Masina pana-n 10.000 euro, pareri
![]() ![]() ![]() |
Masina pana-n 10.000 euro, pareri
slaiciprian |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 872 Joined: 13 October 07 From: Botosani ![]() |
|
||
--------------------
dacia
1310
1990 Nu conduce mai repede decat poate sa zboare ingerul tau pazitor. |
|||
emil_t |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 519 Joined: 12 August 07 ![]() |
Da am uitat sa mentionez, masina sa fie de familie sau oras, adica nu foarte mare (avand in vedere ca am deja loganelu berlina 16v). am trecut azi pe la citroen, si un citroen c4 1.4 90 cp aer conditionat, limitator viteza, fara jante aliaj si proiectoare 10.400 euro cu toate taxele la care scadem si rabla si e pe undeva la 9.500, ce pare aveti de citronasuri (verificarea periodica cica costa 400 lei cu manopera cu tot, cam putin nu ?)
Logan este deja, si e arhisuficient unu, doua deja deranjeaza la retina ![]() Suzuki Swift, pare promitator da, ar trebui totusi sa merg la un dealer sa vad cum e sa stai in el, am auzit ca e destul de misto masina (din top gear). Sincer mie Fabia, imi cer scuze pentru ce detin una, mi se pare foarte seaca, seamana cu o zis ploiasa, foarte mult gri si nu-ti vine sa mergi niciunde ![]() De polo nush ce sa zic, oricum de dealerul VW din cj numai lucruri rele aud, si parca n-as risca, n-am indraznit sa merg pe la VW dar cam cat costa revizia ? De corsa, am fost mai demult pe la reprezentanta, parca nu-mi place, mai ales plansa de bord si pozitia la volan. Grande Punto e asa ieftin ?! In afara de faima proasta la fiablitate, chiar o masinuta misto, in special in albastru. Si nu stiu de ce dar nu mi-as lua Chevrolet Lacetti, cu toate probleme pe care le au in state (cu toate ca sunt facute la fostele uzine daewoo in korea daca nu ma insel) nu stiu cum stau la calitate. Oricum va rog: Nu mentionati Aveo. Balanta cam bate intre Stepway care-i pe la 8500 cu rabla si aer conditionat si Citoren C4 1.4 X, cu aer conditionat. Avanatj la Stepway, clar mai ieftin, si-mi place plansa bord mai mult (nu are volan ciudat si nici vitezometru digital, are refresh-rateu f slab, adica noah cu 90 cai nu prea cresc des cifrele pe ecran, DAR mai mult imi place un vitezometru traditional, si am fost cu un C4 cu 100,000km, interiorul arta uzat serios si mai si scartaiau toate panourile posibilie si imposibile. Oricum ideea principala e, de stricat mare lucru la o masina noua nu prea cred, cel putin primii 2 ani cu garantia si casco, dar dupa e problema, normal putin probabil sa tin masina mai putin de 4 ani, costurile la reviziile de dupa 60,000km sunt problema. Deci raportat la masina, costuri de intretinere relativ normale sa aiba pe durata lunga. Mersi de raspunsuri ! ![]() This post has been edited by emil_t: 22 Jul 2009, 02:46 |
--------------------
Dacia
Supernova
'03
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Jack Daniel's |
![]()
|
![]() MEMBRU DE LA INCEPUT! Group: Members Posts: 2.010 Joined: 26 October 03 ![]() |
Daca iti place Stepway, de ce mai stai pe ganduri?
![]() ![]() |
--------------------
.
.
. Multi membri, putini oameni!
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Jack Daniel's |
![]()
|
![]() MEMBRU DE LA INCEPUT! Group: Members Posts: 2.010 Joined: 26 October 03 ![]() |
Cu tine, Bulan si Radian as bea oricand si Unirea, dar nu despre asta este vorba. Ii place Stepway, de ce sa se mai chinuie si sa plateasca mai mult degeaba?
|
--------------------
.
.
|
|
argon |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
GoGu |
![]()
|
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
Decat Stepway, mai bine Laureate, m-am uitat si eu la configuratii si am constatat ca la Stepway predomina dotarile de look, in detrimentul unora de confort... Detalii pe site
![]() |
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
Jack Daniel's |
![]()
|
Pai tocmai, Stepway arata mult mai bine decat Sandero Stock.
|
--------------------
.
.
|
|
TheFastOne |
![]()
|
![]() Membru cu TDI Group: Members Posts: 18 Joined: 28 December 06 From: Brasov ![]() |
Daca cauti putin, la 10 mii de euro gasesti un leon 2007-2008 pana in 50 k, cu motor decent de 1,6, dublu climatronic, ABS, ASR, ESP, airbaguri laterale,......
Miroase putin a basini scaunu da' cred ca preferi si tu sa miroase a basini si sa mai ai o sansa in plus Doamne fereste in caz accident sau sa poti evita un accident ![]() LE. O sa-mi sara in cap unii, da' citroen sucks rau de tot ![]() This post has been edited by TheFastOne: 22 Jul 2009, 10:38 |
--------------------
VolksWagen
Golf Mk4 Variant Highline
2004 1.9 TDI 131 CP
- BV 11 WUW STOP ACCIDENTELOR ! Viata noastra are prioritate ! Nu mai eliberati permisele de conducere ca pe buletine !
|
|
biker17 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 104 Joined: 25 February 07 From: tg-jiu ![]() |
hyundai i20 la 9865, dotat f bine motor 1.2 78CP
|
--------------------
Dacia
1310 Li
2000
|
|
argon |
![]()
|
QUOTE(TheFastOne @ 22 Jul 2009, 08:03) LE. O sa-mi sara in cap unii, da' citroen sucks rau de tot ![]() si Peugeot, m-am uitat si eu printr-un 107 si e jenibil, antifonare ioc, chederele usilor cad si se incretesc, trebuie tot impinse la 2 zile, si tot interiorul zici ca-i din materiale reciclate de mana a doua, imbinarile nasoale etc. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
giany911 |
![]()
|
![]() Aproape util Group: Members Posts: 143 Joined: 7 June 07 From: Bucuresti ![]() |
Swift-ul ala imi face si mie cu ochiu', sa ne spui totusi cum ti s-a parut daca il vezi.
This post has been edited by giany911: 22 Jul 2009, 18:41 |
--------------------
Dacia
Berlina
2000 Chevrolet Aveo 1.4 16v
Cel care intreaba este prost pentru 5 minute, dar cel care nu intreaba ramâne prost pentru totdeauna. |
|
Gescu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 279 Joined: 30 October 07 ![]() |
Problemele la caseta de directie si la flansa s-au rezolvat la GP
This post has been edited by Gescu: 22 Jul 2009, 18:47 |
--------------------
Fiat
Albea
2006 Dynamic 1.4 Fire 77 CP (Fully Integrated Robotised Engine)
115Nm/3000rpm |
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.491 Joined: 14 January 06 ![]() |
eu as merge pe sandel (normal sau stepway) daca vreau costuri mici de intretinere (casco, revizii etc) si poate un pret ceva mai mic si pe citroen daca vreau o masina mai mare din alta clasa, clar mai masina decat stepway-ul. Vezi numa sa-ti placa interiorul si felul cum stai la volan si altele, ca sa nu ai dupa aia regrete ca de ce ai luat-o asa.
swift-ul l-as scoate din calcul, e mic, are materiale proaste (ceva mai bune decat loganul nonfacelift), mai bine citroen decat swift This post has been edited by aphophis: 22 Jul 2009, 20:24 |
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
adrian_c |
![]()
|
![]() Membru actionand in sectorul privat Group: Members Posts: 453 Joined: 14 November 04 From: DB, Bucuresti, Paris, Belgia ![]() |
emil_t, sfatul meu este sa nu iti cumperi masina cu motor anemic. 1.2 L nu este motor, este altceva, dar nu motor. Pentru masini, motoarele incep de la 1.4 16v. Sper sa nu se supere nimeni.
Cumpara un Citroen C3 1.4HDI 70 CP Serie Speciala 10400 € TTC (http://www.citroen.ro/c3/lista-preturi) si nu vei regreta. Cunosc destui de multi cu C3 si sunt foarte multumiti, este o masina fara probleme, foarte confortabila, consum mic (3.8 l/100 km) etc ... incerc-o si convinge-te singur ! NU lua C4 1.4i ca este motor mic pentru 1300 kg cat are masina. This post has been edited by adrian_c: 22 Jul 2009, 20:40 |
--------------------
Dacia
Solenza Scala
xx.09.2004
- DB-05-xxx Citroen C4 1.6HDI xx.04.2009 - 710-BxD
|
|
TheFastOne |
![]()
|
![]() Membru cu TDI Group: Members Posts: 18 Joined: 28 December 06 From: Brasov ![]() |
Orice motor de 1,2 chiar si 1,4 benzina, ca sa produca indeajuns de multa putere, compenseaza prin consum. Eu zic sa te gandesti bine daca vrei un motor mic care consuma mult sau unul ceva mai mare cu un consum mai redus
![]() 22 Jul 2009, 21:51: QUOTE(adrian_c @ 22 Jul 2009, 20:20) emil_t, sfatul meu este sa nu iti cumperi masina cu motor anemic. 1.2 L nu este motor, este altceva, dar nu motor. Pentru masini, motoarele incep de la 1.4 16v. Sper sa nu se supere nimeni. Cumpara un Citroen C3 1.4HDI 70 CP Serie Speciala 10400 € TTC (http://www.citroen.ro/c3/lista-preturi) si nu vei regreta. Cunosc destui de multi cu C3 si sunt foarte multumiti, este o masina fara probleme, foarte confortabila, consum mic (3.8 l/100 km) etc ... incerc-o si convinge-te singur ! NU lua C4 1.4i ca este motor mic pentru 1300 kg cat are masina. In america nici la masinile de tuns iarba nu se monteaza motoare mai mici de 1,4 ![]() In alta ordine de idei, aia multi cu C3 de care zici tu,..........poate nu s-au suit intr-o masina la viata lor. Sincer, n-as vrea sa jignesc pe nimeni da' C3 ala e absolut hidos, penibil, iar la interior, loganul e mult peste, daca ma pot exprima asa. This post has been edited by TheFastOne: 22 Jul 2009, 21:51 |
--------------------
VolksWagen
2004 1.9 TDI 131 CP
- BV 11 WUW STOP ACCIDENTELOR ! Viata noastra are prioritate ! Nu mai eliberati permisele de conducere ca pe buletine !
|
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.491 Joined: 14 January 06 ![]() |
inseamna ca nu te-ai urcat intr-un c3. Sau intr-un c2 (fratele lui). Ca daca te-ai fi urcat ti-ai fi dat seama ca masina sta bine la capitolul materiale. Are un coleg un c2, si din acest punct de vedere nu am ce ii reprosa
|
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
adrian_c |
![]()
|
![]() Membru actionand in sectorul privat Group: Members Posts: 453 Joined: 14 November 04 From: DB, Bucuresti, Paris, Belgia ![]() |
QUOTE(TheFastOne @ 22 Jul 2009, 20:47) Sincer, n-as vrea sa jignesc pe nimeni da' C3 ala e absolut hidos, penibil, iar la interior, loganul e mult peste, daca ma pot exprima asa. Daca pentru tine este hidos si penibil nu insemna ca este asa pentru toata lumea. Incerca sa aprecizei lucrurile nu numai prin prisma frumusetii. Nu este necesar sa iti exteriorizezi parerile. Lasa omul sa aprecieze singur. Nu sunt fan infocat Citoren, insa C3 este o masina foarte bine construita si foarte fiabila. Iar interiorul este destul de simpatic, materialele fiind cu mult peste Logan. Nu vreau sa fiu rau, insa Dacia mai are mult de mancat pana sa ajunga la tehnologia Citroen. |
--------------------
Dacia
Solenza Scala
xx.09.2004
|
|
TheFastOne |
![]()
|
N-ai observat niciodata vreo asemanare intre modelele reno si citroen ? Nu stiu care de la care imprumuta tehnologie, da' cert e ca e cam pe la acelasi nivel. Mi se pare ca modelele alea C2 de care zici tu sunt identice cu pejou 107, sau C1 e identic cu 107, nu mai retin exact. Pana si unele motoare sunt identice. In fine.
Cred ca avand in vedere meseria pe care o am si o practic, sunt destul de in masura sa-mi exprim o parere obiectiva. As spune eu mai multe dar, repet, nu vreau sa jignesc inteligenta nimanui. Si cred ca nu trebuie sa apreciezi lucrurile prin prisma frumusetii cum gresit consideri tu ca am facut-o. Este o parere personala faptul ca este hidoasa masina si penibila. Nu esti de acord cu mine, nici o problema, fiecare avem dreptul la propria opinie. Iar aspectul exterior, pentru mine este esetial in alegerea unei masini. O masina vrei sau nu sa recunosti, pana la urma te reprezinta. Iar daca o masina rotujita excesiv, cu aspect de cocoasa te reprezinta............. Nu-mi exteriorizez parerile sa stii. Doar mi le exprim liber ![]() Drumuri bune va urez ! LE. Poate nu vorbim despre aceleasi lucruri. Asta e C2. Chiar nu ti se pare hidos ? Citroen C2.jpg Asta e C3. Taticul hidosilor. Parerea mea ![]() Citroen C3-review-l.jpg This post has been edited by TheFastOne: 22 Jul 2009, 22:29 |
--------------------
VolksWagen
2004 1.9 TDI 131 CP
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Eu sunt de parere, avand in vedere diferentele mici de pret, ca Sandero Stepway nu merita cumparat, are un raport calitate/pret net inferior concurentei. Pentru 1000E in plus poti Lua C4 de care vorbeai, de asemenea Grande Punto, Corsa, Clio3, masini care ofera mult mai mult. Nu as recomanda vw polo si skoda fabia, nu ca nu sunt masini bune dar nu imi plac deloc ca aspect. Si probabil ti-ai lua numai cu motor in 3 cilindri.
Gandeste-te bine pe ce dai banii, gandeste-te si la costurile ulterioare (casco, revizii, consum, impozit) si la pretul de revanzare, dar si la ce ofera masinile, la raportul calitate/pret -> siguranta, confort, placere de a conduce, dotari. Bafta! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
adrian_c |
![]()
|
TheFastOne, nu stiu nici unde si nici ce lucrezi si nu sunt interesat sa stiu, insa parerile personale nu vor fi niciodata obiective. Vor avea poate 50%-60% obiectivitate, insa restul este subiectivitate
Atata timp cat exista oameni carora le place acest model, si care nu il considera hidos si cum ii mai zici, inseamna ca este un model OK. Am inteles ca este parere personala, insa nu cred ca initiatorul topicului a vrut sa aude chestii din astea: ca masina X este de rahat si urata, ca masina Y sta cracanata si ca masina Z este super buna si frumoasa. In alta ordine de idei, nu masina te reprezinta, te reprezinta ceea ce esti (adica omenia) si ceea ce ai in cap (sau il alte parti, cum vrea fiecare). Masina este un mijloc de transport care trebuie sa fie fiabil si practic (in functie de necesitatile fiecaruia). Acum ca sunt foarte multe tipuri si forme, ne permitem sa luam ceea ce ne place, dar suntem limitati de buget. Acum o intrebare: pe vremea lui Ceausescu, era Dacia 1310 cea care te reprezenta ? Daca zici ca lucrezi in domeniu ar fi trebuit sa stii ca automobilele Peugeot si Citroen sunt dezvoltate de Grupul PSA (Peugeot Société Anonyme)si deci este foarte posibil sa existe asemanari intre cele doua marci. Cat despre C2 ... daca ti se pare urat ... atunci nu mai are rost sa mai comentez nimic. Bafta This post has been edited by adrian_c: 22 Jul 2009, 22:54 |
--------------------
Dacia
Solenza Scala
xx.09.2004
|
|
TheFastOne |
![]()
|
Mda, pai n-am de unde sa stiu de ce grup sunt dezvoltate. Unde lucrez eu nu se vind si foarte foarte rar se repara masini frantuzesti
![]() Nu cred ca e cazul sa discutam filosofii de viata aici. N-a fost un prost ala care a spus ca haina il face pe om. Extrapoland putin ajungem foarte usor sa spunem si ca masina il face pe om ![]() Tu, in loc sa ataci ideea, ataci persoana. De ce nu aduci argumente ca sa-ti sustii ideea ? Eu sustin ca din punct de vedere al pozitiei la volan, in C3 ai o pozitie relativ inalta fata de alte masini din clasa ei, ergonomia plansei de bord este foarte slaba, comenzile sunt amplasate destul de prost, materialele folosite sunt de foarte slaba calitate, prea multe elemente ale bordului care-si reflecta imaginea in parbriz si deranjeaza in timpul mersului. Aspectul exterior este unul ce aduce aminte de anii 60-70 mai degraba. Liniile caroseriei sunt desenate destul de dur, farurile au o dimensiune prea mare fata de restul caroseriei, etc.................... Cat priveste fiabilitatea, n-am auzit de cand ma stiu pe nimeni sa laude vreun model citroen produs dupa 2000 ![]() ![]() Din pacate pentru colegul care vrea sa-si cumpere masina, daca o vrea noua neaparat, cu 10 mii de euro trebuie sa aleaga doar dintre cateva modele. |
--------------------
VolksWagen
2004 1.9 TDI 131 CP
|
|
argon |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
TheFastOne |
![]()
|
Foarte
![]() |
--------------------
VolksWagen
2004 1.9 TDI 131 CP
|
|
adrian_c |
![]()
|
QUOTE(TheFastOne @ 23 Jul 2009, 05:59) Mda, pai n-am de unde sa stiu de ce grup sunt dezvoltate. Unde lucrez eu nu se vind si foarte foarte rar se repara masini frantuzesti ![]() Nu cred ca e cazul sa discutam filosofii de viata aici. N-a fost un prost ala care a spus ca haina il face pe om. Extrapoland putin ajungem foarte usor sa spunem si ca masina il face pe om ![]() Tu, in loc sa ataci ideea, ataci persoana. De ce nu aduci argumente ca sa-ti sustii ideea ? Din contra, nu atac persana, atac ideea de a fi reprezentat de masina. Iar asta cu "haina face pe om" nu mai este valabila demult. Vrei sa spui ca nivelul de inteligenta si cultura al rromilor este reprezentat de Mercedes, Audi si VW ?? Insa daca tu esti reprezentat de masina si haina te face pe tine, atunci Bravo tie ! Continua tot asa ! Cat despre C3, am adus destule argumente daca citesti mesajele precedente : masina fara probleme, foarte confortabila, consum mic, portbagaj cel mai mare din clasa ei (310 L parca), cel mai mare spatiu interior din clasa ei. Inainte sa faci afirmatiile despre non-ergonomia si slabele materiale, ai mers cu un C3 sau macar te-ai urcat intr-un C3 ?? This post has been edited by adrian_c: 23 Jul 2009, 10:14 Attached thumbnail(s) Citroen_C3_2006_800x600_wallpaper_02.jpg ( Size: 129.82k ) Number of downloads: 389 Citroen_C3_2006_800x600_wallpaper_14.jpg ( Size: 59.93k ) Number of downloads: 397 |
--------------------
Dacia
Solenza Scala
xx.09.2004
|
|
Gescu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 279 Joined: 30 October 07 ![]() |
Pentru mine de la C3 se bate cu Mazda 2,Fiat 500,Ford Ka nicidecum cu Corsa,Ibiza,Polo.De ce nu te uiti la noul Polo? poate e vreo oferta acum,sau de ce nu la Ibiza.Daca tii totusi cat de cat la spatiu alege altceva.
@adrian_c Nu stiu de ce tii asa in brate Citroenul.Asa ii pot aduce si eu n argumente pentru GP daca ar fi sa ne luam dupa masinile din semnatura. This post has been edited by Gescu: 23 Jul 2009, 10:38 |
--------------------
Fiat
Albea
2006 Dynamic 1.4 Fire 77 CP (Fully Integrated Robotised Engine)
115Nm/3000rpm |
|
Steel Tormentor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 954 Joined: 30 March 07 From: Constanta ![]() |
C3 masina fara probleme? N-as baga mana-n foc.
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 Preference 1.4MPI
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
@Gescu - si atunci C2 si C1 cu cine 'se bat' ?
Depinde cum pui problema - lupta la nivel de pret sau lupta la nivel de clasa(dimensiuni). Edit: verifica clasa: http://en.wikipedia.org/wiki/Citro%C3%ABn_C3 http://en.wikipedia.org/wiki/Opel_Corsa http://en.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_Polo Bafta! This post has been edited by Andy_ACS: 23 Jul 2009, 10:52 |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th May 2025 - 16:20 |