DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Impozitul pe venit de 16%

bomicabomic
post 11 Feb 2005, 10:49
Post #31

Ex-membru DaciaClub

Group: Members

QUOTE(apunake @ 11 Feb 2005, 08:16)
1.Sa stii ca oamenii incep sa simta din ce in ce mai tare ca in Romania se munceste pe salarii nationale si se cumpara la preturi europene.
2.Si nu vorbesc de impozite, ci de utilitati.
*

1+2,
faceti fratilor o petitie prin care solicitati un referendum : Vrem sau nu vrem sa intram in UE?
Daca iese 51% nu vrem, e OK, fortam guverrnul sa faca preturile la nivel de RO, chiar cu riscul de a fi sanctionati din exterior de dumping. Ne autoblocam si traim in linistea noastra mioritica.

Daca 51%, vor intrarea in UE, pai scuze, dar trebuie sa avem preturile ca la ei, accize ca la ei. Ca daca 1 l de benzina este la noi 0.75 euro si la ei 1.5, vin la noi si cumpara si adio venituri la bugetul lor, daca un pachet de tigari e la noi 1 euro si la ei 5, la fel se va intimpla.

Cit priveste salariile, astea vin din alte parti - majoritatea, nu de la guvern. Poate Guvernul sa-l oblige pe patron sa dea leafa de 1000 euro? Nu. Poate sa dea o lege in acest sens? Nu.
De ce? Pentru ca a doua zi, se vor inchide mii si mii de societati.
Sunt societatile Ro sa intre in competitie dupa 2007? Nu, vai mama lor.
Pe de o parte din cauza managementului defectuos, pe de alta parte a fiscalitatii.
Dar si aici cu fiscalitatea au fost si sunt probleme. Unii au primit facilitati fiscale, zone defavorizate etc, si n-au facut nimic. Ba da, au facut tot felul de smecherii, de la pui importati si dati cu sare, pina la nu mai stiu eu ce.
N-au investit deloc, au luat fabrici si uzine si le-au vindut la fier vechi.

--------------------
x x - x
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
apunake
post 11 Feb 2005, 11:04
Post #32

Membru incepator

From: Bucuresti

Bomica
Da' cine stabileste preturile la curent, gaze, energie termica, apa? Vreun patron rapace? Cel mai mare patron din Romania ramane tot statul, dragul de el.

Eu imi mentin parerea ca reducerea asta fiscala o sa ne iasa pe nas. Nu reusim noi sa scapam de hei-rupismul asta care ne omoara si sa facem lucrurile cu calm.
Si mai tineti cont de denominarea care bate la usa. Sa nu veniti cu teoria ca e o simpla impartire. Va astept peste cateva luni sa discutam despre efectul rotunjirilor in aspectul etichetelor de pret. Care supravietuim, bineinteles.

--------------------
+
bomicabomic
post 11 Feb 2005, 11:52
Post #33

Ex-membru DaciaClub

QUOTE(apunake @ 11 Feb 2005, 11:04)
Bomica
Da' cine stabileste preturile la curent, gaze, energie termica, apa? Vreun patron rapace? Cel mai mare patron din Romania ramane tot statul, dragul de el.
*

Statul le stabileste, normal. S-au semnat capitole de aderare? Sunt acolo conditii impuse in acest sens? Aaaa? Ce sa faca statul? Nu trebuie sa le respecte, ca sa ne duca in UE.
Indiferent cine era la guvernare PSD, PRM sau DA, lucrurile astea trebuiau facute, altfel "Adio UE".

--------------------
x x - x
+
mil
post 11 Feb 2005, 13:11
Post #34

ocupat

From: x

ashu, tu in ce crezi ca primesc eu banii? in lei? nu nenica in euro...tu ce crezi ca am eu la banca in Ro, bani munciti de mine si impozitati de global de onor guvernele romaniei, inainte de a pleca...lei? nici aia...dolari, ca asa era moda in 2001. dolari cu care la vremea lor cumparam o jumatate de garsoniera...acu' imi ajung de doua usi, si servodirectia de la Logan...iar te iei de mine aiurica...deci pe mine scaderea valutelor nu m-a avantajat deloc, deloc, sufar alaturi de tine si de ceilalti cu venituri in valuta. protestez, imi dau foc, ce mai vrei?

si unde vroiai sa scriu ce am aflat de la popescu si voi poate nu, la topicul "am ramas inzapezit"? unde e vorba de venit si impozite scriu...

bugetarii nu au fosta avantajati de asta 16% la fel ca tine, inflatie o sa fie 7% prognozata, accizele cresc...si rezulta e ca tot de la cine nu am prea dat nici nu vom da, ca nu e de unde...am fost prof, maica-mea la fel si le iau partea, dar bugetari sunt nenica multi: medici, procurorii, politisti, functionari...ia intreaba tu acum un medic rezident cat are salariul net dupa 16% asta? Si daca o sa fie bucuros sa il aiba tot atat si la anul. Cand gazele se scumpesc, curentul la fel, tigarile la fel, benzina la fel...cat de om sa fii, la foame devii caine

revenind la ce am spus in campanie si ce spun acum...ce ma vezi psd-ist azi? unde e problema? sunt tot eu...ei nu mai sunt ei...de la revelion nu mai beau din sticla si nu mai merg cu sageata albastra...stau in birou si unu' trage sfori peste constitutie sa isi tina partidul in lesa, iar altul iese pe TV si spune ca masurile bune sunt ale noastre, ale rele sunt ale FMi-ului si guvernului Nastase.

--------------------
x x - x
I Bog te veselit!
+
ashu
post 11 Feb 2005, 13:30
Post #35

Membru erectil

QUOTE(mil @ 11 Feb 2005, 13:11)
[...]iar altul iese pe TV si spune ca masurile bune sunt ale noastre, ale rele sunt ale FMi-ului si guvernului Nastase.
*

He he he, pai si nu-i asa? smile.gif

--------------------
Pejo 206 2.0 HDi 2002 - -
Ramas bun, ne vedem pe alt forum!
+
LOVENDAL
post 11 Feb 2005, 13:40
Post #36

Membru autentic

QUOTE(mil @ 11 Feb 2005, 14:11)
bugetarii nu au fosta avantajati de asta 16% la fel ca tine, inflatie o sa fie 7% prognozata
*

Dupa cate stiu eu, acest guvern a ajuns la putere prin votul majoritatii populatiei. Iar in campanie au promis 16% impozit pe venit global. Si asa a fost. Deci majoritatea a votat in noiembrie pentru aceasta promisiune. Ce sa inteleg pina la urma..ca majoritatea a gresit atunci cand a votat !!?? E unul din putinele momente cand ceea ce s-a promis in campanie s-a si infaptuit. Inteleg ca nu esti de acord cu acest impozit. Foarte bine ! E dreptul tau sa nu fii de acord ! Dar respecta si tu dreptul majoritatii care au votat pentru aceasta masura !

--------------------
Renault / Dacia Renault Megane 2 - IS-XX-DWB
+
klaus
post 11 Feb 2005, 13:48
Post #37

步步

Group: Moderatori

Eu am votat pentru ea si mie mi-e mult mai bine din aceasta cauza... Pana s-o duce inflatia pe campu' cu dushuri, si atunci sa vedem noi crestere reala...negativa (ca sa citez din clasici in viata)

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
bomicabomic
post 11 Feb 2005, 13:52
Post #38

Ex-membru DaciaClub

QUOTE(mil @ 11 Feb 2005, 13:11)
bugetarii nu au fosta avantajati de asta 16% la fel ca tine, inflatie o sa fie 7% prognozata, accizele cresc...
*

Dar defavorizati au fost? Aaaa?
Ce ai vrea? ca un profesor de 35 ani sa cistige ca un inginer de 35 la Honeywell Garett. Adica dupa ce il cocoseaza depreciere valutei sa-i mai tragem si impzit de 38%, sa fie sub un bugetar, ca e mai cool.

Asa e si-n Franta. Un prof are cit un inginer de la Messier-Bugatti. Stai linistit ca nu.
Uita-te pe statisticile din Franta, cit cistiga un angajat "public" si semi-public si cit unul la privat.

ce propui tu este asa, sa luam de la aia cu salarii mari si sa dam la bugetari. Ei cu asta nu sunt de acord.

Platesc impozit daca vind casa, terenuri, animale, masini, actiuni, dobinzi. Sunt de acord cu astea, sa-mi ia, ca stiu ca toti cei 23 mil ca mine sunt impozitati daca fac aceste businessuri, dar nu pot fi de acord cu gradualitatea impozitului pe salarii.

Si oare citi dintre romani fac astea? Deci citi sunt afectati? Prea putini.

Ma deranjeaza ca-mi impoziteaza dobinda la banca. pai nu-i mai pun, da-i dreaq de bani. Imi iau sicriu, cruce luminari de acum si asta e! Ma bag la rate la aragaz, frigider, Logan sau plec in Maldive. So, am optiuni.

Nu de alta, dar vine Soros si da lovitura in leu si s-au dua banii de inmormintare.
De unde bani la buget pentru bugetari? Asteptam banii de la RAFO? O sa asteptam mult si bine, ies la pensie profesorii si tot nu-i vada recuperati.

Iacubov si gasca sunt acoperiti, legal, pina una alta. Ce vedem prin ziare, frinturi si contexte. Actele conteaza.
Si cum zicea ala de la Balkan Petroleum, au o horarire definitiva si irevocabila data de Justitie, salutare. Si tot ala zicea ca ordonanta data de Nastase e un pleonasm, adica nu trebuia.
Conf legii 64. statul transforma in actiuni datoria si gata. Si-i vad pe unii peste 1 luna, 1 an sa vina sa cumpere actiunile alea la 400 mil de coco. Vise tati, vise.

Si exemplele pot continua. Nu mai astepta sa-l vezi pe Mischie, Iacubov si citi or mai fi ca ei la pirnau. Ca de vazut ii vezi, dar banii mult asteptati, nu.

--------------------
x x - x
+
dantes
post 11 Feb 2005, 13:58
Post #39

Membru

From: Tzaranoaia

Calcul simplu:
aprox 80% din salariati au castigat la salariu POATE 500.000...desi la majoritatea e de 2-3 sute...
La restul de 20%, au castigat zeci de miloane (jmecherii cu interese in politic)

Castigul celor 20%, e posibil sa fie mai mare decat toate salariile celor 80% per total.

Rezultat..gaura in buget...rezolvare:
Crestem accize mai devreme, bagam impozite inclusiv la imobiliare (adica niste tineri sulex casa daca mai vor si astia 16%), la credite, la depozite, la bursa, la TOT!...Cine plateste? Cei 80%...ca doar cei 20% si-au marit salariile....

Asadar, care este...Daca or sa continue in stilul asta, altii tata, alt partid ca astia sunt cu si mai mari interese...mai bine psd-u'...dar sa vedem ce va fi in continuare...

--------------------
O masina oarecare . - .
Old school
+
ashu
post 11 Feb 2005, 13:58
Post #40

Membru erectil

QUOTE(klaus @ 11 Feb 2005, 13:48)
Eu am votat pentru ea si mie mi-e mult mai bine din aceasta cauza... Pana s-o duce inflatia pe campu' cu dushuri, si atunci sa vedem noi crestere reala...negativa (ca sa citez din clasici in viata)
*

Pai stai nene ca asta e deja dead-lock. Daca maresti lefurile nu e bine ca se face inflatie, daca nu le maresti nu e bine ca-s preturile de nivel UE si salariile mult prea mici. Ce-i de facut? Inchidem pravalia si emigram toti?

PS. Klaus, dupa spusele tale vezi ca te-a bagat dantes la cei 20% cu interese si jmecherii politice. Escrocule...

--------------------
+
mil
post 11 Feb 2005, 14:06
Post #41

ocupat

e si nu e asa smile.gif

Uite, bunica imi spune tot timpul ca cheltuiesc prea mult, eu ii spun bunica, esti prea batrana si nu iti dai seama ca astazi cheltuiesti mult, dar castigi si mai mult...insa dupa o luna iti dai seama ca de fapt bunica are dreptate esti pe minus deci cheltuiesti mai mult decat castigi ...E vina bunicii?
O aspirina amara se ia intr-un lingurita de miere, astia d ela DA au dat mierea in ianuarie (nu discutama ca unii au luat mierea, altii au lins lingurita) si aspirina ti-o dau in primavara...pai in medie tot aia e. Mai bine le faceau odata si nu mai dadeau vina pe dezastruoas amostenire si maleficul FMI.

guvernul nastase a platit si plateste politic si poate si cu puscaria toate pomenile...pana la urma erau siguri ca castiga si scuza asta a dezastruosa mostenire a guvernului PSD, nu o aveau. ca nu au facut nu stiu ce scumpiri cu doua saptamani inainte de alegeri...treaca mearga...nici guvernul asta nou si curajos nu le ia din februarie...asteapta primavara, sa nu isi taie lumea caloriferele cu barda.

si n-am zis nimic de accizele la tigari pe care le devanseaza cu 3 luni din proprie initiativa...aici imi convine si mie ca nu sunt fumator, din partea mea sa faca pachetul de tigari si 1000 de euro...tot ieftin ramane. Si cred ca e in interesul public sa fie asa.

This post has been edited by mil: 11 Feb 2005, 14:53

--------------------
x x - x
I Bog te veselit!
+
bomicabomic
post 11 Feb 2005, 14:16
Post #42

Ex-membru DaciaClub

QUOTE(dantes @ 11 Feb 2005, 13:58)
adica niste tineri sulex casa daca mai vor si astia 16%), la credite, la depozite, la bursa, la TOT!...Cine plateste? Cei 80%...ca doar cei 20% si-au marit salariile....
*

1. Mai si eu si nevasta-mea suntem in aia 20%, dar asa a fost sa fie. Nu cunosc nici un guvernant sau politician in viata sau neviata.
2. cu ce il afecteaza pe cel care vrea sa cumpere casa?
3. sa bag seama ca toti romanii joaca la bursa. Tari mai suntem noi romanii? So, fiecare din noi, invirtim tranzactii zi de zi, banoase ca ale Cameliei Voiculescu, de 2 mil de cocosei/euroi.
Sa bag seama ca toti romanii au bani la banca, dar cumpara in rate, e mai bine, se cistiga din dobinda. E un punct de vedere, neanalizat de mine, dar daca e asa ma bag si eu.
4. salarii mari sunt si la SNCFR si la Petrom si la Electrica si la RADET si la REBU, hoho, si maricele frate, ca daca tot ne luam dupa ziare, numa femeia de servici
de la REBU are de 3 ori cit un profesor. Si asta e bagata pina-n git in politica laugh.gif laugh.gif
So, s-a cistigat cu impozitul asta de 16%, dar au cistigat aia cu salarii mari, jmecherii cum zici tu. Pai stii cum e treaba, fiecare lucreaza unde gaseste si unde este primit. Nu toti trebuie sa lucreze la Connex, Orange sau banci. N-au loc. La aplicare la job e principiul sanselor egale, la angajare nu mai e. Asta-i viata!
Dar asta nu inseamna ca eu sa dau impozit 20 milioane, ca una peste alta si 10 e mult, in comparatie cu ce dau altii. Deci jmecherii astia contribuie intr-o luna cit altii in 2 ani. Insa se omite un lucru. Toata analiza se face raportat la ce a fost inainte. dar nimeni nu pune intrebarea, oare era bine? daca cineva imi raspunde pertinent la aceasta intrebare, eu arunc caciula de astrahan.
5. Vorba lu Ashu, nu mai e nimic de facut, hai s-o taiem

--------------------
x x - x
+
apunake
post 11 Feb 2005, 14:53
Post #43

Membru incepator

QUOTE(bomicabomic @ 11 Feb 2005, 13:52)
Sunt de acord cu astea, sa-mi ia, ca stiu ca toti cei 23 mil ca mine sunt impozitati daca fac aceste businessuri,

Pai tocmai asta e problema, ca sunt solicitati sa dea mai mult tocmai cei care dadeau si mai inainte. Adica fraierii care isi plateau impozitele si pana acum. In schimb nici o vorba despre marile venituri si marile averi care scapa impozitarii.
Speranta mea este ca aceasta guvernare sa reuseasca sa aduca la lumina banii gri si sa ii impoziteze, cu toate ca ma cam indoiesc.

--------------------
+
bomicabomic
post 11 Feb 2005, 14:57
Post #44

Ex-membru DaciaClub

QUOTE(apunake @ 11 Feb 2005, 14:53)
ca sunt solicitati sa dea mai mult tocmai cei care dadeau si mai inainte. Adica fraierii care isi plateau impozitele si pana acum.
*

Da-mi exemplu de impozit care-l platesti tu in plus si care te afecteaza foarte mult.
Am zis impozit.
Nu acciza.

--------------------
x x - x
+
mil
post 11 Feb 2005, 15:12
Post #45

ocupat

bomica cu banii in plus pe care i-ai primit poti sa:
- consumi
- economisesti
- sau sa investesti

cum impozitele la investitii si economii su crescut de 10x...o sa consumam mai mult cum spuneam...nu stiu dom'le decat sa balteasca bani pe piata si sa fie omor la Carrefour mai bine se gandesc baietii sa ii canalizeze spre ceva lucrativ s ainvestim in autostrazi private de exemplu...gaura la buget pe anul asta e de 30 K miliarde adica mai bine de un miliarde para, bani care au intrat in buzunarele noastre...va dati seama ca putem construi autostrada Arad-Pitesti cu banii astia? sa faca o subscriptie publica guvernul asa cum s-a facut pentru Dracula Park...se da de lucru la popor...nevoie de autostrazi este, fonduri de la buget nu sunt...toata lumea multumita.

Noi...tot cu gandul la banii promisi de americani pentru Irak si Afganistan (polonezii au luar 100 de mil si au mai ramas 300 pentru noi, unguri, cehi, bulgari si baltici)...si la cele 28 de milioane de para pe care i-a dislocat congresul american pentru o baz ala Ct...e hilar, 28 de milioane de para e bugetul diviziei A pe an.

This post has been edited by mil: 11 Feb 2005, 15:16

--------------------
x x - x
I Bog te veselit!
+
mil
post 11 Feb 2005, 15:13
Post #46

ocupat

QUOTE(bomicabomic @ 11 Feb 2005, 16:57)
Da-mi exemplu de impozit care-l platesti tu in plus si care te afecteaza foarte mult.
Am zis impozit.
Nu acciza.
*

impozitul pe dobanda.

--------------------
x x - x
I Bog te veselit!
+
bomicabomic
post 11 Feb 2005, 15:24
Post #47

Ex-membru DaciaClub

QUOTE(mil @ 11 Feb 2005, 15:13)
impozitul pe dobanda.
*

Eram sigur ca tu asta imi vei raspunde. Sa zicem ca platesti 40 euro/an. Si tot ramii cu 300. Tot ai cistigat ceva.
Insa nu-i timpul pierdut. Poti sa-i scoti si nu te mai supui impozitarii. laugh.gif
Astept raspuns si de la apunake.

Later edit :
1.Garanteaza cineva ca gaura asta de 1 miliard de para, nu era si daca se mentineau aceleasi taxe
2. Gaura asta, s-a realizat? Se preconizeaza, dar nu e reala, inca.
3. Sorry, mil, pai daca gindim asa, atunci, ce ne facem cu banii aia din impozitele vechi, pe care nu-i stringeam.
Si eu imi pun problema ta, cu banii aia, construiam autostrazi, spitale, plateam bugetarii mai bine, etc, etc,. Plus ca aveam bugetul pe plus. Aaaa.
4. deficite bugetare au fost mereu. ca daca nu erau , eram departe.

Nu mi-a raspuns nimeni cu ce era mai bun sistemul trecut decit cel actual. Ca practic de aici pleaca comparatia. Eu am rabdare si astept.

This post has been edited by bomicabomic: 11 Feb 2005, 15:31

--------------------
x x - x
+
mil
post 11 Feb 2005, 15:29
Post #48

ocupat

daca termenul nu cade inainte de 1 aprilie...mai bine platesc impozitul:)

--------------------
x x - x
I Bog te veselit!
+
klaus
post 11 Feb 2005, 15:30
Post #49

步步

Eu eram de acord si cu transele de impozitare progresive, dar sa fie ca la americani mai frate. Adica prima transa (18, 16 cat o fi) sa fie la 600 para brut, a doua transa (20%) sa fie de la 600 la 1500 etc.
Pai eu daca aveam un brut egal cu cel al americanilor, luam mai putini bani...Mie personal acolo mi se parea mitocania, ca prima transa de impozitare se termina pe la 6 milioane (200 para)...

--------------------
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
bomicabomic
post 11 Feb 2005, 15:36
Post #50

Ex-membru DaciaClub

Impozitarea progresiva e buna in state, gen UE, SUA., unde un muncitor are 1700 Euro, 1 prof 2000, 1 inginer 2200. Deci diferente mici de salarii, diferente mici de bani la impozit
Nu ca la noi 1 inginer de la Republica 6 milioane si unul de la o multinationala 30 mil. Da-o dreac de treaba unul da impozit 1 milion si altul 10. Nu se poate asa ceva.

--------------------
x x - x
+
Liviu M
post 11 Feb 2005, 17:32
Post #51

Membru

From: Germania

QUOTE(dantes @ 11 Feb 2005, 13:58)
Calcul simplu:
aprox 80% din salariati au castigat la salariu POATE 500.000...desi la majoritatea e de 2-3 sute...
La restul de 20%, au castigat zeci de miloane (jmecherii cu interese in politic)

Si revenim la problema caprei din ograda vecinului. Ce daca am castigat si eu? Problema e ca vecinu castiga mult mai mult decat mine. Asa ca mai bine nu castigam niciunul. Trist sad.gif.

--------------------
Ford Mondeo
+
bogdanescu
post 11 Feb 2005, 20:43
Post #52

Membru

QUOTE(Valentine @ 10 Feb 2005, 22:12)
Dupa cum am mai spus. Diversi carcotasi lanseaza astfel de zvonuri fara nici macar sa stie despre ce e vorba (ie lege organica) ...
*

nu e lege pina nu trece prin parlament; deocamdata e ordonanta de urgenta.

--------------------
renault megane 2.2 sedan 1.5dci 80cp 2006
+
klaus
post 11 Feb 2005, 20:46
Post #53

步步

Cred ca se referea la Codul Fiscal, nu la ordonanta de modificare a acestuia

--------------------
+
Lucian123
post 12 Feb 2005, 19:25
Post #54

Membru autentic

Din cauza asta nu merge treaba la noi. Pentru ca trebuie intotdeauna sa ne comparam cu vecinul. (capra vecinului). In loc sa ne luptam fiecare din noi sa fim mai buni in ceea ce facem stam si ne certam ca ala de ce plateste impozit atat si eu mai mult sau de ce ala castiga atat si eu mai putin. Traim intr-o tara libera in care fiecare individ sanatos la minte are sanse egale in viata. Daca se lupta sa devina mai bun reuseste. Care nu sta si arata cu degetul ca altii si moare de invidie.
Asa si cu impozitele:
Mie mi se pare normal ca toata lumea sa fie impozitata la fel (acelasi procent - ce la cel care castiga mai mult oricum va lua mai mult)
Mi se pare normal sa se impoziteze dobanzile. In felul acesta se favorizeaza investitiile
Mi se pare normal sa se impoziteze veniturile din imobiliare, pentru ca e tot o afacere, fie ca este facuta de persoana juridica sau persoana fizica
Ce nu mi se pare normal e sa platesti impozit pe investitiile care le faci (nu jocul la bursa) ci investitiile serioase/ adevarate.

--------------------
DACIA LOGAN Laureate 1.4 Rosu - B40XXX
+
bogdan3l
post 12 Feb 2005, 23:49
Post #55

Membru autentic

QUOTE(Liviu M @ 11 Feb 2005, 18:32)
Si revenim la problema caprei din ograda vecinului. Ce daca am castigat si eu? Problema e ca vecinu castiga mult mai mult decat mine. Asa ca mai bine nu castigam niciunul. Trist sad.gif.
*

stai asa ca nu e asa ....eu nu cred ca raportul celor care au castigat 500.000 la salariu este de 80% . stiu un caz in care venitul brut este in jur de 14 mil . se aplica deduceri iar baza impozitului este vro 7 mil . din scaderea impozitului s-au castigat cam 400.000. asa ca ma cam indoiesc ca 80% din oameni au castigat 500.000 vand in vedere ca salariul mediu este vro 5-6 mil . sau am ramas eu in urma ?

nu e vorba ca sa moara capra vecinului , dar gaura din buget trebe' acoperita si tare mi-e frica de faptul ca tot cei cu venituri mici si medii o vor acoperi.
nu ca as vre ca cei care castiga mult sa ii tina in spate si pe cei care au salarii mici sau ca as promova mediocritatea dar in clipa de fata cred ca la noi trebuie sa se formeze un segment de mijloc al societatii .

--------------------
Renault Megane 2007
+
Lucian123
post 13 Feb 2005, 09:02
Post #56

Membru autentic

QUOTE(bogdan3l @ 13 Feb 2005, 00:49)

nu e vorba ca sa moara capra vecinului , dar gaura din buget trebe' acoperita si tare mi-e frica de faptul ca tot cei cu venituri mici si medii o vor acoperi.

*

Cum sa acopere din veniturile celor cu salarii mici? de unde? Daca exista gauri in buget se vor acoperi dn impozitele din imobiliare, care nu existau la persoane fizice pana acum, de la microintreprinderi (care de multe ori erau doar un paravan pentru salarii foarte mari neimpozitate decat cu 1.5%)

--------------------
DACIA LOGAN Laureate 1.4 Rosu - B40XXX
+
bogdan3l
post 13 Feb 2005, 19:53
Post #57

Membru autentic

QUOTE(Lucian123 @ 13 Feb 2005, 10:02)
Cum sa acopere din veniturile celor cu salarii mici? de unde?
*

1. bugetarii sigur nu vor mai avea parte de mariri de salarii prea curand
2. presupunand ca ai 100 mil la banca si un salariu mediu sigur jumatate din banii pe care ii castigi intr-un an din scaderea impozitului ii vei da inapoi .
3. sa nu mai zic ca daca faci o tarnzactie imobiliara chiar nu mai castigi nimic

cred ca cea mai potrivita masura era "anihilarea" evaziunii fiscale . dar bineinteles ca nu dadea asa bine in campanie . wink.gif

--------------------
Renault Megane 2007
+
bomicabomic
post 13 Feb 2005, 21:01
Post #58

Ex-membru DaciaClub

QUOTE(bogdan3l @ 13 Feb 2005, 19:53)
1. bugetarii sigur nu vor mai avea parte de mariri de salarii prea curand
2. presupunand ca ai 100 mil la banca si un salariu mediu sigur jumatate din banii pe care ii castigi intr-un an din scaderea impozitului ii vei da inapoi .
3. sa nu mai zic ca daca faci o tarnzactie imobiliara chiar nu mai castigi nimic

cred ca cea mai potrivita masura era "anihilarea" evaziunii fiscale . dar bineinteles ca nu dadea asa bine in campanie .  wink.gif
*

Sa o luam metodic de la sfirsit catre inceput :
1. Evaziune fiscala, se cheama si daca vinzi case si daca vinzi masini, terenuri, animale si daca faci meditatii etc si nu platesti impozit. Si daca vinzi 5 case intr-un an sau 100 de vaci, se cheama business si daca nu platesti impozit, nu e normal.
De ce unul care are 2 joburi sa plateasca si unul care sta acasa si face specula, bisnita, nu? Ti se pare normal?
2. tu care vinzi casa cu 2 camere sa treci la 3 sau la garsoniera nu esti impozitat.
3. la 100 mil intr-un an la banca, cistigi din dobinda intre 12.5 - 15 mil. Daca scazi impozitul de 10%, cistigi net cel putin 10 mil. In conditiile unei inflatii prognozate de 7%, iesi in cistig si nu in pierdere. Cit despre salariul mediu, oricum din aplicarea cotei de impozitare unica, nimeni nu pierde. Toti cistiga, ca e 50.000 sau 10 milioane.
4.Salariile bugetarilor nu cresc. Trist. Dar nu e normal sa ma impoziteze pe mine cu leafa mare cu 38% ca sa-i dea bugetarului, care de multe ori freaca duda.

Ne tot vaitam cind e vorba de impozite, ca n-avem bani , ca suntem saraci etc. Dar nici odata nu facem un calcul simplu, plecin de la realitatea strazii. Vedem zilnic, ambuteiaje, gloata de masini atit in Buc cit si in tara. De unde bani de benzina. Ca daca facem 1 calcul simplu : orice om circula cu masina cel putin 10.000 km/an. Asta inseamna cel putin 700 l de benzina. Care sunt exact 21 mil. Adica 3 salarii medii nete. Daca mai punem si-o revizie se fac 4. Asig+CASCO, inca una. Mai scazi cel putin 3 cu intretinerea de la bloc. Mai ramin 4 lefuri. Mai adauga si telefonul si energia electrica si pachetelul pentru servici si s-au terminat.
Hai sa fim seriosi, ca cineva care ar fi intr-o situatie financiara extrema, ar renunta la a mai da 4 salarii pentru masina.
So, pentru bugetari si nu numai, nu e dracul asa de-al dracului. Ca Carrefourul si Cora nu sunt full in WE, numai de "smecheri" cum zicea cineva pe aici cu lefuri mari.

--------------------
x x - x
+
bogdan3l
post 13 Feb 2005, 21:34
Post #59

Membru autentic

o iau si eu invers smile.gif
1. e normal ca bugetarul ( printre care si profesorii ) sa aibe salarii decente . nu mi se pare normal ca un elev sa aiba un telefon cat patru salarii alea unui profesor ( nu sunt implicat in nici un fel , parintii mei nefiind bugetari )
2. de fapt nu cred ca se casitga nimic pentru ca inflatia nu ia in calcul toata majorarile de preturi ci numai pe cele la bunurile de maxima necesitate ( cel putin asa se invata la economia de clasa a XI a )
3. impozitul pentru tranzactii imobiliare se aplica numai celor care fac afaceri in domeniu ?
4. exact asa ziceam si eu.

--------------------
Renault Megane 2007
+
ashu
post 13 Feb 2005, 23:38
Post #60

Membru erectil

Bogdan3l, citeste te rog si topicul cu "Guvernu", nu de alta dar problemele puse de tine s-au tot dezbatut acolo. Si ai deja raspunsurile acolo la multe dintre problemele astea.

--------------------
+
3 Pages < 1 2 3 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 11th May 2025 - 00:02
Forum Renault