Farse, 1 aprile
![]() ![]() ![]() |
Farse, 1 aprile
M.C. |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 2.152 Joined: 24 January 04 From: Ploiesti ,din cind in cind. ![]() |
|
||
--------------------
Renault Megane
II Sedan Influence
1,6 16 V ,2005 Alfa Romeo 159 1,9 JTS, 2007 , Ford Mustang 2,3 Ecoboost, 2017
|
|||
GBC |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 68 Joined: 29 May 06 ![]() |
QUOTE(paul_p @ 1 Apr 2013, 19:52) Ca sa sa ramana condensatorul incarcat cu 220V, ar trebui sa conectezi condensatorul la retea, sa te sincronizezi cu trecerea prin zero a tensiunii, si sa deconectezi condesatorul dupa fix 5 ms de la trecerea prin zero, pe maximul amplitudinii tensiunii ![]() Cam dificil. Ca sa nu pacalim de 1 aprilie pe acei oameni care nu au multe in comun cu tensiunile si curentii cred ca e mai bine sa precizezi ca maximul amplitudinii tensiunii nu e 220V ci 220 * 1.41. Dificil nu este, e usor sa masori 5ms. ![]() Daca dioda rezista la tensiunea inversa se pacaleste cel care descaraca respectivul condensator, daca nu ... cel care il incarca. |
--------------------
Dacia
Logan
2004, Ambition
- B xy xyz In God We Trust, All Others Pay Cash!
If the peasants are disturbing you, get out of the village! |
|
iulia_boris |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 434 Joined: 17 September 10 ![]() |
|
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
- B 696 BUL Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
|
|
yhattori |
![]()
|
![]() * Group: Members Posts: 522 Joined: 18 August 09 ![]() |
|
--------------------
*
*
*
|
|
dan22y |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.514 Joined: 7 June 06 From: B ![]() |
M-am convins prin clasa a 8 a, la casa pionierilor pe atunci
![]() Nu am ce explica. This post has been edited by dan22y: 2 Apr 2013, 09:47 |
--------------------
R
M
8
- B
|
|
yhattori |
![]()
|
Pai daca intelegi fenomenul, impartaseste-ni-l si noua, restul. Eu sint dornic sa invat lucruri noi.
|
--------------------
*
*
*
|
|
M.C. |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.152 Joined: 24 January 04 From: Ploiesti ,din cind in cind. ![]() |
Nimic mai simplu!
![]() Iti trebuie doar un condensator,doua fire si o priza !! ![]() Si te vei convinge singur,singurel !!! ![]() De ce sa mai astepti de la altii sa iecsplice??? ![]() ![]() |
--------------------
Renault Megane
II Sedan Influence
1,6 16 V ,2005 Alfa Romeo 159 1,9 JTS, 2007 , Ford Mustang 2,3 Ecoboost, 2017
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Ala de la masina de spalat Alba Lux e bun?
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.503 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
No, ca vad ca nu s-o chinuit niciunul sa si caute un condensator din familia aia.
http://www.datasheetarchive.com/CBB61-datasheet.html |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Asta e numa bun.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
yhattori |
![]()
|
QUOTE(M.C. @ 2 Apr 2013, 10:13) Nimic mai simplu! ![]() Iti trebuie doar un condensator,doua fire si o priza !! ![]() Eu zic ca ar fi mai instructiv un montaj cu un intrerupator (nu neaparat mecanic, poate chiar comandat electronic), un soclu si un osciloscop. Cam asta se foloseste pentru a demonstra histereza dielectricelor din condensatori. QUOTE Am spus, vreau sa aflu lucruri noi. |
--------------------
*
*
*
|
|
dan22y |
![]()
|
Colega yhatorri: daca accesai linkul pus de mine, vei vedea ca este exact montajul facut cu un condensator, sursa de 220V si osciloscop.
![]() |
--------------------
R
M
8
- B
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.182 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
merge si cu 2 baterii de 1,5V si un traf de radioficare
vad ca nu se incumeta nimeni sa bage un condesator in priza ![]() |
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
yhattori |
![]()
|
QUOTE(dan22y @ 2 Apr 2013, 11:29) Colega yhatorri: daca accesai linkul pus de mine, vei vedea ca este exact montajul facut cu un condensator, sursa de 220V si osciloscop. ![]() QUOTE Not Found The requested URL /econtent-fizica/PL-Fiz-Mag-2-2 lectii/M7/index.htm was not found on this server. E interesant dar tot nu m-am lamurit. |
--------------------
*
*
*
|
|
dan22y |
![]()
|
Corect, search google dupa link: ael.ctcnvk.ro/econtent-fizica/PL-Fiz-Mag-2-2 lectii/M7/index.htm si click pe el dupa...
|
--------------------
R
M
8
- B
|
|
iulia_boris |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 434 Joined: 17 September 10 ![]() |
Stau si ma minunez la cate scrieti p-aci..
![]() Mai,nene,v-ati curentat vreodata ? Daca nu, va spun io ca nu-i prea placut.. Ce curiozitati masochiste.. |
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
- B 696 BUL Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
|
|
yhattori |
![]()
|
Ochei, am vazut un "osciloscop" care-mi arata o tensiune defazata fata de un curent. Tot nu mi-s lamurit. Unde vad cum variaza sarcina stocata intre armaturi in timp si ce se intimpla cu ea dupa deconectarea montajului de la sursa de alimentare?
|
--------------------
*
*
*
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Trimite un mail la MythBusters.
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
yhattori |
![]()
|
In ce scop?
|
--------------------
*
*
*
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Educativ-distractiv.
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
corbex |
![]()
|
Sa pun la dispozitie o priza?
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
yhattori |
![]()
|
Mai bine fizica lui Hangea.
|
--------------------
*
*
*
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.182 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
QUOTE(yhattori @ 2 Apr 2013, 14:10) Ochei, am vazut un "osciloscop" care-mi arata o tensiune defazata fata de un curent. Tot nu mi-s lamurit. Unde vad cum variaza sarcina stocata intre armaturi in timp si ce se intimpla cu ea dupa deconectarea montajului de la sursa de alimentare? daca vrei sa vezi daca se incarca sau nu ia un condesator de 0,5 micro / 250V minim , ca idee poti lua si pala de la delco de la dacie care este 0,22 /250V il bagi in priza , face de 2 ori plici si apoi i-al in mina sa vezi daca curenteaza si ne spui si noua |
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
dan22y |
![]()
|
Teoria ca teoria, insa practica ne omoara
![]() |
--------------------
R
M
8
- B
|
|
yhattori |
![]()
|
1. Nu vreau scandal cu nevasta ca pute in casa a ars si s-a intrerupt alimentarea fix cind se uita ea la nu stiu ce serial.
2. Eu v-am am intrebat daca sinteti siguri ca se incarca. Dupa ce stabilim exact ce se intimpla acolo, ajungem si la de ce curenteaza. Asa, ca intrebare ajutatoare: luati unul cu dielectric aer sau vacuum, ba nu, ca astea-s rare, chit ca ar transa problema, luati unul ceramic sau macar de polimer, de capacitate identica, "incarcati-l" in priza si experimentati: curenteaza mai rau ca ala electrolitic sau nu? Asta apropo de teorie vs. practica.... |
--------------------
*
*
*
|
|
Markos |
![]()
|
QUOTE(yhattori @ 2 Apr 2013, 19:47) Asa, ca intrebare ajutatoare: luati unul cu dielectric aer sau vacuum, ba nu, ca astea-s rare, chit ca ar transa problema, luati unul ceramic sau macar de polimer, de capacitate identica, "incarcati-l" in priza si experimentati: curenteaza mai rau ca ala electrolitic sau nu? Se rezolvă, i-am trimis PM lui Nuțu. This post has been edited by Markos: 2 Apr 2013, 20:30 |
--------------------
Reno
Megan
|
|
daniM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 580 Joined: 11 July 07 From: Gugulania ![]() |
A trecut 1 aprilie..dar se poate face oricand..care aveti prieteni care stiu de gluma:
Se cumpara cele mai ieftine ceasuri cu alarma,se potrivesc sa sune noaptea ,fiecare la 1,la 2 ,la 3,etc,mergeti in vizita si le ascundeti |
--------------------
.
.
.
- Skoda Octavia
|
|
Markos |
![]()
|
Ce-a furat-o Tase
![]() |
--------------------
Reno
Megan
|
|
Ming |
![]() ![]()
|
![]() Membru Irlandez Group: Members Posts: 445 Joined: 2 July 10 From: Alba Iulia ![]() |
cea mai simpla farsa ... iei un bidon de ulei de motor si il torni sub masina victimei
![]() o a 2a farsa simpla e sa ii legi claxonul la frana. ![]() (le-am facut pe amandoua) ![]() This post has been edited by Ming: 2 Apr 2013, 23:56 |
--------------------
Dacia
Solenza
2004 Avantage
- B-40-FJB I'd rather lose by a mile because I built my own car, then win by a inch because someone built it for me.
|
|
paul_p |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.133 Joined: 1 April 06 From: psd=evil ![]() |
Ca tot se vorbea de curent alternativ, condensatoare, diode si farse.
O farsa sadica e sa-i scoti amicului siguranta principala din tabloul electric si sa montezi in ea o dioda de putere. Senzatia va fi maxima la buzunar. Becurile vor lumina, dar mai slab. Unele aparate electronice cu sursa de alimentare in comutatie vor functiona, altele nu. Toate echipamentele care contin motoare sau transformatoare vor scoate fum. Bine, treaba asta nu e chiar farsa, mai degraba razbunare ![]() |
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th July 2025 - 21:58 |