ce benzina bagati?
![]() ![]() ![]() |
ce benzina bagati?
djasu82 |
![]()
|
||
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
|
||
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|||
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
|
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
uragan |
![]()
|
![]() Membru Dacia Club ! Group: Members Posts: 327 Joined: 9 July 09 ![]() |
De cand am luat masina eu am alimentat numai Carrera 95 si Premium 95 .
|
--------------------
Dacia
Solenza
2005 E4 , Clima
- AG ** DYN Be the one , Not Anyone !
|
|
Cosmin.nova |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 688 Joined: 20 April 09 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(cristy2008 @ 1 Dec 2009, 21:27) Pai nu se intampla nimic, se consuma la fel dar pe rand. Nu mai stiu care e smecheria dar una dintre ele sta deasupra si alta la fund. QUOTE(marius80_eugen @ 3 Dec 2009, 10:38) Cristy nu mai continua in ideea asta ca te vor detecta baietii "rai" de pe forum si bine nu o sa-ti fie . ![]() Bai nene pana si sormea stie ca e imposibil ce spui tu; e o chestie de logica nu legata de masini sau topic. ![]() Eu bag numai 95 (ca e mai ieftina) si bag de oriunde..dar prefer Rompetrol. |
--------------------
Logan 1.6MPi 05'
/
Papuc 1.9D dropside 05'
|
|
mark`` |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.826 Joined: 12 February 06 From: Tg.Mures ![]() |
Cea mai ieftina.
![]() |
--------------------
Dacia
Spring
2023
|
|
b-73-zdv |
![]()
|
![]() doar eu si solnita mea Group: Members Posts: 124 Joined: 20 December 09 From: capitala ![]() |
de la lukoil.da' ma gandeam...
![]() |
--------------------
dacia
solenza confort
2004
- B-666-RAI Apara-ma Doamne de prieteni, ca de dusmani ma apar singur
|
|
uragan |
![]()
|
![]() Membru Dacia Club ! Group: Members Posts: 327 Joined: 9 July 09 ![]() |
|
--------------------
Dacia
Solenza
2005 E4 , Clima
- AG ** DYN Be the one , Not Anyone !
|
|
mark`` |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.826 Joined: 12 February 06 From: Tg.Mures ![]() |
Noi avem solenze draga, cu injectie. Nu putem baga orice ca ne sar injectoarele afara sau ne pusca motoru.
![]() |
--------------------
Dacia
Spring
2023
|
|
vladut88 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.973 Joined: 22 May 09 From: Beius judetul bihor ![]() |
petrom 95 foarte rar 99 1 data maxim de 2 ori pe an
|
--------------------
dacia ARO
SOLENZA scala 10,4 diesel 1,9 DRA
2004 1994
- bh 10 twa I hate BMW
|
|
dragoselu |
![]()
|
![]() SB-12-UST Group: Members Posts: 680 Joined: 5 November 06 From: Sibiu ![]() |
Iarna ii pun 99+ de la Petrom (vara de 95 adusa de la Tirex din Moldova), merg 1 minut cu ea, dupa care pun comutatorul benzina / GPL pe pozitia de mijloc 5 secunde, apoi pe a 3-a GPL. Am uitat sa ma gandesc la "cifra octanica" a gazului: fie cald, fie ger, merge de rupeee!
![]() Am 60000 km facuti pe GPL, iar "Zambilica" nu da semne de oboseala nicidecum! ![]() This post has been edited by dragoselu: 7 Jan 2010, 20:46 |
--------------------
Volkswagen
Passat TDI
1996
- GL-11-UST [SIZE=14]Nicio masa fara usturoi![/SIZE]
|
|
metrix4you |
![]()
|
![]() Pasionat de Solenza Group: Members Posts: 505 Joined: 13 March 07 From: Giurgiu ![]() |
benzina pe 95 , numai de la MOL
foarte rar mai bag si de 99 tot de la MOL |
--------------------
Dacia
Solenza
2003 Rapsodie
- Gr-03-EGV ... doar eu si "Solnitza" mea ...
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
In continuare bag numia MOL 95 si la 3 plinuri un aditiv contra apei in benzina .
Eu am patit sa nu reusesc sa mai scot cheia din buson si numai cu WD40 am reusit sa o rezolv , deci poate va ganditi sa mai verificati si voi busonul ! Adytzaxax - bine ai venit , dar orice topic are un subiect si bine ar fi sa te tii de el ! |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
Trofin Liviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 326 Joined: 17 May 06 ![]() |
Cocktail de Petrom95 si Metabond Megalene. Uneori mai papa si Lukoil95
|
--------------------
Renault
Megane
2007
- Cl-02-xxx
|
|
Marian23 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 26 Joined: 11 July 08 ![]() |
'95 de la petrom. 1 an am bagat efix de la rompetrol si nu e nicio diferenta fata de '95 de la petrom! decat ca a 2-a e mai ieftina cu vreo 10 bani. consum vara, combinat, 6%, iarna 10%.
|
--------------------
Dacia Logan 2
Ambiance
2013
- TR ** ***
|
|
GeorgeSlz |
![]() ![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 26 Joined: 22 February 10 ![]() |
Am luat masina la mana 2a de la cineva si avea vreo 30.000,nu stiu ce a bagat el inainte dar de cand am luat-o am bagat numai si numai Efix si vreau sa spun ca se comporta extraordinar si parca reduce si consumul(parca)
|
--------------------
Dacia
Solenza 1.4 MPI
2004
- BB-00-ZZZ
|
|
Marian23 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 26 Joined: 11 July 08 ![]() |
QUOTE(GeorgeSlz @ 22 Feb 2010, 20:34) Am luat masina la mana 2a de la cineva si avea vreo 30.000,nu stiu ce a bagat el inainte dar de cand am luat-o am bagat numai si numai Efix si vreau sa spun ca se comporta extraordinar si parca reduce si consumul(parca) avand cifra octanica 95, arderea este mai lenta, implicit consumul mai mic. puterea masinii este redusa fata de benzina cu cifra octanica mai mare. |
--------------------
Dacia Logan 2
Ambiance
2013
- TR ** ***
|
|
nenestean |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 512 Joined: 22 October 08 From: Sighetu Marmatiei ![]() |
oare cum pot sa aflu daca bezina ce o folosesc.....de 95, e cu plumb sau nu ?
si daca as folosi benzina cu plumb, ar afecta motoru ? cumpar din ucraina....la pompa scrie ca e de 95....da nustiu daca cu plumb sau nu ![]() |
--------------------
Dacia
solenza
2004 / motor 1.4
- MM 05 VFP Pe drumul cel bun !!
|
|
brunner |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 220 Joined: 25 January 04 From: ... ![]() |
Cand o sa-ti moara catalizatorul. Adica in vreo cateva mii de km daca e benzina cu plumb.
|
--------------------
M
M
1
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Domnilor dragi colegi
![]() Ultima stire : http://bucuresti.time4news.ro/social/iau-v...loc-de-benzina/ Deci aveti grija unde alimentati ! |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
sosoro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 155 Joined: 28 January 06 ![]() |
Mol 95
|
--------------------
---
---
- ---
|
|
giman |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 53 Joined: 26 February 10 ![]() |
|
--------------------
Dacia Solenza Scala
Dacia Solenza Scala
2003 Scala
|
|
sky79ct |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 296 Joined: 27 November 07 ![]() |
Eu de obicei bag Efix.
Cand sunt in criza cu banii bag petrom 95 Ultima data din greseala am bagat petrom99+ si s-a simtit diferenta.. Se infigea mai bine si la relanti era mai silentioasa.. Acu am bagat petrom95.. O sa vin cu noi constatari.. |
--------------------
dacia
solenza
2004 scala
- CT xx SKY
|
|
bogdanel88 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 491 Joined: 17 October 09 ![]() |
De obicei bag doar 95 de la petrom.Foarte rar de 99.Vara consuma f putin dar acum mi-a consumat in draci.nu stiu ce are. am schimbat toate consumabilile.sa fie oare de la frig?
![]() |
--------------------
dacia
solenza/scala
2003 noiembrie
|
|
bogdanelkva |
![]()
|
![]() /\____/\____/\____/\ Group: Members Posts: 1.147 Joined: 4 November 09 From: reghin ![]() |
Normal.si eu de un an si bag petrom95,vara papa putin,dar iarna,pe zapada,cu a III-a mai mult,e alta treaba,e fomista rau.
![]() |
--------------------
ford
focus facelift tot cu benzina
2009
- MS**--- In goana dupa posturi.
|
|
bogdan2001 |
![]()
|
![]() Daciot-Lastunar-Skodar Group: Members Posts: 620 Joined: 25 November 09 From: Satu Mare ![]() |
eu bagam in solenza benzina de la MOL 95
|
--------------------
Skoda
Octavia
Business/2010
- SM06BMF Skoda S100 1976 SM03DZD
Dacia 1300 1978 SM02VVD Dacia Duster 2021 SM10BMF Dacia Solenza 2003 SM15BMF Si lista continua... |
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
QUOTE(Marian23 @ 23 Feb 2010, 17:58) avand cifra octanica 95, arderea este mai lenta, implicit consumul mai mic. puterea masinii este redusa fata de benzina cu cifra octanica mai mare. Daca tu pentru deplasare ai nevoie de o anumita putere si esti obisnuit sa mergi intr-un anumit fel , este normal ca , indiferent de ce benzina bagi , sa apesi pe acceleratie astfel incat masina sa reactioneze la fel . Deci daca ai bagat o benzina proasta , va trebui sa apesi mai mult pe acceleratie , adica se consuma o cantitate mai MARE de benzina . O benzina buna se consuma repede NUMAI daca mergi sport , altfel ai parte de o putere si un raspuns mai prompt , chiar daca tu abia atingi acceleratia . Vezi ca s-a mai discutat ce diferente sunt intre CO95 si CO100 si efectele . Nu uita ca benzina se consuma in functie de apasarea pe acceleratie ! |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
augustin87r |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 865 Joined: 18 June 06 From: Rm.Valcea ![]() |
De Euroil sa va feriti. De 2 ori am bagat de nevoie la o motoreta si vedeti si voi filtrul ca nu se mai vede sita din el (arata exact ca un decantor normal de dacia)...Nu stiu cum se manifesta porcaria aia in pompa de benzina sau injectoare...
Attached thumbnail(s) SANY0207.JPG ( Size: 1.13mb ) Number of downloads: 280 SANY0212.JPG ( Size: 783.66k ) Number of downloads: 310 |
--------------------
Dacia
Solenza Clima
2003
|
|
tr04www |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.122 Joined: 13 October 09 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(marius80_eugen @ 23 Mar 2010, 22:09) Daca tu pentru deplasare ai nevoie de o anumita putere si esti obisnuit sa mergi intr-un anumit fel , este normal ca , indiferent de ce benzina bagi , sa apesi pe acceleratie astfel incat masina sa reactioneze la fel . Deci daca ai bagat o benzina proasta , va trebui sa apesi mai mult pe acceleratie , adica se consuma o cantitate mai MARE de benzina . O benzina buna se consuma repede NUMAI daca mergi sport , altfel ai parte de o putere si un raspuns mai prompt , chiar daca tu abia atingi acceleratia . Vezi ca s-a mai discutat ce diferente sunt intre CO95 si CO100 si efectele . Nu uita ca benzina se consuma in functie de apasarea pe acceleratie ! de unde ai aflat treaba asta? ai cumva vreun super motor sub capota?sau facut zeci de teste pe masini diferite si cu benzine cu cifra octanica diferita.si ce a rezultat? ca la o masina normala nu conteaza ce cifra octanica are benzina pentru ca performantele motorului sunt aceleasi.doar ca benzina se termina mai repede. numai la masinile cu motoare foarte puternice se simte o diferenta de doar cativa cai putere. eu personal bag numai de 95 lukoil sau petrom. |
--------------------
Renault
Talisman
Intense 2016
|
|
jacckk |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 221 Joined: 10 August 07 ![]() |
doamne ce preturi mari la benzina...ma innebuneste,,,sper sa se mai revolte cineva si sa mai scada..k altfel..
|
--------------------
Renault
Megane, 1.6 16v, 107CP
2001
- TR 89 DNY
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
QUOTE(Trofin Liviu @ 17 Feb 2010, 00:00) Cat mai este un flacon din ala ? Eu dau cam 35 ron la 1-2 luni pe un aditiv nemtesc si imi ajunge 2 tratamente . ( bag cate jumate din 335 ml , ca unul intreg e mult prea mult ) QUOTE(augustin87r @ 26 Mar 2010, 01:09) De Euroil sa va feriti. De 2 ori am bagat de nevoie la o motoreta si vedeti si voi filtrul ca nu se mai vede sita din el (arata exact ca un decantor normal de dacia)...Nu stiu cum se manifesta porcaria aia in pompa de benzina sau injectoare... Nici nu am auzit de "marca" asta . Acel gel este de fapt un fel de apa amestecata cu aditivi de-ai lor . "Nevoia" asta care ai avut-o tu , sper sa nu o avem nici unul . Eu de "nevoie" abia ma indur sa bag de la Petrok putin si atunci numai 98 - 99 . QUOTE(tr04www @ 26 Mar 2010, 17:28) de unde ai aflat treaba asta? ai cumva vreun super motor sub capota?sau facut zeci de teste pe masini diferite si cu benzine cu cifra octanica diferita.si ce a rezultat? ca la o masina normala nu conteaza ce cifra octanica are benzina pentru ca performantele motorului sunt aceleasi.doar ca benzina se termina mai repede. numai la masinile cu motoare foarte puternice se simte o diferenta de doar cativa cai putere. eu personal bag numai de 95 lukoil sau petrom. Cauta in topicuri ca s-a discutat multe luni de-a lungul . Multi au masurat , altii au incercat , multi au citit , altii au intrebat . Felicitari ca ai ales cea mai proasta benzina din Romania ( cu exceptia celei alese de colegul de mai sus ) . Nu e de mirare ca ai parerea asta despre tipurile de benzina ! Mai intereseaza-te si citeste , ca nu am de gand sa mai vb inca o data despre aceeasi tema ! QUOTE(jacckk @ 3 Apr 2010, 16:55) doamne ce preturi mari la benzina...ma innebuneste,,,sper sa se mai revolte cineva si sa mai scada..k altfel.. De acum trebuie sa ne punem "limitatoare" la pedala de acceleratie si la nervi . ![]() Anul asta numai de la Mol 95 cu ceva aditivi adaugati separat . Consum de 7,6 % in ultimii 480 km NUMAI in Bucuresti ! |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 19:42 |