vanzare masina, 'si te caut eu pentru acte'
![]() ![]() ![]() |
vanzare masina, 'si te caut eu pentru acte'
BZN |
![]()
|
||
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|||
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
eu nu am vazut sa faca ceva modificari in calculator, doar mi-a bagat numele, a vazut soldul pe 0, si a stampilat fisa aia cum ca nu am datorii..si gata...asa ca pe ce baza s'ar zice ca ma scoate pe mine?
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
Pe baza contractului de V-C !
|
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
nu a cerut si nu a interesat-o nici un contract de VC, nu a tastat nici o modificare in calculator, cum a vazut ca am 0 datorii a inchis fereastra, pus stampila si a reluat partida de solitaire.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
BZN |
![]()
|
@ argon, logic, daca tu vinzi ceva, la ce drac sa mai platesti impozit pe acel bun? Ce face respectivul cu masina e treaba lui, poate sa ii dea foc si nu mai are ce inmatricula. De ce sa platesti tu in continuare? Ai luat banii, ai contract, salutare plata impozitului.
|
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
argon |
![]()
|
eu inteleg ce zici, dar nu inteleg cum dispare masina aia de pe numele meu, daca respectivul nu face nimic in sensul asta...solutia oficiala, recomandata de un jurist, ma duc la judecatorie, si obtin o hotarare judecatoreasca de radiere, pe baza careia o radiez la politie, cu hartia obtinuta in urma radierii de la politie, ma duc la finante si o scot de la impoztit, si respectivul are dosar penal daca il prinde cu ea radiata pe drum public, acum eu ce sa mai cred
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
BZN |
![]()
|
QUOTE(argon @ 11 Oct 2009, 22:41) ... dar nu inteleg cum dispare masina aia de pe numele meu, daca respectivul nu face nimic in sensul asta.. Dispare prin contractul de vanzare cumparare semnat de cumparator!!! E suficient ca a facut asta. Daca era un apartament (sau orice altceva) si ala nu il mai inregistra la financiar, ce faceai, plateai tu impozitu'? ![]() |
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
St |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.467 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Ca sa nu mai fac alt topic intreb aici.
Ca sa fac contract de vanzare cumparare pentru o masina (din postura vanzatorului) trebuie sa am obligatoriu CI/BI in original sau este de ajuns si o copie simpla? |
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|
Madriann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 967 Joined: 1 April 06 From: Tunisia ![]() |
Ca sa faceti contract de vanzare cumparare aveti nevoie de pix si hartie
![]() Eu nu stiu ce fel de contract vanzare-cumparare faceti...dar ca sa-ti raspund direct la intrebare...depinde de cine cumpara ![]() |
--------------------
Renault
Megane RT
1,6e 8v 1996 Peugeot 407 SV Executive 2.2l/163CP - 2007
|
|
St |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.467 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Contract de VC si fisa de inmatriculare la birou dinala de acte. La asta ma refer.
Oricum am permis si legitimatie de student cu nume, poza si CNP. |
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|
Madriann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 967 Joined: 1 April 06 From: Tunisia ![]() |
Nu ai inteles...
In intocmirea unui contract de vanzare cumparare, nu sunt cerinte legale privitoare la documentele necesare. Voi nu sunteti functionari publici, asa cum nici fata de la biroul ala de acte nu este. Ea va completa respectivul contract tip pe baza declaratiilor voastre. Daca ati fi dorit autentificare la un notar, da, era obligatoriu...dar in cazul de fata nu vad rostul. Devine un inscris cu responsabilitate juridica prin semnaturile voastre. Daca respectivul cumparator nu are obiectii legate de prezentarea unui act original, fata/baiatul de la biroul de redactare acte nu va avea nici atat. |
--------------------
Renault
Megane RT
1,6e 8v 1996 Peugeot 407 SV Executive 2.2l/163CP - 2007
|
|
tixti |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 196 Joined: 25 September 07 ![]() |
Am o problema mai ciudata:
am vandut masina la scara blocului, m-am bucurat ca am luat banul, n-am facut niciun act, nici macar nu stiu cum il cehama pe ala de a cumparat-o, nimic, nimic. Doar un numar de telefon la care nu raspunde nimeni. Eu am pastrat cartea de identitate si a doua cheie. I-am dat in rest toate actele si talon si asigurare, etc, convins ca omul o sa ma caute sa facem hartiile. La ce imi foloseste mie acum faptul ca am cartea de identitate? Pot sa o radiez, cumva? De fapt asta ma doare, sa nu mai platesc impozitul pe ea. |
--------------------
Dacia
SuperNova Clima
2003, 1,4 MPI, alb Boreal
- BR 06 BOG am masina mica neamuleeee...
|
|
Brainie |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 464 Joined: 2 May 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(tixti @ 29 Oct 2009, 19:28) [...] n-am facut niciun act, nici macar nu stiu cum il cehama pe ala de a cumparat-o, nimic, nimic. Doar un numar de telefon la care nu raspunde nimeni. [...] Păi din momentul vânzării nu mai plătești impozitul pe mașină. În schimb îl vei plăti pe-ăla pe prostie (identic ca sumă cu cel pe mașină, și tot la circa financiară). Bașca ceva amenzi. Doamne ferește de mai rău (accidente). |
--------------------
Ex Dacia 1310 Li ;
Ex Logan ABS+ 1.6 MPI
2007
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
@tixti - daca ai cartea e excelent, ai facut bine ca ai oprit-o. Cel care are masina acum nu mai poate face itp de ex, o sa vina la tine dupa carte. Daca iti face figuri si nu poti sa te intelegi omeneste cu el poti radia masina. Insa eu cred ca daca reusesti sa dai de el (lasa-i un bilet in parbriz daca iti e vecin) o sa va intelegeti, e in interesul amandurora.
Bafta! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
aleksanders |
![]()
|
![]() . Group: Members Posts: 2.976 Joined: 6 November 07 From: ... ![]() |
ca s anu platiti amenzi dupa ce dati masina vedeti pe talon rubrica instrainare - pana faceti actele scrieti acolo cui instrainati masina si data -
|
--------------------
.
.
.
- . ....
|
|
tixti |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 196 Joined: 25 September 07 ![]() |
QUOTE(Brainie @ 30 Oct 2009, 09:12) Păi din momentul vânzării nu mai plătești impozitul pe mașină. În schimb îl vei plăti pe-ăla pe prostie (identic ca sumă cu cel pe mașină, și tot la circa financiară). Bașca ceva amenzi. Doamne ferește de mai rău (accidente). ceva noutati, n-ai? ca de bascalie n-am chef. Asta cu prostia tine si de imprejurari... etc. Oricum, stiu ca am facut o prostie, dar nu am scris pe forum sa imi spui tu asta. Daca n-ai idei constructive, tine-ti inteligenta acasa sau etaleaz-o in alta parte. Andy-ACS, multumesc pentru sfat. Dar intrebarea este: pot sa o radiez fara sa am talon, act de vanzare, etc? Nu e vecin, e de pe la tara, trebuie sa ma duc dupa el. Da, in curand ii vor expira toate celea, ar trebui sa ma caute. Cel mai simplu e sa o declar furata din fata blocului si gata. Dar poate nu va fi cazul. O sa il caut pe nea caisa prin satul ala. Daca nu dau de el, ma duc cu carte ala Police si intreb ce e de facut. |
--------------------
Dacia
SuperNova Clima
2003, 1,4 MPI, alb Boreal
- BR 06 BOG am masina mica neamuleeee...
|
|
gti98 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 700 Joined: 12 November 05 ![]() |
Vezi ca "pe la tara" se circula (local) cu masini fara ITP, asigurare sau alte mofturi de-astea. Daca masina e luata de la vreun mosh care avea scutire de impozit, s-a scos...Chiar mai bine daca respectivul e mutat la Bellu....
In alta ordine de idei, mi se pare aiurea legea (sau e modul cum o aplica politia romana?) legata la regimul radierii unei masini: daca mi-a furat-o cu actele in ea (plecam spre un cumparator, nu e imposibil) nu pot sa o radiez din circulatie, chiar daca hotul mi-a dezmembrat-o si hartiile le-a ars? Iar cand ala e gasit in masina, sa se spele pe cap cu politia daca nu a catadicsit sa-si reglementeze situatia. Insa asa e in tziganeala asta de tara, tot infractorii sunt cei favorizati.... |
--------------------
Dacia Nova GTI
GTI 98
- IS 57 ENB
|
|
lowdriver |
![]()
|
![]() greasechimp Group: Members Posts: 39 Joined: 4 November 09 ![]() |
Se poate scoate duplicat la CIV si talon. Publici in Monitorul Oficial pierderea lor, te duci cu dovada acestei actiuni la RAR si respectiv politie, platesti o taxa, te legitimezi si ridici duplicatele. Nu iti cer aia sa te duci si cu masina din moment ce deja te au in baza lor de date ca proprietar.
|
--------------------
Lada
1200s
1982 S
|
|
argon |
![]()
|
fa tu asta, noua nu ne trebuie dosar penal.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
daniM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 580 Joined: 11 July 07 From: Gugulania ![]() |
Intreb si eu ceva aici daca nu se supara domnu'Argon:daca vreau sa vand masina dar pe talon am adresa veche(eu m-am mutat acum un an la casa)e vreo problema?O pot vinde?
|
--------------------
.
.
.
- Skoda Octavia
|
|
lowdriver |
![]()
|
Dosar penal pentru ce? Pentru ca ai pierdut actele masinii? Fii mai exact, te rog.
|
--------------------
Lada
1200s
1982 S
|
|
argon |
![]()
|
aveam impresia ca recomandai asta celor care au vandut masina si nu dau de cumparator, in scopul radierii de pe numele lor.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
pai nu e tot aia????
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
lowdriver |
![]()
|
Cred ca am inteles: ai cumparat o masina dar nu ai trecut-o pe numele tau si te temi ca daca vanzatorul isi scoate duplicate dupa acte si o radiaza risti sa ti se faca dosar penal pentru conducerea unei masini neinmatriculate. Asa este?
|
--------------------
Lada
1200s
1982 S
|
|
argon |
![]()
|
nu chiar, am vandut o masina, cu contract CV dar nu mai dau de cumparator sa facem actele, deci nu o pot radia de pe numele meu. Daca fac ce zici, adica sa scot duplicat mi-e teama ca mie imi face dosar, pentru declaratie mincinoasa, si ala nu pateste nimic, in schimb in acest caz pot obtine o hotarare judecatoreasca de radiere de la judecatorie, pe baza careia o radiez, si atunci ala o pateste.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
lowdriver |
![]()
|
DEX: PIERDÚT, -Ă, pierduți, -te adj. 1. (Despre obiecte, bunuri) Care nu se mai află în posesiunea proprietarului, care nu mai este la locul lui obișnuit, despre care nu se știe unde se află.
Nu exista sanctiuni penale daca nu mai stii unde sunt actele masinii. Poti scoate duplicate cate vrei - depui cerere, platesti taxa si le ridici. Dpdv legal, tu esti proprietarul si dupa ce declari nule actele pierdute in Monitorul Oficial, acelea practic nu mai au nici o valoare; poti sa ceri eliberarea altora fara grija. Si pentru ca ai si contractul de V-C poti sa radiezi linistit masina. E exclusiv treaba actualului posesor ce se intampla mai departe. Pentru ca nu mai ai nici placutele de inmatriculare, in loc sa le predai la politie poti sa dai o declaratie pe proprie raspundere ca nu cunosti unde se afla. Nu este nevoie sa o dai in fata notarului; o completezi chiar la ghiseu, iti dicteaza politistul formatul. Te sfatuiesc sa radiezi masina si din circulatie, ca sa nu primesti amenzi prin posta, sa il prinda pe vreun minor la volan sau sa nu faca vreunu' accident cu fuga de la fata locului si sa te aresteze nitel, pana se lamuresc treburile. Nu e deloc placut sa te trezesti cu amenzi, fara permis sau luat noaptea la plimbare cu duba. De hotarare judecatoreasca de radiere n-am auzit, insa banuiesc ca si ca sa ti se elibereze asa ceva va trebui intai sa faci dovada proprietatii, deci oricum trebuie sa scoti duplicate dupa actele masinii. This post has been edited by lowdriver: 12 Nov 2009, 16:00 |
--------------------
Lada
1200s
1982 S
|
|
Marian66 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.524 Joined: 27 January 09 From: Bucuresti, Pantelimon ![]() |
eu tot nu inteleg de ce trebuie radiata???
daca ai contract de vanzare cumparare, si ai si vizat fisa de inmatriculare, nu mai platesti impozit. despre ce acte e vorba, ce mai vrei de la cumparator in afara de contract de vanzare cumparare? |
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
argon |
![]()
|
QUOTE(lowdriver @ 12 Nov 2009, 15:55) Te sfatuiesc sa radiezi masina si din circulatie, ca sa nu primesti amenzi prin posta, sa il prinda pe vreun minor la volan sau sa nu faca vreunu' accident cu fuga de la fata locului si sa te aresteze nitel, pana se lamuresc treburile. Nu e deloc placut sa te trezesti cu amenzi, fara permis sau luat noaptea la plimbare cu duba. de obicei vine scrisoare acasa sa declari cine conducea, si nu degeaba, le scriu numele lu' ala, si anexez o copie dupa contractul de VC. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Batrânul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.463 Joined: 22 March 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE de obicei vine scrisoare acasa sa declari cine conducea In caz de accident cu persoane decedate si fuga soferului vinovat de la locul accidentului, nu prea cred ca mai sta politia sa trimita scrisori... |
--------------------
Renault
Clio IV
2015 / Life 1.2 16V Ex Dacia 1300 (1975), Oltcit (1984), Dacia 1310 (1996), SuperNova (2001), R. Symbol (2007)
Cine nu are batrani sa-si cumpere... Astept oferte... |
|
argon |
![]()
|
asadar, masina este inmatriculata pe numele noului proprietar, talon nou, tot tacamul, impozit platit de acesta, dar imi figureaza si mie ca datorie, idioatele de acolo cica sa aduc certificat de radiere, la politie 'nu se mai da demult', cum naiba e posibil asa ceva si ce e de facut? nu vor sa o radieze financiar pe baza contractului CV.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd June 2025 - 21:56 |