DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Turatii variate la relanti, am ramas fara solutii

crissoo7
post 2 Mar 2009, 22:37
Post #61

Membru incepator

Group: Members

deci pana la urma nu si-a facut treaba saiba... sa inteleg...ai verificat sa nu traga aer pe furtunul de la servo-frana?

--------------------
Dacia 1310 L Decembrie '97
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Mario 86
post 2 Mar 2009, 23:10
Post #62

Membru

am verificat furtunu e bun deci sincer sa va zic numai stiu ce sa fac cu ea,ma jupeste de bani

--------------------
Dacia 1310 Berlina - bt 1996
+
gangara
post 3 Mar 2009, 00:59
Post #63

Membru autentic

nu o sa il cureti niciodata cu decarburor, aer comprimat etc...mai ales in cazul tau...am o galeata de carburatoare si toate merg diferit, dar nici unul nu merge cum ar trebui...
am avut odata o pb ca nu puteam sa stabilesc un ralanti suficient de mare...Am dat jos carbul, am pus altul...care mergea f prost...l-am pus la loc pe cel initial si ghici ce...nu pot sa fac relantiul sa fie mai mic (sare de 1000)...iar cu forumul asta chiar am invatat ceva legat de reglarea si functionarea carburatoarelor...
legat de saiba....e cu dus si intors...depinde ce canale sunt infundate...oricum e o tziganie...banuiesc ca daca slabesti jiglorul de ralanti iti creste turatia, nu?

--------------------
Renault Megane - rosii 2011/E2
+
diaconuliviu
post 3 Mar 2009, 07:49
Post #64

Membru autentic

From: Space, the final frontiere

QUOTE(Mario 86 @ 2 Mar 2009, 18:46)
motoru e reglat,azi am fost la un mecanic si mi-a pus o saiba la surubu de relanti si acu merge mai bn,l-am intrebat de ce pune,si a zis ca sa mearga mai rotund la relanti?

E cirpaci.
QUOTE(crissoo7 @ 2 Mar 2009, 21:30)
[...] totusi eu ma gandesc la culbutorii aia.....

Si de ce nu-i reglezi?

QUOTE(ssst @ 2 Mar 2009, 22:14)
tocmai de asta zic... sunt jiglere de la uzina dacia...tatal meu a lucrat vreo 30 de ani acolo , eu de 3... si tot nu sunt bune...daca le infiletez de tot merge prost ... daca nu le infiletez de tot merge mai bine si chiar urca in turatie cu 2-300 ... de aceea am saibele acelea... nu stiu care este baiul dar... asa merge

Asta inseamna ca ai prea mult aer, verifica pe unde trage aer fals.

--------------------
Opel Corsa - xx 2001
Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
crissoo7
post 3 Mar 2009, 12:35
Post #65

Membru incepator

QUOTE(gangara @ 3 Mar 2009, 00:59)
banuiesc ca daca slabesti jiglorul de ralanti iti creste turatia, nu?
*

Da.. am observat si eu azi, ca daca desfac o jumatate de tura jiglorul ala, imi creste turatia simtitor, si nici nu mai oscileaza. Nu stiu ce sa fac....

--------------------
+
gangara
post 3 Mar 2009, 15:21
Post #66

Membru autentic

nu vreau sa fiu prapastios...dar si eu am avut o pb de genul asta si chiar nu am reusit sa curat carbul incat sa scot efectul asta. astfel incat l-am schimbat tot cu unul vechi dar care mergea ceva mai bine.
nu stiu daca tu ai incercat sa il cureti, dar merita sa incerci..

--------------------
Renault Megane - rosii 2011/E2
+
ct_71_ccl
post 3 Mar 2009, 15:22
Post #67

ct_71_ccl

From: constanta

salut!
referitor la variatii de turatie:
- faceti distanta la bujii de 0,7-0,8mm.
- verificati ca distanta la culbutori sa nu fie prea mica decit cea prescrisa(rece A0,15-E0,20mm/cald,dar dupa minimum 50 de minute de la oprirea motorului A0,20-E0,25mm)
- reglati avansul la semn cu scinteia de la fisa centrala,cu ledul de la aprindere,sau cu stroboscopul(platina sa fie 0,4-0,5mm/senzorul 0,6mm cu distanta facuta la cama)
-rotita de reglare ptr avansul vacumatic sa fie la 3 dinti numarati din stg,tija fiind strinsa la maximum(asa arata stroboscopul 13 grd avans-cu furtunul pus-la 1000rpm,asta ptr cei ca au contestat 3 dinti astia-nu prea vrb timpenii de felul meu!)
-sa nu traga aer fals,sa fie diuza la furtun,servo sa fie ok(daca la frinare scade mult turatia si masina dirdiie tare,vrf intii supapa de la servo si ptr bord cn teul din care pleaca furtunul ptr supape;daca sint ok atunci schimba servo-mai poti schimba garniturile din ea)
-la carb,sa nu aiba canale infundate,nivel ok,se regleaza la 900rpm cu mot cald!
toate bune!

--------------------
dacia,renault logan,clio - ct 72 ccl,ct 71 ccl 1,2 16 v - 2011;1,6 16 v - 2009
+
Mario 86
post 3 Mar 2009, 18:12
Post #68

Membru

am fost azi la dacia service si mi-a zis ca nu are ce sa ii mai faca ,cica e infundat traseu de relanti si nu se poate remedia problema ,mi-a zis sa cumpar unu nou ,ceva turcesc la vreo 230 de lei dar nu am luat nu vreau sa dau banii degeaba ca poate asta nou cum o fi el poate merge si mai prost ca al meu .ziceti-mi si mie o parere ce sa fac ca numai stiu ????????help me????????

--------------------
+
crissoo7
post 3 Mar 2009, 18:26
Post #69

Membru incepator

QUOTE(Mario 86 @ 3 Mar 2009, 18:12)
am fost azi la dacia service si mi-a zis ca nu are ce sa ii mai faca ,cica e infundat traseu de relanti si nu se poate remedia problema ,mi-a zis sa cumpar unu nou ,ceva turcesc la vreo 230 de lei dar nu am luat nu vreau sa dau banii degeaba ca poate asta nou cum o fi el poate merge si mai prost ca al meu .ziceti-mi si mie o parere ce sa fac ca numai stiu ????????help me????????
*

un carburator nou??? mai bine iei de la dezmembrari unul.... parerea mea.. verifica carburatorul si pe alta masina, si vezi daca tot asa face.

This post has been edited by crissoo7: 3 Mar 2009, 18:27

--------------------
+
Mario 86
post 3 Mar 2009, 18:53
Post #70

Membru

o pus mecanicu de acolo si pe masina lui si tot asa face dezmembrari nu imi trebuie ca am 2 si merg mai prost ca asta care il am

--------------------
+
diaconuliviu
post 4 Mar 2009, 07:50
Post #71

Membru autentic

From: Space, the final frontiere

Atunci, ciorba de carburator a lui dodobird, suflat si daca tot nu merge, mai ramine o solutie: desfundare mecanica a traseelor. Pt asta se scot dopurile tehnologice, se curata canalul, se reastupa cu alice din plumb.

--------------------
Opel Corsa - xx 2001
Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
crissoo7
post 4 Mar 2009, 13:36
Post #72

Membru incepator

problema rezolvata 100% pana la urma cu ajutorul lui Candyman13 (Paul). Problema era jiglorul de relanti... am pus jiglorul lui pe carburatorul meu pentru proba... si merge struna fara oscilatii... noroc de el ca mai avea niste jigloare in plus.. si s-a nimerit sa aiba si unul bunicel care sa nu-mi faca probleme... multumesc si voua baieti.. topicul se poate inchide..

--------------------
+
3 Pages < 1 2 3
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 4th August 2025 - 17:32
Forum Renault