Remediu zgarieturi, Ce merge cel mai bine
![]() ![]() ![]() |
Remediu zgarieturi, Ce merge cel mai bine
saruman |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 303 Joined: 24 September 04 ![]() |
|
||
--------------------
Mercedes
C 180 Kompressor
2006 Elegance De multe ori drumul este mai important decat destinatia.
|
|||
bogdan20 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 383 Joined: 1 August 04 From: Iasi ![]() |
QUOTE(saruman @ 20 Feb 2005, 22:30) Acum cateva zile niste copilasi jucausi au reusit sa-mi zgarie masina in fata casei, obiectul "crimei" fiind o minge plina de noroi si nisip, care a "ras" frumusel o bucatica de masina. Culoarea fiind si asa pretentioasa, se vedea ca dracu'! Asa ca am facut un sondaj printre prieteni, pentru a gasi un remediu potrivit. Datele problemei: Lac zgariat destul de rau pe o portiune de 10/15 cm, vopsea (inca) intacta, culoare verde cameleon. Rezolvare: in urma ascultarii mai multor opinii, am achizitionat una bucata sticluta "Scratch remover" de la Metro, cca. 140.000. Folosit in 3 etape de cca. 15 min., conform indicatiilor. Urmare a eforturilor sustinute, lacul si-a recapatat luciul normal, iar infamele zgarieturi au fost aduse la un nivel insignifiant. Nici la o privire atenta nu se mai observa nimic. Ba chiar am observat ca in urma lustruirii, apa fuge imediat de la locul cu pricina. Intentionez sa o si ceruiesc acum. Ati mai avut astfel de probleme? Ce solutii si cu ce rezultate ati folosit? daca o si ceruiesti sigur nu o sa se mai vada nimic ![]() |
--------------------
Honda Accord
ES
2007
- IS 01 DOR
|
|
asarban |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Banned Posts: 2.288 Joined: 24 May 02 ![]() |
Eu preventiv am caftit populatia sub 16 ani si injurat cea de peste din zona asa ca nu am problema asta!
|
-------------------- Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
|
|
Devils |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 394 Joined: 20 April 04 From: Targu-Mures ![]() |
![]() |
--------------------
Audi
- B4
- 1994 1.9 TDI Z1 90CP
- MS 03 CNP Cei care sunt buni FAC, ceilalti VORBESC despre asta.
|
|
asarban |
![]()
|
zau ca merge!
|
-------------------- Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
|
|
St |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.466 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|
asarban |
![]()
|
Nu-i bai! Ii bat si pe aia!
|
|
|
emanoel |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 36 Joined: 25 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Saruman ! de preferat este o ceara care sa contina extract de Caranuba,asta fiind o ceara naturala,deasemeni nu trebuie sa o ceruiesti cand masina a stat in soare,miscarile trebuiesc sa fie circulare si apasarea moderata spre usoara,nu trebuie sa insisti prea mult intr-un loc asta poate duce la urme si zgarieturi foarte fine,trebuiesc folosite carpe din bumbac dar mai ales masina trebuie sa fie cu atentie spalata si curatata .Nu se folosesc sub nici o forma ceruri pe baza de silicon!.Succes,dar mai lasa sa se incalzeasca un pic !!
![]() |
--------------------
Opel Vectra
Opel Vectra
- B -xx- xxx
|
|
milgn |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 169 Joined: 24 November 04 From: Bucuresti ![]() |
@saruman:si eu am tot verde cameleon si la cea mai mica zgarietura se vede imediat "alb"-care cred eu ca e chitul(ma insel??).nu stiu cum s-a luat la tine decat lacul si nu vopseaua(sau nu stapanesc eu termenii???) ca atunci aia nu e zgarietura!parerea mea!ar fi iesit decat cu ceara(nonabraziva)
am avut si eu ceva zgarieturi usoare(=care nu se simt deloc sau foarte putin cand treci unghia peste ele) si una am facut-o la Dacia cu aparat de polish(a iesit evident beton!) si in rest intr-o spalatorie cu pasta abraziva(care n-a iesit la prima intersectie). te-am intrebat sa ma lamuresti cum aratau zgarieturile tale ca poate imi iau si eu un scratch remover! apropos,sambata vreau sa-mi iau o ceara turtle wax,si sa-i fac felul dupa ce merg la spalatorie.este si una abraziva pt zgarieturi usoare! |
--------------------
ex Dacia
Logan
2004 Laureate 1.4 MPI
- Verde Cam drum bun!!!
|
|
axxa424 |
![]()
|
Unregistered ![]() |
|
-------------------- |
|
saruman |
![]()
|
QUOTE(milgn @ 21 Feb 2005, 22:05) @saruman:si eu am tot verde cameleon si la cea mai mica zgarietura se vede imediat "alb"-care cred eu ca e chitul(ma insel??). Nu e chitul, este lacul zgariat si din cauza difractiei se vede alb. Daca ar fi chitul, zgarietura ar fi deja mult prea adanca pentru a "iesi" la polish. La mine problema era si cu numarul foarte mare de zgarieturi per cm2. Acum imi pare rau ca nu am facut cate o poza inainte si dupa... Banuiesc ca si o ceara ori pasta abraziva ar face cam aceeasi treaba si mult mai repede, dar asta este foarte fina (nu lasa nici un fel de urma circulara in urma polishului, dar trebuie sa produci ceva lucru mecanic) |
--------------------
Mercedes
C 180 Kompressor
|
|
tazzz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 521 Joined: 26 August 04 From: Iasi - Romania ![]() |
am sa incerc si eu cu "Scratch remover"-ul ala...ca si eu am o urma de minge pe capota
![]() ![]() |
--------------------
Dacia Logan
Laureat 1.6
- IS XX TAZ si aici ar fii semnatura nu? :)
|
|
milgn |
![]()
|
maine sunt la carrefour!am deja materie prima dintr-o parcare.m-am trezit la intoarcere cu o zgarietura ff fina la bara spate,lateral.si io sunt maniac frateee!!dupa definitia-saruman s-a luat lacul.o sa incerc sa fac niste poze inainte si dupa,zilele astea.
ps:la sellgros nu are??? masinile astea sunt ca niste domnisoare:trebuie duse la coafor,machiate,aranjate! |
--------------------
ex Dacia
Logan
2004 Laureate 1.4 MPI
- Verde Cam drum bun!!!
|
|
vv |
![]()
|
![]() dilbert.com Group: Members Posts: 1.080 Joined: 10 June 04 From: Bucuresti ![]() |
millqn - spune-mi si mie te rog daca se gaseste la Carrefour (si eventual - la care din ele). BTW - "Scratch remover" asta e o chestie incolora? Merge pe orice culoare?
[later edit] Gata, m-am prins cum se scoate vopseaua de pe bara neagra, nu stiu cum de nu m-am gandit pana acum: cu diluant ![]() This post has been edited by vv: 23 Feb 2005, 13:19 |
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
- B.00.XXX It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
|
|
bogdan20 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 383 Joined: 1 August 04 From: Iasi ![]() |
QUOTE(vv @ 23 Feb 2005, 10:46) millqn - spune-mi si mie te rog daca se gaseste la Carrefour (si eventual - la care din ele). BTW - "Scratch remover" asta e o chestie incolora? Merge pe orice culoare? [later edit] Gata, m-am prins cum se scoate vopseaua de pe bara neagra, nu stiu cum de nu m-am gandit pana acum: cu diluant ![]() in cazul tau daca nu merge cu diluant incerca cu pasta abraziva ![]() |
--------------------
Honda Accord
ES
2007
- IS 01 DOR
|
|
Radduu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 526 Joined: 16 April 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(asarban @ 21 Feb 2005, 19:21) Eu preventiv am caftit populatia sub 16 ani si injurat cea de peste din zona asa ca nu am problema asta! Merge sigur ...asa am procedat si eu cand am gasit jumate de spoiler rupt si bagat sub masina ![]() |
--------------------
Dacia
1300 /1310
1983
- B If you can't find something to live for, Then you best find something to die for
|
|
bogdan20 |
![]()
|
QUOTE(Radduu @ 23 Feb 2005, 15:04) Merge sigur ...asa am procedat si eu cand am gasit jumate de spoiler rupt si bagat sub masina ![]() ce intelegi tu prin zgarieturile "panza de paianjen" fii un pic mai exact. ![]() This post has been edited by bogdan20020: 23 Feb 2005, 16:34 |
--------------------
Honda Accord
ES
2007
- IS 01 DOR
|
|
saruman |
![]()
|
Cred ca este vorba de vopsea (proasta) imbatranita si crapata finut. Se amelioreaza la polishare, probabil.
Pentru millqn - pe bara e alta poveste, acolo deja trebuie folosite solutii radicale ![]() Pentru vv - e o pasta alba, foarte fluida, de fapt un polish fff fin. Merge la orice culoare. Polish-urile colorate au si o suspensie de particule colorate, se folosesc la zgarieturi mai adanci si trebuie sa gasesti exact culoarea potrivita. |
--------------------
Mercedes
C 180 Kompressor
|
|
vv |
![]()
|
![]() dilbert.com Group: Members Posts: 1.080 Joined: 10 June 04 From: Bucuresti ![]() |
saruman - pai si eu tot de pe bara vreau sa scot niste zgarieturi (fata + spate). Sa inteleg ca acolo nu merge 'scratch remover'-ul asta (sau polish-ul), ca e prea subtire vopseaua?
BTW - se gaseste polish 'rosu toreador'? (ca unele zgarieturi sunt un pic mai adanci, as da cu polish daca scratch remover-ul nu merge pe ele). |
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
- B.00.XXX It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
|
|
Radduu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 526 Joined: 16 April 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(bogdan20020 @ 23 Feb 2005, 18:33) Masina o am vopsita de 1 an jumate, dar au aparut niste zgarieturi foarte fine de la buretele cu care a fost spalata..si care se vad doar cand te uiti foarte foarte atent. Este vorba de o vopsea foarte buna care m-a costat destul de mult si sare in evidenta imediat, nu este ca cele de pe dacii. (isi schimba culoare in functie de vreme). Am incercat si cu un polish si cu o pasta abraziva(cam ieftine amandoua)...si nimic. ![]() This post has been edited by Radduu: 24 Feb 2005, 11:49 |
--------------------
Dacia
1300 /1310
1983
- B If you can't find something to live for, Then you best find something to die for
|
|
bogdan20 |
![]()
|
in cazul asta zgarieturile tale de pe bara pot fi acoperite doar de ceara.In cazul asta dupa circa 2 luni maxim si in functie de frecventa cu care speli masina va trebui sa reie operatiunea de ceruire.Mai incearca o pasta abraziva mai buna.
|
--------------------
Honda Accord
ES
2007
- IS 01 DOR
|
|
saruman |
![]()
|
QUOTE(vv @ 24 Feb 2005, 09:36) saruman - pai si eu tot de pe bara vreau sa scot niste zgarieturi (fata + spate). Sa inteleg ca acolo nu merge 'scratch remover'-ul asta (sau polish-ul), ca e prea subtire vopseaua? Am avut si eu 6 zgarieturi paralale pe bara ( de cand am luat masina de la dealer), cea mai mare avand 1.5 cm lungime, ceva mai adanca, nu s-a luat cu polishul, si am folosit un marker pentru a o masca.. |
--------------------
Mercedes
C 180 Kompressor
|
|
CristianH |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 187 Joined: 10 August 04 From: Sighisoara ![]() |
Puteti studia pe aici : http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=151 cum se poate infrumuseta o masina si in functie de vechimea vopselei cam ce trebuie folosit. Cred ca e scris de un om de meserie.
|
--------------------
Ex DACIA SOLENZA
CONFORT 1.4 mpi
/ Skoda Octavia Tour 1.9 tdi
|
|
milgn |
![]()
|
@vv:din pacate nu am mai ajuns in carrefour,dar am fost in sellgros si am gasit acolo un scratch remouver cu >300000!!! nu cu cat a zis saruman(140.000).asta avea 250 g,probabil mai exista si mai mici.o sa ma mai uit azi!!salutare
|
--------------------
ex Dacia
Logan
2004 Laureate 1.4 MPI
- Verde Cam drum bun!!!
|
|
tarzy |
![]()
|
![]() aroist Group: Members Posts: 1.958 Joined: 12 January 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(asarban @ 21 Feb 2005, 19:21) Eu preventiv am caftit populatia sub 16 ani si injurat cea de peste din zona asa ca nu am problema asta! eu cred ca glumesti daca nu inseamna ca aia-s fraierii rau de tot daca nu-ti lasa masina pe stiicle de bere, ca de lapte nu se mai fac, asta bineinteles dupa ce fac proba practica la cultura artistica cu pensula si cuiul. daca totusi nu s-a gasit nici unul mai destupat, te rog sa-mi dai mie adresa ca am eu un grup mai nastrusnic ce freaca menta (si stica de saniuta) in scara blocului pana pe la 1-2 am, sa-i trimit sa vada cu sta treaba si pe strada ta. |
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
vv |
![]()
|
Sper sa nu se considere reclama, nu asta e intentia mea (n-am nici un interes sa fac reclama)..
M-am uitat expertauto, sa vad ce pachete mai au si la ce preturi, si am gasit urmatoarea chestie: QUOTE Scut de protectie a caroseriei. Expert Detailing iti propune si o solutie eficienta pentru prevenirea zgarieturilor, sparturilor de la criblura etc. In functie de tipul masinii si de felul in care o folosesti mai mult (viteza, vanatoare, transport marfa, excursii cu familia etc.), Expert Detailing iti ofera solutia optima de protectie. Printr-un proces special putem lipi un film absolut transparent si acromatic pe suprafetele cele mai solicitate si mai expuse ale vopselei. Filmul invizibil va asigura protectia impotriva criblurii de pe autostrada, a zgarieturilor, a razelor U.V. si a contaminarilor cu vopsea straina, bitum etc. Stie cineva cat de eficienta e chestia asta? Si cam cat costa (asta pot sa-i intreb si pe ei). |
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
|
|
saruman |
![]()
|
|
--------------------
Mercedes
C 180 Kompressor
|
|
309 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 48 Joined: 20 November 04 ![]() |
|
--------------------
Peugeot
309 GTI Flirtez cu o tigara si imi innec amarul intr-o cana cu cafea.
|
|
Alecs_TGA |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 778 Joined: 31 January 05 ![]() |
un remediu pentru zgarieturi din propria experienta il reprezinta POLISH!!
am achizitionat di metro PREVENT cca 150.000lei si dupa aia a venit partea interesanta!! am frecat toata masina CIRCULAR in scurt adica din 10-15 cm in 10-15cm ![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Dacia LOGAN
Laureate
- XXX BUCURESTI
|
|
saruman |
![]()
|
Te felicit pentru ca ai reusit! Eu am incercat (nu pe Logan) doar o bucata de masina, si m-am lasat pagubas (nici rezultatele n-au fost pe masura efortului)
|
--------------------
Mercedes
C 180 Kompressor
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 08:03 |