Cheltuieli dupa achizitionare, unde mananca Loganul bani
![]() ![]() ![]() |
Cheltuieli dupa achizitionare, unde mananca Loganul bani
MoneyTalks |
![]()
|
||
![]() - Group: Members Posts: 2.712 Joined: 18 April 03 From: Ireland ![]() |
|
||
--------------------
Lexus
ES300H
2020 Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost
Never underestimate the power of stupidity in large groups |
|||
Kramer |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 367 Joined: 26 May 04 From: Brasov ![]() |
MoneyTalks, i-ai stricat omului ziua. Calculele astea de consum s-au facut si refacut de zeci de ori pe forumul asta, dar omul cauta saracul o certitudine ca a facut alegerea corecta si cu un pic de wishful thinking o gasise.
|
-------------------- |
|
DFA |
![]() ![]()
|
![]() moderator://DC/Logan Group: Moderatori Posts: 3.559 Joined: 30 September 05 From: Buzău, RO ![]() |
QUOTE 1. In mod intentionat ai scris un consum exagerat de mic la diesel la drum preponderent in oras. Vei vedea pe parcurs ca am dreptate (daca nu vrei sa te imbeti cu apa rece) Am pus consumurile date de Dacia atât pentru MPI-uri, cât și pentru dCi. Nu văd de ce consumul pentru dCi nu este real atâta timp cât cele pentru MPI s-au dovedit reale. Cu atât mai mult cu cât cele de la Clio cu aceiași motorizare sunt în aceiași proporție iar consumurile se confirmă și la Clio - citește forumul Renault. Atenție! Numărul de Km parcurși cu un plin de combustibil ține seama de raportul dintre procentul de drum rulat în oraș, respectiv în afară - în calculul meu acest raport era setat la 80/20. Deci nu ai dreptate!!! QUOTE 2. Ai omis sa scazi si diferenta pe care o dai in plus pe diesel. Nu stiu unde ai observat tu asta... În calculul final de jos au fost însumate toate costurile, că de aia era scris mare și tare TOTAL. OK??? Iarăși greșești... QUOTE Iar daca tie ti se pare ca 159 euro (cu atit e mai scump 1.4 benzina decit 1.5 diesel dupa 90,000 km) reprezinta 29-35%... Se pare că nu vrei să ții seama de ce scrie pe acolo... După cum se vede și din calculul meu, ÎN FINAL, diferența dintre cele 3 tipuri de motorizare este de 7%, respectiv 13%. Adică foarte mică! Ăsta era și scopul calculului, să dovedească că între cele 3 motorizări diferențele sunt minime când tragi linia. Diferența de 30% apare la consum, în sensul în care motorizarea diesel este în medie cu 30% mai ieftină la combustibil la aceiași Km parcurși, 80% în oraș, 20% în afară! Iar nu ai dreptate.... Repet: în acel calcul făcut de mine orice rezultat ce ține seama de Km parcurși sau de consum ține seama de raportul procentual dintre Km parcurși în oraș, respectiv în afară - adică 80% cu 20%!!! @MoneyTalks, ești drăguț să nu mai faci comentarii răutăcioase și nefondate, doar pentru că poți să o faci???? Mulțumesc! Sunt deschis la orice corecții și comentarii, atâta timp cât sunt reale și dovedite. Foaia de calcul este postată la adresa: http://daciaclub.tehnoplus.net/DaciaClub/L...ari%20Logan.xls This post has been edited by DFA: 21 Nov 2005, 19:17 |
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
- 27 Iul 2021 Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5 |
|
cristi2902 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 21 November 05 ![]() |
QUOTE(fbatran @ 14 Mar 2005, 14:48) km la bord: 1800, de la 16.02, bani platiti (mil): casco: 1,3 (prima rata) alarma: 3,5 inchidere bagaj: 2,5 cheder motor: 0,2 inmatriculare: 2,7 covorase: 0 (cadou de la Mos Craciun) trusa sanitara + triunghi: 0 (cele vechi) lichid spalare parbriz: 0,25 Cheder motor, despre ce vorbesti? despre chederul care incearca sa etanseze capota? |
--------------------
logan
laureate 1.6mpi
- CT-XX-XXX
|
|
morrocod |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 14 April 05 From: Cluj-Napoca ![]() |
salutare.
Am citit de multe ori acest topic si nu numai, si iata ce am vazut azi in Capital: http://www.capital.ro/index.php?a=22097&shift=1 cam exact ce s-a discutat aici. Cred ca vreunul de acolo a citit ce s-a scris pe forum, aici, si a pus-o de un articol. Comentariile sunt de prisos. |
--------------------
Logan
Laureate 1.4
- CJ ?? ???
|
|
Codrin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.364 Joined: 7 January 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Mazda
.
.
|
|
Stefan.A |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 431 Joined: 21 June 04 ![]() |
ngttrr,
cred ca singurul loc la care te inseli putin e urmatorul: "i-mi place ca la revizii nu voi arunca cu banii in servisari, pretul reviziilor fiind mult mai mic decat la alte marci.". Dar, egzista remedii si pt asta. |
-------------------- |
|
ngttrr |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 53 Joined: 8 March 06 From: Tg.Mures ![]() |
....sper din suflet sa nu ma insel din punctul de vedere al costurilor reviziilor in perioada de garantie. Din calculele mele costurile de intretinere sunt aproximativ cu 30% mai reduse, calculand desigur si frecventa mai ridicata a reviziilor la DCI. Comparatia nu o fac cu modelele MPI ci cu alte marci, unde reviziile oscileaza intre 120 eur si 280 eur, in aceeasi gama de masini. Costurile ulterioare, piese, consumabile dupa expirarea garantiei sunt cel putin la fel de ridicate ca la alte marci unde exista o oferta foarte variata la piese originale si aftermarket. O mare parte a pieselor de logan se gassc in "banca de organe" renault. Cine stie ce trebuie sa caute poate gasi piese absolut identice la preturi foarte diferite de ceea ce ofera Dacia. Vorbesc exclusiv de piese originale renault.
|
--------------------
DACIA
Logan Laureate
2006 1.5 dci
- MS 07 JUX
|
|
AMW |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 779 Joined: 7 March 06 From: Bucuresti ![]() |
domnu...sa sti ca la diesel reviziile sunt mai scumpe decat la benzina...cand am ridicat masina mi-au aratat o foaie cu costul reviziilor in perioada de garantie 1.5 dCi 900 si ceva de euro, MPI 600 si ceva de euro..asa ca aici nu ai prea calculat bine...frecventa la diesel e mai mare + filtrul de motorina care trebuie schimbat la fiecar 20.000 si costa cam 2 milioane...
|
--------------------
Volkswagen Passat
Highline 2.0 TDI 4MOTION
B6 Renault Megane III 1.5 dCI - 90 cp - 2012
Renault Scenic II Dynamique 1.6 16v |
|
adrian.paul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 367 Joined: 23 July 06 From: Bucuresti ![]() |
900 de auro o revizie la diesel? nu prea cred.... poate in jur de 100 de euro
|
--------------------
Logan
Prestige
2008 1.5 Dci
|
|
DFA |
![]()
|
![]() moderator://DC/Logan Group: Moderatori Posts: 3.559 Joined: 30 September 05 From: Buzău, RO ![]() |
AMW, ngttrr a calculat bine, el se referea la costul de întreținere/utilizare, per total, nu la costul reviziilor, care într-adevăr este mai mare decât la MPI, din cauza intervalului mai mic.
Din cauza costului redus per Km parcurs, costul de utilizare al lui 1.5dCi este aproximativ mai mic cu 30% decât pentru 1.4/1.6MPI, în ciuda reviziilor mai dese/scumpe. O exemplificare găsiți aici. L-am și atașat exemplul de calcul. Attached File(s) ![]() |
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
- 27 Iul 2021 Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5 |
|
AMW |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 779 Joined: 7 March 06 From: Bucuresti ![]() |
imi cer scuze DFA...n-am stiut ca a pus si consumul de motorina la intretinere...oricum din cate am vazut acolo litru de motorina era 33.000...acum e 35.000 si benzina de 95 e 35.500, cred ca dejea incepe sa se egaleza costurile de intretinere intre MPI si DCI si oricum e cam greu sa calculezi consumul pe 90.000 de km n-ai de unde sa sti daca o sa iti consume mereu 5-6. Oricum se stie in general ca un diesel e mai scump de intretinut decat un benzinar...dar se pare ca la logan e invers...
![]() |
--------------------
Volkswagen Passat
Highline 2.0 TDI 4MOTION
B6 Renault Megane III 1.5 dCI - 90 cp - 2012
Renault Scenic II Dynamique 1.6 16v |
|
DFA |
![]()
|
QUOTE(AMW @ 12 Aug 2006, 11:22) ........acum e 35.000 si benzina de 95 e 35.500, cred ca dejea incepe sa se egaleza costurile de intretinere intre MPI si DCI Crezi? Am actualizat prețurile la combustibili, iată rezultatul atașat... După cum se poate observa, prețul combustibilului are o influență foarte mică asupra costului de întreținere. Avantajul major al diesel-ului provine de la consumul său mic și prea puțin din costul mai mic al motorinei față de benzină. QUOTE(AMW @ 12 Aug 2006, 11:22) ........oricum e cam greu sa calculezi consumul pe 90.000 de km n-ai de unde sa sti daca o sa iti consume mereu 5-6. Nu ai de unde să știi, așa e, dar îți poți face o idee, zic eu destul de realistă, având în vedere că e vorba de consumul mediu, care chiar este conform cu realitatea! QUOTE(AMW @ 12 Aug 2006, 11:22) ![]() Attached File(s) ![]() |
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
ex Logan I 1.5 |
|
tonicelli |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 374 Joined: 26 March 06 From: Valea Jiului ![]() |
DFA îi dau dreptate și eu lui AMW dieselurile sunt mai scumpe la întreținere
![]() Calculul tău este corect dar la un parcurs de 75% urban și 25% extraurban (cel puțin așa scrie) ![]() Aș fi curios dacă ai avea un calcul și invers (75% extraurban) să văd de la câte mii de km devine rentabil dci-ul This post has been edited by tonicelli: 12 Aug 2006, 11:08 |
--------------------
Dacia
Logan
Laureate plus
- HD-XX-XXX România ... frumoasă țară ... păcat că e locuită
|
|
DFA |
![]()
|
QUOTE(tonicelli @ 12 Aug 2006, 12:06) Aș fi curios dacă ai avea un calcul și invers (75% extraurban) să văd de la câte mii de km devine rentabil dci-ul Am atașat și varianta ta, cu 75% extraurban. Dacă ții seama de costul de achiziție, devine "rentabil" (dacă o mașină personală se poate numi rentabilă...) pe la 90.000Km... În rest, costul per Km este în continuare mai mic decât la MPI, cu aproximativ 25%, față de 30% cât era cu un parcurs de 75% în oraș. Fiecare trage ce concluzii îi place... Attached File(s) ![]() |
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
ex Logan I 1.5 |
|
gonty |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 298 Joined: 23 March 03 From: Iasi ![]() |
Nu vreti sa adaugati si varianta cu GPL?
![]() |
--------------------
Citroen
C4 2.0 HDI
2007, SX Pack
- IS96DEA
|
|
zodrac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 426 Joined: 13 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Parerea mea este ca pentru masinile achizitionate in rate diferenta intre pretul de achizitionare benzina - disel se simte foarte putin si aici cred ca diselu castiga prin economia de combustibil.
Dar daca s-ar cumpara aceleasi masini cu bani in mina pretul se simte bine de tot si economia combustibilului la disel nu mai e asa importanta. Parerea mea. |
--------------------
*
*
* Dacia Logan Ambition 1.5 dCi - iunie 2006
|
|
Muratu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 505 Joined: 25 June 06 ![]() |
Puteti sa spunti cati bani "bagati" pe luna in Logan.
Benzina, ulei, consumabile, asigurati, casco, antretinere in general, cu/fara alarma garantie extinsa sau nu, etc... Si daca se poate si nr. de chilometri parcursi in acea luna. ![]() ps binenteles sa spuneti motorizarea varianta de echipare si Km parcursi in total(bine-asa) This post has been edited by Muratu: 15 Sep 2006, 14:02 |
--------------------
Daewoo Hyundai
Tico Accent
0.8SX 1998 2007 1.5 CRDI
- B-##-JSP B-##-SAK
|
|
maxiK |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 346 Joined: 10 May 05 ![]() |
ete na ! depinde de Kilometri
This post has been edited by maxiK: 15 Sep 2006, 13:57 |
--------------------
dacia
logan laureate1.6
- B 37 KNH
|
|
Codrin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.364 Joined: 7 January 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Mazda
.
.
|
|
Nero |
![]()
|
Mr Group: Members Posts: 94 Joined: 17 May 06 ![]() |
6.000 km in 12 luni (1.4 MPI)
450 litri de benzina (16 milioane) revizie 1,35 milioane spalare 0,5 milioane casco 8 milioane maruntisuri (trusa, triunghi etc care se cumpara in general o data ) 1 milion RCS, Rovineta 2,3 milioane total 29,15 milioane (2,4 milioane/luna sau 4.850 lei/km) Deci iese mai ieftin ca TAXI ![]() La autobuz platesc 22.000 lei ptr 5 km (2 calatorii a 2,5 km) = 4.400 lei/km Concluzia ? ![]() ![]() This post has been edited by Nero: 15 Sep 2006, 16:31 |
--------------------
Dacia
Logan 1.4
2005
- Azur
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Aparent iese mai ieftin decat taxi! Dar daca iei in calcul si deprecierea ce se intampla? Cred ca dai foc masinii, nu Romei!
![]() This post has been edited by Sony: 15 Sep 2006, 16:10 |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
Nero |
![]()
|
pai aia intra in costuri de intretinere ? La cat costa Solentz si Logan second hand nu e prea mare deprecierea.....
|
--------------------
Dacia
Logan 1.4
2005
- Azur
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
|
--------------------
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Nu intra in costul de intretinere, dar intra in costul de transport! Tu ai luat in calcul costul de transport. La Taxi nu platesti si achizitia masinii, ci doar tariful stabilit, dar la masina ta platesti si achizitia masinii si niste chestii pe care nu le-ai mentionat (rovigneta, RCA).
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
Nero |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Logan 1.4
2005
- Azur
|
|
Sony |
![]()
|
Pana la urma ce zice administratoru'? Cat e intretinera in iarna asta?
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
nu mai ziceti ca arunc masina si merg pe jos
|
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
Codrin |
![]()
|
QUOTE(Muratu @ 15 Sep 2006, 14:36) Puteti sa spunti cati bani "bagati" pe luna in Logan. Benzina, ulei, consumabile, asigurati, casco, antretinere in general, cu/fara alarma garantie extinsa sau nu, etc... Si daca se poate si nr. de chilometri parcursi in acea luna. ![]() ps binenteles sa spuneti motorizarea varianta de echipare si Km parcursi in total(bine-asa) Cata benzina arde fiecare/luna nu influenteaza decizia ta de cumparare. Garantia extinsa nu se plateste in fiecare luna. Nelamuriri aici. Pentru intretinere in general incepe de aici si aici. Apoi aici. Pentru motorizare vezi despre consum la benzina aici, la motorina aici. Altele aici. Despre Casco si Asiguratori vezi aici. Nu te sfii sa citesti topicurile Lipicioase. Pentru alte intrebari existentiale verifica de raspunsuri la nenea asta, ca nu s-a chinuit degeaba, apoi la asta. (OFF TOPIC COMPLET)voi, astia de tot intrebati ar trebui sa incepeti mai intai de aici. This post has been edited by Codrin: 15 Sep 2006, 19:14 |
--------------------
Mazda
.
.
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 13:46 |