DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

5 Pages < 1 2 3 4 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Sa imi cumpar Logan 2005?, Voi ce parere aveti?

ArtVandelay
post 11 May 2009, 17:23
Post #31

Anytown, USA..

Group: Members
From: Craiova

daca nu scot astia taxa nu are ce sa isi ia SH bun la banii aia
deci tot mai bine un logan pe la3500-4000

--------------------
Ford focus 2001
He wondered why the boomerang kept getting bigger. Then, it hit him.

I got 99 cookiez cause a bitch ate one.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
FLP
post 11 May 2009, 20:10
Post #32

Sef de trib

From: Bucuresti-Titan

OT: NU, ia`ti un Mercedes C200

--------------------
. . .
Ex Dacia Berlina 1998 Carburatie
Half Man, Half Pig, Half Bear
+
aphophis
post 11 May 2009, 20:19
Post #33

Membru autentic

vw phassat veresase ftw laugh.gif doamne ce-mi plac astia care dau sfaturi aiurea la bugete asa de mici. Masini din rasecolul trecut, pe care nimeni nu vrea sa ti le asigure..

parerea mea: ia logan, daca ai bani cu ac. Daca nu ai bani, se poate si fara, chiar daca o sa stai cu geamul mai mult deschis. Atata timp cat nu te plimbi foarte mult printr-un trafic in care sa stai mult in coloane , merge si fara ac..

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
+
einstein1984
post 11 May 2009, 20:27
Post #34

fan Dacia

From: Bucuresti

Ia logan. In piata de auto sh de azi e cam best buy. casco ieftin, intretinere la fel, piese se gasesc pe toate drumurile.
Si cum a mai zis lumea, ia cu AC daca ai de unde. In nici un caz fara servo.

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
+
FLP
post 11 May 2009, 20:32
Post #35

Sef de trib

From: Bucuresti-Titan

Eu ma refeream la un Mercedes C200 nou huh.gif.

This post has been edited by FLP: 11 May 2009, 20:32

--------------------
. . .
Ex Dacia Berlina 1998 Carburatie
Half Man, Half Pig, Half Bear
+
turturel
post 11 May 2009, 20:35
Post #36

membrisor

From: Braila

aici sunt un pic de acord cu slider..daca nu ai bani de ac..ia o solenza cu ac. credema ca iti spun sincer...nu se merita fara ac decat daca masina e intro stare foarte buna tehnic si optic si cu km putini. tin la masina mea..a fost si este asa cum miam dorit dar trebuie sa recunosc ca ac-ul e o necesitate in ziua de azi. la fel de sincer iti spun si ca rezisti fara el..toata treaba e sa nu te lasi coplesit. daca mai poti pune un 500 euro..cauta ceva cu ac si servo..ca oglinzile si geamurile..alea chiar nu sunt o necesitate..ma refer la cele electrice. macaralele de logan merg foarte usor. daca intradevar nu mai ai bani de ac si simti ca nu teai descurca fara el..ia totusi in considerare si alte alternative ale gamei dacia cu ac..dsn sau slz..si iti mai raman si bani. nu te mai lua dupa gura lumii ca treaba cu mecanica si problemele tehnice la dacia sau ameliorat simtitor odata cu intrarea lui renault pe fir. exculde din start masini aduse de afara care au peste 10-15 ani ca nu ai vrea sa stii cum e sa repari una..sa cauti o piesa amarata prin parcuri de dezmembrari pt ca noua costa de te rupe. asta a fost si un pic offtopic..ce am scris eu aici.

on topic. loganul e o masina fiabila daca o intretii..aici nu mai poti folosi sama si patentul in mod regulat ca la dacia clasica..daca tia cazut ceva sau necesita schimbare..e bine sa o faci. toata treaba e sa ai grija de el. rugina se rezolva ca doar nu e un capat de tara..stai linistit ca si bmw-ul si merzanul ruginesc. a, vazut chiar un a6 model nou cu 3 ani vechime caruia i sa decojit antifonul de la prag..partea din fata..de la roata si il rontaie ruginica..deci se intampla si la case mai mari. multa bafta in a-ti gasi masina potrivita!

--------------------
Dacia Supernova 2003 confort
+
aphophis
post 11 May 2009, 22:48
Post #37

Membru autentic

QUOTE(FLP @ 11 May 2009, 20:32)
Eu ma refeream la un Mercedes C200 nou  huh.gif.
*

nu ma refeream la tine ci la un coleg de pe pagina cealalta tongue.gif

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
+
ovidiun
post 12 May 2009, 07:12
Post #38

Membru...fara drepturi.

Interesante raspunsuri, majoritatea par sincere...ca ma saturasem sa tot aud ca e consumul mare, ca te darama cand trece un tir, etc...nu zic ca nu are problemele ei, de fapt orice masina are o "buba"...dar asta e adevarul...e o masina ieftina totusi cu un raport calitate-pret bun. de fapt intrebarea este, cum se spunea mai sus, daca este best buy?
Eu unul nu sunt de acord cu masinile straine, vechi, aduse in tara, desi cei care le detin nu mai laude le aduc rolleyes.gif

--------------------
Dacia berlina 1998
Suntem mai degraba sclavi ai propriei minti decat ai propriului destin - Roosevelt
+
Muttley
post 12 May 2009, 08:57
Post #39

From: -

Din posturile tale imi dau seama ca te-ncadrezi perfect in tipologia posesorului de Logan. Detaliez, ca sa n-o iei in nume de rau: cauti fiabilitate, comfort, pret mic de intretinere, samd.
Cateva pareri...
- Dacia 1300, 1310 samd e floare la ureche. Ia-ti Logan fara servo si ai sa plangi;
- iti trebuie AC;
- ti-as recomanda si ABS, Loganului fara ABS i se blocheaza rotile cam usor din ce am observat eu, da' poate mi s-a parut. Daca mergi cuminte insa, nu-ti trebuie nici franele cu totul.

Intrebai la un mom dat daca e fiabila. Ti-o spun cu mana pe inima ca masina care sa reziste la abuzuri cum o face tigaia asta n-am vazut. Deci da, e fiabila.

--------------------
Dacia 1310 TLX 1988
+
Serje
post 12 May 2009, 09:23
Post #40

Membru autentic

From: Cluj-Napoca

Daca ii pui cauciucuri bune, nu parodiile alea de montana sau kormorane, nu i se mai blocheaza rotile. Asa era si la mine pana i-am pus niste Toyo, de atunci franeaza mult mai bine si nu se mai blocheaza un doi rotile.

--------------------
MTD Optima 53 SPB HW
+
vijelie
post 12 May 2009, 09:26
Post #41

membru violet

From: Bucuresti

Oricum, un Logan sh de prin 2004-2005 are Kormoranele (sau chiar Montanele) compromise.

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
Serje
post 12 May 2009, 09:29
Post #42

Membru autentic

Cam asa ii, dar uita-te pe strada si vezi cate Loganuri inca circula cu montanele din fabrica ... din pacate foarte multe.

--------------------
MTD Optima 53 SPB HW
+
ovidiun
post 12 May 2009, 09:38
Post #43

Membru...fara drepturi.

Trebuia sa iasa masina ieftina, de asta au pus cauciucuri proaste.

Despre ABS...cunosc un taximetrist care lucreaza pe Logan, spune ca nu e masina buna, consuma 12% la gaz, ca a dat 40 milioane pe nustiu ce injector, ca te ia vantul de pe asfalt, etc, dar partea cu ABS era super multumit. A mers pe gheata si era exaltat de fericire party.gif

--------------------
Dacia berlina 1998
Suntem mai degraba sclavi ai propriei minti decat ai propriului destin - Roosevelt
+
Serje
post 12 May 2009, 09:54
Post #44

Membru autentic

Inteleg de ce au pus cauciucuri proaste, dar eu nu inteleg posesorii de logan care nu isi schimba cauciurile cand trebuie, sau si le schimba tot cu niste rahaturi de cauciucuri... dar isi pun jante de aliaj, tobe sport, fluiere la tobe, spoilere ...
Io inca nu am vazut nici un logan luat de vant ...
Iar consumul ... asta depinde de la sofer la sofer, io cu Loganu 1.4 am cam ~9% in oras si cu MCV-ul 1.6 ~9.5%.

--------------------
MTD Optima 53 SPB HW
+
silviu_79
post 12 May 2009, 10:13
Post #45

Membru Autentic

QUOTE(ovidiun @ 11 May 2009, 15:37)
Pana la urma este o masina fiabila, asta sa inteleg?????
*

eu zic ca este fiabila.
loganul meu din 2005 nu a avut nicio problema pana acum. nu am schimbat nicio piesa pentru ca s-a defectat, ca am mai schimbat eu una alta ca sa-i fac imbunatatiri asta e altceva dar nu s-a stricat nimic la el in ~ 49.000km si nu sunt omul care la o groapa opreste si o ia in spinare pana trece de groapa.

--------------------
mazda 3 2007
...::zoom - zoom::...
+
bendix
post 12 May 2009, 10:32
Post #46

Membru autentic

From: Timisoara.RO

Din intamplare, eu am Logan "chel" (cum spuneti voi) din anul 2005. Sunt extrem de multumit de el. Este masinuta care ma duce la lucru si tot ea imi poarta familia in concediu. Cei care ma cunosc oarecum de pe forum, stiu ca am facut de doua ori Grecia vara cu ea si nu am simtit deloc nevoia aerului conditionat. Ce sa mai spun despre Romania ?! Masina mi se pare fiabila si intretinerea facila. Nu as da-o nici pentru 4000 de euro.

As mai adauga ca cel mai prost sfat posibil de pe-aici a fost cel in care se recomanda in locul unui Logan chel o Solenza cu aer conditionat. Socrul meu are o astfel de Solenza si stiu ce vorbesc.

Toate cele bune !

P.S. Am vazut ca s-a discutat si despre cauciuce. Eu mi-am pus Michelin si vad ca ii place Logan-ului meu smile.gif

This post has been edited by bendix: 12 May 2009, 10:36

--------------------
Dacia Logan Ambiance - 2005 - TM10### , alb arctic
In mileniul III automobilele vor merge cu apa sau nu vor merge deloc !
+
slider2
post 12 May 2009, 10:43
Post #47

doar membru si atat

QUOTE(ovidiun @ 12 May 2009, 09:38)
Trebuia sa iasa masina ieftina, de asta au pus cauciucuri proaste.

Despre ABS...cunosc un taximetrist care lucreaza pe Logan, spune ca nu e masina buna, consuma 12% la gaz, ca a dat 40 milioane pe nustiu ce injector, ca te ia vantul de pe asfalt, etc, dar partea cu ABS era super multumit. A mers pe gheata si era exaltat de fericire  party.gif
*

pe gaz orice masina consuma mai mult, dar consumul unei masini depinde de foarte multe chestii.
nu stiu ce injector era ala de 40 milioane, poate din aur, ca la diesel e 10 milioane unul. si doar pe la diesel mai ai probleme cu ele, la benzina foarte rar.
senzatia ca te ia vantul de pe sosea, se regaseste la multe masini, iar daca vantul e chiar foarte puternic cred ca si intr-un ferrari il simti. intr-adevar loganul nu e o referinta la capitolul stabilitate, dar echipat cu niste anvelope bune, il poti conduce linistit in situatii de viteza foarte mare. tu ai zis ca nu esti adeptul vitezei, mai mult ca sigur ca vor fi foarte rare momentele in care ii vei simti "instabilitatea". eu iti spun doar ca am parcurs cu un logan 1.6 16v o buna parte din autostrada a2 la viteze de peste 180km/h (pe bord, reali nu stiu cati ori fi fost), s-a dus acul vitezometrului si pana in capat si nu am avut senzatia ca o sa zboare masina de pe sosea.
si eu iti recomand cu abs.

@bendix unele persoane suporta mai bine temperaturile inalte, altele nu, acum depinde de fiecare. daca tu nu ai simtit lipsa aerului conditionat, asta nu inseamna ca ovidium sa nu-si ia o masina cu aceasta dotare pentru ca nu are nevoie de ea.
iar legat de solenza este si asta o solutie de "avarie"; eu am 2 unchi cu solenza, am condus si eu ambele masini si pot spune ca nu prea au probleme cu ele. depinde de la caz la caz, depinde de cum a fost intretinuta, etc.

--------------------
symboala neagra 2008
mormantul n-are decat o singura usa... intrarea... atat.
+
Marty
post 12 May 2009, 10:49
Post #48

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

QUOTE(slider2 @ 12 May 2009, 11:43)
eu iti spun doar ca am parcurs cu un logan 1.6 16v o buna parte din autostrada a2 la viteze de peste 180km/h
*

Si, te simti mai barbat? Ia spune, citi fraieri cu masini bengoase ai depasit?

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
marksman
post 12 May 2009, 10:55
Post #49

Post mortem nihil est

From: sat

QUOTE(Serje @ 12 May 2009, 09:54)
Inteleg de ce au pus cauciucuri proaste, dar eu nu inteleg posesorii de logan care nu isi schimba cauciurile cand trebuie, sau si le schimba tot cu niste rahaturi de cauciucuri... dar isi pun jante de aliaj, tobe sport, fluiere la tobe, spoilere ...

Mi-am schimbat Montanele dupa 4 ani si inca mai aveau "carne" pe ele. Le-am vandut unui taximetrist care m-a intrebat de ce le-am schimbat, "ca-s inca bune, dom'le!".

Io inca nu am vazut nici un logan luat de vant ...

Nici eu

Iar consumul ... asta depinde de la sofer la sofer, io cu Loganu 1.4 am cam ~9% in oras si cu MCV-ul 1.6 ~9.5%.
*

Confirm, cam asta e consumul Loganului de 1.4 in oras: 8,5-9 (depinde de talpa, aglomeratie, cu/fara aer conditionat, calitatea combustibilului).

--------------------
Opel / Mazda Crossland X / CX-30 2019 / 2020
Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
+
bendix
post 12 May 2009, 10:59
Post #50

Membru autentic

From: Timisoara.RO

QUOTE(slider2 @ 12 May 2009, 10:43)

@bendix unele persoane suporta mai bine temperaturile inalte, altele nu, acum depinde de fiecare. daca tu nu ai simtit lipsa aerului conditionat, asta nu inseamna ca ovidium sa nu-si ia o masina cu aceasta dotare pentru ca nu are nevoie de ea.
iar legat de solenza este si asta o solutie de "avarie"; eu am 2 unchi cu solenza, am condus si eu ambele masini si pot spune ca nu prea au probleme cu ele. depinde de la caz la caz, depinde de cum a fost intretinuta, etc.
*

La partea cu temperaturile sunt de acord. Ai dreptate. Nu toti suporta la fel temperaturile. Eu recunosc, prefer sa fie cald, decat sa fie frig.

La partea cu Solenza nu ai dreptate. Socrul meu a preferat sa ia Solenza second hand in acelasi an si la aceeasi bani cat am dat eu pe Logan-ul nou. Numai si numai pentru a avea aer conditionat. Acum automobilului sau i se opreste motorul aiurea, ceea ce nu mi se pare o defectiune normala. Nimeni nu gaseste exact ce are. Cat despre aerul conditionat, a fost de vreo doua ori la reparat cu el.

--------------------
Dacia Logan Ambiance - 2005 - TM10### , alb arctic
In mileniul III automobilele vor merge cu apa sau nu vor merge deloc !
+
Lostboy
post 12 May 2009, 10:59
Post #51

Finding my way!

QUOTE(Illusi0n @ 12 May 2009, 11:55)
Mi-am schimbat Montanele dupa 4 ani si inca mai aveau "carne" pe ele. Le-am vandut unui taximetrist care m-a intrebat de ce le-am schimbat, "ca-s inca bune, dom'le!".
...
*

Câți km. ai făcut cu ele?

--------------------
. . .
+
marksman
post 12 May 2009, 11:08
Post #52

Post mortem nihil est

From: sat

@Lostboy: 56k

--------------------
Opel / Mazda Crossland X / CX-30 2019 / 2020
Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
+
Steel Tormentor
post 12 May 2009, 12:06
Post #53

Membru autentic

From: Constanta

QUOTE(bendix @ 12 May 2009, 11:32)
Cei care ma cunosc oarecum de pe forum, stiu ca am facut de doua ori Grecia vara cu ea si nu am simtit deloc nevoia aerului conditionat. Ce sa mai spun despre Romania ?! 
*

Aici...te minti singur. Vrei sa zici ca nu ai murit fara aer conditionat, dar nu ca nu ai simtit nevoia.

--------------------
Dacia Logan 2007 Preference 1.4MPI
+
parpanel
post 12 May 2009, 16:00
Post #54

Calator

Strugurii sunt cam acri?
Solenza gasesti la bursa chiar scala la 3000 euroi. Cine nu vrea masina buna si ieftina?

--------------------
DACIA Logan 2006 Ambition
+
slider2
post 12 May 2009, 18:01
Post #55

doar membru si atat

QUOTE(Marty @ 12 May 2009, 10:49)
Si, te simti mai barbat? Ia spune, citi fraieri cu masini bengoase ai depasit?
*

nu ma simt deloc, ca n-am fost eu sofer, deci n-a depins de mine viteza cu care s-a mers. si plus de asta nu prea am depasit decat supernova, solenza, alte logane si cateva masinute straine dar mai putin potente, pentru ca restul mergeau mai tare ca noi, ca doar deh nu se puteau lasa ei depasiti de un logan. eu de fel merg mai tare, dar nu pentru a ma lua la intrecere cu altii pe sosea, ci pentru ca imi place viteza (e drept ca pana acum n-am avut vreun accident, nu ca mi-as dori sa am Doamne fereste!!, nu doresc la nimeni, si nici n-am luat vreo amenda, ca poate asa ma mai potoleam). ca unul se va simti ofensat ca il depasesc pe el, si astfel o calca, e problema lui.
intr-adevar soferul cu care am fost pe a2 cu loganul cam se simtea asa "cocos" ca era cate unul cu o masina mai scumpa, pe care il depasea, sau mergea la fel de tare, dar din nou asta e problema lui (oricum el are o impresia foarte buna despre masina lui, zici ca ar fi cel putin vreun bmw mai de soi).
cea mai tare faza a fost ca el ii tot dadea bataie asa si incepuse sa se incalzeasca in masina ca era aproape in amiaza mare, si noi am zis sa dea drumul la aer conditionat. si incepuse sa strambe din nas ca daca drumul la aer ii creste consumul, de parca la viteze +180km/h nu consuma. blink.gif intr-un final i-a dat drumul dar a si redus viteza de deplasare pana pe la 130km/h, ca sa nu consume. huh.gif

QUOTE(bendix @ 12 May 2009, 10:59)
La partea cu temperaturile sunt de acord. Ai dreptate. Nu toti suporta la fel temperaturile. Eu recunosc, prefer sa fie cald, decat sa fie frig.

La partea cu Solenza nu ai dreptate. Socrul meu a preferat sa ia Solenza second hand in acelasi an si la aceeasi bani cat am dat eu pe Logan-ul nou. Numai si numai pentru a avea aer conditionat. Acum automobilului sau i se opreste motorul aiurea, ceea ce nu mi se pare o defectiune normala. Nimeni nu gaseste exact ce are. Cat despre aerul conditionat, a fost de vreo doua ori la reparat cu el.
*

depinde si de masina, mai ales daca e luata la sh. ambii unchi ai mei n-au nici cea mai mica problema cu solenzele lor. merg foarte bine si sunt cumparate tot la mana a doua.

This post has been edited by slider2: 12 May 2009, 18:02

--------------------
symboala neagra 2008
mormantul n-are decat o singura usa... intrarea... atat.
+
george_scala_2004
post 13 May 2009, 11:16
Post #56

Membru autentic

Mai pe la sfarsitul anului vreau sa imi cumpar un Logan, de prin 2005, chiar versiunea de baza, fara dotari. Cineva mi-a oferit unul la 3.000 - 3.300 euro.
Mentionez ca am avut o dacie 1300 din '98, cu problemele ei  . Nu vreau o masina sportiva, vreau una fiabila, ieftina la intretinere si reparatii, in care sa imi pot duce familia in siguranta, fara sa se dezintegreze la viteze de 120 - 130km/h.

Am primit pareri mai mult sau mai putin obiective. Voi ce parere aveti, cei care detineti un Logan? Se merita?

Daca nu, care e cea mai avantajoasa masina pe care o poti lua la 3.000 euro?

Ms, sunt curios ce raspunsuri o sa primesc! 

salutare,

uite si de la mine un raspuns:
http://www.daciaclub.ro/-VAND-Solenza-Scala-t147698.html

ce este solenza scala:
http://www.daciaclub.ro/SOLENZA-MODELE-SI-...ELE-t72734.html

--------------------
... ... ...
+
Sony
post 13 May 2009, 11:25
Post #57

Membru autentic

From: Ban Land

Baiatu' asta are o obsesie. radmasa.gif

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
george_scala_2004
post 13 May 2009, 11:29
Post #58

Membru autentic

Baiatu' asta are o obsesie.

da, asa e. biggrin.gif si ceilalti care i-au recomandat solenza cu ac inseamna ca au si ei o problema ? laugh.gif

This post has been edited by george_scala_2004: 13 May 2009, 11:29

--------------------
... ... ...
+
Sony
post 13 May 2009, 11:30
Post #59

Membru autentic

From: Ban Land

Apropos nu e nevoie sa citezi postu' de deasupra!

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
ovidiun
post 13 May 2009, 11:57
Post #60

Membru...fara drepturi.

Teoretic...Solenza trebuie sa fie mai slaba din toate puncetele de vedere fata de Logan (poate nu la demaraj)...cica au motoare la fel, doar la Logan-ul e mai greu.

Nu dati cu pietre, asa am auzit. group_pointing.gif

--------------------
Dacia berlina 1998
+
5 Pages < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 11th May 2025 - 23:59
Forum Renault