DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages  1 2 3 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Prime de paste la Primaria Ploiesti, Nesimtire pe fata

body
post 10 Apr 2009, 07:34
Post #1

Membru autentic

Group: Banned
From: Ploiesti

Dupa ce ca se strang din ce in ce mai putini bani la buget ( din cauza crizei - sau din alte cauze ) , pana si banii astia sunt cheltuiti aiurea . Aseara anuntau pe un post local ca toti angajatii primariei ploiesti primesc prime de Paste intre 700 si 2.200 lei . Dupa ce ca la firmele private ( pe care astia nu stiu cum sa le mai jumuleasca ) nu se mai da nimic , din motive evidente ( incasari slabe , disponibilizari etc) tot bugetarii au de castigat . In timp ce in oras nu se mai face nimic ( nu se mai asfalteaza , curatenia e la pamant , apa nova isi face de cap cum vrea) actualul domn primar ( care e un dezastru absolut ) isi permite ca din banii nostrii sa dea prime acolitilor .
Imi e scarba de tara asta !
PS Nu mai vorbesc de nesimtirea acestor functionari cand te prezinti pe la diverse ghisee sa-ti platesti darile si te trimit de la unul la altul .

This post has been edited by body: 10 Apr 2009, 07:35

--------------------
Mitsubishi/Suzuki Lancer/SX4 2007/2008 - PH-72-BVR PH-77-MMR
body cu lancer si nevasta cu suzuki sx4
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
slaiciprian
post 10 Apr 2009, 08:45
Post #2

Membru

Group: Members
From: Botosani

173.gif
chiar asa au facut?
singura diferenta intre aia si altii e ca sunt mai prosti. ca au scapat "porumbelul" la presa. crezi ca restul nu o sa dea prime? doar ca mai pe "mute".

--------------------
dacia 1310 1990

Nu conduce mai repede decat poate sa zboare ingerul tau pazitor.
+
Lostboy
post 10 Apr 2009, 08:49
Post #3

Finding my way!

În sectorul bugetar se dau prime. Acum depinde de valoarea lor. La unii mai mult, la unii mai puțin. La privați se dau prime în funcție de realizări. La ”stat” doar se dau prime.

--------------------
. . .
+
vladrehau
post 10 Apr 2009, 09:52
Post #4

Instalator

From: middle moldova

eu am luat prima...la stanga biggrin.gif

--------------------
logan 1.5 DCI SUPERCHARGED
+
body
post 10 Apr 2009, 09:58
Post #5

Membru autentic

Eu ziceam daca vi se pare normal ca raportat la situatia actuala ( economia pe butuci , somaj la greu si in principal din sectorul privat etc) bugetarii ( care sunt platiti din birurile celorlalti - ma refer la cei din primarii ) , sa primeasca asemenea prime . Mie mi s-ar parea normal ca si in primarii sa se reduca numarul de salariati , mai ales ca au la angajati la greu ( ma refer la primaria ploiesti - nu stiu cum e pe la alte primarii ) .

This post has been edited by body: 10 Apr 2009, 11:06

--------------------
+
cristian_
post 10 Apr 2009, 10:44
Post #6

Membru incepator

In mai toata tara, la stat, se acorda aceste prime. Marea majoritate a primariilor au adoptat un buget mai mare decat cel de anul trecut.

De citit:

Primele de pasti...

--------------------
OPEL Astra 2001
+
body
post 10 Apr 2009, 10:49
Post #7

Membru autentic

Pai prost asa cum sunt eu , inteleg ca daca ai un buget mai mare decat anul trecut , maresti investitiile in infrastructura , etc ( mai ales ca totul e un dezastru ) , nu dai prime ca nesimtitu . Sau ok , dai prime da' micsorezi numarul angajatilor .

--------------------
+
axabrt
post 10 Apr 2009, 11:57
Post #8

Membru autentic

Se dau prime echivalente cu 1 salariu. Si la CJ deasemeni...oricum sunt platiti pe vorbe. Ati auzit voi sa produca astia ceva ?

--------------------
Ford Focus mk3.5 Ecob00st
.dracnev si boboru’ este viitoru’.
+
Merced
post 10 Apr 2009, 12:54
Post #9

No fear. No limit. No equal.

Cum, nu produc cozi la ghisee? huh.gif

--------------------
Ford Ka 2012 1.2 benzina 69 cai Titanium
it's a kind of peace.
+
radian
post 10 Apr 2009, 13:45
Post #10

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

From: petrosani

Tare as fi curios, voi, acestia atat de indignati pe functionarii publici (care nu produc nimic, doar va mananca voua taxele intinse pe paine...), ce v-ati face daca toate primariile ar intra in greva?

--------------------
dacia logan ambition 2005 - HD 06 LDM
+
Steel Tormentor
post 10 Apr 2009, 13:49
Post #11

Membru autentic

From: Constanta

tare-s curios ce-ar face ei daca intram noi in greva

--------------------
Dacia Logan 2007 Preference 1.4MPI
+
body
post 10 Apr 2009, 13:52
Post #12

Membru autentic

@ radian Am fi cei mai fericiti , nu am mai plati nimic radmasa.gif
In alta ordine de idei chiar ti se par normale primele astea , sincer ?

--------------------
+
$$ilvviu
post 10 Apr 2009, 13:56
Post #13

Membru autentic

From: Roman/NT

Am un prieten inginer constructor care lucreaza in primarie la urbanism.
Are cam 600 lei in mana salariu si ar pleca in orice moment daca ar gasi ceva mai bun in orasul asta de kkt.
Asta ca sa nu ramaneti cu impresia ca la stat se castiga bine.

Salarii mari au un grup restrans din conducere, in rest e jale.

--------------------
Renault Laguna Initiale 2002 - NT-97-SLR
Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX
+
vdaniel
post 10 Apr 2009, 14:40
Post #14

Dacia si atat

From: moldova di nord

in general salariile la primarii sunt micute, oricum "cei mari in functii" au si niste salarii pe masura.Sunt sigur ca la mai toate primariile se dau prime de pasti

--------------------
dacia 1310 1999 - bt-www
respir deci traiesc
+
klaus
post 10 Apr 2009, 14:47
Post #15

步步

Group: Moderatori
From: Bucuresti

Si am eu o banuiala ca e vorba de primele brute...

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
ssilviu
post 10 Apr 2009, 15:19
Post #16

F1 Man

From: Nicaieri

Ploieștiul ăla e varză rău. Nu s-a asfaltat nimic pertinent în ultimii 8-9 ani. E porțiunea aia între catedrală și caraiman practic la fel ca acum 10 ani. Pardon, au pus țâțe pe trecerea de pietoni pe la liceu. Cu asemenea conducere nu mă miră că se dau prime. icon_mrgreen.gif

This post has been edited by ssilviu: 10 Apr 2009, 15:20

--------------------
Renault Megane 2 GPL 2006
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
nairam
post 10 Apr 2009, 15:33
Post #17

Posesor de bebelus...

Bai nene brute nebrute la mine la firma lucrurile stau cam asa:
(vorbesc de sume nete)
Salariile sunt impartite in 4 categorii in functie de atributii si nivelul de cunostinte:
1900 x1
1500 x 3
1300 x 3
500x2 (aste is soacra-mea si mama care stau cu piticania cam jumatate de norma si mai au si alt serviciu)
+ tichete de masa in valoare de aproximativ 160 lei / luna pentru fiecare
Primele de craciun au fot 200 lei
iar primele de paste vor fi tot 200 lei

Consider ca este normal sa fie o premiere acolo de paste si craciun (chiar si la stat) macar ceva simbolic sa simta omu ca vin sarbatorile .... Macar de un miel .... Cu toate ca in fond prima o platesc eu din buzunarul meu pentru ca nici un client nu vine sa spuna ca ... Vezi doamne au venit sarbatorile si mai ia si tu ceva de aici in plus .... o prima de sarbatori .....

AAAaaaaaaaaaaa mai sunt si eu si sotia pe stat da pe noi nu ne punem la socoteala ca noi ne alegem cu ce ramane ...... rolleyes.gif

This post has been edited by nairam: 10 Apr 2009, 15:36

--------------------
Toyota Avensis 2009 Executive - 1.8 129 horses
Benzina, Culoare Light Olive, antijeg ....

Daca vrei sa fii fericit o clipa, razbuna-te, daca vrei sa fii fericit o viata, iarta !
+
Lostboy
post 10 Apr 2009, 15:34
Post #18

Finding my way!

Să vă dau un exemplu de prime pt. funcționarii publici? Nu cred că are rost. Sunt deja câteva topicuri de bancuri și ar trebui să postez acolo. Nu vă mai c.ă.c.a.ț.i. pe voi că așa de urât puteeee.....

--------------------
. . .
+
radian
post 10 Apr 2009, 20:05
Post #19

QUOTE(body @ 10 Apr 2009, 13:52)
@ radian Am fi cei mai fericiti , nu am mai plati nimic  radmasa.gif
In alta ordine de idei chiar ti se par normale primele astea , sincer ?
*

Mai, asta vara cand mi-am dat demisia de la primarie, pe motiv ca nu-mi primisem salariul de 3 luni, aveam un salariu de incadrare de cca. 900 lei, spor de vechime si cam atat. La o vechime in munca de aproape 20 de ani. Mai aveam o serie de sporuri, dar acelea figurau doar in contractul colectiv de munca. Nu te imbata cu apa rece, cel putin in primarii nu ai sa gasesti prea multi bugetari de lux.

Probabil, tanar fiind, nu ai prea multe contacte cu primaria, dar te asigur ca sunt destule categorii sociale care ar avea de suferit daca nu ar exista primaria.

Ca fapt divers, ti-ai pus vreodata problema ca insatisfactia ta legata de serviciile oferite de institutiile publice nu se bazeaza exclusiv pe incompetenta sau neseriozitatea functionarului public?

--------------------
+
vijelie
post 10 Apr 2009, 21:12
Post #20

membru violet

Domle, io, ca lucrator in mediu privat, inteleg prin "prima" un avantaj care vine in afara salariului si a altor beneficii negociate si stabilite in prealabil si care reflecta ceva in plus fata de regimul normal de lucru.
Ori, astia de la stat isi dau prime fiindca asa scrie la calendarul ortodox (Pasti, Craciun, 23 August, Sf. Maria etc), deci nu ar trebui sa legam notiunea de "prima" in domeniul de stat cu "merit", ci mai degraba cu legiferarea pomenilor crestine.

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
bygy007
post 10 Apr 2009, 21:16
Post #21

Membru autentic

From: BUCURESTI

fericiti sa fie cei care primesc prime ca la noi (unde lucrez ) ne da "MIELU" 38.gif de paste 251.gif

--------------------
RENAULT CAPTUR E-Tech full hybrid 145 2024 - B 07 BGY
din subteranele Bucurestiului
+
Lostboy
post 10 Apr 2009, 21:43
Post #22

Finding my way!

QUOTE(vijelie @ 10 Apr 2009, 22:12)
.....
Ori, astia de la stat isi dau prime fiindca asa scrie la calendarul ortodox (Pasti, Craciun, 23 August, Sf. Maria etc), deci nu ar trebui sa legam notiunea de "prima" in domeniul de stat cu "merit", ci mai degraba cu legiferarea pomenilor crestine.
*

La stat chiar că se dau prime din ”Crăciun” în ”Paști”!
Privații câștigă de multe ori într-o lună cât câștigă un funcționar din prime în 25 de ani.
Așa că bâști!

--------------------
. . .
+
aphophis
post 10 Apr 2009, 23:11
Post #23

Membru autentic

cu sau fara spagi?

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
+
cristian_
post 11 Apr 2009, 01:38
Post #24

Membru incepator

In primul rand : Da, Da

In al doilea rand, pana a afisat Nastase(nu-l iubesc) afisele ca aici(in institutiile publice) nu se accepta "cadouri", se baga la greu.
Am asistat la o discutie intre o contabila si o "functionara publica", in care contabila ii reprosa ca greseala a putut sa o vada, dar milioanele puse in ambalaj de ciocalata nu.

Cine nu ma crede, ii dau intalnire langa sect.2-rosetti, si-i arat o functionra care are mai mult aur decat tutankamon.

Pentru flacaii care lucreaza pentru mine, la stat, firma la care lucrez nu si-a mai putut permite sa-si plateasca darile la stat de 4 luni.

Spunea un ni me ni ca "dar te asigur ca sunt destule categorii sociale care ar avea de suferit daca nu ar exista primaria." Pai ar cam fi primarul. consilierii si angajatii. Ca in Bucale, etnia merge cu mertzu sa-si ia ajutorul de hrana de la cantinele sociale(nu vorbesc decat din vazute).

" Radian: "Ca fapt divers, ti-ai pus vreodata problema ca insatisfactia ta legata de serviciile oferite de institutiile publice nu se bazeaza exclusiv pe incompetenta sau neseriozitatea functionarului public?"

Dar pe ce? Ca nu v-am putut gasi un job mai lejer, ca nu am studiat pentru dvs , ca nu am avut curajul sa mergem in mediul privat?

Da, Da

Doar ca o curiozitate care nu trebuie neaparat satisfacuta, care era raspunsul la intrebarea pe care ati lansat-o dvs?
"Ca fapt divers, ti-ai pus vreodata problema ca insatisfactia ta legata de serviciile oferite de institutiile publice nu se bazeaza exclusiv pe incompetenta sau neseriozitatea functionarului public?"

Ce plm , acu tre' sa va satifacem si nevestele, sau care-i ideea?

Mi-e sila ca am platit impozite atata timp sa manance astia ca voi. Sa te uiti in tara, in afar de Tg. Mures si inca una , mai toate primariile mari si-au aprobat un buget mai mare decat anul trecut. Mai da-o dracu , chiar asa? Chiar ne luati de prosti?

E primul an de cand am locuinta asta, in care imi platesc semestrial impozitul si voi va bugetati incasari mai mari?

Era un caz cu o comuna din ?Vrancea? in care, din cauza ca aveau o localnica prostituata pe centura Bucurestiului, veniturile pareau f. mari. Doar pe hartie. In realitate...

L.E. Pt pierdutbaiat: Ai idee cate ore suplimentare facem noi la privati? Hai sa-ti spun un secret, nu sunt un om cu carti motivationale in raft, eu le fac de drag, ma bucur ca fac ceva sanatos. La noi alea muncite in plus se trec cu vederea, daca lipsesti 5 min, sau intarzii 5 min, ala esti. Cum e la voi, la stat?(Avem un sef mai ingaduitor, pot lipsi mai mult de t minute, dar oricum le muncesc dupa 5,6)

This post has been edited by cristian_: 11 Apr 2009, 02:01

--------------------
OPEL Astra 2001
+
nairam
post 11 Apr 2009, 05:25
Post #25

Posesor de bebelus...

ha ha ha .... Hai sa ma dau si eu "mare" .... Ok bun ... sunt "patron" ... Da ia uitati-va cam ce ora si ce zi este in momentul asta cand scriu .... GHICI de unde scriu .... De la Birou .... Eu si cu nevasta de obicei suntem primii care deschidem biroul si suntem cei care inchidem biroul ... adica ajungem pe la ora 6:30 si plecam pe la ora 19:30-20:00.... E drept ca eu mai trag chiulul (mai frec menta pe Daciaclub) da ia faceti socoteala ca parca ies mai mult de 12 ore pe zi... Ca sa nu mai spun ca noi "patronii" mai lucram si sambata si duminica, ca dehhh mai sunt si alte chestii de facut. Ia ganditi-va cam cat lucreaza un functionar public? Haa? in nici un caz nu mai ramane 10 minute peste program .... Nu odata mi s-a intamplat sa mi se inchida ghiseul in nas pentru ca SE APROPIA ORA DE INCHIDERE desi mai erau 5-10 minute in care imi puteau lua hartiile ..... Nu spun .... ca si "fetele mele" (adica angajatele)fac cam la fel ... Adica in momentul in care se face ora cam "rup" usa ... dar daca au de lucru in general termina ce au de facut .... adica mai stau o juma de ora sa termine ... Ceea ce NU o sa vezi ca face un functionar public (decat daca stie ca are de luat o spaga)...

This post has been edited by nairam: 11 Apr 2009, 05:27

--------------------
Toyota Avensis 2009 Executive - 1.8 129 horses
Benzina, Culoare Light Olive, antijeg ....

Daca vrei sa fii fericit o clipa, razbuna-te, daca vrei sa fii fericit o viata, iarta !
+
SilviuB
post 11 Apr 2009, 06:31
Post #26

Membru de BUKOWINA

From: Suceava-Bukowina

In cele mai multe cazuri sistemul public (circuitul actelor) e facut ca sa enerveze contribuabilul. Functionarii spagari sunt aia care sunt trecuti de o anumita varsta. Eu sunt functionar de 2 ani si nu macar nu m-am gandit ca as putea sa iau spaga, pentru daca as lua tot eu as avea de suferit mai tarziu. Am lucrat si in mediu privat la o firma mare si situatia nu era asa roz nici acolo.

--------------------
VW POLO 2005 - 8XSYL
+
radian
post 11 Apr 2009, 08:28
Post #27

Cristian_, du-te pustiulica la baie, freaca-te, relaxeaza-te, si dupa ce-ti temperezi frustrarile, mai discutam.

Nairam, in prezent lucrez in domeniul privat, si inainte de a lucra in primarie, am lucrat in domeniul privatl. Am lucrat la o companie multinationala. Am castigat bani frumosi. Am lucrat si cate 12-14 ore pe zi cand a fost nevoie, sambata era zi normala de lucru, si de multe ori si duminica. In cinci ani am avut o singura data o saptamana de concediu. Dupa cinci ani, am tras linia, si printre multe alte castiguri am contabilizat si un diabet din cauza stresului. Daca tu traiesti ca sa muncesti, este alegerea ta, dar, cel putin din punctul meu de vedere, este o exagerare, pentru care mai repede sau mai tarziu o sa platesti cu varf si indesat.

--------------------
+
Lostboy
post 11 Apr 2009, 10:45
Post #28

Finding my way!

Și ca să păstrăm tonul macabru + o doză : acum câteva luni a murit un director adjunct de 35 de ani. Făcea el totul, până și la o simplă adresă ca să fie cum vrea el. A făcut infarct. Ce a vrut să dovedească nu știu. Sunt destule cazuri în ultimii ani de exces de zel în domeniul privat, unele cunoscute, altele nu.
Eu cred că trebuie să avem în vedere teorema costuri-beneficii. Dar, e foarte cool acum să te dedici CARIEREI.

--------------------
. . .
+
body
post 11 Apr 2009, 20:59
Post #29

Membru autentic

@radian ,
Nu-s chiar asa tanar cum crezi , am 37 de ani . Acum 30 min au dat pe TVR 3 de primele de la Ploiesti - 300 de bucati a cate 2100 lei si restul ( parca-1400 sau 1500 lei ) A , si au mai zis si de sporuri , sa vedeti ce sporuri , spor de zambit!!!!, spor de xerox sau spor de telefon . Bai nene astia ne cred prosti rau .

PS Aparuse si boul de primar , cu un zambet tamp , spunanand ca el e obligat sa dea aceste prime si sporuri , dar de ce nu spune ca nicaieri nu-s prevazute si sumele ( adica nu se spune nicaieri ce valoare trebuie sa aiba prima )
A si inca ceva , marirea de salarii la profesori de 50% stabilita de lege , de ce nu se aplica , daca tot vorbim de legi.
E buna faza care ai scris-o radian !Ai lucrat la privat , ai capatat diabet si apoi "te-ai retras" la stat unde cu munca mai lejer .
PS2 Acum 6 ani mi-am construit o casa - am lucrat 4( patru ) ani fara concediu pentru ea. Concediile + niste "fara plata" le petreceam in desert lucrand pt o firma engleza pentru a reusi sa strang bani, asa ca, te rog , nu-mi spune mie ce inseamna munca .
PS3 Am o cunostinta la primaria ploiesti - Pleaca la servici la 9 si vine acasa pe la 2 ( 14) , nu stiu exact ce invarte pe acolo .

This post has been edited by body: 11 Apr 2009, 21:05

--------------------
+
Lostboy
post 11 Apr 2009, 21:04
Post #30

Finding my way!

Unii încă se judecă pt. sporul suplimentul funcției iar de spor de calculator nici gând. Ăla îl ia doar cei cărora în fișa postului este stipulat lucrul cu pc-ul - de ex. administratorul de rețea.

--------------------
. . .
+
4 Pages  1 2 3 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 12th May 2025 - 22:45
Forum Renault