DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Nationalist sau Prost !, despre economie

logan1.5dci
post 30 Mar 2009, 21:00
Post #61

Nu Există Informații

Group: Members
From: Dobrogea

Mai vijelie unde ma intorc dau de tine in ultimele zile, sper sa fie de bun augur, deci acolo, am modificat special pentru tine, spuneam ca nu ma lansez in discutii economice aprofundate, fara studiu. Sa emit o parere cred ca pot.

--------------------
Nu Există Informații Nu Există Informații Nu Există Informații - Nu Există Informații
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
BlaueCorsa
post 30 Mar 2009, 21:02
Post #62

Membru cu Prafuitor

From: Socola Tower, Iasi

Si abordarea aia condescendenta cu "sa va fac un desen" tot din emiterea de opinii facea parte?

--------------------
Dacia / Renault Duster / Captur 2018 Confort / 2015 Authentique
Mon amour, tu es la lumière de mes jours...
sans numéro! sans numéro! sans numéro!
+
logan1.5dci
post 30 Mar 2009, 21:06
Post #63

Nu Există Informații

Deci eu am zis ceva, voi nu ati inteles bine si ati comentat total eronat afirmatia mea. De aia trebuia"desenat".

--------------------
Nu Există Informații Nu Există Informații Nu Există Informații - Nu Există Informații
+
BlaueCorsa
post 30 Mar 2009, 21:11
Post #64

Membru cu Prafuitor

Un profesor de economie politica ne zicea prin anul I ca diferenta dintre babele care discuta problemele tarii in fata blocului si noi este documentarea. I rest my case.

--------------------
+
logan1.5dci
post 30 Mar 2009, 21:28
Post #65

Nu Există Informații

Ma intrebam, trebuie sa ne documentam ca sa copiem sau ca sa ne elaboram propriile masuri si cai de urmat.
Am participat candva la un curs de management, totul era frumos, logic, rigurozitate nemteasca, numai ca din pacate momentan nu se poate aplica in Romania.
Asa e si cu privitul catre alte tari. De aia se trezeste cate un mare destept si da cate o lege , ca asa e in afara.

This post has been edited by logan1.5dci: 30 Mar 2009, 21:29

--------------------
+
BlaueCorsa
post 30 Mar 2009, 21:34
Post #66

Membru cu Prafuitor

Documentarea implica si intelegerea altor modele; copierea duce exact la teoria formelor fara fond. Inainte de a discuta despre un fenomen, ar trebui ca acesta sa fie inteles.

De exemplu, e cvasi-inutil sa discuti despre politici fiscale comparate daca subiectul nu iti este cunoscut. Poti emite o parere, desigur, dar, in absenta unor premise corecte, sansele de a trage concluzii care sa aduca un plus discutiei sunt minimale.

--------------------
+
logan1.5dci
post 30 Mar 2009, 21:35
Post #67

Nu Există Informații

Eu te intreb, este gresit ce spuneam?

--------------------
+
BlaueCorsa
post 30 Mar 2009, 21:40
Post #68

Membru cu Prafuitor

Cumva documentare e sinonim al lui copiere? De ce ar trebui sa reinventam roata?

This post has been edited by BlaueCorsa: 30 Mar 2009, 21:41

--------------------
+
logan1.5dci
post 30 Mar 2009, 21:56
Post #69

Nu Există Informații

Nu vrei sa raspunzi, o dai ocolita. laugh.gif

--------------------
+
BlaueCorsa
post 30 Mar 2009, 22:11
Post #70

Membru cu Prafuitor

Sa zicem ca vrem sa reducem poluarea in Romania. Si se gaseste un parlamentar care zice asa: Loganurile 1.5 dCi sunt cele mai naspa, hai sa le interzicem. E solutia noastra, originala precum democratia anilor '90. Daca tie ti se pare corecta... OK...

Mai pe scurt: nu poti face abstractie de experienta si solutiile altora. Dar nici nu le poti aplica fara sa le intelegi.

--------------------
+
turturel
post 31 Mar 2009, 22:49
Post #71

membrisor

From: Braila

QUOTE(os @ 28 Mar 2009, 09:22)
@titiDSN: de ce "trebuie" sa vina schimbarea "de sus", si nu de la fiecare? Numai fiindca e mai simplu, caci ai pe cine sa invinuiesti?

Eu cred ca-i tocmai invers, caci nu aia "de sus" lasa denivelarile la traversarea liniilor de tramvai, nu ei asfalteaza gropile etc. Sigur ca si cadrul institutional are o influenta (si nu mica); dar _orice_ institutie e formata din oamenii ei - adica din cei "de jos" - si nu poate functiona mai bine decit acestia.
*

QUOTE(radian @ 28 Mar 2009, 11:09)
Hai sa-ti spun o chestie, de care sigur nu ai auzit pana acum: idiotii aia "de sus", au fost votati de idiotii "de jos". Toti cei de acolo, au niste voturi in spate, unii mai multe, atiii mai putine... Dar, au fost alesi legal. Si sunt oglinda fidela a celor "de jos" (inclusiv a celor care nu au mers la vot).

Pentru cei care cumparati Logan ca sa sustineti economia... Hai sa fim seriosi, as baga mana in foc ca 99% din posesorii de Logan, daca si-ar putea permite sa plateasca 20-30 k EURO pe o masina mai buna, ar intoarce spatele "economiei nationale" a doua zi fara mustrari de constiinta.

Exemplele cu Franta si Germania sunt total irelevante. Francezul sau neamtul, isi permite sa sustina "economia nationala" fiindca au de unde alege.
*

sper sa raspund la ambele posturi printr-un singur post.
noi ii alegem si ei ne intorc spatele...cei de jos ii aleg pe cei de sus ca sa schimbe ceva...sa fie mai bine..vreau sa spun ca nu am 100 de ani..am 24 aproape..dar sunt scarbit de ce vad..atat in jurul meu cat si la tv...numai scursuri. si intradevar imi sustin punctul de vedere...schimbarea trebuie sa vina musai de sus....de jos tot vine..mai mor unii..se mai nasc altii...
degeaba incercam noi sa sustinem niste locuri de munca a unor bieti romani..mai mult sau mai putin amarati decat noi...cand cei din conducere le baga in faliment fortat..ca nu stau bine fabricile acolo..mai bine ar sta un mall...un bamboo...o staie peco..etc...da o gradinita..un parc..o scoala...ceva folositor.
si aici in braila...multe fabrici se inchid din diferite domenii...oamenii ar mai vrea sa cumpere de la ei dar patronii nu pot accepta..trebuie sa fac revizia la q7, x5,s-class..si le inchid..sunt satul de jigodiile astea.
nu vreau sa intru in politica dar tare mias dori ca generatia urmatoare sa se bucure de ceea ce nu avem noi acum..de o tara civilizata...condusa de oameni cvilizati.

in continuare incerc sa cumpar produse romanesti....

--------------------
Dacia Supernova 2003 confort
+
logan1.5dci
post 31 Mar 2009, 23:17
Post #72

Nu Există Informații

Bravos, acum vad eu ce zice titlul. Deci daca nu cumpar produse romanesti sunt prost. radmasa.gif

--------------------
+
atentat_cu_bomboana
post 1 Apr 2009, 09:42
Post #73

membru exemplar

From: Bucuresti

La calitate si pret similar, eu caut sa cumpar produse romanesti. Din pacate, am invatat ca trebuie intii sa te informezi din diverse surse asupra calitatii produselor de la noi. Exact la fel si in cazul serviciilor.
Eu lucrez la o firma de productie care face lucruri de buna calitate. Cu salariul pe care eu il iau, cumpar dulceata aia pe care o produci tu, tot in Romania. Nu-i mai bine decit sa stau in somaj pe banii tai? Nu-i mai bine sa-ti dau bani decit sa-ti iau? Tu continua sa faci duceata minunata, si eu ti-o cumpar. A! Si inca ceva: De bine ca are sa-mi fie, intr-o zi n-am sa mai cumpar de la tine decit din cind in cind. Asa, ca sa nu ajungi sa ai pozitie de monopol. O mai iau si de la altcineva. Cindva. Acum sunt mofturi. (Povestea cu monopolul am auzit-o de la un elvetian, caruia ii placea o anume ciocolata, dar n-o cumpara mereu din motivul asta. Tot elvetianul ala spala vasele de teflon cu apa fierbinte si cu o perie speciala, fara detergent, ca sa nu polueze. Sa nu-si polueze “tarisoara”. Si avea si un steag elvetian infipt in ...ghiveci!)
“Someday, Jennifer, someday”...

Nu-mi place si nu inteleg de ce sa alegi un produs similar calitativ (si chiar mai scump), pentru ca e facut “afara”. Ca si cum ar fi o rusine sa iei de-al nostru. Ca si cum ai merge la nunta cu hainele cu care stai in casa. Nu-i asa. Se fabrica lucruri bune, doar ca trebuie sa “afli” despre ele, cineva sa-ti garanteze pentru ele, cineva sa le fi incercat. Am luat si “tepe”, ca toti dealtfel: Am cumparat un produs romanesc (am vrut eu asa) si... am zis ca pretul e garantia calitatii. N-a fost. Garantia trebuie sa ti-o dea cineva, un neam, ceva, un cobai... Asta maninca timp, cautarea informatiei.

--------------------
Volkswagen / RAM | Caddy 1.9 TDI 2015 - www.bikehouse.ro
“Și dacă mă dă nevastă-mea afară din casă, ce! O să dorm în cutii de carton în mașină.” [by a good friend of mine]
+
ydaniel
post 1 Apr 2009, 22:14
Post #74

Adrenaline junkie!

From: black sea

eu incerc sa cumpar cat mai multe produse romanesti.
unele din ele imi plac foarte mult:)
ex:) solitaire/electroarges/umeb/si altele;))
choar daca alerg pt ele;)smile.gif

--------------------
Oriunde, oricand... ARO!
Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita!
+
FLP
post 2 Apr 2009, 07:56
Post #75

Sef de trib

From: Bucuresti-Titan

M-am abtinut sa scriu aici dar iata ca o sa o fac. Parazitii ziceau : daca as fi pentru o zi presedinte/v-as amaneta pe toti si nu m-ati prinde. Mare adevar, Guvernul Boc, de fapt presedintele ne-a amanetat. Daca nu luau imprumutul asta de la FMI tara era in faliment. Noi momentan nu mai avem tara. Ne conduc altii. Otelul e la indieni, masinile sunt alea francezilor, resursele petroliere cu tot cu rafinarii sunt ale austriecilor, telecomunicatiile sunt ale grecilor. Peste toate astea cand credeam ca macar libertatea ne-a ramas ne amanetam frumos tara si ne vin 20 de milliare de euro si chemam pe domnii de la FMI sa ne conduca, sa ne faca ei legile de impozitare. Suntem demni de ras, stim doar sa furam, sa tragem chiulu, sa dam spaga si tot asa. Avem multe fabrici care merg de rup la noi in tara doar ptr ca s-a schimbat managementu si ne conduc strainii. Vai de noi..... vai de Romania

--------------------
. . .
Ex Dacia Berlina 1998 Carburatie
Half Man, Half Pig, Half Bear
+
atentat_cu_bomboana
post 2 Apr 2009, 08:08
Post #76

membru exemplar

From: Bucuresti

@ydaniel: Ești dispus să dai și șpagă, cum zice FLP, pentru un produs sub una dintre mărcile astea? tongue.gif

--------------------
Volkswagen / RAM | Caddy 1.9 TDI 2015 - www.bikehouse.ro
“Și dacă mă dă nevastă-mea afară din casă, ce! O să dorm în cutii de carton în mașină.” [by a good friend of mine]
+
ydaniel
post 2 Apr 2009, 08:10
Post #77

Adrenaline junkie!

From: black sea

normal:) sau ..ofer plimbari cu avataru icon_mrgreen.gif icon_mrgreen.gif icon_mrgreen.gif

--------------------
Oriunde, oricand... ARO!
Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita!
+
ceribros
post 2 Apr 2009, 08:21
Post #78

Obiectele din oglinda sunt mai apropiate decat par

Ai uitat sa zici ca apa este a Francezilor biggrin.gif sincer cam asa este, voi spuneti ca o sa cumparati produse romanesti ca sa sustineti economia romaneasca......care economie ca noi importam 80% din produse din extern iar ce nu importam sunt facute din E-urile refuzate de restul lumii. Eu nu sustin economia romana, sunt roman dar nu o sa o sustin niciodata, de ce? Pai ce face romania pentru mine? Nimic....lucram ca sclavi la firme straine deoarece la stat mori de foame iar statul cum a zis colegul ne-a vandut cu totul, banii pe care ii producem se duc in conturile strainilor si ne intrebam de ce ne merge rau . Sincer si din punct de vedere al turismului prefer sa ma duc la Bulgari unde sunt injurat in bulgara pe la spate decat sa fiu injurat in fata de romani. Cine zice ca se compara serviciile noastre cu ale lor inseamna ca nu a fost acolo, si aia sincer zici ca sunt in epoca de piatra la noi la trara mai vezi un Logan un Sandero dar la aia numai Lada. Cum sa sustin niste hoti si niste nenorociti care si-au facut conturi grase si incearca sa ne friga cu legi date in scop personal. Au dat oamenii afara din case pentru altii care au inca 2-3 sau mai multe case. Cum sa poti sa zici ca mai esti mandru sa fii roman. Sincer se rasucesc Stefan si Mihai in mormant stiind ca au murit luptand pentru aceasta tara iar niste misei au vandut-o pentru o mica avere personala. Tara asta e 0 barat pentu mine unde mucesti o viata intreaga iar in 2 zile te poti trezi cersetor si hotii si smecerii sunt vazuti ca persoane de baza si pot fura fara sa pateasca nimic. Tot ce am primit in ultimul timp au fost doar promisiuni si nimic alceva.

--------------------
Am avut Dacie Berlina 1997
In asteptarea gaurii negre....eu sper totusi sa fie mulatra
+
FLP
post 2 Apr 2009, 08:30
Post #79

Sef de trib

From: Bucuresti-Titan

Speranta moare ultima, eu inca mai sper ca o sa fie mai bine la noi in tara. Poate ptr urmasi, cine stie, o sa fie mai bine. Dar... intre timp noi muncim ptr straini. Lasa ca noi nu suntem in stare sa ne gasim un management bun la un rolast, la un sidex galati, la un rulmentul barlad. Turcii si indienii sunt mai destepti. Noi suntem vicepresedinti la vodafone, la OTE, la Nokia si acolo daca suntem bine monitorizati de sefii aia de peste granita muncim de ne rupem coatele si aducem profit imens. Daca lucram ptr stat: lasa domle ca merge si asa.

--------------------
. . .
Ex Dacia Berlina 1998 Carburatie
Half Man, Half Pig, Half Bear
+
turturel
post 2 Apr 2009, 20:00
Post #80

membrisor

From: Braila

deci dupa cum spuneam schimbarea trebuie sa vina de sus..apropos de imprumutul asta de la FMI..la inceput imi suradea ideea...pt ca aflasem de la tv ca se va organiza o comisie de supraveghere a fondurilor si nemernicii nu vor putea trage din bani..dar aflu cu stupoare tot de la tv ca mam inselat..banii vor veni si romania e cababila se se descurce singura..sa gestioneze in mod corect distribuirea banilor. deci e nasol...miseii vor trage iar..si chestia cea mai tare e ca nu se stie in cat timp vor trebui returnati..am auzit insa de la cateva persoane care lucreaza pt stat in domeniul administratiei ca este posibil sa ii returnam in 2 ani..timp in care va fi vai de capul nostru..impozitele si taxele..pe langa alimente ...vor sari sky high.

--------------------
Dacia Supernova 2003 confort
+
3 Pages < 1 2 3
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 18th July 2025 - 22:39
Forum Renault