Statii CB, NO POLICE-Roman
![]() ![]() ![]() |
Statii CB, NO POLICE-Roman
Meghitzanul |
![]()
|
||
![]() ***** 4 ISOFIX Group: Members Posts: 1.619 Joined: 10 January 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
VW Passat Variant
2.0TDI 170cp
DSG 2008 Audi A3 Sportback 2.0TDI 140cp DSG 2008
ex Renault Megane 1.6 16v 2004 Alan 42 + Sirio Turbo 2000 / Alan 42 + Sirio Turbo 1000 |
|||
raresh3r |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 411 Joined: 21 January 07 From: Galati ![]() |
vreau sa-mi schimb montura magnetica cu una fixa, pentru clio symbol. ce montura fixa imi recomandati?
|
--------------------
Nissan Leaf 2019/
Skoda Octavia III 2015
2.0 DSG Tac'su Samuelei
|
|
Tamango |
![]()
|
![]() Biciclist Group: Members Posts: 1.330 Joined: 30 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Pai depinde unde vrei sa pui antena ... am vazut monturi inclusiv pentru oglinzi retrovizoare
|
--------------------
Suzuki
Vitara 1,6 AT
2017 Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
|
|
raresh3r |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 411 Joined: 21 January 07 From: Galati ![]() |
pe plafon, unde se pun si barile transversale. nu stiu ce fel de montura se potriveste.
acesta montura http://www.okazii.ro/catalog/42476636/SP-S...e-receptie.html sau acesta: http://www.mondoplast.ro/Suport-prindere-a...B-KF-pg_ft-1639 sunt ok? This post has been edited by raresh3r: 28 Jul 2010, 06:23 |
--------------------
Nissan Leaf 2019/
Skoda Octavia III 2015
2.0 DSG Tac'su Samuelei
|
|
lowdriver |
![]()
|
![]() greasechimp Group: Members Posts: 39 Joined: 4 November 09 ![]() |
Am fost zilele trecute la bulgari cu statia. Erau soferi de TIR romani pe 22 si 23, cativa automobilisti de-ai nostri pe 22, in orasele mari vorbeau bulgarii intens, dar pe alte canale - 5, 16. A fost utila. La munte batea doar in raza vizuala, dupa colt - liniste.
La greci ati fost cu statiile? v-au fost de folos acolo? |
--------------------
Lada
1200s
1982 S
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.377 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Ce antena ai?? Am fost de mai multe ori prin munti cu ea... dar batea lejer cativa km.....
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
buzasparta |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.260 Joined: 25 August 07 From: Judetul Romanica ![]() |
poti incerca asa ca la postul 474 sau 518
http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=602932&st=468 |
--------------------
renault
megane sedan 1.6 110cp
2007 expression
- GL06cxx President Ronald +CRT Superstar ML 145
233 SP 94 |
|
-Scorpio- |
![]()
|
![]() membru jucator Group: Members Posts: 531 Joined: 8 September 05 From: SV ![]() |
QUOTE(lowdriver @ 29 Jul 2010, 11:30) Am fost zilele trecute la bulgari cu statia. Erau soferi de TIR romani pe 22 si 23, cativa automobilisti de-ai nostri pe 22, in orasele mari vorbeau bulgarii intens, dar pe alte canale - 5, 16. A fost utila. La munte batea doar in raza vizuala, dupa colt - liniste. La greci ati fost cu statiile? v-au fost de folos acolo? am fost eu la greci anul trecut cu statia, e de folos dar tot cand intalnesti tiruri sau automobile din romania, fiindca nu sti greaca. pe autostrazi vezi mai greu numarul de inmatriculare al masinilor care vin din sens opus ca sa-i intrebi despre cum e situatia traficului. grecii nu calaresc chiar asa tare traficul, asa ca oricum stai mai relaxat. e extrem de utila pt traversat bulgaria fiindca esti pe traseul tirurilor si acu sunt si f. multe statii pe masini mici romanesti plus ca puteti face cum am facut eu, gasesti cu statia masini care merg in acelas sens cu tine, formati o mica coloana si mai discutati intre voi, va intelegeti ca cel care-i la inaintare sa imparta spaga cu ceilalti din coloana si se mai spune cate un banc, se face cate un misto si altfel trece drumul prin bulgaria, e mai putin stresant. |
--------------------
Honda
Civic 140HP
2010
- SV-XX-XXX Nota: nu lasati cheia in portbagaj deoarece este necesara la deschidere. (instructiuni de utilizare Logan, pag 3.17)
|
|
r3dn3x2002 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 29 July 10 ![]() |
salut, sunt nou in ceea ce priveste statiile cb si m-ar interesa montarea uneia pe masina, dar, avand cont nou nu pot vb pe pm cu nimeni. daca ma puteti ajuta cu datele de contact ale lui Meghitzanul, as fi foarte multumit. l-am ales pe el pentru ca am vazut dealungul acestui forum ca chiar se pricepe si imparte aceste cunostinte cu toti care i le solicita. multumesc mult......
|
--------------------
volkswagen
golf 5
2007
|
|
krokos |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 174 Joined: 12 March 08 From: Bucuresti ![]() |
Vezi aici
|
--------------------
Renault
Megane Estate 1,5dci 110cp
2012
- Numar mic
|
|
Tamango |
![]()
|
![]() Biciclist Group: Members Posts: 1.330 Joined: 30 January 07 From: Bucuresti ![]() |
N-am cuvinte, Blaga vrea sa interzica statiile CB:
http://www.agentia.org/culise/blaga-vrea-s...n-band-631.html "Politistii au iesit in haita la vanatoare de permise de conducere dar si de amenzi. Asta pentru ca vasile Blaga s-a trezit cu bugetul golas pentru Politia Rutiera si a dat ordine sa fie radare pe toate drumurile, iar soferii sa fie sanctionati la cea mai mica abatere. Marea problema a lui Blaga este ca dupa introducerea radarelor invizibile, soferii s-au reorientat si si-au cumparat statii de emisie-receptie in CB (Citizen Band) care bat la 8-15 km si se atentioneaza unii pe altii in Bucuresti si in tara despre amplasamentele filtrelor de politie. Altii chiar si-au achizitionat scannere care, cu mici modificari, intra chiar pe frecventele politiei, asa ca sunt informati "de la sursa". Se aude ca Blaga vrea sa interzica folosirea statiilor in CB fara licenta de transport, ca sa nu mai fie folosite de autoturisme ci numai de TIR-uri. (M.F.)" |
--------------------
Suzuki
Vitara 1,6 AT
2017 Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
|
|
buzasparta |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.260 Joined: 25 August 07 From: Judetul Romanica ![]() |
nu cred ca va avea cum pentru ca e frecventa libera in europa.si atat timp cat respecti normele cept nu are ce sa iti faca nici in alta tara.poate doar sa ceara sa ai licenta de radioamator.
|
--------------------
renault
megane sedan 1.6 110cp
2007 expression
233 SP 94 |
|
Fiu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 66 Joined: 14 January 06 From: . ![]() |
Am si eu o intrebare pentru voi.
Unde se poate monta o statie cb in symbol ca sa ai si acces la butoane si nu nu incurce? |
--------------------
Renault
Symbol Fidji
2006
- . "Un fleac, m-au ciuruit!"
|
|
klax |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 246 Joined: 1 April 08 From: Bucuresti ![]() |
Si eu zic ca e greu de interzis statiile cb. Iar cu licenta de radioamator ne luam si din asta ce sa facem.
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 / 1.6 16v
- BC-85-BSL www.depanarecalculatoare.ro
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.182 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
da alea pe 433 o sa le interzica? nu cred , slabe sanse , si daca o sa se intimple , leg statia la antena masinii ca oricum o am mica (portabila) statia
![]() |
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
buzasparta |
![]()
|
punem antene taifun si mascam statia in masina pe sub scaune.
|
--------------------
renault
megane sedan 1.6 110cp
2007 expression
233 SP 94 |
|
yo4lhr |
![]()
|
![]() om fi noi prosti, dar inculti nu suntem Group: Members Posts: 93 Joined: 5 July 10 ![]() |
einstein, cica ar fi spus ca universul si prostia sunt infinite (dar despre univers avea dubii)
blaga e dus cu pluta fiecare tara cu prostii lui (si de astia nu ducem lipsa); da` e multi tare nu are cum sa interzica CB-ul; nu l-a inventat el si nici nu-i apartine daca il "enerveste" sa ia rudotel cu vodca si poate-i trece cat despre licenta de radioamator....cam multe de spus pentru info trafic sau a sta la taclale cu altii mi se pare cam mult efortu` eu am licenta (nu ma laud) da` parca am dat doctoratu` la examen in fine, asta e alta poveste deci, nu va faceti probleme, cica facem parte din UE acolo, si doar in unele tari, primesti o patalama la mana de la posta si gata (ex.Spania) da-l in pielea mea pe blaga (cu b mic) pardon, a noastra ca nu sunt egoist parerea mea ![]() |
--------------------
logan
mcv
2007, 1,6
|
|
klax |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 246 Joined: 1 April 08 From: Bucuresti ![]() |
O sa stam cum stateam si cu detectoarele radar cand nu erau legale.
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 / 1.6 16v
- BC-85-BSL www.depanarecalculatoare.ro
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
ete fass nu are ce sa faca.zice si el .Sa se oftice pana innebuneste
![]() radio cb e gratis daca esti legal 4w,sa zicem ca incep doar sa faca controale de putere. Sau doteaza masinile de politie cu cb si incep amaratii sa ii caute pe cei care vorbesc la distante lungi. |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
CriSTI68 |
![]()
|
Membru Valvos Group: Members Posts: 5.001 Joined: 8 January 07 From: Bucuresti ![]() |
ideea lor este sa taxeze tot ce este gratis, si cum CB ia amploare ei nu vad decat o sursa de profit, masini de politie cu cb pe ele am tot vazut dar nu ii cauta pe cei cu putere mai mare, oricum eu o am ascunsa si cu antena gen taifun
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2008 Prestige 1.6 16V 105 Ponei Putere
- EDH Renault Clio 3 - 2008 1.5 dci
|
|
yo4lhr |
![]()
|
![]() om fi noi prosti, dar inculti nu suntem Group: Members Posts: 93 Joined: 5 July 10 ![]() |
QUOTE(bygy007 @ 31 Jul 2010, 14:05) da alea pe 433 o sa le interzica? nu cred , slabe sanse , si daca o sa se intimple , leg statia la antena masinii ca oricum o am mica (portabila) statia ![]() salutare alea mici (pmr-rili) nu sunt pe 433 MHz (banda de radioamatori) ci pe la 446 MHz si merge la antena masinii chiar bine info trafic ar fi pe ch8 dar inca nu am intalnit asa ceva penru cine este interesat ii arat cum poate folosii - doar din locatii fixe - aceste pmr-uri la distante mari parerea mea ![]() This post has been edited by yo4lhr: 1 Aug 2010, 20:53 |
--------------------
logan
mcv
2007, 1,6
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.182 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
pai eu am amele modele
![]() |
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
Bizzu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 32 Joined: 27 June 10 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(yo4lhr @ 1 Aug 2010, 20:51) penru cine este interesat ii arat cum poate folosii - doar din locatii fixe - aceste pmr-uri la distante mari Eu sunt FOARTE interesat, doar ca... nu ma lasa eshtia sa iti dau PM... ![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan
Manager (2009) 1,5 dCi 105CP YO2MSB/ 233TM52/ 233SP520
AlbrechtAE497W/ IntekH520/ IntekM100/ PerformerVR32/ ConradCVMobil4000 SirioCB27Special/ SirioML145/ SirioThunder27 |
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.377 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(C@talin @ 1 Aug 2010, 11:55) Sau doteaza masinile de politie cu cb si incep amaratii sa ii caute pe cei care vorbesc la distante lungi. Masinile de politie nu trebuie sa fie dotate cu CB-uri ... pot asculta ce se vorbeste pe CB cu ce au in dotare.... am un amic care este chiar pe radar nou MCV ... asculta si se distreaza rau... fara a avea altceva decat statia lor.... asta 100% .. |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
-Scorpio- |
![]()
|
![]() membru jucator Group: Members Posts: 531 Joined: 8 September 05 From: SV ![]() |
in mod normal statiile politistilor lucreaza in cu totul alta frecventa decat CB-ul. doar sa fie facute in mod special sa lucreze si in CB, ca de pe statiile mai vechi ale politistilor nu se poate asculta si nici emite in CB.
|
--------------------
Honda
Civic 140HP
2010
- SV-XX-XXX Nota: nu lasati cheia in portbagaj deoarece este necesara la deschidere. (instructiuni de utilizare Logan, pag 3.17)
|
|
cj98czh |
![]()
|
Nu stiu ce statii au pe MCV-uri dar iti spun 100% ca pot asculta... si raspunde....
This post has been edited by cj98czh: 2 Aug 2010, 08:42 |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
yo4lhr |
![]()
|
QUOTE(Bizzu @ 2 Aug 2010, 00:37) Salut Pai chestia este cat de simpla pare la prima vedere si cred ca e bine sa afle si altii Sunt doua variante Nu le-am inventat-o eu (ma roade invidia dar n`am e face) ci un radioamator american (ce ti-e si cu yankeii astia) 1. Se construieste o antena Yagi (de fapt doua) calculata pentru frecventa 446MHz (vezi si tu ce frecventa este pe la canalul 4 sau 5 ca sa fii pe mijlocul benzii); numarul de elemente il alegi tu functie de castigul dorit - in niciun caz mai mic de 3 dB; de preferat undeva pe la 9 dB Numai ca nu montezi vibratorul Si aici e marea jmecherie; acolo vei monta statia iar antena statiei va "lua" locul unei jumatati din vibrator; cum o vei folosi? cred ca cu un microfon cu vox sau cu ptt si cu ceva cablu mai lung pana la statie Dar asta nu cred ca este o varianta optima chiar daca functioneaza bine Dar cred ca varianta urmatoare este cu mult mai la indemana Deci 2. Se construieste antena (antenele) dupa speificatiile pe care le poti gasi googalind dupa "yagi calculator" Se demonteaza pmr-ul iar in locul antenei (antena care este o antena asimetrica cu impedanta de 51-52 ohmi) montezi o mufa la care vei cupla coaxialul spre antena Singura chestie este ca dipolul antenei (care este bine sa fie repliat) trebe sa fie adaptat la cablul coaxial printrun sistem balun (balanced-unbalanced), daca iti mai aduci aminte bucla de adaptare de la antenele tv; dimensiunea o gasesti tot googalind (lambda/4 inmultit cu coeficientul de viteza, adica 0,66 pentru cablul RG58; lambda este 300/frecventa de lucru) Ambele variante le-am incercat si functioneaza excelent Verificarea am facut-o din Tulcea la Mahmudia (locatii pe dealuri) dar cu antenele pe care le aveam (in 432MHz) Dar am "desfacut" pentru ca este "ilegala" folosirea pmr-urilor in asemena mod deoarece legea spune ca antena trebe sa radieze max 0,5W - PUTING BALEGAR PE LEGEA LOR ![]() Ori, la 3 dB ai echivalentul la 1W iar la 9dB parca 2W (dar la 15 dB - cum am incercat noi - oare cat o fi fost?; probabil echivalentul emisiei cu 3W folosind un dipol simplu) ![]() Cam asta este pe scurt Apropo, daca vrei mai multe amanunte si "sfaturi", ID ym este yo4lhr. Spor la treaba Parerea mea ![]() This post has been edited by yo4lhr: 2 Aug 2010, 22:12 |
--------------------
logan
mcv
2007, 1,6
|
|
lowdriver |
![]()
|
![]() greasechimp Group: Members Posts: 39 Joined: 4 November 09 ![]() |
@cj98czh Am Sirio Megawatt 4000. Stateam de vorba cu un coleg care venea din fata si cand a trecut dupa un versant pe partea cealalta a culmii nu ne-am mai inteles. Se mai auzeau doar niste franturi de cuvinte. Nu mai erau alte formatiuni de partea cealalta a drumului, ca sa reflecte undele radio. Asa imi explic eu, ca pe la noi printre munti imi bate si mie cativa km lejer.
@-Scorpio- Multumesc pentru info. E buna treaba cu coloana. Pana acum doar intrebam de drum pe cei care veneau din fata. Nu mi-a dat prin cap sa ma bag intr-o 'turma'. |
--------------------
Lada
1200s
1982 S
|
|
Bizzu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 32 Joined: 27 June 10 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(yo4lhr @ 2 Aug 2010, 21:48) Ambele variante le-am incercat si functioneaza excelent Verificarea am facut-o din Tulcea la Mahmudia (locatii pe dealuri) dar cu antenele pe care le aveam (in 432MHz) Tot ceea ce spui tu are logica... Musai pun pe lista de studiu. Pentru ca daca merge, s-ar putea sa fiu primul idiot care realizeaza o legatura Timisoara - Arad in... PMR! ![]() (la solutia ta se adauga vreo 35m de bloc turn in TM la ultima linie spre Arad si... depinde ce gasesc in Arad) |
--------------------
Renault
Megane Sedan
Manager (2009) 1,5 dCi 105CP YO2MSB/ 233TM52/ 233SP520
AlbrechtAE497W/ IntekH520/ IntekM100/ PerformerVR32/ ConradCVMobil4000 SirioCB27Special/ SirioML145/ SirioThunder27 |
|
Fre33lancer |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 281 Joined: 15 March 08 ![]() |
A fost cineva pana in Grecia cu statii CB , ce canale se folosesc, am sanse sa inteleg ceva sau se vorbeste doar bulgareste si greceasca ? Are rost sa merg cu cu masina teleghidata pana acolo sau nu ma prea ajuta CB-ul ?
|
--------------------
Megane
Sedan 2.2
2008
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th July 2025 - 18:54 |