Problema acces frunze, Compartiment motor zona stergatoare
![]() ![]() ![]() |
Problema acces frunze, Compartiment motor zona stergatoare
sorin1983 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.629 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|||
Relu_GTT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.502 Joined: 11 May 08 From: BRASOV ![]() |
Acolo se poate pune o masca de la solenza, cauta pe forum ca s-a mai discutat
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Confort
- BV 27 GTT BMW e46 FL 2.0i
|
|
BoR |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.863 Joined: 20 October 08 From: Buzau ![]() |
Am montat eu grila de plastic de Solenza.Costa ~20 ron in Vitan.
|
--------------------
Dacia SuperNova/
Opel Astra Sports Tourer/
Lada 1200 Combi
|
|
cristi87 |
![]()
|
![]() fa-te viteaz knd esti singur in masina...nu chinui si p altii Group: Members Posts: 507 Joined: 2 May 08 ![]() |
se poate inchide,nu??a mai fost discutata aceasta problema
|
--------------------
RENAULT
Megane 2.2 1.6 16v 82Kw
2007
- Unknown..yet [COLOR=blue][SIZE=7]omul este dator sa sculte, nu sa si creada....
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
pai a fost discutata daca unii nu cauta .... si mai ales sorin care stie doar sa se ia de muschiul meu
![]() |
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Adica cum te uiti la motor, partea din stanga a cutiei negre? Unde este ca o "usita" de acces, spre interior?? Cred ca pe acolo trage aerul.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
enice |
![]()
|
![]() membru revenit Group: Members Posts: 82 Joined: 8 February 09 ![]() |
Eu am pus la usita aia o bucata de filtru de hota si vad ca nu afecteaza ventilatia
|
--------------------
dacia
super nova
2003 confort
- ct xx nam JYDT7
|
|
gcgeorgescu |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 923 Joined: 25 December 08 From: Bucuresti ![]() |
nu fiti rai lasati oamenii sa posteze ca altfel noi ce am mai discuta si asa ne mai aducem si noi aminte sa ne mai uitam la una la alta (mie mi-a adus aminte sa curat frunzele, de exemplu)
![]() |
--------------------
Renault
Fluence
30 dec 2010/ 1.5 Dci 110cp
|
|
elm |
![]()
|
![]() Biciclist de cursa lunga Group: Members Posts: 208 Joined: 30 July 09 ![]() |
Pfui, eu nici nu m-am gindit ca pot intra frunze in sistemul de ventilatie...
![]() Deci curetenie atenta pe acolo de acu' inainte |
--------------------
Dacia
Logan II
2018, Prestige
|
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.629 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
Noroc cu mine ca la primavara inmugurea capota
![]() |
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Cred ca azi monez si eu masca in cauza. Intrebarea mea este daca chederele din zona aceea se vor mai putea remonta. Ianis am vazut ca nu le-a mai pus... Cam greu pentru ca muchia devine mai mare si chederul nu are cum sa "intre" pe ea fiind cu mult mai lata decat tabla de dinainte. La solenza cum e? Ca solenza are din fabrica asa ceva, si ma intrebam ce solutie au adoptat "injinerii" dacia.
O sa mai trebuiasca sa dau gauri pentru furtunele stropitorilor si sa decupez un pic zona unde vine contactul cu capota pentru alarma. Dupa pozele postate de adrian aici, se pare ca acest banal plastic, ar fii fost cu adevarat eficient daca ar fii fost montat de la inceput in fabrica. Probabil de aceea a fost adoptat la solenza. Sfatul ar fii urmatorul, scoateti cutia neagra, curatati tot tot ce e pe acolo, montati macar o bucata de filtru de hota pe unde trage aer aeroterma, si apoi puneti aceasta protectie pentru frunze. |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
bogdanmardare |
![]()
|
Un membru Group: Members Posts: 706 Joined: 24 May 07 From: Bucuresti ![]() |
M-am uitat la poza de la inceputul topicului, si vad ca la SuperNova sunt 2 chedere la compartimentul aerotermei.
Cel dinspre parbriz nu cred ca se va putea monta, aparatoarea de la Solenza se prinde doar in niste suporti inspre parbriz, si marginea ei rotunjita de deasupra este prea groasa pentru cheder (nici Solenza nu are cheder spre parbriz). In partea dinspre motor, se prinde cu chederul existent. Aparatoarea are un prag care teoretic o aseaza la nivel cu peretele de tabla si niste aripioare, care intra sub cheder (practic cade sub nivelul tablei ). Intra mai greu, dar intra. Atentie la montare, sa nu rupeti aripioarele (chederul tinde sa apese aparatoarea in jos la montare, si aripioarele se dau peste cap). |
--------------------
Dacia
Sandero
2016 0.9 TCe
- B 63 ***
|
|
cosmin_2300 |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 5.050 Joined: 5 May 06 From: București ![]() |
...
This post has been edited by cosmin_2300: 2 Sep 2009, 11:38 |
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
Diesel inside. My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
|
|
BoR |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.863 Joined: 20 October 08 From: Buzau ![]() |
Mi-am montat si eu grila de Solenza si a intrat destul de usor.La mine acel compartiment din fabrica nu are cheder decat pe marginea dinspre motor,nu si spre parbriz.Daca vreti sa montati grila,are undeva spre stanga o sita,eu pe acolo am tras ambele furtunase pentru stropitori-pe cel din dreapta l-am trecut apoi prin capota si am scapat de curgerea lichidului pe capota.Sub sita aceea ar fi bine sa lipiti o plasa de tantari,ca tot se mai strecoara frunzulite.Problema e ca pe la margini tot mai intra,deoarece grila nu acopera complet partile laterale.
|
--------------------
Dacia SuperNova/
Lada 1200 Combi
|
|
Maskatu |
![]()
|
Poti sa pui niste poze sa intelegem mai bine? Mai ales cu furtunasul din dreapta. Si la mine se prelinge apa prin diuza si murdareste capota. Ai prins cumva furtunasul de capota, astfel incat sta mai "sus" si nu mai da "pe afara" in diuza....?
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
BoR |
![]()
|
grila_motor_002.jpg ( Size: 833.6k )
Number of downloads: 1951
grila_motor_005.jpg ( Size: 991.48k ) Number of downloads: 1839 grila_motor_001.jpg ( Size: 873.03k ) Number of downloads: 1846 grila_motor_004.jpg ( Size: 995.02k ) Number of downloads: 1705 <span class='edit'>2 Sep 2009, 18:39:</span> Scuze,am gresit eu ceva.Poza 2 sper ca e destul de clara. Se scoate furtunasul din clema de langa compartimentul aerotermei,se trece prin grila.Eu am legat capatul lui cu o sarma si astfel l-am introdus prin acel orificiu din capota,apoi se scoate prin orificiul din dreapta.De atunci nu a mai curs nici o picatura pe la duza.Scuze pentru motorul prafuit. This post has been edited by BoR: 2 Sep 2009, 18:45 |
--------------------
Dacia SuperNova/
Lada 1200 Combi
|
|
and_rei |
![]()
|
![]() Membru multumit de fosta lui SupeRNova Group: Members Posts: 3.015 Joined: 20 November 08 From: Bucuresti ![]() |
maskat.am pus ambele chedere doar ca la coltul din dreapta al masinii nu a mai vrut sa intre.in rest e montat tot
![]() |
--------------------
Renault Megane 2.1
Silver
2005 "Concentrati in metropole, condusi de GPS, vom renunta la creier ca se pare ca gandim prea des."
|
|
AdrianSavu |
![]()
|
![]() Supernovist Group: Members Posts: 353 Joined: 28 August 08 From: Bucuresti ![]() |
Si eu am facut la fel cum a facut Bor cu furtunasele de la stropitori dar am facut putina economine
![]() P.S. Eu am grila de solenza de vreo 10 luni .. dar tot mi-a intrat frunze pe langa ea, singura solutie , ca sa nu mai intre frunze in cutia neagrea, este un filtru de aer ![]() This post has been edited by AdrianSavu: 2 Sep 2009, 20:22 Attached thumbnail(s) poze_cu_furtunasul.JPG ( Size: 236.01k ) Number of downloads: 942 poze_cu_furtunasul222.JPG ( Size: 248.98k ) Number of downloads: 821 |
--------------------
Dacia
SuperNova
2003 - Clima Conduc o Dacia si asta imi ocupa tot timpul
|
|
Maskatu |
![]()
|
Bune ideile... eu m-am chinuit ceva pana am potrivit-o. Faza e ca nu prea cadea bine.. a trebuit sa ciocanesc tabla de la peretele antifoc ca sa vina mai bine.
Inainte02092009_002_.jpg ( Size: 280.61k ) Number of downloads: 939 Dupa 02092009_003_.jpg ( Size: 427.52k ) Number of downloads: 964 O sa incerc si eu una din variantele voastre in ceea ce priveste furtunele de la diuze. Chederul dinspre parbriz intr-adevar nu s-a mai putut monta la loc, muchia devenind mult prea mare. Vad ca amandoi aveti altfel si vasul pentru lichidul de parbriz. La mine este rotund capacul. Probabil pentru ca ale voastre sunt ultimele 2 loturi. |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
Maskatu |
![]()
|
Am tras si eu furtunul prin capota precum a facut adrian. In felul asta sigur nu mai rasufla apa pe la diuza din dreapta... sau stanga cum te uiti la poza, pentru ca este cel mai inalt punct de la motor.
Attached thumbnail(s) 05092009_001_.jpg ( Size: 334.17k ) Number of downloads: 937 |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
ursu_florin2002 |
![]()
|
![]() Administrator Group: Members Posts: 279 Joined: 4 April 08 ![]() |
la mine nu a intrat niciodata nici o frunza unde e cutia aia neagra. Si nu am aparatoarea aceea de plastic , ci doar keder de jur imprejur, nu are cum sa ajunga frunze acolo ca kederul se lipeste pe sub capota cand las capota
|
--------------------
Renault
Symbol
2008 - 1,4 8v
|
|
Maskatu |
![]()
|
Teoretic asa ar trebui. Practic, frunzele tot intra. In timp chederul se taseaza si daca nu intra frunze, intra noroi, zapada, etc.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
ursu_florin2002 |
![]()
|
![]() Administrator Group: Members Posts: 279 Joined: 4 April 08 ![]() |
am uitat sa mentionez ca acel cheder l-am schimbat acum 1 an . deci e nou. am dat pe el 12 RON-se merita.
|
--------------------
Renault
Symbol
2008 - 1,4 8v
|
|
trex |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 86 Joined: 19 March 05 From: Bucuresti ![]() |
Am vazut pozele lui AdrianSavu pe topicul celalat si, ingrozit de noul "filtru" organic, am purces la instalarea grilei. Chederul dinspre motor merge cat de cat pus dar cel dinspre parbriz nu vrea cu nici un chip sa intre din cauza muchiei rotunjite.
Dar fara chederul de linga parbriz e mai rau decat inainte, mizeria trece prin locul lasat gol de cheder, aluneca pe grila si curge direct deasupra admisiei de aer, ca grila nu se aliniaza perfect la stanga. Asa ca am taiat de tot muchia aia rotunjita cu un sfic astfel ca grila sa se aliniaze cu tabla, si chederul intra bine. |
--------------------
ex DSN
Clima
2001
|
|
DJMaxx |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 516 Joined: 21 June 08 From: BUCURESTI ![]() |
de udne ati luat masca asta ? ca am dost prin vitan azi si canci ... si cam cat e:)
|
--------------------
Dacia SuperNova
Clima
august 2003
|
|
Relu_GTT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.502 Joined: 11 May 08 From: BRASOV ![]() |
dupa ce ati montat masca aceea de solenza va mai intra aer la fel ca inainte in masina din aeratoare in mers ?
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Confort
- BV 27 GTT BMW e46 FL 2.0i
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
da intra aer , djmax masca gasesti la magazinele dacia de pe pantelimon .
|
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
24DYG |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 30 Joined: 4 September 09 ![]() |
la voi s`a mai potrivit chederul? La mine am vazut ca nu prea vroia sa intre sau daca intra cred ca intra prea greu si am cumparat unul de solenza...eu unul asa am rezolvat problema chederului.chederul a costat 20 lei(si vorba aia ,e nou)
|
--------------------
dacia
supernova
2001 confort
- ct24dyg
|
|
trex |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 86 Joined: 19 March 05 From: Bucuresti ![]() |
Inainte de monta grila(30 in vitan gasita greu) , am mai lipit si o plasa de tintari pe gura de intrare a aerului.
|
--------------------
ex DSN
Clima
2001
|
|
Maskatu |
![]()
|
QUOTE(24DYG @ 20 Sep 2009, 22:32) la voi s`a mai potrivit chederul? La mine am vazut ca nu prea vroia sa intre sau daca intra cred ca intra prea greu si am cumparat unul de solenza...eu unul asa am rezolvat problema chederului.chederul a costat 20 lei(si vorba aia ,e nou) Deci cum te uiti la motor, adica ai motorul in fata, chederele laterale intra la fel pentru ca acolo nu s-a modificat nimic, in schimb chederul dinspre tine, adica unde vine muchia mai subtire de la aparatoarea de frunze, intra chederul dar ceva mai greu. Ideea este ca inainte intra decat pe tabla aceea dintre cutia neagra si motor, acum trebuie sa "incalece" si marginea aparatoarei. Iar partea dinspre parbriz, nu mai poti sa pui chederul la loc pentru ca marginea are curbura aceea, si este mult prea groasa. Oricum solenza nu are cheder acolo, deci e ok, nu cred ca intra praf la motor, asta daca capota este dreapta si nu a fost lovita. |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 22nd May 2025 - 19:18 |