Retinere permis conducere, ... cu lag
![]() ![]() ![]() |
Retinere permis conducere, ... cu lag
Muttley |
![]()
|
||
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|||
koldun |
![]()
|
![]() un om Group: Members Posts: 763 Joined: 1 November 07 From: CT ![]() |
Hai ca mai ai o luna si ai terminat.
![]() |
--------------------
Renault
Captur
TCe 0.9 2016 Oh, I’m in no condition to drive! Wait a minute... I don’t have to listen to myself, I’m drunk...!
Homer Simpson |
|
Como |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 679 Joined: 12 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Mai gasisem o data un articol in care un nene politist spunea ca daca nu predai permisul in 5 zile suspendarea tot se aplica. Insa n-am salvat link-ul si nu-l mai gasesc. Si intr-un fel pare normal asa; te anunta prin PV, semnezi de primire, deci stii; daca ar astepta politia pana te prezinti tu atunci ai putea sa nu te prezinti niciodata.
Daca PV-ul e intocmit in 4.03, atunci perioada de suspendare tine pana in 4.03+5 zile+90 zile; fara alea 30 de zile suplimentare pentru ca ai dovada ca nu ai fost in tara. Doar ca tu ai condus zilele astea... Ar trebui sa te interesezi la politia locala daca exista instiintare acolo despre suspendare, data la care se aplica si la care expira. |
--------------------
Ford
Focus 1.6 Ti-VCT,
Ex-Logan “In a gentle way, we can shake the world.” – M. Gandhi
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Mai are sens predarea lui atunci?
![]() |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
QUOTE(Como @ 9 Jun 2009, 12:53) Habar nu am cand am primit (sau ma rog, mama a primit) PV-ul acasa si ce data avea PV-ul pe el. Nici pana-n clipa asta eu nu l-am vazut. De fapt, iata un citat din mailul pe care l-am scris prima data, acu' 2 luni. Acolo sunt o serie de date pe care mi le-a transmis sor-mea pe messenger, dictate de maica-mea. In fine, astea-s: CODE - data savarsirii faptei - 14.10.2008 - ora - 04:17 - localitatea - Ciocarlia, sat Cotorca, jud Ialomita - PV intocmit in data de 26.03.2009 In cazul asta, suspendarea ar fi din 26.03 + 5 zile + 90 zile. Adica pe 1 iulie am drept de conducere?!? ![]() Da, actele doveditoare-s pe vine. Maersk, teoretic ar avea sens sa predau permisul, ca sa nu ma penalizeze-n plus acele 30 zile. Si DA, in tot acest timp am condus. Da' de unde lua-m-ar dracu' sa stiu ca n-am voie?!? This post has been edited by Muttley: 9 Jun 2009, 12:26 |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
koldun |
![]()
|
Da' cine da doi bani daca ai condus sau nu? Nu ai facut buba, nu ai avut treaba cu ei, care-i baiul?
This post has been edited by koldun: 9 Jun 2009, 12:29 |
--------------------
Renault
Captur
TCe 0.9 2016 Oh, I’m in no condition to drive! Wait a minute... I don’t have to listen to myself, I’m drunk...!
Homer Simpson |
|
Muttley |
![]()
|
Corect, nicio buba. Da' daca ma-ntreaba garcea dac-am condus nu pot sa-l mint
![]() |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
koldun |
![]()
|
![]() Da. Corect! ![]() Bine ca nu ai condus in tara! ![]() This post has been edited by koldun: 9 Jun 2009, 12:37 |
--------------------
Renault
Captur
Homer Simpson |
|
GoGu |
![]()
|
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
Rili?
|
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
Muttley |
![]()
|
Rili ce, Gogu?!? Zice tot, acusi le trimit dovada ceruta cu lipsa din tara apoi sun la militie. Spune tooooot!
Iedit: ma gandesc ca daca-i sa-mi sustin pasnic o teorie-n fata lor, ar fi frumos si perfiumat s-o sustin cu articole de lege. M-apuc sa caut pe net chestia aia cu "suspendarea opereaza odata cu expirarea perioadei in care permisul trebuie predat (dupa 5 zile)". Daca stie careva mai bine, sa-si fac-un pustiu de bine si sa dea lincu' ![]() This post has been edited by Muttley: 9 Jun 2009, 12:45 |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
GoGu |
![]()
|
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
Rili? referitor la faptu' ca nu poti spune ca n-ai condus...
|
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
Muttley |
![]()
|
Sa ma-ntrebe asa ceva ar fi tocmeala. Nu cred ca e cazul.
|
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
Como |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 679 Joined: 12 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Uite aici motivul pentru ceea ce scria in documentul atasat anterior (Pol. Iasi). Este vorba de HG:
QUOTE Art. 210. – (1) În situati în care conducatorul de autovehicul savârseste o fapta pentru care, potrivit legii, se retine permisul de conducere în vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce eliberându-se dovada înlocuitoare cu drept de circulatie, sanctiunea contraventionala complementara opereaza începând cu ziua urmatoare celei în care a expirat valabilitatea dovezii. (2) Când dovada înlocuitoare a permisului de conducere este eliberata fara drept de circulatie, suspendarea exercitarii dreptului de a conduce opereaza din momentul aplicarii sanctiunii contraventionale complementare prin procesul-verbal de constatare a contraventiei. Sursa: http://bpr.b.politiaromana.ro/Legislatie/C...licare-2006.htm Din pacate nu scrie negru pe alb ce se intampla daca nu predai permisul la timp. This post has been edited by Como: 9 Jun 2009, 13:16 |
--------------------
Ford
Focus 1.6 Ti-VCT,
Ex-Logan “In a gentle way, we can shake the world.” – M. Gandhi
|
|
Muttley |
![]()
|
Iata si DEZNODAMANTUL:
- am trimis 3 acte doveditoare ca am fost plecat din tara 6 luni, asta pana pe 29 mai, inclusiv belitu' de avion; - am sunat la o doamna (f amabila si serviabila de altfel), purtatoare de cuvant a IJP Ialomita. Am anuntat-o c-am trimis actele prin mail si am intrebat-o ce fac cu permisul. Eu aveam de gand sa-l predau la Militia Rutiera AG unde ma aflu momentan. Da' cica nu se poate, cica-i musai sa-l predau fie la Slobozia (in ograda lor era plantat radaru'), fie la Piatra Neamt (unde am domiciliul). I-am zis ca mi-ar fi cam greu sa fac asta. I-am atras atentia asupra faptului ca legea spune ca se suspenda DREPTUL de a conduce din data intocmirii PV si ca la mine au mai ramas vreo 3 saptamani pana se implinesc 3 luni de la acea data. N-a stiut ce sa-mi raspunda, asa ca mi-a spus ca revine cu un telefon, ceea ce a si facut. Raspunsul (cuiva, mare scula pe la ei p-acolo, nu-i retin hramul): numar 120 zile de la data PV-ului, iar cand se implinesc pot conduce din nou. Adica permisul nu-l mai predau, adica 120 zile = 3 luni suspendare + 1 luna bonus pt nepredare la timp (WTF, adica io-s ala al dracu' ![]() Adica nu conduc pana prin 26-27 iulie. Se contureaza o dilema: - caut repede transport spre Slobozia, mai pierd o zi ca sa predau permisul, apoi ma oblig sa mai fac un drum peste 3 saptamani la P Neamt ca sa-mi iau permisul inapoi; - astept sa se faca 27 iulie si ma ia radaru' cu bicicleta. Ce tara ba... |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
koldun |
![]()
|
Stai bre... Da' daca-l livrezi acu', cade treaba cu nepredatu' la timp? Cum vine asta? Nu tot "nepredat la timp" ramane? Sau o fi vorba de "o louna bonus pentru nepredare" si atat?
![]() |
--------------------
Renault
Captur
Homer Simpson |
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Dar daca trimiti permisul prin recomandata cu confirmare de primire? Oricum de la Piatra trebuie sa-l ridici personal.
|
--------------------
.
.
.
|
|
Muttley |
![]()
|
QUOTE(koldun @ 9 Jun 2009, 17:05) Pai pica. La toate mailurile mele mi s-a raspuns abia in data de 5 iunie (am atasat poza in pagina anterioara). Mailul l-am citit pe 6 iunie (neimportant acest detaliu). Iar acest raspuns ma invita la predarea permisului. Dupa mintea mea, abia din acest 5 iunie incepe numaratoarea inversa a celor 5 zile. Adica maine ar fi ultima zi-n care l-as putea preda. Deci eu zic ca da... cam cade treaba cu nepredatu' la timp daca-l predau maine ![]() Ceea ce nu pot, ca maine am mult de lucru la munca ![]() QUOTE(Laurentziu83 @ 9 Jun 2009, 17:10) Dar daca trimiti permisul prin recomandata cu confirmare de primire? Oricum de la Piatra trebuie sa-l ridici personal. Da, il ridic, n-ar fi problema. Peste 3 saptamani chiar as putea sa ma duc... Pe de alta parte!... Ma gandesc ca la telefon mi s-a spus clar: "din data intocmirii PV numarati 120 zile, iar in a 121-a zi puteti conduce". Adica pe 25 iulie pot conduce. Asta-n conditiile-n care eu m-asteptam la 3 luni de suspendare. Practic raman cu permisul suspendat doar o luna jumate. D-aia n-as intinde coarda... Si pe de-o aaaaalta parte... Stau cu morcovu' ca n-am nimic scris la mana. Oare m-as putea trezi ca am belele mai tarziu pe motiv de nepredare permis, recidiva, samd...??? <span class='edit'>9 Jun 2009, 20:28:</span> Inca ceva: nu-s eu mult mers la biserica, da' cam cred in dreptatea divina si-n legea compensatiei. Sa presupunem c-aveam 101 la ora in ... catunul ala, ca altceva nu e chestia aia, deci am gresit. Am condus din martie pana acu' si m-am tot plimbat cu masina, si aveam nevoie sa conduc! Am avut bafta mare ca n-am stiut ca de fapt n-am voie si am avut noroc sa nu calc pe bec cu nimic. Numai uichendu' trecut am mers peste 1500 km, iar, fara permis ar fi fost destul de problematic, mi-ar fi compromis toate planurile. Deci jumate din cele 3 luni de suspendare am condus. Ma aleg acum cu o luna jumate si gata... mari probleme nu-mi creez, va trebui sa folosesc bicicleta si autobuzul, dar de data asta nu arde nimic. D-aia as cam lasa-o asa... This post has been edited by Muttley: 9 Jun 2009, 19:30 |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
koldun |
![]()
|
Ori nu imi mere mie neuronu...
Pai ce treaba are mailu asta de pe 5 cu PV ala antic? Nu de la data AIA se pun 5 zile si apoi se contorizeaza? Daca onorabil, militianu', iti trimetea acest mail peste 3 luni, de atunci se incepea trebusoara? Io asta nu inteleg... In sfarsit.. poate te lumineaza cineva mai rasarit! Succese! ![]() |
--------------------
Renault
Captur
Homer Simpson |
|
Muttley |
![]()
|
QUOTE(koldun @ 9 Jun 2009, 20:29) Pai ce treaba are mailu asta de pe 5 cu PV ala antic? Nu de la data AIA se pun 5 zile si apoi se contorizeaza? Eu zic ca nu de la data aia. Pentru ca eu, desi as fi vrut sa predau permisul, nu puteam. Sa fac un drum de 2500 km pana la Slobozia numai pentru asta nu stiu daca ar fi fost normal. Eu i-am intrebat ce sa fac, ei mi-au raspuns abia acu' 4 zile. DAR... QUOTE(koldun @ 9 Jun 2009, 20:29) Aici ai dreptate! Daca ar mai fi intarziat, as fi scapat basma curata. Bine, asta din ignoranta mea, pentru ca as fi condus fara sa stiu ca n-am voie. Cam da, o las asa... ![]() Acu' ar fi kkrea lumii sa mai primesc vreo amenda acasa pentru perioada PV - azi. Parnaie scrie pe mine cred... |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
Muttley |
![]()
|
Inca nu stiu ce sa zic despre asta... http://www.daciaclub.ro/index.php?act=Atta...t&id=1627520191
A ramas in coada de peste, in acest stadiu, la aceasta foaie. Ce se poate intampla mai departe? Mai nou, a fost informata mama cu privire la o a 5-a amenda cred, tot pentru asta-toamna. A primit acasa un preaviz d-ala mic de la posta, care o anunta cum ca pe numele meu a sosit o recomandata de la Slobozia. Ar trebui sa se duca la posta s-o ridice, i-am zis sa stea cuminte... Ce e curios este ca preavizul e pe numele meu de data asta, nu pe numele proprietarului masinii. Asta ma face sa cred ca e vorba de altceva. Da' tot nu ma intereseaza. Da' tot sunt curios ![]() Ce parere aveti? Despre ambele situatii... |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Muttley |
![]()
|
Lasa ba pleashca, parc-aveai treaba!
Poa' sa vina amenzile umflate la impozitul pe casa sau ceva asemanator? O avea vreo influenta scandalul recent cu radarele fixe? Sau ce spunea Laurentziu83 cu "ignora scrisorile si va fi bine" chiar e valabil??? This post has been edited by Muttley: 1 Jul 2009, 14:22 |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(Muttley @ 1 Jul 2009, 15:18) mda, io am domiciliul din buletin intr-o comuna din jud. BC, mi-am platit toate amenzile si de fiecare data cind are maica-mea treaba pe la primarie (sa plateasca impozite sau ii trebuie ceva act) mai cer astia dovada ca am platit nu stiu ce amenda. deci raspunsul este da. |
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
Buyaka |
![]()
|
![]() Membru pasionat Group: Members Posts: 507 Joined: 23 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Ignora scrisorile, ca sa poti plati o amenda trebuie sa ai PV, ori daca tu nu-l iei de la posta el merge inapoi la expeditor, care trebuie sa faca tot posibilul sa-l primesti ceea ce n-o sa se intample niciodata, asa ca dupa o perioada de timp (30 sau 60 de zile) de la intocmire va deveni nul.
O amenda se transmite catre directia taxe si impozite atunci cand nu apare platita la politie (n-ai trimis copie dupa chitanta si PV). Ce... nu stai bine acasa? This post has been edited by Buyaka: 1 Jul 2009, 14:56 |
--------------------
Dacia Berlina '96
Opel Frontera '97
'96; 4x4 '97
- B
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Ai mei s-au trezit cu nu stiu ce hartie cu nu stiu ce executare judecatoreasca pentru ca dupa mintea lor retardata eu nu as fi platit vreo 2 amenzi vechi 2 ani si ceva. Tata le-a zis ca le-am platit, ba chiar in alea 48 de ore bla bla bla, dar nu a avut cu cine. Pana la urma i-a dat termen nu stiu cate zile (5 parca) sa aduca dovada lor. Asa ca tata m-a luat la rost
![]() ![]() Deci nu va culcati pe o parte ca daca intr-un an nu va deranjat nimeni, atunci nimeni nu o sa va mai deranjeze. Dupa inca vreo 3 ani, ma grabesc la o inmormantare in Moldova. Dupa trafic nasol, ceata si mai nasoala, finally am avut parte de drum bun. Mi-am calcat loganu de l-a luat dracu. Si dracu era sa imi ia carnetul intr-un sat de langa Chiatra Neamt. ![]() This post has been edited by driverx: 1 Jul 2009, 14:57 |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Lui Muttley i s-a ridicat permisu', mie imi ridicara gunoiu' de masina din fata casei patronului meu acu' cateva zile.
Oprisem pentru cinci minute cica, nu blocam drumul, eram in fata portii lui, dar bineinteles au considerat comunitarii ca merita chemata firma care se ocupa cu "saltarea" de masini. Si alea 5 minute se facusera vreo 40. Noroc cu o femeie care a strigat "ridica astia o masina", cand m-am uitat deasupra gardului covata mea plina de rugina la 2 metri jumate in aer. Cica am reactionat nasol, si pe buna dreptate, ca daca plecau cu ea nu merita sa mai dau banii necesari s-o iau inapoi. Asa m-am luat la harta cu ei, cel putin eu ma certam ca ei erau calmi. Ala cu platforma mi-a zis ca e un milion taxa s-o dea jos de pe platforma, comunitarii care erau mai tineri ca mine cred nu ziceau nimic. Pana la urma le spun s-o lase jos ca ma duc in curte sa iau portofelu' sa le dau banii. Pana apar eu inapoi era urcata pe platforma si dadeau sa plece cu ea. Asta numai ca sa n-o lase jos de la inceput, sa aiba justificare pe milionu' ala. La doi metri mai incolo au oprit s-o coboare. Dupa ce ii platesc aluia, imi da un rahat de chitanta in genul alora de la amenzile din transport in comun, ma duc la comunitari rosu de nervi si-i intreb scurt: "Si voua cat tre sa va dau?". "Hai ca nu-ti dam amenda, facem un avertisment care o sa vina prin posta, plus doua puncte de penalizare." Fac oamenii un proces verbal pe care nu ma pun sa-l semnez, il iau frumos si plec. Doua zile mai tarziu rabla mea trecea rauri pe la munte, avertismentul inca nu l-am vazut, si fara sa fi semnat procesul verbal nici nu am intereseaza. |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
Muttley |
![]()
|
QUOTE(Buyaka @ 1 Jul 2009, 15:54) Ignora scrisorile, ca sa poti plati o amenda trebuie sa ai PV, ori daca tu nu-l iei de la posta el merge inapoi la expeditor, care trebuie sa faca tot posibilul sa-l primesti ceea ce n-o sa se intample niciodata, asa ca dupa o perioada de timp (30 sau 60 de zile) de la intocmire va deveni nul. Ce zici tu aici pare ... nu stiu, neveridic rau. Adica ignori scrisorile si scapi de amenda?!? Cred ca tot prin topicul asta am citit ca-n caz de ignorare a scrisorilor, vine PV-ul pe numele proprietarului masinii. |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
misu78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.392 Joined: 19 May 08 From: voluntari ![]() |
QUOTE(Muttley @ 1 Jul 2009, 16:07) Ce zici tu aici pare ... nu stiu, neveridic rau. Adica ignori scrisorile si scapi de amenda?!? DAAAAAAA. ![]() Cred ca tot prin topicul asta am citit ca-n caz de ignorare a scrisorilor, vine PV-ul pe numele proprietarului masinii. NUUUUUUU. ![]() This post has been edited by misu78: 1 Jul 2009, 22:47 |
--------------------
Ford
Focus
2015
- IF-44-VOI Membru cu armă!
Sunt inofensiv dar gandul meu e criminal! |
|
Muttley |
![]()
|
Atunci daca proprietarul n-are permis de conducere? E obligat sa plateasca amenda... pe ce motiv?
|
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 23rd May 2025 - 12:37 |