Libia, jurnal cotidian de zi cu zi
![]() ![]() ![]() |
Libia, jurnal cotidian de zi cu zi
Marty |
![]()
|
||
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
|
||
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|||
neumann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 783 Joined: 6 November 03 From: Spermezeu ![]() |
QUOTE(Marty @ 6 Sep 2009, 20:52) Nu, buou cu tite, n-am zis asta! Blitzu' iti intuneca imaginea la orice ora din zi si din noapte. Iesi acum afara si pozeaza luna, cu si fara blitz. Zi-mi ce se observa in poza cu blitz. cand faci potrete in umbra, e bine sa folosesti blitsul, chiar daca e lumina afara. Iti mai "egalizeaza" diferenta intre zonele cu soare si cele cu umbra din cadru. |
--------------------
...
..
.. Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Victoras, uite aici poze facute nu cu Ixus 40, ci taman cu un Ixus 30, mai slabut decat al tau. Bine, setarea de rezolutie maxima, superfine, declansare la 10 secunde, mie imi era frica sa nu vada vreun paznic ledul ala rosu din fata cum clipeste la fiecare secunda si sa zica ca as detona vreo bomba.
![]() Raman la parerea ca cele mai frumoase poze se fac fara blit. Cred ca se vede si in exif-ul pozei tipul aparatului. Attached thumbnail(s) IMG_4917.jpg ( Size: 204.52k ) Number of downloads: 1934 |
--------------------
.
.
.
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.722 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Cam mult zgomot pe imagine.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
N-am vrut sa ma exprim din punctul asta de vedere. Ale mele parca-s mai nezgomotase. Bine, e si lumina mult mai multa.
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Parisui mai zgomotos, se stie.
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.280 Joined: 24 June 07 ![]() |
La aparate compacte care au obiectivul mic inevitabil "intra" mai putina lumina si de acolo pozele zgomotoase cand lumina e insuficienta.
![]() |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
hash |
![]()
|
![]() calculatorist Group: Members Posts: 1.388 Joined: 13 September 04 ![]() |
S-au s-a 'scapat' in ISO.
|
--------------------
-
-
-
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
QUOTE(Illusi0n @ 7 Sep 2009, 00:37) Asta e, cand faci poze cu un aparat foto de dimensiunile exact ale unui pachet de tigari, fabricat in 2005. Eu am dat doar un exemplu, de posibilitatile de a face poze noaptea cu aproape orice aparat, nu m-am laudat ca as avea vreun DSLR. |
--------------------
.
.
.
|
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
Ba eu cred ca se poate inca mult mai bine - trebuie "doar" sa ai posibilitatea sa fortezi ISO la valoarea minima - ceea ce multe (toate?) din compacte(-le) ofera, sa suprimi flash-ul si desigur sa asezi camera pe ceva stabil.
|
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|
Marty |
![]()
|
Ma, io n-am modificat nimic, doar i-am scos blitzu'
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
Te cred. Daca poti sa faci ce-am zis (plus sa setezi diafragma pe undeva intre 5,6 si 8) o sa iasa probabil si mai bine. In plus poti sa folosesti autodeclansatorul - ca sa n umisti camera cind apesi pe boton.
Din pacate nu toate compactele au tot ce-am spus, sau nu te lasa sa le combini in felul ala. Dar nu vreau sa-ti stric relatarea din Libia, asa ca: Marty, ai legatura. La Tripoli (sau ma rog unde esti tu). |
--------------------
.
.
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
Am zis si io o vorba la betie si uite la ce s-a ajuns.
![]() |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
1969 Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Marty, ce mai e nou prin Libia?
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.503 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
|
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
misu78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.392 Joined: 19 May 08 From: voluntari ![]() |
Eu nu cred ca e in Libia!
![]() Poate pe la Mizil? Ne raspunde cand apare. |
--------------------
Ford
Focus
2015
- IF-44-VOI Membru cu armă!
Sunt inofensiv dar gandul meu e criminal! |
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
hash |
![]()
|
![]() calculatorist Group: Members Posts: 1.388 Joined: 13 September 04 ![]() |
Deschiderea mica a diafragmei (f number cat mai mare) creste claritatea fundalului: http://en.wikipedia.org/wiki/Aperture#In_photography
Nu are treaba cu zgomotul. |
--------------------
-
-
-
|
|
os |
![]()
|
Well - e asa: expunerea mai lunga in general are tendnta sa creasca zgomotul. Nu asa mult ca cresterea ISO, dar are; cam toate DSLR au posibilitatea sa faca, impotriva acestui fenomen, asa-zisa "dark frame substraction": camera mai face o poza cu aceiasi parametri dar cu obturatorul inchis, apoi scade cele doua imagini una din alta ca sa elimine pixelii excesiv de galagiosi (de exemplu hot pixel).
Pe de alta parte, cu scaderea deschiderii profunzimea de cimp creste (claritatea fundalului - dar la o poza de noapte, care e fundalul?) si se mai elimina din aberatii. Foarte des f8 sau f11 e un compromis bun. La compacte insa, fiindca senzorul e mic, nu se poate merge prea departe caci exista se manifesta difuzia pe marginile lamelor diafragmei. De aceea am scris 5,6 sau 8. |
--------------------
.
.
|
Markos |
![]()
|
expunere, zgomot, ISO, difuzie, diafragma... in topicul "Libia"
os, esti complet offtopic, baga'ti 10% warn acum! |
--------------------
Reno
Megan
|
|
os |
![]()
|
Pe vremuri nu scriai asa frumos romanste, si cred ca inca mai faci greseli. In cazul asta cred ca ai gresit persoana si ai vrut sa zici: "10% pentru mine (Markos)"... daca-i asa, te servesc cu cea mai mare placere
![]() |
--------------------
.
.
|
bulan |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.040 Joined: 20 March 06 ![]() |
Pentru inceput un 1% asa mai Mikros ar fi ideal!
|
--------------------
a
b
c
|
|
Markos |
![]()
|
greseli mai fac cand nu corecteaza secretara/contabila, Marcela. nu are legatura cu subiectul.
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
OS,"romaneste".
![]() Domnul Bulan. Am "sa-ti fac" o intrebare. Un camion d-ala mare si lung, cu obloane inalte, plin cu lemne, a facut 20 000 000. E mult mai mare ca o basculanta, da nu stiu sa-l descriu altfel. ![]() Intrebarea ar fi, cati metri cubi are? Cam asa arata camion.jpg This post has been edited by Victoras2001: 11 Sep 2009, 23:51 |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Ti-o cerut Marty o livrare de lemne, si nu stii cum sa-l taxezi?
![]() |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
Markos |
![]()
|
aha, ien programu "petrol contra lemne".
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
@Victore, ochiometric vreo 17-18 m^3
|
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
dragoselu |
![]()
|
![]() SB-12-UST Group: Members Posts: 680 Joined: 5 November 06 From: Sibiu ![]() |
QUOTE(Zippy @ 22 Aug 2009, 15:04) Fix la fel am vazut pe plaja in Istanbul. De asemena barbatii nu purtau slip ci bermude pana peste genunchi.Alta faza: in masina pe autostrada eram fara tricou pe mine.La o statie la taxare fiind in coloana un turcalete din masina de langa noi se uita urat la mine si mi-a facut semn sa-mi pun tricoul ![]() Niste poze de pe plaja: [attachmentid=1627547293] [attachmentid=1627547292] [attachmentid=1627547291] [attachmentid=1627547294] M-a busit rasul-plansul cand am vazut femeiusca aia care era mai in larg, imbracata pe de-a-ntregul, cred ca turcaletii au probleme majore daca nu le vad mai dezbracate... ![]() 13 Sep 2009, 03:16: QUOTE(Marty @ 7 Sep 2009, 22:58) Cum e organizat invatamantul la ei? Cate clase sunt obligatorii? Ce procentaje au abandonul scolar si promovabilitatea la nivel national? This post has been edited by dragoselu: 13 Sep 2009, 02:16 |
--------------------
Volkswagen
Passat TDI
1996
- GL-11-UST [SIZE=14]Nicio masa fara usturoi![/SIZE]
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Cu ultimile doua intrebari sigur l-ai dat pe spate...
![]() |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
QUOTE(kaspersky @ 13 Sep 2009, 01:35) Cam asa ma gandeam si eu dupa pret. Merci. QUOTE(dragoselu @ 13 Sep 2009, 03:11) Cum e organizat invatamantul la ei? Cate clase sunt obligatorii? Ce procentaje au abandonul scolar si promovabilitatea la nivel national? ![]() ![]() ![]() Ba ba ba. Asta merita copy-paste si pe mess cu ea. (Ceea ce se va intampla de indata). Se imbolnaveste ala de ras p=-acolo. Il dau aia afara. ![]() Raspunsul: 1. Invatamintul e organizat bine! Marty: 2. Cite scrie-n lege Marty: 3. Nu stiu, da' daca vrei iti zic mercurialu' la curve pe nationalitati. ![]() PS. Cum ai ales citatul ala ca sa pui intrebarile? ![]() This post has been edited by Victoras2001: 13 Sep 2009, 08:33 |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th July 2025 - 03:04 |