Probleme servo frana, + roti infranate
![]() ![]() ![]() |
Probleme servo frana, + roti infranate
takle |
![]()
|
||
![]() takle Group: Members Posts: 175 Joined: 14 May 09 From: Falticeni ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna 3
Hatchback 1.5dci 2008 81kw
- SV24TKL
|
|||
mihaicuc2000 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 381 Joined: 20 February 09 From: Turda, Jud. Cluj ![]() |
care???
|
--------------------
Dacia Supernova
Rapsodie
2002 Incerc sa invat cate ceva in fiecare zi!
|
|
takle |
![]()
|
pe dreapta parca
|
--------------------
Renault
Laguna 3
- SV24TKL
|
|
mihaicuc2000 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 381 Joined: 20 February 09 From: Turda, Jud. Cluj ![]() |
Deci dute frumos si aeriseste bine de tot pe acolo, cel mai bine ia si vreo juma de KG de lichid de frana la tine si vezi ce rezolvi!!!
Eu stiu ca pe acolo se aeriseste toata instalatia!!! |
--------------------
Dacia Supernova
Rapsodie
|
|
takle |
![]()
|
ok ms
|
--------------------
Renault
Laguna 3
- SV24TKL
|
|
mihaicuc2000 |
![]()
|
cu placere si da un raspuns sa vedem daca nu care e treaba!!!!
Ca daca nu merge asa te sfatuiesc sa mergi la un mecanic sau daca stii tu sa desfaci frumos pompa de frana sa vezi si de garniturile alea din ea!!! |
--------------------
Dacia Supernova
Rapsodie
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
Nu rezolva mai nimic riscul e sa se dea peste cap cu masina ... mai bine faci rost de aerisitoare si dute la un service dai 40 de lei si te rezolva ei. Nu te juca cu frana ca mori si tu si restu !
|
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
takle |
![]()
|
apai aerisitoarele sunt rpte in etrieri
29 May 2009, 16:47: si pedala de frana o am f jos This post has been edited by takle: 29 May 2009, 16:47 |
--------------------
Renault
Laguna 3
- SV24TKL
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
daca sunt priceputi iti scot aerisitoarele cu tarodul ...Dar nu inteleg de ce i-ai lasat sa-ti rupa acele aerisitoare ? practic si-au batut hoc de tine , eu in locul tau ma dade-am la ei .... ca sa cumperi etrieri noi cu aerisitoare te duce la 2 milioane 2 bucati daca nu mai mult.
|
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
takle |
![]()
|
stiu asta ,dar obositu ala mi-a zis ca poate se rupe ca cica nu sunt bune la supernova se rup repede ,dar eu cred ca nu avea cheie speciala pt asta
29 May 2009, 16:54: da sa fie ca nu e aerisita cum trebe?????????????/ This post has been edited by takle: 29 May 2009, 16:54 |
--------------------
Renault
Laguna 3
- SV24TKL
|
|
mihaicuc2000 |
![]()
|
|
--------------------
Dacia Supernova
Rapsodie
|
|
vasyval |
![]()
|
![]() membru mai nou Group: Members Posts: 39 Joined: 23 April 09 From: Constanta ![]() |
Inainte sa desfaci pompa de frana eu as face astfel:
1. In primul rand cumpar 5(unu de rezerva) nipluri de aerisire dupa care merg la acelasi service unde ti-au rupt niplurile vechi. Ar trebui sa cazi la invoiala cu cei de acolo sa repare ceea ce au stricat si sa-ti monteze noile nipluri. Daca s-au rupt pt ca erau ruginite le platesti manopera daca nu le zici multa sanatate. Este munca multa sa scoti un niplu din etrier (eu am facut asa ceva si se poate) dar costa mai putin decat etrierul in sine si daca mai pui un cilindru si inmultesti cu 2 o sa ajungi la preturi destul de mari. Faptul ca se aeriseste foarte bine TOATA INSTALATIA pe la nu stiu ce roata este "poveste". Pentru a avea frane eficace se aeriseste astfel: dreapta spate, stanga spate, dreapta fata, stanga fata (incepi de la cea mai departe roata de pompa de frana si termini cu cea mai apropiata). 2. Cumpar lichidul de frana(DOT 4) ca si ala trebuie schimbat, pentru ca daca faci ce ti-am zis mai sus oricum se pierde, dupa care fac o aerisire ca la carte. Dupa ce ai facut asta ar trebui sa ai frane. Nu stiu daca se mai aeriseste si pe la pompa pt ca asta nu am facut (te mai uiti si tu pe alte topicuri) dar fa toate astea inainte sa dai pompa jos ca s-ar pute sa-ti faci de lucru si cu ambreiajul deoarece este hidraulic si foloseste acelasi lichid de frana(cel putin asa e la mine) Mai intereseazate pe forum si nu te juca cu franele. Bafta ![]() ![]() |
--------------------
SuperNova
SuperNova
2002/Clima
- CT-06-TZB
|
|
takle |
![]()
|
deci eu frane am da e putin cam jos pedala,mie imi raman blocate franele
29 May 2009, 17:16: raman pistonasele blocate ,si sunt noi schimbate,de aia am zis poate e de la pompa de frana This post has been edited by takle: 29 May 2009, 17:16 |
--------------------
Renault
Laguna 3
- SV24TKL
|
|
vasyval |
![]()
|
![]() membru mai nou Group: Members Posts: 39 Joined: 23 April 09 From: Constanta ![]() |
QUOTE(takle @ 29 May 2009, 17:15) deci eu frane am da e putin cam jos pedala,mie imi raman blocate franele <span class='edit'>29 May 2009, 17:16:</span> raman pistonasele blocate ,si sunt noi schimbate,de aia am zis poate e de la pompa de frana Eu nu am facut decat sa-ti dau un sfat care sa te fereasca de alte griji mai tarziu. Te poti lovi oricand schimbi ceva la sistemul de franare de situatia cu aerisirea asa ca rezolva problema acum, nu incerca sa o amani mai ales ca ii poti "forta" un pic pe cei care ti-au rupt niplurile. Si daca tot sunt mecanici ar trebui sa-si dea seama de unde este buba dupa ce ai facut ce ti-am zis eu mai sus. Oricum ia preventiv cu tine foile din manualul de reparatii ce se refera la sistemul de franare si daca incep sa o ia pe ghicite dale cu foile in cap poate se trezesc. Din ce mai stiu ei din ce vor vedea pe acolo poate te ajuta sa-ti rezolvi problema. ![]() |
--------------------
SuperNova
SuperNova
2002/Clima
- CT-06-TZB
|
|
takle |
![]()
|
salut
care le are cu franele,imi incing f tare pe fata ,am schimbat placutele,discurile de frana,cilindrii din etrieri,garnituri,am aerisitit cum trebe dar nimik nu mai stiu ce sa mai schimb la ea va rog daca stie vreunu sa ma aute multam frumos |
--------------------
Renault
Laguna 3
- SV24TKL
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Pompa de frână rămâne atacată. Trebuie reglată tija din servo.
Folosește funcția CĂUTARE, și vei afla și cum faci acest lucru. |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
cosmin_2300 |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 5.050 Joined: 5 May 06 From: București ![]() |
In ce sens se incinge ? Iese fum din roata ? E absolut normal ca dupa ce mergi in oras si pui frana de 100 de ori sa fie incinse rotile si sa-ti friga jantele ( mai ales daca ai de aliaj ) !
|
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
Diesel inside. My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
|
|
takle |
![]()
|
nu iese fum din roata da daca merg vreo 20 km incepe sa miroasa a incins
|
--------------------
Renault
Laguna 3
- SV24TKL
|
|
takle |
![]()
|
am aerisit cum trebe si tot degeaba ,am schimbat si pompa de frana
|
--------------------
Renault
Laguna 3
- SV24TKL
|
|
iulian sn2001 |
![]()
|
![]() Membru fost incepator Group: Members Posts: 490 Joined: 24 April 07 From: galati ![]() |
Si??? Acum cum merg franele?
|
--------------------
dacia
supernova
2001 confort cap sa ai ca mintea vine dup-aia
|
|
cosmin_2300 |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 5.050 Joined: 5 May 06 From: București ![]() |
Descrie si tu astia 20 de km ! 20 de km in oras ? Sau in afara ? Cu frane dese sau fara ?!
|
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
Diesel inside. My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
|
|
takle |
![]()
|
pai in oras frane mai dese ,ce e normal sa se incinga rotiile ?
daca stau in panta se duce vreo 20 mm si se opreste de ex la semafor mai e cate o panta si merge vreo 3 sec si se opreste |
--------------------
Renault
Laguna 3
- SV24TKL
|
|
cosmin_2300 |
![]()
|
E normal sa se incinga ! Pune mana pe rotile altor vecini cand ajung acasa
![]() Drumul nu este perfect drept , mai are si el gropi , "valuri" , etc ![]() |
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
bre inate sa incep si io cu caterinca te intreb de glisiere? IA vezi undegele cu vaselina.
|
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Nu stiu cum mergi tu prin oras. La mine singura data cand sau "incins" discurile a fost cand am coborat de la cota 1400... si acolo scuza-ma.... vroiai nu vroiai, trebuia sa pui frana din 10 in 10 metri ca sa nu iei o groapa sau sa nu iesi de pe drum. Mai puneai si ursii de pe drum si gata distractia.
This post has been edited by Maskatu: 7 Jun 2009, 22:23 |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
cosmin_2300 |
![]()
|
Daca ai un stil de condus "sportiv" , se incing discurile de le ia gaia
![]() |
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
|
|
S.Alex-F |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 156 Joined: 4 February 09 From: Bucuresti S4 ![]() |
QUOTE bre inate sa incep si io cu caterinca te intreb de glisiere? IA vezi undegele cu vaselina. ![]() SI sa zicem ca te-ar asculta...si ar da cu wd40...ca mine...ce ar rezolva! ![]() ![]() QUOTE Daca ai un stil de condus "sportiv" , se incing discurile de le ia gaia eu stiu cel mai bine...cand am luat masina am crezut ca sunt pe vreun motor si m-ama ales cu performanta de a schimba placutele fostului proprietar(nu stiu cat aveau... plus discurile care nu erau ovalizate...dar am avut eu grija in doar 3000km ![]() ![]() ![]() |
--------------------
DACIA
SuperNova
2002Clima
- XX-XX-ALX "A gresi incepe din momentul in care nu incercam sa reparam ce am constatat ca am gresit!"
|
|
takle |
![]()
|
ce sunt glisierele ?????????????????????????????????
|
--------------------
Renault
Laguna 3
- SV24TKL
|
|
TheFastOne |
![]()
|
![]() Membru cu TDI Group: Members Posts: 18 Joined: 28 December 06 From: Brasov ![]() |
QUOTE(C@talin @ 7 Jun 2009, 22:22) Vaselina ? My friend, nu se foloseste vaselina pe-acolo daca tii la viata ta. Oricum nu sta pentru ca vaselina la 200 de grade e ca uleiu si va curge, si in al doilea rand poate ajunge pe discuri si nu cred ca e cazul sa-ti descriu ce se poate intampla. Se foloseste o pasta speciala ceramica rezistenta la temperatura. On topic, glisierele, ca sa ma exprim precum colegul, sunt doua tije, filetate la capete, si cromate ca sa nu rugineasca care fixeaza etrierul pe fuzeta si permit deplasarea etrierului in momentul franarii. In primul rand ce placute si discuri ai montat ? Fashuri made in turkey ? Daca da, e posibil ca asta sa fie cauza. Consumabile proaste. Daca nu, demonteaza etrierul, curata glisierele cu hartie abraziva granulatie maxim 600, eu iti recomand chiar 800, curata santurile pe care culiseaza placutele de frana, de asemenea tot etrierul de rugina, cumpara pasta speciala pentru montarea placutelor si monteaza tot la loc dupa ce te-ai asigurat ca ai curatat totul cum trebuie. Ar mai fi situatia in care iti raman blocate pistonasele de frane dar banuiesc ca nu ecazul. Sau e ? Cand stai la semafor si drumul e usor in panta masina se misca sau nu ? Merge infranata ? |
--------------------
VolksWagen
Golf Mk4 Variant Highline
2004 1.9 TDI 131 CP
- BV 11 WUW STOP ACCIDENTELOR ! Viata noastra are prioritate ! Nu mai eliberati permisele de conducere ca pe buletine !
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Am unit nu mai puțin de patru topicuri, create de domnul tackle. După cum știți a deschis 6 topicuri despre aceeași problemă. Posturile nu s-au amestecat și au logică in citire, dat fiind faptul că datele nu s-au suprapus, topicurile începând și terminându-se in perioade diferite de timp. Celelalte două erau inutile și au fost șterse. Tackle te rog nu mai deschide topicuri aiurea pe teme deja discutate și mai ales pe aceeași temă.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 00:37 |