DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages  1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Taxa pentru folosirea internetului de la servici

Pedro
post 8 Feb 2005, 08:33
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

A nu avea Net la birou se cheama ca esti nefericit. Internetul tinde sa ne "subjuge": fie pentru a ne verifica mesajele din casuta electronica, fie pentru a discuta cu colegii de serviciu sau clientii prin Messenger, sau pentru a fi informati oricand. Ca e vorba de cablu sau "anticul" dial-up. Faptul ca angajatii stau o gramada pe Net, in timpul serviciului, il stiu toti angajatorii.

Asa cum se stie acum (gratie unor programele) si ce face angajatul pe Net. In timp au aparut tot felul de restrictii: taiat acces la site-uri pentru adulti, imposibilitatea de a descarca diverse soft-uri sau de a accesa posturi radio etc. Fireste, sita are numeroase gaurele dar angajatorii nu "se lasa".

Ultima gaselnita vine din Australia, dar are toate sansele sa ajunga, rapid, pe celelalte continente. Despre ce este vorba ?

NAVIGARE CU PLATA

Informaticienii australieni de Exinda Networks (www.exinda.com) au dezvoltat un sistem care permite unei companii sa monitorizeze cu exactitate ce site-uri acceseaza fiecare angajat si cata "latime de banda" a utilizat in timpul programului. Se presupune ca in acest mod, personalul a "pierdut timp" si a costat bani compania, atunci sa plateasca!

"Daca folosesti computerul de la serviciu pentru e-Banking sau pentru a-ti rezerva bilete la teatru, este in regula.

Dar daca utilizezi reteaua pentru a descarca soft ilegal sau in alte scopuri care n-au legatura cu locul de munca, atunci va trebui sa dai explicatii si sa platesti o taxa pentru costurile cauzate de timpul si "banda irosite la birou", a declarat pentru Zdnet, Con Nikolouzakis, directorul Exinda Networks.

CONTROL SI RESPONSABILITATE

A utiliza un soft care sa contorizeze traficul de date la locul de munca sau sa monitorizeze site-urile accesate de angajati nu este un lucru nou. Pe de alta parte, la angajare, multe companii prevad in contractul de angajare anumite "clauze" legate de folosirea Internetului la computerul de la birou.

De asemenea, nu sunt putini cei care se folosesc de "latimea de banda" pentru a descarca filme, de exemplu.

"Angajatorii trebuie sa fie in stare sa-i depisteze pe cei care descarca de pe Net material ilegal. Nici o companie nu isi doreste sa fie implicata in trafic de lucruri furate si sa depozitezi material digital ilegal este tocmai o extensie a acestui lucru" a declarat reprezentantul unei companii responsabile cu securitatea serviciilor pe Internet.

TAXATI

"Daca folosesti PC-ul de la birou pentru e-Banking sau pentru a-ti rezerva bilete la teatru, este in regula. Dar daca utilizezi reteaua pentru a descarca soft ilegal sau in alte scopuri care n-au legatura cu locul de munca, atunci va trebui sa platesti o taxa" - Con Nikolouzakis director Exinda Networks

DEMOCRAT

Conform unor studii din 2004, in SUA 60% dintre companii folosesc programe speciale prin care sunt monitorizate e-mail-urile angajatilor, mesaje trimise si primite din afara institutiei. De asemenea, 27% dintre companii utilizeaza soft-uri care urmaresc mail-urile in interiorul companiei.

In ceea ce priveste Messenger-ul, un sondaj proaspat, tot in SUA, arata ca din 300 de companii chestionate, in 46% dintre cazuri, angajatilor li s-a interzis sa-l foloseasca, in 48% dintre cazuri le este permis sa-l foloseasca oricum au chef si doar in 6% dintre cazuri utilizarea acestui serviciu este organizata si monitorizata.

Articol aparut pe site-ul "Revista presei"

--------------------
Dacia 1300 OFF ROAD Berlina
O zi trista pentru tara, mare victorie comunista, traiasca.......
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
RIon
post 8 Feb 2005, 08:44
Post #2

pasionat

From: CJ

"Daca folosesti PC-ul de la birou pentru e-Banking sau pentru a-ti rezerva bilete la teatru, este in regula. Dar daca utilizezi reteaua pentru a descarca soft ilegal sau in alte scopuri care n-au legatura cu locul de munca, atunci va trebui sa platesti o taxa" - Con Nikolouzakis director Exinda Networks
Adica iar soft ilegal... penibil, fac pariu ca hackerii il vor sparge in scurt timp smile.gif
Aberatii, se poate bloca din server ceea ce tine de trafic...

--------------------
Skoda Octavia 2 2005, TDI 160CP 2008, Ford Focus 115 CP - de CJ
www.raresion.ro
+
Pedro
post 8 Feb 2005, 08:58
Post #3

Membru autentic

Pe mine nu ma sperie faptul ca nu se poate contraataca prin piraterie ci ideea in sine , tendinta catre constrangere si lasa-l dracu de soft , mai e vorba si de messenger pe acolo, mail ssd.

--------------------
+
RIon
post 8 Feb 2005, 09:08
Post #4

pasionat

sunt curios cati manageri din RO vor cumpara astfel de soft restrictiv... 0.5%

--------------------
www.raresion.ro
+
Lexy
post 8 Feb 2005, 09:10
Post #5

Just ME

Nu sunt de acord cu downloadul de filme/muzica/soft la servici.Nu se face ca sa zic asa..asta o faci acasa/net cafe/cumperi un cd cu soft....

Daca se foloseste netu' decat ptr lucru-informartii/firme etc sunt perfect de acord.

Deasemenea nu sunt de acord nici cu folosirea ym la servici si alte alea ptr ca ca sa fim sinceri si fair play- iti iau din randament si timpul efectiv de lucru..si fiecare dintre noi daca ar fi patron nu i-ar conveni....acum ca stam pe ym si postam pe dacia club acum biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif nu putem decat sa ne bucuram si sa profitam... smile.gif

PS:SI da sunt de acord cu softul, desi nu multe firme o sa-l achizitioneze.

--------------------
Toyota Corolla 1,6 VVTI / SOL - B-01-LEXY
Good girls go to heaven.Bad ones go to hell.
And girls with fast cars go anywhere they want.
+
RIon
post 8 Feb 2005, 09:14
Post #6

pasionat

self-control frate... desi suntem...internauti smile.gif

--------------------
www.raresion.ro
+
Ake
post 8 Feb 2005, 10:48
Post #7

Morderator

Group: Moderatori

Si eu am implementat in firma un programel care tine minte toate adresele accesate de la toate IP-urile locale si cata teava ocupa fiecare angajat. Nu sunt un zbir dar l-am considerat necesar din doua motive:
UNU- unii sunt tentati sa intinda coarda si sa stea mult prea mult cu ochii pe net in loc sa lucreze, si DOI - nu-mi convine cand un angajat sta juma de zi sa-si reinstaleze programele din cauza ca i s-a pricopsit calculatorul cu cine stie ce boala venerica de pe site-urile XXX sau de pe Kazaa
E drept ca pana acum o singura data in doi ani a fost cazul sa ma uit in loguri si sa iau masuri, in rest apelez la bunul simt al fiecarui angajat si dau clear log fara sa ma uit in ele.

--------------------
(si) Dacia Logan Laur.1.4
"Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto)
+
dragOn
post 8 Feb 2005, 10:59
Post #8

Fost deținător Dacia (1310, Liberta, Solenza)

QUOTE(RIon @ 8 Feb 2005, 10:08)
sunt curios cati manageri din RO vor cumpara astfel de soft restrictiv... 0.5%
*

O sa fii surprins!!! biggrin.gif

--------------------
VOLKSWAGEN PASSAT TDi 131CP/2002 - B xx UEX
Never drive faster then your angel can fly !!!
+
GeorgeB
post 8 Feb 2005, 11:01
Post #9

the 7 stars of Pleiades constellation

domnu' manager tongue.gif

si fac io soft si ii dau la cap lu' asta de ma filtreaza , sa vada si el cum e ...

--------------------
SUBARU Legacy 2.5 - ---
L7 2.5 all in black - edition -
+
mephistone
post 8 Feb 2005, 11:15
Post #10

Membru incepator

From: Timisoara

De acord cu RIon "self-control"
E groaznic sa-i impui ceva la un om de care depinzi (nu-i mai face placere sa lucreze)
Dar cred ca deja occidentalii au prea multe reguli,nu-ti mai da libertatea sa faci nimic.In america sunt orase in care nu e voie sa se vada nici o sticla de alcool,daca o cumperi trebuie sa o bagi in punga netransparenta,dar in schimb,ai voie sa porti arma.

--------------------
DACIA LOGAN Laureate 1.4 - cameleon
don't worry,be happy,feel good
+
Lolek
post 8 Feb 2005, 11:43
Post #11

Ignorog

Doctorat in state:

Ca sa bagi o discheta intr-un sistem iti trebe aprobare de la admin, care evident, are si alte lucruri mai stringente. Vorbim de un doctorand maestru Linux si altele, obisnuit sa-si rezolve problemele fara tam-tam. Pentru orice rahatel de softuletz de doi lei tre sa ceara aprobare, pentru orice sparleala de buseala prin sistem rezolvabila in 5 min tre sa cheme adminu' ca sa bage ala CD-ul si alte din astea.

Omu' si-a bagat picioarele si dus vajnicul potential in alte directii.

Tin minte un mesaj din perioada respectiva care zicea "bah! astia sunt mai comunisti decat orice director bugetar cafegiu sclerozat de la noi".

Acuma nu zic nu, o fi patit el un ghinion la o mie, dar parerea mea e ca daca patesc vreo bucurie din asta, o sa-mi cer alea zece minute la fiecare ora si pauza de juma de ora la fiecare doua ore. Restrictia e restrictie: esti nesimtit, functioneaza in ambele sensuri. La fiecare sedinta in care se apuca seful de glume ii trantesc un "nu va suparati pe mine, pierdem timp pretios cu aceste glume neproductive".

Pe urma bag un post pe aici : "Caut de lucru".

--------------------
Dacia Pobeda - B-**-***
+
Lucian123
post 8 Feb 2005, 12:13
Post #12

Membru autentic

QUOTE(Lolek @ 8 Feb 2005, 12:43)
Acuma nu zic nu, o fi patit el un ghinion la o mie, dar parerea mea e ca daca patesc vreo bucurie din asta, o sa-mi cer alea zece minute la fiecare ora si pauza de juma de ora la fiecare doua ore. Restrictia e restrictie: esti nesimtit, functioneaza in ambele sensuri.

*

De unde ai scos tu faza asta cu pauzele alea. Sau esti cumva adeptul zicalei: "pauzele lungi si dese cheia marilor succese."
Din ce spui tu se ajunge ca din 8 ore ai pauza 2,5 ore. Mai pierzi timpul si la o tigare si o cafea la fiecare 10 minute. Si ne mai miram de ce sunt salariile mici in Romania.l

--------------------
DACIA LOGAN Laureate 1.4 Rosu - B40XXX
+
Lolek
post 8 Feb 2005, 12:22
Post #13

Ignorog

In fata calculatorului, medicii recomanda pauza zece minute la fiecare ora si dupa doua ore de stat in fata calculatorului, juma de ora fara.
Taie-mi mijloacele de comunicare si Yahoo Messenger-ul (adica jos palaria respect reciproc) si sa mor daca-mi belesc ochii pentru programul tau de salarii, cu riscul de a fi dat afara. Gentlemen agreement: sunt destept si-ti folosesc? foarte bine, ma platesti si ma respecti. A calcat vreunul chestia asta? Scanteile sunt normale.

Ai inteles acu'?

Si inca o chestie...salariile nu sunt mici din cauza ca ma cheama pe mine Lolek pe net. Nu ai habar nici ce fac, nici cum fac.
Eu nu sunt bivol ca sa-mi definesti tarcul in care sa-mi plimb copitele. Mi-ai dat ceva de facut, am facut? Ole. N-am facut? Ups...avem o problema. Ce-o fi asa incomprehensibil? Toti avem drepturi, nu numai el patrone.

Pentru informatia ta, am o medie de zece ore pe zi la lucru, cu catering in fata calculatorului, iar daca e deranjant ca-mi eliberez stresul aferent din cand in cand intr-un mod total inofensiv, cred ca pierzi un om bun din motive de berbecie inutila.

--------------------
Dacia Pobeda - B-**-***
+
Pedro
post 8 Feb 2005, 12:40
Post #14

Membru autentic

ne mai miram de ce sunt salariile mici in Romania.l

o suta doua de euro nu e salariu , oricum ai lua-o. Din pacate dai dovada de neantelegere pentru niste oameni care orice ar face tot cu salarii de mizerie sunt recompensati. Whatever, asta e parerea ta.

--------------------
+
sstanescu
post 8 Feb 2005, 12:42
Post #15

Membru autentic

Eu personal cunosc vreo trei firme in care internetul era sa-si bage coada in mod catastrofal in activitatea lor. Mai repede sau mai tarziu, managementul si-a dat seama ca oamenii o ard pe Y!, ca glumele pe mail ocupa mai multa latime de banda decat mailurile ce au legatura cu activitatea propriu-zisa si nu in ultimul rand ca Net-ul e "jungla" si ca-ti poti deschide portile larg pentru scurgeri sau coruperi de informatie. La toate s-a strans surubul.

La firma unde lucrez full, dischete-nema, CD-uri - nema, memory-stick-uri - idem. Mail filtrat si monitorizat. Web doar pe doua statii publice izolate de restul retelei. Chiar si asa, exista angajati care au nesimtirea ca ziua in amiaza mare sa se uite pe site-uri de tzoale, de mobila, de masini sau sa-si citeasca mailul privat (Hotmail, Yahoo..). Eventual sa se mai si hlizeasca impreuna cu altii. Rezultatul? Eu sunt chemat la BigBoss sa fac raport de utilizare si persoanele in cauza si-o iau peste bot. Fiecare dintre cei de aici este platit suficient de bine sa-si poata permite sa-si puna internet acasa sau la nevoie sa se duca la un Cafe pt problemele personale. Pana una alta, cam stam pe banii patronului. Pana una alta, venim la munca sa muncim, ca altfel e libertatea noastra de a sta acasa si de a ne da pe Net si uita la TV cat avem chef.

Poate parea aberant, insa privit din partea cealalta, totul pare pe deplin justificat. Inchipuiti-va ce haos ar fi daca am avea 100 de angajati in subordine, cu nivele de instruire IT foarte variate, care ar putea sa tropaie in voie pe internet. Cat timp pierdut de angajat, cat timp pierdut de departamentul IT sa intretina acele sisteme. Luati in considerare si faptul ca practic, datele firmei ajung sa fie larg disponibile oricui. Se merita atunci acces deplin la internet?

Eu as face un experiment intr-o firma (n-am avut inca ocazia, insa sper sa se iveasca): acces deplin. Insa un contract in care sa se prevada clar ce are voie angajatul referitor la internet. Nu d'alea, nu instalat soft, nu Y!, nu mailuri personale peste o anume limita etc. Sanctiunea? Concedierea on-the-spot. Punem pariu ca vor exista cu regularitate angajati care incalca regulile clare de "buna-cuviinta"?

--------------------
Dacia SupeRNova Clima - B-92-SLC
All warfare is based on deception. If your opponent is of choleric temper, seek to irritate him. Pretend to be weak, that he may grow arrogant.
- Sun Tzu on the Art of War
+
Lolek
post 8 Feb 2005, 13:05
Post #16

Ignorog

@sstanescu: Tu esti la o extrema, sa zicem ca eu sunt la alta (si facem medie aritmetica, eventual ca sa iasa ceva veridic si cu sanse de corectitudine).

Insa ce spui tu ar justifica de exemplu confiscarea mobilelor la intrare, pe motiv ca sunt personale si nu-i frumos ca in cele 8 ore de servici (sic! nu cred ca mai e firma productiva in care sa se lucreze doar atita) sa te caute sotia.

Fiecare isi implementeaza politica pe care o vrea, avand in vedere ca e patron si e firma lui. Eu sunt liber sa o uschesc subit pe motiv ca "sunt om normal, nu sclav cu botnita in vie".

This post has been edited by Lolek: 8 Feb 2005, 13:05

--------------------
Dacia Pobeda - B-**-***
+
Pedro
post 8 Feb 2005, 13:10
Post #17

Membru autentic

Deci pana la urma sa inteleg ca va bucura stirea din capul paginii?
Foarte bine , asa si trebuie , nici nu ma asteptam ca societatea civila a zilelor noastre sa se dezminta. Pana la urma nu toata lumea poate sa desfasoare mai multe actiuni deodata , adica de ex. sa tasteze 2.3 min. pe o pag de net si sa isi faca si treaba , eu unul pot .

--------------------
+
Lucian123
post 8 Feb 2005, 13:11
Post #18

Membru autentic

QUOTE(Lolek @ 8 Feb 2005, 13:22)
In fata calculatorului, medicii recomanda pauza zece minute la fiecare ora si dupa doua ore de stat in fata calculatorului, juma de ora fara.

Si inca o chestie...salariile nu sunt mici din cauza ca ma cheama pe mine Lolek pe net. Nu ai habar nici ce fac, nici cum fac.
Eu nu sunt bivol ca sa-mi definesti tarcul in care sa-mi plimb copitele. Mi-ai dat ceva de facut, am facut? Ole. N-am facut? Ups...avem o problema. Ce-o fi asa incomprehensibil? Toti avem drepturi, nu numai el patrone.

Pentru informatia ta, am o medie de zece ore pe zi la lucru, cu catering in fata calculatorului, iar daca e deranjant ca-mi eliberez stresul aferent din cand in cand intr-un mod total inofensiv, cred ca pierzi un om bun din motive de berbecie inutila.
*

Ceea ce spui tu e complet aberant.

1. In primul rand ca esti platit pentru a face un anume lucru, nu pentru a sta pe Messenger si alte lucruri. Asta faci acasa.
2. Ceea ce recomanda medicul nu e litera de lege
3. Medicii recomanda sa nu se fumeze, sa nu se consume cafea, alcool si totusi oamenii fac aceste lucruri care sunt cu mult mai rele decat statul in fata calculatorului.
4. Daca esti destept si folosesti patronului tau el te tine angajat si te plateste bine. Nu te tine sa stai pe messenger.
5. Nu a spus nimeni ceva de numele tau pe internet, daca tu te simti ...
6. Toti avem drepturi, asa este, dar printre drepturile angajatului nu se numara si pierderea de timp. Aceasta activitate o faci pe banii tai, cad e afacerea ta sau in lipsa, in timpul tau liber.
7. Hai, sa fim seriosi. Cam cat timp din cele 10 ore pe care spui ca le patreci la serviciu, lucrezi cu adevarat.
Astea sunt reminescente de pe vremea comunistilor cand unul muncea si doi- trei frecau menta.
Unii dintre noi ar trebui sa mearga sa lucreze intr-o firma in SUA. Cu mentalitatea asta ori ar pleca singur dupa cateva zile, ori ar fi dat afara la fel de repede.

--------------------
+
sstanescu
post 8 Feb 2005, 13:12
Post #19

Membru autentic

Productivitatea este doar un aspect.
Cel de-al doilea este cel al securitatii si confidentialitatii datelor din companie.

--------------------
Dacia SupeRNova Clima - B-92-SLC
All warfare is based on deception. If your opponent is of choleric temper, seek to irritate him. Pretend to be weak, that he may grow arrogant.
- Sun Tzu on the Art of War
+
teodor
post 8 Feb 2005, 13:15
Post #20

.

Pai ce sa mai zic eu, ca de fiecare data cand intru eu pe forum intru de la serviciu, acasa sunt in cautare de furnizor de net.
Programe de monitorizare sunt o gramada, iar linuxul iti monitorizeaza ce vrei.Aici la mine la servici exista monitorizare, se mai zice din cand in cand sa se opreasca downlodurile, si radiourile(asta cu radio pe internet e disperare mare aici).
Orice consumi trebuie sa platesti, nu e nimic gratuit pe lumea asta.
Sunt sefi care accepta ideea de a avea net pt. angajati(aici la noi fiecare IP are o anumita latime de banda), si care isi incurajeaza angajati sa foloseasca netu si mailul dar dupa ce vad ca e folosit in interes personal se oftica.

--------------------
Passat 4Mot 2.0TDI SLZ 1,9 Diesel 2006 - BZ-xx-www
M-am trezit Luni si m-am gandit Marti sa ma duc Miercuri la munca...Da` cand am vazut Joi ca vine Vineri, ce dreaq` sa caut Sambata la munca...cand Duminica e zi libera ...
+
Lolek
post 8 Feb 2005, 13:21
Post #21

Ignorog

QUOTE(Lucian123 @ 8 Feb 2005, 13:11)
Ceea ce spui tu e complet aberant.

1. In primul rand ca esti platit pentru a face un anume lucru, nu pentru a sta pe Messenger si alte lucruri. Asta faci acasa.
2. Ceea ce recomanda medicul nu e litera de lege
3. Medicii recomanda sa nu se fumeze, sa nu se consume cafea, alcool si totusi oamenii fac aceste lucruri care sunt cu mult mai rele decat statul in fata calculatorului.
4. Daca esti destept si folosesti patronului tau el te tine angajat si te plateste bine. Nu te tine sa stai pe messenger.
5. Nu a spus nimeni ceva de numele tau pe internet, daca tu te simti ...
6. Toti avem drepturi, asa este, dar printre drepturile angajatului nu se numara si pierderea de timp. Aceasta activitate o faci pe banii tai, cad e afacerea ta sau in lipsa, in timpul tau liber.
7. Hai, sa fim seriosi. Cam cat timp din cele 10 ore pe care spui ca le patreci la serviciu, lucrezi cu adevarat.
Astea sunt reminescente de pe vremea comunistilor cand unul muncea si doi- trei frecau menta.
Unii dintre noi ar trebui sa mearga sa lucreze intr-o firma in SUA. Cu mentalitatea asta ori ar pleca singur dupa cateva zile, ori ar fi dat afara la fel de repede.
*

1. Sunt platit pentru a face un anumit lucru. Il fac? BINGO. Game Over.
2. Ceea ce recomanda medicul nu e litera de lege, dar dupa 4 ani de lucru cu marit dioptrii, pot da oricand in judecata pe motive de Protectia Muncii (citeste o cartulie de asta pentru IT).
3. Fumatul il practic pentru ca am ales chestia, eu sunt tartorul, eu sunt si victima. Patronul n-are nici o treaba.
4. In schimb e ok sa stau si 12 ore non-stop (pe bune, mi-am sarit din sarite).
5. M-am simtit simbolul ideologiei de 100$ pe luna si nu cred ca am inteles gresit (si crede-ma, te inseli)
6. Patronul meu prefera discutiile pe YM (inclusiv) cu el, inclusiv cu cei din afara, din motive, dupa parerea mea, evidente. Timpul meu liber include pauza obligatorie legala la lucru.
7. Ai muri in chinuri daca ti-as spune ce si cum se intampla pe aici.

Daca ceea ce am zis eu sunt reminiscente comuniste, mi-e destul de clar care e perspectiva. Comunismul romanesc a fost unul din cele mai restrictive sisteme. Cu ce seamana, cu punctele tale sau cu supararea mea?

This post has been edited by Lolek: 8 Feb 2005, 13:22

--------------------
Dacia Pobeda - B-**-***
+
Lucian123
post 8 Feb 2005, 13:32
Post #22

Membru autentic

Cu supararea ta seamana.

Si referitor la fumat. Nu te afectezi doar pe tine ci pe toti cei care au nesansa sa intre in contact cu tine. Asa e valabil in general, pentru fumatori.

Poti da in judecata, dar nu inseamna ca si castigi.
Cu pauza legala ai dreptate. Dar ce spui tu mai sus e furt din banii firmei unde lucrezi nu pauza.

--------------------
+
Pedro
post 8 Feb 2005, 13:37
Post #23

Membru autentic

ce spui tu mai sus e furt din banii firmei unde lucrezi nu pauza.

Si poate te oferi tu sa-l reclami, apropo de ce nu muncesti acum si scri bazaconii pe banii firmei?

--------------------
+
Lolek
post 8 Feb 2005, 13:37
Post #24

Ignorog

QUOTE(Lucian123 @ 8 Feb 2005, 13:32)
Cu supararea ta seamana.

Si referitor la fumat. Nu te afectezi doar pe tine ci pe toti cei care au nesansa sa intre in contact cu tine. Asa e valabil in general, pentru fumatori.

Poti da in judecata, dar nu inseamna ca si castigi.
Cu pauza legala ai dreptate. Dar ce spui tu mai sus e furt din banii firmei unde lucrezi nu pauza.
*

ok. eu ma apresc aici.
prin urmare fii linistit, am descoperit deja unul din hoti.

pe bune, e penal sa-mi masori productivitatea cu YM-ul.
iar comparatia cu botnita in vie ramane valabila, imi cer scuze ca te acuz de o chestie mai grava decat comunismul.

pana una alta, repet, citeste o cartulie de Protectia Muncii pentru IT si vedem toti care-i substratul generic vorbind, nu numai fantezii 1984-uiste. si da, din 8 ore, norma ar fi 80 de minute off + pauza de masa, got it?

This post has been edited by Lolek: 8 Feb 2005, 13:40

--------------------
Dacia Pobeda - B-**-***
+
Ant
post 8 Feb 2005, 13:41
Post #25

Utilizator resuscitat

Lucian tu de ce esti asa incrancenat pe subiectul asta ?
Si la noi se monitorizeaza netul , dar se merge pe premisa ca ai un obiectiv de indeplinit. Cat timp il realizezi nu are rost sa iti urmareasca fiecare miscare, se merge mai mult pe obtinerea unui climat propice dezvoltarii profesionale si a relatiilor amicale in cadrul colectivului - nu se va obtine niciodata un maxim de productivitate in conditii de "politie" si de supraveghetor cu bata la spate ...
Oricum suntem negrii pe plantatie ... macar sa cantam sa avem voie ...

--------------------
Opel Vectra 2005 cu remorca - B .. AIT
Daca nu merge cu ciocanul din prima, incercati un ciocan mai mare
+
Marty
post 8 Feb 2005, 14:05
Post #26

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

Lucian, lucrez intr-o firma in care aceesul la net este absolut free. Ca stam si zmotocim pisoiul cit se poate, e un aspect, intr-adevar! Celalalt aspect ar fi ca atunci cind e de lucru plecam si la 2 dimineata acasa. Got it ?
Intr-adevar, la fiecare ora de lucru la comp este OBLIGATORIE o pauza de 10 minute! Nu crezi, pune mina pe Codu' Muncii si citeste. Daca nu stiai, in intreprinderile de stat angajatii de la Orificiul de calcul lucreaza doar 6 ore/zi iar cei care lucreaza in mediu toxic au dreptul la ratie de lapte + medicamente. Tot in Codul Muncii scrie.
Cit ma plateste pe mine firma, nu e problema ta (asa cum nu e problema mea cit primesti tu de la angajatorul tau), la fel cum nu e problema ta cam ce tensiuni si responsabilitati implica job-ul meu, dar atita timp cit eu aduc in firma o suma care sa-mi justifice salariul si cheltuielile conexe, da-mi voie sa-ti spun ca e exclusiv treaba mea cita muzica si cit p0rn downloadez eu zilnic!
P.S.: Nu stiu cum sa-ti spun, in momentul asta tu cam freci manganu' pe banii firmei fara sa produci nimic care sa-ti justifice leafa. Si nu stiu cum se face ca esti cam...impotriva actiunilor tale!

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
AMZ
post 8 Feb 2005, 14:16
Post #27

Oldschool Member

Eu pot sa-mi fac si treaba iar acelasi timp sa las Pc-ul sa descarce joculete pt. baiatul meu, de alea mici cam de 364 MB.
Si la noi este monitorizata reteaua dar nu mi-a zis nimeni nu intra pe net,nu descarca programe etc, este adevarat pe calculatorul de servici nu pot instala nimic fara aprobare de la IT, e adevarat pe situri XXL nu intru nici la servici si nici acasa .
AM COMBO AND USE NERO BURNING CD

Purge Jihad 2.3.4 Full Installation
Date Released: 1.6.05
Full Installation of the game. Download this if you are new to Purge Jihad

Data Silo 1 » Purge_Jihad_2.3.4.exe (346 MB)

--------------------
Renault Renault Grand Scenic 3.1.6 Dci 130 HP. 2011 - B.XXX.AMZ
+
thunder
post 8 Feb 2005, 14:21
Post #28

Membru autentic

From: Pitesti

QUOTE(Marty @ 8 Feb 2005, 16:05)
dar atita timp cit eu aduc in firma o suma care sa-mi justifice salariul si cheltuielile conexe, da-mi voie sa-ti spun ca e exclusiv treaba mea cita muzica si cit p0rn downloadez eu zilnic!

Aici sunt de acord cu tine Marty, dar ai uita sa zici si de forum pe langa muzica, soafte, etc... biggrin.gif

--------------------
Opel Astra H 2006 - B-50-WSE
Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana. Despre univers nu sunt inca sigur. Albert Einstein
+
Marty
post 8 Feb 2005, 14:28
Post #29

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

Generalizam, oricum nu bag p0rn nici de la munca si nici de acasa. In schimb forum la greu (inainte bagam IRC), muzica (doar cind imi place ceva la radio) si mailuri de tremura serveru'. nu mai vorbesc de YM care e deschis in permanenta.

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
Bobo
post 8 Feb 2005, 14:41
Post #30

Membru autentic

probleme sec. XXI sunt foarte delicate in ceea ce priveste internetul.. descarcari ilegale, supraveghere, viata privata... toate se intrepatrund, nu poti legifera totul pana in cel mai mic amanunt..

citeam de curand un art. despre pirateria in lumea muzicala..si sunt tot felul de teorii si pareri.. ca daca nu ar fi scumpe nu s-ar mai pirata.. de ex de cand cu itunes se vinde muzica legal intr-o veselie.. ca nu mai tre sa cumperi tot albumul pentru o melodie..
ca interpretii castiga infim fata de cassele de discuri..
ca muzica veche de ex. nu o gasesti de cumparat...ca muzicienii tineri iar nu sunt promovati...

e o lupta intre interpreti,case de discuri, public, etc.. nu poti veni cu moralitatea cand tu iti pui niste preturi de ajungi miliardar.. e aberant..
adica avand in vedere publicul imens de azi, ar trebui preturile sa fie minime...ca rulajul e mare...ce o intrare la muzeu te costa o avere, si acolo vezi jde mii de opere de arta..

s-a pierdut simtul masurii in lumea de azi...nu mai conteaza zerourile din coada..

--------------------
+
3 Pages  1 2 3 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 27th July 2025 - 06:36
Forum Renault