reparare bord crapat, imbracare bord
![]() ![]() ![]() |
reparare bord crapat, imbracare bord
torvalds |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 52 Joined: 11 February 05 ![]() |
|
||
--------------------
Hyundai
1500
2007
|
|||
Slider |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.279 Joined: 5 December 03 From: Cernavoda ![]() |
Nasol. Crapa si de la caldura si de la ger. Ori il schimbi, ceea ce ai spus ca nu ii rost....am citit odata aici pe forum citeva idei de reparare a bordului.
|
--------------------
LOGAN
Ambiance
- CT-xx-xxx
|
|
adostar |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 419 Joined: 12 October 04 From: Galati ![]() |
si mie mi-a crapat bordul pe mijloc. am vrut sa-l schimb cu unul nou..dar costa 3 mil. si m-am lasat pagubas. asa ca am dat bordul jos si l-am reconditionat. am acoperit toate crapaturile cu cauciuc crud dupa care am dat pe tot bordul cu bitum, apoi l-am imbracat intr-un vnilin cauciucat si a esit marfa! o sa atasez poze daca doreste cineva.
|
--------------------
gaz
cazan
1980
- gaz/porc
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.511 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
subiectul asta merge la tuning, cu toate ca din pacate cam este problema tehnica ....
|
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
torvalds |
![]()
|
adostar ,daca ai pitea sa imi arati si niste poze, ar fi ok shi eventual la cat te-a ajuns toata reconditionarea asta ( ma refer la bani, ca timp imi cumpar : ) ) oricum pana una alta aplic metoda cea mai simpla shi necostisitoare adica aplicat banda izolatoare , nu rezolva problema dar macar nu ma mai roade sa il vad asha .... plin de plagi
![]() |
--------------------
Hyundai
1500
2007
|
|
torvalds |
![]()
|
aaa si scuze de postarea mea la sect " Probleme tehnice" desi tuning d' asta "de nevoie"
![]() ![]() o zi buna |
--------------------
Hyundai
1500
2007
|
|
adostar |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 419 Joined: 12 October 04 From: Galati ![]() |
1. am dat bordul jos de pe masina
2. am scos tot ce era de scos de pe el 3. am cumparat cauciu crud un tub = 60.000 lei si am astupat toate crapaturile. 4. am dat cu bitum tot bordul (bitum am luat de la unii care puneau izolatie pe bloc) ![]() 5. am cumparat vinilin cauciucat (am vrut negru dar nu era cauciucat) si alte culori nu am gasit. - se vinde la kg - am luat de 310.000 lei (mi-a ajuns si pentru fetele de pe portiere). 6. prenandez un pet de 0.5 litri - 40.000 lei 7. m-am apucat de modelat ![]() total - 410.000 lei + o munca de 2 zile (o zii pentru uscat bitum) si uite ce a iesit !!! Attached thumbnail(s) bord_final.jpg ( Size: 590.41k ) Number of downloads: 7531 |
--------------------
gaz
cazan
1980
- gaz/porc
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.511 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
arta, meserie (nu-mi place textura dar asta e degustibus)
bravo! |
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
AC |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 569 Joined: 11 March 04 From: Iasi ![]() |
|
--------------------
Dacia
1310 TX
|
|
adostar |
![]()
|
cauta pe la mag. de menaj se gasete la tub. (gen tub silicon)
|
--------------------
gaz
cazan
1980
- gaz/porc
|
|
adostar |
![]()
|
Am pus o poza cu fata de portiera, dupa cum am spus am imbracat si fetele de portiera. Asa cum am mai spus nu am gasit alt model si culoare de vinilin cauciucat (as fi preferat negru).
Attached thumbnail(s) IMG_0001.jpg ( Size: 244.58k ) Number of downloads: 6353 bord_final_2.jpg ( Size: 295.56k ) Number of downloads: 6453 |
--------------------
gaz
cazan
1980
- gaz/porc
|
|
torvalds |
![]()
|
hmm ,am inteles .... o sa ma apuc io de munca pe la (prima)vara (cand am timp shi nu e asa frig) .A iesit meserie ceea ce ai facut tu , iar in legatura cu textura vinilinului cauciucat ... macar e original
![]() Multumesc pt detalii. |
--------------------
Hyundai
1500
2007
|
|
disaster |
![]()
|
![]() Membru cu detector de radar Group: Members Posts: 367 Joined: 31 May 04 From: UE - Bucharest ![]() |
daca asta nu e tuning(de voie ,de nevoie)eu nu stiu ce poate fi.bravo.imi place cum a iesit.
ps. dau o bere daca imi pui si mie ![]() |
--------------------
Renault
Latitude
2011 Life sucks. Enjoy
Viteza nu ucide, oprirea brusca da. |
|
Tokai |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 51 Joined: 21 December 04 From: Iasi ![]() |
Adostar, felicitari!!!
Cand ai dat cu bitum (presupun ca topit), nu a ars imbracamintea pe care ai dat? Dupa aia ai dat cu prenandez sio pe o fata si pe alta, nu? Vinilinul era destul de lat pentru tot bordul (adica sa-l pui dintr-o bucata)? Cauciucul crud, l-ai nivelat si s-a uscat, cam in cat timp? |
--------------------
Dacia
1310 TLX
- IS-01-XPU
|
|
adostar |
![]()
|
1. Bitumul era cald dar nu incins! nu a ars nimic
2. Cauciucul crud l-am folosit pentru a astupa crapaturile mai mari(nu am asteptat sa se usuce pt. ca am dat peste el cu bitum) 3. Vinilinul era destul de lat pentru tot bordul dar am preferat sa-l pun din 2 bucati pentru a se intinde mai bine. 4. Cu prenandez ma dat numai pe bord. (cu o pensula). 5. 2 zile au fost necesare pentru intreaga operatiune. |
--------------------
gaz
cazan
1980
- gaz/porc
|
|
bogdan3l |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 257 Joined: 4 August 04 From: Bucuresti ![]() |
eu nu inteleg ceva .
de ce ai dat cu bitum pe bord ? ![]() |
--------------------
Renault
Megane
2007
|
|
marius-gabriel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.006 Joined: 14 November 03 From: CALARASI ![]() |
frumos.
mult de munca dar a iesit |
--------------------
HONDA CIVIC EX
HONDA ACCORD
- MARIUS
|
|
adostar |
![]()
|
|
--------------------
gaz
cazan
1980
- gaz/porc
|
|
emircea |
![]()
|
![]() membru cu Te-FiSI Group: Members Posts: 756 Joined: 14 June 04 From: Timisoara ![]() |
Foarte interesant, o idee grozava! Mai ales ca bordul de la Manta mea e si el crapat, iar unul nou chiar ca ma usuca la buzunare!
Am totusi cateva intrebari pe baza carora sper sa-ti imbunatatesc solutia: 1) nu crezi ca bitumul, expus la soare, incepe sa curga? Sau ai dat un strat subtire? 2) nu obtineai acelasi efect daca astupai toate crapaturile cu cauciuc crud, intins cu o scula gen spaclu? Banui ca, lasat sa se usuce, ai priza mai buna cu prenadezul (adezivul)... |
--------------------
Dacia 1300, 1981;
Opel Manta B, 1977;Octy 1.8T, 2009;
1981 / 1977 / 2009
- MH / TM / B Daca nu poti sa-i lamuresti, zapaceste-i! (Murphy)
|
|
adostar |
![]()
|
QUOTE(emircea @ 15 Feb 2005, 08:54) Foarte interesant, o idee grozava! Mai ales ca bordul de la Manta mea e si el crapat, iar unul nou chiar ca ma usuca la buzunare! Am totusi cateva intrebari pe baza carora sper sa-ti imbunatatesc solutia: 1) nu crezi ca bitumul, expus la soare, incepe sa curga? Sau ai dat un strat subtire? 2) nu obtineai acelasi efect daca astupai toate crapaturile cu cauciuc crud, intins cu o scula gen spaclu? Banui ca, lasat sa se usuce, ai priza mai buna cu prenadezul (adezivul)... 1. Nu se topeste ca altfel nu se mai punea izolatie pe blocuri ![]() 2. Te apuca damblaua ca sa intinzi cauciuc crud ! si nu se muleaza ca bitum-ul ! |
--------------------
gaz
cazan
1980
- gaz/porc
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
zic si eu ca in loc de cauciuc crud ar fi mers matic de etansare !bordul arata imbracat meserie dar nu prea imi place capitonajul!
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
romulus |
![]()
|
![]() membru fost posesor de Dacie Group: Members Posts: 460 Joined: 11 January 05 From: Targu Mures ![]() |
Superb. Felicitari! Cat e de gros vinilinul? Se muleaza usor? Textura e chiar interesanta. Ramane de vazut cat de usor e de intretinut si cum se manifesta cand va bate soarele pe bord mai mult timp. Oricum, cred ca am sa iau un bord de la dezmembrari si o sa incerc si eu. Ma intreb cum ar arata daca s-ar continua cu o consola capitonata asa... Bordul CN poate fi montat pe orice model de dacie? Ma refer la o masina din 94. Implica ceva modificari? Mai ca nu-mi mai vine sa-mi vand masina...
|
--------------------
Daewoo
Cielo
1997
- MS 06 BCL pana la urma, totul se rezuma la obisnuinta...
|
|
adostar |
![]()
|
QUOTE(romulus @ 15 Feb 2005, 11:08) Superb. Felicitari! Cat e de gros vinilinul? Se muleaza usor? Textura e chiar interesanta. Ramane de vazut cat de usor e de intretinut si cum se manifesta cand va bate soarele pe bord mai mult timp. Oricum, cred ca am sa iau un bord de la dezmembrari si o sa incerc si eu. Ma intreb cum ar arata daca s-ar continua cu o consola capitonata asa... Bordul CN poate fi montat pe orice model de dacie? Ma refer la o masina din 94. Implica ceva modificari? Mai ca nu-mi mai vine sa-mi vand masina... Bordul CN merge montat pe orice model de dacie cu unele mici modificari. Am pus poze cu materialul folosit (vnilin). Se muleaza super pentru ca este cauciucat. Eu l-am pus inainte de a incepe iarna prin luna octombrie. Attached thumbnail(s) IMG_0003.jpg ( Size: 182.96k ) Number of downloads: 5336 IMG_0004.jpg ( Size: 316.93k ) Number of downloads: 5077 |
--------------------
gaz
cazan
1980
- gaz/porc
|
|
vierme_ha |
![]()
|
![]() Membrul Group: Members Posts: 386 Joined: 6 January 04 From: Fetesti/Bucuresti ![]() |
arata de parca ai fi jupuit un crocodil machiat prost
![]() ![]() al meu are doar o crapatura deasupra kilometrajului pe care am rezolvat-o cu o fasie din banda izolatoare. |
--------------------
Dacia
1310 TLX fost 1.8 16v 99kw
1990
- IL-02-XFP Semnat: eu
|
|
adostar |
![]()
|
QUOTE(vierme_ha @ 15 Feb 2005, 20:31) arata de parca ai fi jupuit un crocodil machiat prost ![]() ![]() al meu are doar o crapatura deasupra kilometrajului pe care am rezolvat-o cu o fasie din banda izolatoare. ![]() |
--------------------
gaz
cazan
1980
- gaz/porc
|
|
romulus |
![]()
|
![]() membru fost posesor de Dacie Group: Members Posts: 460 Joined: 11 January 05 From: Targu Mures ![]() |
QUOTE(adostar @ 15 Feb 2005, 21:40) ![]() E mai interesant asa. Negru are toata lumea. Tocmai aici e farmecul si ceea ce mi-a placut. Total neconformist si sigur, unicat. Asta e ceea ce creste valoarea unei dacii. I-am aratat pozele lu nevasta-mea si i-a placut la nebunie. Inca odata sa nu-ti para rau ca nu ai gasit negru. Nu ar fi fost asa frumos. Parerea mea... Din ce magazin ai luat vinilinul? Ma intereseaza genul de magazin ca pe la noi, sincer nu am vazut asa ceva si ma intereseaza si pe mine. This post has been edited by romulus: 16 Feb 2005, 08:05 |
--------------------
Daewoo
Cielo
1997
- MS 06 BCL pana la urma, totul se rezuma la obisnuinta...
|
|
adostar |
![]()
|
QUOTE(romulus @ 16 Feb 2005, 08:02) E mai interesant asa. Negru are toata lumea. Tocmai aici e farmecul si ceea ce mi-a placut. Total neconformist si sigur, unicat. Asta e ceea ce creste valoarea unei dacii. I-am aratat pozele lu nevasta-mea si i-a placut la nebunie. Inca odata sa nu-ti para rau ca nu ai gasit negru. Nu ar fi fost asa frumos. Parerea mea... Din ce magazin ai luat vinilinul? Ma intereseaza genul de magazin ca pe la noi, sincer nu am vazut asa ceva si ma intereseaza si pe mine. Multumesc pentru apreciere. Vinilinul l-am luat de la un magazin unde se gasec tot felul de materiale la kg. (panzeturi, vinlilin, etc.). |
--------------------
gaz
cazan
1980
- gaz/porc
|
|
oxy |
![]() ![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 16 Joined: 13 February 05 ![]() |
A iesit misto dar cred ca iti dai seama ( fereasc d-zeu) cam in ce fel arde daca ia foc. Ar fi preferabil ceva ignifug pentru (fibra de sticla, chituri pt craopaturi ) .Parerea mea ,care este !
![]() |
--------------------
dacia
supernova confort
- is02rgy Comunismul este ca prohibitia: o idee buna, dar nu merge!
|
|
Tokai |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 51 Joined: 21 December 04 From: Iasi ![]() |
Cand spui bitum, te referi la smoala aia de-o topesc oamenii pe blocuri?
|
--------------------
Dacia
1310 TLX
- IS-01-XPU
|
|
adostar |
![]()
|
|
--------------------
gaz
cazan
1980
- gaz/porc
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 19:29 |