Ce mașină ați cumpăra cu 30-35.000 euro?, sunt curios :)
![]() ![]() ![]() |
Ce mașină ați cumpăra cu 30-35.000 euro?, sunt curios :)
adip |
![]()
|
||
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
|
||
--------------------
*
*
* What you live with you learn.
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|||
adrian_c |
![]()
|
![]() Membru actionand in sectorul privat Group: Members Posts: 453 Joined: 14 November 04 From: DB, Bucuresti, Paris, Belgia ![]() |
Ai cumparat tu prea multe masini Hybrid si nu ai avut unde sa pui acumulatorii ...
... s-au trezit la viata toate geniile ! |
--------------------
Dacia
Solenza Scala
xx.09.2004
- DB-05-xxx Citroen C4 1.6HDI xx.04.2009 - 710-BxD
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
@adrian_c - nu are sens sa te superi. Ideea in sine de protejare a mediului si respect pentru natura e laudabila, insa momentan inca nu s-au facut evolutii tehnologice notabile in domeniu (acumulatori foparte mici, cu capacitate mare si cicluri multe de incarcare, motoare pe hidrogen cu autonomie mare) astfel incat sa renteze productia si exploatarea la scara larga.
Daca intr-adevar doresti sa protejezi mediul vei incerca sa folosesti cat mai putin masina, sa incerci cu bicicleta, mers pe jos, etc. Totusi din pacate in Romania mersul cu bicicleta in oras ramane un sport extrem in lipsa de piste de ciclism. Nici in viitor nu intrevad vreo imbunatatire radicala deoarece structural la noi orasele sunt foarte inghesuite. Bafta! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
adrian_c |
![]()
|
![]() Membru actionand in sectorul privat Group: Members Posts: 453 Joined: 14 November 04 From: DB, Bucuresti, Paris, Belgia ![]() |
Incerc sa merg cat mai putin cu masina, cel putin nu o folosesc aproape deloc in localitati, prefer mijloacele de transport in comun sau mersul pe jos acolo unde se poate.
Totusi, cred ca au avansat destul de mult cu tehnologia Hybrid. Il voi intreba pe colegul meu daca se schimba ceva acumulatori la partea hibrida, insa nu cred. Iar cu reciclarea nu cred ca este o problema prea mare. Important este sa consumam cat mai putin carburant pentru a-l avea un timp cat mai mare, desi resursele sunt intr-o continua scadere. |
--------------------
Dacia
Solenza Scala
xx.09.2004
|
|
adip |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
QUOTE(adrian_c @ 28 Jul 2009, 23:33) Ai cumparat tu prea multe masini Hybrid si nu ai avut unde sa pui acumulatorii ... Spre deosebire de tine, eu nu trebuie sa cumpar o masina ca sa-mi dau seama ce prostie am facut, e suficient sa ma documentez inainte. Automobilele hibride, asa cum ti s-a mai spus deja aici, nu sunt defel ecologice datorita resurselor insemnate consumate de-a lungul ciclului de viata.Cat despre partea cu geniile, s-o lasam mai moale totusi, nu am jucat impreuna lapte gros si nici nu am schimbat fituici la teze, asa ca mai subtire. 29 Jul 2009, 00:08: QUOTE(adrian_c @ 28 Jul 2009, 23:49) [...] Il voi intreba pe colegul meu daca se schimba ceva acumulatori la partea hibrida, insa nu cred Sunt 2 tipuri de acumulatori la o masina hibrida: unii pentru alimentarea motorului hi, altii pentru motorul brida.QUOTE(adrian_c @ 28 Jul 2009, 23:49) Iar cu reciclarea nu cred ca este o problema prea mare. Deci inteleg ca nu-i o problema sa reciclezi acumulatorii uzati la tine? Perfect!This post has been edited by adip: 28 Jul 2009, 16:08 |
--------------------
*
*
* What you live with you learn.
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|
mirceateodorescu683 |
![]()
|
![]() MD Group: Members Posts: 451 Joined: 17 February 05 From: Tulcea ![]() |
Vezi, domnule adrian_c, daca revolti geniile? Iti spune unul patit...
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI Da dom'le, am Passat cu motor TDI!
|
|
adrian_c |
![]()
|
adip, tu cred ca ai o mare problema ... nu are cine sa iti asculte ideile si trebuie sa le repeti.
Am inteles ce ai spus ... daca lucrezi in domeniu vino macar cu ceva cifre, rapoarte tehnico-economice care sa ateste faptul ca resursele consumate de-a lungul ciclului de viata sunt mai mari decar cele ale unui automobil clasic. Nu stiu care pe care nu respecta ... sau ai uitat ca m-ai luat cu reciclarea acumulatorilor la mine in livada. Daca japonezii au scos masinile hybride, care printre multele dezavantaje vazute de tine au si avantaje, atunci insemna ca nu sunt tampiti. Oricum si cu tine si fara tine tehnologia hibrida se va dezvolta pe zi ce trece. Am spus ca mi-as cumpara un auto Hybrid si sper sa reusesc peste 7 ani si chiar nu nu am nevoie de sfaturile sau criticile tale. Domnule Mircea, topicul asta ar fi trebuit sa fie unul de relaxare insa devine din ce in ce mai tensionat si nu inteleg de ce ! Si sa completez cu ceea ce am gasit pe site-ul Toyota in final pentru a-i raspunde domnului adip : "În ceea ce priveste nivelul emisiilor de CO2, acestea se situeaza în jurul valorii de 104 g/m, nivelul emisiilor de oxizi de azoti al hidrocarburilor este extrem de scazut, si, spre deosebire de motoarele diesel, nivelul emisiilor de particule reziduale este zero. Sistemul Hybrid Synergy Drive permite reducerea cu o tona pe an a cantitatii de CO2 eliminat (în comparatie cu cele 3 tone de CO2 produse de un automobil obisnuit de familie, pe o distana medie de 20.000 km/an). Pe lânga toate acestea, Toyota depune eforturi sustinute în vederea reducerii folosirii materialelor ce prezinta riscuri pentru mediu, precum cloratul de vinil si plumbul, reusind sa obtina o reducere de 90% a gradului de folosire a acestora, în compara]ie cu procesul de fabricare a primei generatii Prius. Toyota Prius poate fi reciclat în proportie de 90% (incluzând acumulatorii)." Deci baietii avanseaza, nu stau degeaba ... Japonia ... o societate aproape perfecta ! ![]() ![]() This post has been edited by adrian_c: 28 Jul 2009, 16:48 |
--------------------
Dacia
Solenza Scala
xx.09.2004
|
|
mirceateodorescu683 |
![]()
|
Pentru ca E unii foarte infierbantati, care izbucneste usor si improasca tot.
LE: ia sa vezi, ![]() This post has been edited by mirceateodorescu683: 28 Jul 2009, 16:45 |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
adrian_c |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Solenza Scala
xx.09.2004
|
|
BeciAcustic |
![]()
|
![]() BlackLine Group: Members Posts: 1.574 Joined: 29 March 08 From: Constanta ![]() |
Am 2 optiuni:
1- Un logan si sa il fac cum vreau eu ... din placere.... sa bag toti cei 35.000 in masina..... 2-As pleca in vacanta cu banii castigati si masina care o am |
--------------------
DACIA
LOGAN
2009 - LAUREATE PH2 1.6 MPI 8V
- CT - numere rosii Statii CB si Xenoane HID la preturi mici si garanti reale
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Să bagi 35.000 euro într-un Logan? Sper că glumești... Mai bine le dai foc, că scutești efortul, și obții un rezultat similar.
This post has been edited by MAERSK: 28 Jul 2009, 22:35 |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
ArtVandelay |
![]()
|
![]() Anytown, USA.. Group: Members Posts: 2.662 Joined: 5 January 08 From: Craiova ![]() |
mai bine ia 5-6 logane si le baga pe taxi
![]() ![]() This post has been edited by ArtVandelay: 28 Jul 2009, 22:36 |
--------------------
Ford
focus
2001 He wondered why the boomerang kept getting bigger. Then, it hit him.
I got 99 cookiez cause a bitch ate one. |
|
Steel Tormentor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 954 Joined: 30 March 07 From: Constanta ![]() |
si cand te gandesti ca nici nu-ti placea loganul
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2007 Preference 1.4MPI
|
|
ArtVandelay |
![]()
|
![]() Anytown, USA.. Group: Members Posts: 2.662 Joined: 5 January 08 From: Craiova ![]() |
pai doar nu le conduc io
oricum pentru taxi loganul e ideal. ieftina, spatioasa, rezistenta, relativ ieftin de intretinut. in craiova 80% din taxiuri sunt logane,poate si mai mult This post has been edited by ArtVandelay: 28 Jul 2009, 23:25 |
--------------------
Ford
focus
2001 He wondered why the boomerang kept getting bigger. Then, it hit him.
I got 99 cookiez cause a bitch ate one. |
|
emil_t |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 519 Joined: 12 August 07 ![]() |
cumperi una bucata masina seaca pe exterior, si cauti ceva atelier de tuning serios, iti pui rollbar si ii pui motor mare central, motor ce-l poti procura de la masini de "lux" vechi gen 740 din '90. Pretul merita doar pentru alea 2 secunde cand ii vezi mutra la un posesor de 325 ca-l faci la semafor
![]() |
--------------------
Dacia
Supernova
'03
|
|
Steel Tormentor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 954 Joined: 30 March 07 From: Constanta ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 Preference 1.4MPI
|
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
QUOTE(MAERSK @ 28 Jul 2009, 14:11) Mie nu prea imi place conceptul de hybrid... Mai degrabă aș merge pe full electric... Dacă amintesc de noua mașină DE SERIE Honda FCX Clarity, o să apară vorbe că iar laud Honda (oare pe nedrept?) Nope, o lauzi pe drept, masina e absolut senzationala...si absolut inutila. Problema unor masini full electric nu este cat se polueaza ca sa fie produse ci banala infrastructura. Cata vreme hidrogenul este mai scump de produs decat benzina si nu o sa avem "hidrogenarie" la fiecare colt n-o sa vezi prea multe masini cu fuel cell. Mie de exemplu imi place Tesla S, frumoasa, eficienta, nepoluanta, chiar m-ar tenta. Bun, si ce fac, o folosesc doar in oras, ca n-am unde s-o incarc cand plec in concediu? Sau in oras ce fac, pun prelungitorul de la etaj pana in parcare, ca n-am garaj, ca sa o incarc? Infrastructura inca nu este dezvoltata suficient ca sa suporte astfel de masini. Iar asta in tarile dezvoltate, la noi nu va fi niciodata. This post has been edited by Garett: 29 Jul 2009, 06:20 |
--------------------
No
Reno
Forever "Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Eu zic că infrastructura implică cele mai mici probleme din punct devedere tehnologic, comparativ cu mașina...
|
--------------------
-
-
|
|
bradone |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 622 Joined: 5 March 07 ![]() |
dupa atatea masini ecologice, iata una care nu-i deloc asa:
Dodge Charger SRT8 RWD 6.1-Liter SRT HEMI® V8 Engine Included 5-Speed Automatic Transmission Included Monotone Paint Included 20" x 9.0" Aluminum SRT Design Wheels Included 245/45ZR20 All Season Performance Tires Included Leather-Trimmed Seats w/Preferred Suede® Accents Included Gas Guzzler Tax $1,700 AM/FM Stereo Radio w/In-Dash 6-Disc CD/DVD/MP3 Plyr Included Paint Table : Primary w/SRT8 (rwd) Included SRT Option Group II $1,195 13 Kicker SRT High-Performance Speakers Included 200-Watt Kicker SRT Subwoofer Included 322-Watt Kicker SRT Amplifier Included Instrument Cluster with Performance Display Screen Included Instrument Cluster with Driver Surround Sound Included Kicker Mobile Surround Sound System Included Security Alarm Included Power Sunroof $950 Destination Charge $750 Incentives 2009 Customer Cash Allowance -$3,500 Net MSRP*$40,290 Attached thumbnail(s) 2006_Dodge_Charger_SRT8_FA_1280x960.jpg ( Size: 202.83k ) Number of downloads: 337 |
--------------------
skoda
octavia II
2008
|
|
BeciAcustic |
![]()
|
![]() BlackLine Group: Members Posts: 1.574 Joined: 29 March 08 From: Constanta ![]() |
|
--------------------
DACIA
LOGAN
2009 - LAUREATE PH2 1.6 MPI 8V
- CT - numere rosii Statii CB si Xenoane HID la preturi mici si garanti reale
|
|
ageana |
![]()
|
![]() -> Group: Members Posts: 1.885 Joined: 9 September 06 ![]() |
@bradone: aici in sua tot un fel de Logan e si Chargerul ala, deci iti iei teapa Maersk
![]() Mai bine iti iei un Lincoln MkZ This post has been edited by ageana: 30 Jul 2009, 02:27 |
--------------------
Ideal
Pro Rider
2009 Percussive maintenance engineer.
Turkish rhombus owner. Dezmembrez Ferrari Enzo 2003, motor bun, nu papă ulei. |
|
IsNa |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.147 Joined: 11 July 02 From: Timisoara ![]() |
Mie mi se scoala parul pe spate si-mi ies bube cand aud de masini pe hidrogen ca si solutie la problema petrolului.
De unde scoateti voi hidrogenul, domnilor?? |
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
2007 / 2013 Forta sa fie cu voi !!
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
|
--------------------
-
-
|
|
mirceateodorescu683 |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Logan
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Oare cine-si baga unghia-n git ca nu-l baga lumea-n seama?
![]() |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
mirceateodorescu683 |
![]()
|
Chiar n-am nevoie de consideratiile cuiva. Ma simtesc bine asa cum sunt acum. Ca altii e mai malitiosi si posedeaza unghii mai mari pe care ei le foloseste la gatlejul propriu, si le propune si la altii asta, ce sa zic, nu sunt amator. Dar aveti probleme, deviati de la subiect, tulburare de comportament care cred ca ar da de lucru unor doftori ce are unele camasi.
Ca sa bag in seama: AMR 2 saptamani si vine masina de 30-35.000 euro. This post has been edited by mirceateodorescu683: 30 Jul 2009, 16:55 |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
adrian_c |
![]()
|
Am discutat cu colegu care are Toyota Prius.
Nu scrie nimic in manualul de revizii referitor la schimbarea unor elemente de la partea electrica. In plus, garantia componentelor la partea asta este de 8 ani ! |
--------------------
Dacia
Solenza Scala
xx.09.2004
|
|
IsNa |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.147 Joined: 11 July 02 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(MAERSK @ 30 Jul 2009, 11:56) Cam OT, dar ti se pare ca gazul natural e o resursa regenerabila? Sau ca nu se emuite CO2 atunci cand se extrage hidrogenul din gaz? Asta-i chiar cea mai cretina idee posibila: in loc sa folosesti direct gazul, care arde foarte curat, prima data eliberezi din el carbonul, si il transformi intr-un material mai perculos si mai dificil de inmagazinat. Smart... ![]() |
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
2007 / 2013 Forta sa fie cu voi !!
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
Înainte să zici că-i cretină această idee, ai citit ce scrie?
QUOTE Increasing the number of convenient hydrogen refueling options is one of the last remaining hurdles to widespread adoption of fuel cell vehicles. Honda took a proactive approach to this challenge, and our research and development in this area is ongoing. We have experience in the development of power stations to generate heat and electricity (cogeneration technology), as well as experience with home-refueled electric and natural gas vehicles. So it was a natural next step for us to leverage that learning to explore potential solutions to the hydrogen refueling dilemma. The Home Energy Station Honda has operated an experimental Home Energy Station in Torrance, California, since 2003. The Home Energy Station, which generates hydrogen from natural gas, is designed to provide heat and electricity for the home through fuel cell cogeneration and to supply fuel for a hydrogen-powered fuel cell vehicle. Honda has worked in cooperation with technology partner Plug Power, Inc., to reduce size and increase convenience in each subsequent generation of the Home Energy Station. In 2007 Honda developed the still experimental Home Energy Station IV—which is even more efficient and better suited for home use than previous versions. CO2 emissions for a household using the Home Energy Station are 30% lower than those for an average household using a gasoline-engine car and commercial electricity and heat. Honda believes in a future society powered by hydrogen, and we are serious about our commitment to contribute to the development of useful refueling solutions. O să reformulez. Deci acea POWER STAȚION ține loc de CENTRALĂ TERMICĂ ȘI GENERATOR DE CURENT PENTRU O CASĂ, în plus ALIMENTEAZĂ cu hidrogen o mașină, și toate astea folosind LNG sau LPG. ÎN FINAL, se obține o reducere cu 30% a emisiilor de CO2 comparativ cu o casă încălzită și electrificată prin metode convenționale, plus o mașină al cărei motor este cu combustie internă.... This post has been edited by MAERSK: 1 Aug 2009, 17:41 |
--------------------
-
-
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Ete ba, i-a venit masina la felcer... S-a apucat s-o tuneze un piculet.
Attached thumbnail(s) New_Image1.JPG ( Size: 165.16k ) Number of downloads: 150 |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 16th July 2025 - 01:21 |