probleme cu volanul, :(
![]() ![]() ![]() |
probleme cu volanul, :(
gcgeorgescu |
![]()
|
||
Membru Group: Members Posts: 923 Joined: 25 December 08 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Fluence
30 dec 2010/ 1.5 Dci 110cp
|
|||
and_rei |
![]()
|
![]() Membru multumit de fosta lui SupeRNova Group: Members Posts: 3.015 Joined: 20 November 08 From: Bucuresti ![]() |
tocmai ce m-am intros de la service unde mi-am facut:
-schimbat ax volan 315 ron (350 cu manopera) -120 ron unghiul de fuga si pe stanga si pe dreapta (cauciucu de pe stanga iesise sarma din el ![]() -75 roni indreptat telescop pe dreapta (era stramb saracutu ![]() ![]() |
--------------------
Renault Megane 2.1
Silver
2005 "Concentrati in metropole, condusi de GPS, vom renunta la creier ca se pare ca gandim prea des."
|
|
b13mat |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 256 Joined: 9 March 08 ![]() |
dar unde ai gasit acest service "foarte" ieftin? scuze ca te intreb, dar axul de volan gaseai cu 230 (am luat eu acum o luna si un pic), iar unghiurile la un service pe dudesti (nu stiu daca am voie sa spun care) era 65 ron pt. supernova!
|
--------------------
Renault
Laguna 2 phase 2
1.9 dCI 2005 privilege
- B 13 MAT
|
|
and_rei |
![]()
|
![]() Membru multumit de fosta lui SupeRNova Group: Members Posts: 3.015 Joined: 20 November 08 From: Bucuresti ![]() |
e un service si un meserias la care ma duc din 2005 de cand am luat masina.el stie ce e cu masina mea
![]() |
--------------------
Renault Megane 2.1
Silver
2005 "Concentrati in metropole, condusi de GPS, vom renunta la creier ca se pare ca gandim prea des."
|
|
ALY89STAR |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 60 Joined: 6 June 08 From: Bucuresti ![]() |
O pun si io pe a mea problema!
la drum drept volanul are o abatere spre dreapta...masina ruleaza drept....atat timp cat tin mana pe volan!!! Dar daca iau mana masinuta mea trage usor dreapta ...in special cand accelerez??? Pareri! |
--------------------
Dacia
SuperNova
Confort,Europa,Rapsodie,Clima
- DREPTUNGHIULAR 213
|
|
and_rei |
![]()
|
s-ar putea sa ai ce am avut eu.da la mine tragea in stanga.ax volan si unghiurile de fuga
![]() |
--------------------
Renault Megane 2.1
Silver
|
|
iulian sn2001 |
![]()
|
![]() Membru fost incepator Group: Members Posts: 490 Joined: 24 April 07 From: galati ![]() |
QUOTE(b13mat @ 29 Jan 2009, 17:45) dar unde ai gasit acest service "foarte" ieftin? scuze ca te intreb, dar axul de volan gaseai cu 230 (am luat eu acum o luna si un pic), iar unghiurile la un service pe dudesti (nu stiu daca am voie sa spun care) era 65 ron pt. supernova! Eu am skimbat in vara axul volanului cu 3.2 milioane.Ce ai gasit tu cu 2.3mil nu este de origine.Daca te uiti atent la axul ala la 2.3 mil o sa vezi ca burduful care se lipeste de podea nu are aceeiasi forma ca cel original. Piesele de dacia oricum sunt proaste si nu tin mult....dar daca mai pui si facaturi made in taiwan... ![]() |
--------------------
dacia
supernova
2001 confort cap sa ai ca mintea vine dup-aia
|
|
ti3sto |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 518 Joined: 7 December 08 From: Bucuresti-Berceni ![]() |
QUOTE(saftonel @ 21 Jan 2009, 00:00) si la mine e acelasi joc 4-5 poate chiar mai mult (26-Kbe stie)..mi`e greu sa cred ca la ale voastre masini la cea mai mica miscare de volan reactioneaza si rotile . nu ma plang merge super ...... pe loc e mai urat cand invart de volan in rest merge super zici vorba aia ca am servo fara joc dar exista un dar am volanu inclinat spre dreapta cred ca trebuie exhilibrate rotile si din pricina asta si masina o ia usor la dreapta dar foarte putin cand iau mana de pe volan QUOTE(ALY89STAR @ 30 Jan 2009, 22:56) O pun si io pe a mea problema! la drum drept volanul are o abatere spre dreapta...masina ruleaza drept....atat timp cat tin mana pe volan!!! Dar daca iau mana masinuta mea trage usor dreapta ...in special cand accelerez??? Pareri! problema asta o am si eu ![]() |
--------------------
Dsn
SuperNova
2000 1.4 -----------Tractari Auto Non Stop -------
Cel mai mic pret, Bucuresti 100Lei Tel :0769797963 |
|
Relu_GTT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.502 Joined: 11 May 08 From: BRASOV ![]() |
QUOTE(iulian sn2001 @ 1 Feb 2009, 18:34) Eu am skimbat in vara axul volanului cu 3.2 milioane.Ce ai gasit tu cu 2.3mil nu este de origine.Daca te uiti atent la axul ala la 2.3 mil o sa vezi ca burduful care se lipeste de podea nu are aceeiasi forma ca cel original. Piesele de dacia oricum sunt proaste si nu tin mult....dar daca mai pui si facaturi made in taiwan... ![]() Am intrebat la un magazin cu piese dacia in brasov si am gasit ax complet cu 200 lei in cutie albastra scris dacia pe ea,iar la alt magazin cu piese de diverse marci ax inferior de Dsn cu 100 lei fara cutie numai de cel inferior avand eu nevoie |
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Confort
- BV 27 GTT BMW e46 FL 2.0i
|
|
and_rei |
![]()
|
ti3sto la viteza sub 50 km\h nu prea se observa ca masina o ia stanga sau dreapta.ia da-i tu un 80 km\h si lasa volanu liber
![]() ![]() ![]() |
--------------------
Renault Megane 2.1
Silver
|
|
ti3sto |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 518 Joined: 7 December 08 From: Bucuresti-Berceni ![]() |
pai eram pe la craiova spre pitesti si pe la 90 km/h am lasat volanu sa vad daca imi trage vrun pic da tragea dar nu foarte repede incat sa nu zic "Supernova" si sa ajung in sant ..... cred ca nu e o problema foarte grava dar trebuie rezolvata
(......cum era unu cu un bmw seria 3 ![]() ![]() This post has been edited by ti3sto: 1 Feb 2009, 20:47 |
--------------------
Dsn
SuperNova
2000 1.4 -----------Tractari Auto Non Stop -------
Cel mai mic pret, Bucuresti 100Lei Tel :0769797963 |
|
Relu_GTT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.502 Joined: 11 May 08 From: BRASOV ![]() |
Spuneti-mi si mie cum ati procedat ca sa schimbati axul de volan inferior , ca sa pot avea acces la surubul de jos sa pot schimba si eu axu singur sa nu mai merg in service,ati putut sa desfaceti fara a mai ridica masina, cei care ati facut binenteles.
As vrea sa-l schimb singur ca sa ii pun si burduf cu vaselina sa fie cum trebe si mai simt mai bine cand repar eu singur ceva fiind si prima masina |
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Confort
|
|
iulian sn2001 |
![]()
|
![]() Membru fost incepator Group: Members Posts: 490 Joined: 24 April 07 From: galati ![]() |
QUOTE(Relu_GT @ 3 Mar 2009, 20:53) Spuneti-mi si mie cum ati procedat ca sa schimbati axul de volan inferior , ca sa pot avea acces la surubul de jos sa pot schimba si eu axu singur sa nu mai merg in service,ati putut sa desfaceti fara a mai ridica masina, cei care ati facut binenteles. As vrea sa-l schimb singur ca sa ii pun si burduf cu vaselina sa fie cum trebe si mai simt mai bine cand repar eu singur ceva fiind si prima masina Nu este greu dar te asigur ca mai ai nevoie de cel putin inca o persoana.Vezi ca axul respectiv este format din doua segmente si intra unul in celalalt.Il desfaci de la ambele capete si bati in el ca nebunu' pana intra primul segment in al 2-lea.Ca sa il pui pe cel nou ...cam tot la fel. Nu este deloc complicat...dar ai nevoie de ajutor.Inainte sa scoti axul vezi sa ai rotile perfect drepte. |
--------------------
dacia
supernova
|
|
Relu_GTT |
![]()
|
QUOTE(iulian sn2001 @ 3 Mar 2009, 21:04) Nu este greu dar te asigur ca mai ai nevoie de cel putin inca o persoana.Vezi ca axul respectiv este format din doua segmente si intra unul in celalalt.Il desfaci de la ambele capete si bati in el ca nebunu' pana intra primul segment in al 2-lea.Ca sa il pui pe cel nou ...cam tot la fel. Nu este deloc complicat...dar ai nevoie de ajutor.Inainte sa scoti axul vezi sa ai rotile perfect drepte. Asta stiu dar nu stiu cum sa ajung cu mainile acolo jos unde e prins de caseta , ca pe aici sus la capota nu prea e loc si deaia intreb daca sa putut pe acolo sau trebe ridicata masina si se desface pe sub masina |
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Confort
|
|
iulian sn2001 |
![]()
|
Eu am bagat keia pe deasupra.Este putin incomod dar se poate fara sa ridici masina.
|
--------------------
dacia
supernova
|
|
Relu_GTT |
![]()
|
Ai dat la o parte bidonul cu antigel?
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Confort
|
|
cosmin_patrascu |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 152 Joined: 20 August 08 ![]() |
salutare,
la mine volanul este ok adica la drum drept nu trage nici stanga nici dreapta dar cand accelerez incepe sa tremure de nu e adevarat,iar la viraje stranse scartaie de nu e adevarat , aveti idee ce poate fi, initial am crezut ca imi tremura volanul din cauza ca rotile nu erau echilibrate,dar dupa mai multe echilibrari la diferite vulcanizari nu am observat nicio modificare,stand mai atent am observat ca el tremura doar cand accelerez. Aveti vreo idee Multumesc |
--------------------
Dacia
SuperNova
2001 varianta Confort
- OT - 02 -YIS
|
|
cmn |
![]()
|
![]() ... Group: Members Posts: 276 Joined: 2 June 08 From: Pitesti ![]() |
Ca sa nu mai deschid alt topic (re)postez pe asta.
Tot probleme cu volanul. Vreau sa spun ca la viteza mare si cand zic viteza mare ma refer peste 130, nu imi vibreaza volanul deloc, nu trage in nici o parte dar problema este alta...cand merg incet si chiar foarte incet, in afara de vesnicele trosnituri ale bordului, simt in volan cum troncane la orice denivelare sau gropita sau pietricica. Am mai spus si despre amortizoare mai sus ca si ele trosnesc cand iau de volan dar am inteles ca ar fi ceva de la o bucsa. Mai aiurea e ca atunci cand trec peste calea ferata, sau cand cobor cu spatele de pe o bordura insa nu in ac elasi timp cu ambele roti, in afara de faptul ca se simte in axul volan si ce imi mai trosneste mie pe acolo, imi misca si volanul de nici nu pot sa il tin in mana si nu mi s`ar parea asa normal. Am inteles, trosneste ..aia e...da sa ma chinui sa il tin sa nu se miste stanga sau dreapta...in functie de ce roata coboara de pe denivelare sau de unde cobor eu..Deja m-a scos din sarite masina asta.. am incercat chestia asta si cu o dacia 1310 si nu se misca deloc volanu..ce-i fac ? |
--------------------
Dacia Logan
Prestige 1.6 16v
2008
- AG-10-ZWU
|
|
26-Kbe |
![]()
|
![]() Membru Dacia Club Group: Members Posts: 510 Joined: 17 October 08 From: Bucuresti ![]() |
Salut,
@cmn problema poate fi din mai multe cauze: Ax volan Caseta directie Capetele de bara Trebuiesc verificate sa vezi de unde vine problema dar tind sa cred ca este axul volanului... |
--------------------
Hyundai
Accent
2003 Skoda Octavia RS1 / 2009
|
|
cmn |
![]()
|
pai axul il banuiam si eu ca imi vibra, trosnea si il simteam la mana cand dadeam prin gropi...dar tot de la el sa fie si instabilitatea asta cand cobor de pe borduri sau etc sa se miste volanul asa in toate partile?
|
--------------------
Dacia Logan
Prestige 1.6 16v
2008
- AG-10-ZWU
|
|
26-Kbe |
![]()
|
![]() Membru Dacia Club Group: Members Posts: 510 Joined: 17 October 08 From: Bucuresti ![]() |
Eu tin minte de la fostul proprietar cand a schimbat axul ca nu mai putea vira adica invirtea de volan si masina mergea in balarii...nu stiu cat este de adevar ca nu am avut aceasta problema la masina......
Si la mine troncane axul dar am si bucsile de la bara stabilizatoare duse si cred ca se transmite aceea troncaneala ... Cred ca o sa-ti dea mai multe detali colegi care sau lovit de aceasta problema.... Succes |
--------------------
Hyundai
Accent
|
|
cmn |
![]()
|
Ok..astept si alte pareri...si la mine se vireaza mai greu de volan e drept..dar in afara de faptul ca troncane volanul la gropi..se mai si misca din mana ceea ce e foarte deranjant. Ma refer ca se misca stanga dreapta ca si cum mi-ar misca cineva de roti, si nu cred ca ar fi normal sa fie asa
|
--------------------
Dacia Logan
Prestige 1.6 16v
2008
- AG-10-ZWU
|
|
26-Kbe |
![]()
|
Si la mine se misca si troncane dar nu asa rau
![]() |
--------------------
Hyundai
Accent
|
|
costin_bad |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 188 Joined: 23 October 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE simt in volan cum troncane la orice denivelare QUOTE Mai aiurea e ca atunci cand trec peste calea ferata, sau cand cobor cu spatele de pe o bordura insa nu in ac elasi timp cu ambele roti, in afara de faptul ca se simte in axul volan si ce imi mai trosneste mie pe acolo, imi misca si volanul Si la mine a facut asa si s-a soldat cu schimbarea casetei de directie. |
--------------------
suzuki
sx4 glx
2009
|
|
cmn |
![]()
|
huh..sper sa nu fie caseta de directie..ci doar axu volan. Cam cat ar costa caseta de directie? Need si alte pareri
|
--------------------
Dacia Logan
Prestige 1.6 16v
2008
- AG-10-ZWU
|
|
costin_bad |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 188 Joined: 23 October 06 From: Bucuresti ![]() |
Din ce am vazut la cele 3 axe volan schimbate in 7 ani de DSN, trosniturile de ax nu au avut legatura cu cele de la caseta. Sunt doar niste pocnete cand roteam volanul, pe loc stand, fara influenta asupra rotilor directoare.
|
--------------------
suzuki
sx4 glx
2009
|
|
cmn |
![]()
|
mie si pe loc imi trosneste ..si se aude chiar pana la roti la amortizoare ..dar alea am inteles ca sunt de la niste bucsi ale amortizoarelor, in schimb mie imi zdrangane volanul in mana cand dau prin gropi LA VITEZA MICA
|
--------------------
Dacia Logan
Prestige 1.6 16v
2008
- AG-10-ZWU
|
|
Relu_GTT |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Confort
|
|
cmn |
![]()
|
si tot axul este de vina atunci cand cobor cu spatele de pe o bordura ceva..si se misca volanul
|
--------------------
Dacia Logan
Prestige 1.6 16v
2008
- AG-10-ZWU
|
|
costin_bad |
![]()
|
Deci, daca citesti bine, trosniturile cand rotesc volanul, stand pe loc, au fost de la ax, (3 axe in 7 ani), iar pacanitul ca lovitura de metal pe metal la hartoape, piatra cubica, denivelari, si smucitura spre volan, au fost de la caseta.
|
--------------------
suzuki
sx4 glx
2009
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 23:39 |