DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Kit exterior SuperNova

djasu82
post 8 Mar 2009, 19:48
Post #31

MEMBRU DACIA CLUB

Group: Members
From: Bucuresti ...

daca imi pun asa ceva raman fara ele a doua zi biggrin.gif ca vor si amici mei sa-si puna tongue.gif

--------------------
Dacia Super Nova Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm 1999 / 2003 / 2008 /2011 - nnn
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
and_rei
post 8 Mar 2009, 19:52
Post #32

Membru multumit de fosta lui SupeRNova

From: Bucuresti

eeee traim noi in romania da nici chiar asa biggrin.gif

--------------------
Renault Megane 2.1 Silver 2005
"Concentrati in metropole, condusi de GPS, vom renunta la creier ca se pare ca gandim prea des."
+
Relu_GTT
post 9 Mar 2009, 18:37
Post #33

Membru autentic

From: BRASOV

Mie nu-mi place body kit-ul ala nu mi-as pune asa ceva la masina

--------------------
Dacia SuperNova 2002 Confort - BV 27 GTT
BMW e46 FL 2.0i
+
and_rei
post 9 Mar 2009, 18:45
Post #34

mie imi place mult ala din fata (la o dimensiune acceptabila).la cel din spate eu cred ca se mai poate lucra nitel biggrin.gif

--------------------
"Concentrati in metropole, condusi de GPS, vom renunta la creier ca se pare ca gandim prea des."
+
BeatMAN
post 9 Mar 2009, 19:14
Post #35

Membru incepator

From: Tarnaveni

Astept sa treaca iarna si sa vad cat m-ar costa materialul sa imi fac un kit custom k surse de inspiratie sunt. Sper sa nu fie niste cifre foarte mari la materiale.

--------------------
Dacia Super Nova 2002 Rapsodie - MS 84 MES
+
djasu82
post 9 Mar 2009, 20:24
Post #36

MEMBRU DACIA CLUB

daca iti faci singur o bara te duce pe materiale camd 2 miloane restu se muleaza cu ghips tongue.gif asa se fac toate barile acestea . Am vazut la opalu lu cerebel cel de la formatia simplu avand ambele bari realizate din fibra de sticla implicit mulajul realizat din gips.

--------------------
Dacia Super Nova Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm 1999 / 2003 / 2008 /2011 - nnn
+
and_rei
post 9 Mar 2009, 20:38
Post #37

intrebare:ghipsu ala nu se crapa?eu am acum picioru in ghips si e crapat jumate din el radmasa.gif

This post has been edited by ianys_andrey: 9 Mar 2009, 20:39

--------------------
+
Relu_GTT
post 9 Mar 2009, 22:32
Post #38

Membru autentic

QUOTE(ianys_andrey @ 9 Mar 2009, 20:38)
intrebare:ghipsu ala nu se crapa?eu am acum picioru in ghips si e crapat jumate din el  radmasa.gif
*

Mulajul facut din ghips e matrita pe care se pune fibra si la sfarsit se scoate spoilerul care a luat forma matritei

--------------------
BMW e46 FL 2.0i
+
djasu82
post 10 Mar 2009, 15:24
Post #39

MEMBRU DACIA CLUB

Corect relu vedeti cine stie ! Asa se poate modifica si consola centrala din bord de la super nova care nu e prea bine finisata ma refer la cea care tine butoanele de control clima aeroterma si casetofon.

--------------------
+
cristi87
post 10 Mar 2009, 15:28
Post #40

fa-te viteaz knd esti singur in masina...nu chinui si p altii

ai idee km se poate modifica??o schita ,cv?

--------------------
RENAULT Megane 2.2 1.6 16v 82Kw 2007 - Unknown..yet
[COLOR=blue][SIZE=7]omul este dator sa sculte, nu sa si creada....
+
BeatMAN
post 10 Mar 2009, 17:09
Post #41

Membru incepator

From: Tarnaveni

Inca nu sunt in clar cu lucrul cu fibra, dar dupa ce mai strang niste informatii si va tine timpul si buzunarul cu mine ma apuc sa imi fac eu, doar k daca imi ies vreau sa merg mai departe, panouri interioare usi, pasticele zgomotoase si poate si un portbagaj custom.

Da Doamne bani si vreme buna k de restul ma ocup eu rugaciune.gif rugaciune.gif

This post has been edited by BeatMAN: 10 Mar 2009, 17:10

--------------------
Dacia Super Nova 2002 Rapsodie - MS 84 MES
+
djasu82
post 10 Mar 2009, 17:25
Post #42

MEMBRU DACIA CLUB

Se prinde scoci de hartie pe bara respectiva se prepara gipsul se da pe para pentru a se loa forma se intareste oar dupa aceea se da jos . Se prinde dupa aceea fibra de sticla pe bara se taie se muleaza si in final cu pensula se da cu intaritorul peste fibra , se lasa pentru a se intari in final se da jos dupa mulaj se ia la frecat se da cu sprit chit si dupa aceea cu vopsea se tine intr-un mediu uscat si ventilat si aia e treaba.
Era ideal ca intaritorul sa fie lichid fiindca se putea pune intr-un pistol de vopsit si se dadea si se scotea foarte rapid bara .Cine doreste diferite modele poate face inainte de a se da cu intaritorul pe fibra.
Nu e dracu atat de negru precum spun unii ca vezi doamne ca e greu de lucrat cu fibra.

--------------------
+
ti3sto
post 10 Mar 2009, 17:28
Post #43

Membru autentic

From: Bucuresti-Berceni

dj asule le mananci la oameni banii laugh.gif mersi de informatie tongue.gif

--------------------
Dsn SuperNova 2000 1.4
-----------Tractari Auto Non Stop -------
Cel mai mic pret, Bucuresti 100Lei

Tel :0769797963
+
iulian sn2001
post 10 Mar 2009, 18:52
Post #44

Membru fost incepator

From: galati

Am si eu o intrebare la care sper sa primesc un raspuns sigur(nu dupa ureke).Daca vrei sa montezi pe masina kitul asta este nevoie de vreo omologare?Este posibil sa ai probleme in alte tari pentru ca nu este trecut in certificat kitul respectiv??

--------------------
dacia supernova 2001 confort
cap sa ai ca mintea vine dup-aia
+
Relu_GTT
post 10 Mar 2009, 20:27
Post #45

Membru autentic

QUOTE(iulian sn2001 @ 10 Mar 2009, 18:52)
Am si eu o intrebare la care sper sa primesc un raspuns sigur(nu dupa ureke).Daca vrei sa montezi pe masina kitul asta este nevoie de vreo omologare?Este posibil sa ai probleme in alte tari pentru ca nu este trecut in certificat kitul respectiv??
*

Eu zic ca nu este nici o problema
In certificat se trec modificarile la partea mecanica sau culoarea daca este schimbata kitul nu ai unde sa-l treci

This post has been edited by Relu_GT: 10 Mar 2009, 20:29

--------------------
BMW e46 FL 2.0i
+
djasu82
post 10 Mar 2009, 21:38
Post #46

MEMBRU DACIA CLUB

v-ati uitat in cartea masini ? Daca nu cititi si veti observa ce nu se poate modifica in rest poti sa-ti montezi doar un scaun realizat din lemn si sa stai in el biggrin.gif asa ca un exemplu. Deci culoarea masini nu se modifica peste 40% ,diametrul la genti ,geamurile ,motorul si aici e vorba de blocul motor ca acolo e stantata seria , nu se monteaza abs trebuie omologat... chiuloasa se poate modifica ,pistoanele , arborele cotit, radiator , bordul , barile, injectoarele ,pompa de benzina ,aer conditionat cei care nu au ( ma numar tongue.gif ),filtru de aer biggrin.gif. A si fara catalizator daca te prinde raru mobil pe strada iti ridica talonu sau ma og iti da amend nu stiu sigur.
ti3sto nu ti se pare ca astia ia cam multi bani pentru o amarata de bara ? E mult pana cand pui mana ca dupa aceea devi as biggrin.gif crezi ca tipi au fost invatati ? nu au pus placi de rigips si asa au invatat si cu fibra de sticla.

--------------------
+
iulian sn2001
post 10 Mar 2009, 22:27
Post #47

Membru fost incepator

deci daca eu am numere de romania si montez pe masina kitul de mai sus nu are ce sa imi faca politia din italia corect?Am intrebat colegii de la munca(italieni) si au spus ca nici macar eleron nu ii pot pune fara sa fie omologat si trecut in talon. sad.gif

--------------------
+
djasu82
post 11 Mar 2009, 18:39
Post #48

MEMBRU DACIA CLUB

dunte la un itp si intreaba dupa aceea te convingi singur asa fiecare isi da cu parerea. Sau intra pe registru auto roman si vezi ce ai voie ce nu sau la italieni.

--------------------
+
iulian sn2001
post 11 Mar 2009, 19:30
Post #49

Membru fost incepator

Asule astia sunt nebuni! Astia si un eleron te pun sa il treci in talon.Eu ma gandeam ca avand numere de romania scap de amenzi.

--------------------
+
saftonel
post 11 Mar 2009, 19:57
Post #50

Membru autentic

asule iara vb in necunostinta de cauza...poate la electronica te pricepi...dar atat...ti`am urmarit cateva post`uri...macar ai putea sa le completezi cu "parerea mea"...si daca e asa simplu pe cat zici tu cu fibra de sticla /carbon/kevlar ...te fac parteneri de afaceri si o sa traiesti regeste... cheers.gif ...

This post has been edited by saftonel: 11 Mar 2009, 19:58

--------------------
Reno Clio 1.4 16V 2002 - xxx
+
Relu_GTT
post 11 Mar 2009, 20:14
Post #51

Membru autentic

Am si eu o intrebare daca tot se discuta aici de spoilere
Cum se da jos bara (spoilerul) fata ?

--------------------
BMW e46 FL 2.0i
+
djasu82
post 11 Mar 2009, 20:23
Post #52

MEMBRU DACIA CLUB

QUOTE(saftonel @ 11 Mar 2009, 20:57)
asule iara vb in necunostinta de cauza...poate la electronica te pricepi...dar atat...ti`am urmarit cateva post`uri...macar ai putea sa le completezi cu "parerea mea"...si daca e asa simplu pe cat zici tu cu fibra de sticla /carbon/kevlar ...te fac parteneri de afaceri si o sa traiesti regeste... cheers.gif ...
*

Nu am nevoie de nici o afacere si nu cred ca vorbesc in necunostinta de cauza daca aveam timp faceam eu la unu si la altu precum am facut la multi amici care au motoare ... le-am ralizat carene din fibra de sticla asa ca nu ma mai contrazice ... Nu e vorba ca ma price la eletronica , eletrica asta am facut de mic si fac in continoare pe langa altele.
Uite ca o sa rezolv ceva sper sa am timp ca e limitat si voi pune pe forum ce si cum cu fibra de sticla.
Saftonel ti-e frica ca nu mai scoti bani daca invata toti sau asa esti mereu si omori pe alti ca sa taca sau asa se procedeaza in romania ? Daca asa se procedeaza afla ca cu mine nu merge .
Relu vezi ca sunt suruburi pe parte si pe cealata a barei trebuie sa te uiti pe sub aripa la extremitati spre terminale acolo bara e prinsa cu piulita de 13 .

--------------------
+
iulian sn2001
post 11 Mar 2009, 21:11
Post #53

Membru fost incepator

M-am lamurit...orice rahat de spoiler trebuie omolagat.:

"Modificarile masinii, neavizate de R.A.R., ilegale
Bolizii care sunt aruncati in aceste curse sunt, majoritatea, masini modificate, au cipuri la motor, care sa le permita un numar de cai putere in plus, au spoilere, faruri si jante diferite celor din fabrica, insa de multe ori sunt modificari neomologate de catre Registrul Auto Roman. Dan Tulvan, directorul Registrului Auto Roman Timis, atrage atentia ca modificarile facute masinilor trebuie avizate de R.A.R. in cazul in care acestea se dovedesc ca imbunatatesc performantele masinii sau daca dimensiunile caroseriei au fost si ele modificate. "In cazul in care soferii sunt prinsi in trafic cu aceste masini modificate si a caror modificare nu a fost omologata, Politia Rutiera va retine certificatul de inmatriculare. Redobandirea certificatelor de inmatriculare retinute in urma controalelor in trafic va fi posibila numai dupa efectuarea, la reprezentantele Registrului Auto Roman, a unei noi inspectii tehnice".

Deci daca nenea garcea are boala pe tine ca nu a primit nimic cu o seara in urma...iti cere omologarea pe spoilere(si tu neavand asa ceva) si iti retine certificatul de inmatriculare.
Oare cat drak costa sa omologhezi niste spoilere si niste praguri?

--------------------
+
Relu_GTT
post 11 Mar 2009, 21:21
Post #54

Membru autentic

QUOTE(iulian sn2001 @ 11 Mar 2009, 21:11)
M-am lamurit...orice rahat de spoiler trebuie omolagat.:

"Modificarile masinii, neavizate de R.A.R., ilegale
Bolizii care sunt aruncati in aceste curse sunt, majoritatea, masini modificate, au cipuri la motor, care sa le permita un numar de cai putere in plus, au spoilere, faruri si jante diferite celor din fabrica, insa de multe ori sunt modificari neomologate de catre Registrul Auto Roman. Dan Tulvan, directorul Registrului Auto Roman Timis, atrage atentia ca modificarile facute masinilor trebuie avizate de R.A.R. in cazul in care acestea se dovedesc ca imbunatatesc performantele masinii sau daca dimensiunile caroseriei au fost si ele modificate. "In cazul in care soferii sunt prinsi in trafic cu aceste masini modificate si a caror modificare nu a fost omologata, Politia Rutiera va retine certificatul de inmatriculare. Redobandirea certificatelor de inmatriculare retinute in urma controalelor in trafic va fi posibila numai dupa efectuarea, la reprezentantele Registrului Auto Roman, a unei noi inspectii tehnice".

Deci daca nenea garcea are boala pe tine ca nu a primit nimic cu o seara in urma...iti cere omologarea pe spoilere(si tu neavand asa ceva) si iti retine certificatul de inmatriculare.
Oare cat drak costa sa omologhezi niste spoilere si niste praguri?
*

Asta-i chiar culmea sa mai ai nevoie si de omologare la spoilere

--------------------
BMW e46 FL 2.0i
+
djasu82
post 11 Mar 2009, 21:36
Post #55

MEMBRU DACIA CLUB

E vrajeala biggrin.gif asa ar trebui toate masinile ridicate si sunt destui care si-au montat spolar loat din targ praguri la fel tobe sport nu mai vorbesc care nu au aviz rar . Ce te doare sa iei un actipild RAR cu iso 9001 si sa o prinzi de bara biggrin.gif . Auzi te penalizeaza daca ai faci modificare la motor in loc sa se bucure ... Cum am spus si o mai spun la romani ca la nimeni ! Daca tot se sustine asa ceva insemana ca nici in usi nu trebuie montat aluband sau dracu mai stie ce . Pana si becurile H4 cu adaptoare sunt interziste pe P43T biggrin.gif deci majoritatea suntem in ilegalitate.

--------------------
+
saftonel
post 11 Mar 2009, 22:26
Post #56

Membru autentic

asule ...din pacate mecanica /fibra de stical nu sunt pct meu forte...eu doar ma ofeream sa te finantez...de omorat ..pe cine? sa`i omor pe cei de pe celalt forum pe unde pui tu intrebari si le oferi solutii pe `aci ...ehe ...

This post has been edited by saftonel: 11 Mar 2009, 22:26

--------------------
Reno Clio 1.4 16V 2002 - xxx
+
iulian sn2001
post 11 Mar 2009, 22:35
Post #57

Membru fost incepator

Saftonel atata timp cat este de ajutor pe forumul asta kiar nu este important de unde culege imformatiile(nimeni nu s-a nascut invatat) wink.gif

--------------------
+
Relu_GTT
post 11 Mar 2009, 22:41
Post #58

Membru autentic

Adevarul e ca fibra de sticla e cam periculoasa pentru pietoni in cazul unui accident deaia e ilegal sa ai spoilere din fibra
Exista un material special din care se fac spoilerele numit ABS-Lam firmele din strainatate care produc accesorii tuning folosesc acest material pentru realizarea lor, la astea cred ca se poate face si omologare

--------------------
BMW e46 FL 2.0i
+
melomanuu
post 11 Mar 2009, 22:49
Post #59

Membru autentic

From: Timisoara

Ma oameni buni... eu nu stiu cine va mintit pe voi cu omologatul pragurilor si spoilarelor. Poti schimba spoilarele la masina, ca doar sunt piese de schimb si nu trebuie omologate. Sunt atatea masini care ies cu kit sport din fabrica si nu e trecut in talon. Cum sa-ti ia talonul masinii pentru spoilare?? Nu au nici un drept atata timp cat nu ai umblat la rezistenta masinii (armaturile barii). Si inca ceva. Poti sa mergi cu masina cu numere de romania in Italia tunata pana-n dinti, pentru ca politia nu are ce sa-ti faca. Nu se pot baga peste omologarile sau neomologarile noastre. De ce credeti ca in Romania toti cu masini cu numere straine au folie pe geamurile de fata neagra? Pentru ca politia romana nu are ce sa-i faca atata timp cat masina nu e inscrisa in ro. Asa ca iulian sn2001 stai linistit ca in alta tara esti mai in siguranta ca la noi

--------------------
dacia super nova 2001 clima - TM86SRG
+
Calin_UKU
post 12 Mar 2009, 10:42
Post #60

Membru

From: Bistrita-Cluj

Eu am patit in cluj sa ma opreasca politia seara si sa imi ieie talonul pentru spoiler, au zis ca nu e omologat. Eu i-am zis ca ii montat fusta pe spoilerul original si asa m-am scos. Si sa vede-ti ce domn politist dupa 2 sapt ma opreste iara printre altele ma intreaba iara de omologare la spoiler, i-am dat acelasi raspuns.
Eu sunt in germania acuma cu masina si aseara m-a oprit politia dar nu a zis nimik de spoiler de jante de evacuare ca suna prea tare.

This post has been edited by Calin_UKU: 12 Mar 2009, 10:44

--------------------
Dacia SuperNova 2002 - bn01uku
+
3 Pages < 1 2 3 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 12th May 2025 - 02:00
Forum Renault