difuzoare solenza
![]() ![]() ![]() |
difuzoare solenza
Woland |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 233 Joined: 26 May 03 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Solenza
2003 Scala
|
|||
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Mare boier, mare caracter! Merci ca ne-ai zis. Spune-mi, se poate pune un tye rap (soricel, colier de plastic) in locul clemei respective ?
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.306 Joined: 22 January 04 ![]() |
QUOTE Nu-i vorba ca tija mai sare si singura din clema aia. Mi-aduc aminte ca la berlina era la fel, ce dor mi-e de ea, :cry: , am dat-o la samsari... |
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
Lynu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 32 Joined: 9 April 04 From: Iasi ![]() |
SALUT la toata lumea.
vad ca voi ati tot vorbit de dimensiunea la boxe Dar cui i sa mai intamplat sa se strice difuzoarele. eu unu am o SLZ Confort si mi s-a dus ![]() vreau sa vad daca a mai aparut la cineva problema asta si cam ce ar putea fi ca nu prea am timp sa ma duc in service. Asta este acoperita de garantie, nu? |
-------------------- A face pe prostul la timpul potrivit e cea mai mare întelepciune. (Cicero)
|
|
bogdan_o |
![]()
|
![]() om ca, din pacate, din ce in ce mai putini Group: Members Posts: 3.940 Joined: 23 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Da, garantia acopera treaba asta. Vezi insa sa nu-ti fi sarit mufa din spatele difuzorului, dat fiind faptul ca e in usa din fata, care se tranteste destul de des. Mie imi paraie difuzorul dreapta spate si cel din fata de pe stanga are conul infundat. Asa am luat masina, dar cand m-am dus la garantie, la Autocenter Venerei au zis ca se rezolva si nu s-a rezolvat, iar la alte service-uri au zis ca de unde sa stie ei ca nu l-am infundat eu? Cat despre cel din spate care paraie, stiu ca la volum mare ambele paraie, insa ala din dreapta paraie chiar si cand ala din stanga nu face asa ceva.
|
--------------------
Dacia
SLZ 1.4 / Break CL E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
|
|
Giu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 69 Joined: 10 March 04 From: Suceava ![]() |
Chiar daca inceputul topicului e de anul trecut, cred ca e interesant faptul ca la Cielo din 1997 (al lui tata) are pe fata difuzoare facute tot de Elcomp Romania, unul s-a defectat la un moment dat, am crezut ca e ars dar avea doar un fir dezlipit , l-am pus la loc si OK. Nu suna grozav, dar cu alea din spate creaza o ambianta mai placuta ca la SLZ.
|
-------------------- |
|
bogdan_o |
![]()
|
![]() om ca, din pacate, din ce in ce mai putini Group: Members Posts: 3.940 Joined: 23 May 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE Nu suna grozav Pai, tocmai aici e ideea, ca nu suna grozav. Nu vreau sa-mi bubuie masina, dar macar sa se auda clar nu sa chitaie. QUOTE dar cu alea din spate creaza o ambianta mai placuta ca la SLZ. Alea din spate sunt Daewoo si sunt mult mai mari si mai puternice decat alea de SLZ. In plus, Cielo din 1997 (deci din primele loturi) are o izolare fonica mult mai buna, de aici si calitatea sunetului. |
--------------------
Dacia
SLZ 1.4 / Break CL E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
|
|
Horia007 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 17 March 04 ![]() |
Baieti nu va agitati cu difuri tari ca RCS din Confort are output-ul 20 - 15.000 kHz. Pina la 20.000 lipsa. Asa ca difuri bune pt RCS slab nu se merita
[/list] |
-------------------- |
|
Giu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 69 Joined: 10 March 04 From: Suceava ![]() |
Nu prea trebuie chiar 2OkHz pentru ca un om normal aude maxim 17kHz (testat cu generator de frecventa si difuzoare adevarate), dar ai dreptate 15kHz este cam putin.
|
-------------------- |
|
bogdan_o |
![]()
|
[quote]Baieti nu va agitati cu difuri tari ca RCS din Confort are output-ul 20 - 15.000 kHz. Pina la 20.000 lipsa. Asa ca difuri bune pt RCS slab nu se merita[list]
Toate aparatele montate pe SLZ, RCS sau RCD care nu au fata detasabila au absolut aceeasi putere, deci nu difera de la model la model. |
--------------------
Dacia
|
|
claus.b |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 14 April 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE ...(care btw erau puse aiurea, + cu - inversat la dreapta spate... + cu - se inverseaza la o boxa de pe spate pt. bas mai puternic. Si eu mi-am pus boxe la Maris si ei m-au invatat smecheria asta. |
-------------------- "O, Dacie cea zamislita fara de gandire, roaga-te pentru noi cei ce ne indreptam catre tine. AMIN!"
|
|
daciaclub-shobo |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 13 April 04 ![]() |
eu inca n-am avut timp sa imi pun boxe pe spate dar sigur o sa-mi pun. in schimb am schimbat casul cu unul blaupunkt si in mod cert se aude mai bine, chiar daca difuzoarele de pe fatza nu sunt cine stie ce. e cam slabutz cassul original...cel putin ala fara fatza detasabila. de celelalte nu stiu. inainte de boxe va recomand sa strangeti bani mai bine de un cass/cd dupa preferinta dar mai bun. si luati dupa aceea si boxe pe masura cassului. nu datzi...decizia oricum o luati voi;)
|
-------------------- |
|
bogdan_o |
![]()
|
4*17W sunt subtirei comparativ cu cel putin 4*40 la un casetofon bun. Insa dupa parerea mea sunt suficienti pentru o auditie de calitate daca iti schimbi boxele. E adevarat ca nu o sa ajunga sa zdrangane tabla de pe masina cu cass-ul original, dar e chiar o.k.
|
--------------------
Dacia
|
|
Oroles |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 45 Joined: 8 April 04 ![]() |
metoda folosita de mine
boxe pe fata: taiata fata usii. de fapt am marit gaura fostelor boxe, am dat 4 noi gauri pentru prindere, am avut grija sa las loc pt surubul de prindere a fetei, iar capacul vine perfect. ma rog, nu se mai prinde el cu aripioarele alea da' sta. boxe pe spate: decupat cartonul. montat boxele. tras fire pt ca am confort deci nu aveam fire pt spate. si acum partea frumoasa pe care mi-a indicat-o electricianul de la dealer: mers la tapiter cu placa din spate, croit material de culoarea tapiteriei sau a huselor si prins cu arici de placa. arata super. nu-ti dai seama nici ca am boxe nici ca e alt material. iar pt ca am si luneta fumurie nu se vede absolut nimic. |
-------------------- |
|
SYL |
![]()
|
![]() doc Group: Members Posts: 2.876 Joined: 16 December 03 From: IF, Balotesti ![]() |
QUOTE mers la tapiter cu placa din spate, croit material de culoarea tapiteriei sau a huselor si prins cu arici de placa. arata super. nu-ti dai seama nici ca am boxe nici ca e alt material. iar pt ca am si luneta fumurie nu se vede absolut nimic Ei, si eu am lunetea fumurie si aveam o husa de panza peste boxe, si totusi mi s-a furat polita cu boxele la inceputul lui februarie. |
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
vallig |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 57 Joined: 2 January 04 ![]() |
Imi recomanda si mie cineva niste difuzoare mai bune pentru Solenza (fata si spate), care sa se potriveasca si la gauri?
|
-------------------- |
|
SYL |
![]()
|
![]() doc Group: Members Posts: 2.876 Joined: 16 December 03 From: IF, Balotesti ![]() |
QUOTE Imi recomanda si mie cineva niste difuzoare mai bune pentru Solenza (fata si spate), care sa se potriveasca si la gauri? Pt fata boxe de 13 cm, iar pt spate boxe de 4x6 inch. Eu personal ti-as recomanda Kenwood. |
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
Oroles |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 45 Joined: 8 April 04 ![]() |
QUOTE Ei, si eu am lunetea fumurie si aveam o husa de panza peste boxe, si totusi mi s-a furat polita cu boxele la inceputul lui februarie.
baietii care fura stiu ce fac. eu in prelungirea materialului de pe boxe am pus o fasie lata de 30 de cm care pica in continuarea placii de carton si acopera boxele in caz ca se uita cineva cand am portbagajul deschis. si in plus am scos si firele alea 2 care se prind de hayon si ridica placa. |
-------------------- |
|
bogdan_o |
![]()
|
Pe fata nu se potrivesc la gauri decat boxe de 10 cm. Merg puse si de 13, dar trebuie decupat plasticul usii si date alte gauri.
Eu personal recomand Alpine sau Bose. |
--------------------
Dacia
|
|
vallig |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 57 Joined: 2 January 04 ![]() |
Am trecut azi pe la Alpine/Berzei si au difuzoare ovale 10x15/15W de vanzare. Or sa primeasca si de 10, pentru usi. Intrebarea (pentru caei care au montat asa ceva) e daca pentru RCD-ul de pe Solenza MERITA investitia, adica daca se simte o imbunatatire substantiala a calitatii sunetului (joase, inalte etc). Nu vreau difuzoare mai mari decat cele montate in fabrica.
|
-------------------- |
|
bogdan_o |
![]()
|
Eu l-am ajutat pe Florinc sa-si puna Alpine de 13 in usi (1.500.000 rol). Sincer, se aude bine, adica simti ca ai difuzoare in fata, insa nu te astepta la foarte multe. Se aude bine, dar, cum am mai spus, daca nu bagi bani si intr-un alt cass, nu merita banii, acceasi treaba cred ca o faci si cu unele difuzoare mai ieftine. In schimb, boxele au potential, le-am auzit pe stand si se aud nemaipomenit (cass-ul de proba era tot Alpine).
|
--------------------
Dacia
|
|
johnsws |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 593 Joined: 31 March 04 From: Bucuresti ![]() |
eu am solenza confort diesel, si m-am tot uitat unde ar fi firele alea trase pentru boxele din spate da' nici urma...desi m-am uitat la casetofon si de acolo pleaca 8 fire la boxe garantat...da unde se duc 4 din ele...nu am reusit sa aflu...si parca nici in spate n-ar fi...la voi erau la vedere? eram sigur ca le gasesc acolo si cand caut...nici urma...si ma lasam pagubas da zau ca la casetofon sunt facute legaturile
ca pentru 4 boxe... |
--------------------
opel
astra
2006 classic astra la vista baby!
|
|
johnsws |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 593 Joined: 31 March 04 From: Bucuresti ![]() |
si mai am o intrebare ...ce casetofon e ala de pe confort? am vazut ca se potriveau mufele alea din spate perfect la blaupunktu meu si deja l-am schimbat. se aude mult mai bine...dar ma rog atat cat se poate auzi in pocnitorile alea de pe fatza....deocamdata..
|
--------------------
opel
astra
|
|
bogdan_o |
![]()
|
Care cass, ca pe Confort exista doua variante. Pe Confort-urile mai vechi este cass-ul standard de SLZ, adica Philips 4*17 W fara fata detasabila, iar pe modelele Confort mai nou este un LG cu fata detasabila, din cate am auzit mai slab ca Phillips (si ca putere si ca functii).
|
--------------------
Dacia
|
|
johnsws |
![]()
|
aha...deci philips era...
|
--------------------
opel
astra
|
|
ZerMan |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 2 June 04 From: Bucuresti ![]() |
Vreu sa-mi pun si eu cat de curnad nijte boxe in spate ,mai exact pe policioara,si tare sunt nedumerit daca o sa faca fatza sau nu....
Unde gasesc si eu un tapiter sami invelesc policioara laugh.gif ??? si cam cat ma costa ? |
-------------------- |
|
bogdan_o |
![]()
|
Referior la boxele spate: pentru cei ce vor sa-si schimbe cartoanele din fabrica cu niste boxe mai calumea si nici sa nu dea o caruta de bani, a vazut in Cora la oferta nsite boxe Boschmann care se potriveau la fix in locasurile originale. Pretul, 400k. Eu pe break am niste Boschmann-uri pe fata si isi fac treaba bine. Eu pe spate nu am de gand sa-mi iau, ca am facut alta inginerie (he,he,he), dar zic ca merita.
|
--------------------
Dacia
|
|
Bogdanel |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 29 Joined: 29 March 04 From: Bucuresti ![]() |
Pai spune-ne si noua ce inginerie ai facut, poate ne dai si noua o idee... biggrin.gif
|
-------------------- --
Ce faci acolo? Flotari? Da-le incoace!!! |
|
bogdan_o |
![]()
|
Pai am luat doua boxe facute pentru statie, Sony, 75 W DIN, magnet din pamanturi rare (neodim), cabinet lemn cu interior bass-reflex, etc si le-am pus in portbagaj. Daca dau mai tare tremura tabla pe masina (ceea ce nu imi place) dar le-am pus pentru ca pana la 15 (cand deja nu iti mai auzi nici gandurile si cand zbarnaie pana si oglinda retrovizoare) se aude foarte bine si are si un bass finut, discret, clar.
|
--------------------
Dacia
|
|
ANGELK |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 18 June 04 From: Bucuresti ![]() |
Deci, in spate ce marime trebuie sa aiba boxele ca sa nu mai decupez cartonul?
|
-------------------- Vrei nu vrei, o Solenza e bine sa-tzi iei :)
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th July 2025 - 07:19 |