Magazin virtual, software & hardware
![]() ![]() ![]() |
Magazin virtual, software & hardware
corbex |
![]()
|
||
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|||
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.464 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
depande de tipul de site.
ideea e ca la un magazin virtual, vrei-nu vrei, ajungi sa ai la dispozitie datele personale ale cumparatorilor. Si in sfarsit s-o mai bagat si statul in seama. E un fel de cooperativa "munca in zadar", dar ma abtin de la comentarii ![]() @Vis-a-vis. In principiu, ce ti-a zis Smiley. Ideea de baza e ca trebuie sa poti emite factura. This post has been edited by bucatzel: 28 Sep 2010, 18:00 |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Multumesc tuturor. N-am comentat, ca nu stiu ce... sunt pe dinafara cu aspectul asta. Invat din mers
![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
cristian_ |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 23 April 07 ![]() |
QUOTE(corbex @ 28 Sep 2010, 17:26) Asta in cazul in care face doar magazin de prezentare fara vanzare(muzeu) . Daca vrea sa vanda ceva si pe deasupra vrea ca produsele comandate sa ajunga la cumparator( cam asta ar fi ideea afacerii) se pare ca are nevoie de adresa de livrare , poate si de cnp pt emiterea facturii. |
--------------------
OPEL
Astra
2001
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Eu, Zgabearta Dumitru, vind cimpilici pe net. Sint un Bula, nu stiu decit sa mai pun ceva la pret. Ce stiu eu despre securizarea datelor personale? Am acces la ele, dar atit. Nu le pot nici scrie, nici modifica, nici trimite alcuiva, datele si le declara clientul, cu minutza lui si se afla in administrarea titularului de www. Eu sint chirias acolo, fara prea multe drepturi, pot pune preturi, stocuri, poze cu produse, dar cam atit. Cumparatorul declara tot ce trebuie despre el la inscriere, cind ii emit factura, in aceasta sint preluate automat datele personale declarate de el.
N-am treaba cu securizarea. @Vis-a-vis: cind o sa apelezi la aia pentru gazduirea pravaliei, intreaba-i si despre asta, dar nu cred sa fie nimic in sarcina ta. This post has been edited by corbex: 29 Sep 2010, 12:50 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
cristian_ |
![]()
|
QUOTE(http://www.dataprotection.ro/?page=ghid_notificare_10062010&lang=ro) 2.2.3 SECȚIUNEA IV: Scopul prelucrării ................................................ Servicii de comunicații electronice - conceptul de „comunicații electronice" înglobează toate sistemele de transmisie și echipamentele de comutare sau rutare, precum și orice alte resurse, care permit transportul semnalelor prin fir, radio, fibră optică sau orice alte mijloace electromagnetice. Această definiție acoperă rețelele fixe (cu comutare de circuite sau de pachete, inclusiv Internet) și rețelele mobile terestre, rețelele de comunicații prin satelit, rețelele utilizate pentru transmiterea comunicației audiovizuale și rețelele de cablu TV. Scop specific entităților furnizoare de servicii de comunicații electronice (telefonie, radiocomunicații, internet, televiziune prin cablu) și celor care oferă servicii prin intermediul internetului (comerț on-line, concursuri on-line). Chestia asta nu cred ca se aplica celor care vand pe okazii sau genul asta de site-uri. Evident ca Zgabearta Dumitru poate vinde cimpilici pe internet , cum vrea muschii dumnealui. La fel de bine poate vinde branza pe marginea drumului si , la un eventual control , sa sustina ca nu a stiut ca ii trebuie autorizatii sanitare , comert ambulant etc... Insist asa de mult pentru ca vis-a-vis a cumparat o bucata din traseul unui flacau, catre mongolia si mi-a devenit simpatic. Evident ca nu cred ca cineva care isi incepe o afacere se bazeaza 100% pe cafeneaua unui forum , asa ca puteti raspunde in continuare. ![]() This post has been edited by cristian_: 29 Sep 2010, 18:37 |
--------------------
OPEL
Astra
2001
|
|
corbex |
![]()
|
Ai citat doar ca sa ne arati ca n-ai inteles ce-ai citit ?
![]() |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
cristian_ |
![]()
|
ok , bravo
|
--------------------
OPEL
Astra
2001
|
|
Smiley |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(corbex @ 29 Sep 2010, 13:42) Eu, Zgabearta Dumitru, vind cimpilici pe net. Sint un Bula, nu stiu decit sa mai pun ceva la pret. Ce stiu eu despre securizarea datelor personale? Am acces la ele, dar atit. Nu le pot nici scrie, nici modifica, nici trimite alcuiva, datele si le declara clientul, cu minutza lui si se afla in administrarea titularului de www. Eu sint chirias acolo, fara prea multe drepturi, pot pune preturi, stocuri, poze cu produse, dar cam atit. Cumparatorul declara tot ce trebuie despre el la inscriere, cind ii emit factura, in aceasta sint preluate automat datele personale declarate de el. N-am treaba cu securizarea. @Vis-a-vis: cind o sa apelezi la aia pentru gazduirea pravaliei, intreaba-i si despre asta, dar nu cred sa fie nimic in sarcina ta. datele si le declara pentru ca le ceri tu, altfel nu-i poti trimite produsele si nici face factura. din moment ce ai acces la ele, trebuie sa te declari operator de date cu caracter personal. din ce stiu eu, e gratuit si trebuie doar sa mai plimbi din cand in cand niste hartii. exista si situatia descrisa de tine, cand magazinul online e detinut si administrat de altcineva, tu ai acces doar la produse si primesti lunar profitul si eventual un raport, fara sa poti accesa datele clientilor, dar e foarte rara. |
-------------------- |
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu stiu ca se baga datele, adresa, nume, CNP si in functie de astea, primesti produsele acasa. Ai acces la toate datele omului...
|
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
corbex |
![]()
|
Probabil ca tie o sa-ti ceara un fel de angajament ca nu instrainezi datele lor, (adica sa nu le scrii pe o hirtie si sa le vinzi la kil
![]() |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.464 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(corbex @ 29 Sep 2010, 13:42) Cat ii perechea? Si acu' serios. Tu, Vii la xxx srl, si ii platesti sa-ti construiasca una bucata site de e-commerce. No, bucata aia de site e proprietatea ta. O iei pe stick, si te duci la xyz srl si ii rogi sa ti-o gazduiasca. Eu, vin pe site-ul tau, facut de xxx si gazduit de xyz si comand o pereche de cimpilici. Ca sa poti sa faci facturarea si expedierea tu ai nevoie de o carca de date de-ale mele. nume, prenume, adresa de facturare, adresa de expediere, numar de telefon. La care TU ai acces. xxx srl are de obicei acces si el, ca iti face mentenanta, iar xyz au acces, dar crede-ma, e prea mare bataia de cap. Ala care e intr-adevar suspectabil ca ia datele mele personale si le vinde la spammeri esti tu. Si cata vreme xxx si xyz nu-s niste firme de batuti in cap, e destul de greu sa "transpire" pe internet o lista cu cumparatorii de cimpilici. Sau ca si comparatie. Nu vad de ce ar fi vinovati producatorul masinii si benzinaria de la care ai alimentat ca tu conduci fara sa ai permis. |
--------------------
Dacia
1300
1981
|
|
corbex |
![]()
|
Da, dom'le, da' cit timp imi ia mie sa scriu cu pixul datele alea si sa le vind? Ailalti le pot vinde la kil (ma rog, la megabyte). Ca nu am acces sa transfer bazele de date pe un stick, sa zicem.
This post has been edited by corbex: 30 Sep 2010, 13:45 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
bucatzel |
![]()
|
Daca mai gasesti solutie de e-commerce care sa nu ofere download customer / orders / product list to excel, da, dureaza mai mult
![]() Nu de alta, cam toate in ultima vreme trebuie integrate si cu alte matrapazlacuri, pentru ca astia gen Zgabearta Dumitru sunt rari, cei mai multi isi completeaza magazinul existent cu unul online. si tre' sa le adune pe toate la un loc. L.E. Da, stiu ca magazinul lui Zgabearta Dumitru nu va fi niciodata cine stie ce pericol public, dar mi se pare normal sa se reglementeze prostiile astea... sa nu-i somez de mama? This post has been edited by bucatzel: 30 Sep 2010, 13:59 |
--------------------
Dacia
1300
1981
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th May 2025 - 01:18 |