unul pe masina, si sa stiu cum arata obiectul. Eventual daca stiti si un magazin de piese (in bucuresti) de unde pot lua ar fi minunat. Daca nu, sa caut la dezmembrari.
|
--------------------
dacia
1310
1996 1.6/2002 1.4
- B-##-### Chuck Norris does not sleep. He waits!
|
|
tzepesch |
![]()
|
ete asa...
si de acolo... Attached thumbnail(s) DSC05160__Desktop_Resolution_.JPG ( Size: 264.02k ) Number of downloads: 1639 DSC05158__Desktop_Resolution_.JPG ( Size: 151.45k ) Number of downloads: 1639 DSC05153__Desktop_Resolution_.JPG ( Size: 158.26k ) Number of downloads: 1675 de_unde_luati_bujii_Beru__Filtru_Mann_si_Ulei_ELF_ST.jpg ( Size: 221.42k ) Number of downloads: 1505 |
--------------------
Dacia
1982 - 1310 - 4VIT.
|
the fast and furious |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 588 Joined: 3 October 06 From: Bucuresti ![]() |
La magazinu ala mic de piese oltcit de pe Ferdinand am fost prin noiembrie si tanti aia de acolo spunea ca nu mai are de mult timp asa ceva. Ai fost mai recent pe acolo tzepesch ? Se gaseste si la ala de piese import pe care l-ai bifat pe harta ? |
--------------------
Dacia / Opel -
Berlina / Astra Classic -
1999 / 2006
- B -- ---
|
|
tzepesch |
![]()
|
aici s-a discutat intens despre problema... http://www.daciaclub.ro/muci-spuma-in-t-de...ml#entry1693225 si inca se dezbate. ca-n guvern.
nu, la piese de import gasesti bujii BeruZ10 si filtru de ulei MANN. mai e un magazin de oltcit intre iancului si muncii pe stanga cum vii dinspre inacului. sau intre muncii si bab novac, pe partea cu spitalul. nu mai stiu exact. dar parca prima varianta era corecta... tin minte ca era. acu... daca nu, DEZMEMBRARI RULES!!!! This post has been edited by tzepesch: 19 Jan 2009, 11:37 |
--------------------
Dacia
1982 - 1310 - 4VIT.
|
Adrian_Boy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.849 Joined: 31 October 07 ![]() |
magazinul ala mic de acolo nu mai exista, e renovat, iar in curte se mai vede ceva spoilere si alte acareturi nefolositoare
![]() |
--------------------
Opel
Astra Z16XE
2001
- B 16V 101 caluti de rasa!
|
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
In poze nu vad furtunul care (conf liviu) se duce fie in sticluta fie pe suportul jojei.
Sau nu m-am uitat eu atent? ![]() |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
Minel |
![]()
|
![]() Pauard bai Remat Nord Group: Members Posts: 4.043 Joined: 4 April 07 From: Cluj .......Resita ,C-S ![]() |
QUOTE(Muttley @ 19 Jan 2009, 12:48) In poze nu vad furtunul care (conf liviu) se duce fie in sticluta fie pe suportul jojei. Sau nu m-am uitat eu atent? ![]() NU stiu cat de bine se poate observa din poza , dar asta-i furtunu' care duce la sticluta , in cazul meu ma refer Attached thumbnail(s) 011.jpg ( Size: 161.07k ) Number of downloads: 660 |
--------------------
Dacia
1310-L /VW Passat
1995/1397cmc
- CS-01-TMS Mandru posesor de Dacia
|
|
tzepesch |
![]()
|
eu , datorita pozitiei filtrului n-am mai folosit furtun l borcan. n-am de ce. curge inapoi in culbutori.
|
--------------------
Dacia
1982 - 1310 - 4VIT.
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
Adica? Nu-nteleg...
![]() Pe unde curge inapoi? |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
nelu_1985 |
![]()
|
![]() membru in pauza de masa Group: Members Posts: 1.290 Joined: 2 May 07 From: BLAJ ![]() |
pe unde intra
|
--------------------
DACIA
1410
GTL 1986
- 2-AB-9576 "Scump nu exista, ieftin nu rezista....."
|
|
tzepesch |
![]()
|
corect, deci uleiu aruncat in site, muci sau ce mai e, curge inapoi tocmai pt ca e cald si f lichid.
am folosit si eu metoda cu furtunelu in joja. dar aveamprobleme cu etansarile pe vremea aia si incepuse sa scape rau. am suspectat presiune din cauza vaporilor care intrau un baie. lucru stupid pt ca de fapt se ridica pe unde curge uleiul prin chiulasa pe la tacheti. sau poate nu... m rog. arata interesant, toata lumea m intreba ce-i dracovenia, dar nu mi se parea f practica. mai e o solutie sa se practice un stut in tulumba filtrului de aer si furtunsul sa intre acolo. eventualii muci se depun pe fund, nu sunt aspirati. oricum din cand in cand e bine ca tulumba sa fie spalata datorita prafului care se depune. |
--------------------
Dacia
1982 - 1310 - 4VIT.
|
payty |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.329 Joined: 17 January 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
dacia
1310
1996 1.6/2002 1.4
- B-##-### Chuck Norris does not sleep. He waits!
|
|
tzepesch |
![]()
|
daca il pui ca mine da...
sau, poti sa tragi un furtunas de la stutu ala si sa-l bagi in filtrul de aer, cum este si la oltcit. |
--------------------
Dacia
1982 - 1310 - 4VIT.
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
Nu bagati in filtru, il colmatati cu muci.
Cu sau fara filtru, la mine mucii se pastreaza in carburator, adica nu are puterea sa opreasca uleiul-recunosc, motorul cam papa ulei iar deocamdata nu am de gind sa umblu la set, cel putin pina la vara. Ca retentie de ulei poate vreun mini"ciclon". This post has been edited by diaconuliviu: 20 Jan 2009, 13:46 |
--------------------
Opel
Corsa
2001
|
tzepesch |
![]()
|
eu ma refeream daca se poate da o gaura in tulumba, dupa filtru, in incinta de unde trage aer cagula. normal ca nu inainte ca-l infunda...
|
--------------------
Dacia
1982 - 1310 - 4VIT.
|
diaconuliviu |
![]()
|
Of, apoi stai sa vezi ce muci curg, mai ales daca acel capac nu-i etans. Am zis, mai bine in locul celui de oltcit, un ciclon.
This post has been edited by diaconuliviu: 20 Jan 2009, 15:08 |
--------------------
Opel
Corsa
2001
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
bai acestia...tot ma uit la mine, si nu gasesc urma de muc, chestia aia de Oltcit de care vorbiti e cam improvizatie la Dacie, Oltcitul are motor racit pe ulei, la Dacie nu e cazul, cred ca o pata calda d'aia model cu duza v-ar ajuta mai mult...sa nu mai zic un ulei bun
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
![]() This post has been edited by diaconuliviu: 20 Jan 2009, 15:46 |
--------------------
Opel
Corsa
2001
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.510 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
bai acesta. Tu estatu' il ti in garaj sau afara?
Ca daca-l ti in garaj, am o vaga banuiala de ce nu gasesti tu muci |
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd May 2025 - 03:48 |