Afisaj digital temperatura ulei, Poate fi adaptat asa ceva?
![]() ![]() ![]() |
Afisaj digital temperatura ulei, Poate fi adaptat asa ceva?
ovidius max |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 196 Joined: 21 December 07 From: Iasi ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1300
1980
|
|||
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.182 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
se poate o solutie ar fi unde este sonda de ulei
|
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
ovidius max |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 196 Joined: 21 December 07 From: Iasi ![]() |
Sonda este „scufundata” (are contact direct) cu uleiul sau este intr-o teaca?
|
--------------------
Dacia
1300
1980
|
|
gangara |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 882 Joined: 30 October 07 ![]() |
o prima intrebare: oare izolatia conductoarelor nu se deterioreaza datorita temperaturii daca senzorul trebuie scufundat?
temperatura indicata in bord este aceeasi cu cea a apei din vasul de expasiunea? daca raspunsul este pozitiv , acest echipament ar fi destul de util pentru indicarea corecta a temperaturii apei |
--------------------
Renault
Megane
2011/E2
- rosii
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.182 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
se ia o sonda se sccoate tot ce e in ea (ramine partea metalica ) se baga senzorul si se pune silicon sau o soluttie care sa fixeze sonda (poxipol)
|
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
ciprianeduard |
![]()
|
![]() Membru agitat Group: Members Posts: 743 Joined: 16 June 05 From: PLOIESTI ![]() |
Mai baieti daca masurati busonul de ulei, este la fel ca cel de sonda temperatura apa si inseamna ca in loc de buson puteti pune o sonda de temperatura de apa . Asa am facut eu la break si aveam la bord si temperatura de ulei .
28 Nov 2008, 00:10: Temperatura uleiului este mai joasa decat cea a apei. This post has been edited by ciprianeduard: 28 Nov 2008, 00:10 |
--------------------
Dacia
MCV 1.5 DCI, SOLENZA 1.4 MPI
2008, 2004
- ...... _____________________________________________________________________
|
|
scorpion |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 239 Joined: 3 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Salut ,
Eu am pus pe masina de 1 an si jumatate exact montajul acela de la Adelaida. Este foarte sensibil si ma ajuta enorm , pt ca eu l-am pus pe un Oltcit , masina care pana atinge 70G este echivalentul unei tigai , dupa, se schimba treaba ....... Senzorul l-am dezgolit din cauciucul de protectie si l-am prins cu un colier de sonda de presiune a uleiului in asa fel incat capsula senzorului sa atinga metalul sondei pe o suprafata plana. Categoric indica cu 1-3 Grade diferenta fata de temperatura reala a uleiului (din cauza montajului.... ![]() Repet : sunt extrem de multumit de functionarea lui si consider ca este util la o masina care este pe carburator.... la injectie apar mai multe optimizari, calculator... care te ajuta sa "tragi" de motor si rece ! |
--------------------
.
Citroen Xantia
2.0i
|
|
ovidius max |
![]()
|
Multumesc scorpion. E raspunsul pe care il asteptam si in urma lui am facut comanda la firma respectiva. Acuma trebuie sa gasesc un loc senzorului ca am impresia ca nu-l pot prinde pe sonda.
|
--------------------
Dacia
1300
1980
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Da' o sonda de apa infipta in locul busonului de ulei, legata la un martor in bord(tot de apa) cu scala in grade, nu va multumeste?
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.635 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
interesanta ideea
![]() |
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
gangara |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 882 Joined: 30 October 07 ![]() |
@ovidius max
si cum ai de gand sa maschezi montajul asta, avand in vedere ca afisajul nu este "in aer"? |
--------------------
Renault
Megane
2011/E2
- rosii
|
|
tzepesch |
![]()
|
![]() Japan Jupan Group: Members Posts: 2.403 Joined: 22 June 05 From: Bucuresti ![]() |
pune t rog o poza detaliata, cu macro a montajului si a senz!
nu s-ar putea pune in loc de senzorul montajului intr-adevar senzorul de apa? si, alta treaba daca intra fix in locul busonului de ulei, in cazul in care dau cu scutu de pamn, la tara sa zicem, nu lovesti rau si baia? ca totusi, nu e plat senz. ala. are ditamai motu conic. o idee ar mai fi, prelucrarea acelui T din bloc, care tine sonda si manocontactul de la ulei. in capul ei, n-ar mai merge dar o gaura cu filet si bagat acolo senzorul de temperatura? This post has been edited by tzepesch: 2 Dec 2008, 21:25 |
--------------------
Dacia
DELTA GALIDI Station Wagon
1982 - 1310 - 4VIT.
- B-xx-xxx De ce caraie cioara in zbor? ... Schimba vitezele
Toyota Auris 2L D-4D Luna Plus + |
|
pcostica |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 627 Joined: 5 February 08 From: Resita,CS ![]() |
|
--------------------
dacia
1300
-cs
- -------
|
|
tzepesch |
![]()
|
![]() Japan Jupan Group: Members Posts: 2.403 Joined: 22 June 05 From: Bucuresti ![]() |
cea mai buna pozitie ar fi in T-u daca ai cum sa faci adaptarea.
|
--------------------
Dacia
1982 - 1310 - 4VIT.
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
soulraven |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 984 Joined: 25 February 07 From: Campulung Muscel ![]() |
oare or putea ce-i de la adelaida sa faca un produs hibrid.......2 temperaturi si poate si presiune?
|
--------------------
Dacia Berlina
1310
1990
- ----
|
|
tzepesch |
![]()
|
pai, go ahead, intreaba-i
|
--------------------
Dacia
1982 - 1310 - 4VIT.
|
soulraven |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 984 Joined: 25 February 07 From: Campulung Muscel ![]() |
la asta ma gandeam si eu, cred ca le trimit un e-mail, ar fi frumos sa fie si aranjat frumos intr-o cutiuta mai gigea
4 Dec 2008, 15:22: le-am trimis e-mail si uite ce mi-au raspuns......... cine se incumeta sa le trimita e-mail cu cat mai multe date technice? " Buna ziua! Am inteles ca este realizabila propunerea dumneavoastra dar trebuie sa ne specificati mai multe detalii privind aceast proiect de produs, precum si cite bucati a-ti dori sa comandati. In funcite de nr de bucati care a-ti dori sa le comandati se realizeaza niste calcule tehnico-economice, apoi daca ni se pare rentabila (si realizabila) propunerea dumneavoastra o sa primiti o oferta de pret. Pentru a discuta aceste aspecte va sfatuiesc sa trimiteti mail la : tehnic@adelaida.ro precizind detaliile propunerii dumneavoastra. " This post has been edited by soulraven: 4 Dec 2008, 15:22 |
--------------------
Dacia Berlina
1310
1990
- ----
|
|
ovidius max |
![]()
|
Mai spuneti-le sa integreze si turometrul lor electronic (care are, prin intermediul unui contact si voltmetru pe baterie) macar sa stim o treaba
![]() |
--------------------
Dacia
1300
1980
|
|
soulraven |
![]()
|
ce frumos ar fi, si sa comute automat sau manual.....
![]() |
--------------------
Dacia Berlina
1310
1990
- ----
|
|
Mr_Devil83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.254 Joined: 14 June 08 ![]() |
mai bine le-ar integra pe toate intr-un singur montaj. Am facut si eu o chestie de genul asta, numai ca doar ca termometru si voltmetru. Pentru partea de turometru acuma am inceput un convertor frecventa tensiune ca sa pot sa afisez datele folosind acelasi voltmetru care masoara si tensiunea si temperatura.
Oricum ideea e ca toata jucaria ajunge undeva la 50 de lei, dar din pacate nu se pot vedea toate informatiile simultan cu un modul. Daca a gandesc mai bine ar fi cineva interesat de un afisaj cu temperatura, tensiune si turatie? Afisate independent sau prin comutari succesive? Poate poate ii dau de munca plotterului putin daca ne intelegem ![]() |
--------------------
Dacia
1300 / SUPERNOVA EUROPA
1984 / 2002
|
|
soulraven |
![]()
|
eu sunt pro asemena montaj, haide sa vedem cine se baga si cati suntem pentru asa ceva, si discutam, facem un plan si vedem ce iese la adelaida
|
--------------------
Dacia Berlina
1310
1990
- ----
|
|
ovidius max |
![]()
|
Sau poate face cineva o munca de reverse engineering
![]() |
--------------------
Dacia
1300
1980
|
|
Mr_Devil83 |
![]()
|
Nu trebuie munca de reverse engeneering, montajul respectiv l-am proiectat, e functionabil si reliabile.
Toate functiile de masurare si afisare sunt realizate de catre ICL7107, care ataca un display cu 3, 1/2 digiti. Temperatura o afiseaza in gama -50, + 99,9 grade celsius, Tensiunea de la - 19,99 pana la + 19,99 Turatia o va afisa cu o acuratete de 10 rotatii pe minut pentru ca nu am decat 3 digiti adica ultima cifra este todeauna 0. Oricum estimativ, daca va intereseaza cu un comutator pretul ar fi undeva la 45 - 50 de lei si daca vreti sa le faca independent cred ca pe la 90. Deci: pentru turatie folosesc un lm2917, pentru masurarea temperaturii lm335 iar pt tensiune se descurca de minune voltmetrul asta ![]() |
--------------------
Dacia
1300 / SUPERNOVA EUROPA
1984 / 2002
|
|
soulraven |
![]()
|
si poti masura 2 temperaturi?plus turometru?dar mai multe temperaturi.....acum na ma joc si eu.....interior habitaclu, exterior, apa, ulei....si fiecare sa poata avea cate un indicator specific pe display.si problema ce-a mai mare este, modul de comutare si impachetarea montajului cat mai aspectous
|
--------------------
Dacia Berlina
1310
1990
- ----
|
|
Mr_Devil83 |
![]()
|
temperaturi poti masura infinite, pe fiecare chestie unde vrei sa masori pui cate un senzor si cu un comutator le poti schimba intre ele.
Sau eventual se poate face in asa fel incat sa iti afiseze 5 sec temperatura de la un senzor si tot asa, dar e prea multa bataie de cap si nu merita. |
--------------------
Dacia
1300 / SUPERNOVA EUROPA
1984 / 2002
|
|
soulraven |
![]()
|
eu ma gandeam sa combinam toate posibilitatile existente pe piata intr-o singura minune......
|
--------------------
Dacia Berlina
1310
1990
- ----
|
|
Mr_Devil83 |
![]()
|
Si la ce ar fi util ?
|
--------------------
Dacia
1300 / SUPERNOVA EUROPA
1984 / 2002
|
|
soulraven |
![]()
|
control asupra temperaturilor motorului si combinarea cu termometrele din comert pentru interior/exterior. Una e sa ai mii de device-uri prin masina si alta e sa ai unu si bun care sa le faca frumos pe toate, intr-un mod foarte elegant si frumos
|
--------------------
Dacia Berlina
1310
1990
- ----
|
|
Mr_Devil83 |
![]()
|
Numai ca uiti un lucru, electronica e a naibii de scumpa.
Ce vrei tu s-ar putea face folosind un microcontroller care sa afiseze pe un display lcd cu vreo 4x32 de caractere presupun. Nimeni nu o sa se complice sa faca o chestie care poate costa daca e facuta in serie mica mai mult decat masina pe care e montata. |
--------------------
Dacia
1300 / SUPERNOVA EUROPA
1984 / 2002
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 16th July 2025 - 16:55 |