DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages < 1 2 3 4 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> alt motor, motor pt solenza

Bullix
post 1 Nov 2009, 04:29
Post #61

Solnitzar fidel

Group: Members
From: Bucuresti

QUOTE(akz0r @ 29 Oct 2009, 15:41)
se potriveste motorele de logan , sandero, clio si megan
deoarece eu vreau sa imi eau  un motor de 1.6 16v
acu motoru se considera piesa de schimb
*

De potrivit se potriveste sigur, ca e sub 50, nu mai multe.
De Megan? Ua'ta'fac? Sigur nu se potriveste si de Boeing?
Asta cu piesa de schimb a fost bestiala, cred ca cea mai tare pe anul asta!!! radmasa.gif

Moderatori, tot avem topic cu "Miss Solenza 2009". Nu facem si un topic "Mister faze penale 2009", sa mutam acolo toate posturile ca cel de mai sus?
Of, Doamne, si pe Daciaclub? Si aici ne-au invadat?... sad.gif sad.gif sad.gif

--------------------
Dacia / Dacia 1310 TLX 1.4 / Solenza Rapsodie 1.4MPI 1989 / 2004
Exista doua categorii de oameni: oameni inteligenti si oameni puternici.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
iuliano_smile
post 1 Nov 2009, 18:23
Post #62

Dependent de D1300

From: Ploiesti

QUOTE(sorcer @ 1 Nov 2009, 00:00)
Deci alezajul la 1600 este de 76 mm si cursa de 83.6 mm . La solenza alezajul este 75,8 mm iar cursa 77 mm .
Sa imi spui si mie care este castigul daca pui camasi si pistoane de 1600 ?? de unde vei scoate cu vibrochenul de solenza cei 6,6 mm de cursa? sau acum o sa vii sa imi spui ca pui vibrochen tot de 1600 si dupa aia poti sa iti bagi ceva in ea de solenza .

<span class='edit'>1 Nov 2009, 00:08:</span>
ps. inainte sa vii sa imi spui ca diametrele palierelor la vibrochen sunt la fel , gandeste-te ca acesta nu este singurul impediment wink.gif

<span class='edit'>1 Nov 2009, 00:10:</span>
si inca ceva nu ai citit atent eu nu am zis nimic despre frezarea blocului de logan .
*

Cautam vibrochen de logan si un set de pistoane de berlina.

Si djasu a zis prima oara chestia cu frezarea. Nu a specificat ca ai scris tu ceva.

--------------------
Dacia Solenza si o Berlina Furioasa 2004 Scala cu 1980 editia de Lux
Schimb iluminarea la masini:tablouri de bord, plafoniere.
+
solenzaxjg
post 1 Nov 2009, 20:06
Post #63

Membru autentic

Auzi puneti si tu deala de golf si asa poti da si cai multi prin cip si il omoleghezi daca tot vrei.Am vast pe supernova aia din cluj cu motor de golf 3 apai tot rupe merge de rupe pamantul.Oricum bafta la modificare

--------------------
dacia solenza 2004 confort - CJ 07 JBY
EU SI VISINIA MEA
+
sorcer
post 1 Nov 2009, 21:52
Post #64

Kamikaze

From: Petrosani

din nou gresit ! loganul de 1.6 are alezaj 79,5 si si cursa 80,5 .
1.6 de "berlina" are 77 cu 83,6 .
Si astfel iara nu se rezolva , tot este lipsa de 3 mm de cursa !
si inca o mica problema diametrul palierelor la loganu de 1.6 fata de solenza difera.
Ps. pt mai multe informatii downloadati manualele de reparatie pentru solenza , logan si berlina , cititile si apoi reganditi problema.

--------------------
mazda 626 , vw t2 , renault master , dacia solenza 1986-2003 - -----
+
Bogyciu
post 2 Nov 2009, 19:13
Post #65

Membru autentic

From: Constanta

Ma dau si eu cu parerea... Nu cumva motorul 1,9D are acelasi bloc cu 1,8 16v? Din moment ce "baietii veseli" monteaza pe berlina 1,8 16v cu suportii de papuc diesel, nu s-ar putea incerca si la Solenza asa ceva? Daca e acelasi bloc si cutia ar trebui sa se potriveasca, ar trebui refacut traseul de evacuare si instalatia electrica, in rest...(alte 1000 de maruntzushuri). Si uite asa ai 130+ pe Solenza.

Acu o sa incepeti toti cu frane, directie, siguranta... Luati o gura de aer si evitati butonul de Reply.

Alte sugestii referitor la alt motor pe Solenza?

--------------------
.... .... .... - ....
+
djasu82
post 2 Nov 2009, 19:37
Post #66

MEMBRU DACIA CLUB

From: Bucuresti ...

sorcer nu am inteles dar tu vrei sa translatezi pistoanele de pe 1,6 pe 1,4 ? ... s-au facut deja cursa sa pastrat cea veche iar arborele cotit s-a montat de 1,6 si asta pe motorul de 1,4 . Daca vrei sa pui alt motor adica de logan 1,6 si vrei sa-i aduci imbunatatiri aici am specificat ... In fine fiecare face ce vrea cu banul oricat ai investi mai bine iti cumperi una straina si oricum nu ai unde sa o fugaresti !

--------------------
Dacia Super Nova Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm 1999 / 2003 / 2008 /2011 - nnn
+
sorcer
post 2 Nov 2009, 21:53
Post #67

Kamikaze

1. 1.8 16v?? nu te referi la motoru de logan de 1.6 16v? nu dau cu paru poate e vb de alt motor.

In principiu , dupa parerea mea , motoru de 1.6.16v s-ar putea monta pe solenza , dar nu sunt sigur , pt a fi sigur ar trebui sa studiez pozitia si aseazarea sub capota , dar totusi cred ca e posibil .
Bine pe partea cealalta teoretic se poate monta orice motor cu tractiune fata care intra in spatiul destinat motorului.
Cat despre frane nu ar fi foarte greu de pus niste discuri mai mari si etrieri cu 2 pistoane.

--------------------
+
Bogyciu
post 3 Nov 2009, 08:54
Post #68

Membru autentic

1,8 16v, de pe Reno 19/Clio. 1,6 16v are prea multa electronica, si daca nu ma insel se poate monta numai cu contactul de pe Megane/Logan, care la randul lui nu poate sa stea decat pe axul volan special destinat lui, s.m.d...

--------------------
.... .... .... - ....
+
Bullix
post 3 Nov 2009, 10:02
Post #69

Solnitzar fidel

Pai tot ce-ti trebuie sa "vina" pe axul volan este bucsa antidemaraj, daca poti s-o bagi pe aia care trebuie in locul celei de Solenza e perfect. Nu stiu daca se potriveste cea de Solenza cu UC(E/H)-ul de Megane/Logan, dar in rest e ok la partea asta. Da' tu vrei sa zici ca motorul de 1.8 16V nu are antidemaraj? Ca sincer m-as indoi, eu sunt convins ca e mult mai performant la capitolul electrica.

--------------------
+
psychoo
post 3 Nov 2009, 10:31
Post #70

Membru

From: Timisoara

bucsa respectiva este doar o bobina. daca se comunica pe aceeasi frecventa se poate pastra bucsa de solenza.
bafta.

--------------------
Ford Focus Titanium, 2.0 TDCI, 2013
You deserve what you tolerate!
+
Bogyciu
post 3 Nov 2009, 10:44
Post #71

Membru autentic

QUOTE(Bullix @ 3 Nov 2009, 10:02)
Pai tot ce-ti trebuie sa "vina" pe axul volan este bucsa antidemaraj, daca poti s-o bagi pe aia care trebuie in locul celei de Solenza e perfect. Nu stiu daca se potriveste cea de Solenza cu UC(E/H)-ul de Megane/Logan, dar in rest e ok la partea asta. Da' tu vrei sa zici ca motorul de 1.8 16V nu are antidemaraj? Ca sincer m-as indoi, eu sunt convins ca e mult mai performant la capitolul electrica.
*

E o generatie mai veche si se poate "pacali" mai simplu... (a fost pus pe Reno5, Dacia 1300, Nova, deci se poate)

QUOTE(psychoo @ 3 Nov 2009, 10:31)
bucsa respectiva este doar o bobina. daca se comunica pe aceeasi frecventa se poate pastra bucsa de solenza.
bafta.
*

Pai tocmai asta e, nu e vorba doar de bobina aia acolo... e mult mai avansata treaba si nu prea se baga nimeni acolo...

EU am vorbit cu cineva care lucreaza intr-o reprezentanta Renault si a zis ca pt un transplant de 1,6 16v trebuie schimbat cam tot, cadru fata, bascule, amortizoare, caseta directie, ax volan, sistem franare fata si apoi ramane softul care e de kkt si inca nu multi si-au bagat nasul acolo. Problema e ca nu e nimic "bolt on", adica sa scoti tot de pe Solenza si sa pui de Reno, nu se potrivesc la prinderi, gaurile au alt diametru etc. In plus sunt alte 1000 (daca nu mai multe) functii de dezactivat din calculatorul masinii, ABS, Clima, Airbag (Renaultul e renumit pt gadget-urile lui). Cel mai convenabil ar fi un motor de generatie mai veche...

SI inca ceva, 1,6 16v Megane nu e acelasi lucru cu 1,6 16v Logan, la fel cum nici 1,4 de pe Supernova/Solenza/Logan nu sunt identice.

--------------------
.... .... .... - ....
+
iuliano_smile
post 3 Nov 2009, 11:27
Post #72

Dependent de D1300

QUOTE(Bogyciu @ 3 Nov 2009, 10:44)
E o generatie mai veche si se poate "pacali" mai simplu... (a fost pus pe Reno5, Dacia 1300, Nova, deci se poate)
Pai tocmai asta e, nu e vorba doar de bobina aia acolo... e mult mai avansata treaba si nu prea se baga nimeni acolo...

GRESIT. Cei care au montat asa ceva au renuntat la injectie, au pus carburatoare care sunt gestionate electronic.

QUOTE(Bogyciu @ 3 Nov 2009, 10:44)
In plus sunt alte 1000 (daca nu mai multe) functii de dezactivat din calculatorul masinii, ABS, Clima, Airbag (Renaultul e renumit pt gadget-urile lui). Cel mai convenabil ar fi un motor de generatie mai veche...

SI inca ceva, 1,6 16v Megane nu e acelasi lucru cu 1,6 16v Logan, la fel cum nici 1,4 de pe Supernova/Solenza/Logan nu sunt identice.
*

Ce are clima, airbagu cu zamfira? Tu trebuie sa sincronizezi uch cu ecu.
Si vezi ca nu e rentabil d.p.d.v. al performantelor, pentru ca pe mine m-a depasit un break si pana la 90km/h nu s-a lasat. Deci ti-ar trebui un motor cu tehnologie mai noua wink.gif

--------------------
+
Bogyciu
post 3 Nov 2009, 13:13
Post #73

Membru autentic

Nova FLY, care are motor 1,8 16v iti spun sigur ca a avut motorul pe ea cat se poate de stock. Acum are turbo, alta poveste. Ideea cu un motor mai vechi e ca pe acel motor s-au experimentat mai multe, si ca de-a lungul timpului s-au dezvoltat o gramada de chestii care pot up-grada putere/cuplu. Si mai e ceva, motor 1,8 16v cu instalatie electrica, fara evacuare si cutie am gasit in Franta la 200 de euro, un 1,6 16v... Si sincer prefer sa dau 200 de euro pe el, sa mai bag inca 300 sa il fac nou pe interior (segmenti, distribuite, supape, lustruiri & stuff) si tot ies mai ieftin decat un 1,6 16v... Despre omologare nu se pune problema, nimeni nu omologheaza asa ceva in Romania, doar pt ca sunt prea comozi sa "limpezeasca" putin legislatia in domeniu (de aici nu prea se poate castiga cum se castiga din asfaltari, constructii, incasari de taxe si impozite), asa ca nu e diferenta in fata RAR-ului daca te gaseste cu un 1,8 sau un 1,6 pe masina. Si inca ceva, daca e cineva interesat de transplant e bine sa pastreze motorul original, in caz de amenda+retinere cretificat e nevoie de motorul din carte pt a primi certificatul inapoi, in plus sa aveti si ceva acte de provenienta a motorului schimbat, sa nu va incadreze la furt pt nush ce maghernita furata si gasita dezmembrata in vre-o padure. SPOR!

--------------------
.... .... .... - ....
+
sorcer
post 3 Nov 2009, 18:58
Post #74

Kamikaze

problema asta e prea mult teoretizata . Cine vrea intr-adevar sa fac ceva se poate , cu teorie mai putin practica mai multa .

Pana la urma ajunsesem la un subiect interesant adica : bloc motor de 1.4 solenza , pistoane+segmenti+camasi de papuc benzinar de 1.6 , insa ramane problema vibrochenului, daca s-ar gasi un vibrochen pt cursa de 83.6 mm ar fi un proiect viabil . Dar nush cine s-ar incurca sa cu asa ceva .

--------------------
+
akz0r
post 4 Nov 2009, 12:08
Post #75

Membru incepator

QUOTE(andr3y_yoo @ 6 Oct 2009, 17:45)
nu ai specificat daca loganu era de 1.4 sau 1.6 16v  laugh.gif 1.4 sa faca suta in 8 sec ..hmm
adevarat nui dam 6200 rpm , ii dam (cel putin eu) 6500 cool.gif  radmasa.gif cateodata
*

ideea asta ma intereseaza si pe mine dar vorba a 6500 plus ca la mine e decalat deci depaseste:)) cam 6700 sau 800

QUOTE(djasu82 @ 29 Oct 2009, 21:26)
raru omologheaza ideea e sa nu se depaseasca cu 30cp puterea dar cu bani si cu alte chesti se poate face orice.
Nu dati cu parerea mergeti si intrebati ... chestia e ca te omoara hartugaraia .... prea multe pentru un rahat de motor.
*

si raru iti omologeaza acu mai mult poti pune un motor de 1.8 poti mari cu 400 cc un motor si nu ai probleme la rar!

--------------------
Dacia Solenza 2005/ EUROPA - b74ksm
+
Bullix
post 4 Nov 2009, 22:40
Post #76

Solnitzar fidel

Trebuie sa recunosc ca ma obsedeaza si pe mine de mult timp aceste aspecte de tot felul, chiar mai putin privind motorul, mai mult privind restul detaliilor, in ceea ce priveste compatibilitatea intre Solenza si Clio, ca piese. Si ca dotari. Si ca performante.
Sunt luni de zile de cand studiez aceasta problema a asemanarii intre Solenza si Clio, referitor atat la compatibilitati directe, cat si la posibilitati de adaptare.
Unul dintre subiectele larg dezbatute a fost acela al tabloului de bord, care - fie el si de Logan - tot de pe Clio e mostenit. Ca si cel de Solenza, de altfel. Problema in mare parte rezolvata. Cu modificari/adaptari minime, dar niciodata nule. Tot ceea ce pot eu sa va spun este ca in ultimele luni am facut tot posibilul sa ma sui in zeci de Clio-uri, chiar sa montez/modific cate ceva pe unele dintre ele, si marea surprindere mi-a fost urmatoarea: in ceea ce priveste finisajele si obiectele ce tin de "visual aspects", desi ochiometric cel putin 70% din ele par identice cu cele de Solenza, mereu exista cate un detaliu ascuns, ce tine de cativa milimetri, care face diferenta, care nu iti permite compatibilitatea directa in ele. De la suruburi si pana la elementele de imbinare, de la mufe si pana la calitatea firelor folosite, totul difera macar in proportie de 10%, cat sa te incurce mai mult sau mai putin.
In ceea ce priveste motoarele, va puteti da si singur seama ca acele detalii care fac diferenta vor fi cu atat mai dure, mai de impact, cu cat vorbim deja de cea mai importanta componenta a masinii. Stati linistiti, nimic nu le-a scapat celor de la Dacia cand au facut Solenza, sau Loganul, sau Sandero-ul, sau tot ce vreti voi. Credeti ca in momentul in care stiau ca ei creeaza niste copii mai mult sau mai putin fidele dupa numeroase modele Renault, nu s-au gandit si la cei care vor tinde sa puna pe aceste copii (numite Dacii), piesele originare, de Renault? Si acei ingineri care au creat aceste ultime modele de Dacia (in special incepand cu SN/SLZ) erau clar subordonati celor de la Renault si au fost obligati sa respecte anumite reguli de marketing. Clar, nu? Altfel ar fi fabricat direct Symbol-uri si Megane-uri si le numeau Solenza si Logan. Vai, ce simplu ar fi fost. Dar oare nu s-au gandit? Hehe...
Sa va fie clar ca orice componente ale unei firme-mama, minore sau majore dar mai ales majore au fost gandite si special proiectate ca, la montarea fortata (adaptata, sa zicem) pe modele secundare si improprii, fie sa nu permita prea usor manevra, incat sa fii nevoit sa scoti sute de euro pe elemente de adaptare si mana de lucru incat poate, poate renunti (in prima faza), fie sa crape urgent in cel mai scurt timp in cazul in care manevra a avut succes (in ultima faza) Sau altfel spus, nicio minune nu tine mai mult de 3 zile.

This post has been edited by Bullix: 4 Nov 2009, 22:45

--------------------
+
sorcer
post 5 Nov 2009, 21:40
Post #77

Kamikaze

la plastice sincer nu stiu cum e . Dar la motor totusi sunt sanse sa fie la fel , adica cel putin cartilor tehnice. Motorul avand acelasi cod teoretic nu ar trebui sa difere , acum practic nu bag mana in foc . Oricum de un lucru sunt convins daca iei tot motoru complet de pe clio il poti pune pe solenza.

--------------------
+
Bullix
post 7 Nov 2009, 01:17
Post #78

Solnitzar fidel

Pana acum n-am auzit niciun Clio cu motor E7J. Pe de alta parte, motorul 1.4MPI de pe Logan si Clio este K7J, care este absolut diferit, chiar daca e tot aia. La o adica, si Skoda Octavia are varianta de 1.4MPI, care iti dai seama ca nu e tot aia.

--------------------
+
pskint25
post 7 Nov 2009, 03:43
Post #79

Membru de ieri pe maine

From: Aproape

QUOTE(sorcer @ 3 Nov 2009, 19:58)
problema asta e prea mult teoretizata . Cine vrea intr-adevar sa fac ceva se poate , cu teorie mai putin practica mai multa .

Pana la urma ajunsesem la un subiect interesant adica : bloc motor de 1.4 solenza , pistoane+segmenti+camasi de papuc benzinar de 1.6 , insa ramane problema vibrochenului, daca s-ar gasi un vibrochen pt cursa de 83.6 mm ar fi un proiect viabil . Dar nush cine s-ar incurca sa cu asa ceva .
*

confirm ca nu sunt sigur de ceea ce zic, dar nu sep poate adapta o garnitura de 6,6 mm sub corp motor a.i sa rezolvi aceasta problema? in modul asta ai avea un volum mai mare cand pistonul e in timp admisie (punctul superior) permitand si o compresie mai mare?
eu facusem niste calcule pt o compresie de maxim 0.7 pe admisie si trebuia majorat camera de ardere cu cam 5 mm in inaltime...

la naiba nu mai gasesc calculele...

--------------------
Dacia Solenza 2004 Scala 1.4 MPi... vreau RS - B81PSK
Always ahead!
+
driverx
post 7 Nov 2009, 07:40
Post #80

--- Membru cu ralanti ---

QUOTE(Bullix @ 4 Nov 2009, 23:40)
...
Sa va fie clar ca orice componente ale unei firme-mama, minore sau majore dar mai ales majore au fost gandite si special proiectate ca, la montarea fortata (adaptata, sa zicem) pe modele secundare si improprii, fie sa nu permita prea usor manevra, incat sa fii nevoit sa scoti sute de euro pe elemente de adaptare si mana de lucru incat poate, poate renunti (in prima faza), fie sa crape urgent in cel mai scurt timp in cazul in care manevra a avut succes (in ultima faza)
*

radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif
Moama....ce analize. Moamaaaaa...ce concluzii radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
+
Bullix
post 7 Nov 2009, 12:01
Post #81

Solnitzar fidel

QUOTE(driverx @ 7 Nov 2009, 07:40)
radmasa.gif  radmasa.gif  radmasa.gif  radmasa.gif  radmasa.gif
Moama....ce analize. Moamaaaaa...ce concluzii  radmasa.gif  radmasa.gif  radmasa.gif  radmasa.gif  radmasa.gif
*

Bine.

--------------------
+
slider2
post 7 Nov 2009, 14:03
Post #82

doar membru si atat

QUOTE(Bullix @ 4 Nov 2009, 22:40)
Unul dintre subiectele larg dezbatute a fost acela al tabloului de bord, care - fie el si de Logan - tot de pe Clio e mostenit. Ca si cel de Solenza, de altfel.
*

ambele tablouri de bord vin de pe megane1, cel de solenza de pe ph1, respectiv ph2 pentru logan. este adevarat ca si la clio2 (ph1/ph2) tot aceleasi borduri au folosit, dar acest model a fost lansat posterior primei generatie de megane...

This post has been edited by slider2: 7 Nov 2009, 14:04

--------------------
symboala neagra 2008
mormantul n-are decat o singura usa... intrarea... atat.
+
sorcer
post 7 Nov 2009, 21:25
Post #83

Kamikaze

QUOTE(pskint25 @ 7 Nov 2009, 03:43)
confirm ca nu sunt sigur de ceea ce zic, dar nu sep poate adapta o garnitura de 6,6 mm sub corp motor a.i sa rezolvi aceasta problema? in modul asta ai avea un volum mai mare cand pistonul e in timp admisie (punctul superior) permitand si o compresie mai mare?
eu facusem niste calcule pt o compresie de maxim 0.7 pe admisie si trebuia majorat camera de ardere cu cam 5 mm in inaltime...

la naiba nu mai gasesc calculele...
*

Aici nu e vorba de compresie. E vorba de cursa pistonului. Faptu ca maresti camera de ardere inseamna ca decomprimi motoru.
Cursa nu se poate modifica , decat prin schimbarea vibrochenului.

--------------------
+
djasu82
post 9 Nov 2009, 20:57
Post #84

MEMBRU DACIA CLUB

From: Bucuresti ...

QUOTE(Bullix @ 4 Nov 2009, 23:40)
Trebuie sa recunosc ca ma obsedeaza si pe mine de mult timp aceste aspecte de tot felul, chiar mai putin privind motorul, mai mult privind restul detaliilor, in ceea ce priveste compatibilitatea intre Solenza si Clio, ca piese. Si ca dotari. Si ca performante.
Sunt luni de zile de cand studiez aceasta problema a asemanarii intre Solenza si Clio, referitor atat la compatibilitati directe, cat si la posibilitati de adaptare.
Unul dintre subiectele larg dezbatute a fost acela al tabloului de bord, care - fie el si de Logan - tot de pe Clio e mostenit. Ca si cel de Solenza, de altfel. Problema in mare parte rezolvata. Cu modificari/adaptari minime, dar niciodata nule. Tot ceea ce pot eu sa va spun este ca in ultimele luni am facut tot posibilul sa ma sui in zeci de Clio-uri, chiar sa montez/modific cate ceva pe unele dintre ele, si marea surprindere mi-a fost urmatoarea: in ceea ce priveste finisajele si obiectele ce tin de "visual aspects", desi ochiometric cel putin 70% din ele par identice cu cele de Solenza, mereu exista cate un detaliu ascuns, ce tine de cativa milimetri, care face diferenta, care nu iti permite compatibilitatea directa in ele. De la suruburi si pana la elementele de imbinare, de la mufe si pana la calitatea firelor folosite, totul difera macar in proportie de 10%, cat sa te incurce mai mult sau mai putin.
In ceea ce priveste motoarele, va puteti da si singur seama ca acele detalii care fac diferenta vor fi cu atat mai dure, mai de impact, cu cat vorbim deja de cea mai importanta componenta a masinii. Stati linistiti, nimic nu le-a scapat celor de la Dacia cand au facut Solenza, sau Loganul, sau Sandero-ul, sau tot ce vreti voi. Credeti ca in momentul in care stiau ca ei creeaza niste copii mai mult sau mai putin fidele dupa numeroase modele Renault, nu s-au gandit si la cei care vor tinde sa puna pe aceste copii (numite Dacii), piesele originare, de Renault? Si acei ingineri care au creat aceste ultime modele de Dacia (in special incepand cu SN/SLZ) erau clar subordonati celor de la Renault si au fost obligati sa respecte anumite reguli de marketing. Clar, nu? Altfel ar fi fabricat direct Symbol-uri si Megane-uri si le numeau Solenza si Logan. Vai, ce simplu ar fi fost. Dar oare nu s-au gandit? Hehe...
Sa va fie clar ca orice componente ale unei firme-mama, minore sau majore dar mai ales majore au fost gandite si special proiectate ca, la montarea fortata (adaptata, sa zicem) pe modele secundare si improprii, fie sa nu permita prea usor manevra, incat sa fii nevoit sa scoti sute de euro pe elemente de adaptare si mana de lucru incat poate, poate renunti (in prima faza), fie sa crape urgent in cel mai scurt timp in cazul in care manevra a avut succes (in ultima faza) Sau altfel spus, nicio minune nu tine mai mult de 3 zile.
*

E ca sa vezi ca motorul de clio 1,2-16 valve se pupa foarte frumos pe blocul motor de sn-solz-logan . Problema e alta piesa sa o ai si cunostiinte tehnice in afar de scule .
Motoarele se pot modifica ca sa storci si mai multi cp din ele dar nu avem cunostiinte avansate mai ales la scriera chipurilor pentru controlul avansului ,injectiei de aceea costa asa de mult modificarea unui motor de strada.
Nu mai vorbesc ca s-au potrivit tablourile de logan , clio pe sn-slz si logan.
Motorul e facut de rancezi de la a la z sau daca nu dupa proiectul orginal .
Cum am spus nu se merita o putere asa de mare fiindca nu ai unde sa o asterni , hop groapa, hop trecerea ,de pieton ,hop ambuteiajul mai noi chiar si pe autostrada !

--------------------
Dacia Super Nova Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm 1999 / 2003 / 2008 /2011 - nnn
+
andr3y_yoo
post 10 Nov 2009, 14:23
Post #85

Membru ma

daca "sti sa conduci" , nu doar sa apesi pedala la fund ai unde si cum sa ii dai prin oras si atat ma mult prin afara

--------------------
Dacia Solenza 1.4 GT Turbo - B-68-BMD

Daca Ai cap Iese Altfel

Dacia 4 ever :X
+
Vladd
post 10 Nov 2009, 17:36
Post #86

Membru Banatean

From: Resita, Caras-Severin

QUOTE(djasu82 @ 9 Nov 2009, 21:57)
E ca sa vezi ca motorul de clio 1,2-16 valve se pupa foarte frumos pe blocul motor de sn-solz-logan . Problema e alta piesa sa o ai si cunostiinte tehnice in afar de scule .
Motoarele se pot modifica ca sa storci si mai multi cp din ele dar nu avem cunostiinte avansate mai ales la scriera chipurilor pentru controlul avansului ,injectiei de aceea costa asa de mult modificarea unui motor de strada.
Nu mai vorbesc ca s-au potrivit tablourile de logan , clio pe sn-slz si logan.
Motorul e facut de rancezi de la a la z sau daca nu dupa proiectul orginal .
Cum am spus nu se merita o putere asa de mare fiindca nu ai unde sa o asterni , hop groapa, hop trecerea ,de pieton ,hop ambuteiajul mai noi chiar si pe autostrada !
*

Djasu82 vad ca tot susti pe aici ca se potriveste chiuloasa de pe 1.2 16v pe 1.4 8v, asa ca dovedeste asta.
Parerea mea decat sa schimbi chiloasa mai bine direct motorul de 1.4 16.

--------------------
Dacia/Bmw Solenza/320 Europa cu A/C si DA/ E90
+
iuliano_smile
post 10 Nov 2009, 19:44
Post #87

Dependent de D1300

Si de ce sa te complici atata, cand poti pur si simplu sa iei o chiuloasa de 1.2 16valve.
De exmplu la tine nu se merita, tu ai pus direct 1.6 16valve. Apropo sa ne zici si noua daca o ai trecuta in talon si cat de usor a fost.

--------------------
+
pskint25
post 10 Nov 2009, 23:33
Post #88

Membru de ieri pe maine

From: Aproape

QUOTE(iuliano_smile @ 10 Nov 2009, 20:44)
Si de ce sa te complici atata, cand poti pur si simplu sa iei o chiuloasa de 1.2 16valve.
De exmplu la tine nu se merita, tu ai pus direct 1.6 16valve. Apropo sa ne zici si noua daca o ai trecuta in talon si cat de usor a fost.
*

ma sa fie ?? cat de pur si cat de simplu e sa pui chiulasa da 1.2 16v pe motorul 1.4 8v???
te implor explicaa!!!!

--------------------
Dacia Solenza 2004 Scala 1.4 MPi... vreau RS - B81PSK
Always ahead!
+
driv3r
post 11 Nov 2009, 19:15
Post #89

Membru incepator

From: bucuresti

QUOTE(slider2 @ 7 Nov 2009, 15:03)
ambele tablouri de bord vin de pe megane1, cel de solenza de pe ph1, respectiv ph2 pentru logan. este adevarat ca si la clio2 (ph1/ph2) tot aceleasi borduri au folosit, dar acest model a fost lansat posterior primei generatie de megane...
*

Am si Solenza si Megane 1 ph1, dar bordurile nu seamana nici pe dinauntru, nici pe dinafara de nici o culoare (am desfacut deci stiu). In plus la Megane 1, ceasul de la km si trip e analogic. Acuma nu stiu cum o fi la Megane 1 phase 2, dar tot nu-s la fel. Eu stiam ca bordul de Solenza era de pe primul Kangoo parca...sau nu ?

--------------------
Renault megane 2.2 1.5 DCI
Megane RN 1.9D oldschool
+
solenzaxjg
post 11 Nov 2009, 19:30
Post #90

Membru autentic

Daca toti vreti putere puneti cum si-o pus Vladd motor si daca nici asa nu va multumeste puneti motor cum ii pe nova aia FLY sau cum are unul aici la mine la cluj motor pe supernova de golf 3 si rupe solul.Asa ca fiecare cu parerile dar dupa mine motorul ala de 14 16v ar fi destul cu chip si alte chestii pe el

--------------------
dacia solenza 2004 confort - CJ 07 JBY
EU SI VISINIA MEA
+
4 Pages < 1 2 3 4 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 16th May 2025 - 20:15
Forum Renault