problema bujii, se strica usor
![]() ![]() ![]() |
problema bujii, se strica usor
geopsi |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 211 Joined: 12 September 07 ![]() |
|
||
--------------------
dacia
1310
1999
|
|||
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
pai schimbi toate supapele+ghiduri+simmeringuri,chiulasa planata si verificatele scaunele.
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
geopsi |
![]()
|
si niste preturi estimative+ recomandare firme sa stiu si eu sa pun un ban deoparte
|
--------------------
dacia
1310
1999
|
|
B-03-YHD |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 89 Joined: 13 March 09 From: Bucuresti / Pitesti ![]() |
Marca Dacia, piese de origine... Preturi nu stiu. Treaba cu planarea chiulasei nu e necesara. Umbli la scaunele de supape numai daca nu inchid dupa rodarea acestora cu pasta. Se verifica cu benzina. Daca picura cat de putin pe la supape(supapele fiind inchise) schimbi chiulasa. Dacat sa reconditionezi chiulasa mai bine o schimbi, ca asta e carpeala (e pacat de banii tai). Daca dai chiulasa jos iti trebuie si garnitura de chiulasa si un tub de pasta de etansare (iti recomand asa ceva in locul siliconului pentru etansarea chiulasei. Gasesti la piese auto straine sau pe la reprezentanta) Iti va trebui si un tub de silicon (negru) pentru etansarea capacului de la tacheti si garniurile de la capacul de la tacheti.
![]() |
--------------------
Dacia
1310 L
- B-03-YHD
1993 Break Skoda Fabia 2003 Break - B-25-TTB
Cine-i harnic si munceste, are tot ce vrea. Cine-i lenes, trandaveste, are mai ceva! |
|
geopsi |
![]()
|
1500de lei? doamne dumenzeule! cum sa dau eu atat?nu se merita sa dau atat daca eu tin masina asta maxim 3 ani de acum in colo. si la 45000km chiuloasa sa fie stricata?
|
--------------------
dacia
1310
1999
|
|
brigada_diverse |
![]()
|
![]() Dacist cu permis si experienta mai mare de 30000 km :D Group: Members Posts: 2.505 Joined: 12 July 07 From: Constanta ![]() |
ce pasta pui tu la garnitura de chiulasa? (pt etansare chiualsa ai spus ceva) sau nu am inteles bine?
ia din dezmembrari o chiulasa daca chair e nevoie...si 1500 nu face dacia cu totu.... |
--------------------
Dacia
ex: Dacia 1310 / actual: Dacia Logan
TLX 1989/ Abs Plus 1.4 MPI Let us die young or let us drive Dacia
FRANEZ BRUSC SI FARA ROST! |
|
Mr_Devil83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.254 Joined: 14 June 08 ![]() |
face dacia cam 1000 de euro probabil daca e intretinuta. Dar tra sa fi tampit sa dai 15mil pt a rectifica o chiulasa. Mai ales cand o cumperi noua din magazin pe la vreo 6 milioane. Si mai ales cand supapele ei nu trec de 100 de lei sa le cumperi.
|
--------------------
Dacia
1300 / SUPERNOVA EUROPA
1984 / 2002
|
|
geopsi |
![]()
|
da dar io ma gandeam sa schimb doar supapele eventual si segmentii daca or fi uzati si daca schimb segmentii implicit si garnitura de la supapa. sa ma ajunga pe la 500 de ron cu totul(piese) adica 200 lei supape 200 de lei segmenti, 60 de lei garnitura ar fi 460 maxim 500. mai dau 100 de lei la mecanic si rezolv treaba ca asa daca e sa dau 10 mil o bag naiba in garaj si nu mai merg cu ea pana nu fac bani de alta ca si asa mai am alta masina....
|
--------------------
dacia
1310
1999
|
|
Minel |
![]()
|
![]() Pauard bai Remat Nord Group: Members Posts: 4.043 Joined: 4 April 07 From: Cluj .......Resita ,C-S ![]() |
Scuza-ma ca intreb, dar de unde ai scos tu asa preturi
![]() QUOTE 200 de lei segmenti, 60 de lei garnitura |
--------------------
Dacia
1310-L /VW Passat
- CS-01-TMS
1995/1397cmc Mandru posesor de Dacia
|
|
geopsi |
![]()
|
pai am zis sa pun si o marja de eroare! ca mai bine sa fiu pregatit cu mai multi bani decat sa dau din colt in colt.
|
--------------------
dacia
1310
1999
|
|
Minel |
![]()
|
![]() Pauard bai Remat Nord Group: Members Posts: 4.043 Joined: 4 April 07 From: Cluj .......Resita ,C-S ![]() |
Pai garnitura de Fermit ii maxim 20 lei , segmenti undeva pe la 80-90 lei depinde si de motor si de marca lor !
|
--------------------
Dacia
1310-L /VW Passat
- CS-01-TMS
|
|
geopsi |
![]()
|
pai motorul este de 1.4...
ma tot gandeam daca tot schimb, pot schimba poate cu ceva care sa imi dea un plus de performanta? |
--------------------
dacia
1310
1999
|
|
brigada_diverse |
![]()
|
![]() Dacist cu permis si experienta mai mare de 30000 km :D Group: Members Posts: 2.505 Joined: 12 July 07 From: Constanta ![]() |
tot 100 sunt maxim
|
--------------------
Dacia
|
geopsi |
![]()
|
stiti vreun site, ceva sa imi fac idee de preturi la supape?
|
--------------------
dacia
1310
1999
|
|
Mr_Devil83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.254 Joined: 14 June 08 ![]() |
auzi ce zici, nu ar fi o idee buna sa te duci pe la magazine sa intrebi ce au si cu cat iti vand?
Segmentii is intre 40 si 100 de lei, o garnitura de chiulasa de fermit e vreo 12 - 20 de lei, probabil o supapa o fi vreo 10 - 12 lei. Scaunele se rectifica usor. Probabil ca manopera de rectificat e cam 100 de lei. Daca stai pe forum prea mult si tot ceri preturi si site-uri eu is convins ca no sa faci nimic. |
--------------------
Dacia
1300 / SUPERNOVA EUROPA
1984 / 2002
|
|
panter1 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 792 Joined: 26 February 09 From: Bucuresti ![]() |
si sa nu iei cei mai ieftini segmenti daca tot umbli la ei.. i-a si tu ceva mai bun.. ca sa nu fie nevoie sa umbli iar peste 5 luni la ei.. nu te zgarci la nimicuri daca tot faci o treaba.. desi.. mai bine era sa schimbi camasi cuzineti pistoane.. etc.. dar macar segmentii sa ii cumperi buni. Iar supapele te costa cam 100 ron/setu, dar lasa-l pe mecanic sa spuna daca trebuiesc schimbate dupa ce da chiulasa jos o sa vada mai bine sau cate trebuiesc schimbate,ca poate la tine sunt duse decat semeringurile si iti scapa apa in cilindri pe acolo adica pe langa coada supapei,si pentru asta trebuiesc schimbati decat ei nu si supapele. Ca daca schimbi supapele obligat sa rectifici scaunele si alti bani.. inutil parerea mea, apropo.. iti cam consuma apa din borcan nu? si daca nu mergi pe gaz.. atunci sunt sanse mari sa fie bune si ai scapat decat cu semeringurile sau cel mult 4 supape schimbate(cele de evacuare caci acelea se duc) + segmentii de rigoare. Si foloseste bujii calde, sunt mai recomandate pentru motoare dinastea mai decomprimate cum e al tau
This post has been edited by panter1: 26 Mar 2009, 05:20 |
--------------------
Dacia
1310
2002
|
|
Minel |
![]()
|
QUOTE(panter1 @ 26 Mar 2009, 04:44) ,ca poate la tine sunt duse decat semeringurile si iti scapa apa in cilindri pe acolo adica pe langa coada supapei,si pentru asta trebuiesc schimbati decat ei nu si supapele. Mai nene , motorul tau se lubirifiaza cu apa , nu cu ulei .... ![]() Ce treaba are semeringul supapei cu apa care sa intre in cilindrii ![]() |
--------------------
Dacia
1310-L /VW Passat
- CS-01-TMS
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
@geopsi-de unde esti?
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
panter1 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 792 Joined: 26 February 09 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Minel @ 26 Mar 2009, 08:22) Mai nene , motorul tau se lubirifiaza cu apa , nu cu ulei .... ![]() Ce treaba are semeringul supapei cu apa care sa intre in cilindrii ![]() Scuze, stiu ca asa e.. ma gandeam la ulei si am spus apa.. deci apa poate scapa pe la garnitura de chiulasa iar uleiul pe la semeringuri, ![]() This post has been edited by panter1: 26 Mar 2009, 20:27 |
--------------------
Dacia
1310
2002
|
|
geopsi |
![]()
|
din craiova sunt. apa din borcan nu se duce deloc dar in schimb uleiul se duce bine de tot mai ales in ultimul timp!
o sa ma duc sa intreb faza e ca ajung seara acasa si nu am in drum magazine la care sa intreb. os a sun maine poate mai urgentez si ma rezolva si pe mine in weekend mecanicul desi el zicea ca inainte de Pasti are tmp. mersi de preturi... o sa incerc maine sa trec pe la 2 magazine sa vad cum au preturile... care bujii sunt mai calde? eu am vazut ca sinterom super merg foarte bine, adica motorul parca trage mai frumos dar se strica repede, brisk insa tin mult mai mult! |
--------------------
dacia
1310
1999
|
|
panter1 |
![]()
|
De la orice marca de bujii poti gasi bujii calde sau bujii mai reci. Daca iti plac cele de la brisk pune brisk dar sa fie cele mai calde. Eu am bosch WR 8 BC+(tot calde) si cand am avut probleme cu chiulasa mergeau bine si atunci.. Nu le-am mai schimbat, sunt platinate si tin mult.. multumit de ele, dar ca sa ajunga la temperatura optima trebuie sa mergi mai mult cu masina, nu doar 10 km ca nu apuca sa se incinga cat ar trebui
![]() This post has been edited by panter1: 26 Mar 2009, 20:25 |
--------------------
Dacia
1310
2002
|
|
krapcarasu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.912 Joined: 25 November 08 From: Suceava ![]() |
sinterom 14np18 sunt mai calde decit 14np21, brisk n15y mai calde decit n17y,
ngk bp6hs bp7hs |
--------------------
Renault
Megane 1.4 16 v
- sv
1999
|
|
rusu_i |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 226 Joined: 27 May 07 From: Timisoara ![]() |
o intrebare legata de buji: am cautat azi cateva ore bune la mai multe magazine de piese auto din Timisoara bujii eyquem c42s, dar mi se oferea o bujie Made in India, pe izolatia de ceramica avea sigla Renault si un cod de genul 775 009 876 etc, iar pe cutie avea lipita o eticheta cu Eyquem c 42 s.
Sunt acelasi lucru ca cele Made in France pe care scrie c42s sau facaturi? |
--------------------
FORD
FIESTA V 1.25 + GPL BRC SQ24.11
- TM-..-...
2008
|
|
geopsi |
![]()
|
bun, maine ma duc cu ea la mecanic. am luat un set de supape(adminise+evacuare), simeringuri, garnitura de qloasa(sau cum se scrie). as vrea sa stiu si eu cam cat sa ii dau ca nah, omul nu zice un pret si nu as vrea sa ii dau prea mult sau prea putin, daca trebuie sa schimb atunci pe moment si uleiul?
am niste cuzineti acasa de palier si inca unii dar sunt de dacia 1300. merg, ma gandesc ca daca tot ii am sa ii schimb! va rog mult daca se poate sa va dati cu parerea ca mine sau cel tarziu marti o termin! |
--------------------
dacia
1310
1999
|
|
razvan solenza |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 288 Joined: 6 April 08 ![]() |
cuzineti depinde daca sunt de 1300 cu palier marit merg daca nu nu daca sunt de maneton(biela) merg 100%
|
--------------------
ARO dacia
10,4 solenza 1,4 mpi scala
- bh o4 frb
2004
|
|
geopsi |
![]()
|
zice ca sunt facuti de rulmentul brasov... semicuzinet palier si biela, 2 cutii. oricum oi vedea asta...
apropo, daca tot schimb pot face ceva ca sa mai cresc puterea? asta in cazul in care va trebuie sa schimb setul... totusi cat ii dau omului? |
--------------------
dacia
1310
1999
|
|
gti98 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 700 Joined: 12 November 05 ![]() |
Bre, ma crucesc (si sunt ateu!!) cand vad (aud?) ce scot onor coledzii de forum pe goarna: oare-i schimba uleiul la demontarea chiulasei?
Si mai vrea si "spor de putere"! (Vrei la raliu cu ea?) Posesorii de masina se cam impart in 2 categorii: aia care stiu unde se pune benzina si aia care mai stiu si altceva (si astia, unii au aflat asa, de sanchi, ca aveau timp liber si se plictiseau, iar altii aveau doar niste troace si ne-permitandu-si altceva au fost nevoiti sa la carpeasca cit mai mult singuri...) Concluzia cred ca o puteti trage si singuri... Toate cele bune, Paste placut si lasati-o moale cu etilicele! |
--------------------
Dacia Nova GTI
GTI 98
- IS 57 ENB
|
|
brigada_diverse |
![]()
|
ce are chiulasa cu schimbatul uleiului? de ce sa arunci banii degeaba? speli cu benzina, sau ceva asemanator?
|
--------------------
Dacia
|
geopsi |
![]()
|
intrebam de ulei pentru ca unii zic ca atunci cand faci motorul e bine sa pui un ulei mai slab calitativ primii 500-1000km pana se strange chiulasa... ma gandeam ca al meu e relativ nou 3 luni si cam 2000km dar e negru, sa il tin tot pe asta sau sa si pun unul nou...
nu inteleg de ce te superi ca intreb, asa pe forum am citit despre seturile motor tribocotat care cica ar fi cu teflon la suprafata si aluneca mai bine, am citit ca merge pusa o chiuloasa de 1,6, mai ziceu unii pe forumul oltcit ca pun pistoane cu capul bombat ca sa creasca raportul de compresie etc... io ziceam ca daca o fi sa schimb sa si schimb cu ceva mai bun, atata tot. multumesc. 100 de lei e ok pt munca asta? |
--------------------
dacia
1310
1999
|
|
brigada_diverse |
![]()
|
eu sa ma supar? nu....
setul e nou? daca vrei aditiv sa reduca frecarea pt rodaj, ia cu bisulfura de molibden..... daca a iesit din rodaj da-i un ulei mai bun....uleiul de rodaj e ulei de rodaj(adica dala prost)...din experienta iti spun ca merita mai bun la oltcit se baga si seturi de dacie un pic ciuntite....fiecare cum vrea sa faca motorul. la pret...nu stiu ce sa spun... |
--------------------
Dacia
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 27th July 2025 - 22:39 |