DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 > 
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Tabla Logan, Ce aveti mah cu golanu' ?

hebron
post 6 Mar 2006, 13:32
Post #31

Membru autentic

Group: Members

http://www.crash-test.org/marques/resultat...mod=skooct_2001
Uite aici testul la Octavia in 2001.

[QUOTE]se spune ca tabla de pe Logan este aceeasi ca cea de pe Octavia
iar asta nu o cred... smile.gif

--------------------
clio symbol 2004 1.5 dci
Renault Clio Symbol 1.5 dci, Expression, iunie 2004
Opel Astra Classic II Caravan, 1.7 dtci, ianuarie 2006
ocazional Megane II
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
CosminM
post 6 Mar 2006, 13:49
Post #32

Membru

From: Sibiu

QUOTE(pedrovl @ 6 Mar 2006, 11:48)
Nu ma pricep foarte bine dar din ce am citit prin diverse reviste, se spune ca tabla de pe Logan este aceeasi ca cea de pe Octavia. Nu am auzit sa fie luata la mishto Octavia.....iar suntem prosti si ne batem joc de orice ajutor primim. Logan a primit 3 stele la Euroncap pentru ca nu a avut ABS si ESP....deci nu au existat discutii despre calitatea sau rezistenta tablei. Octavia abia la a II a generatie cu toate draciile pe ea (si cu ce pret !!) abia se bucura de 4 stele.
*

Logan nu aprimit doar 3 stele pentru ca nu avut ABS si ESP. La EuroNcap testele sunt facute pentru a stabili urmarile unei ciocniri la o anumita viteza. Deci nu intra in discutie ABS-ul. Poate vrei sa spui ADAC.(unde intra in discutie si anvelopele).

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.4 - SB.......
În momentele dificile ale vieții trebuie să ridici capul, să scoți pieptul în față și să spui cu hotărâre: "Acuma chiar că am pus-o!"
+
ice cube
post 6 Mar 2006, 20:12
Post #33

Membru autentic

From: Tg-Jiu

[quote=hebron,6 Mar 2006, 13:32]
[QUOTE]se spune ca tabla de pe Logan este aceeasi ca cea de pe Octavia
iar asta nu o cred... smile.gif
*

[/quote]

Ai vreun argument? Ca, de exemplu, DigitalScribe? Sau asa esti tu, sceptic, de la natura?

--------------------
dacia logan ambition - Gj-03-XYB
+
hebron
post 7 Mar 2006, 09:26
Post #34

Membru autentic

La o simpla examinare o sa constati acelasi lucru...o sa revin si cu o sursa de info ...Si oricum chiar daca tabla ar fi facuta la aceeasi fabrica, asta nu inseamna ca e si de aceeasi calitate. Banii vorbesc, ai uitat?
PS : Nu sunt sceptic de la natura, sunt doar realist cool.gif

--------------------
clio symbol 2004 1.5 dci
ocazional Megane II
+
QUASAR78
post 7 Mar 2006, 16:01
Post #35

Membru

O chestia care mai deranjeaza oarecum la loganelul meu este zgomotul de tabla bosterea pe care-l fac pietrele aruncate de roti ... nu am auzit asa ceva la alte modele si sunt putin indignat si ma framanta o intrebare : de ce nu au pus un carenaj mai mare pe spate ?????

Datorita acestor pietre care ajung in contact cu tabla s-ar putea sa nu mai apucam sa vedem garantie "intreaga " la caroserie dry.gif

--------------------
LOGAN PREFERANCE - IS 00 CDY
+
hebron
post 7 Mar 2006, 17:44
Post #36

Membru autentic

Dupa cum am promis:
Puțini furnizori au rămas autohtoni. Galațiul, din principal vînzător de tablă, a devenit abia al patrulea, fiind folosită tablă italiană. Iașul se poate mîndri că are o contribuție la Logan. Grupul Conex oferă piese presate, fiind singurul furnizor din zona Moldovei.
Repede pe profit, altfel...

Si sursa: http://www.evenimentul.ro/articol/metamorf...inei-dacia.html

Tabla la Skoda e mai groasa, dar problema nu este asta, calitatea nu consta numai in grosime.

This post has been edited by klaus: 7 Mar 2006, 22:20

--------------------
clio symbol 2004 1.5 dci
ocazional Megane II
+
DFA
post 7 Mar 2006, 17:59
Post #37

moderator://DC/Logan

Group: Moderatori
From: Buzău, RO

Ideea este că nu se știe exact ce tablă se folosește la Dacia și la Skoda, cine o fabrică, unde se fabrică, ce caracteristici are fiecare, ce tratamente îi sunt aplicate, cum sunt rotiți furnizorii, etc.
Vorbim numai ca să ne aflăm în treabă...

--------------------
Logan III Comfort ECO-G 100cp 2021 sedan - 27 Iul 2021
Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5
+
IRONICK
post 7 Mar 2006, 22:32
Post #38

-

From: Romania

Off-Topic
QUOTE(hebron @ 7 Mar 2006, 17:44)

Ce bomba de ziar. De Kaveo nu zice ca a obtinut o stea jumatate la EuroNCAP.
http://www.evenimentul.ro/articol/ambitii-...rolet-aveo.html

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
saruman
post 7 Mar 2006, 23:06
Post #39

Membru autentic

Ziaristul o fi fost un pic "stimulat" de cativa dealeri din Buc si provincie wink.gif

--------------------
Mercedes C 180 Kompressor 2006 Elegance
De multe ori drumul este mai important decat destinatia.
+
lucas007
post 8 Mar 2006, 17:56
Post #40

Membru

From: Bucuresti

Dezamagire totala ... calitatea tablei bratului stergatoarelor...acum dupa "dezghet"...rugina in jurul nitului de la brate...exact de ce m-am temut cand vedeam la berline bratele ruginite...speram ca la logan sa nu inceapa la fel...nu stiu daca este ceva f. important pentru ceilalti posesori de logan dar pentru mine incep sa apara semne de intrebare asupra calitatii materialelor de fabricatie...si unii dintre noi vroiau dvd-uri in tetiere si accesorii..inclusiv eu mia-m luat jenti si eleron ( investitie in estetic... radmasa.gif )si acum o sa ma lupt cu rugina...vai de mama ei de viata...scapa cine poate... sad.gif

--------------------
BMW 318 2001 COUPE - B-68-BDL
+
ICET
post 9 Mar 2006, 00:45
Post #41

O fi bine sa fii rau sau e rau sa fii bine??

Asta cu ruginitu am vazut si eu la loganul de la munca.Are doar 3 luni si e rugina la niturile alea,in schimb,la altele mai vechi nu am vazut.Sa se fi schimbat calitatea materialului??

--------------------
FIAT Grande Punto 2006 - B 07 CHE
StarGuide Sg-43-ds

Marbella M-5010 defect

Membru Frigotehnist.STELIST pe viata.
+
G.R.
post 9 Mar 2006, 10:41
Post #42

Membru autentic

Sa vezi rugina la Espero si Cielo. Asta e, le dai jos si dai cu spray negru mat dupa curatare.

--------------------
Dacia Logan 1.6 Preferance - CV 03 XXJ
+
LUYgescu
post 9 Mar 2006, 11:17
Post #43

membru diesel-ist

From: ploiesti

legat de rugina la bratele stergatoarelor....a aparut si la mine in jurul niturilor(nu mult dar a aparut)......am masina de 2 luni si jumatate...

offffff

numai de bine...

--------------------
DACIA LogaN...1.5dci preferance
+
13nov
post 9 Mar 2006, 14:46
Post #44

Membru autentic

Eu zic ca ar trebui sa deschidem un topic separat la probleme tehnice "Rugina la bratele stergatoarelor", sa vedem cum putem trata anticoroziv aceste elemente de caroserie. Poate le si antifonam, cine stie? radmasa.gif

--------------------
OPEL ASTRA GTC 1.9 CDTI 2008
Clio III 1.5 dci Privilege
+
lucas007
post 9 Mar 2006, 23:24
Post #45

Membru

QUOTE(13nov @ 9 Mar 2006, 14:46)
Eu zic ca ar trebui sa deschidem un topic separat la probleme tehnice "Rugina la bratele stergatoarelor", sa vedem cum putem trata anticoroziv aceste elemente de caroserie. Poate le si antifonam, cine stie?  radmasa.gif
*

Nu neaparat sa le antifonam ...dar am avut un vw. golf din 88 si pana acum un an cand l-am vandut n-am avut pic de rugina nici macar la stergatoare ..asa ca e normal sa ma agit mai ales ca are 1 an masina....si am mai dat si 8700 euro.
Si daca nu esti atent la mici semnale....atunci poate ajungi cu masina ca in Fred si Barney fara sa bagi de seama...asa ca " scapa cine poate "

--------------------
BMW 318 2001 COUPE - B-68-BDL
+
gonty
post 10 Mar 2006, 06:52
Post #46

Membru autentic

From: Iasi

QUOTE(lucas007 @ 10 Mar 2006, 01:24)
Si daca nu esti atent la mici semnale....atunci poate ajungi cu masina ca in Fred si Barney fara sa bagi de seama...asa ca " scapa cine poate "
*

Si care ar fi aceste semnale? Bratele stergatoarelor sunt romanesti, deci nu ai ce sa le ceri (UAMT). Pe caroserie ai tabla ceheasca. Eu am deschis portiera mai brusc si am dat cu cantul intr-un parapet de beton. Bineinteles vopseaua s-a dus pana la tabla (asta s-a intamplat in decembrie). nu am binevoit sa iau putina vopsea sa acoper, insa pana acum nu a aparut rugina! 173.gif

--------------------
Citroen C4 2.0 HDI 2007, SX Pack - IS96DEA
+
pedrovl
post 10 Mar 2006, 10:17
Post #47

pedrovl

Oameni buni, Nu vreau sa ma injurati dar cum naiba aveti voi rugina la masini de 2 luni????Pe unde mergeti cu ele???Am prieteni cu Logan din 2004 si sunt intacte, eu am avut DSN si SLZ fara sa apara macar un punct de rugina.....la golan nu am garaj, o spal cam la 2 saptamani (numai cu spuma activa) , are 3 luni....nu am vazut rugina pe nicaieri.....zau ca nu inteleg....

--------------------
DACIA DUSTER 1,6 16v 4x4 Laureate
+
1,5dci
post 10 Mar 2006, 11:24
Post #48

Membru incepator

QUOTE(pedrovl @ 10 Mar 2006, 10:17)
Oameni buni, Nu vreau sa ma injurati dar cum naiba aveti voi rugina la masini de 2 luni????

pai cam asta ma intreb si eu ...de unde ?? in vasta mea familie sunt 3 loganuri , doua diesel si un benzinar, cel mai batran fiind din septembrie 2005 . am verificat stergatoarele si nu au nici un pctulet de rugina macar ! banuiesc ca cei la care a aparut deja rugina conduc foarte des in medii aglomerate , bara la bara , pe drumuri unde se arunca din belsug materiale antiderapante [ sare ] si mai departe ghiciti voi ce se intampla! un indiciu ar fi ca se goleste rapid rezervorul de lichid parbriz ....unsure.gif

--------------------
logan 1,5dci ambiance - bc.....
+
LUYgescu
post 10 Mar 2006, 11:39
Post #49

membru diesel-ist

revin...

masina este cumparata pe 16 decembrie 2005(1.5dci preferance)...are 3100km parcursi dintre care aproximativ jumatate in ploiesti, in conditii meteo destul de grele(ger,umezeala)...

rugina nu am decat la niturile de la bratele stergatoarelor(zona are culoarea specifica ruginei), in rest nu am probleme cu tabla...un prieten mi-a ciobit vopseaua intr-un colt al portierei acum 2 luni si pana acum nu a aparut rugina in zona respectiva(am colorat zgarietura cu marker permanent care tine foarte bine cu toate ca am spalat de atunci masina de 3 sau 4 ori)....

o sa pun si poze cu bratele stergatoarelor...

numai de bine..

--------------------
+
Highwayman
post 27 Mar 2006, 12:42
Post #50

Membru autentic

From: Marele sat numit Bucuresti

QUOTE(DFA @ 7 Mar 2006, 18:59)
Ideea este că nu se știe exact ce tablă se folosește la Dacia și la Skoda, cine o fabrică, unde se fabrică,......
*

We used Romanian steel, which is harder to shape than Western steel, so we had to go for simple steel body parts.

http://www.roconsulboston.com/Pages/InfoPa...es/Renault.html

--------------------
- - Ex. Megane 3 2009, Ex. Megane 2 Sedane 2005
"If A is a success in life, then A equals x plus y plus z. Work is x; y is play; and z is keeping your mouth shut." (Albert Einstein)
+
ice cube
post 27 Mar 2006, 21:39
Post #51

Membru autentic

From: Tg-Jiu

QUOTE(LUYgescu @ 10 Mar 2006, 11:39)
...un prieten mi-a ciobit vopseaua intr-un colt al portierei acum 2 luni si pana acum nu a aparut rugina in zona respectiva(am colorat zgarietura cu marker permanent care tine foarte bine cu toate ca am spalat de atunci masina de 3 sau 4 ori)....
*

Ce culoare ai la masina? Eu am verde cameleon si mi-ar trebui si mie un marker de asta, dar n-am gasit asa ceva.

This post has been edited by ice cube: 27 Mar 2006, 21:49

--------------------
dacia logan ambition - Gj-03-XYB
+
LUYgescu
post 27 Mar 2006, 22:50
Post #52

membru diesel-ist

masina este albastru marin...markerul despre care vorbeam este pentru scrierea pe cd-uri si are culoarea apropiata de cea a masinii mele...repet, tine foarte bine...

nu cred ca o sa gasesti un marker culoarea verde cameleon dar iti poti lua un creion corector cu vopsea in culoarea dorita(tubul este asemanator unei sticle cu oja, are o pensula subtire pentru aplicare)...

creioane corectoare cu vopsea am vazut in carrefour, diverse culori, nu m-am uitat la preturi si s-ar putea sa mai gasesti si in magazinele cu piese si accesorii auto...

numai de bine...

--------------------
+
dan75
post 28 Mar 2006, 11:43
Post #53

Membru

From: Bacau

Problema ruginei la bratul stergator e veche.S-a observat inainte de lansarea Loganului (iulie-august 2004) la cele cateva care circulau in probe,nu stiu daca mai sant pozele pe forum ca acum sant foarte vechi. ''...asa e la toate ...'' mad.gif
Am o intrebare totusi,in urma unui accident ,am schimbat aripa+stalp spate si o portiera.Cum la ridicarea masini nu am putut verifica integral masina(deh am crezut ca-i ok !) acum am descoperit unele defecte(degradari) cum ar fi pe porbagaj am vopseaua putin zgariata(tesita) iar intr-un loc,in canalul ala de scurgere a apei de pe luneta mascat de capacul porbagajului, o portiune(3/3 mm) unde efectiv a fost luata vopseaua(cred ca au lovit cu ceva ).Cu ce recomandati sa remediez,ma intereseaza portiunea fara vopsea.

This post has been edited by dan75: 28 Mar 2006, 12:00

--------------------
DACIA LOGAN AMBITION - BC75---
+
andreic
post 29 Mar 2006, 11:43
Post #54

Membru autentic

In mod normal ar trebui sa ai garantie la lucrarea efectuata un an si jumatate. Deci inapoi la service sa remedieze.

--------------------
Dacia Logan Ambition 1.6 mpi - B-xx-yyy
+
dan75
post 29 Mar 2006, 16:54
Post #55

Membru

From: Bacau

Defectele nu-s in locul unde a avut loc reparatia,''meseriasi'' din service m-au ajutat.

This post has been edited by dan75: 29 Mar 2006, 17:11

--------------------
DACIA LOGAN AMBITION - BC75---
+
Flores
post 3 Apr 2006, 11:36
Post #56

ALIEN

From: behind enemy lines

A rezolvat cineva problema ruginei la bratul stergator? Cum? Merci! smile.gif

--------------------
Opel Zafira 1.9CDTI- Dacia Logan Laureate 1.6
Mio C230
If it has tits or wheels it will give you problems !
+
leinad
post 4 Apr 2006, 20:04
Post #57

Membru dacionist

From: Constanța

Sidex se pregateste sa livreze tabla pt logan
Un articol despre acest subiect se poate citi la http://www.baniinostri.ro/stiri/stiri.php?ContentID=6805

--------------------
Logan Preferance 75 ponei
+
alexp_
post 15 Sep 2006, 14:57
Post #58

Membru incepator

In acest topic am vazut multa politica.........

Atunci zic si eu ceva: daca atunci se faceau masini ''pe banda'' (adica prea repede) ->acum cum se fac?

Prea mult se da vina pe comunism...si nu cred ca e cazul.Atunci au facut o masina buna la un pret in dolari bun (pt vremea aia masina era buna- vezi sKoda , lada si alte saracii cumplite)

Eu unu m-am cam saturat sa aud pe toate forumurile despre cei 40 de ani.

Au fost 40 de ani in care s-a facut o masina bunicica,niste vagoane de tren bunicele,niste locomotive bune, niste metrouri f bune(mult mai bune decat alea venite din cehia...care s-au folosit apoi pe post de tramvaie,niste utilaje de constructii bunicele.......si lista continua..

Nu mai dati cu noroi in industria constructoare de masini......atat au putut ei...(si eu zic ca au facut ceva bun.

Iar reno nu ar fi deschis niciodata o fabrica in Romania daca nu ar fi luat fabrica in conditii dubioase, si daca nu s-ar fi bazat pe clientii romani(stim cu totii ca suntem o tara in plina dezvoltare)
Si ca sa intaresc cele spuse mai sus : o sa vedeti ce cozi o sa facem la piese de schimb peste 5-6 ani.

In concluzie eu cred ca tabla este chiar aia care ar trebui sa fie pe o masina de 8.000 de euro.

ps multe din afirmatiile mele fac referire la articolele tendentioase din ziarele respective si la acei prooccidentali care cred ca diferenta dintre EU si Romania este mare

This post has been edited by alexp_: 15 Sep 2006, 15:02

--------------------
logan preference 1.6 2006 - IF-o8-FAP
+
valiaviator
post 16 Sep 2006, 06:30
Post #59

Membru autentic

QUOTE(alexp_ @ 15 Sep 2006, 15:57)
In acest topic am vazut multa politica......... multe din afirmatiile mele fac referire la articolele tendentioase din ziarele respective si la acei prooccidentali care cred ca diferenta dintre EU si Romania este mare
*

Si tu chiar nu crezi ca diferenta dintre UE si Romania este mare?

--------------------
dacia logan/laureate 2006
+
BanDaj
post 22 Sep 2006, 22:56
Post #60

Membru incepator

Ce ne tot facem atatea probleme ?! In carte scrie ca are garantie tabla 6 ani .... eu zic ca voi vinde masina dupa 4 ani , doar nu o sa stau cu dacia asta ca si cu 1300, 20 de ani.

--------------------
Dacia Logan 1.5dci 2006 - sb-06-ruh
Mai bine bogat si sanatos decat sarac si bolnav!
+
3 Pages < 1 2 3 >
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 19th July 2025 - 07:03
Forum Renault