DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages  1 2 3 > 
Closed TopicAdd Video ReplayStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Accident Dacia Berlina, :(

hotroad
post 6 Oct 2008, 16:08
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Cred ca acest accident ar fi putut fi evitat cu usurinta. Oare de ce filma?? De ce nu a incetinit macar??(am impresia ca a si accelerat, tocmai pt a nu-l lasa pe cel cu dacia sa se replieze)

This post has been edited by alex: 1 Jul 2009, 17:15

--------------------
Dacia Logan 2006
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Thanatos
post 6 Oct 2008, 16:12
Post #2

Membru autentic

Viteza o reduci daca il vezi pe bizonel in oglinda. Dar cum nimeni pe planeta asta nu se uita non-stop in oglinda, poti fi luat prin surprindere. Cel putin soferul nu a accelerat. El a mers constant. E vina celui cu dacia ca nu a apreciat corect depasirea.

--------------------
Renault Scenic RXE 1.6 16V 2001
+
Executron
post 6 Oct 2008, 16:34
Post #3

Membru fan UAP

From: Bucuresti

Eu zic ca moral ala cu TIR-ul.... Ganditi-va ca ala cu DACIA se aflat de mult in deparise, deci tiristul l-a vazut de mult si nu a incetinit deloc, nu a lasat loc de masina in fata lui.

--------------------
VW Passat 1,9TDI/131HP/2002/Highline/Tiptronic /// Dacia 1300 1974 Lux :)

"The law, in its majestic equality, forbids the rich as well as the poor to sleep under bridges, to beg in the streets, and to steal bread."
+
ghertzoi
post 6 Oct 2008, 16:42
Post #4

Membru autentic

From: varza a la cluj

m-am uitat de multe ori la clipul asta si am tras 2 variante, bazandu-ma pe faptul ca distanta intre tir si masina din fata s-a redus semnificativ in secundele dinainte de tentativa de repliere a daciei:

1. Masinile din fata au franat din motive irelevante si tirul nu a facut-o decat tarziu.
2. A accelerat intentionat...

In oricare din variante consider ca tiristul nu si-a indeplini o obligatie cel putin morala (poate e si legala?) si anume sa pastrezi o distanta suficienta fata de masina din fata pentru a permite celui care te depaseste sa se replieze!

L.E.
Dupa o ultima analiza smile.gif soferul de tir a franat serios abia cand cel cu dacia a tras de volan inspre banda lui. Adica pica varianta ca nu l-a vazut pentru ca deja era vizibil chiar si in imagine. Deci cred ca tiristul avea chef de joaca si nu s-a gandit ca amaratul chiar va incerca replierea pe moment.

Am studiat si obligatiile celui depasit , sa nu mareasca viteaza si sa circule cat mai aproape de dreapta drumului. Ma surprinde lipsa obligatiei de a lasa un spatiu minim de repliere in fata masinii. Adica orice tampit poate sa mearga lipit de masina din fata si daca il depasesti nu te poti replia...si el nu are nici o vina

This post has been edited by ghertzoi: 6 Oct 2008, 16:52

--------------------
Renault Megane 2.2 2007/privilege Sedan 1.6 110 cp
+
Thanatos
post 6 Oct 2008, 16:44
Post #5

Membru autentic

QUOTE(Executron @ 6 Oct 2008, 17:34)
deci tiristul l-a vazut de mult si nu a incetinit deloc

Ce deductii logice faci in baza unui filmulet cu o camera care vede doar inainte pret de cateva secunde.

De unde le scoti?

Stii tu ce facea tiristul? Poate omul manca un senvis. Legea spune sa trebuie sa te asiguri cand te bagi in depasire nu cand mergi in linie dreapta cu viteza constanta.

Ala cu dacia a taiat prea scurt intrarea in fata tirului in conditiile in care nu-i venea NIMIC din fata. Avea omul timp de manevre evazive. Eu zic ca a facut o greseala de incepator. De sofer care nu-si cunoaste masina. Nici ce poate in materie de demaraje si nici cat de lunga e. A fortat intrarea pentru ca intrase pe un sector de drum cu linie continua. Insa nimic nu l-a silit sa reintre pe banda de mers in modul in care a facut-o.

This post has been edited by Thanatos: 6 Oct 2008, 16:45

--------------------
Renault Scenic RXE 1.6 16V 2001
+
MuciX
post 6 Oct 2008, 16:52
Post #6

sunt un om bun

From: când în când

Uitati-va la marcajul axului drumului; in timp ritmul liniilor se mareste, deci TIR-ul are o accelerare usoara.
Legea te obliga sa nu maresti viteza atunci cand esti depasit de un alt vehicul.

--------------------
- - -
Un român emigrat este un român salvat.
+
alecsz99
post 6 Oct 2008, 16:57
Post #7

Membru autentic

From: Bucuresti, Romania

Ca sofer de Dacia Berlina cu care am facut suficiente drumuri in tara si chiar strainatate in care mi-am putut da seama de limitele acestei masini pot spune ca:

- vina este in totalitate a soferului Daciei. S-a angajat intr-o depasire si s-a repliat total aiurea in conditiile in care din fata nu venea nici o masina. Avea tot timpul si spatiul necesare replierii in conditii de siguranta. Faptul ca nu a reusit sa duca la bun sfarsit depasirea pe care a inceput-o este 100% vina sa

- TIR-ul nu cred macar ca l-a observat (si nici vorba de accelerat) decat atunci cand era prea tarziu dar asta prea putin conteaza pentru ca cel ce depaseste trebuie sa isi ia toate masurile de siguranta necesare. O vina morala ar pute exista in conditiile in care poti si nu vrei sa faci loc celui ce te depaseste insa fiti foarte atenti la TIR...si daca vroia sa franeze la modul in care i-a taiat Dacia fata mai putea oare face ceva?

- soferul Daciei probabil era incepator sau lipsit de experienta

Exclud din aprecierea mea cauze posibile gen adormit la volan, explozie la roata, etc.

Sper ca toti cei implicati sa fi scapat teferi!
Aveti grija de voi (si de ceilalti) in trafic!

--------------------
Dacia/Kia/Mercedes Berlina Li / Pro Cee'd / S320 2003 / 2008 / 2010
+
Executron
post 6 Oct 2008, 21:54
Post #8

Membru fan UAP

QUOTE(Thanatos @ 6 Oct 2008, 16:44)
Ce deductii logice faci in baza unui filmulet cu o camera care vede doar inainte pret de cateva secunde.

De unde le scoti?

Stii tu ce facea tiristul? Poate omul manca un senvis. Legea spune sa trebuie sa te asiguri cand te bagi in depasire nu cand mergi in linie dreapta cu viteza constanta.

Concluziile le trag din urmatorul sir logic. Stiu cum acelereaza o Berlina si orice am spune nu este tocmai fasneata, de fapt sa fim sincer e f. inceata in depasire.

Consider ca fiind TIR este destul de lung. DE ASEMENEA mi se pare ca merge cu o viteza destul de mare (80-90) dupa cum trec liniile albe de pe drum

REZULTA ca berlina s-a aflat secunde bune in depasirea TIR-ului ca n-are motor de M3 si nici 2 metrii TIR-ul REZULTA CA IN MOD NORMAL tiristul trebuia sa-l observe.

Daca manca sendvis sau se scarpina la **** atunci era un imbecil caci fiind sofer profesionist m-astept sa fie mult mai precaut si mult mai atent la trafic PE UN DRUM CARE PARE PERICULOS cand vede ca urmeaza o portiune aglomerata, TREBUIA SA REDUCA VITEZA de mai departe astfel incat sa pastreze o oarece distanta mare pentru a permite autovehiculelor din spate sa se replieze, depaseasca.

DIN PUNCTUL MEU DE VEDERE TIR-istul NU a dorit ca cel cu Dacia sa intre in fata lui, nu cred ca vroia (adica sigur) sa aiba loc accident ci vroia sa-l sperie in procedura tipica pentru unii TIR-isti care nu sustin deloc traficul in unele portiuni periculoase si aglomerate cum pare acest tronson.

--------------------
VW Passat 1,9TDI/131HP/2002/Highline/Tiptronic /// Dacia 1300 1974 Lux :)

"The law, in its majestic equality, forbids the rich as well as the poor to sleep under bridges, to beg in the streets, and to steal bread."
+
Solon
post 6 Oct 2008, 22:02
Post #9

Membru autentic

De ambitii cretine nu ducem lipsa, asta e clar!
Bine ca din ce se vede, aia cu Dacia au scapat! Sau ma insel? blush.gif

--------------------
3 japoneze 2 nemtoaice si cam atat
+
SiloS
post 6 Oct 2008, 22:31
Post #10

Gangester

From: Buzau

Vin si eu cu o parere :

- masinile din fata tirului franeaza - se vede clar cum distanta dintre tir si masinile din fata lui se micsoreaza rapid. Exclud ca ar fi posibil ca tirul sa aiba o asemena acceleratie, deci rezulta ca masinile din fata franeaza .

- cel cu Dacia s-a speriat si a incercat sa se replieze .

--------------------
1988 BMW E30 325i
2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA
1988 Nissan Patrol Y60
1989 Suzuki Samurai
1975 Dacia 1300
2000 VW LT25
1999 FIAT ARCA AMERICA 403
+
ag02cws
post 6 Oct 2008, 23:04
Post #11

Membru autentic

From: Bucuresti / Pitesti

Eu cred ca tir-ul de de vina. Stia demult ca dacia vrea sa-l depaseasca si a vrut sa se joace un pic. La sfarsit, a crezut ca dacia va depasi si loganul. Desi, din cate stiu eu, teoretic nu a voie sa depasesti decat o masina la o singura manevra.

--------------------
Dacia 1310 L 1994 / Dacia Sandero 1.4 MPI 2008 / Kia Cee'd 2008
+
R19/16v
post 6 Oct 2008, 23:18
Post #12

Oldschool Member

Group: Moderatori
From: Ploiesti

Nu stii bine smile.gif

--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
+
XanRO
post 6 Oct 2008, 23:21
Post #13

Membru

La secunda 27 se vede cum cineva iese din coloanamult mai in fata ca sa depaseasca, dar apoi intra brusc inapoi (nu imi dau seama daca s-a repliat sau a reusit depasirea).

Dupa aceea se vede cum se schimba reflexia soarelui in caroseria loganului deasupra triplelor spate, semn ca masina s-a inclinat in plan orizontal. Cum nu stiu loganul meu sa se incline pe spate datorita celor 90 cai naravasi nu pot deduce decat ca s-a aplecat spre inainte datorita unei frane, destul de bruste as putea adauga.
Ca o confirmare, parca se schima si inclinarea planului camerei de pe tir, deci tot o frana.

Parerea mea e ca ceva de mai in fata a provocat o reactie in lant, a carei victima colaterala a fost cel cu berlina.

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.6 - B-XX-XXX 2006
+
BoomPunk
post 6 Oct 2008, 23:41
Post #14

Membru fara respect ptr lege si ``organ``!

From: Bucharest

Ce mai...una peste alta...cred ca tiristul nu filma,camera pare fixata in cabina tirului.E dreptul oricui sa mai aiba si scapari,mai ales a celor care-s zile intregi pe drumuri si pot avea si ei momentele lor la fel ca oricare dintre noi.Hai totusi sa nu-l crucificam pe tirist,nu cred ca el e actorul principal aici,nu el a fost de vina pentru ce s-a inamplat si nici unul dintre cei care-l judeca nu au fost la fata locului si nici in locul lui sa fi reactionat ei in locul lui.Legal,cred ca e vina conducatorului de berlina,doar el e cel raspunzator pentru cele intamplate,sau cel putin asa vad eu lucrurile.Desi probabil l-a observat tarziu,tiristul a incercat sa-l evite pe cat posibil,dar nici n-a vrut sa-si riste viata si incarcatura,nu cred ca stiti cam cat de greu se opreste sau franeaza un tir atunci cand este incarcat la maxim si mai ales cat e de dificil sa-l controlezi in conditii de siguranta.La 80 km/h are nevoie de spatiu de franare de 2 ori mai mare minim fata de un turism...

This post has been edited by BoomPunk: 6 Oct 2008, 23:58

--------------------
Dacia de calcat Zepter
+
sorin1983
post 7 Oct 2008, 00:13
Post #15

Membru autentic

From: Bucuresti-Rahova

indiferent de situatie cel cu berlina a gresit... in primul rand pentru ca a facut o manevra idioata la repliere...

--------------------
Renault Megane1- -Sisteme electronice de securitate
"Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
+
ag02cws
post 7 Oct 2008, 02:33
Post #16

Membru autentic

From: Bucuresti / Pitesti

QUOTE(BoomPunk @ 7 Oct 2008, 00:41)
nu cred ca stiti cam cat de greu se opreste sau franeaza un tir atunci cand este incarcat la maxim si mai ales cat e de dificil sa-l controlezi in conditii de siguranta.
*

Tocmai d-aia sa mearga mai incet si sa nu se mai joace in trafic ca d-aia e sofer profesionist.

--------------------
Dacia 1310 L 1994 / Dacia Sandero 1.4 MPI 2008 / Kia Cee'd 2008
+
BoomPunk
post 7 Oct 2008, 05:55
Post #17

Membru fara respect ptr lege si ``organ``!

From: Bucharest

A fi șofer profesionist,nu presupune a fi mămos cu toți berbecii întâlniți in drumurile de prin tara...si aici nu mă refer strict la cel cu berlina in cauza.Așa cum printre profesioniști exista si rebuturi,cu atât mai multe rebuturi exista printre amatori.Ideea e ca eu încercam doar sa explic ca nu trebuie sa fim atât de drastici cu cei din jur,nu sa nasc o polemica fără de sfârșit. smile.gif

This post has been edited by BoomPunk: 7 Oct 2008, 05:55

--------------------
Dacia de calcat Zepter
+
rtBK
post 7 Oct 2008, 07:53
Post #18

Unique like everyone else

Daca l-ar fi ajutat masina ar fi facut depasirea aia fara probleme. Majoritatea profesionistilor cu masini mici am observat ca in momentul replierii practic iti taie fata huh.gif , asta a incercat si respectivul numai ca nu i-a iesit.

Singura chestie pe care nu o inteleg eu este de ce nu s-a pus linkul de pe youtube direct aici si trebuia sa ii facem reclama site-ului respectiv? wacko.gif

--------------------
Renault Clio 4GT Line 2017

Trek Valencia
+
M i h a i
post 7 Oct 2008, 08:16
Post #19

Este vina soferului cu dacie..daca nu ai masina stai potolit nu te bagi in depasiri daca nu te ajuta masina...el pur si simplu sa bagat in fata la tir si a redus viteza...binenteles ca ala cu tiru nu a redus nici el(nu este obligat de lege sa reduca) si uite asa legal este vina celui cu dacia garantat..Zilele trecute era sa vad si eu un accident de genul La Timisul de Sus..Un passat a depasit la fel si de pe contrasens venea tot un tir...ambele tiruri au iesit cativa cm de pe sosea sa-i faca loc la nebun...Totusi cred ca a fost marcat ca am depasit si eu tirul si l-am prins pe cel cu passat mergand cu 30 km/h cu geamurile deschise si cu mana la cap.. dry.gif ....Eu cred ca posesorul daciei sa crezut in Rs4..Cateodata e bine sa fim constienti de ce masina conducem..

--------------------
------ ------ ------
+
Muttley
post 7 Oct 2008, 08:20
Post #20

From: -

Zice ieu... In TIR filma soferul! Nu pasagerul, nu nimeni altcineva. Apoi... TIRul ala e ceea ce se numeste lung. Da' LUNG!!!! Asa ca daca-ncepe kktul ala mic de Dacie sa-l depaseasca, pana s-ajunga-n dreptul cabinei, trece juma' de ora. Timp berechet pentru tirist sa-l observe. Da' tiristu' turna foiletoane. Dovada faptul ca distanta dintre TIR si Loganul din fata s-a micsorat. Distanta aia trebuia sa ramana ca la-nceputul (presupus al) depasirii adica mare, sau sa se mareasca ca sa-i faciliteze replierea.

O fi si vina Daciei, nu trebuia ca soferu' sa se bage daca n-avea unde... Da' ala din TIR nu l-a ajutat deloc!

--------------------
Dacia 1310 TLX 1988
+
steph
post 7 Oct 2008, 08:34
Post #21

Membru autentic

Nu filma tiristul. Camera era montata in cabina. Statea mult prea fixa ca sa fie tinuta in mana.

Cand cei din fata au franat sunt convins ca si tirul a franat in limita posibilitatilor in ideea ca cel cu dacia se va duce relaxat din fata neavand masina.

Ala cu dacia era oricum in bou. Cum sa te repliez cand ai jumatate de masina in dreptul celei depasite. Ma bucur ca a ales sa faca faza asta cu un tir si nu cu o masina mica pe care sigur o baga in sant.

Ce atata palavre fara sens. Ala cu dacia era un cretin si din pacate mai sunt multi ca ei pe soselele patriei.

This post has been edited by steph: 7 Oct 2008, 08:35

--------------------
Toyota Yaris - Bucuresti TS
+
argon
post 7 Oct 2008, 08:36
Post #22

Mesaj semiautomat

putea sa se intample cu orice masina, problema e soferul, daca era sofer(si nu tentativa de sofer) nu facea asta, si scapa bine mersi din depasirea aia indiferent ce facea tiristul...niciodata nu trebuie sa te bazezi ca te lasa cineva..trebuie sa te bazezi pe tine insuti.

--------------------
Renault Laguna - 2.0 DCI 16v 180 2007
Fara turbo, viata e pustiu.
+
Victoras2001
post 7 Oct 2008, 09:10
Post #23

Membru autentic

Nu stiu de unde ati scos-o ca avea liber in fata. Se vede clar cum loganul vrea sa depaseasca, vede ca nu poate, se repliaza, are loc impactul, iar la 5 secunde mai tarziu vine un TIR din sens opus. La cum mergea dacia, n-avea nicio sansa sa depaseasca si loganul in acele 5 secunde, mai ales ca statea lipit in curul camionului. Ala s-a speriat cand a vazut TIR-ul si s-a repliat prea repede. Probabil, vazand ca loganul franeaza (si tinand cont ca el depasea, deci avea viteza superioara), a crezut ca intra-n el. Totusi primul TIR a micsorat cam repede distanta fata de logan. Ori n-a fost atent in momentul ala, ori era plin, caz in care trebuia sa pastreze o distanta mai mare.
Oricum, ala cu dacia a fost pardaf.

This post has been edited by Victoras2001: 7 Oct 2008, 09:14

--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
+
A l e x
post 7 Oct 2008, 14:51
Post #24

Showing the fangs of rage

Group: Moderatori

Nu prea putem sa ne dam seama daca a fost rea-vointa, neatentie sau pur si simplu tipul cu dacia a intrat mult prea aiurea in fata lui...

Cert este ca, dupa cum s-a mai spus, nu filma nimeni, era montata undeva camera, e prea fixa si ramane fixa si dupa accident, cum puteti crede ca o tinea cineva in mana ?

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
Brabus
post 7 Oct 2008, 16:33
Post #25

Membru autentic

From: Baia Mare

acum care are vina morala si care e vinovat nu ma apuc io de comentat. m-au mirat alea 2 masini care au trecut de tir ca si cum nimic nu s-a intimplat.
totusi filmuletul asta mi-a amintit de unul vazut mai de mult:

--------------------
Renault Laguna2 2001/Privilege/1.8 16v
+
IRONICK
post 7 Oct 2008, 16:45
Post #26

-

From: Romania

QUOTE(Muttley @ 7 Oct 2008, 09:20)
Zice ieu... In TIR filma soferul! Nu pasagerul, nu nimeni altcineva. Apoi... TIRul ala e ceea ce se numeste lung. Da' LUNG!!!! Asa ca daca-ncepe kktul ala mic de Dacie sa-l depaseasca, pana s-ajunga-n dreptul cabinei, trece juma' de ora. Timp berechet pentru tirist sa-l observe.
Exact 8 secunde de cand a trecut masina din sensul celalalt, pana a ajuns berlina in dreptul cabinei tirului. (00:23-00:31). De cat timp are nevoie o berlina sa depaseasca un tir? Mie mi se pare putin pentru o berlina. Ori ala cu tirul avea 50-60km/h, ori berlina venea cu avant ... ori batea rau de tot vantul din spate ...

This post has been edited by IRONICK: 7 Oct 2008, 16:58

--------------------
CUGIR Albalux 11 - B-11-LUX 1982
+
IRONICK
post 7 Oct 2008, 16:58
Post #27

-

From: Romania

la cum a tras stanga de volan, nu prea cred

--------------------
CUGIR Albalux 11 - B-11-LUX 1982
+
adrian mgn
post 7 Oct 2008, 17:10
Post #28

megane ... reno megane !

From: timisoara

parerea mea ca
1.nici nu ia trecut prin cap tiristului ca ala cu dacia vrea repliere cand mai avea loc de depasire berechet
2.replierea a fost facuta prea din scurt
3.nu filmeaza soferul e montata in cabina camera ... pana si la oprire ramane f. fixa.

--------------------
Mgn II 1.5dci/105cp 18" Arrays custom wheels-Eibach+KYB Suspension- - Smoked taillights BMC filters-Chrome window trims-Xenon
Custom navi integrated into central dashboard , GroundZero audio line

Vanity, definitely my favorite sin!
+
Steel Tormentor
post 7 Oct 2008, 17:20
Post #29

Membru autentic

From: Constanta

daciotul e chiar idiot. in nici un caz nu asa se face replierea pe banda. asta l-a luat direct din lateral. a fost neatent intr-adevar , dar n-avea de unde sa anticipeze ca asta cu dacia intra efectiv in el. daca ar fi incercat sa se replieze dupa ce trecea de tir , asta ar fi schitat cel putin o frana si in cel mai rau caz in lua din spate. n-are nici o scuza. ori s-a speriat ori a facut depasirea prea aproape si a pierdut un pic directia acrosand tirul.
putea sa aiba si m3 si rs4 si ce vreti voi, a intrat ca prostu` in tir.

--------------------
Dacia Logan 2007 Preference 1.4MPI
+
steph
post 7 Oct 2008, 18:48
Post #30

Membru autentic

QUOTE(IRONICK @ 7 Oct 2008, 18:58)
la cum a tras stanga de volan, nu prea cred
*

Pacat ca nu a fost inspirat sa si accelereze. Chiar sunt curios daca reusea sa se desprinda de coltul camionului.

--------------------
Toyota Yaris - Bucuresti TS
+
3 Pages  1 2 3 >
Closed TopicAdd Video ReplayTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th July 2025 - 05:43
Forum Renault