Consum de 25L/100, oare se poate asa ceva?
![]() ![]() ![]() |
Consum de 25L/100, oare se poate asa ceva?
JohnDoe1 |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 255 Joined: 11 February 05 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Solenza Scala
- B-34-... decat mult si prost, mai bine putin si fara rost.
|
|||
litza |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 813 Joined: 27 August 03 From: Bavaria, DE ![]() |
Se poate. Daca ti-au furat benzina in service.
|
--------------------
Dacia
Solenza
2003-2018
|
|
JohnDoe1 |
![]()
|
Pai nu aveau cum sa o fure ca am stat langa ei tot timpul; si cand am plecat aveam jumate de rezervoe, la fel ca atunci cand m-am dus.
jumate de rezervor l-a consumat in vreo 70Km facuti in 3 zile si pe urma am facut iara plin; si din plinul facut am ramas cu jumate dupa inca 90Km facuti si astia in 4 zile. |
--------------------
Dacia
Solenza Scala
|
|
GeorgeB |
![]()
|
![]() the 7 stars of Pleiades constellation Group: Members Posts: 1.870 Joined: 7 January 03 From: Bucuresti ![]() |
poate ti-au dat vreo gaura prin vreun furtun !!!
cam asa e si la foresterul meu ![]() |
--------------------
SUBARU
Legacy 2.5
- --- L7 2.5 all in black - edition -
|
|
Bihomoldoveanul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 515 Joined: 31 December 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(JohnDoe1 @ 17 Feb 2005, 11:13) mai e o chestie, cand turez mototul aproape de 3000 de ture(in mers), se aude un zgomot ca cel facut de masinile de curse; adica mai gros si infundat de undeva de pe sub capota, si in acelasi timp un alt zgomot ascutit ca un fluier f ascutit. Cred ca in momentul in care nu erai atent mecanicii au sarit si ti-au montat o turbosuflanta fara sa iti ceara acordul. ![]() Lasind gluma la o parte, nu, masina nu poate consuma 25% decit daca a) ambreiajul nu mai merge deloc si o tii la 5000 ture ca sa mergi cu un 50km/h amarit sau ![]() 25% e consum instantaneu de Clio Sport in demaraj mediu spre maxim. Dar totusi motorul ala de 2l consuma 9.5-10 mediu. |
--------------------
Dacia Solenza
Scala 1.4 MPI
|
|
asarban |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Banned Posts: 2.288 Joined: 24 May 02 ![]() |
Ma, daca ambreiajul patineaza da, consuma mai mult.
Dar acum ca ai reparat ambreiajul NU Ori ai gresit tu calculele, ori ti-au speriat benzina din rezervor! SI nu te minuna...Iosefini e mic copil pe langa astia! Ma..s-au murdarit pe maini la masina ta? Tre sa se spele? Au fiecare cate 2 manute? eheheeee |
-------------------- Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
|
|
Marius |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 595 Joined: 13 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Din cum ai formulat tu, eu deduc ca ai facut consumul "din ochi". Incearca sa-i faci consumul de la plin la plin.
Iar zgomotul care il auzi pe la 3000 rt/m se poate datora montarii aiurea dupa ce s-a efectuat inlocuirea placii de presiune. Catalizatorul este foarte aproape de scut. |
--------------------
ex Dacia
ex Solenza
ex 2003 Clima
- ex 1.4 MPI
|
|
JohnDoe1 |
![]()
|
Am observat ca teava de la galeria de evacuare se termina cu un fel de flansa; mai departe se cupleaza pe acea flansa cu o alta teaza care merge catre un fel de cilindru care intr-adevar este intre scut si cutiea de viteze; banuiesc ca asta e catalizatorul. si mai departe printr-un colier se prinde teava care merge catre toba de esapament. cand mi-au remontat la loc teava care merge spere catalizator si care asa cum am zis se fixeaza printr-o flansa cu teava de la evacuare, s-au chinuit de vreo 6 ori sa faca operatia respectiva, pt ca scapau gazele de evacuare pe la imbinarea dintre cele doua(pe la flansa); in cele din urma au reusit sa sparga unul din prezoanele de prindere si a trebuit sa aduca altul; Pe timpul cat tot au incercat sa stranga flansa respectiva, ii mai faceau cate o proba la motor, numai ca zgomotul era infiorator; sis tot asa demonteaza, monteaza, desfa si aiara strange au resusit sa stranga flansa respectiva; acum ma tem ca nu cumva sa fie de acolo; Am vazut ca exista un sensor pe acea teava de evacuare, dupa imbinarea respectiva si ma gandeam ca daca acolo la imbinare e ceva in neregula, poate si senzorul ala nu mai sesizeaza ce trebuie; sincer sa fiu nu stiu ce face senzorul, dar am vazut ca e cumva inainte de catalizator; banuiesc ca masoara concentratia de gaze arse, cu toate ca nu inteleg la ce i-ar trebui calculatoruli informatia asta...... |
--------------------
Dacia
Solenza Scala
|
|
pedrovl |
![]()
|
![]() pedrovl Group: Members Posts: 1.007 Joined: 12 October 04 ![]() |
Eu sunt chiar impresionat. Au zis frumos baietii ca "ti-au speriat benzina". Sau poate returul a fost strangulat la montajul cutiei. Altfel e imposibil sa consume ata. Au umblat la calculator??
|
--------------------
DACIA
DUSTER
1,6 16v 4x4 Laureate
|
|
JohnDoe1 |
![]()
|
nu au umblat la calculator.
partea proasta e ca nu am cum sa le demonstrez in service ca masina consuma atat. dcat sa strang vreo 3 mil si sa ii urc in masina si sa merg pana la pitesti si inapoi ca sa stabilim pe o distanta de 220Km cat consuma, ca altfel habar n-am cum sa le demonstrez. |
--------------------
Dacia
Solenza Scala
|
|
GeorgeB |
![]()
|
![]() the 7 stars of Pleiades constellation Group: Members Posts: 1.870 Joined: 7 January 03 From: Bucuresti ![]() |
ce draq sa faca la calculator ?
![]() |
--------------------
SUBARU
Legacy 2.5
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(pedrovl @ 17 Feb 2005, 10:27) ... Sau poate returul a fost strangulat la montajul cutiei. Altfel e imposibil sa consume ata. Au umblat la calculator?? Care... retur la Solenza? Solenza are regulatorul de presiune pe corpul pompei din rezervor, nu mai e pe rampa...Eu mai degraba in cazul de fata m-as uita de pierderi de benzina pe circuitul de alimentare, de la rezervor pana la rampa... |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
valioglu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 498 Joined: 2 July 04 ![]() |
Daca consuma atat de mult trebuie sa scoata fum pentru ca nu poate arde complet atata benzina decat cu vreo trei turbine care sa inghesuie aer in cilindri. Oricum, este posibil sa arunce benzina prin vreun furtun spart sau montat aiurea, dar ar trebui sa miroasa in masina sau in jurul ei. Cel mai simplu este sa faci plinul, mergi aproximativ 100 km, bagi din nou benzina, si daca este cum zici te duci si iti versi nervii pe maimutele care ti-au nenorocit masina.
|
--------------------
DACIA SOLENZA
CONFORT 1.4
- B-01-DOG viata e scurta dar nedreapta
|
|
pedrovl |
![]()
|
![]() pedrovl Group: Members Posts: 1.007 Joined: 12 October 04 ![]() |
QUOTE(klaus @ 17 Feb 2005, 10:45) Care... retur la Solenza? Solenza are regulatorul de presiune pe corpul pompei din rezervor, nu mai e pe rampa... Eu mai degraba in cazul de fata m-as uita de pierderi de benzina pe circuitul de alimentare, de la rezervor pana la rampa... Imi pare rau Klaus dar orice masina are un retur la combustibil indiferent in ce forma se prezinta!!!! Surplusul de benzina trebuie sa se intoarca in rezervor. La curatarea injectoarelor de exemplu se anuleaza turul si returul si se intruduc cele doua furtune in aparatul electronic de curatat injectia. Referitor la calculator, acesta poate fi dat peste cap de un neispravit care face pe inginerul si atunci consumul poate fi afectat. Daca ati facut vreodata un test complet care dureaza cca. o ora ati vedea ca nu bat campii. Dar deobicei baietii la service iti verifica 2, 3 parametrii si zic ca totul e ok. Tu dai banii si .....drum bun. |
--------------------
DACIA
DUSTER
1,6 16v 4x4 Laureate
|
|
RIon |
![]()
|
![]() pasionat Group: Members Posts: 2.835 Joined: 22 May 04 From: CJ ![]() |
Mai in gluma, mai in serios...mi-e ciuda pe tine
![]() De fiecare data cand merg in service le spun sa o faca BMW, tie ti-au facut-o, macar ca si consum ![]() Eu zic sa nu mai stai de vorba cu ei, sa suni la VC, si la Service sa vb. direct cu un sef, sa iti dea alti meseriasi care sa faca tot de la capat, e aberant 25l/100, serios, pare BMW cu 4 carburatoare... Fa si testul ala. |
--------------------
Skoda
Octavia 2
2005, TDI 160CP 2008, Ford Focus 115 CP
- de CJ www.raresion.ro
|
|
GeorgeB |
![]()
|
![]() mai detaliaza te rog ... ca eu sunt cam incepator in astea. klaus ia tata o foaie si un pix si sa ne apucam sa invatam . deci ? iti mai spun eu ce ia 25% ... un forester 2.5Turbo calcat pe coada ![]() ![]() |
--------------------
SUBARU
Legacy 2.5
|
|
JohnDoe1 |
![]()
|
Gata s-a rezolvat; de fapt cu tester pus pe calcualtorul de la motor consuma 30l/100; si asta ca in momentul cand au cuplat la loc mufa de la calculatorul de bord, nu au potrivit-o bine si s-a rupt un pin. Acum s-a rezolvat. Habar n-am cum ca nu am avut voie sa asist; cel putin asa zic ei ca s-a rezolvat; mai trebuie sa ii pun un plin si sa vad in cati km il consuma.
|
--------------------
Dacia
Solenza Scala
|
|
bomicabomic |
![]()
|
![]() Ex-membru DaciaClub Group: Members Posts: 1.072 Joined: 7 September 04 ![]() |
Mamaa, de nu-i puneam sa-mi faca plinul.
|
--------------------
x
x
- x
|
|
JohnDoe1 |
![]()
|
Ce plin sa-mi faca? Cum demonstrez eu ca am facut un plin jumate si mi-am dat seama de asta?
Oricum am niste vorbe de duh pt aia de acolo, mama, mama; insa nu le pot picta aici pe forum; cert e ca e o bataie de joc in masa..... Eu zic ca la service trebuie sa mergi de fiecare data cu avocatul, sa inregistrezi ce spune unul si altul si la urma sa pleci cu un certificat scris si semnat de service cum ca totul e ok; daca nu e asa.....apelezi la faza cu avocatul.... |
--------------------
Dacia
Solenza Scala
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
pai nu ne spui si noua despre ce service e vorba acum ca ai scapat ?
Esti din Buc ? |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
bomicabomic |
![]()
|
![]() Ex-membru DaciaClub Group: Members Posts: 1.072 Joined: 7 September 04 ![]() |
Mai John, ce dovezi tata? PC-ul ala a zis 30%, iar tu te-ai dus ca masina consuma, nu te-ai dus, asa, hai sa vad cit consuma si a dat "abort" laptopul.
Si vezi ca la receptie trec aia intr-un tabel km care-i avea masina cind s-a facut reparatia. So..... This post has been edited by bomicabomic: 18 Feb 2005, 13:39 |
--------------------
x
x
- x
|
|
JohnDoe1 |
![]()
|
Si ce vroiai sa le zic? ca de cand mi-au schimbat placa de presiune pana acum eu am consumat 5 tone de benzina? cum dovedeam?
da intr-adevar consuma exagerat de mult, dar nu puteam sa dovedesc ca intre timp eu am mers cu masina 5km sau 1000 de km. cand am mers prima data la ei, eu am zis ca pe langa faptul ca intra in viteze ca drequ s-a blocat si volanul; si ala a zis ca si el ce imi poate face daca in momentul intrarii in serivice mie imi merge directia? ca doar nu o sa se apuce sa desfaca de nebun piese numai asa pe vorbe. Daca veneam cu ea cu directia gata blocata, atunci ar fi fost altceva. fix la fel si cu consumul. asa ca m-am tzepuit, e vina mea; eu cand merg sa imi repar ceva sau indiferent ce fac, merg pe ideea ca s-a intamplat, s-a intamplat; astept sa se rezolve cumva; nu ma duc din prima cu gandul ca aia isi pot bate joc. probabil ca as da in paranoia daca m-as duce gata pregatit cu camera ascunsa si cu avocatul dupa mine si sa constat la urma ca aia s-au purtat ok. |
--------------------
Dacia
Solenza Scala
|
|
bomicabomic |
![]()
|
QUOTE(JohnDoe1 @ 18 Feb 2005, 13:49) off-topic Eu chiar cu gindul asta ma duc. Si stau cu ochii pe ei ca pe butelie. De la inginer sef pina la mecanic. Asta de cind, mi-au schimbat placutele de frina, care erau bune, in fine, asa au zis. Dar vroiau sa-mi puna altele si mai uzate, culmea scoase de inginer din cutie albastra. Am facut spume, am dat telefon la VC, ca aia ziceau ca altele nu mai au. Asa ca pazeste-i, mama lor de hoti. |
--------------------
x
x
- x
|
|
JohnDoe1 |
![]()
|
mai e o problema; in multe locuri nu te lasa sa intri in service.
de ex prima data mi-a dat voie sa asist cum imi schimba placa de presiune, a doua oara cu consumul nu am mai reusit sa intru. anul trecut am fost la un alt service sa imi faca o usa infundata plus vopsit; dupa vreo luna un amic care era pe bancheta din spate a ramas cu manivela in mana pt ca aia de la service cand au scos manivela imi sparsesera clamele ale de plastic care o fixau de ax; am fost in targ si mi-am luat o manivela noua cu 15mii de lei; si pt ca eram crizat rau de tot, am dat si fata de usa spate jos si ce mi-au vazut ochilor? folia aia de plastic de pe interior nu s-au mai obosit sa o lipeasca la loc in masticul respectiv, nu mai aveam vreo doi tzamburusi din aia de plastic in care se fixa fata de usa, adica ce mai bataie de joc. asa, ca nici atunci nu ma puteam duce la ei sa le bat obrazul pt ca nu aveam dovada; altcineva nu umblase acolo in afara de ei, in schimb ei puteau sa invoce acest motiv si sa paseze matza la mine, pt ca oricum eu nu aveam cums a dovedesc contrariul. eu desfacusem fata de usa ca sa vad ce si cum; e ca la chestia aia cu curiozitatea care a omorat pisica; daca nu desfaceam sa vad, nu stiam; daca am desfacut sa vad si am aflat, puteau sa zica ca eu sunt de vina. |
--------------------
Dacia
Solenza Scala
|
|
johnsws |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 593 Joined: 31 March 04 From: Bucuresti ![]() |
si pana la urma nu ne spui si noua la ce service ai fost? sa mergem si noi acolo...ca poate ducem lipsa de probleme la masini!
|
--------------------
opel
astra
2006 classic astra la vista baby!
|
|
zzero |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 313 Joined: 19 July 04 From: Constanta ![]() |
QUOTE(pedrovl @ 18 Feb 2005, 09:00) Imi pare rau Klaus dar orice masina are un retur la combustibil indiferent in ce forma se prezinta!!!! Surplusul de benzina trebuie sa se intoarca in rezervor. La curatarea injectoarelor de exemplu se anuleaza turul si returul si se intruduc cele doua furtune in aparatul electronic de curatat injectia. Referitor la calculator, acesta poate fi dat peste cap de un neispravit care face pe inginerul si atunci consumul poate fi afectat. Daca ati facut vreodata un test complet care dureaza cca. o ora ati vedea ca nu bat campii. Dar deobicei baietii la service iti verifica 2, 3 parametrii si zic ca totul e ok. Tu dai banii si .....drum bun. La Solenza nu exista retur.Klaus are dreptate.La SupeRNova exista, de exemplu. Cat despre senzorul ala care ziceai tu JohnDoe ca nu stii ce e....aia este sonda lambda. |
--------------------
Dacia
Solenza
- CT-06-VRY
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(pedrovl @ 18 Feb 2005, 09:00) Imi pare rau Klaus dar orice masina are un retur la combustibil indiferent in ce forma se prezinta!!!! Surplusul de benzina trebuie sa se intoarca in rezervor. La curatarea injectoarelor de exemplu se anuleaza turul si returul si se intruduc cele doua furtune in aparatul electronic de curatat injectia. Referitor la calculator, acesta poate fi dat peste cap de un neispravit care face pe inginerul si atunci consumul poate fi afectat. Daca ati facut vreodata un test complet care dureaza cca. o ora ati vedea ca nu bat campii. Dar deobicei baietii la service iti verifica 2, 3 parametrii si zic ca totul e ok. Tu dai banii si .....drum bun. Ca sa nu lungim discutiile inutile si sa mai invat si eu unele lucruri, spune-mi si mie unde este returul asta de la solenza. de unde il iau aia din service si unde intra la motor. Poti sa-mi explici si tehnic cu termenii motorului de solenza, ca sper sa inteleg... |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
toto |
![]()
|
![]() Destul de fost membru Group: Members Posts: 432 Joined: 26 April 04 From: Bucuresti ![]() |
eu ma ingrozesc de ce citesc aici...si nu stiu de ce ca sunt patit si eu
chiar peste tot sunt animalele astea neandertaliene care pana nu rup ceva si nu fac totul de mantuiala nu se simt bine? pana la urma nu am aflat service-ul cu pricina daca mi se strica mai serios o vand si nu mai imi iau dacia cat oi trai vad ca animalele nu mai sunt in stare sa o faca la loc dupa ce au defacut-o |
--------------------
Honda
CIVIC
5D 1.8 Sport M/T - '07 romania, frumoasa tara...pacat ca e locuita...
|
|
bogdan_o |
![]()
|
![]() om ca, din pacate, din ce in ce mai putini Group: Members Posts: 3.940 Joined: 23 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Adrine, nu e vorba de Dacia aici. Lipsa crasa a bunului simt si a respectului, coroborata cu prostie si incompetenta fara margini gasesti in toate service-urile (notorii sunt cazurile cand cei care au plecat din service-ul Mercedes au lasat ceva piese din masini pe drum).
Oricum, nu strica sa stim despre ce service era vorba. |
--------------------
Dacia
SLZ 1.4 / Break CL E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
|
|
Bihomoldoveanul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 515 Joined: 31 December 03 From: Bucuresti ![]() |
Nu e vorba de dacia aici ci de service-urile "autorizate" dacia. Du masina la un service neautorizat care trebuie sa reziste pastrindu-si clientii sa vezi cum nu o sa ai nici o problema. Pe de o parte de abia astept sa se termine garantia la a mea sa rezolv niste probleme odata pentru totdeauna.
|
--------------------
Dacia Solenza
Scala 1.4 MPI
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 20:04 |