Bataie si zgomote Solenza fata, bucsi, bielete, pivoti etc
![]() ![]() ![]() |
Bataie si zgomote Solenza fata, bucsi, bielete, pivoti etc
Iulikk |
![]()
|
||
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
|
||
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|||
ady_13 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 45 Joined: 16 January 13 ![]() |
Salut! Voi ce producator ati ales pentru pivotii inferiori?
|
--------------------
Dacia
Solenza
Scala
|
|
MyKe89 |
![]()
|
![]() Membru RFG Group: Members Posts: 3.062 Joined: 16 December 07 From: Bucuresti ![]() |
Lemforder.
|
--------------------
'23 Honda
CR-V
e:HEV '02 BMW Z3 1.9i
'91 MB W124 230E |
|
neacsugabrie |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 488 Joined: 4 September 11 ![]() |
|
--------------------
dacia
solenza
2003/scala Daca ai ambitie poti muta muntii din loc,
daca ai cap ii lasi acolo ca nu te deranjeaza. |
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Eu numai de Topoloveni pun de cind ma stiu. Pina si uzina s-a luat dupa mine.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
cosstti |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 487 Joined: 26 April 11 ![]() |
Pivoti ETS, capete de bara si bielete directie tot ETS.
Culmea... nici nu stiu cine le face. Stie cineva? |
--------------------
dacia
sandero stepway 1.6, 8V, 62Kw.
2o11
- is xx xxx
|
|
andreiask |
![]()
|
Disc-Jockey Group: Members Posts: 1.237 Joined: 22 April 09 From: Bucuresti ![]() |
Am si eu o problema cu zgomotele venite din partea fata a solenzei mele. Am fost in concediu vara asta, si am observat,ca pe autostrada, dupa ce trec de 80-90 km/h , apare o bataie chiar din dreptul pedalierului. Uneori cand reduc viteza si accelerez iar , dispare. Alteori dispare de la sine ,dupa care reapare. De la ce poate fi ? Rotile pe fata au fost echilibrate acum 2 luni cand am pus cele de vara. Bataia este asemanatoarea cu zgomotul unui elicopter ce zboara in departare. Mentionez ca zgomotul nu dispare nici daca virez usor spre dreapta/stanga.
|
--------------------
Dacia
Solenza
2004 Scala
|
|
Tavy84 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 235 Joined: 5 February 10 From: Bucuresti ![]() |
E zgomot de planetara, cred ca e pe duca planetara stg.
|
--------------------
Dacia
Solenza
Clima 2003
|
|
andreiask |
![]()
|
Disc-Jockey Group: Members Posts: 1.237 Joined: 22 April 09 From: Bucuresti ![]() |
Ms Tavy84
![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
2004 Scala
|
|
gabitzu' |
![]()
|
![]() Member Group: Members Posts: 347 Joined: 5 September 09 From: Bucuresti ![]() |
Legat de planetare, am aflat astazi ca una din planetarele mele este reconditionata si montanta acum vreo 35.000 de km si 3 ani in Tunari. Ati mai reconditionat de curand planetare acolo?
|
--------------------
dacia / vw
solenza confort / Golf 6
2004 1.4 mpi / 2011 1.4 TSI
|
|
andreiask |
![]()
|
De la planetara se poate sami dea lovituri in volan, la modul ca la viteza mica, cand accelerez mai puternic mi se misca volanul grav, ca si cum ar fi descentrate rotiile? Daca o las pe liber, nu mai face asa.
|
--------------------
Dacia
Solenza
2004 Scala
|
|
cosstti |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 487 Joined: 26 April 11 ![]() |
Verifica capetele de bara si bieletele de directie.
|
--------------------
dacia
sandero stepway 1.6, 8V, 62Kw.
2o11
- is xx xxx
|
|
andreiask |
![]()
|
Se pare ca ar fi ceva la capete de bara,directie. Cand iau maxim dreapta trozneste atat de tare de zici k se rup 2 fiare. Un zgomot foarte grav si puternic. Sa ma astept la ce e mai rau, sau doar schimbat de bieletele+capetele de bara? Ulei de servo inca am , nu am mai pierdut.
|
--------------------
Dacia
Solenza
2004 Scala
|
|
chrisfire02 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 106 Joined: 20 January 11 From: Harghita ![]() |
daca zici ca e grav sunetul pe care il auzi atunci cand virezi,mai mult ca sigur e rulmentul de la amortizor.Nu mai stiu in care post am mai zis acelasi lucru si asa era.Aceleasi simtome le-am avut si eu la masina si dupa ce am schimbat rulmentii s-a facut liniste.20 de lei originali Renault
|
--------------------
Renault
Megane II
1.9 dci Grandtour
- HR 17 DCO
|
|
andreiask |
![]()
|
@chrisfire02 cum aflu daca am promblema cu rulmentul de la amortizor ?
Trebuie sa ajung la doctor cu ea . Cand e dusa planetara stanga, cum face ,ce simptome are ? UPDATE: Am fost acum jos, am scos roata stanga si am invartit de bara planetarei. parca cloncane ,iar daca apas pe burduful dinspre roata fasaie ca un balon ce se desumfla, desi nu are decat o mica gaura . Inca ceva, am observat ca la plecarea de pe loc , virat dreapta la un moment dat opune rezistenta si pocneste ,pe urma mai face o rotatie iarasi opune rezistenta ,iarasi pocneste, si mi se pare ca se si lasa masina pe stanga cand opune aceasta rezistenta. Am intors volanul pe loc , si acelasi troznet se aude si uneori , aleator cand este drept , in stanga sau in dreapta. M-am uitat si la uleiul de servo, este ok , la nivel. Am vorbit cu un mecanic, nu a vazut masina, i-am spus simptomele si a zis ca ar fi planetara. Planetara dusa, trozneste scurt, stand pe locintr-o anumita pozitie a volanului ? Zgomotul este metalic si seamana cu un dinte de angrenaj ce sare si revine . Acelasi zgomot il am si cu moturul oprit,stand pe loc, daca iau de volan in ambele sensuri. Nu mai inteleg nimic ... This post has been edited by andreiask: 2 Sep 2013, 20:38 |
--------------------
Dacia
Solenza
2004 Scala
|
|
andreiask |
![]()
|
Gata. s-a rezolvat. Planetara cum a spus @Tavy84 . Am inlocuit preventiv si bieletele+capetele de bara + unghiul de fuga + ulei cutie viteze
![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
2004 Scala
|
|
MyKe89 |
![]()
|
![]() Membru RFG Group: Members Posts: 3.062 Joined: 16 December 07 From: Bucuresti ![]() |
Ce piese ai pus si cat au costat?
|
--------------------
'23 Honda
CR-V
'91 MB W124 230E |
|
andreiask |
![]()
|
Planetara Breckner : 200 lei cu garantie 12 luni
Ulei cutie viteze de origine DACIA 75w-80 API 4+ : 25 lei litrul Bielete+capete de bara+burduf Breckner : 75 lei bucata Manopera 280lei si anume: 80lei inlocuit planetara, 20 lei inlocuit ulei cutie viteze, 55leix2 inlocuitul bielete capete de bara si 70 lei unghiul de fuga (geometrie roti) computerizata This post has been edited by andreiask: 3 Sep 2013, 20:13 |
--------------------
Dacia
Solenza
2004 Scala
|
|
MyKe89 |
![]()
|
|
--------------------
'23 Honda
CR-V
'91 MB W124 230E |
|
andreiask |
![]()
|
@MyKe89 Exact
![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
2004 Scala
|
|
blue solenza |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 31 December 11 From: Braila ![]() |
Ca sa nu mai deschid alt topic si sa fiu banat postez aici din experienta mea .La plecarea de pe loc mai sportiva(nu sunt un amator de conduit sportiv,dar traficul te mai obliga cateodata sa faci si d-astea)aveam o bataie puternica undeva sub motor ca un parait prelung ce tinea pana cand motorul intra in turatie si avea cam aceeasi intensitate cu modul in care acceleram.O gramada de mecanici de service mi-au sugerat o gramada de posibile cauze,pana cand un mecanic de cartier mi-a spus din prima care este cauza facand diagnosticarea doar dupa spusele mele fara sa vada masina.Motorul bate in scut.Am fost destul de sceptic(eram convins ca e pe duca suportul motorului)am demontat scutul si surpriza.Avea urme clare in doua locuri unde batea motorul in el.L-am indreptat nitel cu lovituri bune de ciocan si pb a disparut complet,indiferent cat de sportiv as pleca de pe loc.Cu putin timp inainte,la service mi-au demontat scutul pt a-mi inlocui baia de ulei,nu se poate sa nu fi vazut si aia ditamai urmele dar ce sa-i faci astia-s mecanicii nostri din service.Daca n-ai un prieten de incredere esti mancat.Sper ca am fost de folos cuiva care poate are aceleasi pb.
This post has been edited by blue solenza: 29 Sep 2013, 20:14 |
--------------------
Dacia
Solenza
2004 Confort
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Meseria de mecanic auto a fost inlocuita cu cea de schimbator de piese auto.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
neacsugabrie |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 488 Joined: 4 September 11 ![]() |
Eu-s curios cum e bieleta anticuplu.
|
--------------------
dacia
solenza
2003/scala Daca ai ambitie poti muta muntii din loc,
daca ai cap ii lasi acolo ca nu te deranjeaza. |
|
corbex |
![]()
|
Aia bate altfel Bocane cind incepi sa accelerezi si sta linistita pina intri in frina de motor, cind bocane iarasi. In special in treptele inferioare.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Si se simte beacoupmisto cum de balangane motoru si cutia.
|
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
laur82 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 80 Joined: 18 January 09 ![]() |
Sal. Legat de zgomote fata am si eu la Solenza mea un zgomot ciudat doar cad iau viraj dreapta..un fel de huruit..bătăi puternice nu se aud sa zic ca ar fi planetara..rulmentii presup ca se aud si in linie dreapta..Cand indrept volanul zgomotul dispare..aveti idee ce ar fi? La doctor nu am aj încă cu ea..ce ar putea sa fie?
|
--------------------
Dacia
Solenza
Scala/2004
- DB-82
|
|
laur82 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 80 Joined: 18 January 09 ![]() |
Idei..pareri..nimic?
|
--------------------
Dacia
Solenza
Scala/2004
- DB-82
|
|
KeO |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 441 Joined: 30 March 06 From: Sibiu ![]() |
Rulment. Nu e obligatoriu sa faca in linie dreapta. Esti din Bucuresti? Ca poate te pot ajuta.
|
--------------------
Dacia
1300
1982
|
|
Solenzul |
![]()
|
![]() Membru curios Group: Members Posts: 404 Joined: 18 March 08 From: Campulung-Muscel ![]() |
Daca spui ca e huruit ... uita-te totusi si la rulment ... vezi sa nu iti atinga cauciucul de ceva pe sub aripa ... uita-te si la cadrul motor ca poate e rupt si o roata o ia intr-o parte. Nu stiu nici eu ce sa zic mai multe.
|
--------------------
Dacia
Solenza 2004 Clima ;
Duster Explorer 2017 ;
- AG-09-***, AG-26-***
|
|
mirel13 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 5 February 14 ![]() |
Salut
Am o dacia solenza ,iar in mers se simte o bataie in volan ,iar in viraje dispare ce ar putea fi? |
--------------------
dacia
solenza
2004
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd May 2025 - 06:42 |