DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages  1 2 3 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Gigi Becali - presedintele Romaniei, care este!

MojoJojo
post 7 Jan 2004, 11:24
Post #1

Membru

Group: Members
From: Poiana Lacului - Pitesti - Bucuresti

Becali, seful Partidului Noua Generatie

Patronul FC Steaua, Gigi Becali, va fi presedintele Partidului Noua Generatie (PNG), infiintat de fostul primar general al Capitalei, Viorel Lis.

Asa cum a anuntat si intr-un interviu acordat Jurnalului National, Gigi Becali a preluat de ieri un partid, respectiv PNG, al carui comandant suprem vrea sa fie. Oficial insa, numirea sa va fi facuta sambata, in cadrul Consiliului National al PNG, care se va desfasura la Hotel Marriott. Becali a spus ca se pregatea sa stranga semna- turi pentru infiintarea unui nou partid, dar ca a fost rugat iar, dupa doi ani, sa devina seful PNG. Acest partid are deja o temelie si m-am hotarat sa-l construiesc mai departe. Eu voi fi comandantul suprem, si-a prezentat Becali intentiile.
DOCTRINA.
Desi e convins ca gruparea va avea o orientare de centru-stanga, Becali sustine ca partidul va fi unul popular, crestin si democrat, adica cu o doctrina de dreapta. Doctrina sa este una crestina, iar cand spui crestin spui toate lucrurile bune. Vreau sa-l construiesc pentru ca iubesc tara si aceasta natie si as vrea sa atrag în partid toate energiile si caracterele care au mai ramas în aceasta tara. N-as vrea sa reusesc în politica asa cum am facut-o în fotbal. Am vrut altceva în fotbal, sa realizez mult mai multe, dar sper sa obtin acest lucru de la politica. La politica ai forta daca oamenii te voteaza, a spus Gigi Becali.
PLANURI. .
Becali îsi propune sa-si duca partidul in Parlament si nu-si va cruta eforturile pentru acest scop. Politica va fi pe primul plan, iar apoi fotbalul. Mai mult tara decat Steaua. Atuurile mele politice vor fi: imaginea, numele meu, inima si sufletul care bat pentru tara, patriotismul si nationalismul care îmi curg prin vene. Îmi propun sa castig o mica arma din cea a Parlamentului. Nu voi candida deca t la ce stiu ca sunt capabil. La Presedintie, daca nu pot, nu ma bag. Nu sunt tentat nici de Primarie, ci doar de Parlament, a spus Becali .

- Fotbalistii de la Steaua, asteptati in PNG

Gigi Becali a promis ca toti jucatorii de la Steaua, dar si unele mari vedete vor deveni membri ai PNG. El a marturisit ca a incercat sa il convinga si pe Dumitru Dragomir sa i se alature, dar ca acesta nu a vrut sa paraseasca PRM si sa il tradeze pe Corneliu Vadim Tudor. Seful PNG impune criterii dure de inscriere in partidul sau. Cine se va înscrie în aceasta formatiune o va face din patriotism si trebuie sa-si dedice viata tarii. Vreau sa trezesc patriotismul românilor, despre care cred ca nu a murit înca. Nu cred ca elita româneasca a disparut, a declarat patronul Stelei.

--------------------
Excuse me! Can u direct me to the direction of the eggs so I can locate them and purchase them and take them home with me so I can eat them on a nutritious breakfast today...and maybe tomorrow
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
MojoJojo
post 7 Jan 2004, 11:31
Post #2

Membru

unde am ajuns....rad si curcile de noi. Daca iese Becali presedinde cred ca-l va desemna premier pe Vanghelie, care este.....asta tandem si super atu pentru o integrare lina in UE.
Apropos, Becali se lauda c-ar avea o avere de vreo 350 milioane coco; se stie ca nu prea a platit prea multe impozite la viata lui. Iata cum justifica el acest lucru: "averea am primit-o de la Dumnezeu si, se stie, cand Dumnezeu iti da ceva nu prea obisnuieste sa taie chitanta" - (mare evazionist si Dumnezeu asta) asa ca el cum sa plateasca impozit!!!

--------------------
Excuse me! Can u direct me to the direction of the eggs so I can locate them and purchase them and take them home with me so I can eat them on a nutritious breakfast today...and maybe tomorrow
+
FLEX
post 7 Jan 2004, 11:39
Post #3

Membru autentic

From: Bucuresti

Q.E.D. Mare pisicher G.B.!

--------------------
Daewoo Matiz Fiat 600D
"Inainte de a cumpara sau utiliza un produs cititi cu atentie instructiunile de utilizare"
+
MojoJojo
post 7 Jan 2004, 11:40
Post #4

Membru

fanfaron curat, curat murdar

--------------------
+
alex
post 7 Jan 2004, 11:45
Post #5

Membru autentic

Group: Admin

Fugiti fratilor din tara asta. Fugiti cat mai puteti !!!

--------------------
N/A N/A N/A
snafu
+
asarban
post 7 Jan 2004, 11:46
Post #6

Membru autentic

Group: Banned

Iar sloganul lui in campanie va fi: votati-ma ca altfel va bat!
Semnul electoral : OILE!
Nu mai votati ca oile..votati OILE

S-ar putea sa prinda!
Pai ia stati sa va ganditi:
e incult ca 90% din romani
e violent ca 90% din romani
e microbist ca 90% din romani
fumeaza si bea ca 90% din romani
e bogat cat 90% din romani!
nu plateste impozite ca 90% dintre romani!

e dintre noi e pentru noi

--------------------
Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
+
MojoJojo
post 7 Jan 2004, 11:47
Post #7

Membru

tocmai am facut un topic nou pe tema asta...fugiti in SUA

--------------------
+
MojoJojo
post 7 Jan 2004, 11:54
Post #8

Membru

daca te-ar auzi te angajeaza director de campanie

--------------------
+
MojoJojo
post 7 Jan 2004, 12:10
Post #9

Membru

E absolut normal ca Gigi Becali sa nutreasca ambitii politice: el a inteles ca acolo, pe "sticla", se fac si se desfac jocurile. Toate jocurile, si mai ales cele politice.

Se pare ca audienta a atins cote ridicate la emisiunea de saptamina trecuta, cind Emil Hurezeanu l-a avut ca invitat pe Gigi Becali. Presupun ca motivatiile telespectatorilor au fost diferite. In ce ma priveste, am urmarit fascinat (o fascinatie care mergea uneori pina la stupoare) prestatia patronului Stelei, intr-o emisiune pe care Emil Hurezeanu a intitulat-o "Romania mea", dar care ar fi trebuit mai curind sa se numeasca "Romania noastra". Insasi simpla prezenta a personajului alaturi de Emil Hurezeanu e simptomatica in acest sens. Sigur, animatorul emisiunii avea in permanenta o privire in acelasi timp uimita si ironica, iar intrebarile sale erau puse in asa fel incit sa-l faca pe Becali sa se simta in largul lui si sa se destainuiasca fara reticente. Spectacolul a fost pe masura. Personajul ce evolua dezinvolt in fata noastra, in interioare somptuoase ori la volanul limuzinei de lux, era o uluitoare combinatie de sef de gasca balcanica si capetenie mafiota, desprinsa parca dintr-un film al lui Copolla. Becali a insistat asupra faptului ca el nu crede decit in valorile fundamentale, in primul rind familia si religia. Si-a angajat rudele la ferma, la clubul "Steaua", il asteptau cu totii, respectuos, grupuri-grupuri, nu prea pareau ca se omoara cu munca, dar erau acolo, la datorie ("Becali are cu siguranta, astazi, mai multe rubedenii decit oi", comenta acid Academia Catavencu). Poti sa-i reprosezi omului ca are grija de unchi, veri si nepoti, si ca nu-i uita nici pe prietenii adevarati? Credinta in Dumnezeu, iarasi, cit incape. A ridicat o biserica inainte de a-si construi palatul, va mai ctitori altele, in definitiv e un mod de a arata ca are o relatie directa cu divinitatea. "Sinteti smerit sau trufas?", l-a intrebat Hurezeanu, incercind sa-l atraga in zonele mai subtile ale moralei crestine. Becali s-a ferit mai intii sa dea un raspuns transant, apoi a admis ca, intr-adevar, atunci cind cineva ii da o palma el nu intoarce celalalt obraz, ci raspunde cu un pumn. De aici, probabil, si interesul sau pentru politica. Becali a adaugat ca a inceput sa se gindeasca serios sa intre in viata politica atunci cind si-a dat seama ca marea majoritate a politicienilor nu sint mai destepti ca el (ceea ce, daca ne uitam la buna parte dintre parlamentari, e adevarat). Desteptaciunea lui Becali e una sanatoasa, naturala si nu s-a pervertit prin cine stie ce rafinamente livresti. Omul a recunoscut, sincer, ca nu citeste, ca nu rezista, daca are o carte in mina, mai mult de doua-trei pagini. In schimb - iar asta a spus-o insistent, cu o mindrie in mod indubitabil autentica - el gindeste. De fapt, a adaugat (adoptind acum un ton jumatate serios, jumatate glumet), "eu nu muncesc, eu gindesc". Iata ce neasteptata rasturnare de situatie: in 1990 se urla din rarunchi lozinca "Noi muncim, nu gindim!", prin care se dadea de stire intelectualilor sterili si infatuati sa stea in banca lor si sa tina "ciocu' mic", treisprezece ani mai tirziu, Gigi Becali reabiliteaza activitatea intelectuala si demonstreaza ca a gindi inseamna munca, si inca una aducatoare de bani multi.
Cum a reusit totusi, ma intrebam la inceput, Becali sa ajunga invitat la emisiunea lui Hurezeanu, unde se perinda, indeobste, cu totul alta lume? Statutul lui de om bogat nu e citusi de putin o explicatie: sint multi inbogatiti in Romania si parte dintre ei prefera discretia sau chiar anonimatul. Gigi Becali, in schimb, a devenit o persoana publica, si asta datorita fotbalului si omniprezentei pe scena mediatica. Una o determina si o intretine pe cealalta. Fotbalul ocupa in viata Romaniei de astazi un spatiu considerabil, atit de disproportionat (nu in ultimul rind fata de ce se intimpla efectiv pe stadioane), incit te intrebi daca nu sint intr-adevar corecte teoriile care sustin ca fotbalul serveste la timpizarea si anestezierea populatiei. Presedinte de club (si ce birou "si-a tras", intr-un hotel de cinci stele!), Becali s-a metamorfozat, brusc, intr-o personalitate, ale carei vorbe sint reproduse de toate ziarele si de toate canalele de televiziune. Notorietatea lui nu mai e ipotetica, intrucit e legitimata de mass-media. E absolut normal ca Gigi Becali sa nutreasca ambitii politice: el a inteles ca acolo, pe "sticla", se fac si se desfac jocurile. Toate jocurile, si mai ales cele politice.
Alexandru CALINESCU

--------------------
+
MojoJojo
post 7 Jan 2004, 12:37
Post #10

Membru

Statutul Partidului Noua Generatie

Forma rectificată de MM Stoica după dictarea lui Gigi Becali

1. Membru al partidului poate deveni oricare cetățean român, care nu are însă contract cu ISM, Becali&Popescu sau orice alt nume ulterior va primi firma de impresariat a verilor lui Gigi.

2. Campania electorală va fi condusă tactic de Victor Pițurcă, pentru că Mircea Lucescu a preferat statutul de consilier de campanie în țări unde alegerile sînt o chestiune serioasă.

3. De spoturile partidului se va ocupa Malonga Parfait, după un scenariu de Cristian Tudor Popescu.

4. Ședințele de recrutare a noilor membri, conduse de președintele partidului, Gigi Becali, vor avea loc la cafeneaua Nova Brasilia sau în parcarea stadionului Dinamo.

5. Partidul a pregătit un corp de 15.000 de specialiști, nepoți și oameni de la Ligă pentru a prelua puterea.

6. După ce alegerile vor fi cîștigate, locurile din Parlament vor fi împărțite săracilor, primul dintre aceștia urmînd să fie Ioan Becali, fost procurator FIFA, fost președinte la Rapid, fost om liber.

--------------------
+
MojoJojo
post 7 Jan 2004, 12:45
Post #11

Membru

hai ca tot are legatura:
Săptămînalul "Academia Cațavencu" a publicat în ultimul număr topul celor mai tîmpite declarații ale oamenilor politici, care au fost găzduite în cursul anului 2003 în rubrica "Bula demnitarului". Șeful LPF, Dumitru Dragomir, este prezent la categoriile "Emil Bobu" și "D'ale lui Mitică", el fiind deputat PRM.

Categoria "Emil Bobu"

"Mi se spune Corleone pentru că sînt un om drept și dîrz"

"Cel care a dat numele stadionului «Lia Manoliu» nu a fost întreg la minte. Cum poți să zici că joci pe Lia Manoliu care, săraca, a murit? Nici denumirea de «23 August» nu e bună, deși pe vremea comuniștilor se trăia mai bine"

Categoria "D'ale lui Mitică"

"Dom'le, eu muncesc 24 de ore pe zi, uneori chiar și noaptea"

"Dacă nu aș fi existat, trebuia să mă creeze cineva"

"Ar trebui să fiu declarat erou al Revoluției, pentru că m-au arestat și apoi mi-au dat drumul"

"Am ajuns la o vîrstă la care îmi dau seama că trebuie să fiu cinstit"

--------------------
+
MojoJojo
post 7 Jan 2004, 12:52
Post #12

Membru

Presedintele Gigi deja are relatii internationale:

Estimado senor Gigi,
în mesajul meu trecut mă refeream la o colaborare posibilă între Real Madrid și Steaua București. Întrucît nu am fost foarte explicit atunci, iată la ce mă gîndeam. Avem nevoie de cîțiva specialiști în aranjarea gazonului, care să știe drenarea cu buretele sau cum să stoarcă o pătură. Ne-ar mai trebui și niște jucători înalți și solizi, buni la finalizare. Îi vreau pe Florentin Dumitru și Pompiliu Stoica, unul în cîrca celuilalt, și pe Oprița, care am înțeles că simte golul ca nimeni altul. Altfel, Rădoi a ajuns cu bine. Ți-i trimit la schimb pe Beckham, Ronaldo, Figo, Zidane și Roberto Carlos. Dacă mai trebuie, nu ezita să-mi scrii.

P. S. Te superi dacă supranumesc Realul "Steaua București a Spaniei"?
Semnat: Florentino Perez, președinte la Real Madrid

--------------------
+
MojoJojo
post 7 Jan 2004, 13:13
Post #13

Membru

"Sîmbătă, la ora 12:00, va avea loc la Marriott ședința Consiliului Național al Partidului Noua Generație. Atunci voi fi ales președinte și voi începe un nou drum în viață: politica". Gigi Becali a anunțat ieri la prînz formațiunea din fruntea căreia speră să prindă la sfîrșitul acestui an un loc de deputat. "Iubesc această nație, inima mea bate pentru țara românească, prin venele mele se simte patriotismul. Visez ca în acest partid să atrag energiile și caracterele care au mai rămas în țară", a continuat finanțatorul Stelei.

Gigi Becali a făcut ieri dimineață prima vizită la sediul PNG: "Le-am spus celor de acolo că pot merge cu mine la drum numai dacă fac politică de dragul țării, nu de dragul propriilor interese. Trebuie să-și dedice viața României". Recunoaște că nu pune mare preț pe vorbe și doctrine. La întrebarea "Ce orientare va avea partidul?" răspunde tot cu o întrebare: "Dar celelalte partide de pînă acum ce orientare au avut? Stînga, dreapta, centru, totul a fost numai pe hîrtie, doar teoretic. Eu spun atît: Partidul Noua Generație va avea o doctrină creștină, va fi un partid popular".

Becali (45 de ani) a ordonat și importanța celor două preocupări ale sale în 2004: "Fotbalul va trece acum pe planul doi, dar nu voi renunța niciodată la el. Oricum, n-aș vrea să reușesc în politică așa cum am reușit în fotbal. Doream altceva, dar mi-am dat seama că e greu în fotbal". Toată conducerea administrativă a Stelei, în frunte cu MM Stoica, se va înscrie în PNG. Patronul clubului va propune și jucătorilor să devină membri de partid! "Or să mai fie și alte surprize, nume grele, vedete", a promis Becali.

27 de mii de voturi a obținut PNG la alegerile parlamentare din 2000, adică 0,25 % din total

15 la sută din sufragii speră să obțină Gigi Becali cu partidul său la scrutinul de la sfîrșitul acestui an

560 de mii este cifra aproximativă a voturilor de care are nevoie PNG pentru a intra în Parlament

"PNG are șanse zero de a intra în Parlament! E un fel de glumă amestecată cu iluzii. Gigi Becali va cheltui bani, va face cîteva conferințe de presă, apoi totul va dispărea ca un fum"
Stelian Tănase, analist politic

"Viitorul acestui partid e discutabil, pentru că angrenarea lui Becali în politică vine cam tîrziu. E ca și cînd o echipă de județ ar trebui să intre pînă la toamnă în primele zece din Divizia A. Dacă se va adopta votul uninominal, Becali ar avea șanse mai multe"
Cristian Pîrvulescu, președintele Asociației Pro Democrația

Fum de țigară și vise de Parlament

Sediul PNG e feliat pe două etaje, 4 și 5, într-o clădire de pe Lipscani, în centrul vechi al Bucureștiului. Semnele schimbării se văd din stradă. Portarul străjuiește ușa blocului cu un fular roș-albastru agățat de gît. "Mi l-a dat MM Stoica dimineață, cînd a venit cu domnul Becali aici!".

Liftul strîmt și cenușiu zgîlțîie a defect pînă sus. La 4, într-o încăpere care aduce a sală de ședințe, cîteva persoane își fac de lucru prin fumul gros de țigară. Par agitați de idee că partidul a înviat și peste un an unii dintre ei ar putea fi parlamentari. Pe un perete e lipită o hartă a României, iar în punctul ce desemnează Bucureștiul e înfipt un steguleț cu sigla PNG: o inimă roșie în interiorul căreia se află un porumbel alb cu o creangă de măslin în cioc. "Tinerețe, pace, prosperitate", explică imediat semnificația celor trei elemente un tip îmbrăcat într-un costum verzui. "Sînt Nicolae Trache, președintele Consiliului Național al partidului".

Creionează în cîteva secunde trecutul PNG: "Ne-am înființat pe 24 ianuarie 2000, avem 30.000 de membri și o orientare de centru-dreapta. În 2000, Viorel Lis a fost președinte pentru cîteva luni. Luni am absorbit filiala București a Partidului Pensionarilor. Avem 4 consilieri în Consiliul General al Capitalei și un primar la Slănic-Prahova".

În încăpere intră președintele executiv al PNG, Ion Olteanu. Arată de la primul pas cine-i șeful: "Mă, ce e fumul ăsta aici? Mai lăsați țigările alea!". Se întoarce apoi spre ziariști: "I-am propus lui Gigi Becali încă de acum doi ani să vină la noi. Abia acum l-am convins. Aveam nevoie de ajutorul lui spiritual, financiar și de imagine. Sînt sigur că vom depăși pragul electoral de 5 la sută!". Nările i se umflă de parcă ar simți deja mirosul Parlamentului. Și-a găsit om cu charismă și simte nevoia să-l protejeze: "Gigi e exact ceea ce căutam. Scrieți frumos de el, că merită!".

--------------------
+
MariusI
post 7 Jan 2004, 13:23
Post #14

Membru autentic

Fratilor, l-am vazut aseara la stiri, live ! Omu' e varza, nu e in stare sa lege 2 cuvinte cu inteles !! Nu stie ce-i aia doctrina, ce e ala electorat tinta, nu stie NIMIC. El doar a cumparat partidul 'de-a gata' si se asteapta sa ajunga in Senat (ca a auzit el ca senatul o sa aiba putere mai mare ca Parlamentul).
Era sa cad din scaun cand ma uitam la specimenul asta..si din pacate e reprezentativ sad.gif

--------------------
Solenza Scala
Dixit.
+
MojoJojo
post 7 Jan 2004, 13:45
Post #15

Membru

Partidul Berbecilor

Politica romaneasca se procopseste cu inca un mascarici! Patronul FC Steaua, Gigi Becali, a anuntat, ieri, ca va fi numit presedintele Partidului Noua Generatie. Tragi-comicul eveniment ar urma sa aiba loc la Hotelul Marriott, in cadrul Consiliului National al Partidului Noua Generatie, jucaria fostului primar al Capitalei, Viorel Lis. (Dan Tapalaga)
Culmea ironiei, Gigi Becali a ajuns sa vorbeasca despre viitoarea doctrina politica a PNG: Acest partid are deja o temelie si m-am hotarit sa-l construiesc mai departe. Eu voi fi comandantul suprem. Doctrina sa este una crestina, iar cind spui crestin spui toate lucrurile bune. Discursul cu care Gigi Becali isi face intrarea in politica il apropie de Vadim Tudor: Vreau sa-l contruiesc (n.r. - partidul) pentru ca iubesc tara si aceasta natie si as vrea sa atrag in partid toate energiile si caracterele care au mai ramas in aceasta tara. Si urmeaza apoi o adinca cugetare politica: La politica ai forta daca oamenii te voteaza. Gigi Becali copiaza aproape virgula cu virgula sloganele populiste si demagogia care nu puteau fi intilnite, pina mai ieri, decit la PRM: Cine se va inscrie in aceasta formatiune o va face din patriotism si trebuie sa-si dedice viata tarii. Vreau sa trezesc patriotismul romanilor, despre care cred ca nu a murit inca. Nu cred ca elita romaneasca a murit inca! . E deja prea mult: latifundiarul din Pipera, oierul Gigi, nu doar ca are ambitii politice, dar are tupeul sa emita consideratii despre elita romaneasca...
Becali sustine ca in urma cu doi ani ar fi fost contactat de reprezentantii Partidului Noua Generatie pentru a prelua conducerea. Povestea frizeaza ridicolul. Becali relateaza cum tocmai se pregatea se stringa adeziuni pentru a face un nou partid, insa Dumnezeu a vrut ca Olteanu, care e si consilier la primarie si actualul sef la PNG, sa vina la biroul sau ca sa il roage din nou sa devina presedintele acestui partid. Ambitiile sale si declaratiile cu care isi face intrarea in politica fac din Gigi Becali o caricatura patetica: Atuurile mele politice vor fi: imaginea, numele meu, inima si sufletul care bat pentru tara, patriotismul si nationalismul care imi curg prin vene... Nu voi candida decit la ce stiu ca sint capabil. La presedintie, daca nu pot, nu ma bag. Nu sint tentat nici de primarie, ci doar de parlament.

Cine se va inscrie in aceasta formatiune o va face din patriotism si trebuie sa-si dedice viata tarii. Vreau sa trezesc patriotismul romanilor, despre care cred ca nu a murit inca. Nu cred ca elita romaneasca a murit inca!

--------------------
+
MojoJojo
post 7 Jan 2004, 13:48
Post #16

Membru

Dinescu: Fiecare tara are oamenii politici pe care ii merita

Mircea Dinescu este de parere ca intrarea in politica a unui om care face deliciul tribunelor la fotbal da masura clasei politice romanesti. Sigur ca pe linga Mischie sau Bebe Ivanovici, Gigi Becali e un soi de Mozart dar, pe de alta parte, e un fel de risu-plinsu ca la romani. Fiecare tara are oamenii politici pe care ii merita, a adaugat Dinescu. In opinia sa, pentru aceasta stare de lucruri responsabila este societatea civila care nu a scos la iveala oameni de valoare. Daca tine un asemenea mod de a face politica, e vina noastra, e vina societatii civile. Dupa 13 ani de capitalism, Gigi Becali ajunge lider de partid in timp ce intelectualitatea romaneasca bijbiie in patru labe si n-are voci de care sa tina seama populatia, a concluzionat Mircea Dinescu. Potrivit lui Dinescu, PSD si PRM sint cele doua partide care ar trebui sa se teama de intrarea in politica a lui Gigi Becali in fruntea Partidului Noua Generatie. Un asemenea partid o sa submineze PSD, o sa-i traga presul de sub picioare. Tribunele, care, cu siguranta, nu voteaza cu liberalii, formate din oameni din popor care se lasau pacaliti de PSD, ar putea sa fie fascinate de prestatia lui Becali. S-ar putea sa-l clatine si pe Vadim Tudor, ceea ce n-ar fi un lucru rau, a explicat Dinescu

--------------------
+
MojoJojo
post 7 Jan 2004, 13:54
Post #17

Membru

PNG si-a cautat candidati prin mica publicitate

Partidul pe care-l va conduce Gigi Becali este practic inexistent in sfera politica, el neavind nici macar 1a din optiunile de vot. Partidul Noua Generatie a aparut la inceputul anului 2000 si a fost infiintat de fostul taranist Viorel Lis, care trecea atunci printr-un scandal matrimonial. Ca insemn electoral, acest partid avea o inima. Lis a renuntat la partid dupa citeva luni, in noiembrie 2000. De doua ori in istoria sa partidul lui Lis a apelat la metoda anuntului la mica publicitate pentru a cauta candidati la alegerile locale, si in 2000 si in 2003. (A.M.)

Are un fizic care il ajuta

Ion Olteanu - cel care i-a oferit partidul lui Gigi Becali si presedinte executiv al Partidului Noua Generatie - nu stie cite clase are viitorul sau partener de partid si nici ce pregatire profesionala pentru ca nu are importanta. Avantajul pe care il are Becali in viziunea lui Olteanu este ca stie sa faca scandal. Indiferent de cite acuzatii de coruptie au planat asupra patronului de la Steaua, Olteanu a explicat ca l-a ales pe Becali pentru ca nu este corupt si are un fizic care il ajuta. Presedintele executiv al PNG nu a vrut sa spuna citi bani a dat Becali pentru a deveni presedinte. Cum adica sa spun citi bani? O sa vina cu un anumit aport dupa ce o sa fie presedinte (n.r. - al PNG). O sa contribuie sa sprijine filialele... cu benzina, ca sa merga in teren, a declarat Olteanu. (A.M.)

Un papusar gen Hrebenciuc putea gindi o asemenea miscare

Vicepresedintele PD, Radu Berceanu, a ramas perplex in momentul in care a aflat ca va imparti scena politica cu Gigi Becali. Eu credeam ca e o gluma de-a lui. Nu credeam ca o sa se intimple. Acest lucru e foarte trist. Daca oameni de calibrul asta ajung sa conduca niste destine (desi e o utopie), poti sa ai frisoane.
Daca un astfel de personaj a intrat in politica, sperantele noastre ca lucrurile sa se indrepte in tara asta sint cam indepartate. Intrebat daca Becali a aparut din senin in politica sau plasat cu buna stiinta de cineva pe scena politica, Berceanu a declarat: Sint citiva papusari care tin sforile pe scena politica din Romania. Unul din ei e Viorel Hrebenciuc. El s-ar putea sa fi gindit o ecuatie politica prin care introducerea lui Becali in teren sa aduca avantaje PSD-ului, partidului sau. Un papusar gen Hrebenciuc putea gindi o asemenea miscare. In opinia lui Berceanu, Becali ar putea aduce beneficii PSD-ului. El (n.r. - Becali) e pe o zona care poate atrage un anumit numar de voturi de la PRM. Poate sa bulverseze scena politica prin comportament. Poate fi asmutit impotriva unora sau a altora. Poate fi folosit si minuit oricind.
Unii oameni politici vor fi preocupati sa-i dea replici lui Becali in loc sa se preocupe de lucrurile cu adevarat importante, a prevazut liderul PD.

--------------------
+
FLEX
post 7 Jan 2004, 14:06
Post #18

Membru autentic

NU, NU ESTE REPREZENTATIV! ESTE UN CENTRU GRAVITATIONAL!
In 'La Medeleni" era prezentat un fenomen in mediul scolar: copii cu personalitate mai atenuata se stringeau in jurul unuia cu personalitate puternica, dominanta, cel cu aptitudini de lider. Fenomenul e usor de gasit si acum, grupuri de oameni cu personalitate imatura, incomplet formata, atrofiata se string spontan in jurul unuia cu personalitate puternica; asa cum dpdv economic RO se afla in faza acumularii brute de capital, dpdv al formarii constiintei civice, sociale, politice ne aflam in faza copilariei: coagularea maselor in jurul OAMENILOR, nu in jurul IDEILOR; de aici si teza lui nea` Nelu cu "despotul luminat".
GB este expresia finala a acestui tip de comportament social: seful de gasca de "dupa blocuri" ajuns lider politic prin centripetarea oamenilor in sfera lui gravitationala, care creste pe masura ce din ce in ce mai multi isi gasesc in el calauza.
Pe undeva, cred ca intrarea lui pe scena politica e un lucru bun in conditiile actuale, eu cred ca el va atrage din electoratul CVT-ului, care mi se pare mult mai periculos, fiindca pe linga forta personalitatii are si DOCTRINA si inca una neplacuta rau de tot; un delir politic oarecum "intelectual" se va confrunta cu un altfel de discurs, care vorbeste despre lucruri simple cu cuvinte simple.
Chiar daca e regretabila, ascensiunea acestui personaj pe scena publica nu va provoca cutremure si frisoane ci doar o cursa de atragere a lui in sfera marilor jucatori sau tolerarea lui, e o foarte convenabila supapa pentru diminuarea presiunii sociale.

--------------------
Daewoo Matiz Fiat 600D
"Inainte de a cumpara sau utiliza un produs cititi cu atentie instructiunile de utilizare"
+
MariusI
post 7 Jan 2004, 14:29
Post #19

Membru autentic

Stati linistiti, ca n-o sa-l voteze nimeni. Cu exceptia, poate, a cunoscutilor si rudelor si eventual a catorva fotbalisti. Pentru ca un partid sa fie tras in sus de un singur om, omul ala trebuie sa fie charismatic, vezi CV Tudor sau Petre Roman. Insa nu e cazul cu Becali. El nu are nimic despre care sa vorbeasca, iar un simplu talk-show cu oricare lider de partid l-ar face de n-ar mai iesi din casa o luna. Socoteala lui a fost, dupa cum a zis cineva mai sus, banu'. "Uite ba, ai dracu astia cum fura si nu le face nimeni nimic. Pai ce, io-s mai prost ca ei ? Daca a putut un handicapat ca xxx sa ajunga primar, pot si io sa ajung deputat"...cam asta cred ca e linia lui de partid.

Problema e ca de fapt astea sunt liniile directoare in general la noi in politica, numai ca becali a fost singurul suficient de primitiv ca sa fie evidente chestiile astea. Ceilalti sunt mai versati in limbajul de lemn...

--------------------
Solenza Scala
Dixit.
+
MojoJojo
post 7 Jan 2004, 14:34
Post #20

Membru

Noua generatie de analfabeti si patrioti

Ceea ce parea posibil s-a si intimplat. Daca nimeni nu le-a spus lui Dinel Staicu, lui Gigi Netoiu, lui Dumitru Dragomir sau lui Gigi Becali ceea ce li se spunea unora inca din antichitate (cizmarule, nu mai sus decit sandaua!), ei ce sa faca? Au fost adulati pe stadioane? Au fost purtati ca Sfintele Moaste pe la televiziuni? Cind apar ei pe undeva nu se inghesuie toti ziaristii neterminati ca sa le soarba cuvintele? Nu am ajuns in situatia de a masura si audienta lui Gigi Becali? Cind vorbeste el, poporul nu se buluceste pe telecomanda pentru a-i sorbi cuvintele desi, daca le iei la puricat, ramii cu nimic, ca dintr-o papadie cu puful spulberat? A venit cineva sa-i ia pe Gigi Becali si Mitica Dragomir la gramatica? A dat vreun semn de curiozitate macar un functionar al statului roman dupa ce Becali Gigi a zis ca are avere mult mai mare decit scrie in clasamente? Si cind a fost intrebat de impozitele platite, n-a zis el, cu nepasarea acelei table sterse cu buretele: ce impozite? Ei bine, daca Dumitru Dragomir, dupa ce a trecut si prin blaturile din comunism si prin puscarie, acum a reusit sa ridice pretentii de cetatean onorabil (miine se va crede si imaculat), daca Adrian Paunescu, dupa ce a fost scuipat de populatie la Intercontinental in decembrie 1989, acum e parlamentar si da lectii de patriotism de pe bancile parlamentului (si pot continua seria exemplelor pe pagini intregi), atunci Gigi Becali de ce nu si-ar dori si el o astfel de miere publica? Ce, e mai destept Dumitru Dragomir decit el? E mai bogat sau mai patriot Adrian Paunescu? In fond, a veni de la oi din Pipera e mai onorabil decit sa vii de la echipa de fotbal Victoria si de la puscarie. E chiar mai stimabil sa vii de la capre si berbeci decit de sub ploaia de scuipati abatuta peste Adrian Paunescu. Ce daca Gigi Becali e mai sarac cu duhul si nu intelege o iota din legi si din reguli democratice? Altii, care taie si spinzura, e mai breji?
Brambureala totala din societatea romaneasca, lipsa de modele, de reguli lasa cimp deschis unei ambitii firesti. Gigi Becali vrea si el sa conduca tara. La citi imbecili, inculti si hoti se invirt pe scena, el de ce sa nu vrea in parlament? Ce conteaza ca Gigi Becali zice ca "sint hotarit deja sa fac un partid nou", si peste citeva propozitii tot el spune "sau s-ar putea sa fie un partid care este deja construit". Ce conteaza ca uita de la mina pina la gura, ca nu stie care e diferenta intre secretar general si cenzor? Gigi Becali spune cu nonsalanta ca la partidul sau el va fi "comandant suprem". Si nimeni in Romania nu-i mai poate spune, ba, esti prost, du-te si te culca! Comandantul suprem era Ceausescu. Si or mai fi fost si Hitler, Stalin si altii de-alde astia! La confuziile grosolane, la amenintarile cu bataia pe care oierul le-a lansat in disputa televizata cu Viorel Catarama, la semnele de paranoia date, de ce nu s-ar vedea si Gigi Becali in parlament? Sa dea atitea hirtii de cinci sute de mii cit e si numarul de la scaunul pe care sta.
Dupa ce multe dintre valorile Romaniei au fost impinse in troaca de porci si terfelite sistematic, tara a cam ramas fara anticorpi. Si Gigi Becali se socoate indreptatit la un scaun mai important. Cei mai multi rid, fara sa-si dea seama ca aceasta circoteca se poate extinde. Cel care astazi zice 'se va tine loc" "sa iau o mica arma din arma parlamentului", "la partid eu voi fi comandantul suprem", chiar daca reprezinta noua generatie de analfabeti, poate sa ajunga pe cai mari si sa dea tonul in Romania. Astfel de aberatii s-au mai vazut si la noi, si aiurea. Asa ca, in loc sa ridem si sa ne batem joc de Gigi Becali, mai bine l-am lua in serios si am incerca sa umblam la radacina raului.

--------------------
+
fion98
post 7 Jan 2004, 14:54
Post #21

Membru autentic

mai dar activ esti smile.gif

azi (ca tot nu am avut de lucru si am stat pe forum) numai de tine dau wink.gif ....

--------------------
Dacia LOGAN - IL-xx-DIO
--
+
MojoJojo
post 7 Jan 2004, 14:55
Post #22

Membru

stai ca mai vine!!!!!!!! 8)

--------------------
+
MojoJojo
post 7 Jan 2004, 15:00
Post #23

Membru

Gigi Becali, principalul finantator al echipei de fotbal Steaua Bucuresti, a fost la un pas sa-l bata pe Mugur Mihaescu, component al grupului umoristic Vacanta Mare. Incidentul s-a petrecut duminica seara, cind cei doi s-au intilnit pe unul dintre culoarele de la tribuna oficiala a arenei din Ghencea, la meciul de fotbal Steaua - FCM Bacau (3-0), contind pentru etapa a sasea a Diviziei A. Buna seara, i s-a adresat Mugur latifundiarului din Pipera, moment in care Gigi Becali a inceput sa injure ca la usa cortului.

O aschimodie de om, cu fata de drogat
Martori oculari sustin ca nici Garcea nu s-a lasat mai prejos si l-a injurat pe proprietarul de paminturi, moment in care au intervenit cei aflati in preajma. Finantatorul Stelei si-a adus aminte ca a fost ironizat
intr-una dintre emisiunile grupului Vacanta Mare. Nu-i permit avortonului aluia sa-si bata joc de mine. M-a imbracat in cioban, care avea caciula si scuipa... Ma parodia. Si-acum vine la loja si are tupeul
sa-mi spuna buna seara. Pleaca-n p.... ma-tii de-aici!, i-am zis. Cine e el? Pe ce se bazeaza el cind jigneste lumea? N-am ce sa vorbesc cu el, l-a acuzat ieri Gigi pe actor. Injur pe cine vreau eu si bat pe cine vreau eu. Nu va intereseaza pe voi ce fac. Nu sint obligat sa va dau raport, a spus Becali, pe un ton rastit. L-am zarit si la meciul cu Dinamo, insa nu ne-am intersectat. Sta la loja firmei Alexandrion, fiindca ei sint unii dintre sponsori. Garcea asta e o aschimodie de om si are o fata de drogat. Daca ii dau juma de palma... Un cac..., o zdreanta de actor... Nu ma impac cu zdreanta aia, a rabufnit Gigi Becali.

Mihaescu: ;Ma cauta prin parcare sa ma bata
Spre deosebire de latifundiar, Mugur Mihaescu a reactionat ieri calm. Nu inteleg de ce domnul Gigi Becali s-a comportat in acest fel. Inclin sa cred ca reactia sa a fost generata de o dezinformare. In emisiunile noastre, domnul Gigi Becali n-a fost prezent decit o singura data. Colegul meu, Radu Pietreanu, s-a costumat intr-un tenor si am cintat impreuna: Gigi Becali si Piturca au transformat fotbalul in turca!. Atit. O simpla parodie. Erau lucruri care, la acea vreme, se regaseau pe prima pagina a ziarelor, cind Steaua mergea prost. Probabil, domnul Becali a fost informat de cineva care ne vrea raul. Dar, daca asa stie dumnealui sa se comporte, este alta treaba. M-a injurat, m-a amenintat ca sintem vecini (n.r. - in cartierul Baneasa-Pipera) si ca n-o sa mai dorm. Sa fiu atent pe unde merg. Eu nu am casa acolo, Radu avea. Apoi, dupa incident, am aflat ca ma cauta prin parcare sa ma bata. Eu n-am sa raspund niciodata la asemenea manifestari. Eu gindesc cu capul, nu cu pumnii. Acolo unde incepe forta, umanul dispare. Revin insa si spun ca a fost indus in eroare. Eu si colegii mei ne manifestam disponibilitatea de a-i arata domnului Becali inregistrarile cu emisiunile noastre. Sa-i transmiteti ca nu sint suparat pe dinsul si nici nu pun la inima astfel de lucruri, a spus cel care ii da viata, pe micile ecrane, Leanei.

Lista lui Gigi duru
Gigi Becali, principalul finantator al echipei de fotbal Steaua, nu este la prima abatere de acest gen. De-a lungul timpului, latifundiarul din Pipera a agresat fizic sau verbal mai multe persoane despre care se spunea ca l-au jignit: congolezul Malonga Parfait (prezentatorul emisiunii Fotbal la Maxx), Cristian Tudor Popescu (redactorul-sef al ziarului Adevarul), Cornel Dinu (managerul general de la FC Dinamo), Vasile Siman (presedintele de la Sportul Studentesc), arbitrul-asistent Tudor Constantinescu si, cel mai recent, impresarul Marcel Puscas.

--------------------
+
fion98
post 7 Jan 2004, 15:25
Post #24

Membru autentic

desi nu recunosti vad ca esti fan JIJI BECALI, ca altfel de unde atatea informatii intr-un timp atat de scurt

wink.gif

--------------------
Dacia LOGAN - IL-xx-DIO
--
+
MojoJojo
post 7 Jan 2004, 15:43
Post #25

Membru

nu recunosc decat in fata Marii Adunari Nationale smile.gif

informatie = net

--------------------
+
BX_master
post 7 Jan 2004, 16:00
Post #26

Membru incepator

From: Lyon-FR

Salut si la multi ani!
Despre Gigi Becali si partidul lui populist eu zic ca e manevra PSD-ului. Manevra a reusit si prin Franta in sensul ca pe vremea guvernarii de stinga, partide populiste de dreapta au fost tolerate si alimentate cu fonduri. Scopul era ca sa suga un numar suficient de voturi de la liberali si de la partidele moderate de dreapta astfel incit acestea sa nu poata obtine majoritate si rasturna guvernul de stinga. In cazul nostru partidul asta al lui Becali va suge voturi de la PD-PNL ca sa nu puna in primejdie suprematia PSD si sa nu poata emite pretentii la un guvern de coalitie si de la PRM care, nu conteaza din ce unghi privim, e ideal sa obtina cit mai putine voturi. PNG-ul va stringe votul celor plictisiti de eternele oferte politice de pe la noi si care gindesc simplu si vor sa traiasca mai bine intr-o Romanie simpla ca un meci de fotbal, dar nu au nici o pila prin baroniada locala a PSD. Oricum masura mi se pare destul de fina si cred ca nu e vorba de mintea lui Hrebenciuc care oricum e un timpit (intelectual vorbind), ci de firmele israeliene care sunt angajate pe bani grei pentru a pregati campania. Din pdv politic imi place cum se lucreaza, pacat ca tara nu beneficiaza de masuri economice si sociale la fel de elegante. Cine crede ca in Romania functia politica nu e o afacere, se inseala. Oamenii au prins gustul puterii si baga oriciti bani numai sa ramina acolo sus, pentru ca oricum se scot in urmatorul mandat pe spinarea noastra. Eu unul as vrea sa fiu in locul lor si sa iau procent la toate afacerile din judet sau la toate vamile, nu sunt un patriot, deci oricum nu ma pot inscrie in PNG! smile.gif

--------------------
We tried to assemble a useful collection of tips and ideas to help our fellow Citroënthusiasts to get the most out of their cars while keeping the dreaded repair costs at bay.
+
MojoJojo
post 7 Jan 2004, 16:03
Post #27

Membru

Noapte imprevizibila
Ora 22,00. Telespectatorul roman intra în febra talk-show-urilor. Este o noapte linistita. Noapte de luni, dupa un week-end fara arestari de pagina întai. La Antena 1, o surpriza: Marius Tuca îl are invitat pe Cristian Tudor Popescu. Cautatura crancena. Din partea ultimului. Moderatorul, dimpotriva: pare resemnat, abatut. Cunoaste ceea ce va urma. Noi, nu. Lasam telecomanda în repaos si ramanem în asteptare. Iata urmarea: Cristian Tudor Popescu se afla, cu o seara în urma, într-o cafenea din Piata Dorobantilor. Cu un prieten. Un companion de tenis. Beau suc si sporovaiau despre jocul din acea dupa-amiaza. La un moment dat, apare în fata lor Gigi Becali. Finantatorul echipei Steaua. Un individ despre care ziarul domnului Popescu a tot scris. Despre el si despre afacerile sale necurate. Domnul Becali se protapeste la masa lor si îl întreaba pe Cristian Tudor Popescu: "Ma cunosti?" Ziaristul de la Adevarul nu-l mai vazuse în carne si oase si a zis "Nu!". Domnul Becali repeta întrebarea si primeste acelasi raspuns.

Momentul critic
Urmeaza cateva clipe care vor face istorie. Vor pune pe jar televiziunile, presa scrisa, radiourile, lumea politica, opinia publica. Autorul afacerilor necurate ridica pumnul. Amenintator. Il flutura prin fata ochilor ziaristului. Gestul agresiv, de intimidare si umilire, este însotit de vociferari, injurii, amenintari. "Daca nu ma cunosti, de ce ma insulti, ma, în ziarul ala?" Gura se spurca cu invective pe care povestitorul se jeneaza sa le repete. Inmarmurita, victima nu clipeste, nu riposteaza. Ingaima doar: "O sa ma omori?". "Nu te omor, ma, nu vreau sa iau asupra mea pacatele unei jigodii." La scena participa pasiv vreo 20-30 de consumatori. Lipsa de riposta a celor din local îl încurajeaza pe agresor. Tonul se înaspreste, urmeaza un potop de înjuraturi si amenintari.

Zarurile au fost aruncate
Conflictul a devenit public. Tara telespectatorilor a luat cunostinta de un fapt, zice moderatorul, fara precedent. Continuarea disputei nu mai poate fi oprita. Parchetul General, Politia vor trebui sa se autosesizeze. La fel societatea civila. Parlamentul. Clasa politica. Intamplarea de la cafeneaua din Piata Dorobantilor este un atentat la libertatea presei. O încercare insolenta de a se pune botnita presei. Dreptului la opinie, la libera exprimare.

Opinia unui psiholog
Ziaristul a trait clipe unice. In momentele acelea de nimic anuntate i se putea întampla orice. Sa fie schilodit, ucis chiar. Lipsa de reactie a celor din jur îi amplifica sentimentul de groaza. Agresorul era cunoscut în local. Avea bani cu care putea cumpara tacerea martorilor. Dispunea de relatii în lumea justitiei si a politistilor. Pe gazetar îl pandea, în cel mai bun caz, batjocura publica, prin mistificarea adevarului, o mistificare de care nu ar fi putut sa se apere fara a fi expus unei înjosiri greu reparabile ulterior. Socul trebuie sa fi fost teribil. Din fericire, posibilitatea de a relata în fata lumii cele traite a redus la maximum producerea unor traume care l-ar fi marcat toata viata. In seara aparitiei pe un post national de televiziune se mai afla înca sub socul serii precedente.

Presa, solidara
Tirul ziaristilor nu a ocolit, nu a iertat nimic. Gigi Becali a fost despuiat de caracter si tintuit în piata publica gol-golut, si apoi reînvesmantat cu toate aparentele vietii si activitatii sale oneroase. Au fost aduse la zidul infamiei contractele încheiate parsiv cu Ministerul Apararii Nationale, amenzile pentru încalcarea legii circulatiei, afacerile cu oi si porci, laolalta cu judecatori, oameni politici, guvernanti vechi si noi.

Parchetul se autosesizeaza, la fel si Politia, si comisiile parlamentare, si partidele politice, si lideri de opinie cu termenul de garantie expirat, si veleitari, jeluitori de profesie, si amatori de imagine, si propagandisti, încat nici macar Traian Basescu nu a mai prins un loc în fotoliile de orchestra.

Opinia publica, înteleapta
Pe mai toate posturile de radio. O doamna: zilele trecute, o limuzina cu maidanezi d-astia plini de bani mi-a taiat calea. Am claxonat reflex. La primul stop, au coborat doi insi din masina si s-au apucat sa forteze portiera. Fiindca n-au reusit, mi-au albit parbrizul cu scuipat. Au lovit cu picioarele în faruri. Am facut reclamatie la Politie. Nu s-a întamplat nimic. Sunt sigura ca de fiecare data, în împrejurari identice, vor proceda la fel. Se simt puternici. Au bani. Cumpara tot. La fel ar fi decurs lucrurile si cu Cristian Tudor Popescu, daca n-ar fi fost ziarist cunoscut.

O alta doamna
"Nu e vorba c-am pierdut niste bani la FNI. Desi m-a secat la inima. Mi se încetoseaza mintea si simt plumb în maini si picioare numai cand aud cuvantul escrocherii. Nu se face dreptate. Noi, fraieritii, nu mai avem curaj sa cracnim, iar borfasilor nu le mai tace gura. Unul dintr-astia te calca pe trecerea de pietoni numai fiindca nu te-ai ferit din calea lor. Si scapa.

Sunt patita. Din nefericire, a dat peste mine un amarat de taximetrist, neras si cu ochii rosii de nesomn. Nu l-am reclamat, asa, de dreptate. Daca ar fi fost un ciocoi, l-as fi reclamat, dar as fi facut-o de pomana, ca n-ar fi patit nimic. P-asta, nenorocitul de m-a lovit, l-ar fi lasat fara paine... Am facut dreptate în felul meu."

Un pensionar
"Ei fac legea, asta-i adevarul. Nu le pasa de Politie, de judecatori. E un fel de blazon sa nu te temi de lege. Sa dictezi tu ce-i binele si raul. Domnul Popescu a avut noroc. Ca-i ziarist. Cati ca dansul nu au fost înjurati si batuti în localuri publice si nu s-a mai autosesizat nimeni, desi au fost sesizati si rassesizati. Chiar acuma, cand va vorbesc, cati nu sunt pacaliti, escrocati, înselati, santajati de cei în cardasie cu puterea? Ce-o sa pateasca Becali asta? Va spun eu ce-o sa pateasca: o sa cheltuiasca niste bani pe avocati, o sa dea în stanga si-n dreapta si rezultatul va fi ca data viitoare o sa ne scuipe în cap avocatul cu banii lui Becali. Asta o sa se întample."

Sofer pe TIR
"Vorbim ca sa ne aflam în treaba. Eu, cel putin. Glumesc, ce vreau sa va spun e de aritmetica. Tara nu produce mai mult decat în urma cu zece ani. Dar masini luxoase, vile, mosii, piscine, palate, cat vezi cu ochii de sofer mereu pe drumuri. De unde, daca nu de la noi, care o ducem mai rau cu fiecare zi de la Dumnezeu? De unde, am zis, si cum, daca nu prin furt? Sunt doua tari. Una care saraceste si cealalta care se înavuteste pe seama celei dintai. Am furat si eu la viata mea una si alta. Nu tine, va spun ca un cunoscator. Nu te îmbogatesti decat daca esti în gasca si furi gospodareste, profesionist, cu politisti si parlamentari, si guvernanti, si judecatori si mai stiu eu ce functionar public. Cand esti în gasca, abia atunci îti da mana sa-mi tai mie calea, care merg regulamentar, si sa te zborsesti la mine, fiindca am catadicsit sa scot un cuvintel. D-aia ziceam ca vorbim ca sa ne aflam în treaba. Nu le poate face nimeni nimic astora. Au puterea. Si se poarta ca atare.
Am patit si eu ce-a patit ziaristul. Nu se poate descrie, domnilor. Nu se poate... Ori pui mana pe mitraliera si te racoresti, ori te sinucizi. Iti vine s-arunci în aer tot globul. Ca nu e vorba numai de ce-ti face, ci de neputinta, Doaaamne, ce neputinta! Sa-l bati nu poti. Sa-l dai în judecata, timp si bani pierduti. Sa-l reclami la Politie, o umilinta si mai mare. Sa-l reclami la ONU, la NATO, unde?"

Gigi Becali, la un post concurent
"Popescu... Nu, nu Popescu, domnul Popescu, ca si el mi-a spus mie domnul Becali, domnul Popescu are un verb acid, asa mi s-a spus, domnul Popescu are un verb acid, dar si eu am unu al dracului de acid. Popescu, adica domnul Popescu, m-a facut în ziarul lui bruta si ca am bani pana si-n gaoaza, si ca fur cetateanul Romaniei în fiecare zi. Au citit milioane de cetateni ca eu sunt bruta si hot si, daca n-are dovezi, e treaba lui, eu nu-l dau în judecata, ca nu ma tin de judecati, îl fac si eu cum îmi vine la gura, nu în fata la un milion de persoane, ci la vreo 20 sau cati vor fi fost în localul ala. Adica eu n-am dreptul la libera exprimare? Pa mine m-au auzit 20, pe el, adica pe dansul, nu stiu cate milioane, nu suntem chit, dar treaca de la mine, eu îs mai plebeu, a avut el opinie în legatura cu mine, ca-s bruta si hot, am avut si eu o opinie cu el, ca e jigodie. Nu l-am batut, n-am maturat salonul cu el, n-am spart nimic, n-am dat cu pumnul în masa, si n-am maturat salonul cu el, ca nu-mi sta în fire, cum îmi sta sa fiu acid la gura cu cei care sunt acizi cu mine în scris.

Sunt vreo trei-patru ziaristi, adica nu ziaristi, ca n-am nimic cu ziaristii, sunt vreo trei-patru destepti care îsi închipuie ca lor le este permis orice, iar la palmasi nu, ei bine, iata, au dat peste unul care nu e de acord cu chestia asta si nici n-o sa fiu, fiindca n-am nimic de pierdut, atata vreme cat nu încalc legea, si daca o mai încalc, mai ales la circulatie, platesc pentru asta, nu-i democratic asa? - platesc cat zice legea, nu cat vor smecherii aia trei sau patru, care-i problema? La ce s-or fi asteptat ei, dupa ce m-au facut albie de porci, s-or fi asteptat sa cer audienta prin secretara, sa fac anticamera, sa astept la usa lor, dupa ce m-au jignit si calomniat, ca sa le cer drept la replica sau sa ma judec zece ani, cand copiii mei vor fi casatoriti, atunci sa se afle ca am fost jignit? Ei, uite ca nu vreau asta. Imi place barbateste. Dai, dau. Injuri, înjur. Jignesti, jignesc. Ce, nu mai sunt barbati în tara asta sau nu mai e democratic sa fii barbat? Eu asa sunt de felul meu. Mai necioplit. Noi nu avem dreptul sa traim? Muncesc, ajut si pe altii cat pot, nu tin bani la ciorap. Asta-i felul meu, asa am crescut. Care-i problema? Sa fiu judecat pentru ceea am facut, nu pentru felul de a fi. Si ce-am facut?... Ce-am facut? Am fost înjurat în sute de mii de exemplare si am înjurat si eu în vreo 20-30. Sau nu mai conteaza faptele, ci functia, si galoanele, uite, eu nu accept sa fiu judecat dupa galoane, ci pentru faptele mele, e ceva rau în asta?"

Opinia publica, în schimbare
Un domn: eu nu zic ce spune tata, ca daca dai într-un caine, afla mai întai cine îi este stapanul, eu spun ca mine: daca scuipi un tigan, sa nu te-astepti sa te reclame la parinti si atunci ai de ales, fie nu-l scuipi, fie îl scuipi si te astepti la ce-i mai rau. As zice ca mai vinovat sunt eu, care stiam ce fac, decat tiganul care atata stie, atata face.
Eu, în locul domnului Popescu, as fi publicat actele sau ce avea dansul, si as fi lasat ca actele sa vorbeasca. Actele erau opinia mea. Daca nu m-as fi stapanit, si nu m-as fi stapanit, ca nici nu ma pot stapani cand stiu ce stiu, as fi îndurat cu stoicism consecintele, ca pe o bravura, ca un martir.

Femeie, martor ocular
"Daca a spune despre cineva ca-i bruta este opinie, atunci si cuvantul jigodie este tot opinie. Eu eram acolo si nu-mi placea comportamentul domnului Becali. Nu stiam despre ce este vorba. Ii vedeam pe ceilalti ca se distreaza pe seama întamplarii si am fost convinsa ca este o galceava între doi fosti prieteni. De unde eram, nu-l vedeam bine pe domnul Popescu. Pe Gigi îl cunosc si nu-mi închipuiam ca se leaga de un necunoscut. Abia acum am aflat adevarul si, desi continuu sa port o amintire neplacuta despre acea întamplare, daca e adevarat ca Gigi a fost facut bruta, îl înteleg fara sa-i aprob felul cum a reactionat, si n-as mai vrea sa fiu niciodata martora la asa ceva."

Delia Budeanu
I-a cunoscut familia lui Gigi Becali. Pe vremea cand traia sotul ei, ziaristul Radu Budeanu. O familie eroica, în cel mai curat sens al cuvantului. Cu reguli de viata aspre, barbatesti. Ele, regulile dure de viata, i-au ajutat pe membrii familiei sa ramana neîngenuncheati de samavolniciile comunismului. Tari cum e cremenea în fata vietii, generosi ca niste credinciosi adevarati cu prietenii, vecinii, cu toti care le treceau pragul pentru o mana de ajutor. Regimul de atunci le-a luat totul în mai multe randuri. Familia Becali a avut barbatia sa reziste si sa revina de fiecare data, fara ca un singur moment sa abdice de la felul de a fi, de a gandi. Asa a fost crescut Gigi Becali, ca un barbat, si daca uneori este impulsiv, nestapanit, n-o face decat cu cei care l-au umilit, nedreptatit sau înjosit pe nedrept. Generos din fire, ar prefera sa-si taie mana decat sa loveasca pe cel lipsit de aparare.

Actrita Stela Popescu
L-a cunoscut pe Gigi Becali într-o situatie disperata. Cauta, în cazul unei activitati umanitare, un sponsor. Un om cu bani care sa ajute un grup de oameni deznadajduiti. Sperantele de a gasi pe cineva erau mici si, rand pe rand, cei solicitati bateau în retragere. Sperantele de a gasi pe cineva scadeau, mai ales ca donatia nu era una publica, de imagine, ci una pur crestineasca.

Atunci a recurs la ultima sansa: Gigi Becali. Auzise despre el ca este un om generos, ca investeste în biserici, în spitale si azile, dar, sincer vorbind, nu mai credea sa aiba sorti de izbanda. Gigi Becali nu a stat o clipa pe ganduri. Nu a pus întrebari suspicioase, ca toti ceilalti, nu a cerut chitanta, nu s-a batut cu pumnul în piept prin presa, a scos banii, cateva mii de dolari, si asta fost tot.

Si tot el a înzestrat-o cu o casa, în deplin anonimat, pe fata aceea care a salvat copilul cazut în put. Si multe alte asemenea fapte, pe care nu le cunoaste nimeni si pe care Gigi Becali le face fara a cere recunostinta sau folos de imagine.

Dosar încheiat
Politia finalizeaza dosarul autosesizarii si îl înainteaza Parchetului cu recomandarea de a se începe urmarirea penala pentru comiterea infractiunii de ultraj împotriva bunelor moravuri. Cercetarea Politiei s-a facut la locul incidentului, au fost audiati martorii oculari, personalul localului si au fost luate în seama declaratiile din presa. Parchetul continua cercetarile si se va pronunta dupa finalizarea lor.

Primul-ministru
Domnul Adrian Nastase încheie seria autosesizarilor si se pronunta în cauza: dezavueaza maniera pumnului în masa si solicita sporirea responsabilitatii celor care fac afirmatii în presa. Greul ramane pe umerii Parchetului. Daca nu respecta recomandarea Politiei, îsi pune toata presa în cap. Daca va înaintea dosarul spre judecare, cu învinuirea de ultraj împotriva bunelor moravuri, si dosarul nu va contine un probatoriu beton, risca sa-i fie întors pentru completare si sa se faca de ras.

Si înca un risc
Politia, Parchetul si instantele judecatoresti sa colaboreze, cum a recomandat primul-ministru, si sa gaseasca o solutie care sa fie de partea interesului politic.

Nonagenar, profesor de drept
"Cazul nu e complicat, ci delicat. In constiinta opiniei publice, conflictul iese din sfera faptelor. Este transformat într-o chestiune de principiu, în care se înfrunta doua puteri. Puterea presei, ca reprezentant al celor fara putere, expusi cheremului celor cu putere, si puterea discretionara a samavolnicilor.

Opinia publica nu asteapta o rezolvare pe caz, ci una care sa-i dea satisfactie. Justitia este într-o mare încurcatura. Ca profesor de drept international stiu ca, atunci cand se confrunta doua puteri, oricare dintre ele ar iesi învingatoare, consecintele sunt, de cele mai multe ori, cauzatoare de dezechilibre în societate. Prin tentatia învingatorului de a confisca dreptatea obtinuta în instante în folos exclusiv pentru sine."

--------------------
+
Marty
post 7 Jan 2004, 18:37
Post #28

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

Ori asta, ori Copos, ori Corneliu Vagin Tudor......... ne-am dus dracu' pe copca! Bravos natiune, halal sa-ti fie! icon_evil.gif

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
GeorgeB
post 7 Jan 2004, 22:25
Post #29

the 7 stars of Pleiades constellation

realitatea acum ora 22.25 !!! e interviu si omu' nu leaga 2 cuvinte , se balbaie si vb despre sine cu dl beccali laugh.gif

--------------------
SUBARU Legacy 2.5 - ---
L7 2.5 all in black - edition -
+
asarban
post 8 Jan 2004, 00:16
Post #30

Membru autentic

Group: Banned

Georgica..te inseli!
Are in spate o turma de consilieri de imagine!
Fii atent:
"ii datorez asta tarii asteia in care m-am imbogatit cum nu visam vreodata si in alta parte nu as fi putut"
"eu imi permit sa zic lucrurile astea ca nu au ce-mi face"
"tu nu stii cum e sa ai bani multi si sa poti sa spui adevarul, tu nu"
"eu nu intru in politica sa fac bani ci sa cheltuiesc ceva bani"
Hmmm...baiatul e dupa voturile PRM si dupa nemultumitii de PSD care prin disparitia lui Iliescu raman fara "e dintre noi e pentru noi"
O sa mai auzim de el.....

--------------------
Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
+
4 Pages  1 2 3 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th May 2025 - 19:38
Forum Renault