DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Supernova sau Solenza, doresc sa-mi achiztionez una din cele 2

claudiu89
post 15 Apr 2009, 23:53
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salut
Dispun de 100mil lei vechi sau 2500euro si doresc achizitionarea unui autoturism Dacia , dar nu sunt hotarat daca merita sa mai astept sa strang ceva bani sa-mi iau solenza
Am o oferta pt o DSN din 2002 44,000km , e varianta de echipare clima ,curios lucru are eleron dar nu are jante - cu 100mil , voi ce credeti e de luat in banii astia ? , masina arata impecabil, nu are urme de apa prin portbagaj, inauntru.
multumesc pt sprijin si ajutor

This post has been edited by claudiu89: 15 Apr 2009, 23:55

--------------------
Opel Astra H 1.4i16v Opel Astra H 1.4i16v 2006 enjoy - B 148059
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
andrew14_maverick
post 16 Apr 2009, 05:57
Post #2

Membru resemnat cu DSN...

From: Bucuresti

Verifica oalele de la amortizoarele spate, trebuie sa dai la o parte mocheta. Si vezi daca are distributia facuta. Daca nu are, merita maxim 90 mil. Si ar trebui dusa la un mecanica sa se uite pe sub ea, sa vad jocuri si alte probleme, amortizoare curse, burdufe rupte la planetare. Astea nu le poti vedea decat pe elevator.

Cel mai bine ar fi,daca mai poti pune 20 mil, sa-ti iei o Solenza Clima. Asta are servodirectie si geamuri electrice. Si e mai noua, deci tabla ar trebui sa se prezinte mai bine. Depinde insa si ce gen de masina vrei, SuperNova e putin mai stabila si mai sprintena, Solenza e mai confortabila pe drumuri nasoale si putin mai bine inchegata.

--------------------
Dacia SuperNova 2001 Clima Rosie - VL 09 DDD
Ignorance is bliss.
+
Maskatu
post 16 Apr 2009, 08:08
Post #3

Logan 0.9 TCE

Group: Moderatori DaciaClub
From: zuzu

Si eu am clima cu eleron, cu tetiere, si ce dotari de balta mai avea pe vremea aia, si nu am jenti, pentru ca nu toate aveau jenti... adica nu intra in dotarea standard la "clima", trebuia sa platesti in plus pentru ele.

La criza auto care e acuma, din ce vad pe net, cu 2500 ai sanse reale sa gasesti o solenza cu aer, de super nova nici nu se mai pune discutia. Una peste alta solenza are tabla mai buna, si daca te chinui poate gasesti si una cu servo si geamuri electrice. Eu zic sa mergi pe solenza, pentru ca e mai ok decat super nova.

--------------------
Dacia Logan 0.9 TCE - 2019 - ---
+
andrew14_maverick
post 16 Apr 2009, 08:30
Post #4

Din cate stiu, poate sa gaseasca o Solenza Europa cu AC pe la 2500 de euro. Dar mai bine isi ia Clima pe la 2800-3000 euro, nu crezi? Eu daca as fi avut mintea de acum, asa as fi facut.

Acum am vazut ca am scris o tampenie laugh.gif Am corectat. Noptile muncite isi spun cuvantul.

This post has been edited by andrew14_maverick: 16 Apr 2009, 09:48

--------------------
Ignorance is bliss.
+
Relu_GTT
post 16 Apr 2009, 09:43
Post #5

Membru autentic

From: BRASOV

QUOTE(claudiu89 @ 15 Apr 2009, 23:53)
Salut
Dispun de 100mil lei vechi sau 2500euro si doresc achizitionarea unui autoturism Dacia , dar nu sunt hotarat daca merita sa mai astept sa strang ceva bani sa-mi iau solenza
Am o oferta pt o DSN din 2002 44,000km , e varianta de echipare clima  ,curios lucru are eleron dar nu are jante - cu 100mil , voi ce credeti e de luat in banii astia ? , masina arata impecabil, nu are urme de apa prin portbagaj, inauntru.
multumesc pt sprijin si ajutor
*

Cu 100 mil iti gasesti o solenza dar cu mai multi km la bord decat supernova care zici cu 44mii

--------------------
Dacia SuperNova 2002 Confort - BV 27 GTT
BMW e46 FL 2.0i
+
vyalli
post 16 Apr 2009, 10:18
Post #6

Pe zona

Sa nu iti iei fara aer conditionat sub nici o forma.Incearca sa iti iei o dsn sau solnita din 2003-2004 si sa ai grija la oale,praguri, distributia sa fie facuta si cel mai bine sa ii faci un test la motor sa vezi cum se prezinta. De recomandat sa te duci intr-un service sa se uite la ea cap coada si cel mai important este motorul. bafta si sper sa iti alegi o masina buna

--------------------
logan negru Laureat 2009 - B-xx-JPA
Dacia Papuc 1.9D 2005 - B-xx-ABX
ex...Oltcit Club '86 - B-xx-ZNU,Dacia Supernova 2001
+
fixxxer
post 16 Apr 2009, 10:28
Post #7

Membru incepator

Daca ar fi sa iau ce-mi place as lua DSN. Daca as vrea un plus de confort as lua slz. M-am invatat cu servo smile.gif . Mentionez ca prefer la orice o ora o DSN intretinuta (inca mai sunt) decat o solenza alergata. Mai gandeste-te si cati km faci pe an. Daca nu mergi ca nebunu ia DSN ca deja nu mai plangi dupa servo in conditiile in care nu folosesti intens masina. Bafta la cumparare.

--------------------
Dacia Logan 1.6 mpi 2009
+
Maskatu
post 16 Apr 2009, 10:37
Post #8

Logan 0.9 TCE

Group: Moderatori DaciaClub
From: zuzu

QUOTE(andrew14_maverick @ 16 Apr 2009, 08:30)
Din cate stiu, poate sa gaseasca o Solenza Europa cu AC pe la 2500 de euro. Dar mai bine isi ia Clima pe la 2800-3000 euro, nu crezi? Eu daca as fi avut mintea de acum, asa as fi facut.

Acum am vazut ca am scris o tampenie  laugh.gif  Am corectat. Noptile muncite isi spun cuvantul.
*

cred ca tampenia e ca ai zis ca o sn clima ar fii 3000 nu? biggrin.gif cu 3000 iti iei logan taxi. sau unul chel daca ai noroc si sa nu fi fost taxi. In fine... din cate stiu solenza a avut si airbag la sofer, Dar sunt ceva mai scumpe astea "full de full".

--------------------
Dacia Logan 0.9 TCE - 2019 - ---
+
vyalli
post 16 Apr 2009, 10:46
Post #9

Pe zona

deci supernova, dar mi se pare mult 100 de mil.Pune niste poze cu ea. are reviziile la zi,cum se prezinta tabla,ce culoare este, il cunosti pe proprietar?

--------------------
+
dadu221
post 16 Apr 2009, 10:59
Post #10

Membru autentic

From: Ploiesti

am supernova si votez pentru solenza pentru ca o servodirectie si niste geamuri electrice isi merita banutii. Tabla este mai buna la solenza plus ca (in afara primelor modele -2003, cred) nu mai au scobiturile alea aidioate in praguri la spate. In caz de accident usa de supernova nu mai gaseti si va trebui sa iei de solenza la care se aplica cateva ciocxane pe ici pe colo , prin locurile esentiale. Ia-ti solenza si ia-ti neaparac cu ac. Spor la achizitionat

--------------------
DSN rapsodie - 2002 - ph-22-unu
Ie doar o amarata de dacie
+
26-Kbe
post 16 Apr 2009, 11:17
Post #11

Membru Dacia Club

Doar pt geamuri electrice si servo nu merita sa iei o slz alergata si vai de mama ei ...cumpara dsn-ul asta pe care l-ai descris si-l echipezi cu geamuri electrice ....
Doar o parere biggrin.gif

This post has been edited by 26-Kbe: 16 Apr 2009, 11:18

--------------------
Hyundai Accent 2003
Skoda Octavia RS1 / 2009
+
vyalli
post 16 Apr 2009, 11:31
Post #12

Pe zona

sa vedem dsn tongue.gif

--------------------
+
iulian.bisty
post 16 Apr 2009, 13:10
Post #13

Membru autentic

From: Braila

eu am dsn si nu ma deramjeaza ca nu are servo,pe loc este un pic mai dificil dar in mers nu vad ca mi-ar trebui
iar gemurile cu sunt 3 mil o rezolvi
despre slz nu cred ca vei gasi fara sa ii curga servodirectia.eu am cautat cu un prieten de al meu si la vreo 10 slz niciuna nu avea servo ok fara sa-i curga,pana la urma a luat ce a gasit mai bun si a dat 17 mil si a schimbat serva ca ii curgea peste tot si + altele si a ajuns la 30 mil investite in ea

--------------------
Renault Megane 3 2015 Kadjar 2017
zxcxzcz
+
vyalli
post 16 Apr 2009, 13:44
Post #14

Pe zona

eu tot supernova am avut si nu m-am plans ca nu are servo sau geamuri electrice.Ideea principala este sa mearga sa nu iti faca vro figura de nu stie nimeni ce are sau mai rau sa fie bulit motorul

--------------------
+
Janel
post 16 Apr 2009, 13:58
Post #15

;))

Mai pune 500-600 euro si i-ati logan.

--------------------
Dacia Nova GT GPL '98 - AG 04 KJL
Merge cu gaz, deci e aragaz!
+
andrew14_maverick
post 16 Apr 2009, 16:24
Post #16

QUOTE(Maskatu @ 16 Apr 2009, 10:37)
cred ca tampenia e ca ai zis ca o sn clima ar fii 3000 nu? biggrin.gif cu 3000 iti iei logan taxi. sau unul chel daca ai noroc si sa nu fi fost taxi. In fine... din cate stiu solenza a avut si airbag la sofer, Dar sunt ceva mai scumpe astea "full de full".
*

Tampenia era ca zisesem ca daca as avea mintea de acum mi-as lua Solenza Clima. laugh.gif La pretul de 2800-3000 euro ma refeream pt Solenza Clima.

On topic : sustin Solenza Clima la banii astia. Pe la 4000 euro minim m-as gandi la un Logan decent.

--------------------
Ignorance is bliss.
+
CrysMM
post 17 Apr 2009, 17:02
Post #17

Membru autentic

From: Braila - Ulmu

Cauta pe cineva care se pricepe si cauta o Solenza, mai ales in Bucuresti. La 10.000 RON gasesti cu AC si servo. Pe criza asta se vand destul de greu masinile sh.

--------------------
Dacia 1310 + SuperNova + Ford Focus combi 1,6b 1999 / 2001 / 2010
+
turturel
post 18 Apr 2009, 12:10
Post #18

membrisor

From: Braila

daca dsn are 44 de mii km..e boboc..are si ac..e brici..ce mai. ii iei un cui de slz cu 25 de lei si adio scartait haion...evantual si un cheder de slz..inca 25-30 de lei. trage de pret cat poti de mult...o sustin si pe doamna slz dar cu conditia sa fie intretinuta..si sa nu aibe foarte multi km...nu se compara 44 de mii cu 80-100-110 mii sau cu cat se vand slz in general...cu toate ca daca ai bafta gasesti masini si sub km astia. dsn e ceva mai ieftina la intretinere...slz imparte deja foarte multe cu loganul si sar putea sa iti pui mainile in cap daca e vb de vreo oglinda..proiector...
dsn are ampreiaj hidraulic de 220 mm...slz parca are de 180 si e pe cablu. cauta ca sunt foarte multe topicuri cu + si - ale fiecarei masini. treaba sta cam asa..sa gasesti masina buna si in bani putini...indiferent daca e slz sau dsn...si sa aiba ac..macar ac. servo..jante..eleroane..lasale ca o sa ai timp si de ele...e valabil si pt sistemul audio..orienteazate la o masina curata de preferat de la un om cat mai serios...adica care a luato asa cum e..a intretinuto si nu sia batut joc de ea. iti doresc multa bafta.

--------------------
Dacia Supernova 2003 confort
+
tixti
post 18 Apr 2009, 13:39
Post #19

Membru

Ma bag si eu cu un sfat, de ce nu incerci un Renault Clio? E acelasi motor, aceeasi cutie ca la Solenza sau DSN, in plus ai la el AC, servodirectie si vreo 4 air-bag-uri. Plus geamuri electrice, oglinzi si altele. Gasesti lejer pana in 3.000 de euroi, de prin 2002, 2003. Nu prea are treaba cu comparatia din subiect, e un pic off-topic, iertati va rog, dar poate e o idee bunicica.

--------------------
Dacia SuperNova Clima 2003, 1,4 MPI, alb Boreal - BR 06 BOG
am masina mica neamuleeee...
+
Tonypardaf
post 21 Apr 2009, 16:51
Post #20

Membru

From: Ianca Braila

cumpara o masina care nu hodorogeste din toate incheieturile.imi pare rau ca si eu am una la fel,dar asta este situatia. sad.gif.daca nu avea motor Renault era mai proasta ca berlina.sa imi zica mie unul proprietar de sn a carui masina cand intra prin gropi nu se rupe in doua. smile.gif

This post has been edited by Tonypardaf: 21 Apr 2009, 16:54

--------------------
Supernova Confort 2002
+
ArtVandelay
post 21 Apr 2009, 16:54
Post #21

Anytown, USA..

From: Craiova

QUOTE(tixti @ 18 Apr 2009, 14:39)
Ma bag si eu cu un sfat, de ce nu incerci un Renault Clio? E acelasi motor, aceeasi cutie ca la Solenza sau DSN, in plus ai la el AC, servodirectie si vreo 4 air-bag-uri. Plus geamuri electrice, oglinzi si altele. Gasesti lejer pana in 3.000 de euroi, de prin 2002, 2003. Nu prea are treaba cu comparatia din subiect, e un pic off-topic, iertati va rog, dar poate e o idee bunicica.
*

unde ai vazut tu clio inmatriculat pana in 3000 de euro din 2003? mai pune vreo 2000 E

on-topic : mai pune putin si ia un logan..

This post has been edited by ArtVandelay: 21 Apr 2009, 16:55

--------------------
Ford focus 2001
He wondered why the boomerang kept getting bigger. Then, it hit him.

I got 99 cookiez cause a bitch ate one.
+
CrysMM
post 21 Apr 2009, 22:35
Post #22

Membru autentic

QUOTE(Tonypardaf @ 21 Apr 2009, 17:51)
cumpara o masina care nu hodorogeste din toate incheieturile.imi pare rau ca si eu am una la fel,dar asta este situatia. sad.gif.daca nu avea motor Renault era mai proasta ca berlina.sa imi zica mie unul proprietar de sn a carui masina cand intra prin gropi nu se rupe in doua. smile.gif
*

Daca ai suspensie de Solenza nu se mai rupe.

On topic: Clio gasesti la 2700 - 3000 din maxim 2001. Eu nu recomand. Am vazut unul vineri la Galati, destul de ... cu probleme. Acum depinde, poate gasesti o pleasca. Cauta Solenza ingrijita, chiar daca are si 100.000 km.

This post has been edited by CrysMM: 21 Apr 2009, 22:35

--------------------
+
claudiu89
post 21 Apr 2009, 23:39
Post #23

Membru incepator

Incep cu un Hristos a inviat !
scuzati ca am revenit mai greu , am fost plecat , am fost cu masina la un mecanic si avea ceva bube : puntea spate era stramba , avea ceva la motor am uitat ce anume oricum a scos fisele pe rand si la una din ele sa auzit un tacanit , calanndrul a fost schimbat (suportu pe care sta motorul - asta ar fi semn de accident) , ii batea o planetara , era cu rugina pe dedesupt ,la oale si in interior nu avea urme de urigna arata impecabil interior exterior ,si mai avea pe dedesubt o indoitura luase o bordura ceva , in conditiile astea i-am spus ca ii ofer 80mil maxim ,a refuzat asa ca dry.gif
+ca trebuia schimbata distributia . nu m-am inteles la pret si nu am incheiat tranzactia .
oricum multumesc mult pentru sprijinul acordat !
la solenza ma bucur ca se cauta inca, are si valoare de revarzare cat de cat , masina o iau sa o tin 6luni -1an nu vreau sa faca purici la mine . sunt inca in cautari .
in final ce as vrea sa va spun pentru inceput m-as fi lasat pacalit fiindca arata foarte bine interior exterior dar dupa o vizita la mecanic ma gandeam ce gafa era sa fac. excl.gif
prin bucuresti am gasit logan taxi dci 2000euro negociabil si solenza 1500negociabil

This post has been edited by claudiu89: 21 Apr 2009, 23:43

--------------------
Opel Astra H 1.4i16v Opel Astra H 1.4i16v 2006 enjoy - B 148059
+
balauru_327
post 22 Apr 2009, 10:51
Post #24

Membru autentic

ca posesor de DSN iti recomand sa UITI de ea sau de solenta...incearca un opel mai vechi...(motive pentru care nu iti recomand DSN sunt multe...)
Ai grija la renault...piesele sunt foarte scumpe

--------------------
dacia supernova 2001 1.4mpi/rapsodie - b-83-dip
+
djasu82
post 22 Apr 2009, 10:59
Post #25

MEMBRU DACIA CLUB

From: Bucuresti ...

si daca nu are bani mai bine o dacie 1300-1310 biggrin.gif ca tot o tine 6 luni si merge nu te lasa in drum precum cele pe injectie . Daca dispui de bani cumpara una straina la mana a doua ca oricum nu se merita sa o iei noua. Piesele la noi in tara sunt scumpe fiindca puterea de cumparare e slaba. Dsn ca are probleme de scartie asta e alceva si se remediaza... totusi e mai simplu de intertinut daca sti ce sa-i faci ca sa nu te lase in drum.

--------------------
Dacia Super Nova Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm 1999 / 2003 / 2008 /2011 - nnn
+
vyalli
post 22 Apr 2009, 14:05
Post #26

Pe zona

QUOTE(claudiu89 @ 21 Apr 2009, 23:39)
Incep cu un Hristos a inviat !
scuzati ca am revenit mai greu , am fost plecat , am fost cu masina la un mecanic si avea ceva bube : puntea spate era stramba , avea ceva la motor am uitat ce anume oricum a scos fisele pe rand si la una din ele sa auzit un tacanit , calanndrul a fost schimbat (suportu pe care sta motorul - asta ar fi semn de accident) , ii batea o planetara , era cu rugina pe dedesupt ,la oale si in interior nu avea urme de urigna arata impecabil interior exterior ,si mai avea pe dedesubt o indoitura luase o bordura ceva , in conditiile astea i-am spus ca ii ofer 80mil maxim ,a refuzat asa ca  dry.gif
+ca trebuia schimbata distributia . nu m-am inteles la pret si nu am incheiat tranzactia .
oricum multumesc mult pentru sprijinul acordat !
la solenza ma bucur ca se cauta inca, are si valoare de revarzare cat de cat , masina o iau sa o tin 6luni -1an nu vreau sa faca purici la mine . sunt inca in cautari .
in final ce as vrea sa va spun pentru inceput m-as fi lasat pacalit fiindca arata foarte bine interior exterior dar dupa o vizita la mecanic  ma gandeam ce gafa era sa fac. excl.gif
prin bucuresti am gasit logan taxi dci 2000euro negociabil si solenza 1500negociabil
*

Nasol oricum mi se parea mult 80 de mil pe o supernova dry.gif

QUOTE(balauru_327 @ 22 Apr 2009, 10:51)
ca posesor de DSN iti recomand sa UITI de ea sau de solenta...incearca un opel mai vechi...(motive pentru care nu iti recomand DSN sunt multe...)
Ai grija la renault...piesele sunt foarte scumpe
*

De ce ? poate ai nimerit una nasoala ca cel care a refuzat-o.Eu nu am avut probleme la motor cu ea in cei 4 ani inafara de minunata rugina masina a fost perfecta si inca ii mai duc dorul ce buna a fost dry.gif

claudiu cauta o masina si fa o verificare temeinica ca sa eviti problemele neplacute.

--------------------
+
CrysMM
post 22 Apr 2009, 23:16
Post #27

Membru autentic

Eu nu cred ca exista masina la sh fara sa necesite cat de cat mici investitii ulterioare. Fazele de genul: "nu am bagat un leu in masina mea sh cu 100.000 km la bord" sunt povesti pescaresti. Am stat in masini diverse de prin '94 incoace si am vazut destule. Luna trecuta am fost sa vad un Opel din '99. Propritarul sustinea ca nu "a bagat" nici un ban in ea de cand o are, de 2 ani. Cel putin asta avea dreptate ca masina nici ulei nu avea.

On topic: cauta o Solenza, chiar daca pica ceva, piese se gasesc peste tot si sunt ieftine.

--------------------
+
vyalli
post 23 Apr 2009, 09:43
Post #28

Pe zona

QUOTE(CrysMM @ 22 Apr 2009, 23:16)
Eu nu cred ca exista masina la sh fara sa necesite cat de cat mici investitii ulterioare. Fazele de genul: "nu am bagat un leu in masina mea sh cu 100.000 km la bord" sunt povesti pescaresti. Am stat in masini diverse de prin '94 incoace si am vazut destule. Luna trecuta am fost sa vad un Opel din '99. Propritarul sustinea ca nu "a bagat" nici un ban in ea de cand o are, de 2 ani. Cel putin asta avea dreptate ca masina nici ulei nu avea.

On topic: cauta o Solenza, chiar daca pica ceva, piese se gasesc peste tot si sunt ieftine.
*

Nu exista deloc masina sh.Asta e abureala ca nu a bagat nici un ban ca poate sa pice ceva la o masina sh si ce faci o tragi pe dreapta? Eu cand am vandut masina i-am zis noului proprietar tot ce s-a schimbat la ea de cand o am si ce are de schimbat in viitor, dar problema ca sunt multi care vor sa dea tepe si nu mai sti in cine si ce sa ai incredere dry.gif

--------------------
+
ti3sto
post 23 Apr 2009, 10:20
Post #29

Membru autentic

From: Bucuresti-Berceni

doar pentru un an eu iti recomand sa nu iei nimic .... mai mult pierzi decat sa castigi ceva .... tine banii si cumpara ceva mai nou peste 1 an cum ziceai

bafta

--------------------
Dsn SuperNova 2000 1.4
-----------Tractari Auto Non Stop -------
Cel mai mic pret, Bucuresti 100Lei

Tel :0769797963
+
vyalli
post 23 Apr 2009, 11:02
Post #30

Pe zona

mai bine un scuter sau bicicleta biggrin.gif

--------------------
+
2 Pages  1 2 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th July 2025 - 01:25
Forum Renault