DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Cu bicicleta pe trecerea de pietoni, Am sau nu prioritate

Victoras2001
post 23 Sep 2009, 14:08
Post #31

Membru autentic

Group: Members

Nu e chiar asa. De exemplu, de cate ori fac dreapta de pe pod spre teatrul Giulesti si vad un biciclist in oglinda, daca are timp sa treaca il las. Desi nu bag mana-n foc ca ar avea si dreptate.
Niciodata nu m-am pus cu biciclistii. Am mers toata copilaria pe bicicleta. Stiam regulile de circulatie, dar nu-mi dadea nimeni prioritate. Muream de nervi. Iar ce tie nu-ti place altuia nu-i face.

--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
einstein1984
post 23 Sep 2009, 14:11
Post #32

fan Dacia

From: Bucuresti

Bicilistul circuland pe carosabil desi are banda de biciclete pe trotuar mai are prioritate? Ce se intampla daca-l acrosezi la depasire?

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
+
C a t a l i n
post 23 Sep 2009, 14:15
Post #33

Tot legea spune că, dacă pe direcția de mers a unui biciclist există pistă specială pentru biciclete, ESTE OBLIGAT SĂ O FOLOSEASCĂ DOAR PE ACEEA.

QUOTE(Regulamentul de aplicare a Ordonantei de urgent&atilde; a Guvernului nr. 195/2002 )
SECTIUNEA a 4-a
Reguli pentru alti participanti la trafic

€ 1. Circulatia bicicletelor
Art. 194.
............
(2) Daca pe directia de deplasare exista o pista pentru biciclete, semnalizata ca atare, conducatorii vehiculelor prevazute la alin. (1) sunt obligati sa circule numai pe aceasta pista.

Ce m-a apucat? Voiam să văd dacă circul sau nu corect. Cu ocazia asta mi-am reamintit câteva articole din cod. Mă gândesc că totuși discuția e utilă și altor membri.
De piste pentru biciclete nu prea e cazul prin Ploiești. Există doar pe un singur bulevard, și pe ele circulă mai mult pietoni.

This post has been edited by MAERSK: 23 Sep 2009, 14:22

--------------------
- - -
Când vrei și, și, iese nici, nici!
+
Victoras2001
post 23 Sep 2009, 14:28
Post #34

Membru autentic

Discutia e mai mult decat utila. Nu strica sa mai dam praful de pe unele chestii pe care nu le baga nimeni in seama.
Totusi, chiar daca n-are dreptate biciclistul, n-o sa intru razand in el. Cum dracu sa dai cu fieru' intr-o fiinta umana, pe motiv ca n-are prioritate? blink.gif Mereu am fost atent la ei si la motociclisti. N-as fi fericit sa-l scot pe vreunu dintre roti, cu toata dreptatea mea cu tot. Dealtfel a cam inceput sa mi se faca tarseala de cati morti am vazut in ultima perioada. Ma asigur pentru masini si-n ultimul moment, inainte sa schimb directia, ma mai asigur odata, sa nu vina vreun distrus. Mai bine sa strige cate un putoi distrus la mine, decat sa fac vreo nenorocire.

PS. I-as trage pe geam din masina si i-as dovedi pe loc pe putoii astia care fac slalom cu 180/h printre masini, noaptea. Sunt foarte mandri de troacele lor din 1990. Da sa nu mai spuneti la nimeni ca le-as face asta. wink.gif

--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
+
C@talin
post 23 Sep 2009, 14:33
Post #35

Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef.

From: cucu

QUOTE(Liviu M @ 23 Sep 2009, 11:57)
@C@talin: Daca ajungi cu masina prin strainataturi, ai grija ca aici esti obligat sa te uiti peste umar daca ai biciclisti langa masina (in unghiul mort) si sa-i lasi sa treaca. De uitat in oglinda nici nu mai zic (da, trebuie sa-i lasi si daca sunt in spatele masinii tale si tu cotesti). Nici nu mai zic cum e sa-i dai jos pe trecerea de pietoni (nu conteaza cu ce viteza circula). Ca regula generala, pentru ca e mai "tare", in cazuri de-astea pe aici vinovatul e soferul, niciodata pietonul/biciclistul. Intotdeauna.
Si mai ai grija ca aici se baga toti, nu unul. Si mai ai grija ca datul din pumni/picioare se sanctioneaza, nu se premiaza.

Pe aici, ca sa aiba prioritate pe trecerea de pietoni, biciclistii trebuie sa o impinga sau sa mearga pe ea ca pe trotineta (cu un picior pe o pedala si cu celalalt picior o impinge). Asta teoretic. Practic au prioritate tot timpul (li se acorda prioritate).
Tot pe aici, e suficient ca pietonul/biciclistul sa se indrepte spre trecerea de pietoni, ca soferul sa fie obligat sa opreasca sa-i acorde prioritate (nu sa pasesca pe trecere, ca in tara). Asa ca de multe ori trebuie sa opresti, chiar daca pietonul nu vrea sa traverseze, ci merge si el mai balanganit, asa.
*

nu era pe sosea,era pe trotuar smile.gif .tu poti intui ce face ala pe trotuar,.poate continua spre drepta pe trotuar,sau sare ca bou in fata masini wink.gif .

Era un caz paici de un bicilist calcat pe trecere,a murit ala,da soferu a fost scos nevinovat wink.gif .Ca ala nu avea ce cauta calare pe bicla pe trecere tongue.gif

sa mai spun de incostienti de bicilist care trec pe rosu ? .masinile veneau cu viteza,si se gaseste nea nicu sa treaca el pe rosu printre masinile care sigur aveau peste 50,ca eram si io printre ele. biggrin.gif ca sa trecem pe verde
Pai sa nu il iei la suturi si pumni pala ? icon_mrgreen.gif

This post has been edited by C@talin: 23 Sep 2009, 14:35

--------------------
Range Rover V8 5.0 Vogue SE - B 666 IAD
Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope .
+
waly_2006
post 23 Sep 2009, 14:36
Post #36

nefumător

From: București

Catalin, sa stii ca e destul de greu de dovedit dupa nefericitul eveniment ca biciclistul era calare pe bicla sau pe langa ea. E nevoie de martori, iar in cazul unor evenimente de genul apar multi gura-casca care tin partea "vidtimei".

--------------------
Renault Symbol 2006 1.4 16V
Nu conteaza cat de bogat sau faimos esti. La inmormantarea ta va conta doar starea vremii.
+
C@talin
post 23 Sep 2009, 14:46
Post #37

Da asa e.Da cand e in mijlocu intersectie,trecand pe rosu,nu mai ai nevoie de nici un marto 04.gif

Io nam nimic cu ei,da sa merga si ei corect.de cate ori cand vroiam sa fac drepta si daca aveau un nea gigel pe bicla in drepta mea.il lasam sa se duca inate si porma faceam drepta.da cand vii ca disperatu pe rosu sau pe trecere in viteza.si tot cu gura mare ca ai prioritate,te enervezi biggrin.gif

Chiar,da aia cu rolele cum sunt ? Ca si astia sunt un pericol public.
Am vazut o faza cand a sarit unu cu rolele in fata unei masini pe trecere.m,asina deh la impins putin.Si ala cu rolele porma injura ca baa nu vezi sunt pen trecere.
Io cred ca il dadeam cu cu dinti de asfalt blush.gif

Ps stai linistit doar gura e de mine 243.gif tongue.gif

This post has been edited by C@talin: 23 Sep 2009, 14:46

--------------------
+
Liviu M
post 23 Sep 2009, 14:53
Post #38

Membru

From: Germania

QUOTE(C@talin @ 23 Sep 2009, 14:33)
nu era pe sosea,era pe trotuar smile.gif .tu poti intui ce face ala pe trotuar,.poate continua spre drepta pe trotuar,sau sare ca bou in fata masini wink.gif .

Unele din intrebarile din chestionarele de examen pentru permis (am dat si dintr-asta, ca permisul romanesc era cam hartie igienica aici pana sa intram in eu) suna cam asa:
"un biciclist ajunge la sfarsitul pistei de biciclete. Ce va asteptati sa faca:
a. sa se opreasca, sa se asigure si sa continue pe strada daca are loc
b. sa se opreasca, sa se asigure si sa plece acasa (asta e gluma)
c. sa va iasa in fata"

Raspunsul corect e, normal, cel defavorabil soferului - c - adica beleste ochii, ca biciclistii sunt bezmetici.
Asta e valabil si la pietoni, mai ales cand e vorba de copii sau batrani.

Tot pentru protejarea astora vulnerabili, cel putin teoretic, pe aici ai voie sa depasesti biciclisti/motociclisti numai daca poti lasa 1,5 m intre tine si el (lateral). Ca de cele mai multe ori nu poti pastra 1.5 m si ca depasesti si cand ai si ceva mai putin, e adevarat, da' tot de destule ori se merge in coloana in spatele unui/unor biciclist/i km buni pana poate/pot fi depasit/i.

QUOTE(C@talin @ 23 Sep 2009, 14:33)
Era un caz paici de un bicilist calcat pe trecere,a murit ala,da soferu a fost scos nevinovat wink.gif .Ca ala nu avea ce cauta calare pe bicla pe trecere  tongue.gif

Daca pentru tine (sau pentru soferul vinovat) important nu e ca a murit un om, ci ca ala a fost de vina...

--------------------
Ford Mondeo
+
Bogdan_F
post 23 Sep 2009, 15:39
Post #39

Membru autentic

Si eu sunt biciclist si procedez astfel:

1. La trecerile de petoni semaforizate - trec calare (pe verde)

2. La trecerile de petoni nesemaforizate - trec pe jos daca e trafic intens (de multe ori e mai rapid asa pt ca fortezi masinile sa se opreasca ca esti pieton) sau calare numai daca strada e relativ pustie sau slab circulata.

Mi se pare o idiotenie (sau cel mult imprudenta) sa incerci sa treci calare acolo unde e trafic, pt ca nu o sa fii vazut si ai sanse mari sa ti-o iei in freza. Unde mai pui ca e ilegal.

In acelasi timp problema e un pic falsa...In mod normal biciclistii nu prea ar trebui sa mearga pe trotuar (exceptand copii) asa ca in mod normal nu prea ar trebui sa foloseasca trecerile la intersectii. Biciclotzii ar trebui sa se comporte ca un vehicul pe doua roti (cu stat la stop sau acordat prioritate pe strada).

--------------------
Ford Fiesta 1.4 TDCi 2006
+
Liviu M
post 23 Sep 2009, 15:50
Post #40

Membru

QUOTE(Bogdan_F @ 23 Sep 2009, 15:39)
In acelasi timp problema e un pic falsa...In mod normal biciclistii nu prea ar trebui sa mearga pe trotuar

Teoretic asa-i. Practic punem pariu ca enerveaza si mai tare ca-s tot timpul pe strada nu doar in intersectii? rolleyes.gif

--------------------
Ford Mondeo
+
M i h a i
post 23 Sep 2009, 15:58
Post #41

mi sa intamplat azi o faza de toata jena cu un bou de biciclist.....aveam cam 40 km ..boul mergea pe dreapta eu veneam in spatele lui....se apropia o trecere de pietoni...dintr o data a facut stanga prin fata mea si a trecut pe trecere....am deschis geamul ..am avut un dialog civilizat in prima parte...el sustinea tare '''este trecere de pietoni asadar este dreptul meu'' .....le doresc ''alfalt alunecos'' la toti cei care gandesc asa.....

--------------------
------ ------ ------
+
C a t a l i n
post 23 Sep 2009, 16:03
Post #42

Viteza nu se măsoară în km... Iar ortografia are tainele ei... Deci mai ușor cu "boul"...

Revenind, de ce nu am voie, ca biciclist, pe trotuar?

This post has been edited by MAERSK: 23 Sep 2009, 16:07

--------------------
- - -
+
Liviu M
post 23 Sep 2009, 16:05
Post #43

Membru

Din pacate, asa cum pentru permise exista cate un Pitesti, asa sunt si biciclistii la fel de pregatiti. Unii mai bine, altii deloc.
Pe aici copiii invata la scoala, printre multe chestii inutile (e plina si programa lor de chestii aiurea) si cateva utile. Una din ele e "mersul pe bicicleta". Adica au cateva ore in care, in curtea scolii, li se povesteste cum e cu regulile de circulatie (cu bicicleta), cum e cu semnalizarile (desene pe asfalt, intersectii...).
Au dat chiar si un examen in care au primit permise de biciclisti (cei care au trecut examenul, nu toti).

LE Despre role
(5) Sunt asimilate pietonilor persoanele care conduc un scaun rulant de construcție specială, cele care conduc vehicule destinate exclusiv tragerii sau împingerii cu mâna, precum și cele care se deplasează pe patine sau dispozitive cu role.

LLE Bicicleta pe trotuar:
Art. 161. – (1) Se interzice conducătorilor de biciclete sau mopede: a) să circule pe sectoarele de drum semnalizate cu indicatorul având semnificația „Accesul interzis bicicletelor”; cool.gif să învețe să conducă biciclete sau mopede pe drumurile intens circulate; c) să circule pe trotuare, cu excepția cazului când pe acestea sunt amenajate piste speciale destinate lor;

Legile in vigoare la - politia romana.ro

This post has been edited by Liviu M: 23 Sep 2009, 16:14

--------------------
Ford Mondeo
+
C a t a l i n
post 23 Sep 2009, 16:23
Post #44

Mda, merci. sad.gif

--------------------
- - -
+
kog
post 23 Sep 2009, 16:27
Post #45

epuri orijinali

From: Lipova - Arad

aici mai apare o problema. Ce face biciclistul cand pe faimoasa banda special amenajata sunt 10 in 10 metri masini parcate aiurea?

This post has been edited by kog: 23 Sep 2009, 16:27

--------------------
Dacia 1310 1989 TLX - AR-05-DGF
Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos...
"ti ciuda ca consum putin?" by argon
+
waly_2006
post 23 Sep 2009, 16:34
Post #46

nefumător

In primul rand suna la Brigada de Politie Rutiera, in Bucuresti 021.9544.

--------------------
Nu conteaza cat de bogat sau faimos esti. La inmormantarea ta va conta doar starea vremii.
+
klaus
post 23 Sep 2009, 18:48
Post #47

步步

Group: Moderatori

QUOTE(dr_mKe @ 23 Sep 2009, 09:00)
De asemenea circulatia bitziklelor este permisa pe TROTUARE daca nu este prezent semnul cu bike no no. Este interzisa pe aleile pietonale, care se gasesc de regula in parcuri.
*

Cum le sti tu ca un om mare. Daca ai avea si dreptate as si crede ca ai peste 16 ani. Dar cum nu ai dreptate...

Sa-ti argumentez, cu recomandarea sa mai pui naibii mana si pe o carte de legislatie, nu sa vorbesti citind euforicin macaroanele uscate de la masa de dimineata:
QUOTE(art. 160 ROUG)
Art. 161. - (1) Se interzice conducatorilor de biciclete sau de mopede:
:
c) sa circule pe trotuare, cu exceptia cazului cand pe acestea sunt amenajate piste speciale destinate lor;
:
k) sa circule pe aleile din parcuri sau din gradini publice, cu exceptia cazurilor cand nu stanjenesc circulatia pietonilor;

Pentru ca observ ca e neclar textul de lege pentru multi "cunoscatori", sa-l traduc: biciclistilor LE ESTE INTERZIS SA CIRCULE PE TROTUAR. Au voie doar daca pe trotuar e pista speciala de biciclete.
Iar lit. k spune ca e interzis in parcuri doar daca stanjenesc circulatia pietonilor (ceea ce nu prea se intampla daca mergi ok).

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
gruita2005
post 23 Sep 2009, 20:32
Post #48

Membru de la Baia Mare

From: Baia Mare

La acelasi articol "Art. 161. - (1) Se interzice conducatorilor de biciclete sau de mopede:
a) ...
...
...
...
o) sa traverseze drumurile publice, pe trecerile destinate pietonilor, in timp ce se deplaseaza pe bicicleta sau pe moped;
... "

Sper ca este clar pentru toata lumea wink.gif

Sursa este http://www.pedaleaza.ro/reglementari-legis...biciclisti.html

--------------------
Ford Mondeo II 1997, 1.6 16V, 90CP - MM 05 PMD
+
klaus
post 23 Sep 2009, 20:58
Post #49

步步

Nu ca n-as fi zis-o eu in postul nr. 4 al acestui topic...

--------------------
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
Marian66
post 23 Sep 2009, 23:37
Post #50

Membru autentic

From: Bucuresti, Pantelimon

ori cum o dai, daca lovesti un biciclist, ala o pune. medical vorbind. si tu, oricata dreptate ai, o sa iti blestemi zilele cu expertize si alte prostii pana iti dau aia NUP. cel mai bine e sa ii lasi acolo in prostia lor si sa incerci pe cat posibil sa ii anticipezi si sa ii protejezi, pt ca te protejezi pe tine. si eu am o boala pe aia care merg cu scutere sau biciclete, nu pe banda 1, ci intre mine si bordura, si fix la stalp in spate unde tre sa ma kiorasc bine ca sa ii vad. asta e, m-am invatat si ma uit cand fac dreapta, pt ca, serios, daca te intalnesti pe drum cu unul cu bicicleta, cine iti repara masina? ala, dupa ce il dai in judecata in civil? dosar penal pt distrugere din culpa? smile.gif))

--------------------
Dacia / Smart Logan VAN / ForTwo 2009
+
kaspersky
post 24 Sep 2009, 00:01
Post #51

maistru Zen

From: Cluj-Napoca

QUOTE(dr_mKe @ 23 Sep 2009, 08:38)
Eu sunt biciclist cu state vechi si va spun fara rusine ca trec "pe trecerea de pietoni" cand imi iese una in drum.
*

radmasa.gif radmasa.gif bravo, ai un zece de la mine smile.gif) foarte tare, frate. mai stiu io pe cineva care in elanul sau entuziast a lovit o masina din lateral, pe trecere. initial, reparatiile la masina erau in jur de vreo 20 mil + o amenda data de politia rutiera

QUOTE(dr_mKe @ 23 Sep 2009, 08:38)
In Timisoara a inceput sa fie chiar OK sa pedalezi pe strada, te simti in siguranta.
*

radmasa.gif siiigur ca da, fuuuarte in siguranta! mai ales ca recent s-au facut si piste pt. biciclisti icon_mrgreen.gif
avind in vedere ca in multe locuri respectivele piste n-au nici macar juma' de metru latime, iar pe banda pt. bus si taxi nu incape un bus fara sa treaca pe banda 2 sau pe pista pt biciclisti sint sigur ca te simti in siguranta sa pedalezi. (sa nu mai spun de gurile de canal, boscheti si bordura)

PS: n-am fost atent sa vad daca au lasat "calmatoarele de trafic" pe toata latimea soselei (deci si pe pista pt. biciclisti), dar cred ca la cit cap a avut cel care a planificat treaba asta cu pistele, sint sigur ca sint tot acolo radmasa.gif

This post has been edited by kaspersky: 24 Sep 2009, 00:06

--------------------
KIA Cee'd SW 1.6 GSL Base 2008
"Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
+
C@talin
post 24 Sep 2009, 00:07
Post #52

ce miar palce sa scoata astia rca ptr bicilisti peste 18 ani radmasa.gif

--------------------
+
crisolro
post 24 Sep 2009, 08:19
Post #53

QUOTE(dr_mKe @ 23 Sep 2009, 09:00)
Pana una alta in trafic o bicicleta este egala dpv legal cu o masina, asta inseamna ca trebuie sa acord si sa mi se acorde prioritate, lucrul din urma se intampla mai rar,

*

si ce inseamna asta, ca pot sa m-apuc si eu sa merg cu masina pe pistele de biciclete sau ca pot sa trec strada cu masina pe trecerea de pietoni? sau deja se aplica, ca am vazut unul care pedala pe banda 2-3 in conditiile unui trafic lejer si band 1 libera! ... a bagat de la Razoare, jos pe langa Academie, Spitalul Universitar dupa care s-a incadrat omul corect pe banda din stanga ca sa faca stanga pe Splai radmasa.gif ... numai banda 2 si 3 a tinut-o wacko.gif ... eu am stat la coada la semafor la Universitar iar el a mers pe mijloc, pe benzile albe dintre sensuri ... cascador, ce mai!
pe trecerea de pietoni n-ai ce cauta calare pe bicla chiar daca e verde, iar daca trecerea nu e semaforizata e si mai nasol sa treci pe ea calare

acu' berbecii astia de trec pe trecere calare nu au prioritate in sensul adevarat al cuvantului da' nu ai ce face si trebuie sa-i lasi sa treaca; da' nici nu doresc nimanui sa loveasca vreunul in aceasta situatie caci e nasol rau pt. sofer - nici macar la culpa comuna nu se ajunge, tot pe sofer pica magareata - bikeru' clar nu a respectat legea mergand calare da' nici pe sofer nu-l vad bine

legat de pietoni
cand puii mei o sa se ajunga sa pui un pieton sa-ti repare el tie masina fiindca a trecut aiurea, l-ai lovit si ti s-a spart o aripa etc.? ... c-asa ar fi corect; tu ca pieton marsh pe trecerea ta iar eu te respect si-ti dau prioritate acolo
la noi nu, dai peste bou si-ti face dosar penal sa te scoata judecatorul nevinovat (daca ai noroc!) - nu frate, l-ai lovit unde el n-avea ce cauta, atunci pa! politia te declara nevinovat (daca respectai viteza, nu erai baut etc.) iar boul iti repara si masina

This post has been edited by crisolro: 24 Sep 2009, 08:35

--------------------
Renault Clio IV Life 2015, 1.2 16V/75 cp Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp - cu nr absolut normal
Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
+
rtBK
post 24 Sep 2009, 08:26
Post #54

Unique like everyone else

QUOTE(Marian66 @ 24 Sep 2009, 00:37)
ori cum o dai, daca lovesti un biciclist, ala o pune. medical vorbind. si tu, oricata dreptate ai, o sa iti blestemi zilele cu expertize si alte prostii pana iti dau aia NUP. cel mai bine e sa ii lasi acolo in prostia lor si sa incerci pe cat posibil sa ii anticipezi si sa ii protejezi, pt ca te protejezi pe tine. si eu am o boala pe aia care merg cu scutere sau biciclete, nu pe banda 1, ci intre mine si bordura, si fix la stalp in spate unde tre sa ma kiorasc bine ca sa ii vad. asta e, m-am invatat si ma uit cand fac dreapta, pt ca, serios, daca te intalnesti pe drum cu unul cu bicicleta, cine iti repara masina? ala, dupa ce il dai in judecata in civil? dosar penal pt distrugere din culpa? smile.gif))
*

ce ai zis tu e sfant :|.

Mergeam pe langa niste masini parcate pe banda 1 si urma sa fac dreapta, si cand zic ca mergeam pe langa... ma refer la faptul ca mergeam chiar foarte aproape. Sincer cand s-a terminat randul de masini, nu am mai dat semnal ca ma bag pe banda aia si nici nu m-am asigurat... in secunda urmatoare m-am trezit tu claxoane de la un scuterist... i-am umplut frigideru putin si nu a mai avut tupeu sa ma depaseasca.

Dar nici in ziua de azi nu am inteles de unde naiba a aparut si de ce toti scuteristii care tricoteaza mai rau decat teribilistii cu auto au tupeul asta tampit.

This post has been edited by rtBK: 24 Sep 2009, 08:27

--------------------
Renault Clio 4GT Line 2017

Trek Valencia
+
crisolro
post 24 Sep 2009, 08:42
Post #55

gandeste-te si tu: faci o scoala, dai bani pe ea, inveti legislatie si dai un test cretin la Politie, dai un examen si mai loterist cu politaiu langa tine, trebuie sa mergi mai incet si cu lamaia un an si vine un putoi de asta care nu e in stare ca pieton sa treaca ca lumea nici pe zebra si se urca pe un scuter si e egal cu tine in trafic excl.gif ... ba nu, tu trebuie sa-l feresti tot timpul, el nu are nici o obligatie si nici nu poarta casca!!!!! conditie pe care o socotesc eliminatorie la urcarea pe scuterele alea

adica bikerii, rolerii, skaterii responsabili poarta cotiere, aparatori, casca etc. si aia merg in chiloti pe scuterele alea? wacko.gif

si ca sa ne mai descretim fruntile: intr-o zi mi-am gasit locul de parcare platit la ADP ocupat de un scuter (nu ca nu ar fi avut unde sa-l lase!) radmasa.gif , lant pe roata, tot ce trebuie ... dupa 5 min. de asteptare (sa nu fie vreun delivari boi) i l-am parcat eu impreuna cu un vecin peste un gard, intr-o gradina ... elegant, nu stilul smuls si aruncat ca nu suntem mojici wink.gif

This post has been edited by crisolro: 24 Sep 2009, 08:47

--------------------
Renault Clio IV Life 2015, 1.2 16V/75 cp Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp - cu nr absolut normal
Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
+
rtBK
post 24 Sep 2009, 08:53
Post #56

Unique like everyone else

ce fata o fi facut cand s-a intors laugh.gif laugh.gif laugh.gif
am mai vazut si prin magazinele comerciale faze din astea. loc ocupat de un scuter. Mori de ras cand ii vezi ca au venit cu bolizii la cumparaturi laugh.gif laugh.gif laugh.gif

--------------------
Renault Clio 4GT Line 2017

Trek Valencia
+
C@talin
post 24 Sep 2009, 09:17
Post #57

Un amic sa enervat pe un scuter dasta,la fel parcarea full vede un loc liber cand acolo doar ce parca unu cu scuteru pe tot locu. laugh.gif

Asta pac hai frate scuteru ala mititl pe tot locu.a vb frumos cu el.si la rugat sal traga calumea sa parcheze si el cielo.
Ala cu tupeu ca nu etc.

Sa suparat amicu.Si ia impins lu ala scuteru dupa locu de parcare cu botu masini. radmasa.gif.Cu el de fata.laugh.gif

This post has been edited by C@talin: 24 Sep 2009, 09:17

--------------------
+
b76bgaarh
post 24 Sep 2009, 13:39
Post #58

Membru autentic

intrebare....

in holanda..pe pista de biciclist ai voie si cu scuter...da maxim 125cmc...

la noi????

--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
+
klaus
post 24 Sep 2009, 14:41
Post #59

步步

La noi esti ... obligat sa mergi pe pista de biciclisti.
Stiu, o sa apara vijelie sa-mi spuna ca vorbesc prostii ca nu face nimeni asa ceva, dar in lege asa scrie.

--------------------
+
waly_2006
post 24 Sep 2009, 15:39
Post #60

nefumător

Da, desigur ca e obligatoriu ca mopedele sa fie conduse pe pista pentru biciclete.

Art. 160.
(1) Bicicletele si mopedele, atunci cand circula pe drumul public, trebuie conduse numai pe un singur rand.
(2) Persoanele care nu poseda permis de conducere pot conduce mopede pe drumurile publice numai daca fac dovada ca au absolvit un curs de legislatie rutiera in cadrul unei unitati autorizate de pregatire a conducatorilor de autovehicule.
(3) Daca pe directia de deplasare exista o pista pentru biciclete, semnalizata ca atare, conducatorii vehiculelor prevazute la alin. (1) sunt obligati sa circule numai pe aceasta pista. Se interzice circulatia altor participanti la trafic pe pista pentru biciclete.

Moped e vehicului cu 2 roti si cu motor sub 50 cmc.

--------------------
+
3 Pages < 1 2 3 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 25th July 2025 - 03:12
Forum Renault