probleme cu volanul, :(
![]() ![]() ![]() |
probleme cu volanul, :(
and_rei |
![]()
|
||
![]() Membru multumit de fosta lui SupeRNova Group: Members Posts: 3.015 Joined: 20 November 08 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault Megane 2.1
Silver
2005 "Concentrati in metropole, condusi de GPS, vom renunta la creier ca se pare ca gandim prea des."
|
|||
danut81 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.499 Joined: 2 March 08 From: Iasi ![]() |
Caseta de directie dusa sau bielete si capetele de bara. Daca simti si vreun trancanit in volan sigur si axul inferior volan. In caseta poti sa incerci sa bagii niste vaselina si sa verifici si presiunea pneurilor de pe fata sa nu fie prea mare. Noi nu stim cum sa o facem sa mearga mai usor si tu te plangi ca este o problema?
![]() This post has been edited by danut81: 19 Jan 2009, 20:31 |
--------------------
Renault
Megane 2 2005
Lux Privillege
- vs.01.smb
|
|
and_rei |
![]()
|
![]() Membru multumit de fosta lui SupeRNova Group: Members Posts: 3.015 Joined: 20 November 08 From: Bucuresti ![]() |
crede-ma ca e problema.inainte nu mergea asa usor.si de ce are jocu ala mare in volan?
-nu se aude nici un zgomot -presiunea verificata acum 1 sapt jumate cred poate fi si de la vremea asta si poleiu care a fost in ultimele zile pe asfalt? |
--------------------
Renault Megane 2.1
Silver
2005 "Concentrati in metropole, condusi de GPS, vom renunta la creier ca se pare ca gandim prea des."
|
|
slider2 |
![]()
|
![]() doar membru si atat Group: Members Posts: 3.630 Joined: 15 April 08 ![]() |
daca ai anvelope de vara si conditiile meteo ar putea fi o cauza, dar pentru orice eventualitate du-o la "control".
|
--------------------
symboala
neagra
2008 mormantul n-are decat o singura usa... intrarea... atat.
|
|
and_rei |
![]()
|
sambata o duc pentru ca nu am in alta zi cand.trebuie sa fac si unghiu de fuga pe stanga..
|
--------------------
Renault Megane 2.1
Silver
|
|
AndreyIan |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 66 Joined: 7 January 09 ![]() |
Vezi ca la mine a fost axul care vine de la volan in caseta are niste cuple pe el care erau varza si am schimbat si un capat de bara!!
Poate e si la tine la fel! Ps: derapatul s-ar putea sa fie de la cauciucuri cum sa zis si mai devreme. This post has been edited by AndreyIan: 20 Jan 2009, 07:29 |
--------------------
Supernova
Clima
2002
- B-83-AAN
|
|
and_rei |
![]()
|
o sa ma duc sambata sa mi-l desfaca aia sa vada ce are.sper sa nu fie ceva mai grav
![]() |
--------------------
Renault Megane 2.1
Silver
|
|
saftonel |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 551 Joined: 22 March 08 From: Bucuresti ![]() |
si eu am un troncanit puternic...doar cand vrea ea ,acum s`a accentuat ,il simt in volan si in podea...am fost in 3 service-uri..si toti mi`au spus ca totul este ok,chiar daca au mers cu masina si au auzit /simtit troncaneala.Au spus ca au picat examenul si ca nu`si dau seama ce are ...
|
--------------------
Reno
Clio 1.4 16V
2002
- xxx
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
QUOTE(saftonel @ 20 Jan 2009, 14:40) si eu am un troncanit puternic...doar cand vrea ea ,acum s`a accentuat ,il simt in volan si in podea...am fost in 3 service-uri..si toti mi`au spus ca totul este ok,chiar daca au mers cu masina si au auzit /simtit troncaneala.Au spus ca au picat examenul si ca nu`si dau seama ce are ... Du-te la un mecanic adevarat ! Lasa carpacii astia din service-uri care nu stiu decat sa schimbe uleiul si filtrele. Cauta si tu printr-o cunostinta, ca asa in service-uri ti-e si scarba de specimenele astea intitulate "mecanici". Bine ca macar au recunoscut ca sunt idioti. Si dute cat mai repede, nu te juca cu viata ta. Sa nu fie ceva grav pe acolo.... si orice ar avea legatura cu directia si volanul, sa fie stricat... in general e grav! ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
daca ai cauciucuri de vara si e ud pe jos e normal sa derapezi daca tragi de volan la > 60.... vezi cum face pe uscat;
|
--------------------
DSN/SLZ
|
|
cmn |
![]()
|
![]() ... Group: Members Posts: 276 Joined: 2 June 08 From: Pitesti ![]() |
Si eu am probleme de genu asta. Cand dau prin gropi simt cum vibreaza toata masina si mi se simte foarte puternic si in volan. Am schimbat capetele de bara acum 3 luni. Mai nou cand iau de volan parca trosneste ceva pe la amortizoare iar mecanicu de mi-a schimbat capetele de bara mi-a zis ca vibratiile din volan si trosnelile de la roti sunt de la amortizoare. Se poate?
|
--------------------
Dacia Logan
Prestige 1.6 16v
2008
- AG-10-ZWU
|
|
Relu_GTT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.502 Joined: 11 May 08 From: BRASOV ![]() |
Daca esti rotile pe zapada sau asfaltul e alunecos e ceva normal sa-ti mearga volanul usor ca si cum ai avea servo
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Confort
- BV 27 GTT BMW e46 FL 2.0i
|
|
saftonel |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 551 Joined: 22 March 08 From: Bucuresti ![]() |
numai prin cunostinte am ajuns in acele service`uri...ca deh daca nu cunosti te iei dupa altii...daca aveti sugestii pls shoot
|
--------------------
Reno
Clio 1.4 16V
2002
- xxx
|
|
and_rei |
![]()
|
am mers cu ea azi pe asfalt uscat si nu prea mai facea asa.se pare ca era de la asfaltul umed.am cauciucuri de iarna pe ea.dar totusi are un joc prea mare volanul
![]() |
--------------------
Renault Megane 2.1
Silver
|
|
Relu_GTT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.502 Joined: 11 May 08 From: BRASOV ![]() |
Cand misti putin de volan st-dr pe loc se aud si niste zgomote?
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Confort
|
|
cmn |
![]()
|
![]() ... Group: Members Posts: 276 Joined: 2 June 08 From: Pitesti ![]() |
la mine se aud zgomote...
|
--------------------
Dacia Logan
Prestige 1.6 16v
2008
- AG-10-ZWU
|
|
Marco24 |
![]()
|
![]() Membru... Group: Members Posts: 592 Joined: 22 February 06 From: Cluj-Napoca/Rm.Valcea ![]() |
cmn...la tine pot fi mai multe -"bucsa cu rulment" care se afla in capatul telescopului, posibil chiar si telescoapele; axul volan(ala trosneste tare la gropi); caseta de directie si planetarele(astea de verificat dar putin probabil). Elimina pe rand cauzele posibile.
ianys_andrey...verifica axul volan(tot) si caseta de directie. Problema cu jocul la volan am avut si eu. Daca este axul inferior, o sa auzi zgomote din zona pedalierului mai ales la denivelari(o sa simti in volan).Problema este la imbinarea(crucea) dintre ax si caseta de directie. Axul superior il verifici astfel: prinzi cu mana axul inferior sub "crucea" de imbinare cu axul superior si misti usor volanul stanga/dreapta. Daca ai joc acolo o sa-ti dai seama imediat. Alt test il poti face in mers..daca ai tendinta sa tot corectezi traiectoria masinii(cum fac tractoristii) e clar ca exista un joc la ax. In cazul casetei manifestarile pot fi multiple. La mine nu trosnea nimic pe acolo, in linie dreapta era ok...problema aparea la bracaj maxim, mai ales in marsarier. Pur si simplu se bloca in pozitia virat si trebuia sa depun efort sa indrept rotile(nu mai revine volanul).Alti colegi de pe forum au reclamat trosnituri...cred ca un search va ajuta mai mult. Eu am povestit din intamplarile mele, nu sunt un expert in domeniu...poate va ajuta mai mult colegii cu experienta in mecanica. Bafta! This post has been edited by Marco24: 20 Jan 2009, 21:33 |
--------------------
Dacia
Logan
1.6 16v / BMW E46
|
|
and_rei |
![]()
|
nu se aude nici o trosnitura nici un zgomot nimic.are vreo 4-5 cm joc liber st-dr.si la deivelari sau parcari pe trouar cand incalec bordura tre sa tin sanatos de el
![]() |
--------------------
Renault Megane 2.1
Silver
|
|
Marco24 |
![]()
|
![]() Membru... Group: Members Posts: 592 Joined: 22 February 06 From: Cluj-Napoca/Rm.Valcea ![]() |
4-5 cm??..eu zic ca de vina e caseta de directie, posibil si bielete directie. Vezi ca nu-i de gluma cu directia. Eu zic sa "bagi viteza" la service.
|
--------------------
Dacia
Logan
1.6 16v / BMW E46
|
|
and_rei |
![]()
|
stiu ca nu e de gluma cu ea
![]() ![]() ![]() |
--------------------
Renault Megane 2.1
Silver
|
|
saftonel |
![]()
|
si la mine e acelasi joc 4-5 poate chiar mai mult (26-Kbe stie)..mi`e greu sa cred ca la ale voastre masini la cea mai mica miscare de volan reactioneaza si rotile .
|
--------------------
Reno
Clio 1.4 16V
2002
- xxx
|
|
danut81 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.499 Joined: 2 March 08 From: Iasi ![]() |
QUOTE(saftonel @ 21 Jan 2009, 00:00) si la mine e acelasi joc 4-5 poate chiar mai mult (26-Kbe stie)..mi`e greu sa cred ca la ale voastre masini la cea mai mica miscare de volan reactioneaza si rotile . Este cam mare jocul. Fratele meu a avut o SN la care avea un joc la volan incredibil de mare. Initial am crezut ca s-a dus si caseta de directie. Axul se vedea cu ochiul liber ce joc avea ![]() ![]() This post has been edited by danut81: 21 Jan 2009, 11:00 |
--------------------
Renault
Megane 2 2005
Lux Privillege
- vs.01.smb
|
|
Relu_GTT |
![]()
|
Ce burduf ai folosit pt axu de volan?
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Confort
|
|
danut81 |
![]()
|
Am folosit un burduf de bieleta, dar te apuca caldurile sa il pozitionezi cum trebuie. Sa ii bagi multa vaselina si sa il prinzi la capete cu coliere de plastic.
|
--------------------
Renault
Megane 2 2005
Lux Privillege
- vs.01.smb
|
|
26-Kbe |
![]()
|
![]() Membru Dacia Club Group: Members Posts: 510 Joined: 17 October 08 From: Bucuresti ![]() |
Salut,
@saftonel nu toate au jocul asa mare in volan dar ....... ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Hyundai
Accent
2003 Skoda Octavia RS1 / 2009
|
|
Tonypardaf |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 147 Joined: 15 December 08 From: Ianca Braila ![]() |
daca nu sunt capete de bara naspa,e axul volan,si va rog sa-mi spuneti pe unde se baga vasilina la cas de dir please ca eu nu stiu>?
|
--------------------
Supernova
Confort
2002
|
|
Relu_GTT |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Confort
|
|
and_rei |
![]()
|
update! am observat azi ca daca tin volanul drept masina incepe sa o ia spre stanga
![]() ![]() ![]() |
--------------------
Renault Megane 2.1
Silver
|
|
caphonne |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 968 Joined: 22 August 06 From: Buc. Drumul taberei si Berceni ![]() |
sal baieti pe la ce service-uir mergeti cu masinile?? vreau sa o pun un pic la punct dar nu as merge oriunde singurul aproape de mine ar fi dacoserv.
aveti asa vreun nene bun care vrea sa faca un ban? |
--------------------
Dacia
Supernova
2003 Rapsodie rosu imperial Skoda Octavia Facelift 1.6 MPI
|
|
danut81 |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Megane 2 2005
Lux Privillege
- vs.01.smb
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th May 2025 - 00:59 |