Rețetă Shaorma, de făcut acasă!
![]() ![]() ![]() |
Rețetă Shaorma, de făcut acasă!
nairam |
![]()
Post
#61
|
||
![]() Posesor de bebelus... Group: Members Posts: 570 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Toyota
Avensis
- 1.8 129 horses
2009 Executive Benzina, Culoare Light Olive, antijeg ....
Daca vrei sa fii fericit o clipa, razbuna-te, daca vrei sa fii fericit o viata, iarta ! |
|||
semit |
![]()
Post
#62
|
![]() Private Spice Group: Moderatori Posts: 5.972 Joined: 27 September 05 From: Bucuresti ![]() |
incearca ..daca nu e buna ai 1 moca de la mine la Dristor..daca e buna am eu 1 moca de la tine la Fonzi?
|
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
'13 nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
|
|
hebron |
![]()
Post
#63
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 548 Joined: 22 March 05 ![]() |
Cand sunt acasa ma duc la Miss Chiken (vis a vis ) de stadion pe Basarabia. Eu stau in zona Rm Sarat dar la Dristor nu mai imi place de ceva vreme iar la Fonzzi e de a dreptul nasoala
![]() This post has been edited by hebron: 6 Apr 2006, 17:38 |
--------------------
clio
symbol
2004 1.5 dci Renault Clio Symbol 1.5 dci, Expression, iunie 2004
Opel Astra Classic II Caravan, 1.7 dtci, ianuarie 2006 ocazional Megane II |
|
semit |
![]()
Post
#64
|
![]() Private Spice Group: Moderatori Posts: 5.972 Joined: 27 September 05 From: Bucuresti ![]() |
pai asta inseamna ca sunt un porc fara gusturi ..
![]() |
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
'13 nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
|
|
einstein1984 |
![]()
Post
#65
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.734 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
In primul rand ca Fonzi e acum pe la Gloria, shaorma din spate de la Titan e la o terasa care se numeste Pinoccio. Asta vara am mancat vreo 3 bucati in 3 zile, dar era si mica si naspa fata de Dristor sau cea de Floreasca. Daca vreti shaorma buna, trebuie neaparat sa fie facuta de un arab (sirian, iranian, ce o fi!).
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
- negru pe alb
masina
|
|
shm3k3ru_sasha |
![]()
Post
#66
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 18 September 05 ![]() |
eu va sugerez sa incercati ciorba radauteana (reteta data de asarban), dar doar cu carne de pui.Asarban ,ai rude pe aici pe la noi la radauti??
|
--------------------
DACIA
1310 din 1986
- SV-01-GRY
|
|
apunake |
![]()
Post
#67
|
Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 1 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Oameni buni, am o intrebare: stie cineva reteta adevarata a sosului de shaorma?
Adica ala cu scortisoara, cardamaoma i alte mirodenii? Ca toata lumea zice ca se ia carnea si se da cu mirodenii, dar care mirodenii anume, ca aici e dichisul. Ii intreb mai ales pe cei care au fost prin cele tari arabe si au avut curiozitatea asta. |
-------------------- |
|
mars |
![]()
Post
#68
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.306 Joined: 22 January 04 ![]() |
La Matache - saorma buna. Si de vita si de pui. Una mare si gata, ti se cam taie cheful de munca...
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
hebron |
![]()
Post
#69
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 548 Joined: 22 March 05 ![]() |
QUOTE(apunake @ 8 Apr 2006, 13:11) Oameni buni, am o intrebare: stie cineva reteta adevarata a sosului de shaorma? Adica ala cu scortisoara, cardamaoma i alte mirodenii? Ca toata lumea zice ca se ia carnea si se da cu mirodenii, dar care mirodenii anume, ca aici e dichisul. Ii intreb mai ales pe cei care au fost prin cele tari arabe si au avut curiozitatea asta. La arabii si evreii din Israel exista doar shaorma de miel sau curcan. Carnea se prepara identic si nu pare a avea mirodenii. Diferenta este ca aici dupa ce-ti pune carnea restul deciziilor iti apartine, ai la dispozitie o paleta de cate 4-5 tipuri de salate, sosuri, muraturi etc. Dupa ce saorma e gata, te duci si ei cat te tine muraturi intru-n castronel. Oricum shaorma aici nu prea am vazut in lipie ci in pita care e ca o lipie mai groasa si in interior se pune amestecul sau la bagheta, adica se ia o bagheta si se taie in doua iar intre parti se pune amestecul de shaorma... |
--------------------
clio
symbol
2004 1.5 dci Renault Clio Symbol 1.5 dci, Expression, iunie 2004
Opel Astra Classic II Caravan, 1.7 dtci, ianuarie 2006 ocazional Megane II |
|
anpop |
![]()
Post
#70
|
![]() Sef de pisica! Group: Members Posts: 422 Joined: 28 May 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(asarban @ 16 Feb 2005, 13:27) Sa revenim la sosuri. Sosul de "maioneza" Nu se pune maioneza ci un amestec de usturi ZDROBIT nu pisat, (bai astia pisat nu..mictionat, da?) o picatura ulei de masline, totul frecat bine bine bine si amestecat (stins) cu iaurt DE OAIE NU DE VACA! Se gaseste la Cora, Carrefour... chestia asta e doar "mirositoare" a usturoi, nu si ustura... Prin salata de varza aruncati si niste ridichie data pe razatoare.. "maioneza" arabilor e facuta din susan cu ingredientele de mai sus! |
--------------------
Logan
Preference 1,4
- b-xx-xxx Prostia e singurul lucru care-i doare pe ceilalti!
|
|
FLP |
![]()
Post
#71
|
![]() Sef de trib Group: Members Posts: 1.120 Joined: 8 April 04 From: Bucuresti-Titan ![]() |
De unde cumpar si eu sos din ala de maioneza cu usturoi deja cumparat ? Special pentru shaorma... caut de cateva luni si nu gasesc.. e genial
|
--------------------
.
.
. Ex Dacia Berlina 1998 Carburatie
Half Man, Half Pig, Half Bear |
|
iubitordedacie |
![]()
Post
#72
|
![]() Membru Group: Members Posts: 186 Joined: 28 April 04 From: Bucuresti ![]() |
secretul unei saorme sta in sos...
oricine poate face saorma acasa, sosul in schimb... mai greu mie cea mai buna saorma mi se pare cea de la spring. am mancat saptamana trecuta una in carrefour colentina, ii zicea cumva in greceste dar era saorma toata ziua. sosul ... o nebunie. cea mai buna pana acum!! This post has been edited by iubitordedacie: 11 Apr 2006, 13:20 |
--------------------
Dacie
Berlina
- BB-KING
2010
|
|
bebetata |
![]()
Post
#73
|
Group: Members Posts: 0 Joined: 2 May 06 ![]() |
ajutor !!! Cine stie cum se pregateste carnea de pui inainte de a o pune pe rotisor. Mi-ar fi de mare ajutor. Si poate mai spuneti ceva despre sosuri ( maioneza cum se face ) etc.
Multumesc ! ![]() |
--------------------
Audi
A4
- B30BZI
|
|
Radduu |
![]()
Post
#74
|
Membru autentic Group: Members Posts: 526 Joined: 16 April 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Armandos @ 9 Apr 2006, 17:12) De unde cumpar si eu sos din ala de maioneza cu usturoi deja cumparat ? Special pentru shaorma... caut de cateva luni si nu gasesc.. e genial Gasesti in orice supermarket! Eu de o luna am mancat cel putin cate 4 shaorme pe zi...ies super mai ales ca nu te calicesti la ingrediente. ![]() |
--------------------
Dacia
1300 /1310
- B
1983 If you can't find something to live for, Then you best find something to die for
|
|
apunake |
![]()
Post
#75
|
Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 1 November 04 From: Bucuresti ![]() |
|
-------------------- |
|
Ci_co |
![]()
Post
#76
|
![]() Membru atutentic cu logan ! Group: Members Posts: 291 Joined: 20 July 05 From: UE - Bucharest !! ![]() |
Pfuaaaaa mama ce pofta am
![]() ![]() ![]() Eu imi mai cumpar din Crafffuurree niste cum so scrie nu stiu exact dar ceva de genu gordon bleu sau cine stie nu le am ![]() Dar shaorma moaaa ... am mancat una lujerului bah ce mi-a pus nebunul ala offfff sa enumeram:. 1 lipie o mana de cartofi ![]() sosuri maioneza cu usturoi , boleon, si ceva picant varza alba avea si rosie 5 felii de castraveti murati fara ceapa bah imi ploua in gura ![]() ![]() Fac crima pt o shaorma ![]() ![]() This post has been edited by Ci_co: 5 May 2006, 10:29 |
--------------------
Dacia & Renault/
Logan by Dacia/
- B XX BEB
'06 Pref 1,5dci Buaaaa am o Dacie Logan mahh tu stii ce trage e buna domne buna ! ( asa e toate)
|
|
Tossi |
![]()
Post
#77
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 969 Joined: 25 April 06 From: Bucuresti ![]() |
Cea mai buna shaorma din buc e acum la Chelsea, adica pe la romana prin spate. Ultima data cand am luat de la ei era 15 lei. E cu lipie facuta de ei si e cam cat aia de la orizont si dristor la un loc.
|
--------------------
Renault
Megane 1.5 dci
- B6SSSS
2004
|
|
hebron |
![]()
Post
#78
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 548 Joined: 22 March 05 ![]() |
Sa revenim on-topic:
-una bucata paine libaneza(lipie de la supermarket); -o mana de cartofi prajiti si taiati subtire; -carne de pui, vita sau miel taiata in bucatele si prajita in ulei cu mirodenii; -pasta de usturoi facut cu iaurt sau smantana si putin ulei; -un sos de rosii; -castraveti murati (nu in otet); -salate la alegere. Pofta Buna! |
--------------------
clio
symbol
2004 1.5 dci Renault Clio Symbol 1.5 dci, Expression, iunie 2004
Opel Astra Classic II Caravan, 1.7 dtci, ianuarie 2006 ocazional Megane II |
|
stargsm_ro |
![]()
Post
#79
|
![]() Vally Group: Members Posts: 56 Joined: 22 February 06 From: Craiova ![]() |
Eu mai nou pap asta: E mai rapida de gatit
![]() 1 lipie bucatele de salam sau ce o fi si cubulete de cascaval intinse pe lipie si facuta ca clatita apoi pusa 1min la micounde sa se faca cascavalu moale si gata mancarica in 3 minute. |
--------------------
Renault
Clio III
- DJ 83 ANA
2007 Vally - Craiova ; YM: stargsm_ro
|
|
StefanT |
![]()
Post
#80
|
![]() STF - Special Tactical Force Group: Members Posts: 3.413 Joined: 19 April 04 From: Bucuresti ![]() |
Daca aia e shaorma, io-s clatita
![]() |
--------------------
Suzuki
GSX-1300-R
- B'100'HAY
2008 Fan Reno 53379
|
|
vtavi14 |
![]()
Post
#81
|
Membru incepator Group: Members Posts: 49 Joined: 26 October 05 ![]() |
Pai Steffyx: cam la atata te pricepi si tu bine: la 'haleala'....
![]() |
--------------------
***
***
- ***
|
|
StefanT |
![]()
Post
#82
|
![]() STF - Special Tactical Force Group: Members Posts: 3.413 Joined: 19 April 04 From: Bucuresti ![]() |
hai da fuguta si zi-i mamicii sa-mi faca o shaorma, ca vin acusi acasa....
|
--------------------
Suzuki
GSX-1300-R
- B'100'HAY
2008 Fan Reno 53379
|
|
vtavi14 |
![]()
Post
#83
|
Membru incepator Group: Members Posts: 49 Joined: 26 October 05 ![]() |
O vrei cu de toate?
|
--------------------
***
***
- ***
|
|
StefanT |
![]()
Post
#84
|
![]() STF - Special Tactical Force Group: Members Posts: 3.413 Joined: 19 April 04 From: Bucuresti ![]() |
Stie ea cum o vreau, stai linistit...tu atata zi-i.
This post has been edited by Steffyx: 18 May 2006, 15:15 |
--------------------
Suzuki
GSX-1300-R
- B'100'HAY
2008 Fan Reno 53379
|
|
vtavi14 |
![]()
Post
#85
|
Membru incepator Group: Members Posts: 49 Joined: 26 October 05 ![]() |
|
--------------------
***
***
- ***
|
|
BX_master |
![]()
Post
#86
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 20 Joined: 27 July 03 From: Lyon-FR ![]() |
Hebron, multumesc. Am ce face in week-end. Am printat reteta ta care are avantajul sa fie scurta si clara. Va dau feed-backul duminica, daca mai traiesc. Daca intre timp mai intra cineva aici, poate mai dati detalii de cum se prepara carnea. Vreau sa zic ce mirodenii, daca se pune la fezandat etc. Asa, si sa precizez, o sa fac din piept de pui.
|
-------------------- We tried to assemble a useful collection of tips and ideas to help our fellow Citroënthusiasts to get the most out of their cars while keeping the dreaded repair costs at bay.
|
|
BX_master |
![]()
Post
#87
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 20 Joined: 27 July 03 From: Lyon-FR ![]() |
Feed-back dupa experiment: calificativ general EXCELENT.
Reteta mea, adaptata pentru cine nu are gratar sau aparat special pentru saorma si kebab acasa. Daca vreti sa o puneti in aplicare, citit pana la capat, pentru ca sunt mai multe actiuni care trebuie coordonate intre ele in timp. Reteta data aici e pentru trei persoane. Painea : lipie in forma patrata din Carrefour, cam 15 cm x 15 cm. Trebuie puse farfuriile pe masa, pe farfurii folie de aluminiu (cam de doua ori mai lunga decat lipia si mai lata cam cu 7 - 8 cm) si pe folia de aluminiu initinsa lipia. Pe lipie, imediat ce e gata, trebuie intins cu o spatula de lemn sosul alb si ketch-up-ul pentru a mai umezi un pic lipia care astfel nu se va rupe la rulare. Lipia pe folia de aluminiu trebuie pusa un pic mai spre o margine, pentru a putea impacheta cum trebuie "fundul" saormei, ca altfel pica sos cand mancati. Carnea : 3 piepti de pui dezosati, fara piele. Se taie in fasii mici, de cca 5 mm grosime pentru a se praji repede. Se pune carnea astfel taiata intr-o farfurie cu fund. Se adauga mirodenii pentru friptura de pui (eu am unele care contin si un pic de curry). Se adauga sare si piper. Se adauga o lingura de ulei. Se amesteca manual. Se lasa pe masa un sfert de ora. Cartofii prajiti : se prajesc intr-o tigaie de teflon intinsa. Cam o mana per saorma. Dupa ce se prajesc se scot, se arunca uleiul din tigaie, dar se pastreaza tigaia incinsa si se adauga carnea de mai sus, fara nici un adaos de ulei. Operatiunea asta da un gust deosebit la carne. Carnea se prajeste la foc mediu-mare pana devine crocanta (crusta maro la suprafata). Salata : eu mancam asa in Bucuresti in anii '90 la un iordanian intr-un chiosc de langa Gara de Nord, recte felii de castravete murat + varza, telina si morcov rasi frecati cu un pic de sare. Se poate adauga bineintels orice altceva, dar asta am inteles ca e reteta iordaniana... Sosul alb : se face un mujdei de usturoi zdrobit cu un pic de ulei si sare. Dupa ce se face ca o pasta se adauga doua borcane mici de iaurt de oaie. Pentru trei persoane eu am pus 5 catei de usturoi medii, o picatura de ulei si 250 de grame de iaurt de oaie. Se omogenizeaza totul cu o lingura de lemn. Cand s-a prajit carnea, peste lipia deja unsa cu sos alb si ketch-up, se pun carnea, salata din morcovi, telina, varza, castravetii murati si cartofii prajiti. ATENTIE, acum e acum, trebuie un pic de dexteritate in rularea lipiei odata cu folia de aluminiu de dedesupt. Hintul general e ca trebuie strans ferm, pentru a se compacta totul in interior. Se strange bine folia la fund pentru a evita scurgerile de sos. POFTA BUNA ! ![]() This post has been edited by BX_master: 21 May 2006, 13:01 |
-------------------- We tried to assemble a useful collection of tips and ideas to help our fellow Citroënthusiasts to get the most out of their cars while keeping the dreaded repair costs at bay.
|
|
dragOn |
![]()
Post
#88
|
![]() Fost deținător Dacia (1310, Liberta, Solenza) Group: Members Posts: 692 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
Revin cu ultima varianta a retetei
![]() Carnea: Ingrediente: 1 buc piept de pui, 1/2 plic condimente pentru pui, iaurt de baut (500gr) Mod preparare: Pieptul de pui se taie felii ca pentru gratar si se pune intr-un castron cu 2/3 din iaurt si 1/2 plic de condimente. Se lasa la macerare (la rece) aprox 8 ore. Dupa cele 8 ore se pune pe gratar la foc maricel iar apoi se taie felii subtire. Sos usturoi: Ingrediente: 6 catei de usturoi, sare, ulei, lamaie (sau lime), iaurt de baut (500gr) Mod preparare: Se strivesc intr-un castronel cateii de usturoi, se adauga sare, ulei si zeama lamaie. Se amesteca pana se obtine o pasta si apoi se toarna 2/3 iaurt de baut. Se amesteca si se lasa la macerat (la rece) aprox 8 ore. Sos Maioneza: Ingrediente: 1 ou, mustar, ulei, sare, lamaie, apa Mod preparare: Se prepara cu blanderul oul cu mustar si sare, se aduga treptat ulei, zeama de lamaie si la sfarsit se adauga apa pentru a o subtia. Cartofii (5 buc medii): Mod de preparare: Cartofii prajiti obisnuiti dar un pic mai grosi taiati. Se pregateste intr-un ceaun o baie de ulei si se pun la prajit la foc mic. Se amesteca si se scot in momentul in care sunt aurii (nu se lasa sa faca crusta maro) intr-un castron in care se pun in prealabil cateva servetele pentru a absorbi uleiul scurs. Se adauga sare dupa gust Sos rosii: Nu am o reteta inca... dar recomand un ketchup cat mai calitativ. Castraveti: Recomand sa folositi castraveti muratitaiati felii subtiri. Varza: Se toaca varza cruda si se da cu sare Ceapa: Se taie rondele. Sos picant: Se dau prin masina de tocat cativa ardei iuti si se lasa cu sare int-un borcan. Se incalzeste lipia pe foc cateva secunde si se adauga cartofii, carnea, varza, ceapa, sosul de usturoi, maioneza, ketchup-ul si sosul picant. Se strange si se impacheteaza. Pofta buna!!!! Attached thumbnail(s) 1.jpg ( Size: 81.42k ) Number of downloads: 547 2.jpg ( Size: 76.72k ) Number of downloads: 547 3.jpg ( Size: 57.98k ) Number of downloads: 523 4.jpg ( Size: 61.44k ) Number of downloads: 512 5.jpg ( Size: 31.08k ) Number of downloads: 499 6.jpg ( Size: 74.53k ) Number of downloads: 81 7.jpg ( Size: 30.32k ) Number of downloads: 73 8.jpg ( Size: 29.67k ) Number of downloads: 71 9.jpg ( Size: 55.29k ) Number of downloads: 101 10.jpg ( Size: 73.52k ) Number of downloads: 133 11.jpg ( Size: 68.51k ) Number of downloads: 168 12.jpg ( Size: 46.34k ) Number of downloads: 180 |
--------------------
VOLKSWAGEN
PASSAT
- B xx UEX
TDi 131CP/2002 Never drive faster then your angel can fly !!!
|
|
Marius81 |
![]()
Post
#89
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 244 Joined: 30 June 04 From: - ![]() |
Cu o singura rectificare cred ca ar fi excelenta ........la o shaorma adevarata nu se pune ketchup si nici ceapa.
In rest nu mai zic nimic, ca deja salivez ![]() |
--------------------
-
-
- -
-
|
|
tonicelli |
![]()
Post
#90
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 374 Joined: 26 March 06 From: Valea Jiului ![]() |
dragOn deja îmi ploua în gură
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
- HD-XX-XXX
Laureate plus România ... frumoasă țară ... păcat că e locuită
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 4th August 2025 - 01:04 |