DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Kit exterior SuperNova

iulian sn2001
post 12 Mar 2009, 13:47
Post #61

Membru fost incepator

Group: Members
From: galati

Asa o fi ma calin in germania.Dar astia din italia sunt mai ciufuti.De cate ori ma opreste politia face 2 ture in jurul masinii si se uita la fiecare rahat in parte(m-au intrebat daca halogenele de ceata sunt originale sau sunt puse de mine)

--------------------
dacia supernova 2001 confort
cap sa ai ca mintea vine dup-aia
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
crysty00b
post 12 Mar 2009, 17:01
Post #62

Membru incepator

salutare

iulian are dreptate pana la urma. orice modificare ulterioara adusa masinii (poate fi ce vreti voi...nu conteaza, alt bec cu putere mai mare, alta bara, eleron etc ) orice este diferit si nu a fost pus din fabrica trebuie sa fie omologat RAR. asta e legea, cui nu-i vine a crede (ex: djasu82) il invit sa faca un drum pana la Registrul Auto Roman si sa se convinga.
ca nu o respecta nimeni in Romania asta e alta poveste, dar au inceput cu amenzi asa ca se va schimba toata treaba asta in curand si vom ajunge ca alte state civilizate.
vrei tunning, faci omologare, nu ai bani de omologare...nu faci tunning

--------------------
Dacia SuperNova 2001
+
26-Kbe
post 12 Mar 2009, 17:20
Post #63

Membru Dacia Club

From: Bucuresti

Salut,
@crysty00b nu este chiar asa, eu am fost la RAR (Voluntari) pt omologare jenti pe 15" si mau trimis la plimbare...motivul a fost ca nu se pot omologa din moment ce nu sunt trecute de producatorul autoturismului in fisa tehnica.....

--------------------
Hyundai Accent 2003
Skoda Octavia RS1 / 2009
+
crysty00b
post 12 Mar 2009, 17:25
Post #64

Membru incepator

KBE pentru jante nu iei inspectia tehnica care urmeaza, ai sa vezi la timpul respectiv.....poate ai intrebat pe cine nu trebuia
ma repet :
orice modificare ca sa fie legala si sa nu iei amenda sau sa nu pici inspectia se omologheaza!

--------------------
Dacia SuperNova 2001
+
djasu82
post 12 Mar 2009, 18:43
Post #65

MEMBRU DACIA CLUB

From: Bucuresti ...

Acum vrei sa spui ca daca am pus tablou de logan trebuie omologat biggrin.gif sa vedem cum o sa scrie in cartea tehnica a masini ca vezi doamne mi-am pus tablou de logan biggrin.gif Haide ma mai lasati-ma cu povesti intradevar gentiile trebuie sa fie de 13 cu 165 motorul caroseria vopseaua. Poate vroiai sa spui ca vom ajunge si noi ca in occident unde nu mai trebuie omologat pentru orice rahat cum e la noi in tara.

--------------------
Dacia Super Nova Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm 1999 / 2003 / 2008 /2011 - nnn
+
melomanuu
post 12 Mar 2009, 18:49
Post #66

Membru autentic

From: Timisoara

La noi in iubita tara te duci la RAR le spui ca vrei sa-ti omologhezi jante, spoilare etc iar ei ori te iau peste picior ori dau din colt in colt ca nu stiu cum se procedeaza. Tocmai de aia romani evita sa-si omologheze ceva pe masina. Nova lu Fred de aici de pe forum avea jante pe 15 omologate, eu le-am trimis mail la RAR si au inceput sa o dea in balbaiala cum ca trebe urcata masina pe stand ca nu se stie daca se poate... asa ca stati calmi cu omologarile

--------------------
dacia super nova 2001 clima - TM86SRG
+
djasu82
post 12 Mar 2009, 18:54
Post #67

MEMBRU DACIA CLUB

Bai nene am totul original cum scrie in talon si cartea tehnica adica motorul original cutia la fel caroseria sistemul de iluminare , gentile , vopseaua originala ... tin franele toba normala de reno nu as vedea de ce sa se ia de tine .

--------------------
Dacia Super Nova Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm 1999 / 2003 / 2008 /2011 - nnn
+
iulian sn2001
post 12 Mar 2009, 19:01
Post #68

Membru fost incepator

In Romania se pot face modificari pe proprie raspundere fara sa iei prea multe amenzi.Dar in alte tari(Austria si Italia) nu poti sa faci nimic la masina fara sa treci pe la rar pt omologare.Eu speram sa ii aburesc pe astia ca in romania nu se trec modificarile in certificat...dar nu cred ca o sa imi mearga.Asa ca mai repar ce este de reparat la masina si ma las la mana mea cu tuningul. unsure.gif

--------------------
+
crysty00b
post 12 Mar 2009, 19:43
Post #69

Membru incepator

bine macar ca ai inteles tu iulian.... sa nu cheltui bani degeaba
in plus nu prea se merita sa faci tunning pe dsn ca de banii aia + banii de pe a ta iti iei alta masina mai buna si mai tare care nu mai trebuie tunata
masina azi o ai, maine nu mai e....doamne fereste de un scurtcircuit ca astea sunt predispuse la astfel de incidente si daca ai mai bagat si bani in tunning.....intelegi ideea

ps: djasu82 pe tine te invit sa faci cum ai zis intr-un post mai devreme sa-ti pui un scaun de lemn si in rest cheala, si sa te duci la rar.....o sa te intrebe aia dc esti nebun sau te faci, nu mai fa atata pe desteptul si il legatura cu bordul ai sa te lamuresti si cu ala curand

romania urmeaza exemplul altor tari mai dezvoltate si adopta aceasi politica si in acest domeniu al autovehiculelor, ceea ce vedeti in alte tari va fi si la noi, toata treaba abia a inceput

This post has been edited by crysty00b: 12 Mar 2009, 19:57

--------------------
Dacia SuperNova 2001
+
djasu82
post 12 Mar 2009, 19:58
Post #70

MEMBRU DACIA CLUB

QUOTE(crysty00b @ 12 Mar 2009, 20:43)
bine macar ca ai inteles tu iulian.... sa nu cheltui bani degeaba
in plus nu prea se merita sa faci tunning pe dsn ca de banii aia + banii de pe a ta iti iei alta masina mai buna si mai tare care nu mai trebuie tunata
masina azi o ai, maine nu mai e....doamne fereste de un scurtcircuit ca astea sunt predispuse la astfel de incidente si daca ai mai bagat si bani in tunning.....intelegi ideea

ps: djasu82 pe tine te invit sa faci cum ai zis intr-un post mai devreme sa-ti pui un scaun de lemn si in rest cheala, si sa te duci la rar.....o sa te intrebe aia dc esti nebun sau te faci, nu mai fa atata pe desteptul si il legatura cu bordul ai sa te lamuresti si cu ala curand
*

Fi atent daca nu vorbesti despre ce se discuta pe acest topic o sa fi ar iar in al doilea rand nu mai face afirmati gratuite la usari mai citeste si tu ce e permis si ce nu pe acest forum iar in final nu se scrie prescurtat pe acest forum nu se admite irc ! Esti invidios cumva ca noi restu ne ocpam de super nova si tu nu ? Nu esti in masura se ne spui tu ce e bine si ce nu .

This post has been edited by djasu82: 12 Mar 2009, 20:06

--------------------
+
26-Kbe
post 12 Mar 2009, 20:45
Post #71

Membru Dacia Club

Incercati sa omologati voi jenti si spoilare si vedem ce va zice RAR-ul ...nu se pot omologa asta este clar cu pile la RAR-ul mentionat mi-au spus ca nu se omologheaza si ca daca pun jenti pe 15 ma amendeaza politia si imi retin talonul pana la remediere la fel si cu toba sport..asa ca sunt discutii inutile ..nu-ti dau omologare punct.

--------------------
Hyundai Accent 2003
Skoda Octavia RS1 / 2009
+
Calin_UKU
post 12 Mar 2009, 21:33
Post #72

Membru

From: Bistrita-Cluj

parerea mea ar fi sa faca un threat separat si sa nu mai poluam topic-ul.

This post has been edited by Calin_UKU: 12 Mar 2009, 21:33

--------------------
Dacia SuperNova 2002 - bn01uku
+
26-Kbe
post 12 Mar 2009, 21:49
Post #73

Membru Dacia Club

Corect bravo Calin_UKU wink.gif

--------------------
Hyundai Accent 2003
Skoda Octavia RS1 / 2009
+
iulian sn2001
post 12 Mar 2009, 22:02
Post #74

Membru fost incepator

la asta ma gandeam si eu....nu exista nici un topic despre ce se poate face si ce nu(legal vorbind)

--------------------
+
BeatMAN
post 16 Mar 2009, 23:10
Post #75

Membru incepator

From: Tarnaveni

Am vorbit azi cu un prieten si imi poate face rost de materiale pt fibra ( ca lucreaza la un distribuitor de materiale compozite). Da doamne vreme buna sa mai facem si noi ceva, ca materialul se rezolva.

Vreau sa imi fac pentru inceput portbagajul din fibra ca sa ma obisnuiesc cu procesul de lucru. O sa il fac din 4-5 piese mari :podeaua, lateralele, spatele banchetelor si eventual polita. Problema e ca trebuie sa le fac in asa fel incat sa le pot lega frumos una de alta si sa nu am probleme cand tre sa dau vreuna jos (ex schimbare telescop).

Daca aveti vreo idee va rog sa scrieti, eventual vreo poza.

Ca portbagajul de la 206 (portocaliu) nu o sa reusesc dar o sa incerc sa ma apropii de 307 (verde). Am vazut Peugeotul 206 real si am stat in el vreo 10 min.... cutremur nu altceva 1800W reali.

This post has been edited by BeatMAN: 16 Mar 2009, 23:14

Attached thumbnail(s)
DSC05459.JPG ( Size: 538.84k ) Number of downloads: 895
DSC05460.JPG ( Size: 519.87k ) Number of downloads: 818
DSC05457.JPG ( Size: 597.97k ) Number of downloads: 877
DSC05461.JPG ( Size: 577.19k ) Number of downloads: 862

--------------------
Dacia Super Nova 2002 Rapsodie - MS 84 MES
+
iulian sn2001
post 16 Mar 2009, 23:32
Post #76

Membru fost incepator

Pentru inceput eu zic ca ar trebui sa infasori toata masina cu scoci din acela lat.Apoi sa sudezi haionul si portierele.Nu de alta dar tare am o banuiala ca la 1800w reali o sa faci dara de componente ale masinii tale pe toata strada.Eu am avut in porbagaj tun de 100w si zdranganea pana si numarul de inmatriculare cand maream volumul....In plus daca ii faci porbagajul asa...cand o sa mergi la padure sau la mare o sa ai toate bagajele pe banketa din spate.Cred ca este mai pactic un tun si atat.
Dar fiind banii si masina ta...faci ce crezi tu ca este mai bine.
"Succesuri" indiferent de decizia luata.

--------------------
+
and_rei
post 17 Mar 2009, 00:06
Post #77

Membru multumit de fosta lui SupeRNova

astea sunt masini special facute pentru asa ceva.sunt sigur ca nu se duc cu ele la padure tongue.gif.dar cum noi traim in Romania biggrin.gif...se poate intampla orice biggrin.gif

--------------------
Renault Megane 2.1 Silver 2005
"Concentrati in metropole, condusi de GPS, vom renunta la creier ca se pare ca gandim prea des."
+
BeatMAN
post 17 Mar 2009, 01:13
Post #78

Membru incepator

From: Tarnaveni

Poate nu m-ati inteles. Nu o sa folosesc portbagajul doar pt boxe. O sa fie destul spatiu pt bagaje.Eu spuneam ca vreau sa il imbrac pe interior in fibra. Cu asta se face si o insonorizare. Legat de boxe.... O sa pun un sub de 150-200 W max.

--------------------
Dacia Super Nova 2002 Rapsodie - MS 84 MES
+
djasu82
post 17 Mar 2009, 18:21
Post #79

MEMBRU DACIA CLUB

eu m-ai de graba as imbraca toata podeaua in fibra tongue.gif ma rog as turna-o . Dar inainte de toate protectiile oalelor cred ca trebuie rezolvat si asa te inveti cu fibra .

--------------------
+
daniel_drv
post 31 Mar 2009, 12:49
Post #80

Membru incepator

Am citit in paginile anterioare despre omologarea la bari ,praguri si eleroane...va zic eu SIGUR ca aceste bari,praguri, eleroane care le modifici au omologare TUV si nu trebuie nici un fel de act ....fiind omologate TUV sunt recunoscute si de catre politie....politia si RAR cer omologare la roti(jante+ cauciucuri) la partea tehnica, mecanica(sistem de franare, motor+ cutie de viteze) schimbare de culoare....ABSOLUT ORICARE POLITAI nu trebuie sa se lege de elementele din fibra...nu au nici un drept, acest lucru este scris si in monitorul oficial...

--------------------
Dacia SuperNova 2001 - CT-64-DRV
Inferno MotorSport Constanta.
+
djasu82
post 1 Apr 2009, 10:04
Post #81

MEMBRU DACIA CLUB

unii se sperie pe aici ca e dracu atat de negru... Pana si la tabloul de logan montat de mine pe DSN nu are ce face fiindca si ala e omologat de rar de se pune pe autoturisme dacia nu conteaza marca ! Evident daca modifici cutia ma rog montezi alta de pe alta masina ... motorul la fel... In rest chiuloasa poate fi modificata pinioane in cutie la fel pot fi modificate planetare... Gentile nu pot fi modificate implicit cauciucurile doar trebuie omologare la fel si pentru sistemul de franare.

--------------------
+
crysty00b
post 1 Apr 2009, 12:17
Post #82

Membru incepator

ba baiatu, esti varza rau, degeaba daca n-ai cu cine.... duci si lumea in eroare

am o intrebare, supernova ta asa a venit din fabrica cu tablou de logan? iti trebuie o hartie la mana stampilata si avizata rar prin care ei au verificat si au constatat ca functioneaza normal acel tablou pe masina ta, cu datele de identificare a masinii tale, ai asa ceva?
tu vorbesti ca tabloul e omologat...toate sunt omologate, iar daca nu lipesti o eticheta cu omologat rar si ai rezolvat problema dupa mintea ta?

alta vrajeala cu chiulasa si pinioana in cutie...
daca nu se pot verifica momentan la rar inseamna ca pot fi modificate, bravo cultura
dupa tine modificarea parametrilor de functionare a unui motor care nu a fost conceput sa functioneze asa, nu are nevoie de omologare.

esti bun, lucrezi la dacia.......NOT radmasa.gif

--------------------
Dacia SuperNova 2001
+
26-Kbe
post 1 Apr 2009, 12:33
Post #83

Membru Dacia Club

Eu am schimbat la vechea dacie cutia de viteze cu una de renault 18 sport....si am facut o gramada de improvizatii daca pot spune asa adica:
Suport tampone modificate
Timonerie modificata
Cablu ambreiaj modificat
Planetare scurte cu distantiere in loc de lungi
Si nu am facut nici-o omologare RAR, asa am vandut masina si a trecut prin RAR fara probleme ......
Pt unele componente iti trebuie omologare dar pt majoritatea nu, chiar daca sunt de tuning exterior...

This post has been edited by 26-Kbe: 1 Apr 2009, 12:34

--------------------
Hyundai Accent 2003
Skoda Octavia RS1 / 2009
+
djasu82
post 1 Apr 2009, 19:30
Post #84

MEMBRU DACIA CLUB

26-Kbe lasa ca viseaza si el... crysty00b pe mine nu ma faci precum l-ai facut pe Klauss sa-ti fie rusine un an de zile.
Imi cer scuze pentru off topic.

This post has been edited by djasu82: 1 Apr 2009, 19:43

--------------------
+
smecheras
post 2 Apr 2009, 01:22
Post #85

Tuning Fanatic ... Dacia rullz

QUOTE(crysty00b @ 1 Apr 2009, 13:17)
ba baiatu, esti varza rau, degeaba daca n-ai cu cine.... duci si lumea in eroare

am o intrebare, supernova ta asa a venit din fabrica cu tablou de logan? iti trebuie o hartie la mana stampilata si avizata rar prin care ei au verificat si au constatat ca functioneaza normal acel tablou pe masina ta, cu datele de identificare a masinii tale, ai asa ceva?
tu vorbesti ca tabloul e omologat...toate sunt omologate, iar daca nu lipesti o eticheta cu omologat rar si ai rezolvat problema dupa mintea ta?

alta vrajeala cu chiulasa si pinioana in cutie...
daca nu se pot verifica momentan la rar inseamna ca pot fi modificate, bravo cultura
dupa tine modificarea parametrilor de functionare a unui motor care nu a fost conceput sa functioneze asa, nu are nevoie de omologare.

esti bun, lucrezi la dacia.......NOT radmasa.gif
*

sincer nu te supara pe mine dar ai mai mult de 20 de ani?
nu pari...
Intradevar RAR-ul este indulgent cu anumite modificari si foarte aspru cu altele
In mod concret se axeaza mai mult pe siguranta ta si a celor din jurul tau participanti de altfel la trafic: frane, motor, geamuri(intradevar cele fumurii incomodeaza pe cei din spatele tau cand vor sa te depaseasca), jante/cauciucuri.
De ce pun accent pe aceste repere? pentru ca in mare parte acestea sunt importante in situatii de risc...
Intradevar au ceva impotriva reperelor facute din fibra de stica deoarece este periculoasa la impactul cu pietonii(produce aschii) dar nu sunt chiar atat de drastici...
Ce e frumos si lui dumnezeu ii place.
Daca ar fi sa interzicem toate modificarile ar trbui interzisi si acei "tuneri" cu nike pe luneta si alte inscrisuri pe masina...ca deh...ne fura privirea in trafic...sish...
Nu va mai certati aiurea daca nu ati trecut printr-un banc RAR.
Detin o nova gti cu urmatoarele modificari:
185/70/13 in loc de 165/60/13
Oglinzi electrice BMW in loc de cele de fabrica
Oglinda interioara VW in loc de cea din fabrica
Sistem audio de peste 400w rms...un mare consumator al instalatiei electrice ce este alimentata de un acumulator de 74 amperi...in loc de cel de 60 sau 54 din fabrica.
Mai am anumite modificari dar nu conteaza acum...
Cu toate acestea...am trecut ITP pe bune cu 0 noxe si 0 reprosuri in ceea ce privesc modificarile...
Inaintea mea a trecut un tip cu un ford care am stat 5 minute sa imi dau seama ce marca e masina...la cat de modificat era...(precizez ca nu se trecea pe naspa in ziua respectiva pentru ca ARR-ul de control era la 500 m mai sus si oprea tot ce iesea din statie...

nu mai vorbiti in necunostiinta de cauza...
nu mai induceti lumea in eroare

sunt cazuri izolate cand daca ai calcat pe nervi un polititst sa se lege de aceste lucruri care in mod normal le trece cu vederea....

scz de topic lung...e molipsitor:p

--------------------
Dacia Nova GTi 2000 1.6 - B 60 FGD
+
3 Pages < 1 2 3
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 12th May 2025 - 02:05
Forum Renault