deschidere portbagaj, probleme
![]() ![]() ![]() |
deschidere portbagaj, probleme
MECCA |
![]()
|
||
![]() VOLVO.FOR LIFE ! Group: Members Posts: 538 Joined: 25 November 06 From: de la mare/tkg/cta ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1310 TLX
1987
- CT-06-PTY DACIA MOTOR DUBLU V8, 5 CILINDRI, 4 PRISME SI UN TETRAEDRU SPORT.
|
|||
YR-ZBG |
![]()
|
![]() membru sufletist Group: Members Posts: 814 Joined: 4 April 07 ![]() |
practic tu nu modifici cu nimic deschiderea cu cheia ...tija de la butucul cheii la incuietoare ramane pe pozitie fara sa fie necesara demontarea ei, deci nu te mai concentra asupra modului ei de prindere.
tu doar pui in paralel actuatorul si conectezi tija actuatorului cu piesa aia cu trei surubuir (care o gasesti tot in cutia actuatorului la cumparare) ce am pus eu in plus este prostia aia alba de plastic (care este de fapt d'aia de o folosesti la lustra pt a lega firele) asta e tot..iar cu trasul firelor eu am dat o idee...daca gasesti alt traseu..bafta. |
--------------------
Dacia
Sandero
2009 Slz....buna masina...
|
|
dandrei |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 298 Joined: 13 December 04 ![]() |
QUOTE(Eggy @ 15 Feb 2005, 21:02) nu stiu daca aici trebuie sa postez si daca nu atunci imi cer scuze ![]() am fost acum vreo 2 zile la tornado in targ sa imi montez deschidere portbagaj si au facut treaba buna, dar cand am ajuns acasa portbagajul nu se mai inchidea cum trebuie ![]() aveti idee de ce? si cum as putea sa il fac la loc? nu vreau sa radeti de mine dar...dupa 2 ani si jumatate am aflat ca am deschiderea portbagajului din telecomanda ![]() ![]() |
--------------------
dacia
solenza
2004 1,4 mpi
- bxxxxx
|
|
miocrl |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 19 Joined: 12 April 05 From: Timisoara ![]() |
acusi are 5 ani solenza mea si eu nu am apucat sa pun deschiderea asta. la inceput m-am temut s anu pierd grantia.. apoi mi s-a stins flama
![]() acum am trecut la alta masina si solenza e pe planul 2.. nu cred ca mai primeste asa ceva ![]() |
--------------------
Solenza
Scala
- acum am nr TM 10 BNT
|
|
danutzv |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 38 Joined: 18 May 10 From: Petrosani ![]() |
Eu mi-am montat de curand un actuator cu buton langa Cd player , dar dupa 3-4 saptamani am gasit actuatorul ars.
l-am schimbat si la 2 saptamani s-a intamplat acelasi lucru . Mentionez ca am tras plusul direct din tabloul de sigurante fara nici o protectie suplimentara , doar siguranta din tablou, iar actuatorul este cu 5 fire din care am folosit verde si albastru doar Poate sa imi dea cineva un sfat in aceasta privinta ce as putea face si care ar putea fi cauza? in ritmul asta schimb in fiecare luna cel putin un actuator multumesc anticipat |
--------------------
Dacia
Solenza Scala 1.4 Mpi
2004
- HD-06-CNN
|
|
CIPTUNING |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 891 Joined: 22 November 05 ![]() |
In primul rand, actuatorul nu trebuie tinut alimentat mai mult de o secunfa. Ce fel de buton ai, sper ca nu este cu retinere a pozitiei "deschis", ci push buton, cu revenire.
In al doilea rand poti monta un releu de protectie. Poza este tot de pe forum luata. Eu il am montat fara releu si rezista. Pune cu 2 fire, este mai ieftin. Attached thumbnail(s) releu_actuator.JPG ( Size: 20.04k ) Number of downloads: 632 |
--------------------
SLZ
SCALA
- BZ 04 XLZ "Religia-o frază de dânșii inventată
Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug" Eminescu- Imparat si proletar ;) |
|
ramsen |
![]()
|
![]() My Solenza Group: Members Posts: 3.368 Joined: 15 May 08 From: Pitesti - ARGES ![]() |
la mine nu exista releu si il am de 2 ani...dar eu cred ca nu am plus in actuator ci in buton...poate din cauza asta ca sta plus in el se arde la tine actuatorul
|
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
metrix4you |
![]()
|
![]() Pasionat de Solenza Group: Members Posts: 505 Joined: 13 March 07 From: Giurgiu ![]() |
eu am actuator cu 2 fire si il folosesc fara releu. nu-si are rost releul
am un buton montat la bord care comanda actuatorul. in buton am plus permanent printr-o siguranta si de acolo mai departe circuitul pana la portbagaj.am masina din 2006 si merge si acum. pe viitor ma gandesc sa iau plusul dupa contact |
--------------------
Dacia
Solenza
2003 Rapsodie
- Gr-03-EGV ... doar eu si "Solnitza" mea ...
|
|
danutzv |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 38 Joined: 18 May 10 From: Petrosani ![]() |
am pus actuator cu 5 fire deoarece nu am gasit in acel moment modelul cu 2 fire, iar butonul este cu revenire (nu este cu contact permanent) si are plusul trecut prin el, masa este de pe caroserie.
am luat schema de montaj tot de aici de pe forum . o sa caut sa gesescun actuator simplu si o sa verific din nou instalatia . oricum multumesc pentru promtitudinea raspunsurilor |
--------------------
Dacia
Solenza Scala 1.4 Mpi
2004
- HD-06-CNN
|
|
crick |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 666 Joined: 2 January 09 From: Bucuresti ![]() |
La sistemul de actionare, intre cele 2 actuatoare(cu 2 si 5 fire), nu exista nici o diferenta.Daca doresti,iti pot pune o schema cu impuls ptr actuatorul cu 5 fire astfel el nu este alimentat prea mult indiferent cat se apasa butonul.Conditia de functionare a schemei este ca actuatorul sa fie cu 5 fire ,sa actioneze deschiderea pe "tragere" si mecanismul sa mearga usor.
|
--------------------
Dacia Solenza
Scala
2003
- B _____
|
|
A539 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 228 Joined: 22 April 09 ![]() |
imi poate da si mie cineva mai multe detalii despre serviceul ala de la vitan..am fost azi p-acolo si nu l-am gasit..in care vale de la targ?cum se num strada sau ceva de genu...scz d offtopic.
|
--------------------
Dacia
Solenza
2004
- B-97-LFG
|
|
danutzv |
![]()
|
am verificat azi circuitul si se pare ca butonul este vinovat pentru arderea actuatoarelor. o sa incerc sa conectez firele la butonul de inchidere centralizata din stanga CD - player-ului..
stiu ca la apasare o sa imi actioneze toate cele 5 actuatoare , dar nu e problema |
--------------------
Dacia
Solenza Scala 1.4 Mpi
2004
- HD-06-CNN
|
|
crick |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 666 Joined: 2 January 09 From: Bucuresti ![]() |
Danutzv,daca vrei sa renunti la acel buton suplimentar ptr deschidere si sa-l folosesti pe cel din consola,iti recomand cu toata increderea schema de la sectiunea Logan(schema care de fapt este pe undeva pe la sectiunea Solenza).Daca ai 2 butoane pe cheie(inchis-deschis),poti deschide si din afara masinii.aici
This post has been edited by crick: 22 May 2010, 10:34 |
--------------------
Dacia Solenza
Scala
2003
- B _____
|
|
danutzv |
![]()
|
multumesc pentru sugestie, intradevar o chestie inteligenta ,
o sa o pun in practica , desi nu am facut asa ceva pana acum. Respect |
--------------------
Dacia
Solenza Scala 1.4 Mpi
2004
- HD-06-CNN
|
|
sebastianu |
![]()
|
![]() feel good on weels Group: Members Posts: 591 Joined: 26 April 07 ![]() |
Cum mi-am facut deschidere portbagaj, dintrun acuator de la inchiderea centralizata. i-l schimbasem de mai de mult, un buton gasit prin casa si un transformator. Asta pentru demonstratie. butonul acela am sa-l schimb.
La motoras, am adaugat un arc astfel incat sa sara inapoi tija cand apas, altfel ramanea pe deschis. Cam atat. Ramane sa-l montez. 15_02_11_1617.jpg ( Size: 409.38k ) Number of downloads: 503 15_02_11_1616.jpg ( Size: 446.88k ) Number of downloads: 453 Am si un filmulet, dar nu pot sa-l pun. This post has been edited by sebastianu: 15 Feb 2011, 16:38 |
--------------------
dacia
solenza
2003
|
|
andreiask |
![]()
|
Disc-Jockey Group: Members Posts: 1.237 Joined: 22 April 09 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(sebastianu @ 15 Feb 2011, 16:37) Cum mi-am facut deschidere portbagaj, dintrun acuator de la inchiderea centralizata. i-l schimbasem de mai de mult, un buton gasit prin casa si un transformator. Asta pentru demonstratie. butonul acela am sa-l schimb. La motoras, am adaugat un arc astfel incat sa sara inapoi tija cand apas, altfel ramanea pe deschis. Cam atat. Ramane sa-l montez. 15_02_11_1617.jpg ( Size: 409.38k ) Number of downloads: 503 15_02_11_1616.jpg ( Size: 446.88k ) Number of downloads: 453 Am si un filmulet, dar nu pot sa-l pun. Eu nu am mai pus arc , revine singur datorita arcului de la tija deschiderii portbagajului. |
--------------------
Dacia
Solenza
2004 Scala
|
|
b-73-zdv |
![]()
|
![]() doar eu si solnita mea Group: Members Posts: 124 Joined: 20 December 09 From: capitala ![]() |
nici eu nu am pus arc.revine foarte bine inapoi singur
|
--------------------
dacia
solenza confort
2004
- B-666-RAI Apara-ma Doamne de prieteni, ca de dusmani ma apar singur
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th June 2025 - 21:16 |