DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> vopsea, se sterge

enice
post 26 Feb 2009, 17:08
Post #1

membru revenit

Group: Members

[B][I] se sterge vopseaua cand o spal daca se foloseste o carpa alba se vede cum ramane culoarea Daca o bag intr-un cuptor inainte sa o vopsesc rezolv ceva

--------------------
dacia super nova 2003 confort - ct xx nam
JYDT7
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
26-Kbe
post 26 Feb 2009, 17:20
Post #2

Membru Dacia Club

From: Bucuresti

Salut @enice,
Pe vremea asta nu ai cum sa o vopsesti fara cuptor....ai grija la vopsea sa fie de calitate ca si asa te costa mult vopsitul integral.....

--------------------
Hyundai Accent 2003
Skoda Octavia RS1 / 2009
+
Tince1290
post 26 Feb 2009, 17:55
Post #3

Membru cititor

apropo....cam cat costa o vopsire totala?

--------------------
- - -
+
Maskatu
post 26 Feb 2009, 19:08
Post #4

Logan 0.9 TCE

Group: Moderatori DaciaClub
From: zuzu

QUOTE(enice @ 26 Feb 2009, 17:08)
Se sterge vopseaua cand o spal.Daca se foloseste o carpa alba se vede cum ramane culoarea.Daca o bag intr-un cuptor inainte sa o vopsesc rezolv ceva?
*

De ce sa bagi masina in cuptor INAINTE de a o vopsi??? Tu vrei sa o vopsesti peste vopseaua existenta pe masina sau cum? blink.gif
QUOTE(Tince1290 @ 26 Feb 2009, 17:55)
apropo....cam cat costa o vopsire totala?
*

Materialele ajung la 500 ron (depinde si de cat de ruginita e masina, cu cat mai ruginita cu atat mai multe materiale intra in masina), iar manopera ... aici e discutabil. In Bucuresti daca o vopsesti asa de "vara" la un carpaci, poate sa iti ceara 500-1000 ron (pe langa banii de materiale) iar la un service (eventual + cuptor) poate sa ajunga si la 1000 de euro. Foarte scump evident! wacko.gif

--------------------
Dacia Logan 0.9 TCE - 2019 - ---
+
andrew14_maverick
post 26 Feb 2009, 19:10
Post #5

Membru resemnat cu DSN...

Anul trecut la un dealer Dacia din Rm Valcea era cam 3 mii de ron. La Bucuresti am observat ca sunt preturi mai mari in general.

--------------------
Dacia SuperNova 2001 Clima Rosie - VL 09 DDD
Ignorance is bliss.
+
Maskatu
post 26 Feb 2009, 19:22
Post #6

Logan 0.9 TCE

Normal ca aici au impresia ca umbla cainii cu covrigi in coada... la preturile astea, daca te duci cu o dacie mai veche, poti sa lasi linistit masina la ei, ca depaseste manopera cu mult pretul masinii.

--------------------
+
djasu82
post 26 Feb 2009, 23:00
Post #7

MEMBRU DACIA CLUB

From: Bucuresti ...

Faci rost de compresor in valoare de 2 milioane , furtun de 10 metri lungimei un pistol cu diuza pentru vopsit in valoare de 1 milion , vopsea 3 Litri (200 de lei )intaritor 10 lei , panza abraziva pentru a matui vopseaua ( veche) de pe caroserie ziare si sa ai caldura . Te ferestide zonele unde bate vantul pentru a nu se depune praful si treci la treaba.
O super nova asa de mica pentru o vopsire exterioara o vopsesti in 30 de minute , mai mult iti ia matuirea , prinsul ziarelor pe geamuri prepararea vopseli , amestec si filtrare.
De obicei noile vopseluri au in componenta si lac , recomand dupa uscare sase mai dea doar cu lac daca se doreste.

--------------------
Dacia Super Nova Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm 1999 / 2003 / 2008 /2011 - nnn
+
kmykze
post 27 Feb 2009, 08:36
Post #8

Membru

afara intotdeauna o sa fie praf si o sa distruga vopseaua.
si rolul cuptorului e acela de a coace vopseaua ca sa adere bine pe tabla ca alfel dupa 1-2 ani se cojeste.
e bine ca inainte de vopsea sa se dea 1-2 straturi de vopsea-grund ca sa nu mai ai probleme..insa si aici e discutabil ca trebuie si faci si pe interior...

--------------------
Dacia Super Nova 2001 Clima
New owner of OPEL ASTRA G 2L, 16V, Turbo Diesel, 101 CP.
+
26-Kbe
post 27 Feb 2009, 08:42
Post #9

Membru Dacia Club

Salut,
Pe mine in luna Mai ma costa 600 eur sa vopsesc masina din avatar cu tot cu materiale inclusiv cuptor.....
Masina trebuie pregatita inainte de vopsire adica slefuita toata, retusat cu chit micile denivelari, urme de pietre etc.. si apoi in functie de vopseaua existenta sa hotareste daca se mai da un strat de sprit chit sau nu......Parerea mea la cat sunt de scumpe materialele nu se merita sa o vopsesti in spatele blocului sau mai stiu eu in ce garaj , acum fiecare alege varianta ce-a mai buna pt el smile.gif

--------------------
Hyundai Accent 2003
Skoda Octavia RS1 / 2009
+
djasu82
post 27 Feb 2009, 10:27
Post #10

MEMBRU DACIA CLUB

Si se merita sa dai 600 E de parca ai tine-o o viata ce naiba 26 Kbe , asa cu un polis si cu un lac fin dupa aceea cu siguranta o sa arate mai bine. Si dupa ce o vopsesti daca nu intreti vopseaua cu tot cuptorul si cu toata afacerea de 600 iepuroi tot in prima faza ajungi.

--------------------
Dacia Super Nova Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm 1999 / 2003 / 2008 /2011 - nnn
+
26-Kbe
post 27 Feb 2009, 10:34
Post #11

Membru Dacia Club

Am mai vopsit doua masini la acest vopsitor si crede-ma ca un dintre ele are 5 ani cu vopseaua data de el si este in perfecta stare ...se merita daca cu adevarat ti la un lucru, acum daca avem dacie hai sa o vopsim cu trafaletele smile.gif LolLolLo.gif nu conteaza bani atita timp cat merita, asa am facut si cu rugina nu m-am uitat la bani dar s-a facut lucru de calitate....ieftin nu este si bun.

--------------------
Hyundai Accent 2003
Skoda Octavia RS1 / 2009
+
twinky
post 27 Feb 2009, 21:38
Post #12

Membru incepator

Ii tot dati cu preturile dar omu' nu a zis ce culoare este masina. Metalizata sau ne ... etc.
Pretul poate varia mult nu neaparat din pricina manoperei ci a materialelor folosite. Una-i vopseaua de Policolor si alta este Standox.
La fel se curata si de pe a mea si e galbena. Se duse stratul de lac si acum se curata vopseaua. Asta este cand mai trece praful asta ii dam o vopsea si nu cu bidineaua.

--------------------
NISSAN Primera 2000/1.8 Confort - B 44 NIS
+
thektalin
post 28 Feb 2009, 23:42
Post #13

Membru incepator

QUOTE(26-Kbe @ 27 Feb 2009, 08:42)
Salut,
Pe mine in luna Mai ma costa 600 eur sa vopsesc masina din avatar cu tot cu materiale inclusiv cuptor.....
Masina trebuie pregatita inainte de vopsire adica slefuita toata, retusat cu chit micile denivelari, urme de pietre etc.. si apoi in functie de vopseaua existenta sa hotareste daca se mai da un strat de sprit chit sau nu......Parerea mea la cat sunt de scumpe materialele nu se merita sa o vopsesti in spatele blocului sau mai stiu eu in ce garaj , acum fiecare alege varianta ce-a mai buna pt el smile.gif
*

Undei ai vopsit masina, imi poti lasa si mie un pm sau chiar aici pe forum un mesaj referitor la vopsitor? Multumesc.

Se merita sa vopsesti o data masina dupa vreo 7 - 8 ani, asta dak-i dacie, alta masina doar daca a fost lovita...

--------------------
dacia supernova dacia supernova 2002
+
aysmen89
post 1 Mar 2009, 00:21
Post #14

Membru autentic

"djasu82
Faci rost de compresor in valoare de 2 milioane , furtun de 10 metri lungimei un
pistol cu diuza pentru vopsit in valoare de 1 milion , vopsea 3 Litri (200 de lei )intaritor 10 lei , panza abraziva pentru a matui vopseaua ( veche) de pe caroserie ziare si sa ai caldura . Te ferestide zonele unde bate vantul pentru a nu se depune praful si treci la treaba.
O super nova asa de mica pentru o vopsire exterioara o vopsesti in 30 de minute , mai mult iti ia matuirea , prinsul ziarelor pe geamuri prepararea vopseli , amestec si filtrare.
De obicei noile vopseluri au in componenta si lac , recomand dupa uscare sase mai dea doar cu lac daca se doreste. "

Stai linistit ca nu are cum sa iasa niciodata ce zici tu acolo cu un vopsit profesional vopsit in cabina si uscata in cuptor ,mai ales de catre un om care nu a vopsit niciodata,dupa cate zici tu cam oricine ar deveni vopsitori peste noapte...astia sunt carpaci,am vazut multe operatii de vopsit si in curte si in service si nu se compara,in service conteaza mult ventilatia din cabina,sa fie mediu uscat fara praf ,impuritati ,etc....Sincer tu ti-ai vopsi masina de exemplu una mai scumpa in curte?Bine nici preturile nu se compara,dar pana la urma cam vopseaua "face masina".Se merita sa iti pregatesti tu masina pentru vopsit(sau acasa cineva care se pricepe) ,matuita ,chit,sprit -chit,izolat ,sa iti cumperi vopseaua si in service decat sa "scuipe " cu pistolu pe ea.

This post has been edited by aysmen89: 1 Mar 2009, 00:23

--------------------
dacia dacia Solenza Scala
+
enice
post 1 Mar 2009, 12:21
Post #15

membru revenit

cat de mult sa coste doar nu este bmw Cu 1500 poate 2000 de lei poate o rezolv

--------------------
JYDT7
+
djasu82
post 1 Mar 2009, 18:13
Post #16

MEMBRU DACIA CLUB

Pana si aia de la service sunt carpaci biggrin.gif am avut dacia 1310 lovita de un prost si am lasato in service la nesti , au vopsito si au baga-o in cuptor si tot degeaba , peste 3 luni sarea vopseaua asa ca nu mai vorbiti baliverne. Daca ai un cort si o temperatura optima pentru vopsit o faci chiar tu evident necesita un pistol bun cu diuza care nu scuipa.
Cine doreste sa faca treaba calumea costa in jur de 3500 de lei chiar si pentru o super nova care nu ia mai mult de 2 litri de vopsea .

--------------------
+
enice
post 1 Mar 2009, 21:36
Post #17

membru revenit

da am uitat sa va spun ca se si decojeste se ia fasii ca si cum si stat prea mult la soare vara si se ia pielea , numai la usa stinga fata

--------------------
JYDT7
+
mvali
post 1 Mar 2009, 22:36
Post #18

Membru autentic

From: Ploiesti

Daca se ia fasii inseamna ca cei care ti-au vopsit-o ultima data au facut treaba mai rau decat proasta. Nici macar nu au matuit vopseaua veche cu abraziv, ce sa mai vorbesc de degresare.. Ca sa nu zic ca probabil nici cu lac nu ti'au dat. De ce stiu asta? pentru ca am patit-o si eu. Si cum a spus cineva aici .. decat sa dau 20mil pe o vopsire .. cine stie cum. mai bine mi'am luat echipamente.. 5mil, vopsea si lac. Da am facut si greseli dar am fost sfatuit de un domn care vopsea profesionist si am reusit in final. Si ca sa nu mai patesc asa am dat strat gros de lac preparat cum trebuie (+intaritor, +diluant). Nu a iesit ca la carte dar echipamentele mi'au ramas mie (oricum i'mi mai trebuiau) si pot oricand sa repet vopsirea. Are 1an si jumatate de atunci si nu s'a exfoliat si nici nu s'a dus luciul. Doar au mai zgaraiat'o invidiosii dar fiind lacul gros nu mai ajung la vopsea.

Si cum spunea si "djasu82" i'ti trebuie pistol bun. Eu am luat aerograf cu duza de 1.2mm si merge parfum.

This post has been edited by mvali: 1 Mar 2009, 22:44

--------------------
ex Dacia SuperNova Confort 2001 / Opel Corsa Enjoy
+
djasu82
post 2 Mar 2009, 17:34
Post #19

MEMBRU DACIA CLUB

Multi vobeau ca nu e buna vopseaua de policolor dar cand sunt pocniti in toate centrele de vopsire toate masinile beneficiaza de vopsea de la policolor ideea e cum ti-o prepara ... Multi nu baga intaritor si drept exemplu apar acele exfolieri decojiri daca nu s-a matuit . Nu e cine stie ce sa vopsesti ideea e sa ai compresor care iti asigura cel putin 5 atmosfere si un pistol bun cu o diuza foarte buna care nu scuipa vopsea . In rest te joci .

--------------------
+
S.Alex-F
post 2 Mar 2009, 19:57
Post #20

Membru

From: Bucuresti S4

Si ce ziceti de... FERUGINOL , grund , grund(strat anticoroziv)....si AUTOCOLANT!!!

1000RON dry.gif

Acum cateva zile am fost eu si mi-am calculat eu la masina cu baietii de la operare!!!!

Garantie pe colantare 3 ani, si un taximetrist mi-a spus ca el si-a tratat acasa tot ce e tabla, dupa colantare evident, cu antifon cauciucat pe partile nevazute de ochi blush.gif !

Oricum...Solnita omului arata "biutiful" plus ca e asa de...NOUA colantarea dupa 2ani jumate!

Referitor la homepainting mi-am luat si eu pistol din acela ieftin la 75ron si credeti-ma ca scuipa doar sub 3 atmosfere dar dupa se tine bine...de preferat 6-8!(sau 5...dar nu compresor din ala varza de incarca butelia in fluctuatiii....)

Numai bine!

--------------------
DACIA SuperNova 2002Clima - XX-XX-ALX
"A gresi incepe din momentul in care nu incercam sa reparam ce am constatat ca am gresit!"
+
djasu82
post 2 Mar 2009, 20:39
Post #21

MEMBRU DACIA CLUB

pistoul ala de la brico de 120 de lei e bun mi se pare ca are si 3-4 diuze de schimb. La vara cred ca o fac si eu timp sa fie biggrin.gif fiindca nu as da 30 de milioane pentru o dacie totusi ....

--------------------
+
kmykze
post 3 Mar 2009, 02:43
Post #22

Membru

ca sa nu mai deschid alt topic...
am si eu lacul exfoliat dupa 1 sfert de capota + chit crapat langa far, cum le rezolv?

--------------------
+
26-Kbe
post 3 Mar 2009, 09:03
Post #23

Membru Dacia Club

Salut,
Pai cum sa rezolvi smile.gif...slefuieste toata capota, dai chit si sprit chit ... vopsesteo ....smile.gif) nu ai ce sa-i faci

This post has been edited by 26-Kbe: 3 Mar 2009, 09:04

--------------------
Hyundai Accent 2003
Skoda Octavia RS1 / 2009
+
mvali
post 3 Mar 2009, 09:13
Post #24

Membru autentic

From: Ploiesti

Pai da si foloseste chit din acela cu fibra in el. nu se mai crapa.
Dar mai asteapta un pic sa vina vremea buna.. nu moare daca mai sta asa o luna sau doua.

--------------------
ex Dacia SuperNova Confort 2001 / Opel Corsa Enjoy
+
26-Kbe
post 3 Mar 2009, 09:24
Post #25

Membru Dacia Club

Daca nu a ajuns la tabla poti sa o mai lasi ...

--------------------
Hyundai Accent 2003
Skoda Octavia RS1 / 2009
+
kmykze
post 3 Mar 2009, 16:06
Post #26

Membru

nu nu a ajuns la tabla, sicer fugeam de faza cu vopsitu deoarece daca o vopsesc eu o sa iasa o prostie, trebuie sa ma duc la service cu ea so fac sad.gif
mai am si puncte de rugina pe ici pe colo sad.gif(

--------------------
+
Maskatu
post 3 Mar 2009, 16:27
Post #27

Logan 0.9 TCE

Vopseaua la cod pentru capota te duce la 100-150 ron, plus materoalele aferente (chit, smilgher, sprit chit) iar manopera in service per piesa, costa intre 80 si 150 de euro. Acum depinde si la ce service te duci, sau la ce service te primeste.

This post has been edited by Maskatu: 3 Mar 2009, 16:28

--------------------
+
26-Kbe
post 3 Mar 2009, 17:03
Post #28

Membru Dacia Club

Toate te primesc atita timp cat cotizezi scor zis de ei smile.gif)

--------------------
Hyundai Accent 2003
Skoda Octavia RS1 / 2009
+
Marian66
post 4 Mar 2009, 18:31
Post #29

Membru autentic

From: Bucuresti, Pantelimon

imi cer scuze pt off topic;
am parcat masina aseara unde o las mereu, jumatate pe trotuar, si un baiat dragut a "uitat" o bordurica pe trotuar (schimba astia ceva la niste tevi pe strada) si am zgariat bara din fata putin pe colt. din pacate a dat de plastic, si cum am masina alba, se vede imediat negrul ala, chiar daca e putzin. ma poate ajuta cineva cu un vopsitor care sa o rezolve? cred ca merge doar de retus, daca nu o vopsesc pe toata, dar am nevoie sa rezolv in cateva zile (o cumparasem cu barele putzin exfoliate, si abia ce trecusera 2 luni de cand le-am revopsit, 400ron amandoua, dar nu pot sa ma mai duc tot acolo din alte motive)

si ca sa fiu si putzin pe topic, se rezolva cu vopseaua la cod daca vii cu ceva, cand am vopsit barele mi'am luat si 200g de alb solenza ca sa'mi punctez ceva pe spate la portbagaj si m-au rezolvat cu vreo 40 d lei;
multumesc

This post has been edited by Marian66: 4 Mar 2009, 18:33

--------------------
Dacia / Smart Logan VAN / ForTwo 2009
+
djasu82
post 4 Mar 2009, 18:57
Post #30

MEMBRU DACIA CLUB

cine nu stie codul de la vopsea ... sa se uitepe cartea tehnica a masini si observa si denumirea vopselei de pe masina sau codul care e in dreptul vopselei.

--------------------
+
2 Pages  1 2 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 18th July 2025 - 00:08
Forum Renault