DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages < 1 2 3 4 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Rețetă Shaorma, de făcut acasă!

nairam
post 6 Apr 2006, 17:08
Post #61


Posesor de bebelus...


Group: Members
Posts: 570
Joined: 16 December 04
From: Bucuresti




@semit
Serios? ai luat tu de la fonzi si zici ca este OK? Eu locuiesc la 100 metri de fonzi dar sincer nu prea imi vine sa iau de acolo decat chestii imbuteliate/sigilate si carora le desfac eu capacul/sigiliul ..... Dar cred ca am sa incerc sa vad cum este .... Am sa merg pe mana ta .... Si daca e OK va povestesc si voua....

This post has been edited by nairam: 6 Apr 2006, 17:22


--------------------
Toyota Avensis - 1.8 129 horses 2009 Executive
Benzina, Culoare Light Olive, antijeg ....

Daca vrei sa fii fericit o clipa, razbuna-te, daca vrei sa fii fericit o viata, iarta !
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
semit
post 6 Apr 2006, 17:34
Post #62


Private Spice


Group: Moderatori
Posts: 5.972
Joined: 27 September 05
From: Bucuresti




incearca ..daca nu e buna ai 1 moca de la mine la Dristor..daca e buna am eu 1 moca de la tine la Fonzi?


--------------------
Reno Megane GT line 1.5dCi '13
nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
hebron
post 6 Apr 2006, 17:37
Post #63


Membru autentic


Group: Members
Posts: 548
Joined: 22 March 05




Cand sunt acasa ma duc la Miss Chiken (vis a vis ) de stadion pe Basarabia. Eu stau in zona Rm Sarat dar la Dristor nu mai imi place de ceva vreme iar la Fonzzi e de a dreptul nasoala sad.gif

This post has been edited by hebron: 6 Apr 2006, 17:38


--------------------
clio symbol 2004 1.5 dci
Renault Clio Symbol 1.5 dci, Expression, iunie 2004
Opel Astra Classic II Caravan, 1.7 dtci, ianuarie 2006
ocazional Megane II
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
semit
post 6 Apr 2006, 17:42
Post #64


Private Spice


Group: Moderatori
Posts: 5.972
Joined: 27 September 05
From: Bucuresti




pai asta inseamna ca sunt un porc fara gusturi .. blush.gif ..oricum eu mananc noaptea acolo cand vin de la "disco-bailanta".....


--------------------
Reno Megane GT line 1.5dCi '13
nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
einstein1984
post 6 Apr 2006, 17:43
Post #65


fan Dacia


Group: Members
Posts: 21.734
Joined: 12 November 05
From: Bucuresti




In primul rand ca Fonzi e acum pe la Gloria, shaorma din spate de la Titan e la o terasa care se numeste Pinoccio. Asta vara am mancat vreo 3 bucati in 3 zile, dar era si mica si naspa fata de Dristor sau cea de Floreasca. Daca vreti shaorma buna, trebuie neaparat sa fie facuta de un arab (sirian, iranian, ce o fi!).


--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit - negru pe alb masina
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
shm3k3ru_sasha
post 6 Apr 2006, 19:12
Post #66


Membru incepator


Group: Members
Posts: 4
Joined: 18 September 05




eu va sugerez sa incercati ciorba radauteana (reteta data de asarban), dar doar cu carne de pui.Asarban ,ai rude pe aici pe la noi la radauti??


--------------------
DACIA 1310 din 1986 - SV-01-GRY
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
apunake
post 8 Apr 2006, 13:11
Post #67


Membru incepator


Group: Members
Posts: 15
Joined: 1 November 04
From: Bucuresti




Oameni buni, am o intrebare: stie cineva reteta adevarata a sosului de shaorma?
Adica ala cu scortisoara, cardamaoma i alte mirodenii? Ca toata lumea zice ca se ia carnea si se da cu mirodenii, dar care mirodenii anume, ca aici e dichisul.
Ii intreb mai ales pe cei care au fost prin cele tari arabe si au avut curiozitatea asta.


--------------------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mars
post 8 Apr 2006, 17:23
Post #68


meow or never


Group: Moderatori
Posts: 7.306
Joined: 22 January 04




La Matache - saorma buna. Si de vita si de pui. Una mare si gata, ti se cam taie cheful de munca...


--------------------
Mercedes-AMG A 35 (2023)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
hebron
post 8 Apr 2006, 22:09
Post #69


Membru autentic


Group: Members
Posts: 548
Joined: 22 March 05




QUOTE(apunake @ 8 Apr 2006, 13:11)
Oameni buni, am o intrebare: stie cineva reteta adevarata a sosului de shaorma?
Adica ala cu scortisoara, cardamaoma i alte mirodenii? Ca toata lumea zice ca se ia carnea si se da cu mirodenii, dar care mirodenii anume, ca aici e dichisul.
Ii intreb mai ales pe cei care au fost prin cele tari arabe si au avut curiozitatea asta.
*




La arabii si evreii din Israel exista doar shaorma de miel sau curcan. Carnea se prepara identic si nu pare a avea mirodenii. Diferenta este ca aici dupa ce-ti pune carnea restul deciziilor iti apartine, ai la dispozitie o paleta de cate 4-5 tipuri de salate, sosuri, muraturi etc. Dupa ce saorma e gata, te duci si ei cat te tine muraturi intru-n castronel. Oricum shaorma aici nu prea am vazut in lipie ci in pita care e ca o lipie mai groasa si in interior se pune amestecul sau la bagheta, adica se ia o bagheta si se taie in doua iar intre parti se pune amestecul de shaorma...


--------------------
clio symbol 2004 1.5 dci
Renault Clio Symbol 1.5 dci, Expression, iunie 2004
Opel Astra Classic II Caravan, 1.7 dtci, ianuarie 2006
ocazional Megane II
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
anpop
post 9 Apr 2006, 12:15
Post #70


Sef de pisica!


Group: Members
Posts: 422
Joined: 28 May 05
From: Bucuresti




QUOTE(asarban @ 16 Feb 2005, 13:27)

Sa revenim la sosuri.
Sosul de "maioneza"
Nu se pune maioneza ci un amestec de usturi ZDROBIT nu pisat, (bai astia pisat nu..mictionat, da?) o picatura ulei de masline, totul frecat bine bine bine si amestecat (stins) cu iaurt DE OAIE NU DE VACA! Se gaseste la Cora, Carrefour...
chestia asta e doar "mirositoare" a usturoi, nu si ustura...
Prin salata de varza aruncati si niste ridichie data pe razatoare..
*


"maioneza" arabilor e facuta din susan cu ingredientele de mai sus!


--------------------
Logan Preference 1,4 - b-xx-xxx
Prostia e singurul lucru care-i doare pe ceilalti!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
FLP
post 9 Apr 2006, 14:12
Post #71


Sef de trib


Group: Members
Posts: 1.120
Joined: 8 April 04
From: Bucuresti-Titan




De unde cumpar si eu sos din ala de maioneza cu usturoi deja cumparat ? Special pentru shaorma... caut de cateva luni si nu gasesc.. e genial


--------------------
. . .
Ex Dacia Berlina 1998 Carburatie
Half Man, Half Pig, Half Bear
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
iubitordedacie
post 11 Apr 2006, 13:19
Post #72


Membru


Group: Members
Posts: 186
Joined: 28 April 04
From: Bucuresti




secretul unei saorme sta in sos...
oricine poate face saorma acasa, sosul in schimb... mai greu
mie cea mai buna saorma mi se pare cea de la spring. am mancat saptamana trecuta una in carrefour colentina, ii zicea cumva in greceste dar era saorma toata ziua.
sosul ... o nebunie. cea mai buna pana acum!!

This post has been edited by iubitordedacie: 11 Apr 2006, 13:20


--------------------
Dacie Berlina - BB-KING 2010
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bebetata
post 2 May 2006, 12:07
Post #73





Group: Members
Posts: 0
Joined: 2 May 06




ajutor !!! Cine stie cum se pregateste carnea de pui inainte de a o pune pe rotisor. Mi-ar fi de mare ajutor. Si poate mai spuneti ceva despre sosuri ( maioneza cum se face ) etc.
Multumesc ! biggrin.gif


--------------------
Audi A4 - B30BZI
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Radduu
post 3 May 2006, 19:25
Post #74


Membru autentic


Group: Members
Posts: 526
Joined: 16 April 04
From: Bucuresti




QUOTE(Armandos @ 9 Apr 2006, 17:12)
De unde cumpar si eu sos din ala de maioneza cu usturoi deja cumparat ? Special pentru shaorma... caut de cateva luni si nu gasesc.. e genial
*



Gasesti in orice supermarket! Eu de o luna am mancat cel putin cate 4 shaorme pe zi...ies super mai ales ca nu te calicesti la ingrediente. blush.gif


--------------------
Dacia 1300 /1310 - B 1983
If you can't find something to live for, Then you best find something to die for


User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
apunake
post 5 May 2006, 10:02
Post #75


Membru incepator


Group: Members
Posts: 15
Joined: 1 November 04
From: Bucuresti




QUOTE(bebetata @ 2 May 2006, 13:07)
ajutor !!! Cine stie cum se pregateste carnea de pui inainte de a o pune pe rotisor. Mi-ar fi de mare ajutor. Si poate mai spuneti ceva despre sosuri ( maioneza cum se face ) etc.
Multumesc ! biggrin.gif
*



Super bun este si la KFC. enjoy


--------------------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Ci_co
post 5 May 2006, 10:27
Post #76


Membru atutentic cu logan !


Group: Members
Posts: 291
Joined: 20 July 05
From: UE - Bucharest !!




Pfuaaaaa mama ce pofta am 38.gif 38.gif 38.gif
Eu imi mai cumpar din Crafffuurree niste cum so scrie nu stiu exact dar ceva de genu gordon bleu sau cine stie nu le am tongue.gif
Dar shaorma moaaa ...
am mancat una lujerului bah ce mi-a pus nebunul ala offfff sa enumeram:.
1 lipie
o mana de cartofi smile.gif
sosuri maioneza cu usturoi , boleon, si ceva picant
varza alba avea si rosie
5 felii de castraveti murati
fara ceapa
bah imi ploua in gura 38.gif 38.gif

Fac crima pt o shaorma smile.gif

166.gif

This post has been edited by Ci_co: 5 May 2006, 10:29


--------------------
Dacia & Renault/ Logan by Dacia/ - B XX BEB '06 Pref 1,5dci
Buaaaa am o Dacie Logan mahh tu stii ce trage e buna domne buna ! ( asa e toate)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Tossi
post 18 May 2006, 12:36
Post #77


Membru autentic


Group: Members
Posts: 969
Joined: 25 April 06
From: Bucuresti




Cea mai buna shaorma din buc e acum la Chelsea, adica pe la romana prin spate. Ultima data cand am luat de la ei era 15 lei. E cu lipie facuta de ei si e cam cat aia de la orizont si dristor la un loc.


--------------------
Renault Megane 1.5 dci - B6SSSS 2004
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
hebron
post 18 May 2006, 14:09
Post #78


Membru autentic


Group: Members
Posts: 548
Joined: 22 March 05




Sa revenim on-topic:

-una bucata paine libaneza(lipie de la supermarket);
-o mana de cartofi prajiti si taiati subtire;
-carne de pui, vita sau miel taiata in bucatele si prajita in ulei cu mirodenii;
-pasta de usturoi facut cu iaurt sau smantana si putin ulei;
-un sos de rosii;
-castraveti murati (nu in otet);
-salate la alegere.

Pofta Buna!


--------------------
clio symbol 2004 1.5 dci
Renault Clio Symbol 1.5 dci, Expression, iunie 2004
Opel Astra Classic II Caravan, 1.7 dtci, ianuarie 2006
ocazional Megane II
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
stargsm_ro
post 18 May 2006, 15:03
Post #79


Vally


Group: Members
Posts: 56
Joined: 22 February 06
From: Craiova




Eu mai nou pap asta: E mai rapida de gatit wink.gif si e destul de buna.
1 lipie
bucatele de salam sau ce o fi si cubulete de cascaval
intinse pe lipie si facuta ca clatita apoi pusa 1min la micounde sa se faca cascavalu moale si gata mancarica in 3 minute.


--------------------
Renault Clio III - DJ 83 ANA 2007
Vally - Craiova ; YM: stargsm_ro
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
StefanT
post 18 May 2006, 15:07
Post #80


STF - Special Tactical Force


Group: Members
Posts: 3.413
Joined: 19 April 04
From: Bucuresti




Daca aia e shaorma, io-s clatita biggrin.gif


--------------------
Suzuki GSX-1300-R - B'100'HAY 2008
Fan Reno 53379
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
vtavi14
post 18 May 2006, 15:09
Post #81


Membru incepator


Group: Members
Posts: 49
Joined: 26 October 05




Pai Steffyx: cam la atata te pricepi si tu bine: la 'haleala'.... icon_mrgreen.gif


--------------------
*** *** - ***
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
StefanT
post 18 May 2006, 15:10
Post #82


STF - Special Tactical Force


Group: Members
Posts: 3.413
Joined: 19 April 04
From: Bucuresti




hai da fuguta si zi-i mamicii sa-mi faca o shaorma, ca vin acusi acasa....


--------------------
Suzuki GSX-1300-R - B'100'HAY 2008
Fan Reno 53379
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
vtavi14
post 18 May 2006, 15:14
Post #83


Membru incepator


Group: Members
Posts: 49
Joined: 26 October 05




O vrei cu de toate?


--------------------
*** *** - ***
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
StefanT
post 18 May 2006, 15:14
Post #84


STF - Special Tactical Force


Group: Members
Posts: 3.413
Joined: 19 April 04
From: Bucuresti




Stie ea cum o vreau, stai linistit...tu atata zi-i.

This post has been edited by Steffyx: 18 May 2006, 15:15


--------------------
Suzuki GSX-1300-R - B'100'HAY 2008
Fan Reno 53379
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
vtavi14
post 18 May 2006, 15:17
Post #85


Membru incepator


Group: Members
Posts: 49
Joined: 26 October 05




QUOTE(Steffyx @ 18 May 2006, 16:14)
Stie ea cum o vreau, stai linistit...tu atata zi-i.
*


Bine bine, at ti-o da cum vrei tu....


--------------------
*** *** - ***
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
BX_master
post 19 May 2006, 17:17
Post #86


Membru incepator


Group: Members
Posts: 20
Joined: 27 July 03
From: Lyon-FR




Hebron, multumesc. Am ce face in week-end. Am printat reteta ta care are avantajul sa fie scurta si clara. Va dau feed-backul duminica, daca mai traiesc. Daca intre timp mai intra cineva aici, poate mai dati detalii de cum se prepara carnea. Vreau sa zic ce mirodenii, daca se pune la fezandat etc. Asa, si sa precizez, o sa fac din piept de pui.


--------------------
We tried to assemble a useful collection of tips and ideas to help our fellow Citroënthusiasts to get the most out of their cars while keeping the dreaded repair costs at bay.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
BX_master
post 21 May 2006, 13:00
Post #87


Membru incepator


Group: Members
Posts: 20
Joined: 27 July 03
From: Lyon-FR




Feed-back dupa experiment: calificativ general EXCELENT.
Reteta mea, adaptata pentru cine nu are gratar sau aparat special pentru saorma si kebab acasa. Daca vreti sa o puneti in aplicare, citit pana la capat, pentru ca sunt mai multe actiuni care trebuie coordonate intre ele in timp. Reteta data aici e pentru trei persoane.

Painea : lipie in forma patrata din Carrefour, cam 15 cm x 15 cm. Trebuie puse farfuriile pe masa, pe farfurii folie de aluminiu (cam de doua ori mai lunga decat lipia si mai lata cam cu 7 - 8 cm) si pe folia de aluminiu initinsa lipia. Pe lipie, imediat ce e gata, trebuie intins cu o spatula de lemn sosul alb si ketch-up-ul pentru a mai umezi un pic lipia care astfel nu se va rupe la rulare. Lipia pe folia de aluminiu trebuie pusa un pic mai spre o margine, pentru a putea impacheta cum trebuie "fundul" saormei, ca altfel pica sos cand mancati.

Carnea : 3 piepti de pui dezosati, fara piele. Se taie in fasii mici, de cca 5 mm grosime pentru a se praji repede. Se pune carnea astfel taiata intr-o farfurie cu fund. Se adauga mirodenii pentru friptura de pui (eu am unele care contin si un pic de curry). Se adauga sare si piper. Se adauga o lingura de ulei. Se amesteca manual. Se lasa pe masa un sfert de ora.

Cartofii prajiti : se prajesc intr-o tigaie de teflon intinsa. Cam o mana per saorma. Dupa ce se prajesc se scot, se arunca uleiul din tigaie, dar se pastreaza tigaia incinsa si se adauga carnea de mai sus, fara nici un adaos de ulei. Operatiunea asta da un gust deosebit la carne. Carnea se prajeste la foc mediu-mare pana devine crocanta (crusta maro la suprafata).

Salata : eu mancam asa in Bucuresti in anii '90 la un iordanian intr-un chiosc de langa Gara de Nord, recte felii de castravete murat + varza, telina si morcov rasi frecati cu un pic de sare. Se poate adauga bineintels orice altceva, dar asta am inteles ca e reteta iordaniana...

Sosul alb : se face un mujdei de usturoi zdrobit cu un pic de ulei si sare. Dupa ce se face ca o pasta se adauga doua borcane mici de iaurt de oaie. Pentru trei persoane eu am pus 5 catei de usturoi medii, o picatura de ulei si 250 de grame de iaurt de oaie. Se omogenizeaza totul cu o lingura de lemn.

Cand s-a prajit carnea, peste lipia deja unsa cu sos alb si ketch-up, se pun carnea, salata din morcovi, telina, varza, castravetii murati si cartofii prajiti. ATENTIE, acum e acum, trebuie un pic de dexteritate in rularea lipiei odata cu folia de aluminiu de dedesupt. Hintul general e ca trebuie strans ferm, pentru a se compacta totul in interior. Se strange bine folia la fund pentru a evita scurgerile de sos.

POFTA BUNA ! radmasa.gif

This post has been edited by BX_master: 21 May 2006, 13:01


--------------------
We tried to assemble a useful collection of tips and ideas to help our fellow Citroënthusiasts to get the most out of their cars while keeping the dreaded repair costs at bay.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dragOn
post 2 Jul 2006, 00:11
Post #88


Fost deținător Dacia (1310, Liberta, Solenza)


Group: Members
Posts: 692
Joined: 8 July 02
From: Bucuresti




Revin cu ultima varianta a retetei smile.gif

Carnea:
Ingrediente: 1 buc piept de pui, 1/2 plic condimente pentru pui, iaurt de baut (500gr)
Mod preparare: Pieptul de pui se taie felii ca pentru gratar si se pune intr-un castron cu 2/3 din iaurt si 1/2 plic de condimente. Se lasa la macerare (la rece) aprox 8 ore.
Dupa cele 8 ore se pune pe gratar la foc maricel iar apoi se taie felii subtire.


Sos usturoi:
Ingrediente: 6 catei de usturoi, sare, ulei, lamaie (sau lime), iaurt de baut (500gr)
Mod preparare: Se strivesc intr-un castronel cateii de usturoi, se adauga sare, ulei si zeama lamaie. Se amesteca pana se obtine o pasta si apoi se toarna 2/3 iaurt de baut. Se amesteca si se lasa la macerat (la rece) aprox 8 ore.


Sos Maioneza:
Ingrediente: 1 ou, mustar, ulei, sare, lamaie, apa
Mod preparare: Se prepara cu blanderul oul cu mustar si sare, se aduga treptat ulei, zeama de lamaie si la sfarsit se adauga apa pentru a o subtia.


Cartofii (5 buc medii):
Mod de preparare: Cartofii prajiti obisnuiti dar un pic mai grosi taiati. Se pregateste intr-un ceaun o baie de ulei si se pun la prajit la foc mic. Se amesteca si se scot in momentul in care sunt aurii (nu se lasa sa faca crusta maro) intr-un castron in care se pun in prealabil cateva servetele pentru a absorbi uleiul scurs. Se adauga sare dupa gust


Sos rosii:
Nu am o reteta inca... dar recomand un ketchup cat mai calitativ.


Castraveti:
Recomand sa folositi castraveti muratitaiati felii subtiri.

Varza:
Se toaca varza cruda si se da cu sare

Ceapa:
Se taie rondele.

Sos picant:
Se dau prin masina de tocat cativa ardei iuti si se lasa cu sare int-un borcan.


Se incalzeste lipia pe foc cateva secunde si se adauga cartofii, carnea, varza, ceapa, sosul de usturoi, maioneza, ketchup-ul si sosul picant. Se strange si se impacheteaza.

Pofta buna!!!!

Attached thumbnail(s)
1.jpg ( Size: 81.42k ) Number of downloads: 547
2.jpg ( Size: 76.72k ) Number of downloads: 547
3.jpg ( Size: 57.98k ) Number of downloads: 523
4.jpg ( Size: 61.44k ) Number of downloads: 512
5.jpg ( Size: 31.08k ) Number of downloads: 499
6.jpg ( Size: 74.53k ) Number of downloads: 81
7.jpg ( Size: 30.32k ) Number of downloads: 73
8.jpg ( Size: 29.67k ) Number of downloads: 71
9.jpg ( Size: 55.29k ) Number of downloads: 101
10.jpg ( Size: 73.52k ) Number of downloads: 133
11.jpg ( Size: 68.51k ) Number of downloads: 168
12.jpg ( Size: 46.34k ) Number of downloads: 180


--------------------
VOLKSWAGEN PASSAT - B xx UEX TDi 131CP/2002
Never drive faster then your angel can fly !!!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Marius81
post 2 Jul 2006, 08:48
Post #89


Membru autentic


Group: Members
Posts: 244
Joined: 30 June 04
From: -




Cu o singura rectificare cred ca ar fi excelenta ........la o shaorma adevarata nu se pune ketchup si nici ceapa.
In rest nu mai zic nimic, ca deja salivez icon_mrgreen.gif


--------------------
- - - - -
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
tonicelli
post 2 Jul 2006, 08:58
Post #90


Membru autentic


Group: Members
Posts: 374
Joined: 26 March 06
From: Valea Jiului




dragOn deja îmi ploua în gură blush.gif


--------------------
Dacia Logan - HD-XX-XXX Laureate plus
România ... frumoasă țară ... păcat că e locuită
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
4 Pages < 1 2 3 4 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic


1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 4th August 2025 - 01:04
Forum Renault